Keresés

Részletes keresés

MAYa Creative Commons License 2005.07.13 0 0 89

Sziasztok!

 

Remélem, én sem zavarok, ha néha-néha benézek ide.:-)

 

Az Urtica Urens-t elsősorban D6 potenciálban ajánlják, de a C5 és a C9(!) is jó, ennél magasabb potenciálban azonban már tényleg apaszt. Általában úgy kell szedni, hogy 5 napon át 3*5, aztán 2 nap szünet, de nem kizárt átmeneti tejválság esetén a kúraszerű alkalmazása sem, amíg a válság meg nem oldódik. Folyamatosan nem érdemes szedni, mert "hozzászokik" a szervezet, és nem lesz hatása.

 

Maya

Bugi néni Creative Commons License 2005.07.13 0 0 88

Ha nem múlik a hasfájás, akkor kérdezd meg a gyerekorvosotokat, hogy nálatok kapható-e SIMETICONUM hatóanyagú szer babáknak, mert itthon ezt adják a leggyakrabban a szelek miatt szenvedő babáknak Espumisam v. Infacol álnév alatt.

Egyszer régen jártam felétek, csak a városból alig láttam valamit, mert munkaügyben voltam ott:-(

Előzmény: hottie (86)
Bugi néni Creative Commons License 2005.07.13 0 0 87

Anine

Sajnálom, hogy belázasodtál:-(( Elsőcsodának vmi olyasmi történt (ha jól emlékszem), hogy tej került a véráramba és attól lázasodott be, tehát nem volt elzáródva tejcsatorna.

Előzmény: anine (82)
hottie Creative Commons License 2005.07.12 0 0 86
kicsinap,en a hasfajasara gondoltam jo a tea,hisz sokszor  sir es huzza a labat felfele es trotyog kozben.En ugy igazabol sem a cukor sem  a szenhidrat hasznalatatol nem idegenkedem,persze normalis mertekkel,hisz kesobb ugyis talalkozni fog ezekkel .de koszi  a velemenyt  es ha 4 hos  kortol ajanljak,akkor bizti en sem fogom adni most 3 hetesen a teat
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.12 0 0 85
zoldség,

elírtam a mélemet, ide írj: bv9kukacfreemail.

a fektetésrol: a kórházban az oldalt fektetést ajánlották, a háziorvos szerint mert az így altatott babáknál soha nincs bolcsohalál. Marcinak laza a csípoje a farfekvés miatt, ezért ot nem lehet így altatni, a hasán meg nem szeret fekudni. A koponyája (pont a farfekvés miatt) most is olyan, mint egy fáraóé...

van pár kérdésem a tejről: most próbáltam kifejni a cicit, amibol szoptattam; jott-jott, de nem sok. ez azt jelenti, hogy a babónak sincs? valahol azt olvastam, hogy a tej 90 százaléka etetés kozben képződik - egyrészt, másrészt az tuti, hogy semmilyen fejés nem vetekedhet a gyerkőc szívó hatásával. mit gondoltok?

mennyi az átfutási ideje a kajámnak? tehát ha tegnap ebédre zöldbabot ettem (korábban nem volt vele gond, bár huvelyes), és az egész hajnalt hasfájással toltottuk, van koztuk összefüggés?

harmadrészt a hűtőben tárolt tej azonnal összeugrik, a zsír pacákban kiválik belole, ha felmelegítem, akkor megint homogén lesz. ez normális?

anine, jobbulást, vigyázz magadra!!!!!
kicsinap Creative Commons License 2005.07.12 0 0 84

Hottie!

A Hipp teák 4 hós kortól vannak. És cukrosak. Ilyen kicsi babának semmiképpen nem adnék. Egyáltalán minek neki tea? Az én lányom anyatej+tápszert kapott, és csak akkor kezdtünk neki vizet és teát adni, amikor elkezdett már főzeléket is enni (most 7 hós), de max. 3-4 kortyot iszik meg, mert szopiból és tápiból, na meg a főzelékekhez adott főzőléből elegendő folyadékot kap.

A heti súlygyarapodás 10-20 deka normális esetben, tisztán szoptatott babák ennél többet is hízhatnak.

Kicsinap

Előzmény: hottie (81)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.12 0 0 83

Kucsipritin, ez az 1,1-1,2 l az a mennyiség, amit a babád szopizott vagy a baba által szopott + a lefejt mennyiség? Miből érzeted, hogy a 800 ml nem biztos, hogy elég a lánykádnak?

Az éjszakai tejfürdők megszűnése lehet azért, mert beállt a kereslet-kínálat egyensúly és tényleg kevesebb tejet termel a melled.

Vagy lehet attól, hogy az utóbbi időben kevesebbet ittál, pihentél, ettél, vagy abbahagytad valami tejtermelést serkentő cucc szedését.

Viszont 6 hetesen szokott bekövetkezni mennyiségi ugrás a babáknál, amikor lehet, hogy a meglévő mennyiség kevés. Akkor érdemes egy picit fejni, vagy sűrűbben szopiztatni, hogy a mell követni tudja a megnőtt igényeket.

Most hirtelen ez jutott az eszembe, remélem, ezzel tudtam ötleteket adni :-)))

Zz

Előzmény: Kucsipritin (79)
anine Creative Commons License 2005.07.12 0 0 82

Sziasztok,

elmentünk a férjemmel és vettünk egy gépi szívót. Persze most Csongi teljesen kiürítette a mellemet szinte alíg maradt a szívásra. Zumi a sebemet tegnap látta a doki és minden oké volt vele. Holnap megyek a háziorvoshoz és ha kell a nőgyógyászhoz is. Ma csak éjjel volt lázam, majd nappal hőemelkedés 37,8, de 20perc múlva már 36,5. Viszont sikerült ennem egy 3/4 csirkeszendvicset és pár szem krumplit úgyhogy haladok!

 

 

Pelenka: apa vett Huggies-t, de szinte kicsi volt Nyuszira. Most jön a DM-es. Szívesen adok belőle Mókuska ha kell!

hottie Creative Commons License 2005.07.12 0 0 81

Sziasztok:)

 

 Tegnap megvolt az elso furdes,vegig bombolte a fiatalur .Elotte szopizott,utana is akart,de nem hiszem ,hogy volt mar tejem,mert visitott a cicin is..ugy sajnaltam ot.

  Feloras siras utan aludt el es csak hajnal 4 kor kelt enni.Akkor mar volt boven tej szerencsere.Elotte 1 ora fele azert felkeltem fejni,hogy estere legyen,amikor epp nem eleg.En sajnos nem tudok semmit pihenni napkozben sot sokszor meg enni -inni is elfelejtek,ennek a kovetkezmenye szerintem,hogy estere nincs tej:((

 Zimizumi itt nincsenek homeopatias tejserkentok sajnos,igy nem tudok szaporitani,csak fejessel,de akkor ha kihagyok egy etetest a fejes miatt,tapszert kell,hogy adjak,mert a kettore mas nincs tej. Viszonylag keves potlast kell,hogy adjak,egyszer 20-30 mili naponta,amivel muszaj potolnom,mert akkor  tenyleg ehes  es nem alszik el es sir.

 Nagyon irigyellek Zoldseg  a sok tej miatt,barcsak nekem is lennenek csomok..:((San Diego kozeleben lakunk amugy.

 Portaska,en is oldalt altatom tobbnyire,meg ejszaka is,en is a bufi miatt foleg es en sem tudok ellenervrol,szerintem jo neki ,de sokszor o atlenditi magat hatra.Hasra en is csak nappal teszem par percre egyelore sirasig.

    Mokusleqi.miert baj,a szenhidrat most,amikor nem kap meg mast,csak folyekonyat,tehat nem hizlalhatja tulsagosan a HIPP tea?Itt sajnos nincs valasztek,semmilyen teat nem lehet kapni babaknak,akkor milyet kerjek otthonrol? ,irjatok le nekem pls a nevet,koszi elore is:)Amugy nalunk a heti sulygyarapodas tobb,mint 400 gramm volt,most akkor ez tul sok?

 Holnap viszem korulmeteltetni,eleg vegyesek az erzeseim ezzel kapcsolatban,de az en otletem volt es nem akarok visszakozni,hisz jonak tartom,az apuka azonban nem nagyon akarja.Kivancsi  lennek,otthon szoba kerul-e ez a tema es van -e valaki,aki szinten  megcsinaltatja a fianak?

 A nagylanyomat sajnalom,hisz szunet van es eddig mi minden hetvegen mentunk masfele kirandulni,most meg egesz nap itthon ul,elterveztem,jovo honaptol mar megyunk babastol,de aggodom is mar elore,fogja-e birni az egesz napos programokat?..na meg  nekem is birni kene am.....na,mentem,sziasztok:))

Zimizumi Creative Commons License 2005.07.12 0 0 80
Anine, szerintem is menj orvoshoz. Megértem, ha a kórház tájékára sem akarsz menni, de ez tényleg olyan probléma, amiben mi nem tudunk neked segíteni. Bárcsak tudnánk....
Előzmény: anine (72)
Kucsipritin Creative Commons License 2005.07.12 0 0 79

Sziasztok!

 

Végigolvastalak Benneteket, úgy tűnik, sokan ismeritek egymást, de azért remélem, nem zavartok el.

Kérdeznék valamit, mert úgy tűnik, vannak itt sokat tapasztalt anyukák: az én babám május végén született, szóval most hat hetes, és eddig, amikor már rendesen volt tejem, mindig elöntött éjszaka, napi kb. 1,1-1,2 litert tudtam kitermelni, azon kívül, ami elfolyt, meg kiöntögettem a mosdóba. Most, vagy másfél hete megszüntek az éjjeli tejfürdők, tegnap este meg mintha nem tudtam volna eleget adni a kisasszonynak (kb. 800-at evett egész nap). A kérdés az, hogy most áll be, de akkor miért nincs elég, vagy apad?

Köszi a válaszokat!

Zöldség Creative Commons License 2005.07.12 0 0 78
Hát én is örülnék, ha elmennél orvoshoz. Vagy akár vissza a MÁV-ba. Amíg mi ott voltunk, akkor is jött vissza ugyanezért kismama. Mondjuk őt már nem a gyerekágyra, hanem a nőgyogyira fektették be, de mindegy, fő, hogy foglalkoztak vele.
Előzmény: anine (74)
pzita Creative Commons License 2005.07.12 0 0 77

Sziasztok!

 

Zimizumi a topikindítójában azt írta, hogy mindenkit vár aki segíteni szeretne. A legkisebb csemetém is már egyéves, de a segítő szándék megvan.

Anine!http://www.szoptatasert.hu/index.php?inf=oktato_problema4 oldalon olvashatsz a mellgyulladásról, tejpangásról, a kezelésükről, és a mellgyulladásszerű tünetekről. Remélem, sikerül benne hasznos információt találnod és mielőbb kideríteni, hogy mellgyulladás, vagy más áll a lázad hátterében.

Előzmény: anine (72)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.12 0 0 76
Számoljunk csak: azt írtad, hogy 9 napja császároztak és 2 napja már lázas vagy, ez annyit jelent, hogy a kórháztól való távozás után 3 napon belül belázasodtál. Akármi is az oka, de ezt nem a neten lévő más kismamáktól kell megkérdezni, hanem visszamenni a kórházba de minél sürgősebben.
Előzmény: anine (74)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.12 0 0 75

Anine, ebben az esetben egyáltalán nem biztos, hogy a tej a ludas. Szerintem hívd fel a dokidat, vagy menj el hozzá, ha tudsz. Nehogy nagyobb gond legyen!

Bocs az idepofátlankodásért!

Előzmény: anine (74)
anine Creative Commons License 2005.07.12 0 0 74

Zöldikém,

az a durva, hogy nincs csomóm és Csongi szív mint  a gép:(

Előzmény: Zöldség (73)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.12 0 0 73
Köszi, viszont.

Szerintem sem a gépi, sem a kézi fejő nem helyettesíti a kézi kimasszírozást. Az én receptem a következő, így nincs is csomó nálam: először is elhagyni minden tejfejlesztőt, hagyni, hogy a fiad maga állítsa be a tej mennyiségét.
Utána forró zuhany a cicikre, legalább tíz percig. Utána kézzel masszírozás, amíg van csomó. Ha bírod, akkor akár a zuhany alatt. Lehet, hogy fél óra is eltelik, de nem maradhat csomó. Akkor a bimbóudvar felé terelni a tejet és kiszívni - gyerekkel vagy fejővel.

Vigyázz magadra, te lány!

Zöld
Előzmény: anine (72)
anine Creative Commons License 2005.07.12 0 0 72

Sziasztok,

megpróbálok visszaolvasni, de folyamatosan lázas vagyok:( Úgy néz ki, hogy a tejtől:( Hiába fejem szopi után mindeig visszajön a láz. Most már nagyon elegem van annyira selejtes vagyok. Holnap megpróbálunk beszerezni egy gépi fejőt hátha a kézi a baj.

 

Isten éltesse a Nórákat!

kollina Creative Commons License 2005.07.12 0 0 71
Hát Zöld, a Te virrasztásod se semmi! Nálunk még a tegnapi éjszakát az is tetőzte, hogy tegnap nap közben Fruzsi állandóan rajtam lógott. Másodpercenként hangzott el, hogy anya. És persze mindig kért valamit, vagy éppen játszani akart velem. Persze apa szabin van, de ő nem volt jó. Az eső miatt meg még bringázni sem tudtak lemenni, úgyhogy estére ez is jól betett. Most hál istennek lementek és már két órája csak Miluval vagyunk itthon. :)

Alvás: én Fruzsit is és Milut is háton altatom. Szerencsére Fruzsi nem volt egy bukós fajta, és Milu sem bukott még. Hogy ne legyen totál lapos hátul, vagy azon az oldalon lapos a feje, amilyikre sokszor fordítja, azt csinálom, hogy néha egy párnát teszek a feje mellé, és akkor autómatikusan a másik oldalra fordítja a buksiját és úgy alszik. Persze csak nappalra. Éjszaka is háton alszik. Nap közben párszor hasra szoktam fordítani amikor fent van és akkor játszunk vele.

A bandzsítás nálunk is bejátszik, de ezt übereli a homlokráncolás meg a szájcsücsörítés. Nálunk ez utóbbi kettő a gyakoribb. Olyankor annyira édes, hogy még azt is elfelejtem, hogy éppen hajnali kétórás szopi után csinálja. Szopi közben meg elégedetten nyögdécsel és hatalmasakat nyel, persze csak az elején, aztán átvált szép lassú, bealvós tempóra. Nálunk a szopi max 30 percig tart. Nem hagyom, hogy tovább szopizzon egy mellből. Ha ez nem volt elég, még a másikat megkaphatja.

Én sem tudom pontosan, hogy az URTICA U-t meddig kell szedni, én Fruzsival a szoptatás alatt végig ettem, ami 4 hónap volt. Sajnos utána a kisasszony már nem szopizott. Most is eszem, de a patikában sem mondták, hogy meddig lehet/kell szedni.
Előzmény: Zöldség (66)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.12 0 0 70
Inkább: mindenhogy jó!
Hogy a hasrafekvésnél több a bölcsőhalál, állítólag csak urban legend. Nappal én figyelem a babát, éjjel meg a légzésfigyelő figyeli.
Előzmény: portáska (69)
portáska Creative Commons License 2005.07.12 0 0 69
Ja, es oldaltfekves. Ezt a dokinenink mondta, aki mar majdnem oskovult, legalabb hatvan eves. A vedoneni meg fiatal, viszont nincs egy szal gyerek sem, szoval egyik sem a legidealisabb.

Nekem a foparam a bolcsohalal, ezert hasra nem teszem, csak ha rajtunk fekszik este a pocakmizeria miatt, de igazabol eddig csak kevesszer bukott, igy ezert is inkabb haton, csak akkor meg kilaposodik hatul a formas kis buksija es azt se akarom. Sehogyse jo :o(
portáska Creative Commons License 2005.07.12 0 0 68
Sajnanem, bar ragom a parom fulet, csak attol, hogy egesz este es ejjel a gep elott ul, meg nem jelenti azt, hogy meg is teszi azt, amire kerem. Persze szavam nem lehet, mert dolgozik olyankor. Kepek vannak, csak kicsinytani kene oket, en meg ahhoz nem ertek, de elobb utobb raveszem, hogy valami elerheto helyre rakjuk fel es akkor majd irok linket is.
Előzmény: Zöldség (65)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.12 0 0 67
megbesz férjjel és köszi!
Előzmény: mokusleqvar (64)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.12 0 0 66
Úristen, ez nagyon durva! Nálam az előző éjszaka volt hasonlóan brutál (20.30-20.40; 23.20-0.15 és alvás nélkül 1.30-2.00, 4.35-4.50, 7-7.20), én is totál kiütöttem magam, de aztán két szopiszünetet végigaludtam a babával és helyre rakott. Meg is hálálta a baba, ma csak 3-kor keltett.

Azt vettem észre, hogy ha kivárom a fürdetés utáni (elvileg 8 órás) első éjszakai szopit (elvileg 11 körül), akkor sokkal jobban bírom az éjszakázást, főleg ha csak egyszer kelt úgy 3 körül, és a legközelebbi 6-7 körüli szopinál már majdhogynem ki vagyok pihenve. Akkor még alvás a 10 órásiig (könnyű nekem egy gyerekkel!), akkor helyrebillenek.
Előzmény: kollina (63)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.12 0 0 65
Szia!

Altatás: hát én utálom háton altatni, nem is nagyon teszem, mert mivel nagyon mohó a fiam, sokszor bukik, amikor meg nincs alatta a légzésfigyelő (nappal), én ugyan meg nem kockáztatom, hogy visszanyelje, amit kibukott és fuldokoljon tőle. Szóval nálam az oldalt és a hasonfekvés dívik. Ezt a váll-dolgot egyébként most hallom először!

Utrikához nem tudok hozzászólni, én ugyanígy nem tudom, meddig jó szedni az Arnicát a sebgyógyulásra...

Lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de rólatok lehet valahol fényképet látni?

Zöld
Előzmény: portáska (61)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.12 0 0 64
szia Zold,

ha akarsz venni függoagyat, irj mélt (bvkukacfreemail.hu), kedvezmenyem van a sanománál.
Előzmény: Zöldség (62)
kollina Creative Commons License 2005.07.12 0 0 63
Zimizumi, nekem az 5. napon - pont akkor jöttünk haza a kórházból - lett nagyon nagy és kemény a mellem, ráadásul addigra a mellbimbóm is klasszul kisebesedett. Így a szopizások közben csillagokat láttam. A szopi végén kifejtem a tejcit. Ez egy pár nap alatt normalizálódott, és most én is úgy érzem, hogy nincs benne tej. De én mérem az evést, és az utóbbi két napban evésenként 60-70 gr az adag, amit Milu kiszív. Utána még fejem, van, hogy alig jön, van, hogy még 40-50 ml is lesz.

Én homeo bogyóból az URTICA URRENS 5 CH-t (2*5 szem/nap) szedem, meg iszom a laktoherb teát. Az URTICA URRENS-ből csak az 5CH-s a tejszaporító, a 9CH és a 15 CH-s már apaszt!!!! A védőnő ajánlott még egy sörszerű italt, ami csak kinézetre sör, egyébként alkoholmentes. Karamalz a neve és citromos és karamellás ízben kapható. A férjem hozott ma citromost, meg lehet inni. Olyan a színe, meg az íze mint a barnasörnek. Én eleve nem szeretem a barnasört, de azt mondták használ, így megpróbáljuk. Fél literes dobozban van - mint a dobozos sör -, és kb. 180 ft. A védőnő azt mondta, hogy napi 3-t is lehet belőle inni.

Néha iszom a Milusan granulátumot ami szoptató anyáknak van. Ez nagyon drága, így csak ritkán veszek belőle.

Lányok, nálunk az éjszaka megint kész buli volt. Tegnap este már sikerült 9-kor megfürdetni mindkét gyereket. Azt hittük milyen jót fogunk aludni. Hát nem jött be. Egy vihar miatt Fruzsi bejött az ágyunkba - félt a villámlástól, meg a dörgéstől - és sikerült keresztben aludnia egész éjszaka, így alig jutott hely nekünk. Milu meg a fürdetés után menetrendszerint két óránként kelt, ettün 10-kor, éjfélkor, fél háromkor, 5-kor, 7-kor, 9-kor és 10:30-kor. Azt hittem megőrülök, olyan holdkóros vagyok, hogy alig látok ki a fejemből. Persze 10:30 óta meg most alszik. Szerintem összekeveredik nála a nappal és az éjszaka, pedig nap közben Fruzsi még a zajról is rendesen gondoskodik.
Előzmény: Zimizumi (55)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.12 0 0 62
Szia mindenki!

Nekem annyira jól esik ez a topic, mert amúgy el vagyok anyátlanodva (szó szerint is), hogy nem mindig tudom, hogy amivel én nyüglődöm, az köznyüglődés-e vagy individuális. Na, ezt megaszontam.

Szóval tejszaporításra én semmit nem iszom, inkább apasztanom kellene... Amikor belövellt, szopi után még kifejtem 140ml-t. Zz, egyébként mi is nagyon hamar átálltunk a csak egy ciciből szopira, mert egyszerűen elég volt neki, így is van, hoyg 25 percig szopizik egy ciciből és még csak egyszer sikerült üresre innia. Mert a 15 perc/cicit én nem tudtam komolyan venni, mert hogy jövök én ahhoz, hogy elveszem Kiscsikótól a cicit, hogy aztán ordítson még kaja után?! Szerintem egyébként elhatározta, hogy minden lemaradását behozza: 2880-nal született, 2750-nel hoztuk el a kórházból két hete hétfőn, múlt hét kedden 3130 gramm, vasárnap meg 3290 gramm volt a súlya. A védőnő szerint a heti 150 grammos gyarapodás az átlagos, na ezt messze übereljük. Mókuslequi, ez is okozhat gondot, nem csak a lassú gyarapodás :) Szerintem kinek-kinek az ízlése és pocakja szerint.

Alvásra ma nem panaszkodom, percre háromóránként ébresztett Marci. Persze ez nincs sehol Gergő éjjel-átalvásához, de azért már haladás. Úgyhogy ma 3*2.5 órát aludtam, teljesen kipihentem magam, legalábbis úgy érzem. Azért egy szopiszünetet próbálok én is átaludni nappal is. Max. az agyam nem működik 100%-osan, de nem bánom. Bár ma már elhatároztam, hogy két szopiszünetet végigdolgozom a fordításomon. Most kezdtük az elsőt, naná, hogy fórumozok!

Hottie, Californiában hol? Pont tegnap volt nálunk az USA-ba férjhez ment barátnőm a férjével (Sagramento/CA) és az ikreivel!

Pelus: szerintem is a baba alakjától függ. Mi a fenti méretekre még mindig képesek vagyunk kipisilni és kikakilni a newborn Liberoból (kb. naponta egyszer), az összes többiből meg 100%-os a kitalálási arány. Alig várom, hogy belenőjön Marci a textilpelusba!

Zimizumi, talán te mondtad annó, hogy azért vegyünk kisméretű ruhákat is, hiába jósolgatnak nagyméretű babákat. Bár Marci koraszülöttsége miatt pici lett (annyira nem, hiszen 54 centi), de minden ruha lóg rajta, mint az a bizonyos gatya a tehénen. De most már csak belenő, ha ebben a tempóban folytatja!

Anine? Merre vagy? Bár az első két hétben én sem bírtam a PC felé sem nézni.

Új téma: ti mit gondoltok a bébi függőágyról? A férjem totál be van indulva rá, a Sanomában lehet kapni. Valaki használta már?

Zöld

portáska Creative Commons License 2005.07.12 0 0 61
Na, elolvastam azt eddigieket, most van egy kis időm írni, legalábbis, remélem, hogy Levi nem kel még fel.

Valószínüleg összevissza leszek, de azt hiszem ez nem lesz gond a megértésben.
Szopizás nálam is központi kérdés, mivel Encsit csak három és fél hónapig tudtam szoptatni, most viszont elhatároztam, hogy kitartok, küzdök és legalább hat hónapig csak anyatejet fog kapni, vagyis én nem tervezem teáztatni, vagyvizet itatni vele. Az unokaöcsém, aki most öt éves elég meleg nyáron született, ő is június végén és ő sem kapott még vizet sem, szép nagy fiucsak lett belőle, nekem ő az etalon ebben a dologban. Persze ettől még közbe jöhet bármi, ami miatt majd jól felülvizsgálom az elképzeléseimet. Ez van most cumiügyben is, nem szeretnék használni, de ezt is még átgondolom, egyenlőre nincs rá szükségünk szerencsére, mert bár tekergőzik néha a kiskrampusz, de férfiasan tűri a hascsikarást és egy hangja nincs ,csak grimaszol szegényem. Ilyenkor magunkra fektetjük hason és ez be is válik, olyankor csendesen elalszik. Remélem, hogy igy is marad és nem erősödik be neki a hasfájás.
Igyekszem igény szerint szoptatni, szerencsére ebben elég jó partnet, hála az égnek jól szopik, nem mint a lányom tette, és két óránál sűrűbben ritkán kér, sőt általában három, vagy négy óránként eszik. Persze ez még bőségesen megváltozhat, hiszen még nincs két hetes a fiatalúr.

Valaki kérdezte, hogy hogyan viszonyul a nagyobbik a kicsihez. Köszönjük, jól. Puszilgatja, ölelegeti, egyenlőre jóban vannak. Mondjuk az ajándék nálunk is megvolt, sőt kettő is, ugyhogy gondolom ez azért jót tett a dolognak. Máig nem volt hajlandó kimozdulni a lakásból, se velem, se nélkülem, illetve csak kétszer talán, de ma végre elment a kis barátnőjéhez, ugyhogy lassan kezdi unni az itthon létet, aminek egy kicsit örülök, mert neki sem jó bezárva lenni.

Mi még nem voltunk kinn, de leginkább azért, mert tegnap kaptam babakocsit kölcsön, végre, illetve tegnapment el a páromérte. Ma meg a zuhogó esőbe nem igen akartam kivinni, de holnap muszály is lesz, mert a héten már nincs itt anyukám és holnapra kifogyunk az ennivalóból, ugyhogy rögtön egy jó kis bevásárlással kezdi a fiatalúr.

Még valami, aztán befogom. A jelek szerint vitamin ügyben, ahogy szinte minden babaápolással, etetéssel, fogalakozással kapcsolatban minden orvos mást mond. Mi a két hetesen K vitamin, hetente öt héten át és három hetesen naponta egy csepp d vitamin-osok táborát gazdagítjuk. De nekem még a gyerekorvos és a védőnő is ellenkező dolgokat mond. Mondjuk már meg sem lepődök, a nagyobbiknál is így volt, pedig az akkori védőnőnk és dokink együtt rendelte, mégis mást gondoltak erről arról.

Két kérdésem lenne:
1. altatás. A védőnő szerint háton és oldalt, a dokinő szerint ne fektessem oldalt, mert összecsusznak a vállai és hosszutávon nem jo. Viszont Levinek nem mindig sikerül büfiznie evés után és olyankor nyugodtabb vagyok, ha oldalt fekszik. Ti hogy csináljátok ezt?
2. UU bogyó. Ja, jut eszembe, a kezdeti feszülős napok után már nekem se feszül a mellem, sőt szinte semmit nem tudok kifejni szopizás után, ezért mosz kicsit többször fejek, de ez csak az én megnyugtatásom, mert a kiskrapek nem üvölt, nem tűnik éhesnek. A kérdés nem ez, hanem, hogy az UU bogyót szerintetek meddig kell szedni? A második dobozzal kezdtem tegnap, emrt anyukám a hu, milyen olcsó felkiálltással rögtön kettőt vett. Ezt mindenképp beszedem, de vajon folytassam? Ezt addig kell szedni, amig szoptatok?

Na, eldugultam :o) Talán most már sűrűbben fogk jönni és akkor nem írok ennyit egyszerre :O)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.12 0 0 60

Sziasztok!

Kipisilés: a fiúknál az sem mindegy, hogy merre áll a kukijuk. Én mindig berendezem a szerszámot középre :-)))
Kollina, isten hozott a fiús anyák társaságában :-) Ezek a kispasik ilyenek, ha hűvösebb van, vagy hideg nekik a törlőkendő, az elég ahhoz, hogy elkezdjenek pisilni. Tanácsolom, hogy legyen a kezed ügyében valami, amit rádobsz, ha elkezdi vagy gyorsan hajtsd vissza a pelusát.

 

Hű Zöld, 40 perces alvásoktól én is ki lennék purcanva. Tudsz Marcival napközben aludni?
Szerintem a hűvöshöz szoktatás teljesen oké. Barni is ahhoz volt. Aztán a bölcsibe szenvedett, mert az összes gyerekintézményben annyira fűtenek, hogy egy normál hőháztatású embernek is felforr az agyvize.

 

Hottie, én csak irigyelni tudlak, hogy ilyen hamar kijöhettetek a kórházból. Mi 4 napot dekkoltunk benn, amit első gyerekkel igényeltem is, mert ott tanultam meg mindent. De most a másodikkal már csak azért csináltam végig, hogy a baba végig orvosközelben legyen, ha kell.
Hasfájásra már itt is adnak cseppeket, allítólag nagyon jó hatásúak is vannak köztük. Mi adtunk Barninak édeskömény és ánizs teákat, de nem hasfájásra. Inkább csak szomjoltásra. Most Gergőnek csak forralt vízet kínálok, de köszöni, nem kéri.
Igen, a bandzsítás imádnivaló. Meg az is, amikor büfizés közben önkéntelenül elmosolyodik :-))) Mi szoktuk Gergőt nézegetni esténként és jobb, mint bármilyen film. :-))))
Hottie, ajánlom neked is azt a topikot, amit Mókusleki emleget, mert tényleg sok ügyes praktika van benne. Hátha sikerülne felszaporítani annyira a tejed, hogy ne kelljen pótolni.

 

Szia Filo, várunk szeretettel titeket is! A kórházban az egyik szobatársamnak majdnem 4 és fél kilós babája volt és ők is Pampers newborn-t használtak (2-5 kg) meg mi is a 3,35-ös kiskrampóra.

 

Olvastam én is az anyatejes topikot, csak bizonytalan vagyok kell-e egyáltalán valami serkentő nekem, a sok vizen és pihenésen túl. Tegnap este is (fél 10 körül), miután Gergő kiszopizta a kevésnek gondolt tejemet, zuhányozás közben mindkét mellemből ömlött a tej. Az üresnek vélt ciciből is. Ráadásul a kiskrapek reggel negyed hatkor jelentkezett legközelebb tejecskéért. És hozzá kell még tennem, hogy egy ciciből szoptatok. Szóval nemtom, lehet, hogy ilyen hamar beállt volna a kereslet-kínálat egyensúly? 

 

Anine, jelentkezz, ha tudsz. Kíváncsi vagyok, hogy van a Professzor úr, és vettetek-e neki hajkefét?

Zz

Előzmény: mokusleqvar (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!