Keresés

Részletes keresés

depeche babee Creative Commons License 1999.08.10 0 0 685
Draga egyetlen nyuszifülem!
Látom hiányoztam neked, ezért ba*ogatsz megint. Hallom, hiányoltál a klubban. Akkor meg miért nem válaszolsz az sms-re amit küldtem neked, édes?
Ja, és sem Lala, sem én nem járunk magas talpú cipőben és összetévesztettél Bernadett barátnőmmel, ugyanis ő az aki úgy néz ki mint Virág és ő ugrana ki a platósából ha Lala ott lenne. :)
A mega party dolgot meg egy csodás közös ismerősünk mondta amint megérkeztem a spanyoloktól. ;)
Kösz, hogy ennyire figyelsz rám, kedves tőled Tomika.
Csók.
Strange Creative Commons License 1999.08.09 0 0 684
Insight - köszi. A klubban 1996 márciusában jártam utoljár. Előtte, mint lentebb írtam mindegyiken ott voltam elejétől a végéig. Sokáig nem is akartam menni. Mostanában néha-néha eszembe jut, hogy leugorjak. Családosan, a sok munka mellett nehéz összehozni, de lehet, hogy csak kifogásokat keresek Önmagamnak. Még hagyom egy kicsit érni. Egyelőre élvezem, hogy új aspektusból, az Interneten keresztül 'ápolom Depeche Mode-os gyökereimet', hogy klasszikusokat idézzek. Megtaláltam ezt a klassz társaságot, DM honlapkat nézegetek és linkeket gyűjtögetek. Már egy-két mp3-at is letöltöttem (teljesen magamtól jöttem rá, hogy hogy kell ügyi vagyok?), de csak visszafogottan, mert a munkahelyemről netezek. Otthon nincs rá lehetőségem.

Hogy felfedjem-e valódi Önmagam? Érdekes kérés, megfontolom. Talán a BONG történet végén...

insight Creative Commons License 1999.08.09 0 0 683
Szevasztok!
-Useless!Hogy tetszett a video amit átvettem,megnézted márt?
-Strange!Mindenki meg van bolondulva tőled,mint régi rajongótól.Nem árulnád el valós önmagadat?Érdekes dolgokat írsz,de ez csak annak köszönhető hogy 5-évvel elöbb születtél mint én,különben én is ott lettem volna a Volán pályán.
Ha ilyen régi rajongó vagy miért nem jösz le a klubba ,gondolom régen jártál.
Ne mond hogy kinöttél a klubbéletből ,különben nem irkálnál ezen az oldalon sem,nincs igazam?Amikröl írsz ténleg érdekesek,bár szerintem mindenki máshogy éli meg ezeket a dolgokat.Abba biztos vagyok hogy még 10 év mulva is ugyan úgy fogom öket szeretni mint most,úgy mint ahogy te is teszed ezt.
-MÁS Hozzájutottam a 93-as Milánói koncerthez videon,fantasztikus hogy mennyir más mint amit a Condemnation Live-on adtak ki.A personal alatt a Dave csak a végén énekli a refrént ,és az Enjoy is sokkal live-abb lett volna ha úgy hagyák ahogy előadták valójában.Ezis azt tanusítja hogy Alan menyire sokat foglalkozott vele ,hogy oly tökéletes legyen.Abba hagyom az ömlengést!
-Szevasz Depeche babee!Nem lessz mega party 20.án,de reméljuk orjási buli lesz,és eljönnek olyan régi rajongók is mint "Strange"(igaz ?).De azért örülünk a lelkesedésednek!
-Jó volt a Juliusi Klubb,remélem mindenki jól érezte magát!
Én személy szerint örülök minden "magastalpus discosnak "is akik eljönnek.Lefogadom ha a Lala a Kozmixból ott lenne,Depeche babee kiugrana a bőréből a magastalpu cipő ellenére!Ugyhogy ne mondj hülyeségeket Depeche babee mert csak magadat égeted!
-Sokan panaszkodnak hogy a klubb nem másol át senkinek semmi videot,ez azért van mert nem érünk rá ilyesmikre,mindenkinek van rendes élete ,és nem othon ülünk és unatkozunk.A kazetta másolásra megvannak a megfelelő emberek,Pl.:Jockey,aki nem ismeri az majd kérdezze meg tőlünk haogy ki az.Ő szivessen cserél bárkivel bár mit.

Udv. mindenkinek!Találkozunk 20.-án.

Strange Creative Commons License 1999.08.09 0 0 682
Ja a Shout! természetesen ÁHITAT/ÁMULAT IV.
Strange Creative Commons License 1999.08.09 0 0 681
Ismét és előre is bocs a gépelési hibákért. Kicsit szégyelle, de két feladat között már nincs időm arra, hogy átolvassam. (További felhasználás csak a gépelési hibák javítása esetén!!!)
Strange Creative Commons License 1999.08.09 0 0 680
BONG5 – Az Depeche Mode-os időszámítás kezdete – legalább is Magyarországon – avagy az ámulat és az áhitat dalai, nyolc évvel a hit és az áhitat dalai előtt

Nahát a koncert. Semmi különös! Olyan mint a hammburgi videón. Na jó ez nem igaz!

NAHÁT A KONCERT!

Már a helyszín is furcsa volt, mert a mi generációnknak ugye ez volt az első stadionbéli koncertje. De lehet, hogy a szervezőknek is. A színpadot ugyanis a Volán stadion főépülete elé, a pálya hossztengelyével párhuzamosan állították fel, ami elég lehetetlen dolog, mert így sokkal kevesebb ember tud jó halló és látó pozícióba kerülni. Azóta a már láttunk ilyet a Népstadionban, de az ugye más a félkaréj miatt. Mindegy az első sorokban állókat nem zavarta. Csak a futópálya szegélye, de annak is meg volt az előnye, mert két-három centivel meg lehetett emelkedni – meg ki elehetett ficamítani a bokánkat. Még szerencse, hogy nem nagyon lehetett eldőlni. A nyolc ezer ember nagy része ugyanis – nem is tudom mér’ – a színpad előtt akart állni, ahol mint minden DM fan előtt ismeretes max. 100-200 embernek van hely.

Itt kellett rájönnünk, hogy nem csak mi szeretjük a Depeche Modet, és nem csak mi vagyunk fanatikusok. Egy fiú például néhány nappal a koncert előtt eltörte a lábát. A jegye már megvolt, de nam akarták kiengedni a kórházból. Naná, hogy megszökött. Begipszelt lábbal! Az akkor még államilag teljesen támogatott orvosi eszköznek még hasznát is vehette. A beengedésnél ugyan is az első hullám után vissza akarták csukni a kapukat, ám ő egy laza mozdulattal elhelyezte törött lábát a kapuban, így még jó néhányan be tudtunk surranni. Később nagyon jó barátok lettünk. Lohi volt a beceneve és oszlopos tagja volt a ’zugló csoportnak’, amely a mi VIII. kerületi magunkkal együtt később a Deák téren lébecoló (ld. később), ám tudtán kívül nagyon nagy jelentőségű csapatot alkotta. Ott szembesült ugyanis vizuálisan is a polgárság (elvtársság) a fekete embrekkel.

Az előzenekar a Satöbbi volt, amely nemrég újra próbálkozott a haza zenei életben, nem sok sikerrel. Pedig akkor igencsak újhullámosnak számított. Szövegeivel is: Pl. Böbe baba vezeti a labdát / Túl van már a tizenhatoson / Lepasszolja Manócskának, Manócska meg Mazolának / Mazsola meg belövi a gólt – meg ilyenek. Harminc perc elég is volt.

A szinpadépítésből adódóan függöny az nem volt, mint Haburgban és a háttérben pedig nem voltak megvilágított katedrál-üveg részletek (BR). Volt viszont szocreál központi épület és sárga csőállvány. Jó kis DM-es design.

Outlook: Martin már az It’s called a heartba hajló láncos-szoknyás-kalapos megoldásban. ??? Na tessék akkor most buzi vagy nem buzi. Nem.

Dave a’la nature. Kockás ing, fekete atléta, farmer (ha jól emlékszem), de lehet hogy bőr naci. A kockás inget, mint fellépő szerelést akkurátusan egy vállfán vitte a szállodából a stadionba. Nem ám hat öltöző-konténer mint a 101-ben. (Meg nem erősített hírek szerint a koncert előtt – miközben a ’tömeg’ már benn volt a stadionban - kimentek még a Volán-pálya melletti kerthelyiségbe sörözni. Kíváncsi lennék, hogy ízlett nekik a Kőbányai Világos. Más még nem igen volt, ha csak nem pult alól.)

A dalmenet ismert. A hamburgitól eltérően ekkor már a Somebady – ÁHITAT/ÁMULAT I. (Martin vokál a végén) után nem az Ice Machinet, hanam a számunkra az IM-hez hasonlóan még ismeretlen Shake the diseaset játszották – Martin bevezető vokáljával. Képzeljétek el milyen lehett élőben hallani először, a DM egyik legjobb számát – ÁHITAT/ÁMULAT II. – ha az addig elhangzottakat nem számítjuk.

Martin születésnap! Talán van, aki hallotta a kalóz felvételt és közönség kórusát. – ÁHITAT/ÁMULAT III.

Aztán ismét egy ismeretlen dal. A Shake the disease-ről ugyanis sejtettük, hogy ez az új nótájuk. Már a bevezető sem volt rossz, már mint a SEE YOU – mert végre élőben láthattuk őket. Az sem volt kutya, ahogy Alan a két szám között floppyt cserélt az Emluator II-ben. Aztán jött az ISMERETLEN SZÁM – sokáig így szerepelt a walkmannal rögzített bootleg kazettán. Csak 1986 nyarán, amikor először láttuk a hamborgi videót (ld. később) – tudtuk meg, hogy ez a SHOUT!.

Aztán vége lett a zenének. Kialudtak a fények és hazamentek a legények. Mármint mi. Ők – mint később kiderült - a Rendevú Discoba, kötöttek ki. Ez volt a két akkori diszkó – bocs három, akkor már három hete létezett a Csillagfény az egy hónap létező PeCsában (ennek később még jelentősége lesz, mint tudjuk) – közül az egyik. Az Old Firenze Bár és a Randevú. Mindkét hely csak vastag, harmincasoknak – extra (feminim) szolgáltatási lehetőségekkel is. Nana fiúk! Egy ilyen kiemrítő koncert után.

Mi pedig új élményekkel, barátokkal lettünk gazdagabbak. No meg új tervekkel. Ugye meg kell szerezni sürgősen azt a Somebody utáni új számot, meg kell tudni, hogy mi az az ismeretlen dal, amelyiknél az Alan floppyt cserél. Be kell szerezni kinek-kinek ez az, fekete kalap, bőrszknya – ilyesmik. Megy egy Emulátor vagy Emulátor II., esetleg egy Yamaha DX7-es se lenne rossz. Olyat lehet is kapni a Tanács körúti hangeszr biziben. Kint van a kirakatban. Potom 100.000. csak ötven évig kell gyűjteni rá, de kibírjuk, ha a DM addig minden évben csinál egy lemezt.

Szóval nagyot fordult a világ. Talán még az is megfordult valakinek a fejében, hogy jó lenne rendszeresen összejönni valahol az új depeses arcokkal. Mondjuk egy pincében, ami DM poszeterekkel van kitapétázva, lehet dumcsizni vagy csocsózni és persze állandóan szól a MODE…

folyt. Köv.

Strange Creative Commons License 1999.08.09 0 0 679
Örülök, hogy gyűlik a HDMFC vezetősége. demo, Insight, depeche babee és ha jól emlékszem volt egy névtelen is...

A BONG természetesen folytatódik, csak el vagyok havazva és egyéb kötelezettséget is vállaltam a topocban. De lagalább a hosszú hétvégéken elbeszélgetek magammal.

Üdv!

MarK Creative Commons License 1999.08.09 0 0 678
Halihó!
Újra itt...
Külön üdv az újaknak. demoval egyetértek, szerintem egyáltalán nem kell tartani hidrogénezett fejü emberkéktől, ha pedig mégis jönnek, O.K., jöjjenek, nem hiszem, hogy a DM-ot fújoló szándékkal jönnének. Összességében csak nyerhet a klub, ha minél több nem "stabil" emberke jön el 20.-án.
Strange: A Pink Floyd-tól a The Wall és a Division Bell nekem is bejön + a Simpley Red szintén, de csak a régi (Stars + hasonlók). Szerintem igazából kifogyhatatlan az itt megemlíthető zenekarok sora, mindig tudnánk valami új előadót írni... A régi-új DM eszmefuttatásoddal egyetértek. Várjuk a BONGot... :-)
Engedjetek meg némi Sziget élménybeszámolót:
Shape :-): Szerintem jobban "szólt" az anyag, mint a PeCsában, a szintiket nem nyomta el a dob és az ének is jobban tetszett. Sajna kivetitős lehetőség nem volt. Érthetően kevesebben voltak, mint a HDMFC-ben.
Warpigs: Sajna eléggé lekéstük, mindenestre többet vártam, nekem túlságosan Beastie Boys-osra sikeredett az előadás.
Rémkoppantók: Összességében O.K. volt a koncert. Bozsik Patrik énekes (a Kifutó c. műsorból ismerhetjük) ismét bizonyította, hogy van hangja. A Question of time feldolgozásuk nagyon feldobta a hangulatot.
PARADISE LOST: Nekem az idei Sziget buli volt az 5. Láttam már sok fellépő együttest itt (Faith no more, Clawfingher, Popular, Prodigy, Tankcsapda, Fresh Fabrik, Rammstein, stb..), de számomra a mostani P.Lost fellépés tetszett a legjobban. A fénytechnika nagyon O.K. volt, sajnálatos módon azonban mindössze 1h 15 percig nyomták a show-t, ugyanis az énekes Nick Holmes hangja kb. 45-50 perc után "elment". Ettől függettlenül is egy élménnyel lettem gazdagabb, s ezen felbuzdulva a hét végén kiváncsiságból meghallgattam a zenekar új albumát (P.Lost: Host).
MOST JÖN A LÉNYEG: Nagy meglepetésben volt részem! Azt már korábban lehetett tudni az újságokból, hogy még a legutolsó, 97-es One Second lemezen tapasztalt stílusváltásnál is durvábbra kell számítani, de ilyen eredményre én sem nem gondoltam. Néhányan már tudhatjátok, hogy a DM feeling mellett sok más zenét is kedvelek, most mégis azt kell mondjam: a DM-on kívűli előadótól ilyen szintű "muzsikát" még soha nem hallottam! Hihetetlen, fantasztikus, szavakkal leírhatatlan az anyag! Nektek, akikről tudom, hogy megérintett a DM zenéje, nagyonnagyonnagyon ajánlom ezt az albumot! Min. egy meghallgatást megérdemel, próbáljátok ki, aztán majd eldöntitek, hogy O.K.-e, vagy sem. Az egykori metalbanda új lemezére már azt sem lehet mondani, hogy rock (nemhogy metal), ugyanakkor a computerek nem a divatzene irányába sodorták őket. Nagyon ízlésesen használják a gépeket, ebben nyílván sokat segített nekik a hangmérnök+producer Steve Lyon, aki, mint tudjuk egy bizonyos Violator c. albumon is tevékenykedett...
Csupán azért nem mondom, hogy DM színvonalú az anyag, mert ez már "szentségtörés" lenne :-). Most nyílván sokan meglepődtök a lelkesedésemen, de esküszöm, hogy valóban elképesztő ez az élmény, még mindig próbálom feldolgozni :-).
Talán nem kellett volna ilyen hangzatos élménybeszámolót írni (lehet, hogy ezek után nem lesz olyan nagy durranás a lemez annak, aki meghallgatja), de ez mindenféleképpen kikvánkozott belőlem.
Na befejezem,
hellóka!
Márk
demo Creative Commons License 1999.08.09 0 0 677
Tisztelt mindenki!

Mindenekelött mint újjonc bemutatkoznék.A depecheMODE-ot 1987-óta szeretem és 1990-óta vagyok rajongó.Az első dM club életemben 1990-ben volt az a bizonyos "36 órás".Jelenleg a HDMFC vezetőségében a "shopvezető" feladatát látom el.Erre a fórumra "Insight"barátom hívta fel a figyelmemet.Egészen jó kis "hely" ez néhány apróságtól eltekintve.
Átolvastam a korábbi bejegyzéseket és sajnos azt kell mondjam néhány embekének téves elképzelései vannak a clubról,Borbély Lajosról stb..
Például megnyugtatok mindenkit a 20.-ai buli semmiben sem lesz más mint pl a júliusi.( depeche baby riogatásaival ellentétben)A club nem lesz megapartyként meghirdetve miután semmivel sem lesz "megább".Mindössze a jegyárban vehető észre majd "megacsökkenés"(20ft.)Szerintem nem várhatóak fújjoló discopatkányok,sem verekedés (ez nem tudom miért hiányzik babee-nek,mert nekünk nem)miután 1999-et írunk.Továbbá akik csak ingyen mulatni akarnak azok bíztos inkább kimennek a szigetre(Margit), mert ott lesz ingyen megagagyi (és még 20ft-ot sem kérnek)
Nem értem depeche babee(akit jól ismerek) miért ír ilyen badarságokat,és miért írja hogy"" huszadikai "mega party" témában: sajna nem tudjuk kiszűrni a diszkóscica-féléket""mikor ő nem vezetőségi tag ,nem is incal security tehát ez neki nem is feladata ,ugyanolyan látogató mint a magastalpú discocica aki pedig miért ne jöhetne be ha akar?
Azt javaslom a jővőben ha a clubbal kapcsolatban valamilyen kérdésetek van kérdezzétek Insight-ot vagy engem.
A 20-ai bulira pedig bátran jüjjön mindenki,és ha mégis problémája lenne a rendezvény során jelentse a shop-ban.(Múlt hónap óta új inkal csapat van a clubesteken hála Lajos közbenjárásának,akik igen szigorúak)
Más:
a HDMFC-nek tulajdonképpen van oldala.Az oldalt én és egy másik vezetőségi tag készítjük.Igen terjedelmes "demo" névre halgat és többek között van egy "hungary" szekció ahol mindent meg lehet tudni a clubról,és
a magyar dM rajongókról.Az url címet most nem írom ide mert valami hiba folytán nincs a xoom szerverén az oldal két napja.(elég sok mp3-at pakoltunk fel mostanában,lehet hogy emiatt letíltottak)az oldal angol nyelvű és nemzetközileg kezd egyre ismertebb lenni.Pl. Alan hívatalos oldalára a Shuntra is feltette a címünket.
Most ennyi.
"deMO"

disp Creative Commons License 1999.08.08 0 0 676
akinek még nem mondtam volna : fenn van az
ftp://micimacko.eik.bme.hu cimen egy DM remix dupla album ....hajrá letölteni
Strange Creative Commons License 1999.08.07 0 0 675
MorPet Mjavaslatára meglátogattam a Some Strange Site-t. Észrevételeimet itt is közlöm:

Igen színvonalas honlap! Zseniális cím, egyszerű, így talán méginkább depeches design. Tényszerű és korrekt információk - minden bizonnyal azért mert a HDMFC-től származnak. Éppen ezért nem értem, hogy miért ne lehetne a HDMFC honlapja. Tudtommal nekik nincs még. Igaz akkor kicsit bővíteni kellene, pl. akár a dizskográfiákkal, HDMFC hírekkel, a klub történetével, további linkekkel stb. Javaslom, hogy vesd fel a Borbély Lajosnak! Szerintem csúcsra lehetne fejleszteni!!! A meglévőkhöz: igazi különlegesség a DM mixerei fejezet, kár, hogy nem tudtam meg róluk többet. Biztos nehéz bőveb információkhoz jutni róluk. Szívesen látnék régebbi újságcikkeket magyar fordításban. Az albumkritikáknál én videklip-kockák helyett szívesebben látnám a kislemezek, maxik borítóit. Tudom, hogy ezt is nehéz beszerezni, de sokan nem is tudják hogyan néznek ki pl. az eredeti kislemez borítók!

Üdv! Strange

Strange Creative Commons License 1999.08.07 0 0 674
MorPet Mjavaslatára meglátogattam a Some Strange Site-t. Észrevételeimet itt is közlöm:

Igen színvonalas honlap! Zseniális cím, egyszerű, így talán méginkább depeches design. Tényszerű és korrekt információk - minden bizonnyal azért mert a HDMFC-től származnak. Éppen ezért nem értem, hogy miért ne lehetne a HDMFC honlapja. Tudtommal nekik nincs még. Igaz akkor kicsit bővíteni kellene, pl. akár a dizskográfiákkal, HDMFC hírekkel, a klub történetével, további linkekkel stb. Javaslom, hogy vesd fel a Borbély Lajosnak! Szerintem csúcsra lehetne fejleszteni!!! A meglévőkhöz: igazi különlegesség a DM mixerei fejezet, kár, hogy nem tudtam meg róluk többet. Biztos nehéz bőveb információkhoz jutni róluk. Szívesen látnék régebbi újságcikkeket magyar fordításban. Az albumkritikáknál én videklip-kockák helyett szívesebben látnám a kislemezek, maxik borítóit. Tudom, hogy ezt is nehéz beszerezni, de sokan nem is tudják hogyan néznek ki pl. az eredeti kislemez borítók!

Üdv! Strange

Strange Creative Commons License 1999.08.07 0 0 673
Jól el vagyok magammal! Mindegy, péntek délutántól kedd délig úgy is egyfolytában dolgozom. Legalább nem süllyedünk olyan mélyre!
Strange Creative Commons License 1999.08.06 0 0 672
Az előzőben egy kicsit sok volt az elgépelés! Bocsika! Azért folytatom.

Mondjuk azzal, hogy mit hallgat egy öreg módos - akinek ugye a füle - a régi gúnyolódó rigmussal ellentétben - nem jódos. Vagy mégis?!.

Szerintem ugyan is egy bizonyos idejű - egyénenként vátozó - DM hallgatás után még annak is igényes lesz a füle, aki korábban nem tanult klasszikus zenét vagy nem Isten adta zenész tehetség. Mindemellett pedig az átlagnál fogékonyabb lesz az újra. Ebben 100%-ig biztos vagyok.

Úgy vélem ez azért van mert, a DM cselesen, de tökéletesre szerkesztett zene. Első - általában felületes - hallgatásra - egyszerű, unalmas monoton. Aztán, ha ráérez az ember évek múltán is meg tud lepődni egy-egy efekten, vagy szőnyeghangon vagy bármin. Ez a füllel való motoszkálás pedig élesíti a hallást.

Biztosan vannak olyan módosok, akik house-t hallgatnak. Szerintem ez is az egyéniségtől függ, így nem lehet kategorizálnmi. Én speciel nem hallgatok house-t. Nekem is gyűlnek szépen otthon a CD-k. Van köztük rengeteg olyan előadótól, akiknek a neve rendszeresen visszaköszön a topicon, ezeket direkt nem említem, mert ez szinte magától érthetődő érdeklődés egy DM rajngótól. Inkább olyanokról beszélnék, akiknek a nevét nem nagyon olvastam - vagy véletlenükl átfutottam rajta.

A 'régiek' közül csak egyet: a Eurythmics-t nem láttam pedig nálam O.K! Sőt a két Annie Lennox szóló is. Apropó Ők újra összeáltak, tudtátok?

Szóval a sok említett zene mellett én az utóbbi időkben a következő 'dolgokat' fedeztem fel. (Senki ne lepődjön meg, ha nem ismeretlen zenekarokról van szó! És ne is kövezettek meg.

Mindenekelőtt a Pink Floyd. Nekem főleg a 70-es évek második felétől készült lemezek jöttek be: 'The Dark Side of the Moon', 'The Wall', 'Wish you were here', 'A momentary laps of reason' ill. 'The Divison Bell'.

Madonna. Üzenem depeche babee-nek, hogy ez nem korcsosulás. Az Immaculat Collection (Vouge, Justify my love) óta fejlődő képes a kiscsaj. 'Erotica', 'Bed Time Stories'. A 'Ray of light' pedig szerintem egyenesen csúcs. Érdemes meghallgatni. Az utóbbi évek egyik legjobb lemeze.

Simply Red. Modtánban kezdek rájönni, hogy a Mick Hucknall is tud ezt-azt. 'Star', 'Life', 'Blue'.

Itt megint abbahagyom, mert ezt a végtelenségig lehetne sorolni, és különben is csak azt szerettem volna, bemutatni, hogy a DM, Cure, Nitzer Ebb, Armageddon Dildos, REM, INXS, And One, Die Krupps, The Misson, U2 mellett mi mindennek lehet helye a polcon, meg a lejátszóban.

Strange Creative Commons License 1999.08.06 0 0 671
Na, a végére értem! Bocs, de a héten csak ritkán és rövid időre kerültem gépközelbe. Ilyenkor is a munka került előtérbe. Ezt a kevés időt pedig annak szenteltem, hogy végigolvastam a topicot. Nehéz így egyben átlátni, de azért megpróbálok egy-két dologhoz hozzászólni, ha nem késő. Valószínűleg ezt is folytqatásokban teszem - ahogy éppen eszembe jut - mert sok lenne egyszerre. Nektek is, nekem is.

Kezdem mindjárt a 'RÉGI DM - ÚJ DM' illetve a 'ÖREG MODEOS ÉS A NEWCOMWER' régen egyszerűen nyúmódosoknak vagy nyulaknak hívták őket.

Én soha nem szerettem ezt a kifejezést, mert szerintem nincs olyan, hogy nyúmódos, vagy newcomer. A DM ugyanis - és szerintem itt kapcsolódik a két kérdés - sok más mellett egy időbeni folyamat. Gondoljuk csak meg 17-18 évesen kezdték, ma már pl. Alan betöltötte a 40-est és ők is igen csak a negyedik X felé taposnak. Mindeközben változtak mint emberek, változott a zenéjük, változott körülöttük a világ, változtak körülöttük az emberek stb. Ez egy bonyolult rendszer, amiben a mi szerencsékre Ők mindig megtalálták a helyüket, a hangjukat. Tudtak nem csak egyszerűen változni, hanem megújulni is, sőt előre mutatni. Tehát szerintem nem találó az a kifejezés, hogy régi DM új DM. Mert akkora Vince Clarkos 'Speak'n'spell' mi, vagy mi az a zene, ami 1980 októberében a Bridgehouse Pubban hangzott el. Perzse a meghatározó zeneszerző egyéniségek - Vince, Alan, Martin - rányomják bélyegüket a zenére. Ezért némiképp a 'Speak'n'spell' és az 'Ultra' is elválik attól, amit általában DM-ként jegyez a többség. Nem lehet és nem is érdemes éles határvonalakat húzni, már csak azért sem mert minden lemez önálló egység. A maxik, kislemez B oldalak, koncertfelvételek, különlegességek pedig jól megfűszerezik az egészet. Jó néhány DM-es generáció tagjait ismerem. Van akinek, már a Black Celebration sem DM és minden lemeznél vannak, akik szerint ez már nem az. Én - egy kicsit - az Ultrával vagyok így. Ez egy kitűnő a DM album, de nem tudom úgy hallgatni, hogy ne motoszkálna bennem, milyen lett volna Alannal? Azt hiszem ez a kérdés elsősorban a befogadón múlik, milyen régóta hallgat DM-et, milyen gyakran, mennyire foglalkoztatja az egész, milyen hétköznapi gondok nyomják a fejét, általában mennyi zenét hallgat és milyet... és még sorolhatnám a végtelenségig. Nálam például minden DM lemez akkor kerül igazán a 'helyére,' amikor megjelenik a következő. Addig úgy lebeg a levegőben, vagy mit tudom én.

Eme okfejtésem miatt nem hiszem, hogy van-e új meg régi módos. Van ugye olyan, aki most szereti meg és még nem is élt akkor, amikor speciel én a Master and Servant dallamait először hallottam. Vagy. Én most idősebb vagyok, mint Dave volt a Violatorturnén. Bonyolult összefüggések ezek. Azt hiszem mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy azzal a lelki és zenei élménnyel gzdagabb legyen, hogy megismeri, megszereti DM-t. Éppen ezért egy kicsit furcsállottam, hogy egy ilyen intelligens asztaltársaságban felmerül 'verjük ki a szőkéket a Pecsából, mielőtt betennék a lábukat' gondolat. Már elnézést, de hol ismerjék, szeressék meg a Modeot, ha nem a klubban, ahol ugy plussz töltést ad a közösség, az azonosságtudat élménye, a bulihangulat. Szerintem nem kellene elfelejteni, hogy az asztaltársaság minden egyes tagja járt valamikor 'először' a klubban. Arról nem is beszélve, hogy sajnos voltak balhésabb korszakok a PeCsában. Az ilyen helyzeteket nagyon nehéz kezelni, sok fejtörést okozott a régebbi vezetésnek, Nem hiszem, hogy ilyen helyzetbe kellene hozni az újat. Ráadűásul az ilyen 'balhék' mindig csak ártanak a klubnak és a depecheseknek is.

Na pá! Ezt is folytatom, meg a BONG-ot is!

Strange Creative Commons License 1999.08.06 0 0 670
Ne aggódj Useless!
Ilyen buli 1987 és 1996 között kétszer is volt. Először 1991 júniusában, amikor az első Budapesti Búcsú volt. Ekkor hagyta el az utolsó szovjet katona hazánkat. Az ingyen volt és sacc per kb. 4000 ember jött el. A második, 1995-ben a Depeche Mode 15. születésnapja alkalmából. A Little 15 Partyra stilszerűen 15 forint volt a belépő. Már nem emlékszem hányan voltak. Ezek a bulik sokat javítottak a HDMFC népszerűségén és soha nem volt baj, pedig akkor még igazán 'feketék' voltak a klubba járók.
Useless Creative Commons License 1999.08.06 0 0 669
Egy kicsit megnyugodtam, de nem teljesen. Verekedésbe nem merek bele menni, pláne azokkal, akiken "taxisgyilkos" cipő van! Tudnál írni egy-két híres veredkedős sztorit?
(valamit írnom kellett, mert már nagyon alul voltunk)
Zephyr Creative Commons License 1999.08.06 0 0 668
Useless kérésének eleget téve szeretnék vagánykodni azzal amit a Halo contest-jén nyertem. Ez a Remixes 86>98 című csak promócióra felhasználható 3 darab 12 inches maxi lemezt (bakelit) tartalmaz. Összesen 10 szám van rajta, állítólag ezek az együttes tagjai által leginkább preferált remixek. Az egészben az a jó, hogy pont Karácsonyra kaptam egy új lemezjátszót, így van is min meghallgatni, sőt!
Lista:

a1 A Question Of Time - Extended Mix
a2 Strangelove - Hijack Mix
b1 Behind The Wheel - Beatmasters Remix
b2 Everything Counts - Absolut Mix
c1 Personal Jesus - Pump Mix
c2 Enjoy The Silence - Hands And Feet Mix
d1 Walking in my Shoes - Grungy Gonads Mix
d2 Rush - Spiritual Guidance Mix
e1 Barrel Of A Gun - Underworld Hard Mix
e2 It's No Good - Club 69 Future Mix

Nekem legjobban a d1-es tetszik, úgy gondolom Alan-nek is, mert a SoFaD Live-on lévő WIMS elkészítéséhez sok ötletet vett ebből.

Useless: a csatlakozásom óta folyamatosan olvasom a topic-ot, csak mostanában nem láttam olyan témát, amihez hozzászólhattam volna. De a szövegek fordításával kapcsolatos felvetésed nagyon hasznos volt.

depeche babee Creative Commons License 1999.08.06 0 0 667
A huszadikai "mega party" témában: sajna nem tudjuk kiszűrni a diszkóscica-féléket, mégsem mondhatjuk azt, hogy "bocs, de a magas talpú cipőd miatt nem jöhetsz be" tuti, hogy nem fognak röhögni, mert pl. Jockey (akiről ugyebár tudjuk, hogy nagy a pofája) biztos megint üvöltözni fog és nem hagyja, hogy a diszkópatkányok tegyék az agyukat. Ez egy DM fan club patry, függetlenül, hogy mi szerepel a meghirdetett műsorban, és az is marad. Szóval ne féljetek, és ha valaki kekeckedik, billentsétek sejhajon. Úgyis rég volt verekedés a klubban, már szinte hiányzik, nem? :)))
VV Creative Commons License 1999.08.06 0 0 666
hahó!
az az igazság, hogy nem is nagyon van olyan dolog, amihez most hozzászólnék...
Woodpaul: nekem megvan mindkét cd. ma utazom nyaralni, 16-án jövök haza és a klubba szeretnék menni, úgyhogy ha tudom, akkor átmásoltatom neked. a részletek miatt írj ide: wega@netposta.net de amíg nyaralok, nem tudom megnézni a leveleimet.
hát ennyi, mindenki vigyázzon magára, és nem felforgatni a topicot amíg nem leszek! ;-))))
sziasztok és remélem 20-án találkozunk megint! ( és akkor már nem fogok állandóan rohangálni, úgyhogy tudunk végre beszélgetni normálisan.
disp: veled meg be tudjuk fejezni a félbehagyott témákat! :-) a koncert cd-t el tudod hozni nekem?
ShapeGábor: megoldható a 2 db popular cd 20-ára?
hát ennyi... sziasztok!
Useless Creative Commons License 1999.08.05 0 0 665
Szia!

Azt hittem már végleg itt hagytál bennünket! A klubban több emberkének is büszkén újságoltam, hogy egy magyar srác nyerte a DM Halo page játékát. De ugyanakkor megígértem, hogy megkérdezem Tőled, hogy pontosan mit is nyertél.

Kérdésedre válaszolva: a 101-es klubbnak nincs állandó helye, ide-oda vándorolnak. A múltkori buli a Saigonban volt. (Arany János utca) De figyelmedbe ajánlom a klub netes oldalát:http://xoom.members.com/101esklub

Itt volt az a kicsi vita, amit én robbantottam ki a vendégkönyvben az It's no good kapcsán. De akkor ezek szerint nekem lenne igazam? De jó! :-))))))

Zephyr Creative Commons License 1999.08.05 0 0 664
Sziasztok!

A fordításokhoz szeretnék hozzászolni. Az "It's no good" azt jelenti, hogy "nincs értelme". Még csak véletlenül sem "nem jó"!!!!
Másrészt a "Bottom line" fordítása "alvilágra" lehet, hogy jól hangzik, de sajnos hibás. Ez is egy spec kifejezés: valami nagyon fontos, lényeges dologra akar utalni, azaz esszencia.
Tehát Useless abban igazad van teljesen, hogy a szöveg mőgé kell nézni de azt se felejtsük, hogy néha valami (értelmező) szótárba is :-)

Egyébként meg tudná mondani valaki, hogy hol található a 101-es Klub?

Strange nosztalgiákhoz annyit, hogy én 27 vagyok és '84 óta ismerem és magasztalom a DM-et. Nekem is a Master and Servant volt az első szám amit hallottam. Volt egy osztálytársam a suliban, akinek voltak rokonai az USA-ban és talán onnan, de meg volt neki a Some Great Reward. Eszméletlenül tetszett, de nem csak nekem... Ebben az időben én Makón laktam (Szegedtől 30 km...) és akkoriban már nálunk is kezdett kibontakozni egy massziv DM tábor. Ez odáig fajult, hogy a 89-es koncertre már volt egy kb. 50 főt számláló kis mini DM-Klub, helységgel meg minden szombaton partyval. Mi is felvettünk mindenféle bakancsot meg ékszereket, fekete ruhákat ahogy a BRAVO képeken láttuk. Volt play back show is egy párszor. Arra már nem emlékszem pontosan, hogy honnan, de mindig volt egy-két extra stuff is: koncertfelvételek, B-oldalak, stb... Emlékszem mikor megnéztük a Some Great Videos kb. 100-szoros másolatát: alig lehetett kivenni rajta az alakokat, de azért mi ott örjöngtünk, hogy Dave hogyan táncol meg Martin már megint mit talalált ki, hogy felvegyen. Amikor pedig kiderült, hogy '89-ben eljönnek Budapestre! Amikor megkaptuk a jegyeket postai rendelés után, külön összejövetelt rendeztünk csak emiatt. Egyszerűen olyan volt mint egy álom.

Woodpaul Creative Commons License 1999.08.05 0 0 663
Hello Mindenkinek !

Bocsássatok meg, hogy nem rendeltetésének megfelelően használom ezt a fórumot, de másképpen nem tudok
üzenni Useless-nek.
Useless: A hülye Danubius kidobott, és nem enged vissza, ezért egyenlőre nem tudunk chatelni. Azért még próbálkozom.
Ha ma nem, akkor holnap déltől valószínűleg újra ott lesze (feltéve, ha beenged).

Nég valami. Megvan valakinek a SoFaD és az új, re-mastered The Singles 81>85 ? Mert ha igen, szeretném, ha lemásolná nekem, és 20.-án, a DM klubban venném át.
Egyenlőre ennyi. Sziasztok !

Useless Creative Commons License 1999.08.05 0 0 662
Morpet! Örülök neki, hogy rámismertél a 101-es klub vendégkönyvében folytatott vita kapcsán. Valóban nézeteltérésbe keveredtem egy fordítás kapcsán. A 101-es klub homepage-n találhatók az Ultra magyar fordításai. Rögtön szemet szúrt nekem ez a dalcím: "Ez nem jó" A fordító szerint az It's no good ezt jelenti. Ez a fordítás "nem jó":-), pontatlan. Egy Bravo fordításban ezt így fordították: Ennek semmi értelme. Az "It's noo god" valóban azt jelnenti, hogy "ez nem jó", de nem ebben a dalban. Figyelni kell a teljes szöveget, és nem szabad a szövegből "kiragadva" fordítani, mert az félrecsúszhat. Nézzük a refrén teljes szövegét:

"Don't say you want me
Don't say you need me
Don't say you love me
It's understood
Don't say you happy
Out there without me
I know you can't be
'Cause it's no good"

Így fordították a 101-es lapon:

"Ne mondd, hogy akarsz
Hogy kellek
Hogy szeretsz
Ez egyértelmű
Ne mondd, hogy boldog vagy,
Mert nélkülem a kinti világban
Nem lehetsz az, tudom
Mert az nem jó"

A Bravo verzíója, amellet én kiállok :-)) így szól:

"Ne mondd hogy akarsz engem
Ne mondd, hogy szükséged van rám
Ne mondd, hogy szeretsz
Mert az magától értetődik
Ne mond, hogy boldog vagy
Nélkülem odakinnt
Tudom, hogy nem lehetsz az,
Mert ennek semmi értelme."

Ugye a lány előszőr bevallja, hogy szereti, szüksége van rá, stb.., majd érzelmei ellentétes irányba fordulnak, és kijelenti, hogy ő bizony boldog lenne nélküle is. Erre az érzelmi hullámzásra mondja Martin és Dave, hogy semmi értelme. Előszőr bevalljuk, hogy szeretünk valakit, majd szerelmünk utálatba csap át. Ez az, aminek nincs értelme Martin szerint.

Egy fordítás alakalmával szükséges a "szöveg mögé" nézni, el kell gondolkodni, mit akarnak kifejezni a sorok, különben félrefordítás lesz belőle.
Szintén ezen a homepage-n olvastam, hogy a "Bottom line-t" alvilágnak fordították. Ez viszont rendkívűl kreatív fordítás! Ügyes!

Depeche babee! Én nagyon tartok ettől a mega-party-tól. Én még soha nem voltam diszkóban, nem is leszek, és komolyan tartok azoktól az embrektől, akik most lefognak jönni a klubba, mert szinte ingyen van. Előfordulhat, hogy diszkócsirkék, diszkóbarbiek, és kihidrogénezett fejű elemeket kell kerülgetnem??? Hogy lehetne megakadályozni, hogy olyanok jöjjenek le, akik csak szidnák a DM-et, és csak egy jót akarnak röhögni a DM fanokon, netán még hangos fújolásba is belekezdenek????

trasher75 Creative Commons License 1999.08.05 0 0 661
bocs, hogy megtöröm a dolgot egy kis hirdetéssel:


augusztus 6, péntek, sziget, wanted színpad, este 9
radio:aktive

ákos-hoz kicsit hasonló, NIN-es és Smashing Pumpkins-os beütésű zene. saját számokat fogunk játszani, de egy NIN-feldolgozás (terrible lie) is lesz, amit, külső vélemények szerint, igen csak jól csinálunk (mi legalábbis nagyon élvezzük).

további info: itten.

szeretettel várunk mindenkit a koncerten!

köszi és bocs a zavarásért!

-p

morpet Creative Commons License 1999.08.05 0 0 660
Ja, és mit szóltatok a magyar együttesek blokkjához a HDMFC-ben? Nekem úgy tűnt az 1984 nagyon sokaknak tetszett. A Dr. Beat volt már idén valamelyik klubban. A Populartól viszont nem értem miért az Ül az Isten egymagábant adták. Talán csak félrenyomtak valamit a CD-n és a 6-os helyett a 7-es szám ment le? És nem érdekes, hogy akkor próbálkozik a Borbély ilyen blokkal, amikor a 101-es Klub, ahol ezeknek a zenéknek nagyobb a súlya, épp szünetel/megszűnt?
morpet Creative Commons License 1999.08.05 0 0 659
Hali! Jó rég írtam utoljára, a múlt héten csak a DM klubra jöttem fel a Velencei-tóról, most viszont már nem bírtam internet nélkül, úgyhogy ismét itt. A Shape-ről nem akartam írni, de ha már ennyi vélemény volt a koncertről íme az enyém RÖVIDEN: szerintem profi volt a színpadkép, és nagyon tetszett a dob. A Gyengédenre az első sorban tomboltam. Messze-messze kiemelkedik ez a szám a többi közül. A Mint a fény és a Hajnal fényei unalmas volt: túl hosszú, lassú, kevés énekkel. A Léted éneke jó szám lehet, már amennyire ezt egy koncert alapján meg lehet ítélni. Az Icnógúd merész probálkozás volt, de ezúttal kellemesen csalódtam Ádám hangjában.
Nagyon tetszett, hogy ilyen sokan voltak a klubban, de még jobban, hogy SZUPER VOLT A ZENE. Már kezdett elegem lenni az utóbbi klubok RTL Zwei-os - Emtívís Singles Touros hangulatából, és akkor... Stories Of Old, Clean, és megannyi nagyszerű, ám a HDMFC-ben annál ritkábban játszott szám. Sajnos 4 előtt eljöttem, pedig ilyen jó hangulat ilyen jó számokkal rég volt. Remélem, 20-án is ilyen jó lesz!
Strange: nagyon jók az írásaid, várom már az első magyarországi koncertet. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy hogyan lehetett ilyen viszonyok mellett akár 8000 nézőt is kicsalogatni a Volán pályára. Ami a 101-es Klub honlapját illeti, az nem egészen az én honlapom. K. Zsolt honlapja az valójában, én inkább csak megvalósítottam, a tartalmi dolgokba nekem nem volt kedvem és időm beleszólni. Amiket írtál, az mind igaz, majd kijavítom.
Ha már itt tartunk, Uselessnek volt némi vitája a 101-es Klub honlapjával, és egy olvasójával. Kíváncsi lennék a topic véleményére ezért az alábbi kérdésben: Mit jelent magyarul az, hogy "It's No Good"?
Sokat írtam már de még valami: disp "lekezdőzte" a Populart (07.27.). Nos, ők azért már elég rég óta zenélnek, nyugodtan nyilváníthatnak véleményt akár egy 15 éves (miért pont ennyi?) háttérrel rendelkező zenekarról. Az már szubjektív véleményem, hogy a Popular nemcsak egy messze kiemelkedő színvonalú magyar zenekar volt, de nyugodtan összehasonlítható zeneileg akár a DM-dal is. Persze sok ötlet vezethető vissza a DM-ra a Popular zenéjében, de egyedi hangzást alkottak, és zenei színvonalban két DM albumot (Violator, SOFAD) leszámítva nem beszélhetünk lemaradásról. Persze dolgoztak is a lemezen 5 éven át...
Norbi hangja személy szerint nagyon tetszik, koncerten is. Azt viszont hüledezve olvasom, hogy Dave hangja 93-tól lenne igazán jó. Szerintem mindig is nagyon jó volt Dave hangja, de 93 óta egyre gyengébb. Stúdióban még mindig gyönyörűen énekel, de már a Devotional Touron is voltak problémák a hangjával. A tavalyi turnén pedig igen hamisan énekelt. Persze elnézzük neki meg minden, én is hallgatom rendszeresen a KROQ rádiós koncertfelvételt, de azért bevallhatjuk, a drog eléggé tönkretette Dave egykor nagyon tiszta hangját is. Vita?
Amúgy üdv minden új és visszatérő és itt tartózkodó topic-olvasónak!
VV Creative Commons License 1999.08.05 0 0 658
hát én sajnos nem tudok ott lenni a szigeti fellépésen... :-(((
viszont van még egy napom itthon a 10 napos nyaralás előtt és holnap este reagálok 1-2 dologra.
MarK: van kint 5 db új mp3-részlet az együttesem honlapján, ha érdekel, hallgass bele. a Dream a legújabb.a 2042 pedig kb hasonló stílusú, a többit nem ajánlom annyira, ha nem csíped a house-t, mert a mindenki ( amiből a klip is van ) elég buta szám. a german mix pedig ugyanaz, németül :-)
na, most ennyit, ma este még reagálok 1-2 dolgora. most meg megyek lefeküdni aludni...
depeche babee Creative Commons License 1999.08.05 0 0 657
Szia mindenkinek!
Köszönöm Mark kedves fogadtatását, nem tudom kivel fogok a Szigeten találkozni, remélem jó sok emberkével körületek.
Egy pár hülyeség: láttátok már, hogy Kovács Ákos leszedte a pamacsot az álláról?
Ne legyetek megijedve ha az augusztus 20.-i mode klubban sok hülye lesz, mert mega party-ként lesz emghirdetve és nem depeche mode klubként. Remélhetőleg jó sokan jönnek el és rájönnek, milyen jó is a klub.
A shape színpadi megjelenéséről nagyon jó pozitív kritikákat hallottam. Sajnálom, hogy lemaradtam róla.
Na abbahagyom a hülyeséget, sziasztok!
MarK Creative Commons License 1999.08.04 0 0 656
Na nem is arra akartalak kérni, hogy kiteregesd a szennyest... Én csak arra szerettem volna utalni, hogy szerintem nem elsősorban a Norbi miatt lett vége. Mindenesetre Ő valóban inkább egy művészlélek (úgy tudom festeget). A két M.M. esetében igencsak lekövethető, hogy mennyi magyar "sztárnak" segítettek stúdiómunkák tekintetében, miközben, ahogy írtad, némi tapasztalatot szereztek. Remélem elérik a kitűzött céljaikat, sikeresek lesznek ezzel az új albummal. De én is nagyon sajnálom, hogy nem folytatták a Popular-t, mert érzésem szerint pont akkor "tették le a lantot", amikor már komoly rajongótábruk kezdett kialakulni, amikor már épp befutottak volna. Na mindegy, kár ezen elmélkedni...
Mindenkinek "viszlát" hétfőig. Remélem közületek is találkozunk 1-2 emberrel holnap, a Szigeten, a Banán Színpadon :-) 14h-kor egy újabb Shape buli alkalmával.
Addig is kiváncsian várom a Bong-okat és a többiek hozzászólásait...
Üdv.
:-)))))))))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!