Mediamarktba néztem őket, ami furcsa, hogy az 502330-as ott 36000Ft ba került , viszont 28000-et ha ugyanaz akkor megérné nekem. Ami ebbe jobban tetszett, hogy ebbe két fűtőszál volt egy lentebb egy meg fentebb (így gondolom jobban átsüti a kenyeret, egyenletesebben) a 502030ban viszont csak alul van egy. Ez szempont, vagy nem lényeges mert kering benne a levegő esetleg? Hogy működnek ezek? Mert ha nem kering a levegő akkor jobbnak tűnik józan paraszti ésszel a 2 fűtőszálas. Ja és a 502330hoz volt a mediaba ilyen bagettkészítő tepsi. Elképzelhető hogy az edigitalnál azért olcsóbb mert nem ugyanaz a felszereltség? Furcsa ekkora árkülönbség. Ja és edigitalnál furcsa hogy az egiykre két év a másikra 1 év gart írtak, holott mediaba 2 évet adnak midnen moulinexre. Szerintetek melyiket vegyem és hol? AMúgy a 502030as is 25 a mediaba edigitalon ez is olcsóbb. Linkeken megtekinthető miről is van szó. Segítsetek a választásban!
És mi volt a 2. géped? Gondolom jobb mint az első. Milyen márkát érdemes venni esetleg valami konkrét típus ami jó ár-érték arányú? Eddig Molinexbe gondolkoztam az legalább régen nagy márka volt viszonylag.
Örülök, hogy sikerült és ízlik is!!!! Kívánom, hogy a későbbiekben is így legyen, de ha néha "becsúszik" egy-egy sikertelen "végtermék", akkor se keseredj el, szerintem mindannyian jártunk már úgy, hogy nem volt tökéletes a kenyér:-)) Viszont semmihez sem hasonlítható az az érzés, amikor a saját kenyeret teszed az asztalra és mindenkinek ízlik:-))
Természetesen tehetsz bele lenmagot, sőt bármit, amit csak szeretnél, igaz a natur napraforgómagnak és a natur tökmagnak karakteresebb az íze, de próbáljátok egyszer ki ezeket is, én pl. imádom a fehér+teljes kiőrlésű rozs kenyérbe beleszórni mindhárom magot egyszerre, persze ilyenkor mindegyikből csak keveset.
Karácsonyra ajánlom a karácsonyi fűszeres kenyeret (valahol korábban már írtam róla).
Ezt tavaly próbáltam ki először, egy hirtelen ötlettől vezérelve, az alapkenyér receptbe (csak fehér liszt) tettem egy kevés fahéjat, és a boltban kapható Kotányi Mézessütemény fűszerkeverékből is egy keveset, cukor és mézet használtam, tettem bele durvára tört diót és készen vett cukrozott narancs és citromhéjat (Lidlben vettem) is. A végeredmény egy nagyon kellemes "karácsony" illatú, a fahéjtól kicsit barnásabb színű kenyér, amiből isteni vajas-mézes(lehet narancslekváros is) kenyér+tejszínhabos kakaó (vagy lehet forró csoki) reggelit "varázsoltam" a fiúk elé. Eleinte hitetlenkedve szagolgatták ugyan a kenyeret, de összességében imádták és olyan "karácsonyi" volt az egész :-))) Dió helyett pl. akár összevagdalt, aszalt sárgabarackot is szórhatsz bele a sípolásnál.
Erről még tavaly karácsonykor írtam itt a 370-es hsz-ben. Bemásolom:
"Viszont csináltam nagyon finom KARÁCSONYI KENYERET, vajjal, mézzel, vagy lekvárral és habos kakaóval, vagy forrócsokival nagyon finom ünnepi reggeli:-)
A sima kenyér receptet használtam, csak sima fehér liszttel. A vizet úgy mértem ki, hogy először beleütöttem egy tojás sárgáját, majd ezt először összekevertem a mérőcsészében egy kevés tejjel, utána feltöltöttem tejjel 200 ml-ig (a mérőcsészében) és még adtam hozzá 110 ml vizet. Tehát a sima kenyér receptje szerinti 310 ml folyadék jött ki összesen. A 2 evőkanál cukron kívül plusz 3 evőkanál mézet is tettem bele.
A sípolásnál szórtam bele cukrozott narancs és citrom-héjat (készen vettem), egy kevés őrölt fahéjat, a készen kapható mézeskalács fűszerkeverékből is egy keveset, ja és darabosra tört diót. Szép színe lett a fahéjtól és jó illata a fűszerektől. Lehet beletenni mazsolát is, vagy őrölt szegfűszeget stb.stb."
A tojásos kenyered is nagyon finom és ateteje is mindig tökéletes :-)))))) Sajnos nagyon sok a melóm ezért kevesebb időm van új receptekkel kisérletezni, de előbb-utóbb mindent kipróbálok. Még sikért se vettem... de legkésőbb dec végén ki akarom próbálni a vaslábosban sütést is.
Figyu ebbe a tojásosba szabad raknom lenmagot fütyüléskor ? nagyon szeretjük a lenmagot.
Olajsütőhöz van rozsdamentes acél sütőedény, de a kenyérsütőnél a tapadásmentes(!) bevonat a lényeg, ami egyébként - szerintem - sokkal jobban tisztítható (leginkább egy papírkéztörlővel kell kitörölni és kész), mint az acél.
Így már én is jártam:-))) Ráadásul, nem is tudtam 100 %-osan "alácsempészni" a lapátot, így elég érdekes kenyérsütés lett belőle, de azért sikerült, igaz hogy emiatt inkább a gyorsprogramot használtam, s így kibírta a lapát a tengelyenmaradást:-) Az egyébként egyáltalán nem gond, ha a kenyérben marad a lapát, na jó lesz némelyik szeletben egy kis "formátlanság", de kit érdekel, ha a kenyér fini!
Vasárnap beszereztem a gépet, másnap reggelre sütöttem vele egy fehér kenyeret, ez nagyon frankó lett, ma du. egy tönkölyliszteset, ennek kemény a héja, ropog mint egy pirítós, a belseje OK.
Egyúttal elárulom, miért kell fakanál a kenyérsütőhöz. A géphez mellékeltek mérőpoharat, és külön lapátot a rozslisztes programokhoz. Ezért alakult úgy, hogy üzemen kívül a mérőpohárban tartom a lapátot. Miután már minden hozzávaló az üstbe került, a víz következett (mérőpohár), ekkor vettem észre, hogy a lapát kimaradt...
Nem igazán szerettem volna az üst tartalmát a kukába dobni, vagy valami selejtet kisütni, rövid gondolkozás után azt találtam ki, hogy egy fakanál végével a tengelyről és a tengely körül (körkörös mozdulatokkal, kb. fél centi szélességben) elkotrom az anyagot, lyukat fúrok. Ez úgy tűnik, bevált, így persze a kenyérben maradt a lapát, majd meglátjuk, legközelebb is - mikor időben a helyére kerül - benne marad-e. A fehér kenyérnél az üstben maradt.
Ezt az Unold márkát vajon milyen néven árulják nálunk? Lányoméknál (No.) majdnem minden háztartási gép Unold - árban alsó középosztályú, pofás, metálborítású gépek.