Keresés

Részletes keresés

Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.24 0 0 113363

Jujuj, azert Tenya a mai arcaval konszolidalt kozepkoru apucinak eleg fura lennne...🤣 Jo, fiatalon is volt egy imidzse, de azert apukat csinalni belole.... Legfeljebb ugy, hogy a sztori szerint elhagyta Julcsit, aki ezert egyedul nevelte fel a gyerekuket, mert Tenya ugyan hebe-hoba tartotta ugyan a kapcsolatot, de inkabb haverkent, mint apucikent viselkedett mindig vele es igy most ugy gondolja, hajthatjak egyutt a csajokat es egyfolytaban rivalizal a gyerekkel

Előzmény: janderka (113359)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.24 0 0 113362

Igen, en is rogton azt kezdtem szamolni, hogy o mennyi lehetett es miert ne lehetne Janos az uj DNS, az oserdo hose...

Előzmény: Generic Jingle (113360)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.24 0 0 113361

Lenyegi dolgot tennek szova: egy kvizre adott valasz mennyiben szavazat? Ha arra nyomnak tobben, az lesz igaz vagy mi? Valaki megint nem beszeli az edes anyanyelvet rendesen....(vagy igy van leprogramozva es ez a plug in szavazasokhoz keszult es nem tudjak atirni a mezot aszerint, amikor nem az kene, hanem "valasz" vagy "tipp" )

Előzmény: bendeguz90 (113355)
Generic Jingle Creative Commons License 2024.01.24 0 0 113360

János átvenné DNS bácsi helyét, és ő járná puskával (!) az erdőt.

Előzmény: janderka (113358)
janderka Creative Commons License 2024.01.24 -1 1 113359

Mondjuk szépen át lehetne vezetni modernbe az egykori karaktereket, ha a gyerekeiket, illetve azok azóta megszületett gyerekeit valóban rájuk (ls egykori fizimiskájukra) hasonlító színészekkel játszatnák. 

Julcsinak és Delfinnek például, ha egy párként térnének vissza, simán lehetne két huszonéves gyereke akik hozhatnák "szüleik" mai megfelelőit. A kis Mágenheim Fruzsi pedig a maga 33 évével lehetne Vágásiék 35 éves Matyijának a párja, akik Etuskó örökülhagyott (nem túl messze fekvő) villalakásában élnék nem mindennapi kis életüket, a szülők örök furkálódása mellett - tekintve hogy egy szépreményű orvosgyerek hogy mehetett hozzá egy sima kis telepi nyomdász retardált fiához...

Alma és János nagysokára ugyancsak összehozhattak azóta egy gyereket, aki Julcsiék zsivány fiának lenne országos cimborája egyik kalamajkából a másikba esve, amikből rendere a befolyásossá vált  ex-erdész/vendéglátós szülőknek kéne őket kimosdatniuk. 

Sümeghy helyére beköltözhetne egy valósághősből rockzenésszé vált youtube sztár, akit folyton rajongóhordák zaklatnának - állandó botrányt csapva vele az egyébként nyugodt ház életében. De visszatérhetne Závodszky Noncsi is mint máig aktív madám, aki bordélyházként üzemeltetné az alagsorban bérbevett egykori társasházi klubhelyiség összenyitott termeit. Mindezeket pedig az őrület határáig kiborulni képes Rozsomák próbálná mindundataln viiszaterelni a normalistás ma mér nem létező mederületébe...

Előzmény: janderka (113358)
janderka Creative Commons License 2024.01.24 -1 1 113358

Keretszereplőknek megmaradhatnak persze. Epress és Fehér végülis elketyeghetne még a presszóban, de verekedni már nemigen tudna egyik sem a fiatal buldózerekkel. 

Nemcsák is elgrafikuskodhatna a háttérben valamelyik Kesma szennylapnál, ahogy Ivancsics is bejárohathatna heti 3 napra kisegítő tanárnak a sarki gyerekverőbe (pláne most). De Gór-Nagy, Kertész és Kiss már nem lehetnének sajnos a kollégái (hacsak nem mint Béla bácsi volt - aki az utolsó éveiben már csak ült és bölcselgetett). Janka nénje persze 83 évesen is rájuk járhatna. Pláne, ha közben direkte közelebb költözne a "fiatalokhoz" - és tovább iszogathatna velük és ellenük. De ez már egy konkrét nyuggerotthon lenne. :))

De egy Frajt kaliberú nyugdíjaskorú nő nem akarna már egész nap talpon lenni és félóránként más-más kliens fejét ápolgatni, pláne vesződni egy vállalkozás működtetésével. Akkor meg mit csinálna? Merengene a boldog és csóró békeidőkről, amikor még egy jól menő, de sokat mégse hozó 4 fős stúdió második embere volt?

Trokán dettó nyuggerkedhetne csak. 78 évesen nem róná már ő sem naphosszat az erdőket. Pláne nem viaskodna fatolvajokkal és pagonyt írtó illegális beépítőkkel. 

 

Jöhetnének persze új szereplők. Akik mellett reznőrködhetne a fenti ős-gárda. De az már egy másik sorozat kéne legyen. Hacsak nem akarunk héthetente/hetente/háromnaponta egy idősotthonban játszodó valóságshow-t nézni :)))

Előzmény: bendeguz90 (113357)
bendeguz90 Creative Commons License 2024.01.24 0 1 113357

Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy a régi öregek már nincsenek, de úgymond új öregek vannak pont az általad felsoroltak.

Előzmény: janderka (113347)
bendeguz90 Creative Commons License 2024.01.24 0 0 113356

Évek, ha nem évtizedek óta ez megy.

Előzmény: janderka (113350)
bendeguz90 Creative Commons License 2024.01.24 0 0 113355
funfun111 Creative Commons License 2024.01.23 0 1 113354

Mikor az Opust elkezdtem nézni (valamelyik későbbi ismétlésén kattantam rá), tényleg nem hittem el, hogy ezt valaki(k) komolyan gondolja/gondolják. Olyan volt, mint mikor látsz egy szörnyű balesetet, amit nem akarsz nézni, de mintha hipnotizálna a látvány, muszáj nézned.

Előzmény: janderka (113352)
funfun111 Creative Commons License 2024.01.23 0 0 113353

Szerintem ez simán újságírói lelemény, mikor nincs miről írni, vagy feldobnak egy témát, vagy egy már más által korábban feldobott témát tovább ragoznak. Mint mikor egy rég eltűnt celebről írnak. "Nem hiszi el, mit csinál ma a 10 éve a Való Világban szerepelt Csócsa!" Aztán pár nap múlva máshol "Csócsa kitáltalt: miért nem kapta meg a neki beígért álomutazást?" Stb.

Előzmény: janderka (113350)
janderka Creative Commons License 2024.01.23 0 0 113352

Most hogy írod, már emlékszem. Zokogtam a végén :)))))

Gulyás egyébként nettó hazudik. Kamaszként kezdtem nézni és fiatal felnőtt voltam már, mire véget ért. De soha ezalatt nem éreztem "aha élményt". Hogy "na igen, ezek legalább kimondják", vagy hogy "na végre valaki beszél róla".  Sokkal idegesítőbb volt a szereplők irreális élhetetlensége. Szóval Gulyás vagy bolond, vagy lefizették ezért a ravatali szentbeszédért. 

Előzmény: Mazsola0070 (113351)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.01.23 0 0 113351

"egy ilyen tükörtartó adást valaki olyannak lehetne (és kéne is) megcsinálnia, aki eddig még nem szállt fel a nosztalgiázó Szomszédok-vonatra."

 

Szerintem Gulyás nem csak hogy felszállt, hanem a  Partizánt egyenesen a Szomszédok szellemi örökösének tartja. Az ezen topicban ezerszer kielemzett hibák, hiányosságok pedig szerinte nem lényegesek, úgyhogy ő ezekről biztosan nem fog "tükörtartó adást" csinálni (illetve ha fog, akkor azzal lényegében szembeköpné a mostani adása végén kifejtett álláspontját).

 

De olvasva a videójuk alatti kommenteket, úgy tűnik, nem csak a színészek, de a nézők is csak a szépre és jóra emlékeznek a Szomszédokkal kapcsolatban.

 

De álljon itt az utókornak Gulyásnak a műsor végén eleresztett bölcsesvége, illetve annak talán hosszú lenne, úgyhogy a nagymonológ talán jobb szó rá (kiemelések tőlem):

 

 

"A Szomszédok a rendszerváltás egyik nagy krónikása, nyilván önmagában nem alkalmas arra, hogy átfogó képet alkossunk rajta keresztül a rendszerváltás minden részletéről, de arra mégiscsak alkalmas, hogy akár jelenidőben követted az aktuális epizódokat, akár utólagosan fedezted fel magadnak a sorozatot, valamifajta benyomásod legyen arról, hogy mi és milyen vágyak és milyen szorongások mozgatták magyarok millióit abban az időben közös országunkban.

 

És igen, a Szomszédokon keresztül ráláthattunk a közszférában dolgozókra, ráláthattunk a bérből és fizetésből élőkre, ráláthattunk a nyugdíjasokra és azokra az anyagi nehézségekre, amelyeken nagyon kevet változtatott az azóta eltelt három évtized.

 

Ezek a problémák ma is ugyanúgy a sajátjai magyarok millióinak, csak ma már nincsen Szomszédok, ami erről bármilyen formában is tudósítana.

 

És igen, én kisgyerekként ott ülhettem kéthetenként csütörtökönként a TV készülék előtt szüleimmel, nagyszüleimmel, és énnekem ilyen szempontból valamifajta televíziós ősélményem is a Szomszédok.

 

És persze, reggelig lehetne sorolni a különböző hibákat, adott esetben fogyatékosságokat a Szomszédokkal kapcsolatban, lehetne beszélni a dramaturgiai egyenetlenségekről, lehetne beszélni a filmnyelvi sutaságról, lehetne beszélni a papírízű mondatokról, de ezek egyike sem lényeges!

 

Mert a lényeges, hogy a Szomszédok vállalkozott valami olyasmire, amire sajnos ilyen méretben azóta sem vállalkozott sem semmilyen televízió, sem semmilyen online streaming vagy más tartalomszolgáltató.

 

Pedig igény az volna rá, sőt szükséges volna, mert ha nincsenek ilyen történetek, ha nincsenek ilyen nagy mozgó képes mesék, akkor egész egyszerűen képtelenné válunk rá mi magyarok, hogy társadalomként értemezni és olvani tudjuk saját magunkat.

 

Úgyhogy ebből a szempontból is köszönet és elismerés illeti Horváth Ádámot és alkotótársait és ezt a műsort ennek a szellemében készítettük.

 

Reméljük, hogy a Partizán alkalmas lesz arra, hogy hasonlóképpen betöltse ezt a funkciót, én legalább is ennek a szellemében végzem a munkámat."

 

Előzmény: janderka (113344)
janderka Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113350

Komolyan vicc ez mítoszépítési erőlködés. Ki a tököm állhat ennek a gerjesztése mögött??? 

Előzmény: Babetta anyo (113349)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113349

Es igen, minden napra kell szomszedok cikk:

https://metropol.hu/aktualis/2024/01/megtalaltuk-az-igazi-etust-a-hires-szomszedok-hazban

Mindenkinek ajanlom, aki szereti "az erdekes veletleneket" 🤪

 

Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113348

De ezt mqgyarazom, h nem "elverni a port", hanem beszelgetni. Ahogy minden beszelgetesben, itt sem  kell egyet erteni a masikkal, senkinek semmit nem kell elfogadnia, ha nem gondolja egyszer csak tenyleg ugy. Csak tenyleg lehetett volna arnyalni az edes-bus, nosztalgikus emlekezest egy komplexebb musorra, mint amit Lakat T adott elo husz eve aNapkelteben (vagy miben)

 

Ez meg most jott s zembe velem. Azt hiszem, egyreszt lett volna eleg dolga ezen a forgatason is, erdekes, hogy ezek szerint a londoni kepzesen ilyesmirol sem volt szo (nem hinnem, hogy ez a szakma XXI. szazad felfedezese, meg, ha mondjuk a digitalis fenykepezokkel meg egyeb eszkozokkel konnyebb lett a dolguk) 

https://wmn.hu/cikk/61802/

 

Előzmény: janderka (113347)
janderka Creative Commons License 2024.01.22 -1 0 113347

Hát nemtudom... Ahhoz képest, hogy a fele élő bagázs el se ment a riportra, elég vérszegény (és tiszteletlen) húzás (is) lett volna pont azokon elverni a port, akik hajlandóak voltak (végre) kamera elé ülni/állni. Meg aztán mit mondhattak volna és minek? Hogy "fiatalok volunk és kellett a pénz"? Mert annyi mára már kiderült, hogy Horváth a sorozat első 2/3-ban igen jól megfizette a szereplőket és a stábot. Volt miért félernézni, ha borult a hitelesség, vagy a szakmaiság.


Egyébként meg hogy miért lenne öngól egy az egyben folytatni? Mert ha az eredetileg kifundált közeget nézzük, akkor at teljességgel életeidegen lenne. Ha meg a ma még élő egykori hősőket, akkor azok mind 60-70-80 pluszos karakterként szerepelhetnének már csak. És az akkori fiatalokból kéne kiállítani a mai középkorúakat. Akikből viszont elég kevés volt. Legjobb esetben is max Ábel (49), Elek Feri (50), Liptay (51), és Pintér Tenya (50) kerülhetnének képbe azokból az időkből. Kiegészülve a mára 30 körülivé vált egykori Vágási Matyi és Mágenheim Fruzsi karakterével - akiket viszont nem tudnánk már sehova se kötni, hiszen az egykori gyerekszereplők helyett ma már tök új színészek játszhatnák csak őket.

 

Fehér 66

Trokán 78

Epres 61

Nemcsák 67

Ivancsis 64

Kiss Gábor (Hável) 84

Gór-Nagy 77

Kertész 81

Kulka 65

Frajt 68

Koltai 89

Pregitzer 65

Farkas Tamás (Rozsomák) 73

Botár Endre (Pattogi) 81

Előzmény: Babetta anyo (113346)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113346

De pont o(k) voltak, akik ezt megtehettek volna. Neki az az imidzse, hogy akar csobe is huzza az interjú alanyat (pl. Koszeg), amikor kokemenyen kerdez, szembesit az alanyok onbecsapasaval, sunnyogasaval, relativizalasaval. Ehhez meg szilveszterkor sem illik a kadari nosztalgia, meg ha ertem is, hogy nezettseget hozhat (ugyanakkor ez is kontraindikalt: akik altalaban nezik, azoknak nem hiszem, h ez tetszett, akik meg nem, azoknak megint az nem fog tetszeni, ha a kovetkezo, nem szilveszteri adásban visszater a sajat stilusahoz 😏 nehez dolog a keszitoknek is onazonosnak lenni, de nem eri meg egy-egy adasban masnak lenni.

Előzmény: janderka (113344)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113345

Sot, nem is kellene revidealni a szereploknek az allaspontjukat, hiszen miert kellene szegyellniuk, h nekik jo volt. Csak pont annal lett volna tobb, mint a huszonhatodik nosztalgiazos-meselos musor, ha egy kicsit, csak ugy lajtosan es fogyaszthatoan kontextusba helyezi a pompas kordokumentumokat a musorvezeto vagy szakerto.
Erdekes, h pl. az Oscar nyertes Forrest Gumprol tudnak ugy beszelni, h vajon republikanus propaganda-e es volt-e szerepe a 94-es attoresukben*, de az egyaltalan nem Oscar nyertes Szomszedokrol nem lehet elmondani, mennyiben van resze (vagy legalabb rimel) arra akar, hogy ma hogy erzik magukat az emberek.😗

 

 

*https://port.hu/blogok/buddy-endre/republikanus-propaganda-vagy-harsany-szatira-a-forrest-gump/article-90632

Előzmény: Babetta anyo (113339)
janderka Creative Commons License 2024.01.22 -1 0 113344

Igen, a nézettség és minőség nem mindig jár kéz a kézben. Sőt attól, hogy sok megtekintést kap egy-egy Yt videó még nem biztos, hogy annyian is nézték meg, ahány kattintást kapott. Mert lehet hogy csak kiléptek-beléptek a nézők. Vagyis ugynaz az egy kattintó többször is visszatért, csak már duplán számolta őt a rendszer.

Ugyanígy a siker is lehete kétes. Attól, hogy valamit sokan néznek/hallgatnak, az még lehet bődületesen rossz. Bár kereskedelmi szempontból ezt már nem firtatják amíg cserébe jönnek a számok... 

 

A másik kérdésedre, hogy miért ne lehetett volna elővenni az alkotókat a hibáikért, talán az a válasz, hogy Gulyásék nem erre akarták felfűzni ezt a szilveszteri adást. Csak a sok tömény aktuálpolitika mellé akartak villantani egy populirisabb anyagot is - amivel akár új nézőket is beszippanthatnak majd a későbbiekre. Ezért egy ilyen tükörtartó adást valaki olyannak lehetne (és kéne is) megcsinálnia, aki eddig még nem szállt fel a nosztalgiázó Szomszédok-vonatra.  Amolyan Puzsér féle közmegmondó.

Előzmény: Babetta anyo (113338)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113343

Szvsz egy réteget mindenképp elidegenítene. Az idősebbeknek aligha tetszene egy szabad folytatás, ami csak kiindulásában idézné a régit, szellemében modern lenne. (ezt egyébként akár maga Horváth is megtilthatta, ha a buborékokat is le tudta tiltani) Ennek lehetne értelme, mert maga a név egy fogalom, mindenki tudná, mi indul és kíváncsi lenne rá annyira, hogy vagy ezért vagy azért belenézzen. (magyarán nem kéne gigantikus PR kampány) Nem gondolom, hogy ezt nem lépné meg egy csatorna sem, ha meg tudná lépni. Ha nem lépi, vagy a szerzői jog vagy a túl magas gyártási költségek miatt nem lesz belőle semmi.

Vagy nem modernizálnák, de akkor nem lenne közönsége vagy nem annyi és nem olyan, ami eltartaná a sorozatot (ugye a reklámok közé csinálnak némi műsort, így a 18-49 a cél, nem a kisnyugdíjas Marika néni)

Előzmény: janderka (113337)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113342

Ezt az időről időre felbukkanó "de hát a szerethető öregek" argumentumot tartom én annak, hogy az a készítő, amelyik ezt bedobja, semmit, de semmit nem ért a mai televíziózásból meg abból, mi kellene ahhoz, hogy egy sorozat ma sikeres legyen és műsorra kerülhessen, pláne ott is maradjon...Ha ezt hallom, már automatikusan tudom, hogy tőle csak a wishful thinking, hogy ez vagy az a csatorna érdeklődött a folytatás lehetősége iránt.

Előzmény: Mazsola0070 (113336)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113341

Én értem, hogy szeretted, tulajdonképp én is, de JÓ akkor sem volt :-D

Horváth feltűnően nem tudott forgatókönyvet írni, felépíteni valamit, aztán az érdeklődést fenntartva érdekesen tovább vinni dolgokat, az angol képzés ellenére szerintem fogalma sem volt olyan sorozatos fogásokról, mint cliffhanger meg storyboard. Amiben jó volt, hogy meg tudott nyerni jó színészeket (de aztán jöttek olyanok, akik azért kerültek oda, mert a barátjának a szomszédjának a keresztfia volt és kellett neki munka, mint Kulka fiának, akit már nem emlékszem, hogy hívnak sem a sorozatban, sem privát...), meg szvsz némi pénzt is összegereblyézni a régi tekintélyével.

Nyilván totál ellentéte volt a mai sorozatoknak, és ha ezeket kritikával illeted (tök jogosan), akkor rögtön szebb lesz az Életképek vagy a Szomszédok is... de az igazság szerintem az, hogy azért, mert azok szarok, sajnos még ez is, csak másban és máshogy. A kettő a ló két oldala, nem a háta sajnos :-D

 

Előzmény: luci87 (113334)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 -1 0 113340

Én nem igazán hiszem azt, hogy ha valós igény lenne, akkor a mai világban bármelyik keradó tökön szúrná magát azzal, hogy ezt nem lépi meg. 

Ha nem, akkor vagy már a jogdíjnál elmegy a hajó és nincs mit tervezni vagy nem éri meg, akár azért, mert drága lenne a gyártás, akár, mert nem érdekelné tartósan a 18-49-et, csak a vén csotrogányokat... akik viszont talán felháborodnának, hogy nem úgy folytatják, amilyen volt, hanem mondjuk pont életszerűbben...vagy pont profibb szappanosan.

Előzmény: bendeguz90 (113332)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113339

Na de várj: az, hogy beszélget velük, miért "elővevés"? Miért ne lehetne megkérdezni, hogyan látták vagy pont, hogy miért nem látták akkor a hibákat? Látják-e ma? Miért ne lehetett volna, hogy valakik (szakértők, műsorvezető) elővezetik az objektívebb szempontokat és -ha akarnak- a szereplők reagálnak rá. Én értem, hogy szép emlék, no de abban is meg lehet látni, hogy azért, mert nekünk magunknak az valamiért érték volt, nem biztos, hogy a világ leghibátlanabb dolga.

Pl. a levegőbe festésre, a néző néz-re vagy akár még a nevek rosszul mondására is simán lehetett volna annyit mondani, hogy igen, ezek nekünk is feltüntek, de a kétheti forgatásokon olyan feszes volt a tempó, hogy nem tudtuk újravenni. Miért ne fért volna bele, hogy ha ÁA nem is volt ott, valaki elmondja, amit máshol, hogy igen, a fiatalok nem pont úgy akartak volna fiatalok lenni, ahogy Horváth elképzelte otthon, milyenek a fiatalok, hogy talán a szereplők túl passzívak voltak mindenben és a sült galamabot várták, hogy egyes karaktereket istenített Horváth, más karakterekkel meg úgy viselkedtek, ami pont, hogy nem szolgált a nézőknek példával.

Nekem simán összefér a kettő, ahogy mondjuk a saját privát történetemre is visszatekintek, legyen az gimi, egyetem, hogy van ugyan bennem nosztalgia (nyilván, mert fiatal voltam és inkább csak sikerek értek), de ettől még tudom, hogy az nem tündérország mesevilága volt.

 

Előzmény: janderka (113329)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.22 0 0 113338

Ja, ezt írtam én is párral lejjebb...illetve nekem meggyőződésem, hogy pl. Bujtás, meg sokan összekeverik a valódi népszerűséget a cikiző kiröhögéssel.  Ez utóbbira biztos, hogy vevő a fiatal korosztálya. Pl. hogy Janka ennyire népszerű, amit Pásztor Erzsi profin ki is használ. De pl. mikor Nemcsák felháborodik azon, hogy nem úgy értik Feri dolgait, ahogy kell, az már megint azt mutatja, hogy nem értik a különbséget a rajongás és a kiröhögés között.

Mondjuk, tessen gondolni Uhrin Benedek karrierjére...Korda már inkább Janka néni: soha egyetlen huszonéves sem hallgatná meg MAGÁBAN a korábbi albumait meg menne simán Korda koncertre, de a pókerrel, mash upokkal elég szép reneszánsza lett az öregnek, amit szintén profin használ és nem nézi, honnan, miért jön a hallgatója, nem finnyázik, mint Nemcsák, mikor a karaktere új életre kel....

Előzmény: janderka (113328)
janderka Creative Commons License 2024.01.21 0 0 113337

 

Az biztos, hogy egy újraindításhoz egészen új közeget kellene teremteni - mert az eredeti stílus nosztalgiázásnak megteszi, de élő, új szériánál már nemigen működne. Annyi öreg szereplő, mint ahány a Szomszédokban futott, egy mai verzióba már nem férne bele, ahogy a különféle karaktereknek az élete is jóval izgalmasabb fordulatokat kéne vegyen.

 

De a legfőbb kérdés, hogy milyen céllal és milyen vetítési sűrűségben készülne?

  • Sima népszórakoztatói szándékkal, ahol lakótelepi/lakóparki környezetben közéleti panelek mentén futnának a hol humoros, hol megható, hol romantikus fiktív történetek, nem érintve konkrét politikai kérdéseket?
  • Esetleg népnevelési célzattal, ahol egyes társadalmi problémákat már feszegetnének ugyan, de igazán mélyre azért nem mennek le bennük (lásd Családi kör)?
  • Vagy netán rendszerkritikiaival - ez esetben nyíltan ellenzéki attitűddel?
Előzmény: Mazsola0070 (113336)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.01.21 0 1 113336

No és kik játszanák a "szerethető öregeket"? (Idézet magától a Mestertől.)

 

Természetesen nem a 80-hoz közelítő Trokánra, vagy a 70-et pár év múlva elérő Fehér Annára gondolok (akik erdészet elnök-vezérigazgatóként és étteremlánc tulajdonosként havonta 20 millió körül keresnek, de hagyománytiszteletből Nagyikáék halála után továbbra is a lakótelepi panel kisszobájában élnek, BKV-val járnak, és naponta háromszor elmondják, hogy "nincspénz"), egy változatlan logikával, egy az egyben folytatódó Szomszédokban nekik továbbra is az ifjú párnak kell lenniük, akik néha szóba hozzák, hogy lehet, most már tényleg el kellene gondolkodniuk a gyerekvállaláson...

 

Na de ki játszaná a 120-hoz közelítő fiatalos történelemtanárt, a fitt, 100 körüli bolti nyugdíjast vagy a szintén 100 körüli közös képviselőt?

 

Már csak ha egy az egyben folytatódna a sorozat onnan, ahol véget ért?

 

(Pl. lehetne úgy kezdeni, hogy felébred Pamela Ewing  Vágási Jutka, körülnéz, és azt mondja: "Hol vagy Feri? Olyan jót aludtam! Mintha átaludtam volna 25 évet....., jó lesz vacsorára konzervzöldbab virslivel Lenke néni módra? Mert ha nem lesz jó, akkor is az lesz, mert nincspénz!!!") 

Előzmény: funfun111 (113335)
funfun111 Creative Commons License 2024.01.21 0 0 113335

Lehet, nézném, mint annak idején (igaz, csak valamelyik ismétlő szériában) Mester Opusát, az "ilyen nincs, ezt nem hiszem el" képernyő elé szegező hipnotikus érzéssel. Kérdés persze, ki léphetne Mester nyomdokaiba, ki írhatná az "életszerű" párbeszédeket?

Előzmény: bendeguz90 (113332)
luci87 Creative Commons License 2024.01.21 0 0 113334

En szivesen megneznem.

Anno az Eletkepeket is kedveltem,nem volt az rossz,pedig sokan fikaztak azt is..

Előzmény: bendeguz90 (113332)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!