Keresés

Részletes keresés

replez1 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 956

Szia,elküldenéd nekem a cimmet,elöre is köszönöm  Gábor

Előzmény: Törölt nick (942)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2011.05.05 0 0 955

Tegnap dél óta ismét csönd van.

Lehet, hogy hihetelen, de már kezd zavarni,,,,

A legutóbbi jó rég volt, és nem is tartott sokáig, kiváncsi vagyok, most meddig tart majd.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.04 0 0 954

"Nekem kb 36 éve zúg."

 

Sajnálom...:(

Én csak bíztatni akarom azokat, kiknek most a közelmúltban jött elő a zúgás, mivel én is eszméletlen módon megijedtem és azt hittem itt a világvége. A neten meg annyi degeneráltságot lehet ezzel kapcsolatban olvasni néhány retardált vészmadártól, hogy abba belegondolni is rossz és, ha beteg a zember akkor még jobban vevő a hülyeségre, mert fél.

Az első időkben őrült módon zúg, sípol és akkor azt hiszed, hogy nem lesz vége, de mivel semmi sem örök, ez is csökken vagy elmúlik. Nekem is visszajött a hallásom, ezért másnak is visszajöhet, csak bízni kell.

Előzmény: Törölt nick (953)
pintyö Creative Commons License 2011.05.03 0 0 952

Köszönöm kedves Tinman. Megértettem amit írt, és igaza is lehet.Valaminek tényleg az agyban kelett történnie,mert külsö oka nincs (környezetem nem zajos), belsö (agyi) oka nem észlelhető a zugáson és hallásvesztésen kivül. Azért nagyon köszönöm a válaszát. Üdv. Pintyő

Előzmény: Tinman (949)
Tinman Creative Commons License 2011.05.03 0 0 951

A fül(külső-közép-belső) az nálam még az orvostudomány által lefedett terület, ennek szinte teljesen ismerik a működését, problémáit.  Amit még valamennyire ismernek az az agyi keringés, tápanyag ellátás (megfelelő csövön, megfelelő vér, megfelelő helyre eljut). Fertőzésekkel szemben pedig elég védett az agy(vér-agy gát). A hallóköszüb nemtudom mi(lyen szerv).

Az hogy valaki "melódiát" hall az szvsz. mindenképp az agyban keletkezik amibe már az emlékezet is bejátszik, azt nem mondom hogyha a bemenetre(hallóideg) nem normális idegi impulzusok érkeznek akkor az nem tudja leültetni az agyat és mindenféle zúgás keletkezik, azonban az igen nagyszámú "gyógyíthattalan" fülzúgásos ember megléte mégiscsak arra utal hogy olyan helyen van a hiba ahova már nem ér el az orvostudomány keze(vagyis az agyban). Szerintem gyakori probléma lehet hogy egy (ideiglenes) külső fiziológiai hatás miatt léterjön a zúgó hang az agyban, az agy alkalmazkodik (mint amikor valaki trenitozza magát hogy minden nap bemegy a hideg vízbe, egy idő múlva már a jeges dunában sem fog vacogni), ennek melléktermékeként már hiába múlik el a külső hatás az agy áthuzalozta magát, ezért nem (teljesen) múlik el az öngerjesztő hang. Ha egészséges az agy környezete akkor én is azt mondom hogy múlnia kell (10 évig a bahamákon nyaraló Schirilla ismét vacogni fog a Duna jegében), azonban mindenképp öregszük is ami egy romló állapotú szervezetet jelent és ez a javulási folyamat ellen dolgozik...

Előzmény: Törölt nick (950)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 950

 Nem kell mindent az agyra fogni, a csiga és a hallóküszöb is sérülhet, és az  egyensúlyozó rendszer is a fülben van.

Ha felmerül a gyanú, hogy a halláscsökkenést a kisagy elváltozása okozza, akkor CT-t és az MRI-t elvégzik. Ha + tényleg az aggyal van probléma, akkor azt az MRI kimutatja.

Ezek előtt még egy fair doki még a BERA-t is elvégezteti.

 Fingja sincs az orvostudománynak az agyról, ezért takaródzik egy-két agymosott az aggyal. (Nem rád gondoltam)

Van akinek a fejéből és van akinek a füléből jön a "zaj".

Kollegámnak és iskolatársamnak 25 éve jön az agyából a "sound" és nincs agydaganata, neki OK a hallása, nem volt egyensúlyzavara, dolgozik, pénzt keres, ok minden, de zúg az agya.

Nekem 44 évig minden OK volt, orvost soha nem láttam, jött a zúgás, halláscsökkenés tiszta süketség a jobb fülemre és nekem a fülem zúg. Minden vizsgálatot elvégeztek, minden negatív.

A kivizsgáláson az egyik doki azt mondta, hogy a fülzúgás egy "fekete ló", azaz ismeretlen eredetű, tehát ezzel lehet élni, csak elsőre besz@rik a zember és mindent össze-vissza vizionál.

Nekem is eszméletlen hangon zúgott, sípolt, zörgött, de ez, idővel elmúlik, CSÖKKEN A ZAJ, úgyhogy ne féljen senki...

NEM KELL BESZ@RNI ELMÚLIK VAGY CSÖKKEN!!

 

Előzmény: Tinman (949)
Tinman Creative Commons License 2011.05.02 0 0 949

Azért írtam az agyat mert a hang anomália ott jelentkezik. Szinte minden betegésgre van valami egész jó koncepciója az orvostudománynak, még ha nem is tudja gyógyítani, de tudja hogy mit miért nem. De amit a mi szintünkön felfoghatatalunk komplex agyi szinapszisok nem úgy muzsikálnak ahogy kell akkor biza megáll a tudomány. Olyan kb. mint amikor egy modern TV-dben elromlik a mikroporcesszor, kíhívod szerelőt, az megnéz pár alapdolgot, van-e áram, be van-e dugva az antenna, de ennyi, a problémás terület működését nem is érti, meg nincs is eszköze a javításhoz. A lehetőségek szerintem kb. addig terjednek hogy az agy külső környezetét próbáljuk ideálisra hozni. Aminek szerintem örülni lehet hogy ez csak egy perifériális "szoftverhiba" nincs kapcsolata a létfenntartó folyamatokkal, ami viszont intő jel, hogy ha egyszer már olyan rossz körlümények áltak elő amik előidézték ezt a működési zavart akkor jobb lesz a jövőben elkerülni a hasonlókat, mert a szervezünk hallhatóan nem túl jól viseli őket. Minden rosszban van valami jó is: éljünk egészségesebben.

Előzmény: pintyö (940)
trombonista Creative Commons License 2011.04.30 0 0 948

Sziasztok!

 

Egy ismerősömet másfél éve kínozza erős fülzúgás. Több orvosnál is járt, de sehol nem találták meg az igazi, valós kiváltó okot.

 

Van-e tapasztalata itt valamelyikőtöknek bármilyen egyéb kezelési eljárással kapcsolatban? (Például lézeres terápia, stb.)

 

Köszönöm a segítséget!

Üdv!

trombonist

halacs Creative Commons License 2011.04.30 0 0 947

És fogorvosnál jártál? Mert nem ártana megnézetni, hátha van összefüggés a fül- és fogpanasz között.

És én azért műtét előtt mindenképp megkeresnék egy másik fülészt is. Egy középfülgyulladás vezethet műtéthez, de szerencsére kevés esetben.

Előzmény: Törölt nick (946)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.30 0 0 946
Tanácsot kérek tőletek, kb. Egy hete elkezdett fájni a fogam, ez tartott úgy másfél napig, ezután a bal fúlem kezdett hasogatnh, elmentem orr fúl gégészhez, azt mondta középfülgyulladás. Kaptam gyógyszert, ha nem megy le róla 5 nap alatt meg kell operální ! Jelenleg nem fáj, csak nagyon zúg .
pintyö Creative Commons License 2011.04.30 0 0 944

Köszönöm szépen kedves Hallásommintadenevérnek. Jó hír, bár elég körülményes lesz megoldanom, de valahogy megoldom.Majd privátban kérni fogom a címet, addig is további gyógyulást és csendes napokat kívánok. Üdv.

Előzmény: Törölt nick (942)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.29 0 0 942

Semmiféle gyógyszert nem szedtem be, amit felírtak a kórházban. Ment a kukába az összes recept.

Negatív lett az összes leletem, mégis felírtak gyógyszereket (röhej)

A javulást csak a cérnabeültetéses akupunktúrának és magamnak köszönhetem.

Ha lehetőséged van rá, akkor próbáld meg, de nagyon figyelj oda, hogy kihez mész, mert van olyan aki azt mondja a telefonba, hogy 12 ezer Ft egy kezelés, de amikor ott vagy 30 ezer lesz a 12-ből és 2 kezelés közben kitalál olyan f@szságokat, hogy kell a gyógymaszírozás is 8 ezerért. Mi a büdös francnak kell a masszázs(?!) nem a derekam ment ki és nem kupiba vágytam. Nem értettem..., pontosabban értettem.

Mondja azt, hogy 30 vagy 40 ezer és akkor kifizetem, mert bízom a kezelésben és a tapasztalatában, de így echte hülyének nézik az embert.

Tudod, ha beteg az ember, akkor kapaszkodik mindenbe, mégha tudja, hogy lehúzzák akkor is, mert gyógyulni akar, meg itt nem küldhetem el a 3.14-csába, mert kiszolgáltatott vagyok.

 

Ahogy gyógyultam, úgy b@sztam fel az agyam, hogy hülyének néz és levesz és elkezdtem keresni olyan orvosokat, akik alkalmazzák ezt a gyógymódot és a neten találtam egy magánrendelőt és március eleje óta oda járok. Itt valóban 14 ezer a kezelés, nem találnak ki semmi ákom-bákomot, mész 3 hetente kezelésre és 14 ezer amikor fizetsz, akkor is.

Nem tudom, meg nem is érdekel, hogy hogyan, de tényleg sokan meggyógyulnak ennek a módszer segítségével, persze van akinek ez sem nyújt segítséget, de meg kell próbálni, ha van rá lehetőséged.

A hallásom 90%-ig visszajött és a zúgás pedig nagyon halk lett, vannak olyan pillanatok, percek, órák, amikor észre sem veszem.

Ha kell privátba megküldöm a címet.

Jobbulást kívánok!

 

Előzmény: pintyö (941)
pintyö Creative Commons License 2011.04.29 0 0 941

Kedves Hallásommintadenevérnek.Köszönöm a választ. Érdekesen, nem szédülök,egyensúlyérzékem jó, csakhát a többi a gond.De ahogy irtam, örvendjek, hogy csak most jelentkezett. Kérlek még annyit tegyél meg, hogy tájékoztass, használt-e valamit  az a cérnabeültetés, mert ahogy kivettem a bejegyzésedböl, voltál ott is.Érdemes megprobálni? Erre lennék kiváncsi. Köszönettel Üdv. pintyő

Előzmény: Törölt nick (938)
pintyö Creative Commons License 2011.04.29 0 0 940

Köszönöm a választ kedves Tinman. Hát, nem is tudom hogy is mondjam.Észlelhető agyi romlás nincs, hál istennek.Csak a fül/fej zúgás a rémes, no meg , hogy sajátr hangomat sem hallom rendesen (összefüggés a hallásvesztéssel).Örülnöm kell, hogy csak most jelentkezett. Üdv.pintyő

Előzmény: Tinman (937)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 938

Nekem az elején volt az, hogy mintha vödörből hallottam volna a hangom és amikor megvakartam az arcom, olyan dörzspapír hangokat hallottam vissza a fülemben, de elmúlt, csak arra nem emléxem, hogy mennyi ideig tartott ez az állapot. Nálam is volt szédülés kb. 2x-3x

Nekem csak a jobb fülemmel volt ez a probléma, de ua.úgy nekem is echte halláscsökkenés következet be a jobb fülemben, de remélem elmúlik neked is.

Előzmény: pintyö (936)
Tinman Creative Commons License 2011.04.28 0 0 937

Részvétem. Ez elég durván hangzik. Szerintem komoly agyi funkcionalitásoknak kell kiesnie egy ilyen hatáshoz. :(

Előzmény: pintyö (936)
pintyö Creative Commons License 2011.04.26 0 0 936

   Kedves forumozó sorstársak.Szeretnék választ kapni, van-e  valakinek halmozott tünetegyüttese. A fül/fejben :zúgás,sziszegés, csobogás és egy melódia egyfolytában és e melett nem hallom rendesen a saját hangomat (olyan formán,mint mikor nagyon be van dugulva az orr) persze ezek melett a bal fül 8o%-os hallásvesztés a jobb fül pedig 6o%-ban.

  Kivizsgálás fülésznél, neurologusnál szintén.Az eredmény negativ. Ezelött 4 évvel RMN-t is csináltak, az is negativ volt.Most nem csináltak újat.66 éves RO-i vagyok.Pontosítom a kérdésem: Akinek fülzugása van, az saját hangját is torzitva hallja?? Köszönöm ha választ is kapok.

 

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2011.04.14 0 0 935

A legutóbbi silentio nem sokáig tartott, talán 24 óráig, azóta viszont ma az első "csendes" napom,,,

de jól elvoltam,,,:-)

higgyétek el, már nem hiányzik a csönd!

ghepard Creative Commons License 2011.04.05 0 0 934

Ennek ellenére sem kezdem el átkozni az orvosokat.

 

Nem kell átkozni, hisz művelt emberek, tudnak eleget. Inkább arra kell(lene) törekedni, hogy el legyünk nélkülük. Ha ez sikerül, nagyon sok gondtól megszabadulhat(na) az ember. De a legtöbb ember a legkisebb fájásra, bajra azonnal orvoshoz megy és meg se kisérli saját maga orvosolni a bajt. Keresni az okokat, hogy mi vezetett oda a bajhoz és ha megtalálja, akkor tenni ellene saját erőből. Az sokkal hasznosabb lesz aztán a jövőben - az a tudás kamatozni fog, minél nagyobb lesz a tudás, annal nagyobb lesz a kamat.........

Előzmény: Pathmos (921)
ghepard Creative Commons License 2011.04.05 0 0 933

Hát ezt megint szépen megmondtad. Szó ami szó, nagyon igazat mondtál szerintem is. Ott van a nagy igazság - az ember fél. Pontosan ezért megy el orvoshoz is, ezért veszi be azt a sok mérget, drogot (orvosságot, gyógyszert) - mert elhitetik vele, hogy az segít.

 

És abban az orvosok pénzéhességében is azt hiszem nagyon igazad van. Az már egyenesen katasztrófa mi folyik az egészségügyben. Látom a kollégáimon és még közelebb a feleségemen.

 

Egyébként gratula, hogy javul a fülzúgásod. Hogy még jobb legyen az attól függ majd, hogy hogyan állsz neki. Nyugodtan, békével  - vagy dühödten, mit akar ez itt felfogással. A tested egyensúlyának visszaszerzése a Te feladatod - ha megoldod nyert ügyed van. Meg kell találni az okokat, hogy mitől hangolódott szét a zenekar (a tested és a sejtjeid)......... és tenni ellene valamit....... 

Előzmény: Törölt nick (932)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.04 0 0 932

Az orvosok nagy része ogyanolyan alkoholista, link, mohó, hazug, kontár f@sz, mint a polgári élet többi szereplője, csak a zember akkor fordul hozzájuk mikor baj van és amikor baj van, akkor a zember mindenkinek próbál hinni, mert fél a haláltól, szenvedéstől, stb.

A körzeti orvosunk egy akkora pénzéhes alkoholista, hogy a bor ünnepét miatta tartják Mo.-on.

Nekem még "szerencsém" van, hogy először (utoljára) vagyok beteg ezzel a zúgás motyóval, de aki kénytelen, azaz nem hobbybol jár orvoshoz, kórházba állandóan, azt az Isten mentse a sok pénzéhes, kontár, tetvestől.

 

Különben alig hallom a zúgást......a többieknel is jobbulást

 

A sok kontár magától elszállt orvos, meg tehet egy szivességet.

Előzmény: Karnaval (930)
Karnaval Creative Commons License 2011.03.28 0 0 931

Meg könyörgöm, milyen zajártalmas fülzúgás az, amelyik csendben elmúlik, és zajban erősödik (elviselhetetlenné)? Éppen fordítva szokott lenni! Mert a bent megtelepedett nyák erősíti a zajt.

Előzmény: Karnaval (930)
Karnaval Creative Commons License 2011.03.28 0 0 930

Nem átkoztam, csak leszúrtem őket!

 

És ami a lényeg: érdekes, én ki tudtam találni, mi a bajom!! Szimpla tény. Csak annyit kellett volna mondaniuk, hogy megfázás, és nem a dj munkámon lovagolni, meg hogy "megérdemlem"!!!

Előzmény: Pathmos (921)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2011.03.18 0 0 929

Na, megint csönd van! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 928

Nekem + pont ma 3 hónapja nincs csendrendelet :), de nagyon halk a zúgás, ettől függetlenül az édes qrva anyját a zúgásnak...........

Előzmény: gr82wök6ószfater (927)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2011.03.11 0 0 927

Na, megint volt egy kis silentio, 36 óra!  :-)

ghepard Creative Commons License 2011.03.11 0 0 926

Mondjuk én már ezt több mint 30 éve tudom, és úgy is igyekszem élni - ha bajba kevertem magam, vagy bajba keveredtem, akkor keveredjek is ki belőle szépen saját erőből. Mert ha nem, akkor egyre gyengébb leszek. Az első 27 évem nagy lecke volt. Dr. Bruce Lipton (sejtbiológus) a: Tudat a belső teremtő - a sejtek mágiája című könyvében fejbevágó dolgokat ír a gyógyszerekről és a modern orvoslásról, pedig tudós a javából. Egy másik könyv: Dr. John Virapen: Nemkívánatos mellékhatás - halál. A doki a világ egyik legnagyobb gyógyszergyár élén állt jó pár évig, 35 éven át dolgozott a szakmában. Mégis megírta ezt a könyvet. Nagyon fejbevágó. Bár nem tudom mi a magyar fordítás (ha van), szlovák címét fordítottam magyarra.......

Előzmény: Törölt nick (925)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 925

Tudod, abban van qrvára igazad az írásodban, hogy csak a saját "lényedtől" várhatod a javulást, senki mástól. Másik személy csak hozzásegíthet, rávílágíthat a gyógyulásra, de a teljes gyógyulást vagy a tünetmentességet csak saját magadtól, saját segítségeddel érheted el.

 

Előzmény: ghepard (924)
ghepard Creative Commons License 2011.03.10 0 0 924

Nagyszerű, amiket itt összeírtál. Én is ezt csinálom mindig. Figyelek és levonom a következtetéseket. Nekem 4-szer is sikerült kimásznom a fülzúgásból. Nagyszerű, az agy sokat ki tud küszöbölni, de egy idő után sok lesz neki és ne fog menni. Ezért minden kicsiségre oda kell figyelni, mikor, hogyan, miért van ez az stb. Ha az ember mindefélével fog próbálkozni, előbb utóbb megfigyelheti, na ettől ez van, ettől meg az - és aztán gondolkodik, hogy mit tehetne.......

Előzmény: Tinman (923)
Tinman Creative Commons License 2011.03.09 0 0 923

Szerintem a fülzúgás olyan mint amikor erősítő áramkör begerjed.

Elektronikában bevett megoldás ha növelni szeretnék a rendelkezésre álló jelet akkor ezt úgy oldják meg hogy a kimenetről (pozitívan) visszacsatolnak a bemenetre. Úgy gondolom hogy az evolúciónak is hasonló problémát kellett megoldania, a fülben lévő szőrsejtek által gerjesztett icipici bemenő elektromos jelből kell sok agyterület számára feldolgozható jelmennyiséget előállítani. A probléma azonban nem ezzel a résszel van. Mindenki ismeri a jelenséget hogy egy hangos impulzustól (pl. fül melletti taps) 'sípolni' kezd a hallásunk, ez azonban néhány másodperc alatt lecseng. Ez egy olyan védelmi mechanizmusra utal ami képes egyfajta önhangcsökkentésre az agyban, leállítva a gerjedést.

Másik ismert tény hogy az agy képes állítani a hallás érzékenységét, süketszobában(nincs valós bemenő jel) akár annyira kiélesedhet a hallásunk hogy beindul az öngerjesztő folyamat és sípolást hallunk.

Itt jöhet a következő kérdés: miért az adott frekvenciájú sipolást halljuk. Ismét egy ismert jelenséget hoznék példának: a TV-s vetélkedőben betelefonáló ember begerejeszti a rendszert(ha közel áll a TV hangszórójához). Annak ellenére hogy a betelefonáló mindenféle frekvencián beszél, mégis csak 1 adott frekvencia választódik ki mégpedig az amelyiken a legjobb a jel/csillapítás aránya az átviteli úton. Ennek megvan az áramköri magyarázata, de nézzük inkább az agyban lévő analógiát: egy hangos zúgás mellett nem halljuk a hallkat, az agy automatikusan a nagy intenzitású jelhez hangol(normalizál) a feldolgozás elején (így a későbbi agyterületek már uniformizált impulzusokkal dolgoznak: ugyanúgy értjük meg a suttogást mint a kiabálást)

Ezeket az összetett működési részeket összekapcsolva ki lehet okoskodni hogy milyen működés hibák vezethetnek fülzúgáshoz (több is lehet).

Én még relatíve új vagyok a klubban, jelenleg azt figyelem/elemzem milyen tényezők azok amelyek bármiféle hatással vannak a jelenségre. Ami jelenleg engem zavar hogy van egy napon túli bioritmus szerű hullámzás a fülzúgásomban amit perpill nem igazán tudok mihez kapcsolni. Most úgy gondolom ezt nem is fogom kitalálni, valószínűleg ez a szervezet egy hosszú ciklusú önszabályozó folyamatának "mellékterméke", mint amikor az agy érzékeli hogy kezd túlmelegedni kiadja az izzadj utasítást, de csak akkor kapcsolja le ha már az agyban is érzékelhető az izzadás hűsítő hatása.

Szerintem hasznos lehet ha leírjuk hogy mit figyeltünk meg magunkon.

Én eddig ezekt vettem észre a saját esetmben:

Pozitív hatás: forró fürdő, jólakottság(magas vércukor), kipihentség, emelkedett puzusszám

Negatív: éhesen tekerni, nyugalmi pulzusszám, fáradtság, ülés

A magnézium hatását tervezem tesztelni. Értágító gyógyszert sem próbáltam még, majd íratok fel.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!