Keresés

Részletes keresés

Benedek L. Creative Commons License 2013.05.04 0 0 4926

Thomas! Neked sikerült freemail címedre küldeni, nézd meg. Akár szemléltető eszköz is lehetne, szépen kirajzolódik, hogy melyik a külső, melyik a belsőaranyér, és középtájon a végbélkitüremkedés. December végén, digi fényképezőgéppel készítettem, mindenkinek megmutatom, okulásul, tanuljon belőle!  DANIEL! Ha megadod az e-mail címed, ugyanezt megküldöm, vagy kérd el Thomastól! (nem vagyok kezdő informatikából, de itt valahogy nem tudom kezelni a lehetőségeket).

Benedek L. Creative Commons License 2013.05.04 0 0 4924

Thomas és Daniel!  Elkészült a rövid beszámolóm, de kis türelmet, mert a freemail-em nem működik, erről az oldalról sem tudom továbbítani, mert fotót is csatoltam!  Üdv: súlyos aranyeres (voltam)

kevita59 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 4922

Sajnos idáig jutott az egészségügy, nekem is azt mondták, hogy azért csak júniusban lesz a vizsgálat, mert egy hónapban csak egy ilyen vizsgálat van engedélyezve. Érdekes nem!

Én úgy érzem mindent megtettem annak érdekében, hogy sikerüljön a vizsgálat, de igen valami olyasmit mondott az orvos, hogy összenövések, vagy szűkület, nem is tudom, továbbá állítólag iszonyatosan kanyargós a vastagbelem.  És szerintem sajnos az injekciós nem a vénámban landolt, ezt abból gondolom, hogy már volt altatásban, és bódításban is részem, és mindig elaludtam. Szóval szerintem nem rajtam múlott. Sajnálom, szerettem volna túlenni már az egészen, és a végén megint kezdődik elölről minden. Amúgy nem vagyok egy nyafogós típus eddig ötször volt gyomortükrözésem, soha egy szisszenést nem halottak tőlem.

Amúgy tudomásom szerint vannak olyan kórházak ahol altatásban is megcsinálják. Egyet biztosan tudok a Péterfy Kórház. És úgy halottam, hogy a Dél-pesti Kórházban is altatásban csinálják.

Köszi a válaszod.

Úgyhogy még két hónap aztán csak megtudom mi is a bajom igazából.

 

Előzmény: Törölt nick (4921)
kevita59 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 4920

Kb. 3 hónapja írtam az oldalra vastagbél problémáimról, akkor Tyúkanyó nevű hozzászóló biztatott ne hagyjam magam, menjek el tükrözésre. Meggyőzött, az egyik kedves orvosom ( nem a házi ) adott beutalót, 2.5 hónapot vártam mire időpontot kaptam. Most másodikán mentem, megnyugtattak, nem fog nagyon fájni, kapok nyugtató és görcsoldó injekciót, majd meglátom mire felébredek semmire se fogok emlékezni. Megkaptam az infekciót, semmi hatása nem volt, mondtam az orvosnak, várt pár percet és mivel nem hatott semmit a kábító, nekiállt a vizsgálatnak. A leírás szerint, 40 cm magassági jutottak el, ekkor már olyan fájdalmaim voltak, hogy alig bírtam, mondott valamit az orvos, de nem értettem, mivel olyan nagy fájdalmaim voltak, csak annyi volt, hogy kiemelték a műszert. Többször kértem bocsánatot, amiért jajgattam, mondták semmi gond, majd virtuális CT-t csinálnak, erre ismét két hónapot kell várnom, annak ellenére, hogy panaszaim nem múltak el. Hát én így jártam, és azóta egyfolytában fáj a hasam, hogy mitől ne tudom, de borzasztó, hogy azt mondják, menjünk időbe, ha panaszunk van, és kb. fél év mire megtudom majd mi a gond, és szerintem ez nem valami biztató. Nem beszélve a szorongásról, amit eddig átéltem, és át fogok még két hónapig élni. Csak ezt akartam megosztani veletek.

 

tristen Creative Commons License 2013.05.03 0 0 4918

Szia!

 

Gyógyulj meg mielőbb,

 

üdv és KITARTÁS!

Előzmény: zoltanz74 (4917)
zoltanz74 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 4917

Beszéltem a dokival azt mondta amíg nincs más tünetem vagy nem nagyobbodik a balsőaranyér (borsószem nagyságú, 2 hónapja van, tapintható) okés.

A külsőaranyérre (kék gombostűfej nagyságú, másik helyen, másfélhetes) használjam néha tovább a Hemoland-ot és ülőfürdőt, amíg nem nagyobb és tünetmentes nem gond.

Előzmény: zoltanz74 (4904)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.05.03 0 0 4916

Nehéz dolog ez, hogy most legyen műtét vagy ne. Nyilván ha csak minimálisan zavar, akkor nem érdemes műteni. Az viszont biztos, hogy jobb nem lesz - bár ha odafigyelsz lehet, hogy rosszabb sem. A másik dolog, hogy ha ténylegesen zavar, akkor mi a jobb: most megcsináltatni, vagy még 50-60 évet így leélni?

Előzmény: Törölt nick (4915)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.05.03 0 0 4913

Én azt a tapasztalatot szűrtem le az eddigi olvasgatásaim során, hogy akinek az aranyerét hagyományos műtéttel műtötték, az sokáig lábadozik és szenved. Még akkor is, ha egyébként a műtét sikeres és szövődmény nélküli volt. Akit lézerrel műtöttek az - ha nincsenek szövődmények - viszonylag gyorsan rendben van, viszont nagyobb az esély a szövődményre és akkor küzd. Akit Ligasure készülékkel műtöttek azok is viszonylag gyorsan rendben vannak. És úgy tűnik, hogy a Longo az, amivel a leggyorsabban rendben van az ember. A Ligasure és Longo műtéteknél még nem olvastam elrettentő komplikációkról és a gyógyulás is viszonylag gyorsnak tűnik. Vedd figyelembe, hogy nem vagyok orvos, nekem nincs saját tapasztalatom és nyilván csak azt tudom elolvasni, amit leírnak - azt pedig ritkábban írják le, hogy minden OK, viszont ha valami nem stimmel azt sokkal gyakrabban.

Előzmény: Törölt nick (4911)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.05.03 0 0 4912

Minden hozzászólás felett szerepel a sárga keretben, hogy ki írta. Nálam az, hogy thomas_the_tank. Ha erre rákattintasz, akkor meglátod az adott személy publikus adatlapját. Ha engedélyezte, ott szerepel az email-címe. A "küld"-re rákattintva a levelező programod feldob egy mailszerkesztő ablakot ahol a címmezőben már ott szerepel az illető email-címe. Ha esetleg webmail-t használsz, akkor mondjuk oda kellene másolni a link "mögötti" email-címet. De tudod mit? Leegyszerűsítjük a dolgot, ezt az email címemet úgyis mindenki láthatja: thomas_the_tank@freemail.hu

Előzmény: Benedek L. (4905)
Benedek L. Creative Commons License 2013.05.02 0 0 4910

4. nap könnyebb munkát elvégeztem, egy szikra fájdalom nélkül, ültem, sétáltam. Egy hetesen virágokat ültettem és főztem, emlékeztetni kell még magamat, hogy nyugi, mert műtött vagyok! A 6 hetes kontroll után többet tudok mondani, a műtét csak annyiban kellemetlen, mint ami egy műtét velejárója (hashajtás, szurik, stb.), nem több, nem kell félni!

Előzmény: Törölt nick (4908)
Benedek L. Creative Commons License 2013.05.02 0 0 4909

Na-na! Hátrébb az elkeseredéssel! Ha elolvasod az előzményeim, láthatod, nem siettem el én sem. Nagyon elhanyagoltam, több mint 25 év után szántam  magam a vizsgálatra/műtétre. Makacs székrekedéssel küszdöttem, mostmár figyelek arra is!

Előzmény: Törölt nick (4908)
Benedek L. Creative Commons License 2013.05.02 0 0 4907

Helo! Hát azt nem igazán lehet megmondani, hogy külső/belső, mert lehet külön-külön, viszont együtt is. Az aranyér jellemzője az élénkpiros, általában "priccoló" vérzés, közhely, de orvos mindenképp! Bár én is rendeztem volna idejében, mielőtt kialakult a IV. stádiumú aranyér. Azt hittem, hogy micsoda szenzáció az, ha engem majd "úgy" lát az orvos, és kiderült, hogy egyikőnket sem zavarta az a póz, kár volt előtte gondolkodni és fantáziákat gyártani. Bizonyára a laboreredmény az első lépés, ne hagyd abba!

Előzmény: Törölt nick (4906)
Benedek L. Creative Commons License 2013.05.01 0 0 4905

Nem tudom hogyan kell azt a műveletet, nincs időm kísérletezni. Arra kérlek írd meg, így másnak is tudok segíteni.

Előzmény: thomas_the_tank (4900)
zoltanz74 Creative Commons License 2013.05.01 0 0 4904

Egyenlőre nem javult és nem rosszabodott semmi. Beszélek a dokival.

Tapasztalatotok sztem melyik kúp jobb amit a patikában kevernek vagy a gyári?

Végig olvatam a topikot, annyi jött le, hogy ha oda kerűl a sor a lézeres műtétet nem szabad választani.

Amúgy sztem nekem már ez a gumigyűrüzés lenne a megoldás, a külső talán elmúlhat még.

Előzmény: zoltanz74 (4880)
alison0717 Creative Commons License 2013.04.30 0 0 4903

Tisztelt Doktor Úr!

Tudna ajánlani egy megbízható proktológust Szolnokon? Kutatok, kutatok, de egyetlen embert találtam a neten, Borbás Józsefnek hívják, gyűrűzésről és lézeres kezelésről olvashatunk a honlapján, hagyományos műtétről, kórházi háttérről nem... Ráadásul a férjem aranyere elég súlyosnak tűnik, és amennyire tájékozódnom sikerült, a lézeres kezelés elég sok kárt is tudna okozni... Kérem, segítsen, ha tud! Nagyon köszönöm!

exko Creative Commons License 2013.04.30 0 0 4902

ÜdV! Elnézést kérek a pofátlanságom miatt, de esetleg meg tudnád osztani velem a TB támogatású LONGO műtét elérhetőségét? A fiam IV-es fokozatú belső aranyérrel küzd évek óta, és a tervezet műtét "maszek" alapon számunkra sajnos nem elérhető, mivel ehhez hitelt kellene felvennünk..... Előre is nagyon köszönöm! A Mailem publikus.

Előzmény: Benedek L. (4881)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2013.04.30 0 0 4901

Kedves Thomas!

 

A cikkben sok érdekeset talál nem csak a Hemoriddal, de más készítménnyel kapcsolatban is:

 

http://drbanfalvipeter.blogspot.hu/2009/04/aranyerre-hato-helyi-keszitmenyek-ii.html

 

Üdv:

 

Dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: thomas_the_tank (4897)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.04.30 0 0 4900

Elküldheted a nick-emhez tartozó email-címre. Köszönöm.

Előzmény: Benedek L. (4899)
Benedek L. Creative Commons License 2013.04.29 0 0 4899

Helo!

 

Priviben szívesen megosztom! Üdv!

Előzmény: thomas_the_tank (4896)
mira2013 Creative Commons License 2013.04.29 0 0 4898

Én négyhetes műtött vagyok, köszönet borembukknak és szilasielvirának azért, hogy tapasztalataikkal segítettek eddig átvészelni ezt az állapotot, volt, hogy éjszakákon keresztül olvastam, "élményeiket", és sokat tanultam tőlük. Engem is hagyományosan műtöttek, én nem szakadtam fel, nem repedtem, nagyon óvatos voltam, már jobb a helyzetem, de nem vagyok a magam ura, sajnos. Nem hittem, hogy ilyen rossz lesz.  Próbálom a napi rutint beállítani, nem mindig sikerrel. Jól meg kell gondolnom, hogy merre indulok és mennyi időt töltök házon kívül. Nekem csak a Ferencz József keserűvíz használ, annyira beszűkült a nyílás, hogy másként nem megy. A megmaradt bőrdarabkák, ha jól gondolom van, aki sziromnak hívja, nehezítik a tisztántartást.  Müzli, joghurt, kefír, víz, barnakenyér, gyümölcs, főzelékek, ennyi.

thomas_the_tank Creative Commons License 2013.04.29 0 0 4897

Én Hemorid-ot használok. Mivel szabadon megvásárolható gondolom nem szteroidos, vagy igen? Sajnos nem értek a hatóanyagokhoz, hogy az alapján meg tudjam mondani mi a szteroidos és mi nem ...

Előzmény: Törölt nick (4885)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.04.29 0 0 4896

Szia!

 

Sajnos én nem tudok olyan helyet, ahol ingyenesen (OEP) csinálják a Longo műtétet a - korábban is említett - 3x-os árkülönbözet miatt még nem tudtam dönteni, melyik műtét legyen. Ahogy mondtam is: ha a körkörösen előesett III. fokozatú belső aranyérnek egyértelműen csak a Longo a megoldása, akkor nincs min gondolkodnom. Ha viszont nem, akkor azért nem mindegy hogy 110e vagy 310e Ft. Kicsit reménykedtem benne, hogy az itt a topicban is aktív orvosok legalább egy megjegyzés erejéig segítenek a döntésben, de eddig még nem kaptam segítséget. Úgyhogy annyit tudtam kitalálni, hogy visszamegyek az "eredeti" proktológushoz (OEP-es, akivel a gyógyszeres kezelést csináltuk és aki maga mondta, hogy a "normál" műtétet bár meg tudja csinálni nem ajánlja), akit talán tud segíteni a döntésben.

 

Azért érdekelne (akár magánban is), hogy hol végzik el ingyen a Longo műtétet? OEP keretében, vagy ismerősi alapon? Igazából nekem nem is az ingyenesség lenne a lényeg (hiszen úgyis adnék vmit), de azért a 310e az brutális. Ha ugyanolyan árban lenne, vagy alig lenne drágább mint a Ligasure valószínűleg már megcsináltattam volna.

 

Szóval most várok a konzultációra és utána talán okosabb leszek.

Előzmény: Benedek L. (4895)
Benedek L. Creative Commons License 2013.04.27 0 0 4895

Túl vagy e már a műtéten, milyen módszerrel történt/történik? Nekem a Longo beavatkozás nem került semmibe, valóban korszakalkotó eljárás, szinte fájdalom nélküli. Nekem is végbél-előesés és IV. fokozatú belső aranyeret kellett kimetszeni, a külső maradt, de az fájdalommentes.

Előzmény: thomas_the_tank (4859)
tristen Creative Commons License 2013.04.25 0 0 4894

Sziasztok!

 

Mindenkinek nagyon jó egészséget és gyors gyógyulást kívánok!

 

üdv és Kitartás!

tristen Creative Commons License 2013.04.23 0 0 4893

Kedves Doktor úr!

 

Köszönjük a hozzászólást!

 

üdv.

Előzmény: Törölt nick (4885)
64agi Creative Commons License 2013.04.23 0 0 4892

Szia! Igen minden normális. A műtét után kivül volt egy kis dudor, de mára már az sincs. A doki nekem az intim tornát is mondta, mivel az izmokat is helyre kell tenni. Nagyon jó, és nem csak nőknek!!! Probáld meg sokat segít.

Friss műtöt vagy még, persze, hogy érzed. És minden újabb érzéstől frászt kapsz. Probálj meg ne csak arra koncentrálni, éld a mindennapok életét, ne foglalkoz vele, és vigyeld meg minden rendben lesz. 

Én a műtét után a fűszeres ételeket iktattam az étrendemből, rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, kefirt, joghurtot ettem, és sokat ittam, igy  rendbe tudtam tartani a székletem . Ami úgye a gyógyulás feltétele....  És tényleg nagyon gyorsan rendbe jöttem.

Most hirtelen ennyi jut eszembe. Nyugodtan kérdez. Ha tudok segítek.

Szia

Előzmény: Benedek L. (4891)
Benedek L. Creative Commons License 2013.04.22 0 0 4891

Helo! Eltünt Neked kívül-belül? Várhatom, hogy nekem is "visszahúzódhat" még? Tényleg csodával határos módon könnyedén át lehetett vészelni, sokak csodálkozására, mert állítólag ez nagyon macerás műtét, hagyományos műtéttel.

Előzmény: 64agi (4890)
64agi Creative Commons License 2013.04.22 0 0 4890

Szia! Én tavaly estem át ezen a műtéten. Gyors, fájdalommentes volt a felépülés, 5 nap múlva már dolgoztam. Utána ügyeltem a székletre, hogy rendbe legyen, ne legyen kemény. És ennyi. Áldom a bátorságom, hogy rászántam magam, és a dokit is, hogy szuper volt. Azóta sincs panaszom, élem a hétköznap megszokott életem. Popsim remek :-) szép. Igaz még a doki is meglepődött, hogy ilyen szépre sikerült. 

Úgy hogy további gyógyulást Azoknak akik meg hezitálnak, ne féljenek elmenni a dokikhoz, csak rosszabb lesz népi gyógymodokkal kezelve..... 

Üdv

Előzmény: Benedek L. (4881)
tristen Creative Commons License 2013.04.22 0 0 4889

Szia!

 

Amitől félünk, az általában bekövetkezik. Szóval inkább MINDIG gondolj a gyógyulásra, bármit is érzel, mert hidd el, hogy van ebben valami. Amikor rád törnek a negatív gondolatok a gyógyulásoddal kapcsolatosan, azonnal "állítsd" át az elmédet a pozitív dolgokra És hidd el gyorsabb lesz a gyógyulás. Minél erőteljesebben akarod a gyógyulást, annál előbb fog bekövetkezni! :))

 

KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 

Szép napot kívánok!

Előzmény: Benedek L. (4888)
Benedek L. Creative Commons License 2013.04.21 0 0 4888

Köszi! Hála, nem érzem, hogy beteg vagyok, nagyon hamar "kinőttem" a műtétet. Erőm és bizakodásom, de ugyanakkor félelmem is van.

Előzmény: tristen (4887)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!