Keresés

Részletes keresés

WiNZO Creative Commons License 2007.02.03 0 0 657
Sziasztok!

Próbálkozott már valaki a Pannon nyelvvizsgával? Ha igen, akkor mik a tapasztalatok, vélemények?

Vagy nézegettem még az ECL fajtát, melyik a "jobb"?


Minden infonak örülnék! Előre is köszönöm!
hajnal023 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 656

Sziasztok!

 

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy melyik nyelvvizsgát válasszam? A választék rengeteg, és nem vagyok otthon a témában.

Angol alapfokra lenne szükségem, a tudásom elég kevés, mert régen foglalkoztam a nyelvvel.

Szerintetek mennyi idő felkészülni egy ilyen nyelvvizsgára? Érdemes nyelvtanfolyamra menni, vagy nyelvvizsga előkészítőre? Vagy mindkettőre? :)

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

 

stica Creative Commons License 2007.02.01 0 0 655
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata, mit hallottatok a "Relaxa villám német"-ről?
Tud valaki más hallgatás alapján tanító CD-ről?
Kösz
Angel DC Creative Commons License 2007.01.31 0 0 654
ez nekem is új infó, köszi:)
Előzmény: cheekylady (653)
cheekylady Creative Commons License 2007.01.31 0 0 653

Az EURO-t én is nagyon szeretem, valóban használható nyelvtudást mér. Ám valóban nem könnyű.

Ha valakinek a papírra van szüksége- felvételihez, diplomához- akkor az ECL lényegesen járhatóbb út.

Előzmény: Angel DC (649)
cheekylady Creative Commons License 2007.01.31 0 0 652

Ha tényleg jó a kommunikációd, de az alaposabb nyelvtan gondot okoz, akkor szerintem az ECL a Te vizsgád.

Nyelvtant csak olyan formában mér, hogy kell írnod 2 levelet, de nem akkor von le pontot, ha mondjuk Simple Past-ot használtál Present Perfect helyett , mint az origon.

2 szövegértés van

2 hallás utáni megértés

2 levél /vagy az egyik csak mail, vagy feljegyzés pl/

+ szóbeli

Mivel régen vizsgáztál, gondolom vannak olyan témák, amikhez nem nagyon konyítasz, pl . környezetvédelem, média szerepe- ezeket most nagyon szeretik.

Ajánlom Szilvás Izabella könyvét a szóbelihez

címe: Exam fright killer50 

Kifejezetten az ECL témaköröket dolgozza ki, nagyon alaposan, szóval saját egyéniséged szerint állíthatod össze az elképzeléseidet a témakörből.

Van tanítványom, aki már 16 évesen meg tudta szerezni itt a felsőfokot.

Kó munkát!

Előzmény: Initram5 (644)
_321 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 651
Ja, csak hogy kerek legyen a történet, sikerült! :-) Ezek után persze mindenkinek ajánlom a TELC-et! :-)
Előzmény: _321 (640)
doyen62 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 650
Nagyon jó Zertifikát +  könyv jelent meg a TELC-hez>
Előzmény: deutsche Sprachprüfling (643)
Angel DC Creative Commons License 2007.01.25 0 0 649

rigót pont nem, ha a nyelvtani pontosság nem erősséged.

 

nézd, én EURO-t szoktam ha nincs más igény, ott is vizsgáztatok, de nem tartom könnyűnek, csak azt gondolom már jópár éve, hogy a hatékony kommunikációt klasszul méri..

 

ezzel nem azt mondom h ez a neked való és főleg nem h tök egyedül sikeresen felkészülni könnyű..

Előzmény: Initram5 (647)
chokyy Creative Commons License 2007.01.25 0 0 648

Sziasztok!

 

Engem csak egy gagyi német alapfokú szóbeli (ITK-s) érdekelne.

Milyen szinten (azon kívül hogy alap :)) kell tudni, mi a menete, mire érdemes figyelni stb.?

Előre is köszi.

Initram5 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 647
volt=folt. :))

És tudsz konkrét vizsgát ajánlani? British Council? Pittman? Vagy a jó öreg Rigó Street?
Initram5 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 646
Köszönöm szépen! A nyelvtan ezért nem fehér volt teljesen...sőt! Csak nem nagyon tanultam azóta új dolgokat e téren. Én nem egri vagyok hanem szegedi, úgyhogy tényleg bejött az amit írtál: messze vagyunk. :)
Előzmény: Angel DC (645)
Angel DC Creative Commons License 2007.01.25 0 0 645
két percem van most, tömör leszek


augusztusban restandardizálták a vizsgákat, elvi szinten nincsenek nagy különbségek, legalábbis nem a szintben vannak hanem a technikai részében, olyat keress ahol nem fordítás az írásbeli alapja.. ugyanakkor a nyelvtani dolgoknak már középfokra össze kellett vona álni, most is van felsőfokús csoportom, ha kell korrigálni, megteszem, de nem tanítok nyelvtant mert azt megcsináltuk a b2 előtt

hogy pont mi van a szóbelin az megint csak az adott vizsgafajta függvénye, általában már szituk nincsenek felsőfokon, de a komolyabb témákról is folyékonyan és igyénesen ki kell tudni fejteni a véleményed, kell tudnod vitatkozni és megvédeni a véleményed, stb stb..

én nem hiszem h jó ötlet tanári segítség nélkül nekiugrani

ha Eger közelében vagy véletlenül, ingyen megnézem a szinted szóban 15 perc alatt, és megmondom mire figyelj, de általában aki ide ír, az nincs közel

nekem is van oylan tanulóm aki leközépfokúzott de a szülei nem tudjűk finanszírozni a továbbiakat és emailben kérdez én meg opsztogatom a tanácsaimat és remélem segítek neki, de ez a tanfolyamot nem pótolja
Előzmény: Initram5 (644)
Initram5 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 644
Sziasztok! Van egy ámátőőőr kérdésem. Nézzétek el ha hülyeség lesz de az utóbbi 6-7 évben nem követtem a témát. Anno szereztem egy középfokú angol nyelvvizsgát, azóta naponta levelezgetek barátokkal angolol, nézem a CNN-t, stb. de mondjuk nyelvtannal nem foglalkoztam.

Munkahely megszerzése miatt jó lenne összehozni egy felsőfokú nyelvvizsgát és ezzel kapcsolatban kérdezem tőletek, hogy melyik vizsgát, melyik cég vizsgáját a legkönnyebb megszerezni? Elég jól kommunikálok, de a nyelvtant és a durva írásbeliket hanyagolnám amennyire csak lehet. :)

A szóbeli milyen szokott lenni, mennyi ideig tart és milyen szintet kell produkálni? Anno, évekkel ezelőtt nagyon lutri volt az egész.

Előre is köszönöm szépen a választ!
deutsche Sprachprüfling Creative Commons License 2007.01.03 0 0 643

Sziasztok!

 

Aki volt már az új B2 típusú Zertifikat Deutsch Plus Tit-es nyelvvizsgán, leírná, hogy mire figyeljek kiváltképp?

Érthető volt a hallás utáni?

Miből készültél fel?

Tudsz-e nekem teszteket küldeni (megadnám a mail-címemet)?

Bardo2 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 641
Ismeritek ezeket a magántanárokat közvetítő oldalakat? www.tanarbazar.hu és webcamsuli.hu

Mi a véleményetek róluk?
_321 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 640
No, megtörtént a vizsga. Hát... Elég nehéz volt. És ahhoz képest nagyon kevés idő volt a feledatokra. Az írásbelitől tartottam, és várakozásaim szerint nem is volt könnyű. A levélírás listening-es volt, sok pontot ér, és hát ugye az értékelése szubjektív. A nyelvtani részre és a szövegértésre 30-30 perc volt, ráadásul csúszásban voltunk, mert az elején a listeningnél bénázott a nő a magnóval. A szóbelire rengeteget kellett várnom, ami eleve nem tesz jót az ember idegeinek. Aztán erre jöttek az 5-10 perces kidolgozási idők részfeladatonként... És az egyik szövegben volt egy "apró" hiba: was helyett azt írták, hogy wasn't... Tollal alá volt húzva, de ennyi... Kérdeztem a felügyelő csajtól, hogy miért van ez, de azt mondta, hogy csak véletlen lehet. Számomra így mindössze csak teljesen érelmetlenné vált a szöveg, de szerencsére rájöttem, miután tízszer átolvastam... Szóvá is tettem a hölgynek, de csak annyit mondott, hogy majd átnézeti valakivel...
Hát, ennyit a TELC-ről...
Angel DC Creative Commons License 2006.11.15 0 0 639

minden szavaddal egyet értek

 

amúgy büszke vagyok rá, hogy mi mindig euróra küldtük az embereket, felvállalva hogy reális nyelvvizsga, és augusztusban az újrastandardizálás során teljesen megfeleltek a szintek az európai szinteknek

 

a saját fiamnak is iylen van, nem sikerült neki elsőre amúgy, 14 évesen nehéz is minden kérdésre érett választ adni

Előzmény: Kishuck (638)
Kishuck Creative Commons License 2006.11.15 0 0 638
Van igazságod 321! 3-5 főt együtt szóbeliztetni nem piskóta. A páros vizsgáztatás tisztességesen megcsinált vizsgákonbevett dolog és nagyon jól működik. Egy Camnbridge vagy Euro vizsgán pontosan rögzített a forgatókönyv, nem engedi a Fábry féle beszélőgépeket túlbeszélni és fordítva. Ellenkezőleg, direkt pontot ér az ha képes együttműködni valaki, szót átadni és átvenni, a másikhoz kapcsolódni. Ezeken a vizsgákon ráadásul a szóbelinek csak egy része ami tényleg párbeszéd, a nagyobbik fele - bár ketten ültök ott - valójában az egyik vizsgázóval folyik csak. A Telcen a sok ember együtt a pontatlanság miatt gond. A szóbelin is több szempnt szerint pontoznak, na most ez 5 emberre párhuzamosan elég zűrös. A szint pedig tényleg változott: nyárig egy echte alapfokú tesztet kellett 80%-ra megoldani a "középfokú" vizsgán - erre írta Angel, hogy egy röhej volt. Szeptember óta ezt lecserélték, most már a korábbi Telc felsőfokon használt és elismerten középfokú (azaz európai B2-es) szintű tesztet kell 60%-ra írni. Az alap és középfok között olyan 250-300 óra nyelvtanulás különbség van az átlagnak. Tehát a különbség SOKKAL nagyobb mint amit a 80/60% jelent. Ez nem jó hír, de ez van. Meg van pár rendes vizsga ahol ilyen átértékelős bulik nincsenek, sőt azt is pontosan lehet tudni, hogy mit kapsz a vizsgán (nem vagy ezt vagy azt). Az Eurora pl egy komplett próbavizsgát le lehet már tölteni a honlapjukról ingyér.
Előzmény: _321 (637)
_321 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 637
Igen, elvileg nem egymáshoz mérik a vizsgázókat, de ha egy átlagos vagy gyengébb képességű/tudású vizsgázó kifog egy olyan Fábry-típusú partnert, aki bárhol, bárkivel, bármiről órákig tud beszélni, és ugyanezt tudja esetleg angolul, akkor egy ilyen mellett ő nem tehet annyira jó benyomást. Míg ha szemtől szembe van a vizsgázó és a vizsgáztató, akkor a vizsgáztatót nem zavarhatja meg senki az ítélkezésben, csak rá koncentrálhat, és a vizsgázót sem zavarja egy nála sokkal jobb vagy sokkal rosszabb partner. Persze nem panaszkodni akarok, én választottam a TELC-et, és a páros vizsgával még boldogulnék, de 3-5 fős csoport nekem egy kicsit túlzásnak tűnik...
Előzmény: Angel DC (636)
Angel DC Creative Commons License 2006.11.13 0 0 636

nem ismerem a telc-et, tehát nem is számít a véleményem (Freya, hol vagy?:))

 

de: a páros szóbelinél a pontozáskor sosem egymáshoz hanem az adott szint kritériumaihoz hasonlítjuk a próbálkozót

 

persze tagadhatatlan, hogy nem mindegy kivel kerül az ember össze, de az is tény, hogy nincs tuti elmélet arra kivel jó vizsgázni, nekem egyszer fordult eddig elő h egy tanítványpárosom  mindkét vizsgázója 100%-os szóbelit produkált és az akkor volt mikor szükség törvényt bont alapon két lökött, idétlen titni került össze, (senki nem akart velük párban lenni:)) akiknak a vásott, fárasztó humorát én imádom, de tudom h sokkal jobban állok ehhez a korosztályhoz mint mások.. féltettem őket egymástól, hatványozták egymás debil lazaságát.. és bejött:)))

Előzmény: _321 (635)
_321 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 635
Semmi gond. Tényleg drága és az is igaz, hogy eddig nem volt túl nehéz. Képzelheted, mennyire sajnálom, hogy akkor éppen lemaradtam róla... az utolsó könnyű TELC-vizsgáról... Ráadásul a szóbeli meglett volna, de ezt most nem számítják be.

Akkor ugye két ember együtt szóbelizett, és így függött egymástól. Nekem szerencsém volt, mert hozzám hasonló kvalitásokkal rendelkezett a partnerem. Most meg olvasom, hogy 3-5 partner van, utána pedig van egyéni szóbeli vizsgarész is. Az írásbelit anno kissé elrontottam, pedig úgy éreztem, hogy jó lett. Most úgy látom, a levélírásra nagyobb hangsúlyt helyeznek, a nyelvtanra viszont ezúttal sem. Újítottak abban is, hogy most zsákbamacska is lesz: vagy a szövegértés, vagy a levélírás hallott szöveg alapján történik. Nekem ez a gyengepontom, szóval nem mindegy, hogy a 72 pontos levélírásnál vagy a 30 pontos szövegértésnél húzom ki... De ez az én problémám. Az sokkal furcsább számomra, hogy a szóbeliben szerepel memóriajáték és konszenzuskeresés is. Érted, konszenzuskeresés, itt, Magyarországon... angolul... ááá...

Egyébként abban is van némi irónia, hogy ha valakinek szar a memóriája vagy a beszédkészsége "magyarul", akkor annak "angolul" is szar. Vagyis még szarabb.

Továbbra is érdeklődéssel várok élménybeszámolókat azoktól, akik már vizsgáztak szeptember-októberben (bár azt hiszem, nem sok ilyen van...).
Előzmény: Angel DC (634)
Angel DC Creative Commons License 2006.11.13 0 0 634
elnézést, nem akartalak megbántani, csak ne szeretem ha egy nyelvvizsga cserébe h drágább, nem vár annyit mint más vizsga.. augusztusban újrastandardizálták mindet, a telc esetében volt mit helyre tenniük
Előzmény: _321 (633)
_321 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 633
Igen, júliusban voltam. Hiába volt "tiszta röhej", nekem nem lett meg... Most állítólag nehezebbek a feladatok, viszont a ponthatárt levitték 80-ról 60-ra...
Előzmény: Angel DC (632)
Angel DC Creative Commons License 2006.11.13 0 0 632

augusztus előtt voltál?

mert a szintjét megemelték rendesen, ideje is volt, tiszta röhej volt hogy mennyire ingyen osztogatták

Előzmény: _321 (631)
_321 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 631
Sziasztok! KÉRLEK, SEGÍTSETEK!

TELC típusú angol középfokú C nyelvvizsgára megyek a héten. Egyszer már voltam, néhány ponttal maradtam le róla, de most megváltoztatták a rendszert, és elvileg teljesen más típusú feladatok lesznek. Volt esetleg valaki már ilyen új típusú nyelvvizsgán? Szívesen vennék minden beszámolót, leírást arról, hogy mennyiben más, milyenek a feladatok.

SÜRGŐS! Előre is köszönöm!
Pachet Creative Commons License 2006.11.13 0 0 630

Sziasztok!

 

most lett meg a német nyelvvizsgám :) A kérdés az, hogy szerintetek a következő nyelv, amiből felkészülök a nyelvvizsgára melyik legyen? Az olasz (ezt négy évig tanultam középiskolában) vagy az angol (amit még soha nem tanultam, de elvleg fontosabb, gyakrabban hazsnált nyelv)?

Angel DC Creative Commons License 2006.11.10 0 0 629
válaszoltam:)
Előzmény: bodzos (628)
bodzos Creative Commons License 2006.11.10 0 0 628

küldtem levélkét.

 

Üdv.,

B

Előzmény: Angel DC (627)
Angel DC Creative Commons License 2006.11.10 0 0 627

nincs mit

 

írjál mailt az itteni címre, adok elérhetőséget

Előzmény: bodzos (626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!