Keresés

Részletes keresés

Marobert1 Creative Commons License 2017.01.03 0 2 1730

Azonnal el kell kezdeni az antibiotikum kezelést! Próbáljatok bejutni Esztó doktornőhöz az Istenhegyi génklinikára. Sajnos időpontot csak májusra kaptok,de hívogatni kell őket mindennap,mert elő fordul,hogy valaki lemondja és akkor bejuthattok előbb.

Gusztustalan az az orvos,aki kezeli. Tudja,hogy lyme pozitív és tovább erőlteti az sm-et,mert fél,hogy akkor nem mész többé hozzá..fizetni...

 

 

Előzmény: demieszti (1728)
Ványi Norbert Creative Commons License 2016.12.31 0 0 1729

Ha olyan természetű kérdésed van, ami nemtől független, akkor tőlem is kérdezhetsz, lassan másfél éve vagyok Tecfiderán.

Előzmény: monacolin (1727)
demieszti Creative Commons License 2016.12.30 0 2 1728

Szia! A leírásod alapján hasonló cipőben járunk. A férjemnél 3 éve diagnosztizáltak sm-t, de a lyme kór tesztje is +. Te hova jársz kezelésre ? Azt gondoljuk, hogy a férjem félre van kezelve. A kezelő orvosa az sm leletek után a lyme 100% eredménnyel nem foglalkozik. Az idő rohan, és az állapota rohamosan romlik. Kérjük, ha tudsz segíts, hogy merre tovább, kihez!?

Előzmény: boxerkutya (1713)
monacolin Creative Commons License 2016.12.28 0 0 1727

Helló! 

 

Én augusztus óta szedem. Nálam az alábbiak jöttek elő eddig: Viszketés és kipirosodás a két karomon, nyakamon és vállamon. Orrfolyás és eleinte hasmenés. Ha még ezt a gyógyszert szeded, akkor lennének nekem is kérdéseim. Felvennél facebookon, hogy tudjunk beszélgetni? Pelle Mónika 

Előzmény: heni200 (1626)
monacolin Creative Commons License 2016.12.28 0 0 1726

Helló! 

 

Én az Uzsokiba járok Dr. Mayer Ibolyához. Szívből tudom őt ajánlani! 

Előzmény: shebeebamby (1724)
Former runner Creative Commons License 2016.12.08 0 0 1725

Szia! Annyit tudok segíteni a kérdésedre, hogy a Jahn Ferenc kórházban Dr. Matolcsi Judit nagyon kedves és nagyon jó szakember. Az Uzsokiban több a lehetőség van viszont,( gyógytorna, Pszichológus kifejezetten SM-s betegeknek , és nem annyira lepusztult, mint a Jahn Ferenc k. Attól is függ, hogy milyen SM-t diagnosztizáltak nálad.

Előzmény: shebeebamby (1724)
shebeebamby Creative Commons License 2016.10.26 0 0 1724

Sziasztok! kb. fél éve diagnoztizáltak SM-re.

Az lenne a kérdésem hogy tud e valaki ajánlani jó orvost, specialistát budapesten,

melyik sm centrumhoz, korházhoz lehet forduni?

Kinek van jó tapasztalata?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

Totem58 Creative Commons License 2016.10.17 0 0 1723
Előzmény: Totem58 (1722)
Totem58 Creative Commons License 2016.10.17 0 0 1722

Tapasztalataim szerint nincs jóindulatú és másféle SM. A betegség mindig felszívódási zavarral/allergiával jár, ahol ez kezelve van, pl. esetemben a kazein allergia, az jóindulatúvá lesz. De ahol nem, az folyamatos leépülést okoz.  Ezen túl vannak még más kockázati tényezők is, mint a pajzsmirigy problémák, a nőgyógyászati gyulladások, férfiaknál a prosztata, a fém fogkorona és ilyen lappangó problémák. Ha ezt felismerik, és megszüntetik, a táplálkozás és az életmód megváltoztatásával - természetesen idővel - a progresszió megáll és visszafordul.

 

De nem is ezért írok. Szeretném jelezni, hogy a másképp sm fórum immár megtalálta a végleges helyét itt. http://www.smmaskeppforum.nhely.hu/viewtopic.php?f=2&t=5&p=24#p24 

 

A honlap sajnos lassan készül, most tanulom ugyanis, és elég bonyolultnak találom.

Előzmény: Nagy Zoltáán (1721)
Nagy Zoltáán Creative Commons License 2016.10.08 0 1 1721
Totem58 Creative Commons License 2016.10.05 0 0 1720

Kedves SM betegek! Az sg tárhelyen megszűnt SM fórum újraindult itt: http://www.indiaifutokacsa.nhely.hu/viewtopic.php?f=2&t=2&p=8#p8

Az SM MáSképp weboldal is készül, bár lassan, mert nem értek hozzá és a téma sem egyszerű. http://smmaskepp.oldalunk.hu/site.php?sd=smmaskepp

Előzmény: Totem58 (1718)
Marobert1 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 1719

Teszteltesd magad Lymera!!

 

 

Lyme vagy ALS?

ALS betegekkel kapcsolatosan gyakran felmerül, főleg amennyiben fiatal korúak, hogy valóban ebben a betegségben szenvednek-e.

 

Az ALS 50 év fölött jellemző betegség, ha ennél fiatalabban kap valaki ilyen diagnózist, mindenképpen vizsgáltassa ki magát lyme-kór irányába is.

 

Ilyen kétes esetben a legjobb az Elispot-LTT borrelia tesztet választani, mert bár ez elég drága, de viszonylag megbízható eredményt ad, mert nem az ellenanyagok mennyiségét nézi a vérben, hanem hogy a szervezet bizonyos immunrendszeri elemei védekeztek -e a borrelia ellen. Magyarországon is kérhető már a vizsgálat a G1 Intézetnél.

 

A tavalyi budapesti Cowden Workshopon elhangzott, Dr. Schwarzbach előadása alapján Európa legmegbízhatóbb lyme tesztjéről van szó:

 

"4 db megbízható eredményt adó labor van, ezek közül 3 USA-ban egy Németben

a német: InfectoLab ez (Borrelia LTT) is csak 84%-os megbízhatóságú, Elisa egy kalap szar (valami ilyen szabad fordításban)"

 

Ha ennek ellenére kétségeid vannak, hogy akkor most lyme-kór vagy ALS, Dr. Bozsiktól is kérhetsz sötétlátóteres mikroszkópos vizsgálatot, sokakat csak az győz meg, ha saját szemükkel látják a vérükben úszkáló spirochétákat vagyis borreliákat.

 

Dr. Martz egy olyan orvos aki kigyógyította magát az ALS-ből:

 

Dr. Martz, aki legyőzte saját halálos ítéletét az antibiotikus (lyme) kezeléssel

 

Dr. David Martz igazi rock sztár a lyme betegek körében.

Egész életében egészséges volt és sikeres orvosként dolgozott 30 éven keresztül, míg 2003-ban furcsa tüneteket kezdett el észlelni magán. Először súlyos fáradtságot, majd izomfájdalmakat testszerte. Rövid idő után már arra is képtelen volt, hogy felkeljen az ágyból. Ahogy az állapota rohamosan romlani kezdett, az orvosa közölte a végzetes diagnózist: ALS. Azt mondták semmi sem állíthatja meg a fizikai hanyatlását és hogy két éven belül halott lesz.

De az események más irányba haladtak. Ahogy egészségi állapota zuhanásba kezdett, Martz kapcsolatba lépett egy lyme specialista orvossal, aki erős, hosszú távú antibiotikumokat írt fel neki. A hazárdjáték eredményes lett, és 2004 végére Martz új embernek érezte magát. Az orvos aki ALS-sel diganosztizálta, ekkor kijelentette, hogy a betegsége tökétletesen elmúlt.

Martz a következő két és fél évet egy projektnek szentelte, melyben 90 ALS betegnek hosszú távú antibiotikum kezelést adott, és 15%-uknál lényeges javulást tapasztalt. Több mint 800 krónikus lyme beteget is ugyanígy kezelt, jó eredménnyel és minimális mellékhatásokkal. Ezt a kutatómunkáját jelenleg tervezi publikálni.

Martz jelenleg a Nemzetközi Lyme és ehhez kapcsolódó betegségek Társaságának elnöke.

(A cikk 2011-es).

http://lymedisease.org/news/touchedbylyme/372.html

 

Bart Fenolio esete

Bart Fenolio még mindig

könnyen elfárad, járókeretre van szüksége hogy járkáljon és néha még vannak memóriaproblémái. Tudja, hogy még évekig tarthat, mire meggyógyul a lyme-kórból.

De a 70 éves férfi, akinek azt mondták, hogy ALS-ben haldoklik és nem tudott önállóan lélegezni vagy a mobiltelefonját nem tudta felvenni még hat hónappal ezelőtt, ahhoz képest most remekül néz ki. És tudja, hogy szerencsés.

ALS-sel diagnosztizálták, hét évvel ezelőtt fertőződött lyme-kórral, amikor éppen kutyát sétáltatott Morgan Hill-ben, és két évvel ezelőtt kezdtek tünetek jelentkezni rajta.

Feleségének és két gyermekének (fia tudós, lánya szociális munkás) köszönhetően több lyme tesztet is végeztek rajta, amelyek pozitívak lettek. Azt mondja Bart, hogy az orvosok a Kaiser Permanente-ben még akkor is ragaszkodtak az ALS diagnózishoz, amikor az antibiotikumok hatására már javulni kezdett.

Bart felesége szerint a lyme egy nap meg fogja kapni azt a figyelmet, amit kell(ene), de ma még a betegeknek harcolniuk kell a kezelésért.

http://www.mercurynews.com/ci_15633546

 

 

 

Esettanulmány ALS diagnózist kapott beteg kezelésére:

 

Az ALS-sel diagnosztizált beteg intravénás Metronidazole-t kapott+tablettás Biaxin-t és javulást mutatott. Amikor az intravénás kezelést szájon át szedett Tetracyclinnel helyettesítették, ismét romlott az állapota, ezért intravénás Ceftriaxone-t kapott a korábbi intravénás Metronidazole helyett, amitől ismét javult az állapota. A tanulmány ebből arra következtet, hogy az ALS-t agresszív antibiotikus terápiával kell kezelni, mely Metronidazole-t is tartalmaz.

 

Halperin Tanulmány:

10-ből 9 beteg tesztje borrelia vagyis lyme-kór irányában pozitív lett.

 

Dr. Martin Atkinson-Barr tanulmánya:

 

Dr. Atkonson-Barr random szerüen megkért 30 ALS-sel diagnosztizált beteget, hogy teszteltessék magukat lyme-kórra. Minden egyes beteg pozitív eredményt kapott! 

 

(Dr. Atkinson-Barr asked thirty random people with ALS to get tested for Lyme disease. Every single one of those ALS patients tested Lyme positive.)

 

 

Martin Atkinson-Barr

 

Késői stádiumú ALS sikeres kezelése (2001)

 

http://www.lymenet.de/indexordner/ials.htm

 

Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, hogy 1999. Áprilisa óta 150 ALS beteget teszteltek Lyme-kórra különféle tesztfajtákkal – Western Blot, LUAT, PCR-rel. Egy olyan beteg sem volt, aki az összes teszttípuson negativ lett volna. Sokuknak a PCR tesztje lett pozitív.

A betegség előrehaladása és lefolyása ezen betegeknél teljesen megegyezik az ALS-sel.

 

A szájon át szedhető antibiotikumokkal való kezelés vegyes eredményeket hozott. Különösen a hagyományos antibiotikumok (pl. doxycycline) mutattak kapcsolatot az ALS betegek romlásával. Egy esetben a páciens gyors romlást mutatott. Az ALS korai stádiumában lévő betegek közül van aki bizonyítottan javult, javult a beszéde két betegnek és néhányan arról számoltak be, hogy könnyebben nyelnek, miután szájon át szedhető metronidazole-t vagy tinidazole-t kaptak.

Az elmúlt kilenc hét során egy páciens (66 éves) előrehaladott ALS tünetekkel agresszív kezelést kapott vénás metronidazollal+valamint hagyományos antibiotikummal (kezdetben Biaxinnal) 500mg tid metronidazolt kapott vénásan és 500mg Biaxint szedett szájon át. Az ő ALS diagnózisát a Mayo Klinikán állították fel. A betegnek légzési problémái voltak nyelv fasztikulációkkal, valamint gyenge volt a jobb karja. 24 órán belül ahogyan az várható volt a beteget lélegeztetni kellett. Egy hét hetes a fent említett terápia után a beteg javult és most már járóbetegként kezelik, lekerült a lélegeztetőről és már csak időnként használ nazális oxigént. Az intravénás terápia hatására a nyelvfasztikulációk megszüntek.

7 hét után a beteget levették az intravénás gyógyszerekről és szájon át kezelték tetracyclinnel (500 mg). Ennél a kezelésnél a nyelvfasztikulációk visszatértek. Ezért újra intravénás terápiát kapott ezúttal Rocephint, helyettesítve ezzel a szájon át szedett Biaxint és a nyelvproblémák megszüntek. A beteg napi szinten javulást mutat.

 

 Óvatos következtetés ez alapján: az etiológiai oka az ALS-nek a Borrelia burgdorferi.

 

A késői stádiumú ALS kezelése lehetséges agresszív antibiotikus terápiával aminek tartalmaznia kell mindenképpen a metronidazolet. Más kutatók mostanában tettek bejelentést a korai stádiumú ALS sikeres kezeléséről antibiotikummal.

Az ALS betegeket nem szabad sima hagyományos/konvencionális antibiotikus terápiával kezelni, amely nem tartalmaz nitroimidazolet.

 

Ezt a terápiát azonban ebben a szakaszában kísérleti jellegünek kell tekintenünk.

 

 

 

És most lássuk, hogy hogyan is jött össze a 150 beteg.

Amikor publikáltam a munkámat a metronidazolos lyme kezeléssel kapcsolatosan, kb. 20 beteg jelentkezett nálam azzal, hogy lyme és ALS betegek.

 

Amint arra a következtetésre jutottam, hogy kapcsolat lehet a két betegség között, onnantól fogva minden ALS beteget, akivel kapcsolatba kerültem és az orvosaikat is arra biztattam, hogy teszteltessék magukat lyme irányában. Körülbelül 30 emberről volt szó. Ez a legfontosabb csoport, mivel nem volt közöttünk olyan akinek negatív eredménye lett volna és nagyobb részük az IgG-re és IgM-re (Western Blot) is pozitívnak bizonyult, legtöbbjük megfelelt a CDC kritériumoknak is (mely a legszigorúbb és tartalmazza a 39kDa titert is).

 

 

Dr Nick Harris hozzám küldte az összes ALS betegét akik felkeresték őt és akik pozitívnak bizonyultak lyme-ot illetően. Ezeket a betegeket alaposan kikérdeztem, hogy kiderüljön hogy az ALS klinikai képe rájuk illik-e. Mindannyian az ALS-nek megfelelő tüneteket mutattak. Ők voltak kb 20-an.

 

Amikor a weboldalam elkészült, újabb 80 ALS beteg lépett velem kapcsolatba akiknek pozitív lyme eredménye volt. Nincs olyan ALS beteg aki negatív eredménnyel kapcsolatba lépett volna velem, de biztos, hogy ők is vannak páran.

Ha vennénk 150 lyme beteget akkor eléggé meg lennénk lepődve, ha mind a 150 pozitív eredményt mutatna, valószínü hogy csak 100 lenne közülük pozitív. A legtöbb ember ugye előre ki lett választva az eredménye alapján (de hát miért lépne velem valaki kapcsolatba akit ALS-sel diagnosztizáltak de lyme irányában negatív).

 

De amennyiben a két betegség egymástól független lenne, akkor maximum 100 pozitív eredményt várnánk, úgyhogy a 150 ember elég jelentős számnak tünik.

 

Azok, akiket ALS-sel diagnosztizáltak és lyme irányában pozitívnak bizonyultak azoknál is kialakulnak az ALS következményei. Előző csütörtökön elvesztettük Dean Chioles-t akinek a weboldala: http://www.shoptown.com/dean/. Vegyük figyelembe, hogy őt 1998-ban lyme-mal diagnosztizálták, mielőtt én még bármit is publikáltam volna a lyme-mal kapcsolatosan.

Akikről még szintén meg kell emlékeznünk: Brian Pierson és Katherine Crowe akiket szintén elvesztettünk, mindketten lyme pozitívak voltak. Brian alig volt 43 éves.

 

Ezidáig 5 tanulmány volt a

mely olyan ALS betegeket említ akik lyme pozitív szerológiával rendelkezdnek (köztük a Halperin tanulmány, mely statisztikailag is igen jelentős számú Bb pozitív ALS beteget említ) és egyet (Mandell, Steere) amely nem talált Borrelia antitesteket ALS betegekben.

 

Igazából az már Mandell és Steere felelőssége hogy előáljanak annak magyarázatával, hogy hogyan lehetséges az, hogy nem találtak lyme pozitív ALS betegeket, amikor én olyan könnyen rájuk bukkanok, és még maguk az ALS betegek is látják a kapcsolatot a két betegség között.

Talán a Yale egyik dolgozója majd olvassa ezt a cikket és vitába szállhatunk arról, hogy 12 évig miért nem került nyilvánosságra ez az összefüggés.

 

 

Üdvözletem mindenkinek:

Dr Martin Atkinson-Barr

 

 

Kapcsolódó információ:

 

A lyme-kór súlyos esetei félrediagnosztizálhatóak ALS-ként,  vagyis mint Amyotrophic Lateral Sclerosis, más néven Lou Gehrig betegség.

 

Már régóta érdekelt Dr Martz története, hogy hogyan gyógyult fel a motoros neuron betegségből és volt szerencsém hallani az előadását az ILADS konferencián 2010-ben, Londonban. Nem csak a betegségből történő felgyógyulásáról szólt az előadás, hanem azokról a tapasztalatairól amiket azután szerzett, hogy nyitott egy klinikát,ahol az SM-es, ALS-es, Parkinsonos és lyme-kóros betegek kezelésével foglalkozik.

 

És végül:

Miért lesz negatív a lyme tesztünk, ha mégis lyme-kór a betegségünk?

 

Miért lesz negatív a lyme tesztem ha lyme-kóros vagyok?

 

 

 

9 ok amiért a lyme tesztünk fals negatív/álnegatív lehet (vagyis szeronegatív lyme-kórunk lehet):

 

  • 1. A borrelia elleni antitestek jelen vannak, de a labor(vizsgálat) képtelen azt kimutatni

 

  • 2. A borrelia elleni antitestek nincsenek kimutatható szinten jelen a beteg szervezetében, mert a beteg  jelenleg, vagy a közelmúltban antibiotikumot szedett.

 

 

  • 3. A borrelia elleni antitestek nincsenek kimutatható szinten jelen a beteg szervezetében, mert a beteg jelenleg, vagy a közelmúltban gyulladáscsökkentő szteroid tartalmú gyógyszert szedett, melyek elnyomják az immunrendszert és ezek csökkentik vagy megszüntetik az immunválaszt.

 

  • 4. A borrelia elleni antitestek nincsenek kimutatható szinten jelen a beteg szervezetében, mert az antitestek hozzákötődnek a baktériumhoz és ezért nincs elég szabadon lévő antitest, amit a teszt érzékelne vagy kimutatna. Ebből az okból kifolyólag számos esetben a legsúlyosabb lyme betegek negatív teszteredményt kapnak, mert a rengetek fertőzést (baktériumot) képtelen az immunrendszer kezelni és azok ellen védekezni.

 

  • 5.Az antitestek nem kimutathatóak a lyme beteg szervezetében, mert immunszupresszált lehet (vagyis az immunrendszere el van nyomva) számos más ok miatt is, és ezért az immunrendszer nem reagál a baktériumra.

 

  • 6. Nincsenek antitestek kimutatható mennyiségben a beteg szervezetében, mert a baktérium megváltoztatta felszínét/ genetikai összetételét és ezért az immunrendszer nem tudja felismerni.

 

  • 7. Nincs a betegnek kimutatható antiteste, mert az immunrendszert nem stimulálták, hogy antitesteket termeljen - vagyis a tesztet túl korán végezték a kullancs csípés után 6-8 héten belül. Ezt még csak véletlenül se úgy értelmezd, hogy várnod kell a pozitív teszteredményre, hogy elkezdhesd a kezelést!
  • 8. Azért is negatív lehet az eredmény, mert a labor rosszul állította be a határértéket.

 

  • 9. És végül negatív lehet az eredmény azért is, mert bár a beteg szervezete reagál a baktériumra, de nem a megfelelő band-eket termeli (melyek alapján a pozitív diagnózist felállítják).

 

From the Lyme Disease Foundation brochure, Frequently Asked Questions About Lyme Disease

http://www.anapsid.org/lyme/lymeseroneg.html

 

Előzmény: Szilviaszilvia (1675)
Totem58 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 1718

A héten feltesszük az smmaskepp honlaponra a táplálkozásterápiát, és tanácsok is lesznek az újonnan diagnosztizált SM betegek számára. Pár dolog, ha érdekel valakit: a pihenést és alvást semmi nem helyettesíti, a szervezet ilyenkor sokszoros erővel javítja meg önmagát. Igyanak sok tisztító csalánteát,  és kb. 30 napig szedjenek méregtelenítő spirulinát, port vagy kapszulát. Ez csodás szer arra is, hogy feltöltse a szervezetüket a szükséges vitaminokkal, és nyomelemekkel. Méregtelenítésre csak a  szelíd módszerek használhatók, az interneten olvasható borzalmaktól rosszabbodik az állapot, azokat felejtsék el. A vastagbelet is szükséges megtisztítani (4-6 hét) mustármaggal, nem okoz hasmenést. A részleteket megtalálják a nem működő, de még olvasható sg.fórumon.

Totem58 Creative Commons License 2016.09.13 0 0 1717

Kedves sorstársak! Az sg. fórum megszűnt, másutt indul majd tovább, ugyanis megszűnt az sg. tárhely szolgáltató. Közben dolgozunk az smmaskepp nevű életmódtanácsadó weblapon is. Nem könnyű munka, ezért egyelőre csak az 1. oldal teljes. Lehet, hogy a fórum is ide kerül.

http://smmaskepp.oldalunk.hu/site.php?sd=smmaskepp

Nagy Zoltáán Creative Commons License 2016.09.02 0 0 1716

Sportolásról szinte mindenhol azt írják, hogy nagyon hasznos az SM betegeknek, úgyhogy hajrá. :)

Előzmény: Sinenci (1700)
Pandera Gyógycentrum Creative Commons License 2016.08.17 0 0 1715

Sziasztok!

Remélem, nem veszitek zokon, egy lehetőséget szeretnék csupán megosztani Veletek.

Budapesten, a 13. kerületben heti rendszerességgel tartunk csoportos SM gyógytornát hétfőnként.

Mivel nem reklámozni szeretnék, ezért csak egy telefonszámot hagyok meg, hátha segítség lehet ez bárki számára.

06/20 426-3732

 

vivisummer90 Creative Commons License 2016.07.22 0 0 1714

Sziasztok!

Eladó 55 darab Fampyra 10 mg-os gyógyszer. Ára: 55000 forint
Akit érdekel az a következő telefonszámon jelentkezhet: 06306395121

boxerkutya Creative Commons License 2016.07.07 -1 3 1713

Van Magyarországon 4-5 olyan orvos, aki azt mondja hogy az SM, ALS és más idegrendszeri betegségek hátterében  a lyme -kór áll és nem az immunrendszer megbetegedése okozza,így ezek alapján kezelik betegeiket is. Ez  néhány orvos szemben áll több ezer orvossal . Ennek az oka az, hogy Dr Lakos András a MTA doktora,  lyme szakértő nem ismeri el a krónikus lyme létezését. Ez az ember az ország első számúnak nyilvánított infektológusa felelős a több ezer orvos félrevezetéséért.  Az ő tanulmányai alapján képzik az egyetemen az orvosokat, ami szerint a lyme egy gyorsan gyógyuló ,könnyen kezelhető egyszerű betegség.  Ez nem igaz,mert súlyos, krónikus, idegrendszeri megbetegedéseket okoz, ami bénulással és halállal is végződhet súlyos esetekben. Kimutatása nem egyszerű, ezért nem mindig elég hozzá a vérvétel. Én egy olyan beteg vagyok, akinél ez tézis bizonyítva lett.

Ványi Norbert Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1711

Én nem vagyok tünetmentes, de köszönöm, jól vagyok. Eleinte voltak zsibbadások terhelés esetén főleg a talpam környékén, néha váratlan tűszúrás szerű érzés a nyakamban és néha éjszaka karzsibbadásra ébredtem. Nagyjából folyamatosan volt bizsergő érzés a talpaimban, és előfordult enyhe izomrángás (például tikkelt valamelyik ujj a kezemen). Ezek olyan 2 év alatt szinte teljesen megszűntek, de néha visszajönnek. A féloldali látászavar megmaradt, de az is javult a kezdetekhez képest.

Előzmény: Yvonned (1710)
Yvonned Creative Commons License 2016.07.05 0 0 1710

Sziasztok! Èn lassan 1 ève vagyok "hivatalosan" sm beteg. Augusztusban volt shoubon de mèg nem vagyok teljesen tünetmentes.  Zsibbadásaim vannak aztán elmúlnak. Èn Aubagiót szedek ez egy tabletta szerencsère...Nektek milyen tüneteitek vannak? Mikor letettek teljesen tünetmentesek mert szeretnèk èn is az lenni.

Ványi Norbert Creative Commons License 2016.07.05 0 0 1709

Én éhen halni éppen nem akartam, de azért valószínűleg fogytam abban a két hétben. Túl sok étvágyam nem volt, és amikor például már volt meleg levesem ebédre, akkor jött a probléma, hogy ha nem fekszem, akkor semmi étvágyam nincs a fejfájás miatt (de helyette van hányingerem), ha fekszem, akkor meg nem marad a kanálban a leves, amíg a számhoz ér. Végül valahogy megoldottam, de többnyire egyedül végigcsinálni azért nem volt egyszerű.

Előzmény: Sinenci (1708)
Sinenci Creative Commons License 2016.07.05 0 0 1708

Nagyon hiányzott már azért voltam ilyen bátor. :) Kicsit féltem, hogy ma reggel sem lesz e valami...de nincs, ugyhogy ma is lesz tekerés :) 

Mikor nekem vették pár hete a gerincvizet én majd 2 hétig a mosdóba is alig bírtam kimenni és ha nem lett volna segítségem éhen is haltam volna. Annyira fájt a fejem ha felkektem, hogy nem hittem el hogy ilyen van. Pedig évek óta migrénes vagyok, de így még sosem fájt. 

Előzmény: Ványi Norbert (1707)
Ványi Norbert Creative Commons License 2016.07.05 0 0 1707

Bátran belevágtál :) Örülök, hogy ilyen jól indult, és remélem, hogy hasonlóan jól halad tovább is :)

 

Nálam nagyobb kihagyás akkor volt, amikor gerincvízvétel után kb két hétig nyomtam az ágyat. Mondjuk akkor is volt olyan, hogy biciklivel szaladtam el boltba, mert azzal hamar megvoltam, és feküdhettem vissza gyorsan. Aztán amikor már viszonylag elviselhető volt a fejfájás, akkor elindultam dolgozni. Ezek sem voltak nagy távok, 7 km oda és 7 vissza. Hamar visszarázódtam, és mivel nagyon hamar közel kerültünk a diagnózishoz (2 héten belül már sm gyanús voltam), nálam nem volt olyan, hogy óvatosságból bármelyik doki lebeszélt volna a tekerésről. Mondjuk annyi csavar volt utána, hogy pont a biciklizés kigolyózott egy gyógyszeres kezelésből, de ezt sikerült kimagyarázni, konkrétan a biciklizés ténye magyarázta azokat a vizsgálati eredményeket, amik abnormálisnak számítottak, amíg nem tudták, hogy a mérés közben bicikliztem.

 

 

Előzmény: Sinenci (1706)
Sinenci Creative Commons License 2016.07.04 0 0 1706

Megvolt ma az első 10 km és szuper volt!!!  :)))

Előzmény: Ványi Norbert (1705)
Ványi Norbert Creative Commons License 2016.07.03 0 0 1705

Ha már régóta le vagy tiltva a biciklizésről, akkor én is javasolnám, hogy csak fokozatosan állj vissza. Rövidebb táv, lazább tempó, és ha nem esik jól, akkor hagyd abba, és próbáld később. Nálam a látóideg-gyulladás okozott kis pánikot, mert a rossz szememmel bizonyos fényviszonyok között nem láttam, hogy van előttem lámpa, a piros/zöld megkülönböztetésig el sem jutottam. Ez para volt, de aztán rájöttem, hogy nem vagyok hülye, hogy az ilyen helyzetekben mindig becsukjam a jó szemem és a rosszat próbálgassam :) Két szemmel együtt meg még mindig bőven jól látok, és valamennyit azért javult a rossz szemem is azóta.

Előzmény: Sinenci (1703)
Sinenci Creative Commons License 2016.07.03 0 0 1704

Igen ezt a dokim is első perctől mondta. Sajnos nem kicsit vagyok stresszes fajta, ugyhogy nekem többek közt ez is igazi próbatétel. De mivel egy-egy rosszabb nap után jött az erősebb zsibbadás is akár, így nagyon igyekszem nem felhúzni magam. Remélem ha sikerül visszaállni az aktívabb munka utáni napokra és visszatér a sport az életembe, akkor vissza tud térni a nyugisabb, mosolygósabb énem is :)

Előzmény: lesi fotós (1702)
Sinenci Creative Commons License 2016.07.03 0 0 1703

Nagy bicajos vagyok én is, úgyhogy nagyon örültem mikor a soraidat olvastam. Vagyis hozzátartozik az igazsághoz hogy csak voltam, mert mikor elkezdődtek a panaszaim és nem tudtuk hogy mitől vannak akkor minden sportról leállítottak. Most hogy már azt hiszem tudom mivel állok szemben, szeretnék visszatérni a régi dolgaimhoz. Azt mondta az orvosom, hogy próbáljak csak 80%ig pörögni. Viccesnek tartottam de persze megpróbál az ember szót fogadni a saját érdekében. Sokan ajánlották a jogát de még nem próbáltam, de azt se szeretném kihagyni. 

Előzmény: Ványi Norbert (1701)
lesi fotós Creative Commons License 2016.07.03 0 0 1702

Kerüld a stresszt,az idegeskedést.

Ezt egyszerű mondani,de sokan észre sem veszik,hogy stresszben vannak...

Sok évvel ezelőtt az orvosom mondta,hogy túl sokat idegeskedek. Mondnom Neki,hogy én ezt nem veszem észre,nem érzem,hogy ideges lennék.

Erre csak annyit mondott,hogy: a hülyének hiába mondják,hogy hülye. Láttam rajta,hogy ezt nem megbántásból mondja.Ezért aztán hosszasan elgondolkoztam a dolgon.

És igen: kis odafigyeléssel észre lehet venni,hogy mikor kezd felmenni a pumpa (még akkor is,amikor kifelé még nem mutatja az ember,de belül már elkezdődött as dolog!).

Ha van ilyen hajlam Benned,akkor meg tanulni kezelni a konfliktus helyzeteket....

Ha nincs:akkor szerencsés vagy! :-)

Előzmény: Sinenci (1700)
Ványi Norbert Creative Commons License 2016.07.02 0 0 1701
Nekem van tapasztalatom sportolással. Azt szokták mondani, hogy bármi jó, csak ne erőltesd meg magad. Ez nálam úgy indult, hogy lassabban bicikliztem, mint az sm előtt. Ezt nem bírtam sokáig, mert baromira frusztráló lett egy idő után, hogy mindenki elhúz mellettem és nem érem el a zöld lámpákat sem. Úgyhogy fokozatosan visszaálltam a normál tempóra. Mondjuk akkor is letekertem, most is letekerek napi kb 15 km-t, úgyhogy ez nem volt nagy változás. Az viszont igen, hogy elkezdtem rövid távra is biciklivel járni. Akkoriban 3-5 km-ig szívesebben sétáltam, de az sm után ekkora sétánál már jött a zsibbadás. Biciklivel meg nem volt semmi ilyesmi. Ez volt úgy két éve. Lekopogom, de most szinte minden úgy megy, mint az sm előtt. Nem erőltetem meg magam, de hosszabb gyalogtúrák is lemennek zsibbadás nélkül (20-30 km is volt). Szokták még mondani a jógát is. Nem mondom, hogy ez rossz, és épp csak kipróbáltam, de nálam voltak olyan gyakorlatok, amitől ott helyben lezsibbadt a terhelt végtag. Gondolom, ez nem normális, így ezeket hanyagoltam. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én szedek gyógyszert, és lehet, hogy attól vagyok jobban.
Előzmény: Sinenci (1700)
Sinenci Creative Commons License 2016.07.01 0 0 1700

Nagyon köszönöm! Ha van még bármi jó tanácsod, tapasztalatod szívesen fogadom. Egyenlőre nem szedek gyógyszert mert babát szeretnénk, de szeretnék mindent megtenni, hogy ne romoljon az állapotom. Sportolással kapcsolatos tapasztalataid vannak?

Előzmény: lesi fotós (1698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!