Keresés

Részletes keresés

Anett Zsanett Török Creative Commons License 2016.04.03 0 0 5473

Szia! A szálloda szervezésében milyen programon voltatok? Mennyit lehet/érdemes alkudni? Ők milyen programokat ajánlanak? Van Saona vagy Samana? Milyen áron mozognak? Olcsóbb mint Gustavo v Sandro? Kivel érdemesebb menni? A helyiekkel vagy valamelyik magyar idegenvezetővel?

Előzmény: csillagnemzet (5472)
csillagnemzet Creative Commons License 2016.04.02 0 0 5472

Sziasztok!

 

Ma érkeztünk haza Dominikáról.Mivel szorgalmasan olvastam a fórumot mielőtt elutaztunk,sok értékes tanáccsal gazdagodtam,ezért úgy döntöttem,én is írok pár sor élménybeszámolót.

Öten voltunk,a férjemmel és 3 lányunkkal.Mi nem oltatjuk magunkat,(alapból sem) utazások előtt,és nem is  volt  rá szükség.A Bavaro Princessben voltunk "bungallókban".Tökéletes csodálatos minden szuper volt.

A szálloda szervezésében is voltunk programokon,alkudni lehet és érdemes.

Gustavoval voltunk a bálnales, Samana, és Nemzeti Park (három az egyben) programon.

 Gustavoról olvastam itt a fórumon hideget-meleget,én most középre állok,mert mindenki szempontját figyelembe véve,a saját szűrőmön át nézve Őt,látom,hogy mikor ilyen és mikor olyan.Velünk nagyon korrekt volt,a kirándulásunk vele teljesen rendben ment.

Dolphin Island programon voltunk,ami kb.50 perc,de ez nem úszás a delfinekkel,hanem csak különböző idomított produkciót tartalmaz.A tengerből leválasztott részeken "karámokban" van a program,egy vízben  álló stégen kell lenni,a delfin jön puszit ad,tapsol,úszik-ugrik,pörög-forog,énekel,stb.és így szórakoztatja az embereket,már ha ezt szórakozásnak nevezhetjük,mert,hogy ők nem élvezik,csak "végzik a munkát" az biztos.Ugyanezt láttuk a Manati Parkban,csak ott medencés változatban.Ott egyébként több állat Show-műsorát lehet megtekinteni.

időjárásban nagyon szerencsések voltunk,csak éjjel esett,vagy szakadt az eső.

Szúnyog van egy kevés,de itthon sokkal több van. :) Összességében tökéletes nyaralás volt.

 

Anett Zsanett Török Creative Commons License 2016.03.31 0 0 5471

Akkor majdnem egymás melletti szállidákban leszünk... :)

Előzmény: perizsé (5470)
perizsé Creative Commons License 2016.03.31 0 0 5470

Április 7-21, Grand Bahia P. Bavaro. Ha bármi kérdésed lenne, akkor írj nyugodtan privátban: britta22@freemail.hu, de természetesen a tapasztalatainkról majd beszámolok itt is.

Előzmény: Anett Zsanett Török (5467)
bakcsó Creative Commons License 2016.03.31 0 0 5469

Szia, mi tavaly májusban voltunk Dominikán először, és Gustavoval voltunk 4 programon nem bántuk meg. Nagyon jó volt minden program igaz a május állítólag eléggé holt szezon az állítólagos esősévszak miatt. Nekünk a két hét alatt egyszer esett az eső 10 percig és egyszer a Samanán szintén kb 10 percig. Előre foglaltuk nála a programokat előleget fizettünk neki, csak ketten voltunk a férjemmel a programokon az uborkaszezon miatt, de ugyan úgy zajlott minden. Nekünk nagyon bejött a Gustavoval való kirándulás, dehát nem vagyunk egyformák, ami az egyiknek jó az a másiknak nagyon nem. Nekünk válaszolt e-mailekre igaz volt hogy többször elküldtük de ezt írta is a fórumon ha 24 órán belül nem érkezik válasz akkor kéri, hogy küldjék el mégegyszer a levelet.

Velünk figyelmes volt, pontos volt mindenhol azt kaptuk ami a program leírásban volt rengeteg plusz információt mondott el.

Idén május 6-án utazunk ismét Dominikára és egy körút szerü progamot szervez nekünk Gustavo ezt a lehetőséget is hirdette még tavaly kb februári beírásában a fórumon. Nekünk 3 nap lesz Saona, 1 nap La Romana, 1 nap Santo Domingo, 4 nap Samana ahol az esőerdőben van a szálloda, fákra épített szobánkban szállunk meg, és függőhidak kötik össze a fákat, utána még megyünk 6 napra a VIK ARENA BLANKA Hotelba.

 

Előzmény: Anett Zsanett Török (5465)
Szemy tó Creative Commons License 2016.03.31 0 0 5468

Mivel szinte mindenki Punta Canaba megy, mi úgy döntöttünk, hogy azért is elmegyünk Boca Chicaba, és nem bántuk meg! A  Be Live Hamaca-ban volt a szállásunk, ami minden igényünket kielégítette. A gerden részében volt a szobánk, nem közvetlen a tengerparton, de a medencére nézett, és a pálmafás zöld kert kárpótolt azért a kis sétáért, ami tényleg elhanyagolható. 

Mi mint mindenütt a helyi utazási irodákat részesítjük előnybe, itt sem csalódtunk. 5 túrán voltunk, Samaná félsziget, bálna nézéssel, ami fantasztikus volt, a Limon vízeséslóháton, na ez sem semmi. Santo Domingo egy félnapos program volt, Katalina szigete és Saona szigete egy egy nap. Mi még benevezünk egy Los Haitisees nemzeti park látogatásra, ami szintén csuda jó volt Találkoztunk a magrove erő bejáratánál delfinnel, és  a csónakunk mellett repült ki a vízből egy sasrája, természetesen a többi is szép volt de ezek voltak a bónuszok.

Az utazási iroda Pedro Diaz Tours, teljesen korrektek voltak. A buszok tiszták, a személyzet kedves, segítőkész. Természetesen a "vitamínó" (rum) itt is osztogatásta került, talán ez ami nem tetszett, mert votak "kedves" orosz utas társaink akik nem edzettek rendesen vodkával előtte és jól becsápoltak, talán jobban kellene erre figyelniük, mert pl engem zavart, mondjuk én nem iszok alkoholt, ha innék akkor, lehet nekem is tetszene. :-)

A Lost Haitisees túrán pl, ketten voltunk a feleségemmel egy 7 személyes Dodge + a sofőr. A nemzeti parkban egy motorcsónakban szintén csak mi ketten+ az idegenvezető, szóval klassz volt. 

Ha valakinek tudok segíteni szívesen teszem, akár itt, akár privátban. 

 

 

Anett Zsanett Török Creative Commons License 2016.03.30 0 0 5467

Szia! Ti mikor mentek? Melyik szállodában lesztek? Én is azért elmentem a telefonomba a telefonszámokat, és ha a helyiek is annyiért visznek amennyiért Gustavo vagy Sandro akkor inkább őket választom. Majd ott tájékozódunk aztán majd kiderül... Mi 2 hétre megyünk. Április 11-25-ig. A royaltonban leszünk.

Előzmény: perizsé (5466)
perizsé Creative Commons License 2016.03.30 0 0 5466

Szia!Mi is áprilisban megyünk, mi megpróbáljuk a bálnalest...Szerintünk mind a két magyar idegenvezető jó, bár tapasztalat nincs, csak most lesz, de próbálunk a pozitív véleményekre összpontosítani... A tömegturizmus minket sem érdekel... :)

Előzmény: Anett Zsanett Török (5465)
Anett Zsanett Török Creative Commons License 2016.03.30 0 0 5465

Sziasztok! Segítsetek légyszi! Április 11én utazunk a párommal punta cana-ra. Még nem tudom, hogy kivel megyünk fakultatív kirándulásra. Van valakinek tapasztalata a helyiekkel? Tömegturizmust nem igazán szeretnék a kiránduláson... van olyan lehetőség valahol, hogy Samana-n a vizeseshez is elvigyen meg esetleg bálna lesre is? Április közepén lehet még bálnát látni vagy már most verjem ki a fejemből? Ami érdekelne még az Saona, meg Playa blanca és az indiántavak. Tippek esetleg, hogy helyiekkel ezeket a kirándulásokat meg lehet e szervezni, ugy hogy csak kis csoportosak? Ki mit ajánl? Sok jót/rosszat olvasok a 2 magyar idegenvezetőről, így nem igazán tudom, hogy mi legyen... Segítsetek légyszi! Előre is köszi!

a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.03.29 0 0 5464

Én a leégés ellen eleve barnasággal védekezek. Mivel első alkalommal hólyagosra égtem anno Dubaiban, azóta mindig nyaralás előtt napozok vagy szoláriumban lebarnulok. Eddig bevált. A barna bőr nem ég le olyan könnyen mint a fehér. 

Legendes2 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 5463

Értem, még körüljárom a dolgot, megkérdezem a házidokit, vagy valami 'specialistát'. :) Mindenesetre köszönöm. Mi 2-án megyünk, de csak 7 éjszakára. Biztos majd összefutunk. :)

Előzmény: bakcsó (5462)
bakcsó Creative Commons License 2016.03.27 0 0 5462

Mi nem adattunk be semmit tavaly, ugyan én elkaptam a nyaralás elején valami vírust de két nap alatt jobban lettem.Harmadik nap Gustavoval mentünk kirándulásra, és vett nekem a gyógyszertárba valami csoda gyógyszert amiből 3 óránként kellett bevenni egy szemet, attól teljesen jól lettem. Mi egyébként május 6-án megyünk és 20-án jövünk haza.

Előzmény: Legendes2 (5461)
Legendes2 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 5461

Sziasztok!

 

Védőoltást érdemes beadatni?

 

r

Legendes2 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 5460

Sziasztok,

 

Mi pedig 11-én jövünk haza, tehát igen friss infókkal tudunk majd szolgálni az időjárást illetően! :)

 

r

Előzmény: gnrbks (5455)
bakcsó Creative Commons License 2016.03.26 0 0 5459

Szia, mi tavaly májusban voltunk Dominikán és az idén szintén májusban megyünk Dominikára.

Tavaly egyszer esett az eső egyik reggel kb 10 percet, és még egyszer a Samanai kirándulás elején már Samanán ott is kb negyed órát. Sokszor jöttek mentek a felhők de csak rövid időre takarták el a napot. Vigyázni kell mert borult időben is simán le lehet égni. Úgy tudom egész napos eső nem nagyon szokott lenni csak ilyen rövid esők igaz akkor leszakad az ég.

Előzmény: gnrbks (5455)
Vivesz0602 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 5458

Kedves Szandi! 

Nem kell izgulni lent a parton is vannak emberek akikkel lehet ilyen programokat is szervezni.  Sokkal olcsóbban mint a szálloda területén belül.... Mi voltunk parasailingen és a szálloda területén belül ajánlották 110 dollárért... kb. 20 méterrel később 90 ért és lent a parton van egy kissé termetesebb szürke horgászkalapos fickó  (később számlán még talán a neve is meglenne nála 2 főre volt azt hiszem talán 50 vagy 60 dollár. Pecázni nem mentünk el de a végső ajánlata az 115 dollár volt 2 főre úgy , hogy én mondtam neki csak a párom szeretne horgászni én majd csak nézem 😆 banánozásra is nála fizettünk be... millió ajánlatot fogtok kapni mindenhonnan! 

Ui.: németül nagyon jól beszélek az angolom viszont meg épp hogy nem adnak el szinten volt és egy két ember azért beszél egy kicsit németül ha az nagyobb segítség lenne nektek. Amúgy meg kézzel lábbal mutogatva rajzolva mindent meg lehet beszélni velük. 

Üdv . Vivi 

Előzmény: Docsiszandi (5451)
briggg Creative Commons License 2016.03.25 0 0 5457

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni, jövőre a párommal Dominikán tartanánk az esküvőnket nászúttal egybekötve. :)

 

Melyik szállodát ajánljátok?

Ami nekünk fontos, hogy szép nagy strandja legyen, all inclusive ellátással, nagy hullámzós partszakasszal :D

 

Catalonia Royal Bavaro

Bavaro Princess All Suites Resort

Be Live Collection

Grand Bahia Principe Bavaro

 

Előre köszi a segítséget! :)

a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.03.25 0 0 5456

Semmit se érnek ezek az előrejelzések. Honnan tudnák már májusra milyen idő lesz ugyan főleg a trópusokon? Thaiföldön ugyanez volt, majd minden napra borús időt mutatott szintén esős időszakban aztán két nap láttunk felhőt. Ilyen ország méretű felhők ott nem jellemzőek, hirtelen, a pára miatt helyben keletkeznek felhők az meg kiszámithatatlan hol meg épp mikor. 

Előzmény: gnrbks (5455)
gnrbks Creative Commons License 2016.03.24 0 0 5455

Sziasztok,

 

május 11.-én érkezünk a férjemmel Dominikára és tudom, hogy május az első esős hónap az évben. Az accuweather április végétől folyamatosan május első hetéig (ameddig már van előrejelzés) esőt mutat és felhős időt minden napra.

 

Érdeklődnék, hogy aki májusban volt már Punta Cana-n az mit tapasztalt az időjárást illetően, mennyire kell félni az esőtől, esetleg van-e arra esély, hogy egész nap essen?

 

Nagyon köszönöm az információkat!

 

ivettn Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5454

Szia! Mink most utazunk 31- én a eurowings légitársaságal megyunk

Előzmény: andromedae (5453)
andromedae Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5453

Sziasztok!

 

Dominikára többnyire milyen légitársaságokkal szoktatok menni? 

 

Ezen hotelek közül melyiket ajánlanátok legjobban?

 

Riu Palace Macao

Melia Caribe Tropical

Bavaro Princess

VinikeDominikán Creative Commons License 2016.03.16 0 0 5452

Sziasztok!
Március 30-án utazunk Punta Canaba, tudnátok segíteni abban, hogy milyen elektromos hálózat van a szállodákban?
Utána olvastam és írtak 110 és 220V-t is, illetve a dugalj is érdekelne A,B típusú?

Érdemes itthon dugalj átalakítót vinni vagy célszerű kint venni?
Nálunk is felmerült, hogy lemondjuk a Zika vírus miatt a nászutunkat, de a Fórumot olvasva...kicsit megnyugodtunk és bízunk benne, hogy tényleg nincsenek szúnyogok...ha mégis lennének, akkor remélhetőleg elkerülnek :)
Szomorú olvasni az ellentmondásos véleményeket az utazásszervezőkkel kapcsolatban, itt a Fórumon mindkettő Úr kap hideget meleget, most úgy véljük, hogy majd a helyszínen választunk és akkor nem fogunk senkit sem hibáztatni...
Üdv,
Vini
 

Docsiszandi Creative Commons License 2016.03.15 0 0 5451

Sziasztok!!

 

május 8-án megyünk Punta Cana-ra a Be live collection hotelbe!

a kirándulásokkal kapcsolatban a neckermanntól kaptunk egy angol nyevű listát,

Minket olyan is érdekelne ami a listán nincs,pl parasailing és nagy horgászat :)

van valami jó tippetek hogy ilyen kirándulásokra hol hogyan lehet jelentkezni?

valamint ezen kívül is szívesen fogadok bármilyen ötletet! Az gáz ha az angolom nem a legjobb? :D

 

köszi előre is!

Szandi

a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.03.14 0 0 5450

Dobj fel a javából valami képfeltöltős oldalra tesa had örüljünk mi is

Előzmény: a1hitelcentrum (5449)
a1hitelcentrum Creative Commons License 2016.03.13 0 0 5449

Itthon, nézegetem a képeket vagy 2000 :))))) ezt mindenkinek ajánlom   Suzuka Tours Punta Cana  Sandró szervezte 

Előzmény: a kockáshasú nyúl (5448)
a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5448

Jó utat! Itthon várnak a szúnyogok :)

Előzmény: a1hitelcentrum (5447)
a1hitelcentrum Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5447

Mai napi szúnyog jelentés NINCS ! de holnap már nem irok csak majd otthonról,pápá Punta Cana!!! KU...... JÓ VOLT!!!!!!

Előzmény: a kockáshasú nyúl (5445)
pharao399 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5446

Igazából olyan embert keresek aki készül kirándulni Gustavoval! Fontos dologról lenne szó! Köszönöm

a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5445

A fenébe! Pedig úgy megnéznék egy dominikai szúnyogot. Lehet le is mondom az utat ezért :D

Előzmény: a1hitelcentrum (5444)
a1hitelcentrum Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5444

a Discovery nem természetes nagy medence sok ember ha nem mész másikba nagyon szuper, monoton mint a robotok úgy csinálják,az Izland park a Manati Parkban van a tengerben természetesebb közegben a full programot vettük meg barátságosabbak az emberek usztunk cápával rájával Nézd meg a videóját a Radikal jet Boat nak nekem ez jobban bejött Ja az élmények közé ujdonság voltunk a Sandró szervezésében egy 3 kerekü autóval /strike/ ide épitettt olasz falúban pasik számára nagy élmény a vezetés de maga a túra is nagyon jó volt.

ÉS MÉG mindig nincs szunyog és fertőzés sincs :)))))))))))

Előzmény: perizsé (5443)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!