Keresés

Részletes keresés

porcika88 Creative Commons License 2016.05.29 0 0 14206

Nálam úgy fél év volt minimum mire kiürűlt. Én is azt hittem hogy gyorsabban fog menni, de sajna nem. Hajhullás, ragya, pirosság, szar kedv, hangulatingadozás, izzadás , minden volt. Soha többet diprophos az biztos. pozitiv hatását nem éreztem max a lidocainnak amivel együtt beadták, de az is csak pár órát tartott. Lehet van akinek tudják rendszeresen adni, meg bírja is, de én akkor a kevés vagyok aki nem. Az első nap volt a horror a piros fejjel és lihegéssel. Konkrétan azt hittem valami rohamom van:-( 

Előzmény: Törölt nick (14197)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.29 0 0 14205

Ja igen! A reumatológus amikor mozgatta a lábaim nagyon fájt az, amikor talpra kellett húzni a lábam, majd oldalra kifektetni a két térdem.

Egy egyszerű törökülés fájdalmat okozott.

Ma már egy lótusz ülés sem okoz gondot.

 

Előzmény: lavanda (14203)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.29 0 0 14204

Szia!

Ha olvastál, akkor tudod, hogy nálam ez az egész egy durva influenzával kezdődött. Tehát nemcsak a nyakam, hanem a végtagjaim is érintettek voltak.Úgy aludtam, hogy a karom alá párnát kellett tenni, mert nem tudtam magam mellé letenni, a térdem alá pedig egy hengerpárnát tettem.Háton fekve a lábam nem tudtam megemelni, annyira fájt a csipőizületem. Kézzel tudtam csak mozgatni.

A háziorvos azt mondta, ha elmúlik a vírusfertőzés renbejön.Nem történt meg!

A reumatológus hajlítgatta a lábam, majd elküldött mr- re ezzel: coxa necrosis? A frászt hozta rám!

Az mr nem mutatott semmilyen eltérést.

Mivel nem tudtam emelni a lábam, egy heveder segítségével álltam neki a tornáztatásának.

Hosszú időbe került, de ma már nyoma sincs, hogy valaha gondom volt vele.A karomat is rendbetettem, nagyon be volt szűkülve a mozgástartománya.

Ezt azért írtam le, hogy tudd, a reumatológus is tévedhet.Nálam nagyot! Inkább várd meg az mr-t a diagnózissal.

Úgy emlékszem Similis nem a gunát próbálta, hanem a prolot.

Nálam a guna nem hozott eredményt, sőt jobban fájt utána a nyakam.Majd a falra másztam a fájdalomtól.Majd jött a prolo (szintén tűszúrás), na ettől még a hátam is megfájdult.

 

Honnan tudod hogy kopás, ha nem készült mr?

A reumatológusok hamar kimondják, hogy kopás.Lehet, hogy letapadt az izomzat.

Nálam már a combcsont fejének az elhalását valószínűsítette.

Ha mégis kopás, talán jobb lehet rá a prp, mint a guna.

Kiváncsian várom az mr eredményét.

 

 

 

Előzmény: lavanda (14203)
lavanda Creative Commons License 2016.05.29 0 0 14203

Szervusztok!

 

Jó ideje járok hozzátok is. A gyorskeresővel kiderítettem, hogy neked, brigi57 volt közöd a guna terápiához. Volt simlisnek is, de ő ebben az évben még nem jelentkezett itt.

 

Csípőízületi kopásom van van, kb.két éve jelentkeztek a komolyabb fájdalmak. 14. nyarán vettem észre először, hogy hanyatt fekvésben bemerevedik mindkét lábam. Úgy gondoltam, ez is a kopással jár. Ebben erősített meg a reumatológus tanácsa, hogy aludjak hason ( hát, ez nem ment). Nemrég voltam ideggyógyásznál, ő mondta, hogy a a merevség és a fájdalom is idegi eredetű ( két éve állapították meg, hogy az utolsó két gerinccsigolyám elmozdult, fájdalmat emiatt soha nem éreztem ). MR vizsgálat június 16-án lesz. A reumatológus által felírt gyógyszereket ( Zaldiar, Rantudyl+ gyomorvédő ) csak mostanában szedem rendszeresen, de csak 1-1 szemet  naponta  ( 3 napig csak a fájdalomcsillapítót, 5 napig a gyulladáscsökkentőt+gyomorvédőt). Akkor ugyanis, amikor ezekből a gyógyszerekből az előírás szerinti második szemet beszedtem, megőrültem a fájdalomtól.

 

A reumatológusok a műtétet ajánlották és minél hamarabb. Mindkét lábam műteni kell, a kopást 70-80 %-osra becsülte az orvos. A műtéttől rettegek, na meg Debrecenben, a klinikán kb.400 napos a várakozási idő. Mindig alaposan átbogarászom, hogy a felírt gyógyszereknek milyen mellékhatása van. Egyszerűen nem értettem, hogy ezeket a gyógyszereket egyáltalán hogy' hozhatják forgalomba! Így aztán jelentkeztem akupunktúrás kezelésre. Az orvos a guna terápiát javasolta, mondván, ezzel az eredeti állapotot helyre lehet állítani. Voltam/vannak kételyeim. 5 kezelést ad, 3 kezelésen ( heti 1-1 kezelés ) már túl vagyok, a további két kezelés 2 illetve 3 hét elteltével. Az eddigi három kezelés eredménnyel nem járt, a harmadik kezelést pedig nagyon megszenvedtem. A szúrt ponton ( combtő körben, mindkét térd, hátul az inak ) kb egy hétig nagyon fájt. 

 

Voltam egy reumatológusnál. Ő azt mondta, a guna terápiát " nem erre találták ki". Késve érkeztem, az orvos rohant, így aztán nem kérdeztem meg, hogy ezt  hogy érti. Olyan mértékű a kopásom, hogy ezen a guna terápia már nem segíthet, vagy az ízületi kopásra nem javasolt ( ez utóbbit kétlem, hiszen a neten bogarásztam, olvastam, hogy a terápiát milyen nyavalyák esetén alkalmazzák). Az orvost nem ismerem, nem látom értelmét, hogy emiatt újra bemenjek hozzá Debrecenbe. 30-án lenne a negyedik akupunktúrás kezelés. Nem tudom, menjek-e? Van-e értelme,  nem ártok-e ezzel? Az orvos a harmadik kezelés után mondta, hogy  fél-egy év, mire a kezelés a hatását eléri. Azt már az első kezelésnél mondta, hogy a gyulladáscsökkentőt szedjem.

 

Tulajdonképpen a gyógytorna segített igazán,  annyiban legalábbis, hogy a combtőnél az a szörnyű merevség oldódott, elmúlt az a bizonytalanság a mozgásnál is. Csak épp a fájdalom nem. Vízitorna volt, meglehet, hogy a meleg víz nem tett jót. Erről a fürdő orvosát kérdeztem, érdemi választ nem kaptam ( van, akinél  eredményes a kezelés, van akinél nem ).

 

Hosszúra nyúltam, ezért az elnézésetek kérem! A segítségetek, ha lesz, előre is megköszönöm!

Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.29 0 0 14202

Szia Lyle Scott!

 

Az én orvosom Dr. Agócs Miklós. Már több mint egy hónapja járok hozzá nyaki gerinc problémákkal. Igaz engem januárban szegeden műtöttek amit jól elcsesztek így most itt nehéz a helyzetük.

Nagyon alapos orvos és biztosra megy. Téged biztosan hamarabb műt mint engem mert velem még kísérleteznek mielőtt szétszedik a fuzionált c5-c6-ot, meg a felette levőt is csinálni kell.

Szerintem bízz benne. A másiknak még a nevét sem hallottam de ez nem jelent semmit.

Előzmény: Lyle Scott (14180)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.29 0 0 14201

Jajj Andi miért kínzod magad? Jobb nem lesz, elmúlni nem fog. Keress kérlek egy jó orvost aki hamar megműt. Olyat keress akinek van neve és tapasztalata, nehogy úgy járj mint én. Vigyázz magadra nagyon!

Előzmény: Andi421 (14200)
Andi421 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14200

Sajnálom, hogy ilyen szarul vagy. Én is rengeteg gyógyszert beszedtem az évek alatt főleg most november óta, nekem még legjobban az Apranax 500mg vált be, az egy nagy kék tabletta, próbáld ki, van krémben is, fogok venni azt is. Elfelejtettem a jelszavamat, így csak a fiam gépéről tudok belépni mert itt nem jelentkeztem ki, vagy csinálok egy új nevet, ezért írok ritkábban. Nálam semmit nem változott a helyzet, fáj ugyanúgy krémezem kenem gyógyszerezem magamat, a gyomrom meg a májam már kész lehet, ez az Apranax kicsit szétszedi a gyomrot azt észrevettem. Mindenkinek jobbulást kívánok !!

Előzmény: Adrienm79 (14196)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14199

👍

Előzmény: 1323333 (14198)
1323333 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14198

Hát Brigi akkor úgy vagy mint én,én sem nyugszom meg,amíg nem lesz meg a teljes megoldás.De ha egy-egy módszer picit előrevisz,akkor majd a végére érünk:)

Előzmény: Törölt nick (14195)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14197

Igen ezt nem lehet ilyen módon kizavarni, sőt mellékhatása a folyadékvisszatartás is.

Egy dokitól olvastam, hogy "10-19.nap körül ürül ki", a mellékhatások is ennek megfelelően csökkenek.Szörnyű ez a szteroid!

Gondolom azért adták, mert "megpiszkálták" a gyököt.De legalább használna.....

Előzmény: Adrienm79 (14196)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14196

Én nagyon rosszul vagyok a diprophost-tól. Már az ügyeletet is megjártam miatta. Csak calciumot kaptam. Sajnos előjött nálam több mellékhatás is: sötét bordó az arcom, ég, fel van puffadva. Sírógörcsök, depresszió, szívdobogás. nem lehet mentesíteni a hatását. Ha felvilágosított volna az orvos nem engedem beadatni.

Amellett már tuti hogy nem lesz hatása mert tegnap fél egykor adta be és most a diclofenac stada 100-as és három órával később a 100-as tramadol is alig csillapítja a fájdalmat.

Szóval ha egy mód van rá ne engedjéktek a gyöki blokádot!!!

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14195

Ha ez ilyen jót tesz neked, akkor időnként jó lenne alkalmazni.

 

A zaldiár melkékhatásával kellett megküzdenem.

Piszokul fájt tőle a vesém és a hasam, két napig rosszul aludtam.Összeállítottam egy gyógytea keveréket és rendesen kipucoltam az egész húgyútat a méregtől. Most már nem fáj!

 

Annak idején a gyógytornásszal megbeszéltük, hogy mi is lehet a fájdalom oka. A fokozott izomtónus! Van akinél az izom jól tolerál nagy elváltozásokat, van akinél a kicsit is túlreagálja. Ez volt a véleménye.

Ez talán még nehezebb, mintha izmot kéne erősíteni.

Az, hogy a xanaxtól elmúlik a fájdalom, szintén arra utal, hogy izom.De ezt nem lehet csak este szedni, mert nagyon álmosít.

Próbáltam az izomlazítót, nem használ.

Hát itt tartok.De keresem a megoldást!

 

 

 

 

Előzmény: 1323333 (14191)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14194

Borzalmas ez az állandó várakozás.

Addig is adhattak volna valami hathatós fájdalomcsillapítót.Hogy kibírd a várakozást!

Két hét múlva hívd a dokit, nehogy megint elfelejtsen.

Ha nagyon fáj, menjél be a házidokihoz, adjon valami injekciót. Segísen ebben az újabb két hétben.

Előzmény: Adrienm79 (14192)
1323333 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14193

Adrienn! Együttérzek veled,el tudom képzelni milyen lehet fájdalmakkal és kétségekkel feküdni,kelni...Reménykedni mindig valamiben,mikor lesz jobb,ki segít,van-e megoldás?? Kérlek tarts ki ne kesredj el mert annál rosszabb.Én anno a tehetetlenség miatt szedtem valeriana relaxot.segített aludni,elterelni az agyam...Véleményem szerint ha nagy fájdalnad van hétfőn zaklasd azt a dokit.szurkolok

Előzmény: Adrienm79 (14192)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14192

Jelenleg a diprophos mellékhatását élvezem tiszta vörös és ég az arcom. Ráadásul borzalmas fájdalom van a vállamban karomban gerincembe 

 Tanácstalan vagyok.  Még két hétig várni kell a telefonig és utána mikor ér rá beszélni velem? Mikor segít valaki?

1323333 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14191

Szia! Fokozatosan napról-napra rakták a súlyt.Csípő helyrehoztala miatt a bokámra kaptam a végén 3-3 kg-t,20 pecre.Érzésre nagyon jó ,könnyedség mikor rajt van .És úgy stabilabbnak érzem magam.Jobb mint a denevérpad.Ma pl.hrgyre túráztam 12 km-t!!! Két év alatt ez még nem sikerült!!#uBrigi te hogy vagy?????

Előzmény: Törölt nick (14189)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14190

Igen már biztos sajnos.  Steroidot is tett bele.  Tán 24 órán belül hatni kellene.  Sokkal jobban fájok mint előtte. 

Előzmény: Törölt nick (14188)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14189

Mit tapasztaltál a súlyfürdőnél?

Mert ettől vártad a hatást.

Előzmény: 1323333 (14186)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14188

Ha biztosan tudják, hogy a C6, akkor sajnos nincs más út. A teszt injekciótól nem fog elmúlni a fájdalom.

 

 

 

 

Előzmény: Adrienm79 (14187)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14187

Brigi: a lidocain beadásának pillanatban már tudtuk hogy a c6 gyöki kompressziója a ludas a műtött csigolyánál.  Abban reménykednek talán csökken a fájdalom és elég lesz a felsőt műteni.  Hát nem tudom 

 Most is pokolian fáj karom vállam.

Jukinyu sajnálom hogy csak eddig tartott a hatása 

 

1323333 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 14186

Sziasztok! Nekem is letelt a terápiám.Száraz-vízitotna,súlyfürdő,elektromos kezelések.Nos azt mondom hogy jobban vagyok,legalább 30%-kal.és álítólag még most jön az igazi hatás...A gyógytornász most a csípőfe gondol,hogy ott van valami letapadás ill.mozgásbeszűkűlés.Azt erősítettük ill.stabilizáltuk..folytatom a tornát kiderül.Mindenkinek jobbulást,kitartást!!!

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14185

Pedig már reménykedtem, hogy sikerrel jársz és nem kell a műtét.

Előzmény: jukinyu (14183)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14184

Azt hittem, néhány óra alatt eldönthető lesz, hogy melyik okozza a fájdalmat.😕

Előzmény: Adrienm79 (14182)
jukinyu Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14183

Sziasztok!Elkezdődtek a fájdalmak megint nekem is.A zsibbadás teljesen megszűnt a bal karomba viszont ,ma nagyon erősen elkezdett fájni a jobb vállam.2 hét múlva kell mennem az orvoshoz.Tegnap telt le a 6 hét a konzervatív óta.Sajnos edddig volt hatása a dolgoknak.Nem tudom mi lesz.

Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14182

C6-os ideggyök blokád volt diagnosztikai és terápiás célból. 20 perc kb amíg nem volt fájdalom utána újult erővel tért vissza.  Két hetet kell várni és utána hívni.  Ha nem csendesedik a fájdalom le kell ülni átbeszélni a műtéti módokat. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14181

Szia!

Sorstársunk (Adrienn) éppen most van dr.Agócsnál, később biztos informál.

Üdv.

Előzmény: Lyle Scott (14180)
Lyle Scott Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14180

Sziasztok!

 

Tud valaki valamit mondani az Országos Gerincgyógyászati Központ alábbi két orvosáról?

dr. Agócs Miklós

dr. Lazáry Áron

Július közepén lesz a műtétem. Az egyiküknek lesz a szike a kezében. LIV-V kiszakadt porckorongsérv. Az apropó az, hogy fájdalom csak fél óra ülés után jelentkezik. A járás már rosszabb, mert instabillá vált a gerinc és csak azt a fajta apró fájdalmat érzem, de így csak csoszogni tudok, rendesen járni nem. Az orvos azt mondta, hogy ez azért van, mert az instabil gerinc csigolyái kotyognak. Ezt a kotyogást érzem fájdalomként. Feküdni háton, hason, oldalt fájdalom nélkül tudok. Zsibbadás, bénulás sehol. Nem szoktam megvárni a fájdalmat, 25 perc után automatikusan lefekszem a hátamra. Zéró fájdalom fekvés közben, olyan, mintha teljesen egészséges lennék...

 

Egy ismerősömet már műtötték az OGK-ban (csak más orvos) és fél év után már el is felejtette, hogy volt valaha ilyen műtétje. Neki is kikapták sérves porckorongot és jöttek a titán csavarok. Ezért bizakodó vagyok valamennyire. Négy hónap szenvedés után, sajnos a gyógytorna sem segített. De hát egy kiszakadt porckorongnál már kicsi az esély.

 

Üdv. és javulást Mindenkinek!

Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14179

Egy órája kész vagyok.  Két óra fekvés 

Fél ötkor beszélünk az orvossal majd 

 Lezsibbadtam de kb fél óra múlva megint fájok

 Fél óra fájdalom memtesség volt csak.

Pipike77 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14178

Na, legalább nem kell ott ülnöd éhgyomorra!
Tarts ki! Reméljük minden jól alakul!!!

Előzmény: Adrienm79 (14177)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 14177

Voltunk enni sétálni.  Most vízesésnél ülünk. Agyalok reménykedem végre műtéti időpontot kapok.  Nem bírom már a fájdalmat. 

Előzmény: Pipike77 (14176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!