Keresés

Részletes keresés

misztike Creative Commons License 2013.08.12 0 0 4214

Sziasztok!

 

Sajnos az előbb egy szép hosszú beszámolót írtam, majd az internet ördöge játszott velem és nem ment el a hozzászólásom.

 

Most picit rövidebben.

 

Szeretek reális lenni, pár napja jöttünk haza az El Mouradi Djerba Menzelből, két hét után. Mi fáradtan érkeztünk, mert sokat késett a repülő, de elfogadható volt a szobánk, sőt egy picit le is láttunk a tengerre, földszint, tágas szoba, terasszal, közel mindenhez, bár, étterem, medencék és a legnagyobb parti strand. Nem fizettünk + és nem tengerre nézőt kértünk, ezt kaptuk. Persze voltak repedt csempék és padlólapok is, de hatalmas szállodáról van szó, mindent megtesznek, javítanak, takarítanak, festenek, kertet rendeznek. A medencék vizi nagyon tiszta és meleg, általában 33 fok körül. A tenger vize délután szinte forró a sekély részeken és a színe, én csodazöldnek hívtam, mert nincs rá igazi jelző. A partot takarítják, a napfelkelte után, mely gyönyörű, nem szabad kihagyni. Megéri felkelni, még akkor is, ha kicsit felhős.Ha nem visztek gumicipőt, úgy sem vészes, mert fehér homok, pici kavics és homok, a tenger pedig olyan tiszta, hogy szemüveg nélkül is lelátni az aljár. Én útálom az algás részt, de itt kikerülhető és bőven van tiszta terület. Ha a délelőtti hamburger zsömléjéből visztek a vízbe a halaknak, az fantasztikus, kicsik és nagyok egyaránt élvezik. Matrac és úszógumik kellenek, hogy amikor szeles az idő élvezhessétek a hullámokat. Tisztára karibi hangulat. Egyszerűen csodálatos a kertben a sok pálmafa és a virágzó növények. sok medence van, ki kell próbálni őket. Voltunk kirándulni a Szigettúrán, szerintünk megéri, a Kati jó idegenvezető, jó ember. Elmentünk kalózhajózni is a Flamingó szigetre, azt nem szabad kihagyni. Megnéztük a krokodilok etetését (ötkor kezdik), érdemes előbb menni és a múzeumot, meg a skanzent is végignézni. A fiúnk jetskizet, nem kell jogosítvány, a nagyok egyedül, a kicsiket beviszik és elfogadható áron. A kajáról, szóval nekem volt gondom, de a fiúknak nem, az én gyomrom érzékenyebb, de nem kell különleges gyógyszer, az itthoni jó. Rájöttem, hogy én mindent sülten eszem, így aztán mindig visszatetettem, szó nélkül elkészítették és a nagyon finom vörös boruk végül meggyógyított. Na a macskák, ha toppantasz elszalad, ha kézzel hessegeted akkor kajáért akar nyúlni, én allergia gyógyszerrel voltam köztük, de végül etettem is(pedig nem is lenne szabad), de ilyen az ember, ha ember.

Végül két hét után azt mondtam az utolsó este, hogy ha kenyéren és vizen maradhatnék még akkor is megérné, mert a látvány annyira szép, hogy egy életre a lelkedbe vésődik és eltörpülnek az apró kis problémák.

Mndenkinek jó pihenést kívánok, aki ide megy. (Mi a Taurus reisennel voltunk)

Néhány képet feltöltöttem az indafotóra (http://indafoto.hu/misztike), csak olyat amin nem vagyunk, így kisebb volt a válogatási lehetőség. 

Ha bárkinrk van kérdése, szívesen válaszolok, amennyiben tudok.

percsik Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4213

Szia!

ha jól olvastam,már voltál a djerbai El Mouradi Djerba Menzel-ben?

Kérlek írj nekem a tapasztalataidról.

Itt visszaolvasgattam már.

Csütörtökön(aug.15.) utazunk.

Köszi!F.O.

Előzmény: kalapacsk (4136)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4212

Szívesen :)

Igen, aki arab országba megy számítson rá, hogy nem olyan tiszta. A Rimelben is koszos volt néhol a fuga és kopott butordarabok is előfordultak, de összességében szép volt. Macska ott is sok, sztem minden szállodában, azt mondták, a rovarok ellen, bio bogárírtó :)

Akiket említettem, ők pont a kaját dicsérték a Menzelben :)

Előzmény: percsik (4211)
percsik Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4211

Köszönöm!

Igazából csak amiatt bizonytalanodtam el-vagy kezdtem aggódni-hogy egy másik fórumon borzalmakat olvastam a szállodáról(El Mouradi Menzel).

Külföldi oldalakon is írtak nagyon rosszakat,de többségében pozitív élményük volt.Csak a macskák..

Én voltam már Djerban,ismerem az ottani viszonyokat,nekem eddig csak pozitív élményem volt-elfogadva azt,hogy nem európai viszonyok vannak,de megtesznek mindent,hogy jól érezzük magunkat.Engem nem zavar,ha csúnya a fúga,vagy rosszul záródik az ajtó vagy kopottak a medence melletti ágyak,teraszon a székek....de a másik fórumon olyanokat írtak,hogy nagyon koszos a szálloda,rossz a kaja,minden borzalmas volt...a macskákat mondjuk már mások is említették.Ahol én  voltam  már (Caesar palace) ott is voltak macskák,de nem volt zavaró.

Majd csütörtökön kiderül,mert 15-én utazunk.

 

De ha van valakinek tapasztalata az El Mouradi Djerba menzel-ről,kérem írja meg.

 

Előzmény: qra0z7 (4208)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4210

Kedves Tamás!

Elküldtem a képeket, 118 db, 10 email, remélem, megkapod :)

Üdv.

Lídia

Előzmény: swihi (4205)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4209

Szia, a part finom, homokos, a kövek a vízben vannak (és nem olyan sok, de azok sem mindig, mert mikor mi ott voltunk (aug. 1- aug 8.), reggelente jött a markoló és behordta a vízbe a homokot a kövekre. De azért 1-2 nap múlva a víz lemosta róluk a homokot. Délelőtt apály volt, akkor elég sekély volt a víz, a kisebb gyerekeknek az nagyon jó volt (mi a 20 hónapos kislányunkkal voltunk, és ő nagyon élvezte), délután dagály volt. Hínár is előfordult, de minket nem zavart, ami viszont zavart, az az, hogy a bunkó turisták eldobják a homokban a csikkeket, ahelyett, hogy 3 lépésre lévő szemetesekbe dobnák :( A szállodában elég sok a gyerek, van játszótér is, EU-s :) Minidisco :)

Előzmény: sabbia (4206)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 4208

Szia, mi 8án jöttünk haza Djerbarol, nem a Menzelben voltunk, de beszéltünk olyanokkal, akik ott voltak és csak pozitívumokat mondtak :) Arra kell figyelni, hogy 4csillagos hoteltől rosszabba nem szabad menni. Üdv.

Előzmény: percsik (4207)
percsik Creative Commons License 2013.08.10 0 0 4207

El Mouradi Djerba Menzel szállodáról valaki nem tud  írni személyes tapasztalatot?

Nem volt senki mostanában ott?

sabbia Creative Commons License 2013.08.10 0 0 4206

Sziasztok!

 

Kérlek írjatok már erről a bizonyos "nagy kövek vannak a tengerben" és ez csalódás lehet a Club Diana Rimel partján, mert szeptember elején megyünk, és a 28 hónapos kislányom imád homokozni, emiatt viszont aggódom, hogy nem olyan finomhomokos a part, mint mondjuk Mahdiában. 

Sabbia

swihi Creative Commons License 2013.08.09 0 0 4205

Kedves Lídia!

 

Köszi a részletes beszámolót. Mi is nagyon várjuk már a nyaralást. Előre is köszönjük a fényképeket. e-mail címem ft71@freemail.hu.

 

Üdv!

 

Tamás

 

Előzmény: qra0z7 (4204)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 4204

Rosszul írtam, nem a part volt köves, hanem a vízben voltak kövek.v(ahogy láttam, ezt más is írta) A part finom homokos :)

Előzmény: swihi (4194)
qra0z7 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 4203

Szia, mi tegnap jöttünk haza a Rimelből :) Egy 20 hónapos kislánnyal voltunk, nekünk bejött. Ami nem tetszett, hogy a part kicsit köves, de különben gyönyörű és meleg a tenger. Az idegenvezető szerint a csapvízzel nincs gond, de mi azért ásványvízzel mostunk fogat. A recepción adtunk 5 euro borravalót, s tengerre néző emeleti szobát kaptunk az 5ös blokkban (6 blokk van), ami messzebb volt, így nem zavart a zene, mi tudtunk aludni (sajnos az esti programokról lemaradtunk a kislányunk miatt, fél 9kor van minidisco, után nekünk takarodó volt :(). A medencénél egész nap szórakoztattak az animátorok, az utolsó előtti nap lejöttek a partra is. A szálloda főépülete tök szép, olyan frédi-bénis :) A szobák átlagosak, van széf, 2 dínár naponta. Nagyon meleg volt éjjel a szobában, de van légkondi (mi a pici miatt nem nagyon használtuk, így is begyulladt a torka). A pincéreknek érdemes kis borravalót adni, nagyon kedvesek lesznek, foglalják az asztalt, kis meglepetésekkel készülnek, feldíszítik, gyümölcsöt, innivalót készítenek oda :) A takarítónak is adtunk pár dínárt. A reggeli 6tól fél 10ig, ebéd fél1től fél 3ig, vacsi fél 7től fél 10ig volt. 60-75%-ban minden nap ugyanaz, de voltak mindig ujdonságok is (tengeri herkentyűk, grillezett halak stb.) sütemények, fagyi, gyümölcs, pizza. 4től 6ig délután snack, de azt nem néztük. Ha valami érdekel, írj nyugodtan, s ha írsz email címet, küldök képeket a szállodáról :) szép napot, Lídia

Előzmény: swihi (4194)
percsik Creative Commons License 2013.08.09 0 0 4202

Mi 15-énutazunk az El Mouradi Djerba Menzel-be.

Te már hatzajöttél.Véleményed a szállodáról?Jó tanácsok?

Mi már jártunk Djerba-n, (Caesar Palace)

most csak pihenésre vágyunk.

Már voltunk szigettúrán-taxival.

Előzmény: rednyafi (4174)
Inov Creative Commons License 2013.08.07 0 0 4201

Sziasztok!

Mi szeptemberben megyünk két hétre a Menzelbe. Azt szeretném kérdezni,hogy bungalowból létezik e olyan ami a homokos part közvetlen közelében van.Vagy csak messzebb található bungi?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv.

hévvezér Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4200

Helló swihi! 3 éve voltunk ott és nagyon jól éreztük magunkat!Az ellátás fantasztikus volt a medence csodás,a tenger kcsit csalódást keltett,nagy kövek voltak,bemenni csak a jobb oldalon lehetett. A krokodilfarmot nehogy kihagyjátok!Ha kell küldök pár képet privibe.Írj a címemre és már küldöm is.Jó nyaralást. godanti@freemail.hu

Előzmény: swihi (4194)
Pinkeani Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4199

40esek

Látom minden korosztály képviselteti magát :)

Előzmény: hinkli (4180)
Pinkeani Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4198

Két hétre? Az igen!

Mi kettőtök közé trafáltunk :) 40-esek

Előzmény: micaamica (4179)
Pinkeani Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4197

Szia! Mi is ketten megyünk, szintén pestről a Tunisair-rel. És mi is várjuk :) Még nem voltunk arab országban, így plusz izgalom van bennünk.

Még nagyon nem gondolkoztunk mit nézzünk meg, ennek még kicsit utánanézek.

Előzmény: hinkli (4177)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 4196

Nem jól írtam:( a nevet.

Előzmény: Törölt nick (4195)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 4195

Szia!

 

Mi 8-án megyünk oda. Lapozz párat vissza, mspoker fórumtársunk  élménybeszámoló és képek formjában is "tudósított", ill. várom, hogy qar0z ( ha jól írtam..:) beszámoljon, sztem ők e héten érkeztek haza. (a Rimmelből). 

Előzmény: swihi (4194)
swihi Creative Commons License 2013.08.03 0 0 4194

Sziasztok!

 

Augusztus 15. én Budapestről megyünk Diana Rimmelbe. Szeretnék infókat kérni a szállodáról, vagy esetleg valaki jön a hotelbe?

Előre is köszönöm a válaszokat.:-))

PortaNigra Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4193

Bocs elirtam, 

termeszetesen 20€ az kb 41 TDN--elnezest.

PortaNigra Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4192

Szia, nem vagy se, te, sem mas, utazasi irodahoz kötve a programok valasztasanal. A recepcion is kerheted, vagy az ottaniaktol veszed. Mi altalaban szeretünk önalloan programot valasztani,, az ottaniakkal egesz jol lehet angolul, nemetül kommunikalni...meg persze franciaul, de azt meg mi nem beszeljük.Amit az iroda is szervez, csak azert jo, mert magyar nyelvü kiserö megy veletek.

A kalozos kirandulas se irodai, hanem egyeni, a bazarokba is, a krokifarmra is, a skanzenbe is önalloan megyünk. Ha szahara turat kertek, akkor jo ha van veletek egy magyar idegenvezetö, mert ott helyben, barmikor fordulhattok hozza.

Nemtudom, melyik valuta a jobb, mi mindig Eurot viszünk mindegy hova utazunk.

10€ kb most 41 TDN, ha jol emlekszem, de  kisebb elteresek lehetnek.

Előzmény: rednyafi (4190)
rednyafi Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4191

Ja és még annyit hogy eurót vagy dollárt jobb vinni, illetve át kell-e váltani dínarra ? Szép hétvégét mindenkinek :)

rednyafi Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4190

 

Sziasztok! Látom páran készültök a Mouradiba, mi is oda megyünk 8tól két hétre, 4 en, 15 éves 30 éves és mi 40esek vagyunk, aztán 15én jönnek még ketten hozzánk egy hétre.

Mi is tervezünk fakultatívokat, de nem tudom hogy melyiket szabad, lehet magán úton intézni, gondolom a  szahara túrát az utazási irodával lehet. Abban tudnátok segíteni, hogy a bungallóba vagy a főépületbe jobb lenni? Valaki esetleg Pestről 8-án?

Köszönöm :)

PortaNigra Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4189

Jajj, ne erts felre, csak gondoltam tarsasagban jobb a kirandulas. De termesztesen megyünk mi önalloan is.

Előzmény: micaamica (4187)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4188

Sziasztok!

 

Benéztem, hátha qra0z7 már írt, de talán még ki sem pakoltak:) Az alább felmerült 2 napos Szaharatúrát mi megtettük egy előző utazás alkalmával. Összességében megérte, de azt sosem szabad elfelejteni, hogy tulképpen kifizeted az x napot az adott szállodádban, a 2 napos kiránduláson 2 nap szinte kiesik, mivel hajnali 4 órakor indul a program, elszállásolnak 3 csillagos szállodákban  másnap este értek vissza. Természetesen ezt is ki kell fizetni:) Mi ezt "benyeltük", 8 és 12 éves gyerekekkel részt vettünk a programon. Nagyon klassz volt, ráadásul egy olyan magyar lány volt az idegenvezetőnk, aki tunéziai fiúhoz ment férjhez. Rendesen feltunigolta az agyunkat!:)

Mosolyogtam azon, hogy alább írtátok, a taxisok vigyáznak ránk. Elsőkörben nem úgy tűnik, de mikor kiszállsz, nem bírsz háláálkodni, milyen rendes volt, hogy megőrizte az életed:)) Szahara túrán a "terepjárós" (lepukkkant göncök voltak, szétesés előttiek) hegységnézésnél is hasonló érzéssel kapaszkodtunk egymásba.

Komplexen jó volt, élmény volt, túléltük, kaland volt.

Nehari, ha vkinek más a véleménye, illetve másként élte át.:)

Előzmény: hinkli (4178)
micaamica Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4187

Utoljára Törökországban voltunk ilyenen 2 éve, hát, nem tudom...! Nekem sem az álom program, de engem még rá lehet beszélni, a páromat kétlem!

Előzmény: PortaNigra (4186)
PortaNigra Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4186

Azert beteszem ide megegyszer, talan megnezed.:)

 


http://www.ongo.hu/elmenybeszamolok/3984

Előzmény: micaamica (4184)
PortaNigra Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4185

A kalozhajosat mindenkeppen megcsinaljuk, nagyon jo velemenyeket olvastam rola, egy beszamolot is feltettem ide korabban amit egy idösebb hazasparnak köszönhetünk videuval, fotokkal.

SWivatagi tura nem erdekel most mert csak egy hetre megyünk, es a 2 naposra igy nem lesz idönk.:)

Lesz viszont bazar Houmt Soukban, Midounban. lesz a kalozhajo, lesz a skanzen, es a krokifarm. A többi napozas. lazulas pihenes, mert dolgozunk eleget, szabira pihenni megyünk.:)

Előzmény: micaamica (4184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!