Keresés

Részletes keresés

BudaPesta :) Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2573
Kedves islamorada!
Nagyon helyén valónak találom a postjaidat, tényleg az jön le egy olvasónak, hogy az érem mindkét felét nézed és gondolkodsz mielőtt az éppen aktuális érzelmeid vezérelnék talán nem a leghelyesebb megfogalmazását a mondanivalódnak.
Már jó ideje, hogy olvasgatom ezt a topicot, de soha nem regeltem még be azért, hogy postoljak is.
Kérhetnék tőled egy privát elérhetőséget? Kerestem az erre alkalmas opciót az oldalon, de sajnos nem találtam. Az én címem megtalálhatod a lapomon.

Üdvözlet az összes fórumozónak és mindenkinek kitartást kívánok a nagy melegben! ;)

Előzmény: islamorada (2570)
islamorada Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2570
Hat ha ezt esz osztasnak nevezed akkor helyben is vagyunk, nem ismered a fogalmakat,.... ezt helyre zokkentesnek hivjak! Amit veled nem lehet, egyebkent kulonosen szembanto ez a period szo! Hogy a tema lezarva, mas velemeny nem lehet csak a tied........es minden hozzaszolas utan ami neked nem jon be vagy kenyelmetlen. Meg vitatkozni sem tudsz csak kijelenteni! Na mentem a dolgom utan, kivanok szep napot!..........
Előzmény: denes (2569)
islamorada Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2568
Nem palyazom senki szeretetere........de ugy latom hogy egy valtozni nem tudo remenytelen alak vagy, ez is egy kategoria, igy kerek a vilag.............hat csak oszd az eszt, reszemrol csak mosolyogni tudok rajta.....
Előzmény: denes (2565)
romesz Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2564
Nem mindegy, hogy minek nevezte? Attol mert egy igazsagtalan jelzot hasznalt valaki, nem lesz belole az.
Előzmény: denes (2561)
islamorada Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2563
Hat ami azt illeti arra is felhivhatnad a figyelmet, legfokeppen a magadet, / az onkritika nem az erosseged/ hogy eleg kotozkodo stilust hasznalsz mindenkivel, folenyest es lekezelot......... Ettol a fajta hosszallas stilustol menekulnek az itteni magyarok is, van tapasztalatod ebben ugye? Nem ertem hogy miert kell itt barkinek is jatszani az eszet! Kijottunk, kinek milyen modon, mennyire nehezen, konnyen sikerult, itt ugyanugy megvivtuk a magunk kis csatait azert hogy meg tudjunk ragadni, beleolvadni az orszag es a nep eletbe, senkinek sem volt konnyu! Azok utan hogy vegre megpihenhettunk talan kedvesebb vagy normalisabb hangnemet is meguthetnenk az otthoniakkal, nem? Ha valaki szemtelen vagy pofatlan azt nyugodtan helyre lehet tenni de miert kell kieoszakolni hogy olyan legyen? Soha nem emlekszem hogy reszrehajlo lettem volna az itteni magyarokkal, vagy az otthoniakkal is, nekem aztan kuldhetsz felhivast hogy az illeto minek nevezte az uj orszagunkat, eloszor azt nezem hogy mi valtotta ki ezt benne, kulonosen ebben az esetben, te is nevezted Magyarorszagot ennek-annak, illetve az otthoneloket! Mire jo ez? Beolvadtunk, nem vagyunk amerikaiak csak amerikaban elo, magyar, bar amerikai allampolgarok, azert meg szerethetjuk a szulohazankat, azert is vagyunk itt szivesen a forumon mert jolesik magyarul beszelni veluk, nem? Egyebkent nem tudom miert jarsz ide ha nem ezert, vagy csak a folenyeskedesert? Na nehogy mar!...........Nezz magadba az istenert! Semmivel sem vagyunk kulonbek az otthoniaknal, kiveve hogy kicsit vagy nagyon jobban elunk mert a szerencse egy gazdagabb es nem kiszipolyozottabb orszagba sodort minket, illetve a nyugalmasabb eletmod meg a bekesebb, segitokeszebb, megertobb amerikai atlagnep hatasara nem vagyunk idegroncsok, atvettuk a stilusukat. Ilyen teren meg van mit fejlodnod, nem sok mindent vettel at! Ha en igy beszelnek itt az utcaban a szomszedokkal vagy az amerikai baratokkal, valahai munkatarsakkal akkor mar messze ivben el is kerulnenek! Tenyleg oszinten kerdezem, nem lehetne bekesebb hangnemet megutnod? Lehetne tanitasnak is venni hazafele hogy igy kell, kellene elni, beszelni meg akkor is megprobalni ha az otthoni emberek stressz alatt vannak a mindennapjaikban........A nyugalom vonzza a nyugalmat, a nevetes a nevetest, ha nem is rogton de idovel, lassan.....nem rosszbol irtam am csak affele fejedreolvasas hogy alljal mar le errol, ugy nem lehetsz rossz ember csak affele okoskodo!
Előzmény: denes (2561)
edgarleo Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2558
mire is irigykedjek?
inkabb halas vagyok, amiert raharaptal a horogra.
ha magadon kivul -mr. hungarian-american- eszre vennel mast is, akkor talan kiolvashatnad a szamtalan hozzaszolasbol, hogy a te nagykepu megjegyzeseid milyen elkepesztoen verlazitoak azoknak, akik valoban csak segitsegert jonnek ide.
egy szimpla, alulmuvelt internetes provokator vagy, aki vegre szabad utat kapott ahhoz, hogy valakivel eszrevetesse magat.
mert a vilaghalo elotti korban te is csak egy szurke hulladek lehettel, akit keresztbe-hosszaba leszartak a te nagy amerikai barataid.
amugy gyanitom, hogy most sem tartanak tobbre, mintsem hogy beled toroljek a labukat, ezert jossz ide torkodszakadtabol orditani, hogy "en vagyok amerika!".
a nagy arcodat annak koszonheted, hogy valaki kegyesen befogadott teged abba a patkanyfeszekbe, ahonnan most te probalsz mindenkit kitessekelni.
(es igen -kedves es tisztelt- topikozok, nagyon sajnalom, de ezzel az allatfajtaval igy kell targyalni)
Előzmény: denes (2557)
edgarleo Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2556
szia dora! :)
erdekes egy hely ez.
tele van igazi magyarral, meg ha szavaikban amerikainak is mondjak magukat.
tuti, hogy hulla faraszto lehet minden nap ugy ebredni, aztan este nyugovora terni, hogy fenemod ki akarnak sajatitani maguknak egy foldreszt, de nem megy.
ezek az emberek -peldaul- japanban mar reg elhullottak volna, mert ezzel a stilussal szinte kotelezo lenne az ongyilkossag (errol ugye mar sokat targyaltunk)
vannak a vilagnak olyan reszei, ahol meg divik a szegyenerzet.
hat eszak-amerika sajnos nem tartozik ide.
odaszakad egy rakas szerencsetlen, foldonfuto, senkihazi magyar, akik semmivel nem kevesebbek (de nem is tobbek!) nalad vagy nalam, aztan az elso "how do you do" udvozles utan az istvanbol hirtelen steve lesz, a laszlobol leslie, a katalinbol catherine, es aztan visszajonnek egy full magyar -segitseget kero- topikba harsogni, hogy ok immaron made in america.
de ez biztos annak a fantasztikus orszagnak a hatasa, mindenesetre en nem tudok ennyire lebutulni, sot, meg a tarsalagasi kulturam lecet sem tudom ilyen alacsonyra helyezni.
ugyhogy orulok, hogy itt is talalkoztunk, de en inkabb odebballok.
ez a topik az elegans baseball sapkat hordo hamburgerzabaloke, akik idonkent osszeroffennek egy jo kis esti kerti partira, aztan masnap reggel a gyerekeik femdetektorokon keresztul jutnak be az iskolapadba.
congrats!
ez a felulet az ovek, az egesz orszag az ovek, hagyni kell oket.
buszkek ra, mert nekik mar voros-feher-kek lobogo alatt dobog a kicsi magyar szivuk.
Előzmény: e_dora (2543)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2554
En ott fogok sikoltozni a spanyolokert, bizony. Ha vesztenek, megy tovabb az elet.
Előzmény: denes (2552)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2553
Get over it. Probald kicsit elegansabban. Ha ezen ragodsz 2 napig, az mar nem elegans.
Előzmény: denes (2551)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2549
En a spanyolkaknak fogok drukkolni. Aztan ahogy lesz, ugy lesz.
Előzmény: havelina (2548)
havelina Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2548
"Az lesz"

Utolag konnyu josolni:)

De ki fog nyerni?
Előzmény: Törölt nick (2542)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2547

Ehh. Akkor en.

Ersekdora, koszonjuk az epito hozzaszolast. Felnyitottad a szemunket, vegrevalahara.

Előzmény: denes (2546)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2545
Miert nem csak koszonod meg az ontopik hoszzaszolast, nem ertelek.
Előzmény: denes (2544)
e_dora Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2543
"most a kisbetun, nagybetun legyszi ne lovagoljunk...
a topik cime "new york-ban elo magyarok"
ha valaki eppen most toppan be ide, es csak 30 hozzaszolasnyit visszaolvasgat, akkor az gyorsan ki is fordul innen."

ez pont így van...

annyit még búcsúzóul hozzátennék a topikhoz, hogy New Yorkban a helyes írásmód, kötőjellel csak a képzőt (-i, -s) kell a két- v. többtagú tulajdonnevekhez kapcsolni :p
Előzmény: edgarleo (2489)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2542

Az lesz.

Nincs jogom igazoltatni a melosokat, max rendort hivhatok, de ami pici kulonbseg van Arizona meg az itteni rendelkezesek kozt, hogy csak gyanubol nem igazoltathatnak senkit (kinezet, spanyol beszed), csak ha valami szabalysertes, buncselekmeny van.

Elzavarni meg, hat ennyire nem izgat a kerdes. Es ugy dolgoztak, mint a kisangyalok, 10 orat naponta. Inkabb megkerdeztem, mit szeretnek inni, es elmentem venni gateradet :)

Előzmény: havelina (2539)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2540
De szittya vagyok! Gondolom az utleveled is onnan van!
Előzmény: benebar (2518)
havelina Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2539
Persze, nem tudod mindig elkerulni, de sokszor viszont csak rajtad mulik.
Kulonosen a hazodon vegzett munkat illetoen. Nekem tavaly festettek a hazat + ablakok csereje. A contractort ugyanugy elzavartam volna, mint a kerteszt, amikor olyan alakot kuldott, aki egy mukkot nem beszelt angolul.
(A dance studioban egyebkent a tulaj felesege takarit, a tenisz klubban a mindenes srac szinten tobb generacios amerikai, de ertem amit mondasz,sok esetben nem tudhatod )

Hollandok gyoztek, mi lesz? holland - spanyol?
Előzmény: Törölt nick (2537)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2537
Hollandok kozben golt lottek, azon izgulok. Golfoztal, jol emlekszem akkor. Akarmit csinalsz, teniszt vagy tarsastancot, ott az illegalis valahol, takaritani legalabbis. Barmilyen munkat rendelsz hazadon, vagy hobbiddal, ott lesznek, nem tudod kikerulni.
Előzmény: havelina (2536)
havelina Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2536
Kertesz legit volt, de az embereire gyanakodtam.(Csak egy evig volt, elotte a szomszed gyereke nyirt, de kinotte magat, es mar nem lakik otthon) Meg mindig o csinalja egy masik szomszed kertjet, de mostanaban mindig egyedul jon, ugylatszik nem megy olyan jol a bolt.
Par eve golfoztam, de teniszezni jobban szeretek (plusz tanc), ugyhogy munka mellet nem fer bele az idobe.
Előzmény: Törölt nick (2535)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2535
Kertesz illegal volt, ha talalgathatok? En aszittem te golfozol, en csak a wiin a kolkokkel.
Előzmény: havelina (2534)
havelina Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2534
En mondjuk nem golfozok, de ha golfoznek is, azt mondanam, hogy boven megeri ...
(Kerteszt mar ket eve kirugtam, azota magam nyirom a fuvet ... es nem dolt ossze a vilag...)
Előzmény: Törölt nick (2533)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2533

En mar tudom, mibe kerul az intezkedes, nalunk evek ota Arizona van. Lasd Prince William County, VA. Most rajtad a sor. ESOL osztalyok nem lesznek, viszont golfpalya berlet felmegy kicsit, ez van.

Előzmény: havelina (2532)
havelina Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2532
A golfpalyam eleg messze esik a hatartol. Nem gondolod, hogy a Border Patrolnak elsosorban a hatar biztositasaval kellene foglalkoznia? (Attol most eltekintve, hogy nam is illetekesek a golfpalyamon)
Ahol a golfpalyam van, a helyi rendorseg lenne illetekes, de balvanyod epp most keszul eleg szep summat kolteni arra, hogy ne tudjanak "utananezni, ki locsolja, ki vagja a fuvet".
A "draga"-t ertekelem, es viszonzom, kedves:)
Előzmény: Törölt nick (2530)
havelina Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2531
Azert azt figyelembe kellene venned, hogy ez egy nyilt, es a cime alapjan elegge tag topic. (A vizsla kedvelok topikjaban szinte minden, ami nem vizslakkal foglalkozik, off topik lenne, de mi nem fer bele a "New York-ban elo magyarok" topikba?)
Ugyhogy nem kellene cenzuralassal probalkozni: nem szabhatod meg, hogy mirol lehet es mirol nem lehet irni, azt sem, hogy egy beirasra "szabad-e" reagalni.
Nem kenyszerithetsz ki olyan kereseket sem, hogy hozzaszolasodra csak az reagaljon aki "erti" (azaz aki egyetert?).

Ha ilyen elvarasaid vannak, a zart osztalyon a helyed: nyiss egy zart topikot, es nem kell elszenvedned a neked nem tetszo velemenyeket. Szamos ilyen topik mukodik az Indexen.

Amit a stilusrol irsz azzal egyetertek.
Azzal is, hogy meg kellene tudni allni idoben, meg mielott egy verbalis osszecsapas anyazasba torkollik.
Az Indexen vannak peldak topikokra, ahol ezt tobbe kevesbe sikeresen megvalositottak az ott lakok, anelkul hogy zart osztalyra vonultak volna.
Jo lenne, ha ez a topik is ilyen lenne.

Előzmény: edgarleo (2507)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2530
Border patrolnak csak a te golfpalyadnak kene utananezni, ki locsolja, ki vagja a fuvet, draga.
Előzmény: havelina (2529)
havelina Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2529
"azota visszafordul, ha engem lat. CIA-nek engem kene alkalmaznia"

Vagy a Border Patrol-nak a mexicoi hataron. Illegalis problema megoldva;)
Előzmény: Törölt nick (2526)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2528
A nickem ugy jott, hogy kineztem az ablakon. Karomkodas, en is teszem neha, jol tud esni. Kolkoket azert nevelni kell, kedvenc projectem. Gratula lanyodhoz, en is igyekszem:)
Előzmény: islamorada (2506)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2527
Minden tudomanyos website tamadva van mindenhonnan, minden oraban.
Előzmény: Gyuri (2508)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2526
En csak kutyasetaltatok minden nap, es hallom a kerti partirol az orosz beszedet, sot ertem is :) Helyes kis haz a masodik sarkon, gyakori bulik, mindenki orosz, kutya nincs, csak GOP foldbeszurhato kampanyizek, aztan magamban fogalmazom az orosz mondatot, hogy kene visszaszolni, de tulkepp ennyi. Ok helyesek. Van meg egy haz, gyanithatoan orosz akcentussal, es setaltatott kutyaval, az nekem a gyanus.  Egyszer rakerdeztem, honnan az akcentus, visszakerdezett, honnan az enyem, en megmondtam, o azt, hogy o is magyar, azota visszafordul, ha engem lat. CIA-nek engem kene alkalmaznia:) Mindent tudok a kornyekbeli oroszokrol.
Előzmény: Törölt nick (2504)
kriss komori Creative Commons License 2010.07.04 0 0 2525

Szia Mark Budapestrol :)

 

Alberlettel kapcsolatban kuldtem priv. uzenetet.

 

hali

Előzmény: MarkBUD (2502)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!