Keresés

Részletes keresés

arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3499

Nem hülyeség!! Ezen én is gondolkoztam, csak akkor látszik a gomb. Vagy nem értem jól?

 

Lányok annnyira belelelkesítettetek, hogy elküldtem a kedvest és hozott egy csomó taftot. Azért is ki kell próbálnom egy sk karácsonyfadísz prototípust.

Még jó, hogy félben van egy ing, meg 4 mézeskalács figura, aztán ez is...brrr... nem értem miért kell nekem egyszerre 3 dolgot csinálni?

Előzmény: 36évi (3495)
panti1 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3498
Lányok, kedvet kaptam az angyalhoz, annyi helyes ngyalt mutottatok itt a napokban, a boszi még várhat pár napot. Ma találtam éppen neki való anyagot az egyik üzletben,  igaz karácsonyi terítőként árulták, /299 Ft volt darabja/.  de szerintem angyaloknak jobb lesz. Be is szereztem mindgyárt 4 színt arany, ezüst, fehér és piros.  
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3497

Szerinted, akkor a kesz babamat megfesthetem jo kis eros teaval? A szemet tuti francia csomora cserelem.

Előzmény: Törölt nick (3493)
jociandi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3496
És ha a mosógépben "véletlenül" az alapanyaghoz bentfelejtesz mondjuk egy új barna zoknit? Emlékezeteim szerint remekül lehet festeni ezzel a módszerrel, ráadásul tartósan :))) Sőt, ha minden festenivalót beteszel egyszerre, akkor még harmóniában is lesznek egymással a szinek.
Előzmény: Törölt nick (3493)
36évi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3495
Végre megnéztelek. Nagyon tetszik minden. :) A lovacskához írtam pár szót... lehet, hogy butaság...
Előzmény: arcencil (3478)
jociandi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3494
Nagyon helyes lett! Nekem az ilyen figurák a kedvenceim, a BB-k (bájosan bumfordiak). Én tennék rá egy fülig érő vigyort is, de ez a séró úgy jó, ahogy van! :)
Előzmény: Törölt nick (3454)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3493

az antikolási kísérleteimben  odáig jutottam, hogy sűrű teát főztem,  leszűrtem,
a megnedvesített  anyagot beleraktam,  tovább főztem, állni hagytam benne, aztán kiöblítettem és kimostam.  Ha egyenleteset akarunk, akkor kevergetni kell.

Profi babás lánytól hallottam, hogy tanfolyamon hogyan antikolták a babát, én is kipróbáltam.  A már kész baba testét bevizeztem, aztán ecsettel kenegettem rá a teát, pl. a varrások mentén többet, hogy árnyalatos legyen. Hagytam megszáradni. Eredetileg sárgás sápadt vászonból volt, jót tett neki.  
Kávéval is próbáltam, nekem elég látványos lett, sárgából indulva, fehérből állítólag  inkább zöldes lesz. Azt nem tudom, hogy a babából ki kell-e mosni, elég kávéillatú maradt:-) 
A hagymahéjas kísérletem még hátravan.
Régi csipkéket  is próbáltam antikolni teában, angyalruhának szánom, még meg kell ismételnem, mert nem tetszik az eredmény.
Van két drappos szürkés lenvászonbabám, aminek még mindig nem elég jó a színe. Azokra jön a hagymahéj.

Csak természetes anyagot lehet így festeni és fehérítőszerrel, vagy speciális mosószerrel lehet kivenni belőle, napon is halványul.
 

Előzmény: ki1csoda (3487)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3492
Szia Kriszti! Csak egy babát kell valahogy összehozni, aztán annak egész ruhatárat csinálhatsz! :D
Előzmény: ezkriszti2 (3488)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3491
Jaj, azt én se dícsértem meg, pedig sztem is állati jópofa!! :DD
Előzmény: jociandi (3489)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3490
:D Az a két db szem összesen? :DD Igen, két franciacsomóval hímeztem.. A száját kihagytam, mert úgyse látszana.. :))

Pihe, jól láttad, a szárnyát kézzel "tűztem" (denagyképűűűű!!) , s ami nem igazán látszik, arany szállal csillagok vannak ráhímezve. Amúgy sok varrás nincs benne, azért is gondoltam, hogy nem olyan komplikált megcsinálni belőle a 24-et. (Fej, zsák, kar géppel varrva, összeöltés kézzel, de nagyüzemben egy része ennek is géppel lenne.. a szárny kétoldalas ragasztós vetexszel összeragasztva, úgy kivágva, az öltések csak dísznek vannak..) Nem karácsonyfán lesz, hanem egy fenyőgirlandon a kandalló párkányán... kivéve.. ha mégis Kicsoda verziója felé nem hajlok.. Most már nem tudom..
Előzmény: ki1csoda (3487)
jociandi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3489
Hát ettől a hózentrógeres miki gatyótól totál kivagyok! :)))) Zseniális az ötleted!
Előzmény: cicafej (3367)
ezkriszti2 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3488
Eddig csak lelkesen olvastalak benneteket, most már muszáj hozzászólnom is .....
Egy kézművestáborban tanácsolták egy tehetséges hallgatónak:- kövesse az álmait, ha ez örömet és kiteljesedést okoz, akkor csinálni kell. Amíg nem a megélhetés függ tőle lehet bátran csinálni. Ha túl korán elkezd valaki erre alapozni, számolgatni, hamar kiégés lehet a vége. Görcsössé válik, elvész az öröm. Ez a tanár 30 évesen ismerkedett meg a kerámiával és úgy érezte neki ezt csinálni kell. (Jól is csinálja).

Vissza a babákhoz. Nekem is van egy 22 hónapos leányom, még nemigen babázik, remélem fog... Babavarrásba még nem fogtam, de a babaruhavarrás nagyon vonz. Rájöttem, hogy egy csomó anyag ami patchworkhöz nem jó (fog, rugalmas, túl vékony)..remek babaruha lehet. :-)


Előzmény: 36évi (3483)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3487
IO ennek tok jo az arca, varrtad? engem is erdekel az antikolas,mert az az egyik ok, ami miatt a baba nem igazan jon be. Ja es en meg szarnyat akartam cserelni rajta:-))))
Előzmény: Törölt nick (3454)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3486

IO, igazabol ez most nem is lett sotet, csak a kep:-) mert meg akartam mutatni. Szoval majd nappal csinalok rendeset, azt mar a keptaramba toltom.

 

Pihe, Arci, a haja zsenilila fonal kozeppen osszevarrva a szalak es utana a csik felvarrva a fej kozepen. Szoval szalllllll;-) A szarny meg sk. es a ruhahoz van hatul vonalban hozzavarrva. A minta egy Rasmussen manobol indult, ami szarnyat, hajat kapott.

Előzmény: Törölt nick (3457)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3485
Orulok, hogy ez a varras/hobbi elojott. En is ugy drukkolok Katanak, mintha magamrol lenne szo:-))) Sokat beszeltunk errol mi is es azt hiszem itt kozos bennunk, hogy mindenki szivesen feladni a maga doktorsagat egy kis varrogatasert:-)
Nalam az idei ev sok mindenben valtozas volt. Azt hiszem ugrottam egy tanulasi szintet, amiben a gepemnek volt nagy szerepe:-))) ezert is alig varrok most, mert nem tudok varrni a regi gepemen:-)
A stilusra szerintem is Camea a tokeletes pl.!!  Emlekszem mikor arrol beszeltunk, hogy szereti a country stilust:-)
36évi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3484
Bocs, msot látom, hogy Tallina kérdezte a flízt.
Előzmény: 36évi (3483)
36évi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3483
totál magamra ismertem... szívemből beszéltél. Saját ötlet nuku, bármit megcsinálok, de hát az nem az igazi...

Én már próbálkoztam pár vásáron, a konkluzió, hogy az árát nem tudod elkérni, aztán a vásárlók java fanylog, a másik fele meg szimplán közli, hogy "ja, ilyet én is tudnék csinálni..." (kedves mama? jól van?)
Úgyhogy végül fillérekért elvesztegetem egy jó pár mindent, aztán meg a maradékot elajándékoztam.

Tömőflízt árulnak egyes méteráruk, így kell kérni, sajna tényleg néha csomós, és minden sz@rt beleszórnak, főleg a színes cérnáktól kapot idegbajt, mikot átüt a testfelületen (broárf).
Persze olcsó, így azt használom... lelőhely, ami biztos: Újpesti piac melletti méteráru, kilóra megy, pár száz forint.

Előzmény: arcencil (3475)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3482
zacskós tömőanyag lelőhelye:
Pesten a P o t o m  típusú használtruha üzletekben  a méteráru, ágynemű, fonal, függöny táján szokott lenni zacskós tömőanyag. Ezen kívül Budán a Rőftext-ben.  
Előzmény: tallina (3471)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3481
bocs, kicsit elírtam a címet. Szóval:Itt a honlapcím
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3480
Tallina. Én tudok egy kedves bácsit, akinek üzlete van, és szinte mindent be tud szerezni. Itt a honlapcím Többféle minőségú kilós(zsákos) flízt is be tud szerezni (de akár poliésztert, gyapjút és esetleg még pamut tömöanyagot is)
Én, a babáimat gyapjúval tömöm (hozzám ez áll közelebb), de már kértek flízzel tömöttet is, és én a szilikonos tömőflízt ajánlom. Szép sima, rugalmas, nincs benne csomó stb... Az ára viszont drágább a többitől kb. (1.500Ft/kg), de nagyon szépen lehet vele tömni és sok babára elég.
Előzmény: tallina (3471)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3479
Ne add fel soha az álmaid! (tudom ez most közhelynek tűnik)
Én már nagyon-nagyon rég óta szerettem volna babákat varrni. Mindig nézegettem, gyűjtögettem az újságokat, katalógusokat amikben textilbabaák voltak, majd jött az internet, és itt rengeteg mindent találtam. Mindig azt mondtam, majd ha születik egy lányom, akkor varrok neki. Erre bizony fiam született :)
Viszont nem bírtam itthon ülni tétlenül, és nekikezdtem. Igaz hogy a soksokadik babám nézett ki úgy ahogy, de nem adtam fel, majd láttam egy kerámiamanót, és megpróbáltam elkészíteni textilből, persze a saját "ízlésemre" variálva. Ez lett Janómanó :) egyébként nagyobb sikere van mint a Zsuzsibabáknak :))
Ki honnan merít ihletet.... nekem is kell mindig egy "mankó". Kell valami, amitől elindulhatok. De szerintemez nem baj. Mikor fősulis voltam, a félévi teregetésnél mindig ott sertepertéltek a környékbeli festők, művészek, és nem azért hogy tehetségeket fedezzenke fel, hanem azért hogy ötletet merítsenek. Volt olyan művész, aki még a képet is megvette, nehogy kiderüljön hogy amit ő alkot belőle, az nem is az ő ötlete volt!
Erről ennyit!
Nekem is vannak álmaim, nem sok kedvem van visszamenni tanítani, de remélem hogy egy ideig még nem is kell (még pár tesót szeretnénk a fiunknak). Addig is remélem hogy tudom csinálni a babákat, és hogy kereslet is lesz rá.
Az a baj ezekkel a kézműves termékekkel, hogy igazán nem is lehet megfizetni.
Kezdve ott, hogy nagyon drága az alapanyag, és ami időt eltölt vele az ember....
Viszont az az idő mind nagyon-nagyon kellemes :))))) legalább is nekem!

Még pár szó! Eleinte az én párom ellenezte ezt az egészet, de most már látja, hogy egy kis hasznom is van belőle, és nem mellékesen, nem golyózók be itthon ülve, és így elfogadta!
Előzmény: arcencil (3478)
arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3478

Ez most ispirált!!! Köszi :-))))) Akkor nem adom fel ;-)

Sajnos meg tudom érteni, hogy milyen lehet ha a család nem érti eme tevékenységet. Meg, hogy orvoshoz nem méltó.... Ismerős, csak más téren... :-(((

Előzmény: Törölt nick (3477)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3477
Arcencil, régebben én is így gondolkodtam erről, meggyőződésem volt, hogy én csak szolgalelkű másolásra vagyok képes. Aztán olvastam egy cikket a praktikás iparművészekről, h. amikor éppen nem alkotnak, akkor a netet böngészik, új továbbfejleszthető ötletek után.. tehát ők sem úgy születtek, hogy kipattan a fejükből az isteni szikra! Ez azért megnyugtatott.. :D
Saját stílusom még most sincs, de ötleteim (ilyen- olyan) már akadnak... Katafa mottója, hogy a kreativitás fejleszthető.. teljesen egyetértek vele!
Talán megbocsát, hogy őt hozom példának- de vegyük mondjuk Cameát! A honlapján gyönyörűen nyomon lehet követni,hogy alakult ki a saját "cameás" stílusa. (Ha korábban bekapcsolódtál volna, láthattad volna, hogy a honlapja dizájnja is eszerint alakult.. ) Elkezdte valahol, csinált babákat, aztán egyre jobban rátalált a saját stílusára, most már le sem tagadhatja, mit csinált ő, annyira jellegzetes.
De ha a Tildas-tervező Finnagert is nézed, menet közben alakult neki is a stílusa, először csak aranyos macikat, pipiket stb.. készített, de abból tizenkettő egy tucat.. Most már legfeljebb azért nem egyedi, mert sokan másolják.. :D

Szerencsések vagytok a lelkes családdal, nem tudom, nekem mi tkellene produkálnom ahhoz, hogy hasonlóképpen viszonyuljanak a tevékenységemhez.. :(
(Anyukám pl. sztem meg van róla győződve, hogy nem orvoshoz méltó ilyeneken szöszmötölni.. :D)

Előzmény: arcencil (3475)
arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3476
...még egy kérdés! Hogy határozod meg az árat? Pl. a fenyőfadíszekét... Számolsz anyagot, időt? Vagy a piacon próbálod belőni magad??
Előzmény: kdatta (3472)
arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3475

Én nagyon szurkolok neked, hogy sikerüljön!!!!! Szerencsére az én párom is nagy hátország, meg a barátok is, és mindenki mondja, hogy foglalkozzak ezzel.... Persze nagyon jó lenne, én is gyűlölöm a 8-4 ig munkát, de most abból tudok jól megélni. Ha majd lesz baba, nem biztos, hogy visszamegyek a jelenlegi munkahelyemre.

Sajnos nekem sem elég a délután és az este, legszívesebben állandóan varrnék, textilekkel és színekkel álmodom. A párom nagyon-nagyon lelkes, gyűjt lelkesen a Pfaff gépre, és mondtam neki, hogy annyira nem fontos, de ő még a saját fényképész és gitár hobbiját is a háttérbe szorította emiatt. Külön varrószobát akar nekem csinálni, aminek persze nagyon örülök :-))) És a legnagyobb rajongóm....

 

Nekem inkább az a gondom, hogy kevés embert láttam akinek igazán sikerült. Meg sajnos szembe kell néznem azzal, hogy bár kézügyességem van, saját igazán kreatív ötleteim nemigen :-(((( Szóval megvarrok én bármit, de nem magamtól találom ki és nem látszik rajta, hogy igen, ez az én stílusom :-((( Szomorú, de ez van, és talán jobb tisztában lenni ezzel..

Szerintem kell az önálló stílus, az igazán eredeti, mástól megkülönböztethető védjegy. No azt hiszem ez nekem nincs ;-)

De nem szomorkodom, mert más még ilyet se csinál a környezetemben és mindenki el van hűlve, hogy óóóóóóó, pedig én mindig azt gondolom, hogy figyi nyisd ki ezt meg ezt az újságot és te is simán megcsinálod.

 

Ki fogom próbálni a lenvásznat. Csakazértis :-)) És majd beszámolok

Előzmény: kdatta (3472)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3474
És még 2 kép
h
t
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3473
Sziasztok!
Sajnos még nem csengetett a postásbácsi, hogy meghozta az anyagmintákat, sebaj, majd holnap!
Addig is hoztam pár képet az OPITEC katalógusból, nekem nagyon megtetszettek

a2
kdatta Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3472

Bababörze. :o) Egyelőre...aztán később már komolyabb vásárokon szeretnék részt venni. Mondjuk adventi vásár és kiállítás az Iparművészetiben... :o)

Én élvezem amit csinálok, imádok varrni, szeretném, ha sikerülne és a hobbim lenne a munkám! NEm tudom elképzelni, hogy én egy 8-4-ig munka mellett annyit foglalkozhassak a családdal lakással és az alkotással, hogy az nekem/nekik elég legyen. Le a kalappal aki munka mellett be tud mindet osztani az idejéből! Én nem szeretném megvárni, hogy majd nyugdíjasként ráérős időmben varrogassak.

A marketingesem megvan, sőt ha nagyképű akarok enni akkor a területi képviselőm :o)))) A páromé a feladat, de ő rettentően élvezi. Büszke rám, tetszik neki amit csinálok, ott segít és támogat, ahol tud. Ilyen hátországgal azért könnyű álmodozni! :o)))

 

Az álom vége egy saját üzlet... de nem szaladok ennyire előre. :o)))

 

A gyerekeim, férjem hihetetlenül jó közönség. A család többi része...anyukám elfogult, neki minden tetszik.. :o)))  Apa kicsit keményebb, őt már nem miden érint meg. Anyós lelkes. A  tesóim...hát ők már annyira nem. Ha kapnak valami sk ajándékot, köszönik szépen, és ennyi... A gyerekek hálás közönség, az unokahugom és öcsém imádják a cuccaimat. :o))

 

Előzmény: Törölt nick (3464)
tallina Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3471

Biztosan len, letöltöttem egy képet és nagyon kinagyítottam - szépen látszik a szövés. Nekem van otthon kézzel szőtt lenvásznam, fantasztikusan puha és szépen nyúlik (keresztirányban rugalmas). Én a Tildas boszijaimat régi pamutvászonból varrtam, örökölt, legalább 60 éves rózsaszínű lepedővászon - de a len jobb!

 

Ti hol veszitek a flízt, amivel tömtök? Nem tudtok olyan beszerzési helyet, ahol nem méterben van, hanem kifejezetten zsákos tömőflízt árulnak?

 

(Csak beugrottam két megbeszélés közt de már rohanok is!) 

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3470

nekem tapasztalati uton sikerült rájönnöm mi a jól tömhető .és a rugalmasnak nagyon annak kell lennie,hogy egyenletes legyen..

 varrtam pl. polárból ,pamutbársonyból és vászonból egy-egy ölelhetö 55cm-es cicát.

a polár alá utólag rájöttem vetex kellett volna,mert annyira puha hogy néhányölelés vagy fejtámasz után már elvesziti az arca a formáját,  a testénél végül is mindegy a..de,mint állatka ez az anyag volt a leglátványosabb. a pamutbársonyos lett a legszebb látványilag, tartosságot formatartást tekintve viszont a vastagabb (len)(lepedö)vászon, de ettöl meg az elegánsságát vesztette el,és a bájossága is megkérdöjelezhető volt.

Előzmény: arcencil (3463)
arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3469

Len?? Hmmmm, ez elég érdekes, szerintem azt sem vmi könnyű tömni. Biztos van valami titok... Vagy csak az, hogy nem 2 óra alatt akar megvarrni egy babát??? ;-)

Igen az ajándékozás témáról beszélgettünk Kicsodával anno. Tényleg így van ahogy mondod, de szerencsére az én családom és a barátaim nagyon értékelik ezeket a dolgokat. Nálunk mindenki kézműves egy kicsit....

Előzmény: Törölt nick (3467)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3468
Nyáron erről is esett szó, ki kinek, s kinek nem ad sk. ajándékot.. A mi családunkban ennek sajna, nem túl nagy a respektje.. A babáimat is megforgatják, aztán szó nélkül másra terelik a szót..(másnak azért szokott tetszeni, akkor is észreveszik, lekérik a polcról a látogatók, ha én magamtól nem mutatom..)
Megrendelésre én sem gyártanék, de ami amúgy is elkészül, - az alkotás öröméért- annak egy részét - idővel - szívesen eladnám, legalább olyanhoz kerülne, aki értékeli is.. :)) Na, mindegy, szerintem ez a téma nálam egyelőre legfeljebb terv szintű, nem hinném, hogy jelenleg érdemes lenne foglalkoznom a kérdéssel.. :)
Előzmény: arcencil (3466)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3467
Az egyik könyv angolul van meg.. megnéztem, len-t ír alapanyagként.. Hááát...
Előzmény: Törölt nick (3465)
arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3466

Na majd nyomozok ilyen anyag ügyben... Nagyon szeretném, ha tökéletes figurákat varrnék, mert elég maximalista vagyok.. És nagyon bosszant ez a dolog. Hogy látszik rajta nagyon a kézi tákolmány.

A gyapjúval tényleg nehéz tömni, bár nem nehezebb mint a flízzel. Sőt mintha az jobban csomósodott volna.

 

Tényleg, milyen vásár lesz????

Engem is szoktak unszolni, hogy varrjak már ilyen mütyűröket eladásra, de nekem az a tapasztalatom, hogy nem lehet rendesen megkérni az árát. A szabadidőm meg elég drága két munkahely mellett, szóval nem sülne ki belőle semmi jó, és a végén tényleg csak én fizetnék rá. Ajándékba az más, azt szívesen csinálom. Ezért is kezdtem el gyártani a karácsonyi dolgokat, mert szerintem az ismerősök ilyet fognak kapni.

Előzmény: Törölt nick (3465)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3465
Na, ezen én is jó sokat gondolkoztam!! Végül kis rosszindulattal arra a következtetésre jutottam, hogy biztosan megphotoshoppolták.. :P
.. de aztán láttam Viharsarkilány fürdős dámáját..és elbizonytalanodtam.. neki is sima!

Azt hiszem, egy vékonyabb fajta filcből készülnek a figurák, azt gondolom, jól lehet tömni, és biztosan nem valami gyér tömőanyagot használ.. Én csak egy olcsóbb fajtához jutottam hozzá, ez tele van kis göbökkel, de egy minipárnányit kaptam egy ismerőstől, ami nagyon jó minőségű (kb. 4x annyiért..), olyan puha, sima, hogy mikor megtapintod, az ujjaid elcsúsznak rajta, na azzal gondolom egyenletesebben lehet tölteni. A gyapjúval pl. biztosan nagyon nehéz..
De ha Lonci benéz, ő biztosan mond majd okosabbakat, mert ő szépen tud tömni, meg tapasztalt babás.. :D

A képtáradat nézve nem is egyszerű Tildasokat választottál.. a filc anyag a lovacskás láb-problémádra is válasz lehet.. :D
Előzmény: arcencil (3463)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3464
Biztosan sikered lesz a portékáddal! :) Milyen vásárra mész? Majd számolj be a tanulságokról, tapasztalataidról, jó? Nekem is mondták ismerősök, hogy össze kéne dobnom pár angyalkát eladni, ők is vennének.. de nem tudom... nem vagyok olyan biztos magamban, hogy eladható-e, amit csinálok.. meg nem is vagyok igazán jó marketinges.. a végén még az sülne ki belőle, hogy én fizetek rá.. :D
Előzmény: kdatta (3462)
arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3463

Szerintetek a Tildas és a hasonló figurákat rugalmas anyagból varrta a "szerző"?? Egyszerűen nem sikerül olyan szép ívesre semmi, mindig egy kicsit szögletes a feje, vagy a végtagok végei. Nála meg nincs semmi hülye dudor, vagy szabálytalanság...

 Pedig már a varráshossz is minimálisra állítottam és igyekszem nagyon ívesen varrni. Lehet, hogy amiatt van, hogy én vastagabb vászon jellegű anyagot használok?

Vagy ezt nagyon sokat kell gyakorolni??

kdatta Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3462

Tök gyorsan megvan a gyöngyözés. Varrom, nekem a ragasztás nagyon idegennek tűnik textilen....  NEm egyesével varrom, egy cérnával alul átvezetem a cérnát egyik gyöngytől a másikig. Így csak kettőt kell csomóznom. :o))


Az a helyzet, hogy Karácsonyra készülök, de még nem magamnak, vásárra... Kipróbálom magam, mennyire vagyok  illetve a munkáim mennyire kelendőek... :o)) Majd meglátjuk. Mostmár hamarosan kiderül, jövő hét végén... :o))) 

 

Mivel a mandulagyuszi maitt kiesett egy hét, most próbálom beptótolni...aztán ha vége a hajtásnak, jövök és babázok, boszizok, angyalozok veletek rendesen! :o)))

 

Erika, lerajzolom neked a kulcstartót, mert persze hogy sehol nem találom.... :o))
Hozom! :o)

Előzmény: Törölt nick (3455)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3461

nálunk ez a manó az annyira ronda,hogy ettöl szép kategiát sem érte el.. 

a kicsik 2napig játszottak vele...

én valami doboz vagy kosárköré fogom felgyógyitni..

szerettem volna ugy elkészteni,ahogy camea feltöltött mintalapján van hogy hasal és támaszkodik láblogázva  párnára  elötte egy nyitott könyvvel,de egyenlöre ez is kivitelezhetetlennek tünik ,mert ahhoz meg tul keményre tömtem...egyenlöre ül a polcomon,gazdátlanul. én  a fülei miatt szerettem bele...

Előzmény: panti1 (3438)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3460

te kézzel varrod a babát?? a szárnyán kézi varrást látok...

szemeim elött megjelent egy ezer hasonló angyalokkal felpakolt fenyőfa képe,))

csuda aranyos

Előzmény: Törölt nick (3454)
arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3459

Ráérsz, úgyis keresgélek :-)))) Szólj, ha kell még valami ;-)

 

Megyek varrok néhány gingerbread emberkét....

Előzmény: Törölt nick (3458)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3458
Megkaptam a méled, köszi szépen, igyekszem majd válaszolni hamar! :)
Előzmény: arcencil (3452)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3457
:) Jóóó! ..csak egy kicsit sötét (nekem), de tudom, hogy Te így szereted.. :D
Esetleg egy kis arcpír neki?
Kastan írta, hogy most kísérletezik a teás/kávés/hagymás antikolásokkal, anyag befestve, utófestve stb... remélem, szépeket fotóz majd, és felkerül a honlapra.. Az angyalokhoz nagyon illik ez a technika, és nem is kell agyalni a speciális testszínű textil beszerzésén.. :D
Előzmény: ki1csoda (3442)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3456
Nagyon helyes lett.. és egy kicsit olyan ..idétlen, igen, de ez nem varrási hiányosság, hanem a baba sajátossága.. Azt hiszem, októberben a képtár végére lassan feltehetjük a manóverziókat is.. :D Pihe, a tiéd is nagyon jó lett, tényleg jobb így, bár az eredeti is tetszett.. :)
Előzmény: panti1 (3438)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3455
Mire ezeket kigyöngyözöd...!
A kulcstartók is karácsonyi ajándéknak készültek már?

Előzmény: kdatta (3443)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3454
Hali! Tegnap már nem jutottam vissza a géphez... :) Az angyal már megvan jópár napja, csak fotózni voltam lusta.. Most sem sikerült valami fergetegesre a kép, de a lényeg az látszik rajta.. A haját sztem másképp csinálom majd, és a kezét is.. egy Rasmussenen láttam, hogy csomózza a kezet, de vhogy neki úgy néz ki, mintha fogná a baba a saját kezét, nekem meg csak úgy, hogy van a karján egy csomó.. :D Lehet, hogy csak simán lekötöm középen. A zsinór is valami tisztességes vastagabb aranzsinór lesz, és a ruhát, azaz a zsákot arany aprómintás fegér vagy bézs karácsonyi anyagból képzeltem el.. A haja is más lesz, mert ez nem anniyra látványos, mint amilyen macerás.. :D (ja, ezt már írtam, bocs.. )
Előzmény: ki1csoda (3442)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3453

Jaj de szépeket csináltatok!

Egy másik fórumról mentettem el ezeket a helyes kis díszeket. Csak nem köveznek meg, ha ide is felteszem. Nekem is olyan sok szines hulladék anyagom van. Erre szerintem teljesen tökéletes. Kis fantáziával még tovább fejleszthető. Ugye kdatta?

Én egyből beleszerettem.-:))) Még el tudok képzelni házikót, angyalkát, csengőt, csillagot.
arcencil Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3452

Ezt a két hozzászólás között varrtad??? ;-) Nagyon szép! Tényleg, honnan van a minta? És engem is érdekel a haj rögzítése!

 

Kdatta, nagyon klasszak a fenyőfáid! Én is valami hasonló, kicsit csillogós dologban gondolkodom. Taftból fogok varrni díszeket, és gondoltam, hogy gyönggyel díszitem. Egyébként ezek ajándékba készülnek, vagy a saját fára??

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3451

még mindig nagyon szépek)))

én párositanám öket a fehérrel.

és szalvétatartonak is eltudom képzelni.

gyöngyöt ragasztod vagy varrod???

Előzmény: kdatta (3443)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3450

gyermekjátéknak vagy dekorációs babának készült?? mekkora???

te hogyan oldod meg a hosszu haj és a szárny rögzitését???

lefogod a haját a szárnnyal vagy akár loboghatna is a szélben?

ezt a tipusu szárnyacska mintát feltöltenéd???

Előzmény: ki1csoda (3442)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3449

szép napot mindenkinek..

-

panti bájosabb a manód ,mint az eredeti.

söt be kell valljam jobban tetszik,mint a sajátom.)

a cipöcskéjét beszedted olyan piciben fennt?? vagy duplán varrtad? ugy látom,mintha az bomló anyagból készült volna..

Előzmény: panti1 (3438)
36évi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3448
Jajajaj, félreértettél, vagyis elsőre én téged. CSak a nagybetűs részt ne értelmeztem rendesen. Kezdőről egyelőre nincs szó, az a helyzet, hogy az most nem fér bele, de majd átgondolom.
A rendes csoportban lsz ez a párnaféleség.
Előzmény: kustraerika (3447)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3447
Tényleg igazi kezdő csoport?Hánykor?Zseniális!!!Tanulni AKAROK!!!
Előzmény: 36évi (3408)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3446
Ezeket a kulcstartókat te csináltad?!Nagyon tetszenek!!!Kaphatok mintát?(Jó,jó,kívülről látom,milyen :) ,de hogyan van megoldva a kulcstartás? )
Előzmény: kdatta (3431)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3445
Én azért nem tömöm gyapjúval,mert sokat kell nálunk mosni...A Waldorf baba,amit Loncival csináltunk,már eléggé szürkés...De hát az gyapjúval van tömve.Nem is merem mosni :))
Előzmény: arcencil (3417)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3444
Igen,kihagyom a madárijesztőt....nem mozgatta meg a fantáziámat eléggé ahhoz,hogy szabadidőt csikarjak ki rá a lánykáimtól.A nagyobbik beteg pár hete,nem megy oviba(itthon meg nem alszik délben...),úgyhogy minden percben kettészakadok köztük.Szabadidő meg így 0 perc....
Előzmény: Törölt nick (3424)
kdatta Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3443

Kriszta!

 

Ez nagyon jól néz ki! Ez nem Tilda's ugye? Édes lett! :o)) Esetleg a receptjét közzéteszed, vagy megvan nekem is csak még nem vettem észre a 4500 kép között? :o))) 

 

Panti! Aranyos lett a manód nagyon! :o))

 

Én még mindig nem babáztam, helyette készült még pár fenyőcske. A Zuram kívánsága volt, hogy zöld alapon fehér gyöngyös is legyen. :o)

 

 

Előzmény: ki1csoda (3442)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3442
Nekem most ez a prototipus angyal, de szerintem a vegleges nagyobb lesz.
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3441
Abbol varrtam en is par dobozt es szerintem is jok nagyon, de ennek talan kicsit masszivabbnak kell lennie, arra gondoltam, hogy van muanyag dobozom, es arra varrok huzatot.
Előzmény: arcencil (3440)
arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3440

Micsoda ötlet lányok!!! Mindjárt megyek is varrni valami fa alá/mellé valót.

Doboznak nem jó az ami a Rasmussen békás könyvében van? Vannak benne klassz textildobozok.

Előzmény: ki1csoda (3439)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3439

Kata, most ugye csak viccelsz...ki diktal itt irdatlan tempot? :-))) Annyira jok, amiket varrtal! Es orulok a fa uj valtozatainak, tok jok!

IO, van mar prototipus? Hadd lassuk!!

Előzmény: kdatta (3431)
panti1 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3438

Elkészült a manó, a lányom el is vitte. Szerinte olyan idétlen ,ezért vitte is egyszerre ahogy elkészült. Most start a boszira. Már csak felkell öltöztetni őt is.

Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3437
nem, arc., nem vagyok babaegyleti tag... éltemben mindössze 4 babát varrtam.... (meg sok macit és nyuszit és libát, szóval állatokat)
sokat nem tudok segíteni, de azért kérdezz bártan, mert a csajok elképesztőek:D
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3436

huhh a fehér gyöngyös olyan cizelláltan finom darab..:o)

olyan ennivaló)

erről a szépségedről jut eszembe

 

van egy olyan könyv ,hogy népek karácsonyfája,, aki ismeri tudja ,hogy országonknt bemutatják a jellemzó fát.. egy idöben ezeket játszottam végig minden évben sorra amelyek megtetszettek.. nem tudom kié de divatja a karácsonyi pudingos fenyófadisz..

kerámia masszából készitettem, valaki probált már gömböket filcböl vagy más anyagból kicsiben???

Előzmény: kdatta (3431)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3435
ez micsoda ötlet))))
Előzmény: ki1csoda (3427)
kdatta Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3434

Köszi! Ez jólesik!

Igyekszem majd sűrűbben és aktívabban jelen lenni! :o)))Most megyek én is kirakózni... A 22 hós lányom totál rákattant a bátyja 60 db-os kirakójára.... :o))))

Előzmény: Törölt nick (3433)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3433
A lányom harmadszor röptette el a hsz-omat, tehát most csaka lányeg: szépek, és jó, h. itt vagy! : D
Előzmény: kdatta (3431)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3432
Hát ez csúcs!! Lehet, hogy én is ennél a verziónál kötök ki? :DD
Azért majd este jövök, és mutatom az én adventi-naptár-prototípus-angyalkámat is.. :D
Előzmény: ki1csoda (3430)
kdatta Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3431

Itt van....csak lapít, mint a nyuszi a fűben... :o)) Bocsi, egyelőre csak nézek! De nagyon! Hihetetlen tempót diktáltok csajok!

Olyannyira átjön a karácsonyvárósdni, legalábbis nekem, hogy muszáj volt nekiessek a filceimnek. :o)) Pici karifákat készítettem. Kriszta fái megihlettek! :o))))

Ilyenek lettek, most tervezem az angyalkáimat, aztán ha használható, akkor hozom! :o))))

Lassan teljes lesz a feeling, és a boszihoz nem lesz kedvem! Pedig annyira cuki az a kép, muszáj azt is megcsinálni. Az a baj, hogy kevesebb az időm, mint az ötletem... :o))) Lánykám is fogat növeszt, a változatosság kedvéért.. picit nagyon anyás... :o)

 

Évi, Kao! Polárt ne vegyetek a Petneháziban. Irdatlan drága! Itt palotán kb fele... 800-900.-Ft de a megbolondultunkban még olcsóbb, csak legyen...mikor én voltam múlt héten, nem volt...persze ez semmit nem jelent. :o))

 

 

ez a tegnapi termés :o)) zöldekők a kedvenceim! :o))
Előzmény: Törölt nick (3424)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3430
IO, azt hiszem ezt levedetjuk:-)) Szoval angyal (varrni kell) ul a polcon, ami mellett ott egy karacsonyfa helyekkel. Alatta a dobozok, amiben minden nap egy ajandek es egy pici disz. Miklulasra nagyobb ajandek, Karacsony elott meg a zokni, amit masnap ki kell tenni a fa ala. Tokeletes
Előzmény: ki1csoda (3429)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3429
Ez igaz, de en azt hiszem, hogy Dani, aki eleg okos a korahoz meg nem erzekeli az idot. Talan azt lehet, hogy a dobozban van mindig egy pici disz, amit egy karacsonyfara felraknak, amin szamozott helyek vannak? Akkor kell egy Karacsonyfat varrnom:-)))))))
Előzmény: Törölt nick (3428)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3428
.. az angyal nézi, hogy jók-e, felkészítik-e a lelküket is az ünnepekre, segítenek-e stb... és ha úgy gondolja megérdemlik, kapnak vmit... ?

(csak az Adventben van a visszaszámlálás, fokozódó várakozás, ezt nem lehet ezzel a módszerrel érzékeltetni.. )
Előzmény: ki1csoda (3427)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3427
Az adventi doboz a naptar moho gyerekre atirt verzioja:-)) Egy doboz, ami zart, es csak bele lehet nyulni, nem latni mi van benne. Naponta kerul bele 1!! dolog a story meg kidolgozas alatt all, ki es hogy teszi bele:-))
Előzmény: arcencil (3423)
b_ildikó Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3426

Adok nektek is egy kis "szakirodalmat":-)))))))  :

http://picasaweb.google.es/suelitelma.artesanato/ANGELS

 

(a foltosra is zuttyintottam egy adagot.....)

arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3425

Nekem biztos van. Többfajta is. Privátban majd írok, de most jön az angoltanár 4-re!

 

Ja az anyagok tényleg nagyon gagyik, nekem szerencsém van egy olasz turkálóval ahol három szinten árulják a szép anyagokat.

 

Bocsi, nem akarom varrósba átvinni a topikot, úgyhogy elhallgatok :-)

Előzmény: Törölt nick (3422)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3424
Era, a madárijesztőt kihagyod? :o

Kdatta vajon még mindig az ágyat nyomja? Rég nem adott hírt magáról..
Előzmény: kustraerika (3404)
arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3423

Mi az az adventi doboz?????

Egyébként a szép ruha tényleg nagyon drága. Szóval az igazán szép. Én pl. ezért nem varrok olyan általános dolgokat amit az ember lánya a kínaiban két fillérért megkap.. Mondjuk nem is nagyon hordok ilyeneket, fene az ízlésem ;-)

 

Én a kártolt gyapjúra hallgató anyagot itthon, Szögedébe vettem itt: www.printker.hu Ennek a boltnak van egy kreatív részlege. Azt hiszem csak Szegeden van boltjuk. :-( Fél kg. 850 Ft volt, de ez nagyon sok, csak jól össze van tömörítve. Szerintem min. 5-7 babára elég. És van színezve is, gondolom a nemezeléshez.

Előzmény: ki1csoda (3420)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3422
Na de így egyszer ott az agyagvásárlási procedúra,aztán meg a varrási.. Úgy meg csak a vásárlási.. Én mindig csak felidegesítem magam, hoyg itt Szfváron milyen nyomi anyagokat árulnak csak... Mintah az ember otthon már csak otthonkát akarna varrni... :S

Erről jut eszembe, kisgyerekesek, nincs valakinek 80-86-os kapucnis bélelt kiskabát és kertésznaci szabásmintája? Mióta a Burdát gyűjtöm, egy sem volt ebben a méretben.. :(
Előzmény: ki1csoda (3420)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3421
Most úgy van. Így jó? :D
Így aki nem mer belenyúlni a leírások szerkesztésébe, az is tölthet felképet a képtárba.. Csak ne bitképeket, mert 6x akkorák, mint a jpg. :))

Dobozra egyszerű variáció: tető nélküli dobozt textillel (akár pacsival) körbevarrsz az oldalain és alul, felül duplaakkorára hagyod (mint egy passzentos zsák) , egy vastag kalapgumiból gyűrűt csinálsz, bevonod egy harmonizáló színű anyaggal, rábiggyesztesz egy masnit, és ezzel fogod össze a száját. Így mindig bele tudnak nyúlni a csomagba, először csak megtapintjáka meglepit, esetleg találgathatnak is, hogy mi van benne.. Nincs sok csomagolópapír halom, és ha 3-4 különböző méretűt raksz össze, már önmagában is szép kis adventi dekoráció, plusz néhány gyertya, toboz... :))
Előzmény: ki1csoda (3419)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3420

Hat ugye mi ezt a ruhavarrast mar jol kibeszeltuk, de nekem a fo ok, hogy utalok vasarolni, egyszeruen osszemerheto a vasarlassal toltott ido a varrassal es mivel nem konfekcio a meretem, meg szenvedes is az egesz. Varrni meg jo:-)))))

En is flizzel tomom, szinen a pw maradekok, mert itt aranyarban van gyapju.

Előzmény: arcencil (3417)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3419

IO, figyu, azt hiszem kicsit zagyva volt tenyleg (Szoke Kicsoda) szoval en egybe raknam egyszeruen a Karacsony ala az angyalokat. mindig kicsit zavarban vagyok, ha site-okat mutogatok, hogy mennyire on.

 

Szerintem is Evi mammerja angyal, mert azt hiszem en pont azt neztem ki magamnak szabasminta gyanant. En nagyon szeretnem a boszit megvarrni, de nem tudom menni fog-e, mert ugy erzem iden ugyan koran de talan epp idoben kezdtem a karacsonyt:-))) Es ugye az en adventi naptaram is kicsit bonyolult es min 2 de inkabb 3 vagy nekem is egy 4.:-) kellene. Es bele mindennapra valami aprosag.  ES kellene meg nagy zoknikat is varrni az igazi ajandeknak ES kellene meg ajandekokat is varrni:-)))))) Egyebkent ha van valakinek valami jo otlete, hogy ilyen adventi doboz hogy nezzen ki, szivesen vennem!!

Előzmény: Törölt nick (3385)
cicafej Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3418

Majd jönnek a profik, én még kevés babát , mütyürt varrtam,  azokat flízzel tömtem.

Felénk nehéz még ezt is  beszerezni, nem még a gyapjút.

 Méteráru boltban, vagy hol árulják amúgy?

A mi kis városunkban még boltokból is kevés a felhozatal. :-))

 

A flízből egyébként mindig akad valemennyi  hulladék a foltozás során, ezt hasznosítottam. 

Előzmény: arcencil (3417)
arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3417

Nagyon le lehet szokni róla, főképp a mostani túrkálós időkben... Majdnem nekem is sikerült, de aztán csak összekaptam magam, mert ezek a ruhák tényleg olyanok amilyet én szeretek....

 

Ugye ti is gyapjúval tömitek a babát? Mert én eddig flízt tépkedtem, de mióta találtam egy gyapjú lelőhelyet ahol fél kilós kiszerelésben árulják már azzal tömködöm, főképp, hogy semmivel sem kerül többe, sőt....

Előzmény: cicafej (3415)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3416
Na jó, de ha van olcsóbban, akkor Nekem az is jó! Inkább a kíváncsiság miatt indulok felfedező útra, miket lehet azokban az üzletekben találni. Babaanyag, flanel hálózsáknak, akkor fél rag takaróhoz összegyüjtött kockás flanel, ilyesmik. És egy kis csavargás is. Majd meglátom meddig jutok? -:)))
Előzmény: 36évi (3414)
cicafej Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3415

Nálam is működik, tényleg nagyon szépeket alkotsz.

Nosztalgiával nézem a ruhákat, valamikor én is tudtam ilyeneket... de aztán leszoktam róla :-)))

Sajnos képek nem maradtak az utókor számára, talán egy-két gyerekruhára a régi fényképeken még rátalálnék.

Előzmény: arcencil (3410)
36évi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3414
oksa. Állítólag Petneháziban van... A körútas körutadról hallottam. :)))
Előzmény: Kaoka (3412)
36évi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3413
köszi (a konyha azért van benne, mert én terveztem, és ketten a zurammal raktuk össze) :)))
Ma du. otthoról is megpróbálom, met már nagyon izgat a dolog, szerintem sikerülni fog, ez a gép a munkaprogram miatt kissé le van butítva...
Előzmény: arcencil (3410)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3412

Évi!

 

Holnap, vagy utána a nyakamba veszem a várost. Nekem is polár anyag kellene. Ha látok szólok.

 

Mindenkinek infó!

 

Figyelem, akit érdekel. Felébresztettem a macis topikot. Lehet tolongani.-:)))))

Előzmény: 36évi (3408)
cicafej Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3411

Tudom, hogy rengeteg anyag van a neten, teljesen igazad van.

Azért még agyalok  dolgon, majd szólok, ha valamit kitalálok.

Előzmény: Törölt nick (3398)
arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3410

Nem tudom mi lehet a gond, még nem mondta senki, hogy nem megy :-(((

Egyébként én is megkuksiztalak. Klassz a konyhád!!!!! Hogy a többi szépségről ne is beszéljek....:-)

Előzmény: 36évi (3409)
36évi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3409
nem tom, miért van, de a ti honalpotokat itt bent a dolgozóban nem tudom megnyitni, mindig elszáll valami hibaüzenettel. Most az első oldalt sikerült megnéznem, a másodiknál repült el... Amit ott láttam, azért esz a penész. Nagyon jókat csinálsz, ruhaneműket is. A próbababáért főleg irigy vagyok... :)))))
Előzmény: arcencil (3405)
36évi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3408
nov 5., már meg is van a téma, Télapós lkispárna, nagyon fogod szeretni... :))) anyagot veszek hozzá mindenkinek. Erről jut eszembe, tudjátok, hol lehet fehér és szép piros (inkább bordós) polárt vételezni?
Előzmény: kustraerika (3404)
36évi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3407
De meg képzeljétek, hogy az sztk mámi is angyal lett volna igazából... Asszem, a mintán szárnya is van. Arca? biztos lesz egyszer (ha el nem batyom) :)))
Előzmény: Törölt nick (3399)
36évi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3406
OKés, már képben vagyok :)
Előzmény: cicafej (3397)
arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3405

Nagyon kedves tőled, köszönöm! Sajnos a legtöbbről nem készült fotó... Egyébként nem szakmám, egyszer nekiálltam azóta szenvedély :-)

Egyébként ezek a házi javítgatások a halálom.... Ezért nem érti a rokonság soha, hogy hát mé' nem cseréled már nekem ki a zipzárt....

 

Amint látom itt mindenki angyalt varr. :-))) Lesz a boszikból is valami?

 

Én Kicsodával szeretnék házi versenyt rendezni, a "kinek lesz több textildísze a karácsonyfán" versenyben :-) Hihetetlen soha nem kezdem még el ilyen hamar a karácsonyra készülni.

Előzmény: kustraerika (3404)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3404

A munkáidat nézegetve neked pihentető ujjgyakorlat lesz a babavarrás...Elképesztően szépek a dolgaid!

Én most háztáji varrogatással vagyok elfoglalva(nadrág-gumi csere,térdlyuk foltozása,hosszú nadrág méretarányosítása...),de tervezem,hogy megvarrom az októberi boszit.Már csak azért is,mert igazi kihívás!Csak még dilemmázok,hogy gyermek-kompatibilis legyen,vagy sem...

 

36Évi!Ha tudsz vmi konkrétat a következő KEZDŐ káposztásmegyeri foltvarró gyülekezetről,majd szólsz?

Előzmény: arcencil (3362)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3403
Ja, ja, igen! A takarítónő az angyalka.
Előzmény: Törölt nick (3401)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3402
Mind a kettőt láttam. Szuper jók. Érdemes megvarrni.-:)
Előzmény: Törölt nick (3401)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3401
???? :-o
A kalapos zöldkabátos?
(Vagy Te Évi tennessee-i takarítónőjére gondolsz? :DD)
Előzmény: Kaoka (3400)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3400
De hát az angyal valójában! Láttam a valóságban, úgy még jobban tetszett.
Előzmény: Törölt nick (3399)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3399
Szomorkodom is miatta rendesen, láttam odaát a képeket lovacskástul, öltögetőstül szuper lehetett, na majd ha egy kicsit megöregszem.. (de legalábbis a lányom..) Nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy miket alkottatok menet közben..

Ez a redwork nekem egy kicsit furi, olyan, mint a hazai falusi hímzett falvédők.. mégis, valahogy mintha nagyobb lenne a lelkesedés körülötte.. :))

Évikém, nézegettem (sokadjára) a képtáradat, annak a szegény Mary Poppins-sá boldogult mammernak nem lesz már soha arca? :)
(Az érdekődőknek mondom, még nyáron úgy beszéltük meg, hogy ez a mámi lesz a novemberi közös... báááár.. annyira angyalkázik mindenki... (igaz ebből is lehet angyalt csinálni..:) ))
Előzmény: 36évi (3395)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3398
Én sejtettem, ezért is kérdeztem rá.. igazság szerint, mióta a Picasa áldásos tevékenységét felfedeztük, nem nagyon van szükség ilyesmire.. ha valakinek kell valami, beszól ide, hogy pl: "...monjátok már, azt a jó kis Tildast hol is láttam múltkor?" ... és mindig van, aki megmondja.. :D

De esetleg ha van kedved nekiállni, biztosan lenne jópár csatlakozó... :D Csak sajna, mint minden "huncutságot" ezt is célszerű lenne jelszóval védetni.. :) A Walla azért nem működött (talán) igazán jól, mert az vmi levelező volt(?) nem kimondottan képtár...
Előzmény: cicafej (3397)
cicafej Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3397

Szia!

 

Akkor biztos csuklottam nagyokat!  :-)))))))))

 

Kedveském !  Félre tetszett érteni! Én képben vagyok ám!

Csak sunnyogó olvasó lettem, most is csak átmeneti, hogy ennyit csevegek. Bár nem bánnám, ha nem az lenne.. :-))

 

Az imént említettem, hogy nem Jadrax kollegina okosságos oldalára gondolok, nem is az itteni okosra, hanem "huncutságosra"..  Na? Érted? :-)))

 

Előzmény: 36évi (3395)
cicafej Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3396

Igen, a Wallára gondoltam. Konkrétan arra, hogy lehetne a bavarrósaknak is ilyen helyük. De nem kifejezetten okosságokra gondolok, ahogy Évi említette,  hanem "irodalomra".

 

Előzmény: Törölt nick (3389)
36évi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3395
Szia Cicafej!
Húúú, de rég láttalak, nyáron emlegettünk Cicvarekkel. :)))

A foltosoknak megvan még a folt-varras.hu, oda szoktuk az okoságokat feltenni (vagyis Jadrax kollegina teszi fel,a mit küldünk neki). :)
A babás verziót meg megszülték a csajok, a topikcím alatti szüövegben tudsz ráklikkelni. :)))

Kicsoda!
Állat ez a képtár, a foltmunkák is. kösz...

Drágáim,
holnap fotózok egy párat a hétvégi dolgokból, isteni volt a tali, sajnálhatjátok, hogy nem neveztetek rá. Volt babázás (lovazás) is gazdagon... :))))
Meg ajándékozás, és mit ad isten, pojt Némától kaptam... ez annak kapcsán jutott eszembe, hogy egy írtó édes red-work-öt kaptam, ami ugye, nem szorosan idetartozó (csak a előbb említett képtár kapcsán beugrott), de muszáj megmutatnom, annyira bájos... :))) pusza érte barátném!


Előzmény: cicafej (3355)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3394
:))) Az a baj, hogy én még nem igazán tudom hogy ki kicsoda :)))
De majdcsak rájövök....
Előzmény: Kaoka (3393)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3393
Tudom nem engem kérdeztél, de így halkan megsúgom, hogy Lonci nagy babaszakértő. -:)))))))
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3392)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3392
Szia Némakertész!
Te nem vagy véletlenül valamelyik babakészítő társaságnak a tagja? Ha igen, akkor lenne majd egy-két kérdésem.
Előzmény: Némakertész:) (3376)
Camea Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3391

... én egy lapra tettem mind a háromféle angyalkámat... :o)

Puszi mindenkinek! :o))

Előzmény: Törölt nick (3385)
arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3390

Ok, megtaláltam! :-) A madárijesztőre már nem nevezek be, de ennek nekiállok!

Egyébként angyal lesz a következő téma? Mert mindenki erről beszél....

Előzmény: Törölt nick (3388)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3389
Cicafej, a közös képtáron a Wallát értetted? Vagy mire gondoltál konkrétan?
Előzmény: cicafej (3355)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3388
Itt a hozzászólás felett látod a topic leírását, benne egy link - ez a topicosok frissiben készült honlapja. Balra a főmenüben találsz egy olyant, h. közös varrás, ott az október címszó alatt látsz egy boszis képet. Elvileg ehhez hasonlót kell varrni- én pl. meg is próbálom, de van egy sejtésem, hogy sokan nagyon szabadon fogják értelmezni ezt a hasonlóságot.. :P :D
Még tart az ősz is, így ha van kedved, visszamenőleg a madárijesztőt is megvarrhatod.. vagy akármelyiket.. utólag is beteszünk a közös képtárba.. :D

Előzmény: arcencil (3386)
arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3387
Ok, közben okosodtam. Szóval most egy kép alapján kell boszit csinálni. Valaki el tudná küldeni?
arcencil Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3386

De kedvesek vagytok lányok! Tényleg nagyon inspiráló a topik!! :-)))

Kicsoda köszi ami a varrást illeti, én meg a te hatásodra kezdtem el másfelé (baba, patchwork) is tekingetni ;-)))

Egyébként nem, nem varrok hivatásszerűen, eme kreatívkodások csak a lelkemet simogatják a napi mókuskerék után..

 

Bocs, most egy pár napja nem olvastam a topikot. A boszis project az októberi? Ha jól tudom mindenki olyat készít amilyet gondol ugye? Szóval még gyárthatom??

 

IO, milyen képtárrol beszélsz?

 

Én a héten itthon nyomom az ágyat, mert összeszedtem valami bacit. De a kezem azért nem beteg annyira ;-)

Előzmény: Törölt nick (3385)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3385
ööööö... nem értem... (SzőkeIO)
Van egy olyan fejezetcím, h. karácsonyi ötletek. Ezen belül vannak az angyalok, lenne majd még külön Mikulás, hóember, adventi naptár, rénszarvas, meg amiből még több lesz. Egyelőre angyalokból van sok, ezért ezt próbálgatom feltenni.
A kérdés az, hogy egy képtárba menjen az öszes (esetleg kettőbe um. Kisangyalok és Angyalbabák), a szabásminták pedig a leírásból legyenek elérhetőek, vagy minden minta külön ablakban legyen elérhető képekkel együtt? Most mindkét verzió fentvan, de csak az egyik maradna meg.. Hm? (Nagyon zagyvákat írok?)
Előzmény: ki1csoda (3370)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3384
Hohó!! Még egy Rasmussen és Tildas rajongó! Üdv a fedélzeten! Tök jókat varrsz! :D
Előzmény: arcencil (3362)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3383
Nahát, Te ilyen jó oldalakat nézegetsz, és nem is szólsz..? :D
A Rasmussen angyalkákból nagyon könnyen csinálhatsz hasonlót..
Előzmény: ki1csoda (3380)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3382
Kozben megtalaltam, amibol majd az angyalom lesz:-) Azt hiszem nem vagyok formaban, hianyzik a gepem, az otthoni anyagjaim, nem emlekszem itt mim van es nem tudom mit is kellene varrnom:-)))))
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3381
ne haragudj, hogy csak csigázlak... majd gyorsan varrok valami mutogatnivalót is:D
Előzmény: ki1csoda (3380)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3380

OK, de nagyon kivancsi lettem:-)))))))

 

Lanyok, en nem igen tudok/akarok szabasmintakkal bajmolodni, hatha vkinek epp van egy ilyen:-))))

http://mellyandme.typepad.com/photos/rosalie_quinlan_designs/angel_for_all_seasons_summer_and_winter_2.html

Előzmény: Némakertész:) (3376)
cicafej Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3379
 OFF: Keress rájuk a gugliban, ha tudod a nevüket, majdcsak kiszűröd melyik a zűrös növényed. 
Előzmény: Kaoka (3375)
cicafej Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3378

Köszi!

 

Na, de igaza van Ildunak a kék angyallal kapcsolatban... én tényleg nem tudom milyen a pihés stílus, de ez az angyalka  a kékségénél fogva tényleg pihés... :-)

Hű, már fáradok.

Részemről manapság rekord ez az időpont a fórumon...

Előzmény: 4Hópihe (3373)
cicafej Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3377

Naná, hogy idetaláltam! Ez egy jó hely! :-)

 

Előzmény: ildu (3372)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3376
édes vagy ki1csoda, köszi a kérdést...
igen, varrtam, és az ok, amiért nem mutatom meg (pedig babaféle) mert egy pályázatra készült, és nem szabad feltenni a netre... de majd novemberben kb. megmutatom:D

a pályázat amúgy nem pw-s, azért nem tudtok róla, nem azért mert irigy vagyok...
nagyon szűk volt az idő (2 hét, szóval bele kellett húznom, még a topiktalin is ezt csináltam, tegnap éjjel lett kész..ma volt a beküldési határidő...)
de majd varrogatok mutogatóst is...

és nagyon helyesek a fenyőid:D
Előzmény: ki1csoda (3370)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3375

Szia ildu!

Mindenkinek jön a barátnője? Tök jó

.

Gondoltam ma rád. Egész nap szobanövényt ültettem. Csak tudnám honnan van ennyi virágom? De olyan gyönyörűek megérte a kupit, amit csináltam. Ráadásul valamelyiktől tele lett az egész karom kiütéssel. Most parázok, mert lehet, hogy mérgező és nem tudom melyik az. Nem magamat féltem, hanem a kis uncsibabámat.

 

Ami igaz nagyon eltüntél. Csak vége lesz a kerti munkáknak és belevetheted magad a varrásba.-:)

Előzmény: ildu (3372)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3374

hő-hő))

itt a lányok még nem tudják milyen a pihés stilus!!!

alig várom,hogy jöjjön a tél vagy mikor nem lehet a kertben dolgozgatni???

hogy lássam a munkáidat,mert van rá időd)

Előzmény: ildu (3372)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3373

a rizslábuid bübájosak..

ez a gatyó meg mint mikulás csomag fergeteges...)))))

köszi a mintát.. a mikulás foltos varrása ismerös. is)))

 évekkel ezelött több zsáknyi termohulladékot kináltam fel, és aki elvitte meglepett egy ugyanilyen sablonnal készült háromszög alapu mikivel. ) azóta is örzöm.)

 ugyanez papuccsal szintén nagy durranás szerintem.)))

Előzmény: cicafej (3367)
ildu Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3372

Szia,barátném!Örülök,hogy idetaláltál!

Csajok,klasszakat csináltatok!Különösen teteszenek az angyalkák,legeslegfőképp Pihe kék angyalja,olyan igazán "Pihés"!

Lassan -lassan lesz időm nekem is alkotni,Kaoka és Cicafej már tudja az okokat,amiért csak néma olvasó voltam.

Előzmény: cicafej (3367)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3371

Ki!csoda!

Erre gondoltam.

Előzmény: Kaoka (3366)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3370

IO, szerintem a Karacsony/angyal jobb lenne, mert van egy olyan gyanum, hogy lesz meg egy par:-)))

 

Kaoka, draga mire gondolsz?:-)) Egyebkent ezt boknak vettem, mert en eloben ismerem Arci varromanyait es nemcsak messzirol, de kozelrol is nagyon szepek!!!

 

Nema, hogy`s mint? Varrogattunk, varrogattunk?:-))))

Előzmény: Törölt nick (3358)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3369

Kicsoda!

Te jó ég! ilyen nincs és mégis van.-:)))))))))))))))))))

Előzmény: ki1csoda (3368)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3368

Arci, nagyon orulok, hogy kileptel a szinre!!! Jo a tarsasag, es tenyleg inspiralo!!

Akkor most pletykalok, mert ugye mi szemelyesen is eleg regota ismerjuk egymast, szoval NAGYON szepen varrsz es egy csomo dolgot Toled tanultam a varrasban:-)

Előzmény: arcencil (3362)
cicafej Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3367

Semmi akadálya!  :-)))

 

Beteszem ide a mintát, de csak a mikulásos felsőrészt, a talp több, mint 1 MB, ha lekicsinyítem, hogy ide beférjen, már nem az a méret lesz.

De  innen le tudod menteni remélhetőleg megfelelő méretben.

 

 

felsőrész

 

 

a papucs

 

 

tavalyi

 

Tavaly ilyenek voltak a zsákok nálunk, bébi Burda, rugi minta alaján készültek.

Csak egy ötlet... :-)))

Előzmény: 4Hópihe (3364)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3366

arcencil üdvözöllek a topikunkban!

 

Persze, hogy lehet. Azért van.-:)))))))))))) Nem is tudom miért, de ki1csodára emlékeztetsz. Szépek a munkáid. Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk.

 

Előzmény: arcencil (3362)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3365
Szia arcencil,
jó, hogy kiléptél az árnyékból :D köszöntünk itt a topikban, hajrá, jó varrást... megvan a boszis kép? netán már a boszi is?
(jaj, az enyémmel már megnt nincs semmi :(((()
megint bele kéne húzni...
Előzmény: arcencil (3362)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3364

:o))

 én is szeretnék miki papucsot...

Előzmény: cicafej (3361)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3363

szia! én is csak nemrég kapcsolodtam, de bizonyára mindnyájunk nevében köszönthetlek.

 jó kis csapatba kerültél.))jól fertöözödj meg te is ezzel az elfoglaltsággal!!!

:o))

 a varróangyalkák  és a nyuszipárod--háááát csuda aranyosak.!!!!

látom a ruhákban is otthonosan mozogsz)

csak hobby szinten varrsz vagy profi játékos vagy???

Előzmény: arcencil (3362)
arcencil Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3362

Sziasztok! Szeretnék hozzátok csatlakozni, és előlépni az eddigi sunnyugó olvasó kategóriából. Lehet?

Én főképp varrok, mostanában kezdtem el bábokat, játékokat csinálni.

A filckr-es fotóalbumomban van fent néhány darab, bár a fotókat csak most kezdem el csinálni, ezért rengeteg minden nincs fent.

Egyébként Szegedről írok.

Szeretnék részt venni a havi babakészítésben is! Remélem befogadtok :-)

 

cicafej Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3361

Igen, jól emlékszel, a Mikipapucsos vagyok.  :-) És örülök, hogy emlékszel..  én is rád..meg még néhány többéltű alkotóra, akik a szomszédban is felbukkannak néha.

 

Természetesen felteheted az angyalkát a honlapra.

És  bár nem baba, de a Mikipapucsot is, meg esetleg a rizslábú mikulást.

 

Ami nem 100% az én ötletem, azt ott is jelzem.

 

Hópihe! Biztos nagyon fogják élvezni a gyerekek az új tag társaságát.

nagyon jól néz ki... 

Előzmény: Törölt nick (3358)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3360

hrr..grr... ))))megnéztem akkor is , de itt az index kicsit leméretezi... én meg szeretem az apró részleteket is jól megmustrálni...

 madárijesztöimhez mindig ezt a sapit használom... adott fejhez méretezve...

a ruha pedig játékbabaruha szabásminta.régi burdából.

Előzmény: Törölt nick (3358)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3359

egységes textildiszekböl készitett fenyőfát tervezel???? készits majd a fenyőfádról egy óóóóriási fotot nagyon kiváncsi vagyok, hogyan mutat a zöld ágak között ez a sok szépség...milyen fénnyel világitod be öket???

baromira tetszenek a gombos megoldások.))))

 

-- igen a kék nekem is))) jégtündérnek neveztem el.. kék világban élek  abban tudok leginkább gondolkodni!!!ez a miénk marad.

a többi célirányosan elajándékozodik hamarosan.

piros fára illetve fehér fához készült..

aztán lehet,hogy elsütöm még párszor ezt a meglepit,mint ujdonságot.

nem dolgozom a pethöben a legkisebb pelyhemmel járunk fel., csak kreativ vagyok, besegitek, és az isiben is ha beférek az iskolai rendbe tartok kézmüvest foglalkozást,-jókedvből -és gyerekekkel szeretem igazán.4gyerekem van,könnyü nekem gyermeknek maradni,mert ott tartanak a jelenlétükkel)))

 de nagyon izgalmas és kihivás is egyben  a mozgássérült gyerekekkel  is dolgozni-alkotni.különleges élmény és feltöltödés nekem is ha velük bulizom kreativan.

 

-tár.hu olyan jó lenne egy közös képtárra, de most átmenetileg szünetel a képfeltöltés...nem tudom a g-portál nak van e korlátja sulyban hány megát gigát enged egy regisztrációhoz...-olyan izgalmas a variációk egy témára)))

-----------

 

 

Előzmény: ki1csoda (3357)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3358
Sziasztok!
Csak gyorsan rohanok, gyönyörűeket csináltok, Kicsoda, ezek a karifák baromi jók! :D Majd jövök dícsérni mindenkit külön is ám, de most csak annyit szeretnék kérni, ha van érkezésetek rá, nézzetek be a honlapra. Találtok a karácsonyi menüpont alatt egy olyant, hogy angyalok, itt vannak (még nem teljesen) összeszedve az eddig feltett fotók, hébe-hóba leírással. Fentvan még a korábbi verzió is, ahol nincsenek egyben az angyalok, viszont rögtöna főmenüből lehet elérni a leírásokat is.. Melyik maradjon?

Cicafej, üdv itt, én is emlékszem Rád, Te csináltad a 3 csajszidnak azokat a helyes Mikipapucsokat, nem? :D (ha mégis keverlek vkivel, bocs..) A Te angyalod leírása is felkerülhet?

Hópihe! Hrrr, Grrr.. mi az, hogy megnéznéd a narancsbőrös hölgyikéket? Nem láttad még őket? :o Egész garmadával van belőlük az augusztusi közös varrásról.. Nem szállsz be eggyel? (Ktimó, nem is láttam mikor fényképezte Bubsza ezt a "felállást")
A madárijesztődnek milyen szabásminta alapján varrtad a ruháját? Nagyon jó a nacija, sapija is.. A plusz dekorációk kapcsán én is egyetértek Kicsodával.. :D

Ktimó, ezt az angyalkát akartad feltenni a honlapra?
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3357

Pihe,  nekem a kek angyal:-) tetszik!! Olyan ejkiralynos. Nem vilagos a statuszod, csak mint Poirot velem, hogy a Pethoben tanitasz:-), szoval ha majd iskolas lesz a gyerek remelem ilyen lelkes es kreativ tanitokat kap!!!!  Szerintem ennek a madarijesztonek lett a legjobb az arca. A reszletek meg erdekesek, ahova Te meg tennel egy aprosagot, en ott ugy erzem mar reg kesz:-)) En pl mar nem adtam volna tokot neki:-)

 

 

En most karacsonyfa diszeket gyartok:-) A kovetkezo kor a csillag, hoember. Es keszul angyalfuzer is:-))

 

 

 

Lanyok, nem lehetne, a kesz angyalokat, egy konyvtarba  betenni? Egyutt nagyon jok lesznek. Vagy mint bonusz feladat a kozos varrashoz?

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3356

ez a narancsbörös kövér stranrainduló hölgy szenzációs..

:o)))

a többi is szuper.. kár,hogy olyan kicsike a kép és sötét, szivesen megmustrálgatnám jobb minöségben is öket...

---------------------

befejeztem az osztályterembe a madáijesztöt..

 a nagy izgalomban a cipöt elfelejtettem,pedig gondoltam,hogy azt is a vállára dobom majd. 60cm-es lett.

hátul a nyakánál lehet felakasztani...

van spárgából füzött kosárkája a hóna alatt, hangya a vállán,zsebböl  kilogo papirzsepi,ráhullott falevelek,termésekböl disz  a sapiján, és  sütötök füzér a kezében.ez utobbi kinderbelsökböl készült lefestve...egy kinött puhára mosodott farmeringet használtam fel hozzá és maradékokat..ennek sincsen teste külön, csak helyenként bélelések,hogy legyen tartása. a vállai pl körbebélelt torok nézegetőfaspatula. és fagyipálca tartja a fejét.

Előzmény: ktimó (3353)
cicafej Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3355
Sziasztok!

Csak ámulok és bámulok, milyen aktívak vagytok!

És termékenyek,  legalábbis rongybabásan... :-) 

Angyalkásan..:-))

Egyik szebb, mint a másik, na és a linkek, nem lehet elszabadulni az oldalakról…

Mi lesz a foltjaimmal, ha ennyire rabulejtenek a babák?  

Vagy, ha  manófüggő leszek???...:-))

 

zsuzsibaba-janómanó, 4Hópihe:

Köszi!  Biztatásnak veszem…Jól esik!

És köszönöm a szőlőmanós instrukciót, bevallom, hogy még nagy a lemaradásom visszamenőleg. Tudom, hogy még nagyon sok okosságra lelek, ha visszaolvasgatok.

 

b-ildikó :  Ez is jól esik!!!  :-)) Én is örülök,  hogy összefutottunk, ezek szerint téged is itt kell keresni, ha „odaát” nem lelünk.

 

Azt szeretném megkérdezni az „illetékes”(ek)től, hogy esetleg létezik-e egy olyan közös babavarrós képtár, tárhely, ahová  bárki feltöltheti a közösbe szánt irodalmát a témában, vagy mindenki egyénileg oldja ezt meg..????

A foltvarrásos topiknak volt egy ilyen próbálkozása, de gondolom jelszavas mivolta miatt a feledésbe merült.

 

Kellemes babázást mindenkinek!

Kaoka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3354

ktimó!

Akkor most melyik mekkora?

Előzmény: ktimó (3353)
ktimó Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3353
 Bubsza küldött egy képet a Határtalanul kiállításon készültek közül, amin az én és IO babái vannak. Az augusztusiak között ekkora a különbség :-)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3352
Nagyon aranyos vagy, hogy így törödsz velünk. Biztos jó lesz. A színminta pedig szuper jó lesz.-:)))))
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3351)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3351
Sziasztok!
Írtam mindenkinek levelet, remélem megkaptátok.
A többieknek írom, hogy kapni fogok mintákat az anyagokból (remélhetőleg szerdán) ezeket lefotózom, és így mindenki kiválaszthatja, hogy milyen színű anyagot kér, és mennyit. A kért anyagokat pedig a jövőhéten, vagy az azt követő héten fogják megvenni. Így nem csúszik le senki róla :) És biztos lesz a színválasztás :)
Remélem így mindenkinek megfelel!

Zsuzsi
Kaoka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3350
Nagyon szép lett! Micsoda gyönyörűséges szép angyalkás karácsonyotok lesz!-:))))))))
Előzmény: 4Hópihe (3348)
Camea Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3349

Wow! Szépséges! :o) ... és gyönyörű az anyag! :o)

 

Szép angyalkás új hetet minden kedves topiklakónak! :o))) (MI lesz a boszikkal? :o)))

Előzmény: 4Hópihe (3348)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3348

szép napot!

 az éjjel lett még egy azonos kaptafára készült fehér angyalkám is.

neki talpacskát biggyesztettem.

zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3347
Sziasztok!

Anyag ügyben mindenkinek, aki írt nekem, visszajeleztem, hogy felírtam a kért mennyiséget. Ha esetleg valakinek nem írtam vissza, akkor nem kaptam meg a levelét :(
Mindenkinek szép napot! :)
mági55 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3346
Írtad neked mélt, megkaptad???
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3343)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3345
Ezzel a picasa oldallal nem tudok betelni! Akár kinek kattintok az albumára, mindenhol van valami jó. Ez nem ér!!!!
Már fullon vagyok az ötletekkel!!!!!!!!!!!!
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3344

ez nagyon jó link))).

-----------------

levetköztettem a manómat, vagyis inkább letépdestem a ruháit sikerült a fülbevalóját is lebütykölni, és átruháztam,.

Előzmény: jociandi (3341)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3343
CSAJOK - CSAJOK - CSAJOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FONTOS KÖZLEMÉNY!
Egy nagyon kedves ismerősömön keresztül tudnék babatestnek anyagot szerezni. Ebből eredetileg bodykat varrnak. Nagyon jó minőségű (Benetton anyag) nem szöszölődik és sok mosás hatására sem nyúlik el a body. (a fiamnak csak ez van :) )
Most jeleztek vissza hogy tudnak venni anyagot (vagyis szívesen vesznek ha kapnak olyan színűt a nagykerben). 2.000Ft-ba kerül kilója ami kb. 3-4 méter anyag. Hétfőn mennek a nagykerbe, tehát ha kér valaki, akkor minél hamarabb írjon nekem: rongybabak@gmail.com
Ez az anyag (szerintem ami egész jó szín) krém szín. Sajna nagyon világos rózsaszín nincs :( Olyan póló anyag, de nem nyúlik el, a vastagsága is olyan. Remélem azért valahogy sikerül elképzelni, de gondolom így látatlanba elég nehéz. Itt van két body, hogy lássátok hogy kb milyen ez a szín.
bodybody2
Egyik sem az igazi szín, inkább az elsőre hasonlít.nbe van
Én tuti hogy rendelek belőle.
Ha valaki kér, akkor én szívesen megveszem neki, és elpostázom. egyébként ez az anyag Debrecenben van/lesz.
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3342
Megnéztem pár albumot erről az oldalról. Ilyenkor utálom magam! Annyira szeretnék én is ilyen szép karakterbabákat készíteni! Az a rossz ebben az albumnézegetésben, hogy mindig belelkesedem, aztán meg rájövök, hogy ugyse tudom megcsinálni :( Ha másra nem, akkor ötletadónak, inspirálónak viszont jó!
Előzmény: jociandi (3340)
jociandi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3341
Meg itt is vannak ruhák:
ruhák
Előzmény: jociandi (3338)
jociandi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3340
Helyes lett nagyon!

Találtam egy linket, kb. a babakészítés bibliája:
Könyv
Előzmény: 4Hópihe (3339)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3339

én nem tudok félóra alatt legyártani egyet.. kicsit tovább tartott, de elkészült a saját fánkra is az angyalka.. megjegyzem még sosem volt angyal a fenyőfánkon.

az arca szépsége nem az én hirtelen feeljavult rajzolásom eredménye a nagyobbik pehely lánykám rajzolta rá.

az ö fejpántjára a  számomra legszebb jégvirágot tettem diadémnak. a kezében is ilyenekböl kapott füzért.

a cipöje zsinorvégzáró arra is tettem kis jégvirágot, és,hogy ne forduljon majd el a lábát a ruhájánál  is kicsit rögzitettem.

keze kis hingarocell golyó, ez  a foton kevésbé látszik de ott van..

 

és azért van kék ruhában ,mert nálunk kék a karácsonyfa...

jociandi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3338
Ilyenekre gondolsz? http://picasaweb.google.com/dongbacky/TwoHourDolls
Előzmény: Andra13 (3231)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3337
...muti!... :o)
Előzmény: ki1csoda (3332)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3336
jaj, most jöttem győrből:(((( és csak most van itt a cím....:(

amúgy meg nagyon ügyesek vagytok, és hogy mennyit pörögtetek a hétvégén:D

robogok varrni, majd jövök:D

Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3328)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3335
.. ez hungarocell golyó fej volt. Az volt itthon, bevált...:o) Most néhány nap szünet, mert holnap hazajön a Kedves. A lakás már ragyog....(majdnem)... holnapi kaja a gázon és a sütőben... kicsi szívem ünneplőben...(a "bébik" moziban :o))), ...és minden kreatív dolog bedobozolva... ha jól számolom szerdán megy vissza, azt nem tudtam kiszámolni melyik napszakban, de addig se angyalka... se karácsony... csak ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ. :o))))
Előzmény: ki1csoda (3332)
mági55 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3334
Kár, hogy ilyen kicsi a kép. Tűzoltókra még nem gondoltam, de lehetséges. Mindenesetre aranyosak, nem?
Előzmény: ki1csoda (3333)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3333
Ezek a babak mik?Tuzoltok? Annyira helyesnek tunnek:-))
Előzmény: mági55 (3286)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3332
Camea, nagyon benne vagy!! Nalam is a kek nyert. Annak vegul mibol, hogy lett a feje? Szerintem is jo lenne girlandnak ez a fajta. En is tervezek ilyet csak meg nem talaltam meg a megfelelo mintat, de ez mar nagyon kozel van:-))) En most karacsonyfa diszeket gyartottam, karacsonyfa, csillag, madar, haziko:-)))
elena2 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3331
Köszönöm a címet!
Rokonság nekem is van arrafelé, akkor muszáj lesz megkörnyékezni őket.
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3328)
mági55 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3330
Ez már igen, ez tetszik nekem nagyon. Mikor is lesz ennek szabásmintája? Vagy én vagyok bamba és már előzőleg fel is tetted????
Előzmény: Camea (3319)
mági55 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3329

Tényleg!!!!

Na, így jár aki pápaszemes és már azzal sem lát jól!!!

Előzmény: jociandi (3316)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3328
Itt a bolt címe, remélem nem veszik rossz néven, ha ide beírom. Elvileg nagyon készségesek. Ők szerintem nem vállalnak postázást, nekem egy győri barátnőm szokott bemenni a boltba és mintát kérni, ezt küldi el nekem, és ami megfelel, abból vesz. Elég gyorsan cserélődik az árukészletük, de hasonló anyagok mindig vannak.

Ö-KELME Méteráru Rövidáru
BABATEX Kft
Győr, Kodály Zoltán u. 23.
Előzmény: Kaoka (3326)
elena2 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3327
Sziasztok!
Én is kérem a győri bolt címét! Előre is köszi!

Kaoka, ha vállalnak postázást, társulhatnánk, oszlik a postaköltség. Bemennék a városba és valahol a metró vonalán találkoznánk. Persze, csak ha Neked jó így?
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3324)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3326

Igen Én kérem az üzlet címét. Köszönöm.

 

Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3324)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3325
... rongybabára textilhajat!!!! :o)) Nos, ez tök sima 3-szálú fonal, de amikor rávarrom a feje tetején, akkor szétbontogatom a szálakat, ettől göndör. Egyébként pedig érdemes begyűjteni a kézzel kötött, kidobásra ígért pulóvereket a rokonságból, abból lehet még szépséges göndör hajat készíteni. :o))
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3324)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3324
Camea, nekem ez a kék angyalka tetszik a legjobban, nagyon ott van!
A haja babahaj?
Nem tudja véletlenül valaki hogy ilyen "göndör" hajnak való fonalat lehet-e kapni valahol? Már arra is gondoltam, hogy lebontom a padlószőnyeget :) mert az olyan lenne. De azért ideáig nem vetemedek.

Téma mindig a baba testének az anyaga. Nehéz megfelelőt találni :( Sajna még én se találtam meg. Nekem győrből szokták hozni egy méterárú boltból. Elég sokféle anyaguk van, és aránylag jó áron.
Sajna én az ország másik felében lakom, így egy barátném szokta intézni nekem az anyagot. Itt a környékünkön 1db méterárú bolt van, és nincs is nagy választék, és még drága is!!!!!
Ha esetleg kell valakinek a győri bolt címe, akkor szívesen megadom :)
Előzmény: Camea (3319)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3323
... az egész lyány csak 13 cm.... olyan karácsonyfára való... meg angyalka-fűzért is lehet készíteni belőle... én pl. azt fogok azt hiszem.... :o)))
Előzmény: Kaoka (3322)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3322

ktimó!

Köszönjük a mintát.

 

Camea!

Írtó helyes lett. És hány centiméter? Te aztán pörögsz!!!

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3321

oktobertől karácsony

:o))))

Előzmény: Camea (3320)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3320
... azért tesszük fel, hogy mindenkit elkapjon a karácsonyi készülődés láza! :o))
Előzmény: jociandi (3318)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3319

... tisztára azt hittem, hogy egyben van.... szerintem viszont így egyszerűbb, és zsipp-zsupp, pillanatok alatt megvan! :o)

 

Kaoka! Tényleg jobb gömbölyű fejjel..... és gyorsabb is! :o))

Előzmény: ktimó (3317)
jociandi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3318
Tetszik nagyon, jó, hogy ilyen szalagból van a szárnya.

Lányok, annyiféle angyalkát tettetek fel, hogy teljesen elkap a karácsonyi készülődés láza a végén :))
Előzmény: 4Hópihe (3301)
ktimó Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3317

Sziasztok!

Küldöm az angyalka mintáját. A szárnya külön van. Csak fényképezővel csináltam, de remélem, használható. A csillag alakúból hóembert és télapót is lehet csinálni.

 

 

Előzmény: Kaoka (3315)
jociandi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3316
Ugyanaz, mint a hóemberpár, csak ruciban vannak.
Előzmény: mági55 (3286)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3315

És kitömés után varrtad le a szárnyaknál, vagy elötte? Jó lesz az hétfőn is.

Na most menni kell a konyhiba, de azért figyellek ám! Már megint itt ragadtam.

Előzmény: Camea (3313)
jociandi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3314
Nagyon cuki ez az angyalka, köszi! :)
Előzmény: tallina (3211)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3313
Hétfőn tudok mintákat feltenni... itthon nincs scannel vagy scanner ...a csuda tudja...... Végülis lehetne külön a fejét, de ebbe pont az a pláne, hogy egyben van...nah, próbálok egy külön, kerek fejűt... :o)))
Előzmény: Kaoka (3311)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3312
... hja átfutottam a mondatot, hogy "most meg folytatom"... bocccccsi.... :o)))
Előzmény: Kaoka (3309)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3311
Nagyon jó lett, de szerintem is másképp kellene a fejét. Talán külön, hogy gömbölyű legyen az arca. Kérjük gyorsan az improvizált szabásmintát.-:)))))))))) Amúgy a szárnya nyagyon sikkes lett és ettől az egész angyalka. Teljesen jó, tetszik nagyon.
Előzmény: Camea (3308)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3310

Drága Kaoka! ... térjünk erre kicsit vissza! ...hol lett vége a babázós korszakodnak? :o)))) Ugye nem nekünk akarod bemesélni, hogy ott és akkor? :o))))

 

Én egyébként 16 évesen simán még kiraktam a plédet az udvarra és varrtam a babaruhákat.... randiról irány haza és babáztam, aztán megszületett az unokahúgom és lenyúlták a babáimat... és hogy-hogy nem a lány még most is morcosan emlékszik, amikor lenyírtam a Zsuzsi babáját... mh. 20 körül voltam... :o))) ... aztán néhány év kihagyás... most meg mááááá' nem hagyom abba, amíg ééééélek! :o))))

Előzmény: Kaoka (3309)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3309

Nákunk ugyanez a történet!

Ott a mózeskosárba a baba. Rózsaszin.-:))))))))

Én még 14 évesen babáztam. a barátnőmmel együtt. Felszálltunk egy nagy macival és egy nagy babával a villamosra és elmentünk a végállomásig. A villamos zötykölődésétől brummogott a maci a baba meg sírt, mint egy nyávogó kismacska.

Persze volt közönség.

Visszafelé, már eldugtuk a hátunk mögé és úgy szégyeltük magunkat.

Na ott lett vége a babázó korszakunknak, de még mindig emlegetjük. Most meg folytatom a babázást, csak nem villamosozok velük.-:)))))))))))))))))))

Szegény baba aztán repült, mint a madár!
Előzmény: Camea (3307)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3308

Nah, itt van.... nem szép az arca... a nyakához ki kell találni valamit, hogy szebb legyen, amúgy pedig nagy a feje... a következő jobb lesz.... :o) ... DE egybe van a szabva a szárnya a rucival! :o))

Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3307

.. igen, gyönyörűeket készít.... de gyönyörűen fest, rajzol, és verset is ír.... ilyen... :o))

Kíváncsian várom uncsika babáját :o)) A lányom első karácsonyára kapott gyönyörű babát mózeskosárral, rózsaszín huzattal... áh, álomszép volt, a babát nem én készítettem, de minden egyebet, játszott vele két napig... aztán két év múlva egy gyönyörű götz baba... nah azzal már csak egy napit... a következőkben már csak úgy szólt a dolog, hogy, "ha nem viselkedsz rendesen, babát kapsz karácsonyra!" ... ezt még a mai napig is hangoztatjuk! :o)) 

Előzmény: Kaoka (3306)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3306
Mond meg a barátosnédnak, hogy minden elismerésem. Még a lányom is olvadozik a babáitól. Ő az oka, hogy megfertőzött, meg persze Lonci. Karácsonyra elkészül az én saját stílusú egyszem uncsikámnak a csodababája. Most még nem érdekli, de remélem addigra már megkomolyodik.-:)))
Előzmény: Camea (3305)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3305
Te, Te, Te... én így kávémérgezést fogok kapni... az enyém már rég lefőtt, és mivel nincs itthon a párom, az övét is megittam.... nehogy kárba vesszen. :o)))
Előzmény: Kaoka (3302)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3304
Házat újítanak és minden zsinór ki van húzva..... :o) .. és  neki ez a munkája is, tehát nem ér rá itt lógni velünk.... hanem dóóóóógozik olyankor, tudod... babát varr! :o))))
Előzmény: Kaoka (3302)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3303

wow, nagyon jó! :o)) De Te miért lógatod a karácsonyi babát... azt majd november végétől lógatjuk, Te! :o))) IO majd cseréli az indexbabán... goooondolom! :o))

 

Megcsináltam az előbb Timo angyalát, de kifogyott az elemből a szufla a fotógépben, most töltődik. :o)

Előzmény: 4Hópihe (3301)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3302

Camea!

Mit csinálsz ilyenkora hajnalban? Nálam még csak most fő le  a kávé. Küldök egyet virtuálisan.-:)))))

Imádom a babáidat és az angyalkáidat. És a barátnőd waldorf babáit is. Ő miért nincs itt?

Előzmény: Camea (3300)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3301

még vagy már fennt vagy???igy mutat az enyém ha fellógatjuk.

---

 a multkor láttam,hogy felkerült az indexbaba oldalra. a piros angyalka kérhetek egy cserét,hogy inkább ez legyen fennt,? ezen az arca is javitott ,nem olyan szigoru.

Előzmény: Camea (3298)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3300
... én egyben képzelem.... mindjárt kipróbálom. :o)
Előzmény: Kaoka (3297)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3299
óóóó, most látom a fotón, hogy nem is látszik, hogy vannak a kezükben csillagok.... :o(
Előzmény: Camea (3298)
Camea Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3298

 

 

Ktimo.... az az angyalka tényleg jó lenne karácsonyfára.... :o)...hohohóóóó, én is akkkkkkarrrrokkkk! :o))))

Kaoka Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3297

ktimó!

Mindig mutatsz valami aranyosat. Az anygyalkák szárnya külön van belevarrva, vagy egybeszabott az egész?

Előzmény: ktimó (3288)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3296

mági55!

De miért nem itt folytatjuk?

Az nem számit, hogy nem tökéletes, Nekem se mindig sikerül. Itt az alkotás öröme a lényeg. Ja! És nem vagyok Csanakon.-:)))))))))) Itt ülök a gép elött, ölembe a varrnivaló és rá vagyok kattanva a waldorf babára. Azt próbálom tökéletesíteni.

Akinek kislány uncsikája van!!! Varrjon sok babát. Ugye????????

Előzmény: mági55 (3295)
mági55 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3295
Válaszoltam!
Előzmény: Kaoka (3294)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3294
Küldök emailt.-:)))
Előzmény: mági55 (3286)
ktimó Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3293

Jaj, nem, már régóta van gépem, de inkább a foltvarrással próbálkoztam, ahol csak hosszú egyeneseket kell géppel varrni, vagy inkább kézzel szerettem dolgozni. Az ilyen aprólékos kicsi dolgoknak nem mertem géppel nekivágni.

A télapó fent van a folt-varras.hu-n (Ötletes dolgok / Karácsony), de a mintáját elküldöm neked priviben.

Az angyalkáknak nem volt igazán funkciójuk, csak kitettem őket a szobában dekorációnak. De az idén nagyon gondolkodom egy angyalkás karácsonyfán (pár éve fehér horgolt díszeink vannak, most már azt meguntam).

Előzmény: 4Hópihe (3290)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3292

a napokban alaposan ki lettem okositva ha neked nem ujdonság akkor bocs.

 a drotos figuráknál a drot köré csavarják a tömöanyagot a fliezt, és behuzzák egy harisnyába, a drotok vége pedig visszapöndöritve.... törés ellen nem tudom mi az orvosság...talán szigetelöszalag ha szigetelés nélküli a drót, persze nem utólag...

:o)))

Előzmény: ki1csoda (3289)
b_ildikó Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3291

Dejó dejó hogy előkerültél!! :-)))))

Hiányoltalak!!

 

Előzmény: cicafej (3282)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3290

ktimó ha ezt a hsz-d pár órával korábban teszed be...ma éjjel mikulást varrok.de elkéstél és most sirok. kaptam egy darab piros polárt amit nméregettem,hogy ebböl semmt nem tudok csinálni kelléknek nem kell,mert nem szeretem a pirosat, jó mikulást meg nem láttam még..

 hát a tiéd nagyon ott van a toppon... hihetetlenül aranyos..

elküldöd a szabásmintáját???hátha mikulásig lesz még piros maradékom!

a hóembereid máris imádom hóember rajongó vagyok.

az angyalkák is helyesek.. ez asztali dekoráció vagy minek szántad? mennyire sulyósak???

 bevallom becsülettel olvasgattam a topikot elejétöl , de arra nem emlékeztem ,hogy neked csak augusztus ota van varrogéped.. vagy elötte kézzel varrogattál?? de mindegy is akkor dupla gratula a munkáidhoz..mert akkor te nemcsak ugy hipp-hopp megvarrod, hanem alaposan megdolgozol minden egyes daarabkával..

Előzmény: ktimó (3288)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3289

Timi, eloszor en is kicsit elbizonytalanodtam a nadrag lattan, mert emlekszem meg, hogy hogy huzodoztal a ruha varrastol:-))) Azokat az angyalokat en is szeretnem meg megvarrni, tavaly a csillag hoembert megcsinaltam es szerintem nagyon aranyos.

 

A drotrol jut eszembe, sajna nekem is van vele gondom, mert a felhobaba kezet mar sikerult eltorni es erzem benne a drot veget. Nem igazan tudom mit csinaljak:-( mert Dani imadja.

ktimó Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3288

Ha már mindenki angyalkás / karácsonyos lázban ég, megmutatom, nekem milyenek vannak:

 

 

ktimó Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3287

Köszi, mindenkinek. Akik ott voltak augusztusban Ki1csodánál, tudják, milyen nehezen varrtam géppel. Szerintem azóta fejlődtem, örülök, hogy 4Hópihe észrevette a kezét. Nagyon igyekeztem :-) És a nadrághoz sem mertem volna még pár hónapja hozzáfogni :-) A sál azt takarja, hogy az ing nyaka nincs eldolgozva, csak vágtam egy lyukat a félbehajtott anyagra :-(

 

IO! A gombokat még májusban Szekszárdon vettük, négyen kétfélét, majd osztoztunk.

Előzmény: 4Hópihe (3265)
mági55 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3286

Sziasztok!

Babavarrásra (is) kacsingató foltos vagyok én is. Találtam egy képet már nem tudom hol, ráadásul ilyen kicsiben. Ahhoz viszont elég, hogy ha valaki esetleg a lelőhelyét és mondjuk egészen véletlenül a szabásmintáját is tudná prezentálni, hát nagyon megköszönném.

Üdv. nektek Ági

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3285

annyira jó ez a madárijesztö ,hogy ihaj..

baromira élvezem az adott témát ki,hogyan dolgozza fel, teljesen kiállitás jellege van.

-------------

szőlőmanőval kapcsolatban kicsit ha visszagörgetsz akkor találsz egy szölö szabásmintát.. abból kihámozod neked mire lesz szükséged belöle, és akkorára méretezzed amekkora egy golyó fejjel arányos lenne, aztán a golyóhoz egy csucsos  sapi, vagy amilyet elképzelsz h ozzá

az egészet egybegyurod  máris kész a szőlőmanó.

az enyémnek van egy kis szépséghibája a szölóindák drótból vannak odatekerve ettöl nem gyerek kézbevaló  a másik szépséghibája a szölöszemek összehuzását hátulra igazitottam, féltojásfejet kapott, igy hátulról nem igazán érdemes nézegetni,

viszont én nagyon szeretem az ajtódiszeket és ez egy ujitás volt számomra.

Előzmény: cicafej (3282)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3284

a szabásmintákat vördben szoktam méretezni akkorára amekkorában el akarom késziteni..annaksegitségével már tájolható...

:o))

-----------------------

camea piás angyalka??? he-he pezsgözött???

az operaénekes viszont annál inkább illik rá...

Előzmény: Törölt nick (3273)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3283

Huhhhhh, csajok! Azt se tudom,hogy kinek az alkotását dícsérjem jobban :) Megint nagyon-nagyon jó és szép munkák készültek!

Hópihe, ez a szőlőmanó is fantasztikus. Milyen jól mutatna egy őszi csendéletbe a kis ágacskára felakasztva. Nálunk a suliba mindig volt a tanteremben egy "évszak fa" azon ez most jól mutatna :)

Ktimo ez a kertésznaci annyira jó, hogy simán ráadnám a fiamra. Ja, és a madárijesztőnek nem az embereket kell ijesztgenie, hanem a madarakat :) A lényeg az, hogy cuki :)

Camea ez a baba egy operaénekesnőre hasonlít, aki épp áriázik. Haláli! Miből van a haja????

Cicafej, ez a madárijesztő is nagyon aranyos. Ha én madár lennék, tuti bebújnék a kalapja alá, és ott fészkelnék :)

 

Nekem most az októberi boszi (az első kép) mozgatja nagyon a fantáziám. Ha lesz egy kis időm, akkor ki akaron próbálni drótvázas kivitelben. Olyat még nem csináltam...

 

Zsuzs

cicafej Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3282
Sziasztok!

 

Napok óta kerülgetlek titeket, mint macska a forró kását. :-)))

Mutassam, vagy ne mutassam.. ?????.

Egykoron előfordultam a foltos topikon, de idő hányában csak olvasom manapság.

 

Meg ezt is már…és meg is fertőztetek, mert én nem igazán szoktam „babázni”.

Nagyon kezdő koromban, (mint varró, és, mint anya, ) ún. „szeretetbabákat” kreáltam a lányaimnak.

Olyan „ami igazán lényeges a szemnek láthatalan” babák voltak szerintem, :-)) de mind le lettek amortizálva, úgyhogy a lányok szerették.

 

Kicsit megkésve mutatom a madárijesztőmet,

(megsúgom, hogy a nyanyamanó is készen van, csak képes leszek elfelejteni, ha itt lesz az ideje).

 

Van nekem is egy angyalkám (mintára gondolok :-)) ), ami nem egy nagy durranás ugyan, de más sk. mintával nem szolgálhatok. Azért ezt megmutatom, ez is ezerféleképpen készíthető, talán valaki hasznát veszi…

Újságok nekem is netről vannak, amiket itt említettetek már többször is…

Ezekkel tényleg vigyázzatok, mert mindig vannak”jóakarók” a folt-varrásra több, mint 20 éves újságokból lettek feltéve leírások, képek, ebbe is volt, aki belekötött.

 

Viszont elárulhatnátok nekem, hogy ilyen mintákat, mint ez a tündéri szőlőmanó honnan lehet becserkészni…

 

Nektek gratulálok a sok szép munkához, a honlaphoz, az igyekezethez, további eredményes ügyeskedést kívánok mindenben, mindenkinek!

 

Időnként biztos benézek majd…

 

 

madárijesztő úrfi

 

 

"ijesztő" pofa

 

 

angyalkák

 

 

minta
Camea Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3281
Pusz Neked is! Délben már én is lelépek hazulról, tehát nincs varrogatás... de a "bébik" már tegnap elléptek, így főznöm se kell.... lazítás... :o))))
Előzmény: Törölt nick (3280)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3280
:-DDDD Addig is jó varrogatást! :D
Pussz mindenkinek, jó hétvégét! IO
Előzmény: Camea (3278)
Camea Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3279
... az igazság, hogy a picassán és a kínai (vagy japán vagy mittoménmilyen) gyűjtőoldalakon iszonyatos mennyiség van fenn, nemtom, hogy érdemes-e azzal szórakozni... fel kell tenni egy gyűjtőlinket, aztán tovább lehet lépegetni... mh? Hjóóóóóóó, kis csömört-okozó oldalak... hónapokig nem varrtam utánuk! ;o) .. mármint a kínai (vagy....) oldalak látogatása után... a Picassát már pianoban nézegetem.... :o))
Előzmény: Törölt nick (3273)
Camea Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3278
:o)) hja, lehet, hogy kellene.... a párom már reklamál, hogy mindig beleül, belelép... stb. valllllllllllamilyen szúrószerszámba.... :o))) Hétfőn jön haza... holnap mikroszkóppal takarítok, nehogy..... :o)))))))))))
Előzmény: Törölt nick (3277)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3277
:D A probléma ismerős... A megoldás: Varrószoba!!! (jaj, csak lenne, már kéééész.. , ((akkor nem kellene megint a nappalit szétrámolnom.. :D)) )
Előzmény: Camea (3276)
Camea Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3276
... én is vettem a múltkor murisan édes kis gombokat... szivecskéset, pillangósat.... 3 színbben mindegyiket... és azóta se találom. :o( ... majd, ha nem lesz rá szükségem, úgyis beleakadok valamelyik dobozban. :o)
Előzmény: Törölt nick (3275)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3275
Tök jó lett!! :D Jaj, ha tudtam volna, hogy Te is elcsábultál egy szett gombra, megfűztelek volna, hogy csereberéljünk.. Én szívecskéset vettem, de nagy vívódások árán csak.. annyi szép szín és forma volt!

Az én madárijesztőm úgy készül, mint a Luca széke... Hétvégére maradt az inge, cipője, sapkája... A szorgalmasabbak meg már szerintem a boszit is letudták... :o
Előzmény: ktimó (3264)
Camea Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3274

:o)) ez sokkal egyszerűbb mint a júliusi.... az egész NŐ egybe van szabva. Kis gyorsbaba-angyalka... mindjárt kész a másik.... de ezt csak este fotózom majd, addig kitalálom hozzá a körítést, hogy ne legyen unalmas. :o)

Előzmény: Törölt nick (3272)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3273
Ezt el is viszem a honlapra..
Kéne ott is gyűjteni jó babaruha szabásmintákat.. csak az ezzel a gond, hogy minden baba annyira különböző arányú, honnan lehet akkor tudni, hoyg a kiválaszott minta jó-e?



Előzmény: 4Hópihe (3268)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3272
Jaj, nekem nagyon tetszik, ne variáld át, így konttyal szuper! :) Ez nem a júniusi szabásmintából készült? Mert akár abból is lehetne.. :D

Hópihe, esetleg próbáld te is azt használni! Tök univerzális babaalap, könnyű megvarrni, rengeteg benne a lehetőség, és végső soron alapjáraton angyal is volt a szentem.. :D

A font elrepült Feléd! :D
Előzmény: Camea (3267)
Camea Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3271

... ne kötözköggggggyé' velem korán reggel Te Lyány! Glória az, ha mondom, csak kicsit piázott a csaj, oszt belecsúszott a fejibe! :o))))))))))))) Ő is kap még csillagokat a kezébe... és lesz tesókája is.... fehér ugyanilyenmintájú ruhás! :o))

 

Előzmény: 4Hópihe (3270)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3270

inspirativ képeket keresek, ami tovább gondolkodásra késztet,hogy megalkothassam a sajátom.

 az inkább fejdisz nem?? nálam a glória csak hátul egy pontban van rögzitve és a baba feje felett van.

annyival jutottam elörébb,hogy a pirosra rákötöztem a zsinórt és megpakoltam jégvirágokkal.hóembert akarok!!

:o)

Előzmény: Camea (3269)
Camea Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3269

...látod, látod.... ezért nem szabásmintázok, mert amire megtalálnék egy-gy mintát, megcsinálok 2 babát.

Teljesen rendes a haja az angyalkámnak, csak a glóriája kicsit felnyomta, majd meglazítom.... ha Neked nem tetsz..:o)))))

Előzmény: 4Hópihe (3268)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3268

 az öszbe hajolva egyre ritkábban hordanak a babák szandit,

-de lesz még nyár. és hoztam nektek egy jó kis szandi szabásmintát..

-----------------------------

camea micsoda konytocska , idösebbnek szeretne látszani a babácska???

ezt most dobtad össze???én még mindig vadászok  a vinyomon.-és lassan kidölök.

Camea Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3267

... nagyon klassz lett a madárijesztőd.... :)) Mit takar a kendőcske? Nem lett tökély az összeeresztés?

 

Én is adtam magamnak egy booooldog estét! :o)))

 

 

Szabásmintát felteszem hétfőn az oldalamra (itthon nincs scannel).... ő is roppant egyszerű.... :o)))

Előzmény: ktimó (3264)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3266
Ez tenyleg nem ijeszto:-)))  De nagyon aranyos, a gatya meg egyenesen szuper! En is azert tettem melle a madarat, hogy azert ertheto legyen az eroviszony;-)))
Előzmény: ktimó (3264)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3265

jaj de helyes.. milyen jól tudsz ujjas tenyeret késziteni nekem nem sikerül ennyire elválasztani... jó kis virággombok a naciján és még folt is..és szép környezetbe tetted a fotozáshoz))))

-----------------------------

ki1csoda

 hungarocelltojás hosszában kettévágva a feje.

--

no igen az arca. most sikerült a sablonról jobban átmásolni, én is örültem))

 

Előzmény: ktimó (3264)
ktimó Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3264

Készen van a madárijesztőm. Nem igazán lett ijesztő, de legalább a lányoknak tetszik :-)

 

 

ki1csoda Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3263

Pihe, ennek mibol van az arca? Ez egyebkent mar sokkal babasabb arc, nagyon kedves mosolya van:-)

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3262

akkor ma fennt maradunk éjjelre???és babázunk?

te ezt nem lehet abbahagyni.. már megfertözve érzem magam...

Előzmény: Camea (3261)
Camea Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3261

Hjaj, Pihe... ez eszméletlen jó lett.... :o) és az arca is! :o)))

Hááát akkor félre könyv és félre takarítás! :o))))))))))))))))))

Előzmény: 4Hópihe (3260)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3260

én beneveznék erre ha elküldenéd)

--------------------

fogászaton voltam és ugy döntöttem megvigasztalom magam most azonnal egy szőlőmanóval..

végül nem gyerekjáték lett,hanem ajtódisz.

Előzmény: Törölt nick (3255)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3259

Sziasztok,

Nagyon edeses a babak-manok!! A kezuk, labuk egybe van, vagy mozog?

 

IO, koszi!! Meg csinalok par papir disz az ablakba es toklampasokat, azt Dani imadta. Szerintem a dobozban  az is jo, hogy nem kell egyszerre kesznek lenni a kicsi ajandekoknak:-)

 

Nagyon jok az angyalok! Az az egyvarrasos nalunk is ki lesz probalva az biztos!

Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3258
Azt hiszem trapuntó lesz, azt nagyon imádom.  Köszönöm szépen a segítséget.
Előzmény: Törölt nick (3255)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3257
Köszi tökéletes. Majd a többit megoldom.
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3253)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3256
Egymás mellé akartam a képeket :(( bocsi, hogy így elnyújtottam a fórumot.
Találtam egy képet, mikulásinasokról, hátha valakinek megtetszik.
A szöveg sajna nem olvasható az angyalkánál, de ha kell valakinek, akkor elküldöm mail-ben.
Nos itt a miki-inas:
miki-inas
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3255
Esetleg egy ilyen? :) Milyen technikával akarod elkészíteni a monogramokat, mert az nagyban meghatározza használható betűtípusokat...
Előzmény: Kaoka (3252)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3254
Egyébkén hallgatok én minden névre :)
Itt az angyalka leírása, egy karácsonyi könyvből van, remélem olvasható lesz.
1.old 2.old 3.old

Nekem nem volt hungarocel golyóm, így krepp-papírból csináltam golyót.
Előzmény: Kaoka (3237)
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3253
Nem tudom, hogy megkaptad-e a betűket feketébe, de ha esetléeg nem, akkor itt van. Épp benne voltam a photoshop-ba. Jó így, vagy méretezzem is?
betűk
Előzmény: Kaoka (3252)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3252
Köszönöm szépen, de még mindig nem jó, mert csak a kezdő betűt szeretném és , ha lehet feketébe, mert felzabál a nyomtató minden szines festéket.  De sok bajom van. Ha gond, akkor majd körülnézek máshol.
Előzmény: 4Hópihe (3251)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3251
Előzmény: Kaoka (3248)
tallina Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3250
Hát kicsit tudok rajzolni, a párom meg jó fotós. Így kiegészítjük egymást. És néha kedve is van a cuccaimat fényképezni, ha megfogja a téma. Az az első angyalkás kép nekem is nagyon tetszik, meg is dicsértem érte.
Előzmény: Törölt nick (3240)
Andra13 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3249
Köszi az ötletet.
Előzmény: Törölt nick (3234)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3248
Hát minden ákom bákomot találtam, csak azt nem amit szeretnék. De tuti bennem van a hiba, mert rossz helyen keresgélek. Ha csak ezt a két betüt küldöd vagy felteszed, már annak is nagyon örülnék.-:)))
Előzmény: 4Hópihe (3247)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3247

nekem van egy nagy nagy kedvenc a kelly and gothic.

ha nincs neked  vagy nem találsz és szeretnéd szivesen elküldöm.

Előzmény: Kaoka (3239)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3246
Jaj! Már megint gyagya vagyok!-:)))))))))))))))) Köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (3245)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3245
Neeeem. A gugliba!
Előzmény: Kaoka (3244)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3244
Az index keresőjébe gondoltad? Mert csak a hozzászólásod jön be.
Előzmény: Törölt nick (3241)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3243
Kicsoda!

Akartam még írni, hogy mennyire klassz ötletnek találom az adventi dobozodat! :) Még nekem is okoz némi fejtörést, hogy mi lesz, ha Sára egyszerre többet is ki akar bontani, sőt, ha az apjáét is ő szeretné kinyitogatni.. :D Mindegy.. egy évben meg kell próbálni. :)

Írtad, hogy készültök Halloween-re.. Martha Stewart oldalán van egy csomó jó ötlet.. igaz nem teljesen a Te stílusod, de vagy annyira kreatív, hogy azt használd fel belőle, ami bejön.. :D S ha nagyon nem akkor itt van ez: Not Martha.. :))
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3242
.. na ennyit a HTML tudásomról.. :S
Előzmény: Törölt nick (3241)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3241
Ktimónak voltak.
De ha a keresőben bepötyögöd, hogy <b>free script fonts</b>, annyi bötűt találsz, mint égen a csillag.. Én is ott találtam monogrammokat a barátaim gyűrűpárnájához. Igaz, azt hímeztem, de akár trapuntózhatod is, ha megfelelőt választasz.. :D
Előzmény: Kaoka (3239)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3240
Wow, ezt Te tervezted??!! Nagyon profi!! Azt hittem, az első és a harmadik képet egy kézimunka újságból scannelted.. :D Gratula!:)
Előzmény: tallina (3226)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3239

Kedves Lányok!

Kinek voltak gyönyörű betűi? Gyűrűpárnát szeretnék varrni és azt szeretném monogrammozni. Azt kézzel vagy géppel csináljam? Gábor és Linda betűt szeretnék kérni, ha kapok.-:)))))))))))) Köszönöm.

Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3238
Jaj Nekem! Nem is Joc, hanem Janó.-:)))))))))))
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3236)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3237

Néma!

Ez a miki annyira édes. Nyugodtan kötheted a többit.

 

4Hópihe!

A virágbabád is nagyon édi. Így hófehéren meg olyan karányonyi hangulata van. Igaz hétvégére hózáport ígérgetnek. Inkább karácsonykor eshetne már egy kis hó.

 

Zsu-Joc!

Ügyes vagy, először senkinek se sikerül. Egy-két kivétellel.

Olyan hosszú a neved! Kicsit lefaragtam.-:)))

Az angyalkád gyönyörű! Kérhetem a leírását?

zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3236
Kösz az infót, és nem küldelek el melegebb éghajlatra..... csak ha akarod :)))
A beszúrásig mindent megcsináltam, de ez kimaradt.
Na most hátha:


És IGEN, sikerült!
Köszi Kaoka!
Előzmény: Kaoka (3232)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3235
oh de elbüvölöek a krumpliorru fiu manóid, egy szempillantás alatt beléjük szerelmesedtem))
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3228)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3234
írd be a keresőablakba,hogy bábok, bejönnek a korábban tárgyalt hozzászólások, van köztük pár jó link is
Előzmény: Andra13 (3233)
Andra13 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3233
Sziasztok! Még egy kérés. Ha van valakinek bábos szabásmintája, akkor azzal is kisegíthet. Köszi
Kaoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3232

Leítom, de ugye nem küldesz el melegebre, mint valaki múltkor.-:)))))))))

 

Tallozás

Kiválasztod a képet

Megnyitod

Ráklikk a feltöltre

És bal oldalt ráklikk a beszúrra

Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3230)
Andra13 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3231

Sziasztok Lányok, Fiúk!

Segítséget kérek! Kisbabaruha szabásminta kellene. Ha valaki küldeni azt szívesen fogadom. Email-ra is lehet. mandala@citromail.hu

Köszönöm.

zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3230
most hátha sikerül, de ha nem, leírná valaki hogy hogy kell?
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3229
ezt a képfeltöltést még gyakorolnom kell!
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3228
Szép jó reggelt Mindenkinek!

4Hópihe ez a virágbaba nagyon aranyos :)
IOkaste, igen, én vagyok a nagy orrú fiúmanók és helyes lánykababák "anyukája" :)

A g-portálos oldalon nézegettema a filcbabákat/manókat. Én teljesen bele vagyok ezekbe szerelmesedve. A német ebay oldalon szoktam nézni a waldorf babákat és ott láttam először ilyeneket, de ezek szebbek! Most már csak arra várok, hogy legyen egy kis időm, és szeretném én is kipróbálni.
Nekem is van egy angyalkám, két éve készült, és bár nem textilből (akkor még nem varrogattam) de azóta minden karácsonykor ő vigyáz ránk a fa tetejéről :)
(remélem nem lesz nagy a kép)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3227

lányok én annyira rágerjedtem a virágbabára,hogy elkészült a következö fehérben..

ezt kislányra probáltam, ha más nem a kalapja jelzi ezt...

bezengtem elöre,hogy lesz tesója a pirosnak már várom a reggeli örömsikolyt)))

tallina Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3226

Évi, Pihe, köszönöm a kedves szavakat, jól esett így a nap lezárásaként. 

Pihe, a gyerekek biztosan nagyon fogják élvezni, mert szinte azonnali sikerélményt ad a készítése. Én is egy múzeumi gyerekfoglalkozásra találtam ki, de a prototípus után nem tudtam abbahagyni.

Örülök, hogy segíthettem :-)

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3225
Igen, közben észrevettem, fel is tettelek, csak már írni nem tudtam, mert a lánykám megmakacsolta magát, s az apjának nem volt hajlandó elaludni, be kellett vetnem az anyai praktikákat (így is hozta a féltizes szintidőt.. :( )

Ne haragudj, hogy lefelejtettelek, és kösz, hogy szóltál! :D
Előzmény: 36évi (3223)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3224
Már meg is köszöntem. Elmentettem aztán meg akartam nyitni, hogy kicsit kinagyítsam és nem nyitja meg a gép. Milyen programmal tudom megnyitni?
Előzmény: 36évi (3213)
36évi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3223
jelen esetben az indexbaba :DDD
Előzmény: Törölt nick (3222)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3222
Köszi.. :)
És hovaát? Már annyi topicban találkoztunk, nem tudom, melyik számít jelen esetben a szomszédosnak.. :D
Előzmény: 36évi (3221)
36évi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3221
Már be is rakták a címet, nem pont úgy, ahogy gondoltam, e így is remek. :))) kösz az ötletet. aműgy írtam odaát...
Előzmény: Törölt nick (3220)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3220
Ezt a véletlent! Szia!! Éppen tegnap jártam a honlapodon (Ha minden igaz,s nem keverlek valakivel.. nagy orrú fiúmanók, helyes lánykababák a boldog tulajokkal fotózva?) .., s ma fel is akartam tenni a linkek közé, de nem tudom hova mentettem el.. :S Nagyon helyesek a babáid!
Üdv köztünk! :)
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3210)
36évi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3219
Akartam már én is mondani, hog csúcs vagy, a legjobb pillanatban jött ez. :))) Kösz!!!
Előzmény: tallina (3211)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3218
:o)))
Előzmény: 36évi (3216)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3217

remélhetőleg van egy képtárad ahol rácsodálkozhatunk a babáidra manóidra.

:o))

Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3210)
36évi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3216
Bocs, hogy fordítva tettem be az egyiket, de hát kell ennyi válltorna a sok ülés közben, tessék a monitort finoman megkapni, aztán forgatás jooooooobbra, aztán viiiiiissza, .... és így tovább, amíg rá nem jöttök az angyi mibenlétére. :))))
Előzmény: 36évi (3213)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3215

hjaj te voltál a mai nap ajándéka nekem.. tegnap kértek tölem olynan egyszerü elkészitésü angyalka mintát, amit sérült kisgyerekekkel el lehet késziteni itt agyaltam,hogy minden aprókéznek sikerélménye legyen az elkészitése során.. ezzel a mintával nagyon sokat nyujtottál nekem ,mert kreppapirra elökészitve  mikrocsoportos foglalkozás keretében megoldható..

 engedelmeddel tovább is vinném a pethös gyerekeknek...

Előzmény: tallina (3211)
36évi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3214
Üdv, Zsuzsi, hajrá!
Előzmény: zsuzsibaba-janómanó (3210)
36évi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3213
küttem mélben, de is felrakom, átha valakinek bemozdul valamije tőle. :)))



Előzmény: Kaoka (3201)
36évi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3212
Mindenképpen, írok a modiknak.
Előzmény: Törölt nick (3182)
tallina Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3211

Sziasztok babázók,

sajnos varrni még nincs időm, de azért néha olvasok, így egyfolytában irigykedek rátok. Már csak abban reménykedek, hogy karácsonyi készülődésre marad időm. Jadrax lapjára feltettem tavaly ezt az egyszerű angyalkát, gyorsan lehet vele haladni és a gyerekek is könnyedén meg tudják csinálni. Lehet, hogy az idén csak erre lesz időm, bár már tavaly elsütöttem ajándékkísérőnek. Pihe angyalkája is nagyon tetszik :-)))

 

Egyöltétes angyalka

Filcből kiszabjuk a minta alapján a palástot, a jelölt helyeken bevágjuk, majd tetszés szerint díszítjük. Én a leeső maradékokból vágtam ki szíveket, de díszíthető gyönggyel, fliterrel, hímzéssel, bármivel. A palástot kúp alakúra hajlítjuk, a bevágásoknál összeakasztjuk. Vastagabb fonálra felfűzzük a fejet (ami lehet hungarocell-, vagy fagolyó is), a palástot és a ráhajtott szárny csücskét is, majd a fonalat ismét áthúzzuk a fejen. 15-20 cm drótos karácsonyfaboából gyűrűt készítünk, majd nyolcas alakra hajlítjuk és dupla csomóval rákötjük a fejre. A végét összecsomózzuk, hogy akasztóhurok keletkezzen, a haját eligazítjuk és megrajzoljuk az arcot.
Én nem találtam megfelelő méretű fagolyót, ezért a fejet 5 cm átmérőjű, beráncolt, kitömött körből készítettem, a szemet és a szájat kihímeztem, az arcocskáját szemhéjpúderrel pirosítottam. Így persze már nem "egyöltéses", viszont kétségtelenül pénztárcakímélőbb megoldás.

egyedül  Angyalok kara  minta
zsuzsibaba-janómanó Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3210
Sziasztok!

Még új vagyok itt a fórumon, de a babavarrás már régóta foglalkoztat. Kb egy éve kezdtem el, és nagyon-nagyon élvezem. Még nem tudtam az egész fórumot végigolvasni, de a látott képek nagyon tetszenek. Fantasztikus hogy milyen ügyesek vagytok! Gratulálok Mindenkinek!
Engedjétek meg hogy bemutatkozzam :) Zsuzsinak hívnak, és van egy tündéri 15 hónapos kisfiam. Miután megszületett a fiam, csinálnom kellett valamit. Rajztanár lévén mindig foglalkoztam valamivel, és ez hiányzott is nagyon. Így jött egy réges régi késztetés hogy babákat varrjak. Először csak hobby, majd később más egy kis gyed kiegészítés is lett :) Kellemeset a hasznossal!
Remélem nem baj, hogy árulom is a saját babáimat és manóimat, remélem azért még így is befogadtok.
Sokmindenen töröm a fejem, remélem néha valami hasznosat is tudok majd adni :)
Jó munkát mindenkinek!
Zsuzsi
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3209
sajna időhiány végzett a szakállával....oda kellett adnom, és a polár volt a gyorsabb megoldás.... de már sok éve készült, azt hiszem 6 is talán...

édes , amit csináltál, de akkor már nem szomszédbácsis:D a szeme sokban elősegíti, és a család így imádja (asszem a szakáll is kell hozzá ebben a formában, hogy még inkább hasonló legyen), csak én vagyok kiakadva, milyen szegényke:D
Előzmény: Törölt nick (3208)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3208
Nem lehagyta?! :/
Előzmény: Törölt nick (3207)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3207
Hát lüke vagy, te lyány!! Már mért volna ez ronda??!! Szeeeegény szomszéd bácsi!! :D Esetleg.. ha vissza tudnád szerezni egy kis trendi átfrizurázás? Hm?

(Ha nem vágtok ki emiatt a topicról...), mondjuk ííígy: (Mert ki látott már olyant, hogy fonaltélapónak polárszakálla van??! Fordítva még hagyján.. ) :) Mindjárt küldöm a mélt is!
Előzmény: Némakertész:) (3204)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3206

és miért is ronda???

:o))

enyhén mozgássérült, ahogy  ott ül

,(kislányomon látok ilyeneket ha borus az idö másképp ül az izmai feszülésétöl)

megfáradt a ráváró rengeteg kéménymászástól , de lehet,hogy csak megszédült egy pofa sörtöl??

Előzmény: Némakertész:) (3204)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3205

szerintem egy a bökkenó nem biztos,hogy mindenki ebböl a topikból jut el a portálos közös webhez. én pl a foltvaroson is regisztráltam anno és lényegesen késöbb vettem észre,hogy az az indexes foltvarrosok lapja..

 a jogvédett anyag feltöltése valóban veszélyes.. de nem egy egész ujság lenne felnyomva hanem egy egy részlet a szabásminta és egy minta a készithetö állapotról. én szoktam ugy feltölteni,hogy a szabásmintarajzról pl levágom azt ami utalhat  az eredetére, és pl a saját munkámmal mellékelem a szabásmintát. mivel nem mindenhol állitható be,hogy publikus legyen e vagy sem.vagy szoktam olyat is csinálni megadom a letöltési cimet és két hétig ott a motyó utána törlöm.

ráadásul a te adatforgalmadat is alaposan megnövelné,hogy ezer helyre postázzál szabásmintákat. nem mindenkinek fogad be nagy megákat a mélfiókja, visszapattan aztán mindig akadhatnak olyanok akik csak ugy elökerülnek,jókedvükkel hogy résztvegyenek a játékban spontán.

Előzmény: Törölt nick (3198)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3204
jaj, a beszúrás lemaradt :P
Előzmény: Némakertész:) (3203)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3203
én szóltam, hogy ronda!
Előzmény: Törölt nick (3197)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3202
jogos. küldjed :D
Előzmény: Törölt nick (3198)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3201

Évi!

Ha nagyon szépen megkérlek feltennéd az angyalkát, amit hétfőn az újságodból kivettem. a kép kellene, mert elfelejtettem milyen. emailen is jó. Köszönöm szépen.-:)

Kaoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3200
:)))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (3199)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3199
Ritkán, de akkor egy kukkot sem értünk belőle.. :D
Előzmény: banyalinda (3174)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3198
Háát, az a helyzet, hogy úgy gondoltam, hoyg inkább elküldöm mélben, Ti megvarrjátok, aztán a megvarrt munkátokat felteszem a szabásmintával együtt. Hm? :)

Sokat gondolkodtam ezen, és szeretném, ha Ti is elmondanátok a véleményetek, ugye, van ami jogtiszta dolog, és van, ami nem... nos,a Picasára feltett albumok pl. nem azok, bármenniyre is élvezzük, hogy vannak, és dúskálhatunk bennük. Egy fórum és egy honlap azért más, bár túlzottan nem hinném, hogy a Gportál belevájkálna, de ha teletömjük jogsértő holmival a honlapot, akár ki is rúghatnak onnan. (Meg még a sok hercehurca.. nem érdemes belemenni..) Arra gondoltam, hogy próbáljunk meg egy kb. olyasféle egyensúlyt tartani, mint a Folt-varrás honlapján.. Ott is vannak azért újságból kimésolt fotók, cikkek, de döntő részt a topicosok munkái, ötletei, magyarázatai szerepelnek benne.. Mit gondoltok?

Pl. a másik Tildas manót/angyalt már megvarrták páran... azokat feltehetnénk:))

Na. Mindezekután: KÜLDJEM? :D

Előzmény: Némakertész:) (3158)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3197
Néma.. :D Na, mutiiiIII!! :D Azt nem rondának mondják, hanem ÉLETHŰNEK!! :DD
Előzmény: Némakertész:) (3152)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3196
Nem figyeltél?! :D
Mire ezt írtad, már fel is tettem a honlapra egyet.. SK! Igaz, nem olyan szupi, mint a belinkelt könyv, de talán nem is akar mindenki Mona Lisát festenia babája arcára.. :P :DD (Amúgy azok a "komolyabb " kidolgozású arcok a Blue Heron-os vonulathoz jól felhasználhatók... ha gondolkodsz ilyenben. :D)
Előzmény: kustraerika (3149)
jociandi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3195
Én ezekre gondoltam, ildu oldalán fent vannak.
Előzmény: 4Hópihe (3193)
jociandi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3194
Nem erre gondoltam, de ez is nagyon jó!!! Kérem szépen!
Előzmény: 4Hópihe (3193)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3193
nem tudom honnan származik.minimum 2-3éve gyüjtöttem be. a tortától a robotig évszak-ünnepkör mindeféle szöszölnivalóval televan,ami aztán böséggel késztet továbbgondolkodásra...pl ilyen, szabásminta melléklettekkel, a boritok semmit mondóak.67 dupla oldal.
Előzmény: jociandi (3190)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3192

Az apikám újjabban rátelepszik a gépre és nem tudok odaférni. Ráadásul folyton kérdezget halvány fogalma sincs mit kell csinálni. Ez nem lesz így jó. -:(((((( Én meg nem tudok fórumozni.

Kisuncsika hazament sajnos. De jövő héten jön. Kéthetenként itt van nálunk, akkor nincs varrás és sz.gépezgetés, csak, ha alszik.

Varrtam egy waldorf babát, de nem tudom megmutatni. Bescanneltem, de elég rossz minőség nem akarom, hogy leszóljanak, inkább akkor fel se teszem.

Az indexbaba lapunkon a Gréti babáit akartam nézegetni, amikor megjelent a vírus. Utána már sehova sem tudtam belépni és kikapcsoltam ilyedtemben a gépet.

 

Előzmény: Törölt nick (3178)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3191

Igen figyeltem is, meg nem is. Azért meg tudom varrni amit tanultunk. De az enyém úgyis más lesz mint a többieké, mint mindig.

Emma ott volt és jött egy régi ismerős is, aki egy éve nem járt vele is beszélgettem. Meg szabásmintát rajzoltam és csodáltam a szépségeket, amiket hoztak a lányok. Kár, hogy nem tudtál jönni.-:(

Előzmény: kdatta (3175)
jociandi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3190
Lehet, hogy arra gondolsz, ami fent van valahol a picasa-n is, pici csecsemőbabák vannak talán az újság elején? Megköszönném, ha a borítóját megmutatnád, ugyanarra gondolunk-e.
Előzmény: 4Hópihe (3187)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3189
?????????????
Előzmény: banyalinda (3174)
hajnikri Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3188
Persze, hogy voltam fent korábban is! Csak nem gondolod, hogy nem????? Csak tegnap regisztráltam.
A filc kirakó fent van a textiljátékok végén. A rajzát csak a jövőhéten tudom feltenni. Jó lesz úgy?
Előzmény: Törölt nick (3181)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3187

jó tempöt diktáltál önmagadnak, ha kedveled ezt a pici stilust valahol csücsül  a vinyomon egy kinai ujság eszementen jó ötletekkel, legalábbis engem nagyon felcsigázott de az én kicsiségben való másképp gondolkodásomnál is kisebbek, igy egyenlöre csak pár ceruzadiszt pórbáltam/tunk ki belöle..

 ha szeretnéd szivesen elöhalászom neked...

Előzmény: jociandi (3186)
jociandi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3186

Nem, két félből van összevarrva, de a hátulján nincs lába, csak vízszintesen elvágva a filc. Baromi egyszerű, csak elmagyarázni nehéz. Az összes megvolt mindennel együtt 2 óra alatt.

 

Tudom, hogy beteg vagyok, imádok ilyen picikkel szöszölni. Ki is néztem egy másik mini cuccost az egyik Tildából, lesz vagy 8 centi az egész baba maga.

 

Mi lesz a következő hónap babája?

Előzmény: 4Hópihe (3163)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3185
köszi,hogy szóltál -avastot használok rögtön visit és nem enged tovább lapozni ha valamit észlel,csak ha az értesitését elfogadom...nálam tegnap még nem jelzett semmit, akkor nem linkeltem volna ide.....
Előzmény: kdatta (3172)
kdatta Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3184

:o)) Mostmár megmaradok! :o))

A topik honlappal semmi gond, a másik a beteg! Nyugi! :o))))  És tényleg a folt-varras.hu-val is vigyázzatok, az is az!

Előzmény: Törölt nick (3177)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3183
Hajni, azért a nézettséget tegnap nagyon feldobta szerintem, hogy Ktimó beírta a foltvarrós topicba is a címünket.. :D
Ha több anyag lesz már fent, érdemes lehet a többi kreás topicba is szétküldeni néhány meghívót, általában elég kevesen ragadnak le csak egy hobbinál.. :D
Előzmény: hajnikri (3166)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3182
Topicanyánk, ha már erre jársz... :D Mit gondolsz, feltehetnénk a topic leírásába a honlap címét? :D
Előzmény: 36évi (3176)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3181
Szia!!
Azt hittem, már régebben is voltál fent.. :o A Te munkáidból is tettem fel, illetve még tennék is.. A honlapodon nem láttam a zoo-puzzlet, ezt is felraknám a közösre. Ha feltöltenéd magadhoz a szabásmintáját, amit Te szerkesztettél, rálinkelnék.. ha nem akarod, és elküldöd, feltöltenéma közös képtárba.. persze, ha szívesen közreadod. :D (Azért vettetem csak fel, mert emlékszem, hogy többeknek tetszett, de volt, akinek gondot okozott a japán rajz alapján a kiszabása.)
Előzmény: hajnikri (3166)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3180

örömmel osztom szét a kincseim, ha másoknak megtetszik, de az angyalka alapötleteéért cameát illeti a babér, én csak tovább gondolkodtam,mert nekem nem volt drotozott szalagom, igy ruhát varrtam helyette..

egy trükk :raglán a ruha karkivágása, ha rendesen kerül bevarrásra akkor logatja a kezét vagy elöre rögzithetö valamivel a kezében..

ha forditva varrjátok be,mint én a pirosnál felfelé kitárja karját az ég felé.. mivel nincsen tömve igy a varrással keellett játszani... ha a kezébe zsinort adsz már éjjel megálmodtam -a zsinorra csillagokat vagy bármit ami karácsonyi és ugy fellogatható bármire.és még természetes hatásunak is tünik...

most egy falevél manon agyalok.. a napokban fel lett rakva a szölö fürt levéllel szabásmmintája . a legutobbi virágbabám lonci képe alapján és ez a szölöfürt kombinálását tervezem, de egyenlöre még csak a fejemben van.

másik suliba is kell egy madárijesztö aztán nekiesem a z öszimanónak.

 ötletekért én általában a karácsonyi vásáron állok sorba, azokat nézegetem és kipattan a fejemböl a sajátom.

 egy gyerek karácsonyi kifestökönyv is megihletett-tavaly 

http://kep.tar.hu/hopihe/50533627/27416901#2

http://kep.tar.hu/hopihe/50533627/27298691#2

 boszis formalyukasztót kb két éve vettem, kreativ hobbyboltban probálkozz.

Előzmény: Andra13 (3171)
kdatta Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3179

Na tessék...ilyen az én formám...  :o)

Sebaj, meeeert a Karácsonyt már nagyon nagyon...nagyon várom. Mint a gyerekek :o))) Nézegetek én is karácsonyos cuccot, hátha felfedezek valamit! :o))

Köszi az infót! :o)))

 

Előzmény: 36évi (3176)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3178
Szia!! Már kerestelek a Gmailen is!! Örülök, hogy visszajöttél! :D Kisunoka hazament? Miért nem tudsz nézelődni a honlapon? :o
Előzmény: Kaoka (3173)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3177
Jajjj.. a frászt hozod rám!! Azt hittem ,a mi oldalunk az! :oo

Gyógyulgatsz azért? :D
Előzmény: kdatta (3172)
36évi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3176
két hét múlva nem lesz, (mert zárva a kház, meg utána is), nov. 5. a következő, már karácsonyozni fogunk. Én veszek anyagokat, valamivel készülök, aztán a többit meg megbeszéljük. Egyszóval sak varróscucc kell. Meg, ha van valami karácsonyi okosságod, azt hozd el.
Előzmény: kdatta (3175)
kdatta Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3175

Öööö nem tudom, hol nem tudtál nézelődni. Én arra az oldalra írtam a vírust, amit Hópihe tett fel, ahol webszerkesztős cuccok vannak... Ilyenkor leginkább le kell futtatni egy complett vírusírtást, és bízni enne, hogy megtalálja a kis dögöt! Én  már azt használom, amit Kisnyusz tett fel odaát! ;o)

 

Ti is hiányoztatok hétfőn (is), remélem a következőn tutira ott leszek!Figyeltél nekem? :o))) Elmondod majd mi volt? Mi kell legközelebbre? :o)))

 

Előzmény: Kaoka (3173)
banyalinda Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3174
Ritkán szólok hozzá, de most megöl a vírus. ...
Előzmény: Kaoka (3173)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3173

kdatta!

Akkor ezért nem tudtam este nézelődni.:(

Ilyenkor mi van? Hogy fog eltünni a vírus? A folt-varrás is vírusos.

Jobbulást kívánok. Hiányoztál hétfőn.

Előzmény: kdatta (3172)
kdatta Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3172

Sziasztok!

 

Eddig csak read only voltam... betegség és egyebek miatt mást nem tudtam. Most is csak gyorsan szólok A feltett g-portálos oldallal vigyázzatok, mert vírusos!!! Továbbirányít a másik oldalára, és ott már nem is enged tovább a vírusírtóm, rögtön visít!

 

A feletett munkákhoz, babákohoz, bábokhoz, angyalkákhoz midenkinek nagy gratula! Szépek lettek, ügyesek vagytok!! :o))

Én semmit sem haladtam. Az októberi banyus még sehol sincs, Panni beígért babájának a feje bent figyel szegény a fiókomban, meg van egy arctalan, és ruhátlan Tilda's babám... egyik sem mutogatni való egyelőre. De amint erőre kapok, befejezem őket! :o)))

Puszi

Előzmény: 4Hópihe (3165)
Andra13 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 3171

Köszönöm szépen a segítséget. Az angyalka is nagyon aranyos, meg fogok vele próbálkozni. Szeretném megkérdezni, hogy az ötleteidet felhasználhatja-e a lányom, mivel az Iparművészeti Szakközépiskolát választja továbbtanulásnál.

Még egy kérdésem lenne, meg tudnád adni, hol vetted a boszis formalyukasztót? Baromira tetszik.

Más. Ha van még  a tarsolyodban ilyen jó ötlet szívesen fogadjuk. Köszi!

Előzmény: 4Hópihe (3122)
szirmok Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3170
Örülök, hogy segíthettem!
Előzmény: kustraerika (3169)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3169
Ez aaaaaz!Ezt kerestem!Köszönöm!
Előzmény: szirmok (3167)
panti1 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3168
Nagyon jó. Kösz a segítséget. A lányaimnak még megsem mutattam mivel akkor mindjárt 4-et varrhatok. 3 a lányoknak mivel hárman vannak. és egy azért magamnak is a gyűjteménybe, mert hát nekem is kell!!!!!
Előzmény: 4Hópihe (3162)
szirmok Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3167

Sziasztok!

A szomszéd fórumról vagyok. Láttam valaki arcokat keresett, most találtam:

http://picasaweb.google.com/da.cyncat/OlhosTCnica

hajnikri Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3166
Sziasztok!

Most regisztráltam a babavarrós oldalra. Láttátok a nézettségi számot? Nem semmi!!
Nagyon ügyesek vagytok!

Amint tudok én is hozok még rá cuccot.
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3165

lányok aki részt vesz a z indexbaba lap szerkesztésében.

http://www.gportal.hu/portal/portalepito1/

itt egy link talán találtok rajta hasznos segitséget...

hajnikri Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3164
Sziasztok!

Most regisztráltam a weblapra. Nagyon ügyik vagytok. És micsoda csodákat találtatok már eddig is.
Azokba a filces waldorf babákba teljesen beleszerettem. Imádom az ilyen kis tündérke jellegű babákat. Nekem is van egy pitypang tündérem meg hozzá egy kis szellőmanó, ami széthordja a pitypang magjait.

Szóval klassz a lap, ha tudok, hozok rá valamit.
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3163

hol dugja be a gyerek az ujját?? vagy az még nincs ott, vagy csak egy hátsógyürü és azért nem látom????

 nagyon helyes a copfos leányka,, nagy türelmed lehetett mikor készitgetted ilyen picibe

Előzmény: jociandi (3146)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3162

ha segit akkor elmesélem,hogy 3virágsziromból áll össze és ugy lett összevarrva egy egy pötty ragasztóval is rásegitve,hogy egy van elöl középen és kicsit ráhajlik a másik kettö két oldalról, igy olyan,mintha keze is lenne a babának.

 kisasszony ma mindenhová magával hurcolta, baromi nagy sikere volt..

 pipacsvirágmanó volt a mai neve.most estére rájöttek, a leánykáim,hogy ez eperbaba is lehetne.

Előzmény: panti1 (3143)
kokuszfalat Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3161

hm,hmmmm.....szia:)

 

és ha azt kérném,hogy továbbitsd nekem emilben az emlitett leirást a szabimintával?.....:)....ez megoldható lenne? Persze cserébe tudnék küldeni másmilyen textilfugurát,azt amelyiket majd a tárházamból kiválasztanál...:)

 

 

Előzmény: jociandi (3154)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3160

Sikerult a regisztralas, csak az zavart meg, hogy kaptam egy emailt:-))

Kastan, szerintem akkora arcok vagytok, hogy ezt igy menedzselitek! Az oldal stilusa meg nekem nagyon bejon, en inkabb az ilyen minimalista stilust szeretem, jol strukturalt tartalommal. Ha a szovegek, kepek felkerulnek meg lehet gondolkodni a szerkezeten.

 

Nem tudom ki hogy van, de mi keszulunk a halloweenre, en orulnek mindenfele otletnek es en is mondok parat szivesen.

 

Meg akartam a papir tepkedoshoz irni egyet:-) Szoval kell olyan ragasztos papir, mint a cellux, csak szelesebb. Kiterited, gyerek ra a papir darabokat, majd rahajtod a ragasztos masik felet, igy kozte marad a szines papir es az egesz atlatszo. Ablakba, logatosnak kituno.

jociandi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3159
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3158
IO, mivel én is épp a hóemberkéket akartam kunyizni...akkor lehet, hogy jobb lenne feltenni karácsonyinak?
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3157
regisztrációt úgy tudom, neked kell indítani a honlapról, e-mail cím és jelszó megadásával, aztán ír egy levelet  és azt kell visszaigazolni. 
Előzmény: ki1csoda (3155)
nana56 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3156
Ezek tényleg nagyon jók! Még nem találkoztam velük. Elkérhetném én is a mintát?
Előzmény: jociandi (3141)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3155

IO, orulok, hogy tudjatok hasznalni!! Nalam most az uj dolog, hgy adtam nekik egyik nap szines papirt, amit egy dobozba tepkedtek es tegnap mivel a szerelot kellett varni, otthon maradtunk es rajzolas, ragasztas volt. Szoval  Dani rajzolt egy lepket es a szarnyara ragasztotta az apro darabokat aztan korbe rajzolt hozza mindenfelelt.. Barni is csinalt egy kicsit:-) (felraktam a kesz kepet:-)

 

Nekem az advent/karacsonyi terv egy (ket) doboz, amibe minden nap kerul egy dolog, ami aprosag, es karacsonykor valami nagyobb. Tavaly inkabb diszek voltak, amikkel egyutt diszitettuk a lakast. Volt, hogy szines papirt tettem bele, maskor meg tollakat. Szerintem Dani is meg kicsi, kinyitna az osszes zsebet ejjel:-)))

 

IO, kuldj nekem egy regisztracios emailt, mert lejart az enyem. KOszi. A honlap pedig allati jo!!!!!!!

jociandi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3154
IO elküldte nekem már az egészet képestől, szabásmintástól. Annyira helyesek, tuti megcsinálom, de kötött sapkával meg sállal.
Előzmény: Némakertész:) (3151)
jociandi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3153
A sima T vigyor nagyon nagyot dobott rajtuk, a mosolygó kacsa a kedvencem :) Gyorsan meg lehet csinálni, összesen az egész 2 óra alatt megvolt.
Előzmény: Törölt nick (3148)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3152
IO, nekem csak egy nagyon ronda horgolt mikulásom van... (asszem inkább csak az el....szett rovatba jó) és a cslád röhögőgörcsöt kapott, mert teljesen úgy néz ki, mint a szomszéd bácsi (a nevelőapám kapta, azóta is a fél ház azon röhög, ha anyuékhoz mennek:D)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3151
jociandi, biztosan én vagyok zizzent.. de nem értem... csak a képe van meg, vagy már megtaláltátok a mintát is (nagyon édesek!!!)
Előzmény: jociandi (3141)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3150

Zazimami,
amíg nem kapsz megfelelő halványrózsaszín trikó anyagot, érdemes megpróbálni:
régi fehér póló anyagát megfesteni a legegyszerűbb textilfestékkel, vagy  teában főzni egy darabot, aztán kiderül, tetszik-e az eredmény.

Előzmény: zazimami (3111)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3149
De majd fogsz!Vagy csak a kezed járt? :))
Előzmény: Törölt nick (3136)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3148
... nálunk pont ez a terv... :DD
De hogy mi lesz belőle..? :P

Aranyosak nagyon.. :))
Előzmény: jociandi (3146)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3147
Zazimami!!

Reméltem, hogy valaki majd válaszol Neked, és abból mindnyájan profitálhatunk, de úgy látom, senki sem tud jó lelőhelyet.. A testszínű anyag (pláne a rugalmas) beszerzése mindig téma, és mindig probléma itt, a topicon is.. Talán Lonci tudna forrást mondani.. ?

Ha sehol sem lelsz, kínai boltban megpróbálkozhatsz barack színű pólót venni, már lehet jó minőségű pamutholmikat is kapni, és az ára sem olyan vészes, hogy az ember sajnálná szétvágni.. (Én a sógorom - pólónak rémes, babának nagyon jó - rózsaszín shirtjére pályázom, ő meg teljesen meg van botránkotva, hogy szétszabdalnám a Tommy Hilfinger pólóját.. :D)
Előzmény: zazimami (3111)
jociandi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3146

Itt vannak az ujjbábok összevarrás előtt, telefonnal fotózva. A kutya füle be lett hajtva a varrásba, nagyon jól mutatott úgy.

 

Az jutott eszembe, h. kár volt most odaadni őket, mert szerintem adventkor, minden nap tálalva egyet, mennyire jó kis színtársulatot gyűjthetne össze a gyerkőc, karikor meg egy apuka által készített bábszínházat, Szenteste mehetne a családi bábozás.

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3145
Ne mentegetőzz, nagyon szép kis finommívű arca lett!! A lúdgégékkel én is mindig küszködöm.. Jó orvosság rá: hosszúujjú ruha!! :D
Előzmény: panti1 (3142)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3144
Köszi! Közben annyit bénáztam, hogy csak rájöttem valahogy.. :D Le is írtam Neked mélben, mit szúrtam el eddig.. :D De majd most!!... (... most megyek jáccani, mert a Kiscsaj reklamááál... :D)

Kicsoda, nem győzök hálálkodni a Kidsartweekly címéért! Olyan tökjó gyurmát csináltam, hogy még! Tegnap palacsintát csinált belőle Sára, meg kakaós csigát.. meg a végén miszlikbe tépkedve soksok csipetkét!! :DD
Előzmény: Camea (3140)
panti1 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3143
Nagyon aranyos lett a virágbabád. Én is kedvet kaptam a készítéséhez.
Előzmény: 4Hópihe (3137)
panti1 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3142

Igazad van tényleg hasonlít rá, most hogy jobban megnézem. Nekem sem szimpi a nő, de ez így sikerült. A keze, nagyon lúdgégés ezért is került ilyen soká fel. Elfogyott a tömő anyagom és nagyon beakartam fejezni ezért maradék vatelint használtam bele.Nem lett túl jó a fotó, ez egy sötétebb helyen van a lakásban, de így elég közeli lesz?

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (3134)
jociandi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3141

Köszi, ott nem találtam, viszont IO volt olyan kedves, h. elküldte nekem! :)))

 

Megmutatom, melyikbe szerelmesedtem ennyire bele:

Előzmény: pbjudit (3112)
Camea Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3140

 

A képeket, amikkel majd szerkeszteni akarsz tedd fel egy külön képtárba. Ez a képtár nem lesz publikus, csak a szerkesztő látja. Pl. legyen a neve, hogy honlap elemei.

 

Utána már egyszerű modullal dolgozol.

Beírod a szöveget... hogy szabjál ki.. meg varrd össze.... blabla... és leokézod, hogy el ne repüljön... jön hozzá a kép...

 

átmész a honlap elemei képtáradba, rákattintasz arra a kis képre, amit majd be akarsz enni az egyszerű modulba a blablabla-dhoz. Bejön a normál méretű kép... jobb kattintás... és látod, hogy van egy olyan, hogy url-cím, azt kimásolod ctr-c-vel

 

visszamész szerkeszteni egyszerű modulodba, bekéred a képbeszúró kis ikont, és belemásolod ctr-v-vel az url-címet. lesz a képnek 4 sarka, azzal tudod kicsinyítani....

 

leokézod...

 

ennyi... mennnnnnnniiiiiiii fog! :o)

Előzmény: Törölt nick (3139)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3139
..és olyan időkibővítő kézikészüléket, mint a mi Neked van hol lehet kapni?? :DD

A sablonokat feltettem, és rajzoltam én is egyet, remélem ,tetszeni fog Nektek, azt is feltöltöttem... :D Az így készül a .. babaarc fejezetben, a festett arcoknál lehet megtalálni..

A honlappal kapcsolatban: egyelőre még sok üres modul van fent, folyamatosan töltögetem fel bele az anyagokat, ha a saját munkáitokkal találkoztok, ne lepődjetek meg.. :))

Nagyon macerás lenne mindenkitől minden képért engedélyt kérnem, így azt szeretném kérni, ha valaki nem akarja, hogy az alkotása, fotója fent legyen, írjon nekem, és leszedem. Akinek van szabásminátja, leírása is a munkájához, és szívesen megosztaná a többiekkel, az is küldje el, legyen kedves, vagy magát a leírást, vagy ha az saját honlapon van, akkor a linkjét. (Aki tudja, hogy ezeket hogyan tudnám a G-portálban összeszerkeszteni, az meg kiabáljon, megrt perpill ez a fő gondom!! :DD )

A tartalom bővítésével kapcsolatban továbbra is várom a javaslatokat!
Ja, és mai gondolom legtöbbünket rövidesen leginkább érdekelni fog majd: a Karácsony! Ha van korábbi saját karácsonyi munkátok, amit a többiekkel megosztanátok, azt is elküldhetitek.. :D
Előzmény: 4Hópihe (3137)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3138

kijavitottam jobb lett.. köszi))

 jah és a haja arany szinü cérnából készült.

Előzmény: Törölt nick (3130)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3137

jaj ngyon helyes lett a madárijesztöd... én kicsit hosszabbra hagytam volna a gatyóját és becikkcakkoztam volna...

----------------------------------------

IOkaste:  hálásan köszönöm a demonstrált korrekciót.. megprobálkozom a modositással...

 az arcocskák mehetnek a lapra. a közösség javára...

-------------------------------

megcsináltam Lonci képe alapján a virágbabát.. kap majd csengettyüt is az aljára ha kapok én is.. addig csak a gyöngy és a kis virágok diszitik.

az arca elefántcsont akryl alap papirgolyón.. csillagszeme van,ez jobban sikerült...arcilag

Előzmény: ki1csoda (3128)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3136
(Én még nem is mutattam arcot! :o )
Előzmény: kustraerika (3135)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3135
JHópihe,IO!Köszönöm az arcokat!
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3134
Panti, nem fényképeznél egy közelit az arcáról? Ha fekete lenne a haja, egy az egyben úgy nézne ki, mint Gregor Bernadett! :) (Bár nem bírom azt a nőt, attól még a babád tök jó, nagyon szép lett az arca.. :)) Csak mintha a karja egy kicist lúdgégés volna... :P
Előzmény: panti1 (3100)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3133
Hópihe, ezek az arcsablonok mehetnek fel a honlapra? :)
Előzmény: 4Hópihe (3126)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3132
Jah, és Rasmussen rulez!! Én is ezt a madárkát néztem ki.. :D
Előzmény: ki1csoda (3128)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3131
:) Megy az unokatesókhoz! :))
Az enyémnek még mindig csak egy karja van felvarrva, itt csücsül éppen (láb nélkül) az ölemben... :) de készül, készül... :DD

Ktimó? A tiéd már szombaton is olyan jól nézett ki... :)
Előzmény: ki1csoda (3128)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3130
Hópihe, attól lett mérges, hogy túl egyenesen húztad a szempilláját, és nem a külső szemzugtól, hanem középről. Esetleg megpróbálhatod így korrigálni:
A szemeit felül kicsit megnyagyobbítottam, így kifelé csúszik a szempilla. A fehér "fényreflex" sokkal barátságosabbá teszi (Bár lehet, hoyg a tiédben is van, csak a fotó nem hozza ki) Egy picit a szemöldökét is meghosszabbítottam kifelé, hoyg nyíltabb legyen a tekintete, a pisze orr pedig szerintem még bájosabbá teszi, nem? .. :D
Amúgy nagyon aranyos, és csúcsdísznek is tök jó ötlet! A haját miből készítetted? Az arcát mivel fested?

Kustraera, tudom, mire gondolsz, én nme mentettem el, mert úgyis mindig hímzem az arcot, de ha belefutok újra, felteszem a linket, vag yrakok fel belőlük a honlapra egy-két oldalt (ugye, az egész albumot nem szerencsés.. :) )
Előzmény: 4Hópihe (3122)
bvedono Creative Commons License 2007.10.10 0 0 3129
Hát eléggé nagy lett, de én jobban szeretem a nagy babákat.
Előzmény: ki1csoda (3127)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3128
A kep lemaradt....
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3127

Sziasztok, kesz lett a madarijesztom, csak meg egy tok kell neki:-))

Az arcokat szerintem fel lehetne tolteni a honlapra, igazan jol hasznalhatoak.

En is most mar angyalkas lazban egek:-)))

 

Bvedono, mekkora a Te babad? Nekem valahogy nagyon nagynak latszik. Tok jo egyebkent:-)

 

Hopihe, szerintem a szem tul sotet, de a baba nagyon edes igy is.

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3126

nekem ilyen van.

Előzmény: kustraerika (3125)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3125
Valahol egyszer link-nézegetés közben találtam néhány lapot egy újságból(könyvből?),amin arcok,arckifejezések,szemek voltak töméntelen mennyiségben.Nincs meg véletlenül valakinek?Én is vívok az arcokkal...
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3124

kicsit megvilágitottam képszerkesztöben.. és lerajzoltam amit látok már meg is inditotta a fantáziám.. ha ma éjjel nem tudok aludni biztosan legyártok egy próbát..

 hálásan köszönöm.

Előzmény: N.Lonci (3123)
N.Lonci Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3123
Az igazság az, hogy én is rosszul emlékeztem a hónapra, nem augusztusi hsz. volt.
Remélem segít a fotó További jó estét mindenkinek
Előzmény: 4Hópihe (3119)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3122

attól függ milyen személyiségünek tervezed gonosz vén banyának vagy varázsolós banyának..

 nekem az egyik egyszerü varázslószakos banya, fekete pamutbársonyruhát kapott fekete csipkével. semmi egyéb extra..

 a másik egy minden hájjal megkent banya lett.. csipkekötény kékfestö ruha  és a kellékei. :kulcs a táska a macska a varázsitalosüveg  a seprü  a lapát a pók stb stb..

 a teste ikea lenvászon lepedöböl.

 filcböl a banyabakancs..

fehér kis fodros alsóbugyogó mindkettönek járt....

engedd el a fantáziád....!!!!és kotorj mielött bevásárolnál a rongyos zsákodban

:o)))

---------------------------------------------------

készült még egy próba angyalka.... akár fenyőfadisz is lehet a csucson ,a kezei az ég felé néznek ott lehet  rögzitését kitalálni...az orcájával még bajban vagyok.kicsit mérgesre sikerült.. pedig használok sablont amiböl válogathatok..

Előzmény: Andra13 (3120)
Camea Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3121

jociandi!

Kriszta (kikita) szeretne válaszolni a leveledre, de visszajönnek a levelek hibaüzenettel az emailcímedről... keresd meg! :o)

Előzmény: jociandi (3109)
Andra13 Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3120

Szia!

 

Köszönöm szépen a szabásmintát. Tudsz ötletet adni arra,hogy milyen anyagokat vegyek hozzá? Nagyon ügyes vagy!

 

Andi

Előzmény: 4Hópihe (2928)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3119

rosszul emlékeztem... 1275ig kerestem vissza.

köszi...

Előzmény: N.Lonci (3116)
panti1 Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3118
Ja, a feje a törzsnél van varrva közvetlen, az áll alatt csak el?re  billent ahogy beraktam a fal elött mivel nincs benne nyakmerevít?.
panti1 Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3117
Igen külön varrtam a fejét. Tényleg ki festettem a körmét is. Maradt egy kis festék az arcpirosító keverésénél, így gondoltam feldobom vele. A szeme az ilyenre sikerült. Csak megrajzoltam halványan ceruzával, és mivel els?re ilyen lett hagytam, mert ha igazitok csak elrontom. 
Előzmény: kustraerika (3108)
N.Lonci Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3116
A 775-ös hsz.en van. kb 80. oldal vissza felé
Előzmény: 4Hópihe (3114)
N.Lonci Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3115
elég régen volt, a hozzászólásoknál keresd meg valamikor augusztus közepe felé megtalálod.
Előzmény: 4Hópihe (3114)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3114

Lonci volt itt korábban tán még nyáron egy csnegös virágbabád a szabásmintája meg van de a képet hozzá nem találom a vinyomon.. keresövel sem leltem..

 feltennéd ide még egyszer?

vagy valaki aki elvitte magával?

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3113

elcsatoltam.

:o)

Előzmény: Andra13 (3110)
pbjudit Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3112
Jociandi!

Itt biztosan megtalálod:http://handmade.idvz.ru/forum/forum_posts.asp?TID=566&PN=1&TPN=1
Bár nem én tettem fel, de nekem is nagy kedvenceim.

Esetleg így egyszerűbb a beírás www.picasaweb.google.com és a keresőbe beírod, hogy Tildas. A létező összes könyvet megtalálod és kedvedre válogathatsz közülök.
Előzmény: jociandi (3109)
zazimami Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3111
Sziasztok!
Már régóta olvasgatlak, figyelgetlek benneteket, és bizony tátott szájjal nézem az elkészült alkotásokat. NAGYON ÜGYESEK VAGYTOK! Mindenkinek csak gratulálni tudok!
Egy kérdéssel fordulok felétek. Szeretnék a sógornőm kislányának is waldorf babát varrni, de nem találok sehol sem megfelelő anyagot hozzá. Mármint színben és minőségben megfelelőt. Hol lehet kapni olyan pamutot, amit ti is használtok? azt a halványrózsaszínest? Léci segítsetek!
Előre is köszönöm:zazimami
Andra13 Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3110

Szia!

 

Szeretném kérni, hogy a boszi leírását el tudod küldeni az Email címemre.

mandala13@citromail.hu

 

 

Köszi

 

           Andrea

Előzmény: 4Hópihe (2928)
jociandi Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3109

Valamikor be lett ide téve egy Tilda (jellegű), eddig ismeretlen, beöltözött talán hóember párocska. Össze vannak bújva egy ablak előtt, kabátban, sállal-sapkában, és country színvilág jellegű. Most nem találom, de jó lenne kinyomtatni. Nem emlékszik az, aki betette, hogy melyik is ez?

 

Ha az ujjbábok ebbe a topikba illenek, a hétvégén varrtam 10-et, csak annyira lelkesen küldtem ajándékba, hogy egy félkész, telefonos kép van róla csak, pedig helyesek lettek. :) 2,5 éves kislány kapta, igyekeztem pici ujjakra szabni.

 

Voltam hétvégén az egyik bevásárlóközpont nagy játékboltjában, egészen elképesztő, mennyire nem játszható játékokkal, babákkal van tele. :(

kustraerika Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3108

Jé,te külön varrtad rá a fejét?És jól látom,hogy a körmei ki vannak festve?Olyan titokzatos nőcis pillantása van:)

Előzmény: panti1 (3100)
jociandi Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3107
Nagyon szívesen! Magam sem győzöm mentegetni róluk a sok szépséget.
Előzmény: bvedono (3096)
bvedono Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3106
Igazából őszi párna van még egy, amúgy pár zsuzsis párnám van még, karácsonyit majd most szeretnék varrni.
Előzmény: 4Hópihe (3103)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3105

klassz a szép kék szemeivel..

:o)

Előzmény: panti1 (3100)
bvedono Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3104
A szeme gombból készült.
Előzmény: 4Hópihe (3102)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3103

ha van a többi évszakról is párnácskád mutasd meg légyszives...

:o)

Előzmény: bvedono (3099)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3102
oh nagyon szuper.. kicsit messzire néz gyöngyből van a szeme???
Előzmény: bvedono (3097)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3101

ez aztán a tündéri balerina..

 részletekröl is kellene fotó. pl a cipöje nagyon érdekelne..és a haja hátulrólkicssé felülnézetböl fotozva..

 

Előzmény: Camea (3095)
panti1 Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3100

Eza baba is kutraerika által készített baba szabásminta alapján készült. Még a múlt

hónapban. Ő lett a telefon őrzöm.  

 

 

 

bvedono Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3099

A mondat egy része elveszett, bocsi. Szóval ő egy ajtódísz , Surányi Melinda tervei alapján.

Megmutatom az őszi párnáinkat, ezeket még tavaly varrtam.                                                                                                                              

 

bvedono Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3098
Közben készült egy urányi Melinda tervei alapján, kicsit átalakítva.
bvedono Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3097

Hát elkészült a madárijesztőm.

bvedono Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3096
Ma töltöm a 21.-et. Jociandi köszi a linkeket:)
Előzmény: 4Hópihe (3022)
Camea Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3095

Jó lett... nagyon! :o) Éjszakáztál Te is?

 

 

 

Előzmény: 4Hópihe (3093)
Camea Creative Commons License 2007.10.08 0 0 3094

Fiúgyereknek készült? :o)))))))))))))

 

Szép új hetet Mindenkinek! :o)

Előzmény: kustraerika (3088)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3093

a tiéd alapján a hajas instrukcioiddal az én maradékaimból ilyet tudtam összehozni..

kicsit krampuszos az arca,izgatott,mert nem tudja elég ideje lesz e a szeretet körbe hordoznia a világban....

:o)

Előzmény: Camea (3031)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3092
erika, nekem is nagyon tetszik a baja, vagány lett ettől a hajtól, ügyes :D
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3091

Erika, nagyon jo lett a baba!! A hajjal pedig teljesen igazad van. Az biztos, hogy ha latok ilyen fonalat mar tudom mire lehet hasznalni:-)) Eddig sosem mertem venni, mert mindig a salat lattam benne:-)))))))

kustraerika Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3090
Ja,a nyakánál elhibáztam,hogy nem tettem bele vmi merevítést(rongykukacot,vagy szivacs-polifoam hurkát),mert már most nyeklik-nyaklik a feje.Bár,lehet,hogy pont így fogja szeretni...
kustraerika Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3089
Puhára tömtem,mert kisbabának csináltam.A térd elvarrásán gondolkoztam,úgy adta magát a hosszú lábon,végül a könnyebb megragadhatóság kedvéért az egybe-láb maradt.Jó a szabásminta,szerettem csinálni!
Előzmény: 4Hópihe (3081)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3088

A haja ilyen kócos fonalból van,tincseket varrogattam fel,a fej középvonalában.Aztán megcopfoztam.A copfot is odavarrtam a fejhez,hogy ha a kicsi megtépi,attól még szép maradjon a frizurája.Ebből a bordós fonalból már nem sok maradt,az már csak egy kis babára elég.Szerintem egy jó fonal baromira feldobja a babát,még ha nem is olyan ügyes a hajkészítő....

A keresztfiam kitartóan vigyorgott a babára,mind a 3 hónapjával:)) Az anyuka Veronikának nevezte el. :))

Előzmény: ktimó (3087)
ktimó Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3087
Erika! Nagyon jó lett a baba, szerintem is jobb, mint az eredeti :-) Nagyon bájos, és a haja szuper! Na és a ruhája is! Ügyes vagy! A picur mit szólt hozzá?
Előzmény: kustraerika (3077)
ktimó Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3086

Sziasztok! Egy kis beszámoló a szombat délutáni taliról:

Nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy sok embert megismertem mind a babás, mind a foltos topikból. A babás topikból ott voltak (olyan sorrendben, ahogy találkoztam velük): Elena2, Néma, IO, 36évi, Kastan, Hajnikri és Komórka (remélem, nem hagytam ki senkit). Olyan jó, hogy végre tudom, kik bújnak meg a nicknevek mögött!

IO és én vittünk babákat is. Ami meglepetés volt: IO augusztusi babája kb. 10cm-rel kisebb, mint az enyém :-) Sajnos hazafelé jutott eszembe, hogy fényképezni elfelejtettünk, de valaki a foltosok közül fotózott, majd tőle kérünk képeket (IO, nem emlékszel ki volt? Talán Bubsza?)

Persze a kiállítások is szépek voltak, és lehett sok-sok pénzt is költeni :-) Szóval röviden: jó nap volt :-)

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3085

a haja elkészitése és rögzitése érdekelne még nagyon pontosan szájbarágósan, mivel nincs sapkája ami takarjon, és én béna vagyok ebben....

igy addig csak egy tulipánfejü kopasznak tudtam kiprobálni, de ugy inkább királylányos,mint angyalkás a külleme,ráadásul kopasz királylány.fodorral a nyakában.

viszont kitaláltam a cipö megoldását, apró ponpon ,nálam hungarocell golyocska alig 1cm átmérővel beleragasztva aranyzsinór, és azon lógva a szalagruha alá valahogy középre felragasztva....

Előzmény: Camea (3031)
mammka Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3084

Sziasztok!

A foltos topikról vagyok,fantasztikus ügyesek vagytok!

IOkaste: ha erre jársz,de bárkitől örülnék::: múltkor feltettetek egy képkicsinyítő programot és akkor nem mentettem el,most pedig nem találom,megköszönném a segítséget!!!!!

Camea Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3083

Hahóó Lányok!

Írtam nyáron, hogy megyünk zsiványversenyre... most néztem, hogy felkerültek a képek és egy rövidke videó is... Nézzétek meg, hátha valaki kedvet kap.... Szerintem eszméletlen volt, és nekünk ott a helyünk jövőre is!

http://www.somogykertje.hu/besz_zsivany2007.php

 

Camea Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3082

Szia Pihe!

Látod a szabásmintán, hogy nem jelöl varrásvonalat térdben és könyékben, tehát nem hajlik. :o) ... ezzel a szabásmintával készült a narancssárga ruhás (patchwork-kezdemény babám). Egy jó minta... javaslom! :o)

 

(Írok késő délután email-t, ha elment a Kedves! Holnap konzizok.)

Előzmény: 4Hópihe (3081)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3081

jobb,mint a mintapéldány az ujságból.a haja engem is érdekelne... térdben könyökben nem hajlik??

mennyire tömted keményre vagy simulosan puhára?

Előzmény: kustraerika (3077)
Camea Creative Commons License 2007.10.07 0 0 3080

Erika !

Ez nagyon-nagyon jó lett! :o)) Jó kis munka lehetett.... :o)

A haja is nagyon tuti.... miből van?... ez fonal?

 

A kérdésedre....hááát én igaziból felskiccelem, hogy milyen babát szeretnék... ahhoz készítem a szabásmintát.... ééééés a végén sokszor köze nincs hozzá... Nem tudom miért, mert pl. amikor a fairy hercegnőcskét készítettem rajz után, az olyan lett mint a rajz és amilyennek terveztem, tehát ha nagyon akarom, össze tud jönni... :o)

 

Szép vasárnapot Mindenkinek! :o)

Előzmény: kustraerika (3077)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3079

Innen van a szabásminta:

 

 

 

 

kustraerika Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3078
Varrogatás közben felmerült bennem a kérdés:Ti sem tudjátok,hogyan fog kinézni a kész baba?Nekem legalább olyan meglepetés a végeredmény,mint egy igazi szülésnél.
kustraerika Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3077

Elkészült a holnapi keresztelőre az ajándék tündérkém!Piciny kezekbe fog kerülni,úgyhogy mindent ötvenszer varrtam át rajta,az arcát meg hímeztem(a pofiját színeztem is pasztellkrétával).Az ing nyaka kicsit bő lett.Van ám alsószoknyája is!

 

 

 

kustraerika Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3076

Akadt jelentkező a felesleges dióra!Köszönöm!

 

zumizumi Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3075

Sziasztok!

Találtam még gólyákat.

 

 

kustraerika Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3074
OFF:Van néhány óriási diófánk,és túl sok dió termett az idén.Kinek vigyek belőle hétfőre Káposztásmegyerre?Ja,nincs ám megpucolva!
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3073
Lanyok jo szorakozast holnap es varom az integetos kepeket:-)))))
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3072
és köszi IO, akkor küldted, amikor én vacakoltam, így csak később láttam...

nem gondoltam, hogy még választék is lesz :D
Előzmény: Törölt nick (3070)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3071
köszi komórka és camea! hihetetlenül gyorsak vagytok :D
Előzmény: komórka (3068)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3070
Tök jó ez a Picasa, öt perc alatt átfutottam vele az egész képtáramat. Tildasban, Rassmussenben nincs, Jollmann-nál ezt találtam:
Ha sokat kell belőle csinálnod, talán ez szerencsésebb..
Esetleg a húsvéti Tildas libáját is megcsinálhatod meghosszított csőrrel- lábakkal..

Előzmény: komórka (3068)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3069
:PPP Jóvanna.. siettem... :(
:DD (Bocccs..)
Előzmény: Camea (3063)
komórka Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3068
Ha gólyát kerestek, az orosz fórumon az igrushkit kell keresni ott az archiv-ot és azon a pticy-t. A 6. oldalon találtam egy gólyát. megpróbálom a rajzait betenni, mert a linkeket nem nyitja meg. Különben nagyon sok jópofa madár van. Esetleg a Tildás könyveket kellene átnézni.
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3067
Előzmény: Némakertész:) (3065)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3066
.. megnéztem, kattints arra a linkre, amit a hibaüzenet behoz.
Előzmény: Némakertész:) (3065)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3065
jaj, camea, nem tölti be, ha ráklikkelek, meghpróbálnád még egyszer betenni? valami nem jó :((
de köszi neked és IOnak is:D
Előzmény: Camea (3064)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3064
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3063

Szabásmintát én kreálok... rájöttem, hogy ha én gondolom ki elejétől fogva, akkor jobban sikerülnek, mert akkor csak a gondolataimhoz kell alkalmazkodnom...

 

IOkaste! Hja ballllllllerina.... én ballett-táncosnőnek gondoltam, mer' én nemtok külföldiül. :))))))

Előzmény: kustraerika (3057)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3062
Húúú, nekem van a benti gépen... szóval csak hétfőn lenne...  de valóban, én is az orosz lapról szedtem le.... baba is van a csőrében... :o))
Előzmény: Némakertész:) (3056)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3061
A siker megérdemelt. :D Grat.. :))
Előzmény: 4Hópihe (3052)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3060
Era, Kata (és a többiek)- sajnálom, hogy nem tudtok holnap jönni..
Előzmény: kustraerika (3057)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3059
Sajna, tarsolyban nincs, és linkem sincs, de ha nem érkezik más segítség, javaslom, hogy az orosz fórumon kezdj keresgélni, ott van külön madaras mappa is, ha jól emlékszem.. Talán Komórka az orosztudásával tudna is segíteni, hogy ne kelljen találomra megnyitnod az összeset. :)
Előzmény: Némakertész:) (3056)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3058
:DDDD

Camea: ballerina?
Előzmény: kustraerika (3055)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3057

Nagyon dögös nőci alklja van!Te kreáltad,vagy szabásminta?

Nekem is hasonló állapotban van a vasárnapra készülő tündém,úgyhogy megyek is varrogatni tovább!

Előzmény: Camea (3053)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3056
tudom, hogy mindig elég ütődött dolgokat szeretnék, de nincs valakinek gólyaszabásmintája véletlenül???
vicces is lehet, nagyoknak kell (középisk)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3055
Nekem egyből a főiskolás sítáborom jutott eszembe :)) Így néztünk ki mi,a kezdő síelők :))
Előzmény: 4Hópihe (3033)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3054
.... mer' a banyák séééééépecske banyát tudnak csinálni! :o))))))) Ez volt a hétvégi bókom! :o))))))
Előzmény: 4Hópihe (3052)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3053

Óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó, meg se merem kérdezni, hogy hol vagy, mert már biztos írtad, csak én nem észleltem.... de nagyon meglepett vagyok!

 

 

 

Most ez a kis csámpi készül! :o)

 

Előzmény: ki1csoda (3050)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3052

LÁnyok  elkelt az egyik banya a kék. végül szülinapi meglepi lett belöle, és hihetetlenül nagy sikere volt ...

ugy örülök..

:o))

36évi Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3051
üdv jra itt, örülök, hogy látlak! :)))
Előzmény: ki1csoda (3050)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3050

Nalam most reggel van, -7 ora, szoval megyek is dobozokat megsemmisteni es a lakast kicsit lakhatobba tenni, mert azert meg inkabb ostrom hangulata van:-))

 

Camea, haza csak nyaron megyek megint, most egy darabig csak igy neten vagyok `itt`. De ez is tobb mint a semmi:-)))

Előzmény: Némakertész:) (3046)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3049
... hja, és nagyon jó az oldal színvilága... először én is ezt a county-t akartam vinni az én oldalamon, ha még valaki emlékszik rá.... aztán tértem vissza "saját magamhoz". De nagyon tetszik... gyönyörű karácsonyi dolgokat is lehet ehhez a színvilághoz találni... az én kis lilámhoz már sokkal nehezebb lesz.... :o)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3048

... hát jó újra itt, de csak néhány nap lesz.... de látom, hogy olyannyira lemaradtam, hogy azt se tudom hol voltál.... csak kapkodom a fejem, hogy visszajöttél... valahonnan.... :o( :o)

Közben elveszett a poszáta babám mintája... rajzolhattam fel megint... de most már mindjárt kezdem a szabást, csak bekuksiztam kicsit...:o))

Előzmény: ki1csoda (3045)
N.Lonci Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3047
nagyon örülök, hogy sikere lett Daninál a felhőbabának. Remélem, ott is jól érzik magukat a srácok. Persze Ti is. További jó napot és babázást
Előzmény: ki1csoda (3045)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3046
nálas milyen napszak van? ill mennyi eltolódás? (jöhet privibe is, csak kíváncsi vagyok..olyan némás..)
Előzmény: ki1csoda (3045)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3045

Koszonom:-))) Az utazasrol inkabb semmit sem mondok, mert netto 24  ora egyszeruen sok, barmilyen jo legitarsasaggal, a BA pedig nem jo, hanem egyre rosszabb. De most mar elokerult a varrogepem, szoval gyorsan be akarom fejezni a madarijeszto ruhajat.

 

Camea, gratulalok es sajnalom. IO-nak igaza van. Puska kell!!!!  Latom mar nagyon rajta vagy a Karacsonyon:-))

 

Lonci, kepzeld ma az oviba a felhobabat vitte Dani, hogy vigyazzon ra:-) (nem volt teljesen vilagos ki kire vigyaz:-))))

 

Hopihe, a cipok annyira jok!!!

 

Bvedono, en mind a ket terhessegemet vegig aludtam:-) Nagyon faradt voltam allandoan, de ahogy megszulettek a gyerekek mintha kicsereltek volna a kicsivel 2 nap utan haza is jottem es 3. nap vittem oket a jatszoterre:-) Terhesseg allatt elore pihentem:-))))))

 

IO nekem tetszik a kulcsiny, en nem babasitanam jobban szinugyileg:-)

Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3044
szia ki1csoda!!!

én is nagyon örülök, hogy újra itt vagy :D

és kaoka.... egyik füleden (se) be (ha mégis bement), akkor ki....
bár, ha jobban megnézem, inkább egyik szemeden be....

camea, hát igen, látszik, hogy javul a kedved, már ideje volt hogy visszatérj!!! :D
és hihetetlen, nekem az elhatározástól az elindulásig kell fél óra (mire az anyagok stb.), nem a befejezésig!!!
ktimó Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3043
Szia! Köszönöm szépen, keresni foglak :-)
Előzmény: komórka (3041)
kdatta Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3042

De jó hogy itt vagy újra! :o))) Ezek szerint minden oké!

Hiányoztál már a topikról! :o)))))

 

 

Előzmény: ki1csoda (3030)
komórka Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3041
Ktimó!
Irtam @-t de visszajött. A lényeg, hogy elveszitettem a cimed, de ott leszek a Határtalanulon holnap és viszem a rózsaszin pulovert. Megpróbálok a 13 órás találkozón ott lenni, de 14-20 óráig ügyeletes leszek a kiállitáson. Keressél, biztos megtalálsz.
N.Lonci Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3040
úgy örülök, hogy újra itt vagy körünkben. Sokat gondoltunk ám RÁTOK. A srácok, hogy bírták a szárnyalást? Vagy aludtak végig?
Előzmény: ki1csoda (3030)
36évi Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3039
:DDDD
Előzmény: 4Hópihe (3035)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3038
... az érthető utána kart lenni egy ?????????
Előzmény: Camea (3037)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3037

... így érthető... egy lendületből írtam, tehát még lehet, hogy pontosítok, ha eszembe jut valami...

http://www.gportal.hu/gindex.php?prt=409399&pg=23200920&uid=2489565&pmid=23200920

 

Előzmény: ktimó (3032)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3036

... szerintem nagyon bulisak! :o))))

Előzmény: 4Hópihe (3033)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3035

sötétgomb szemüveget akartam kiváltani vele.

a lányomhatalmas csimpánz mosollyal  röhögött minek télen napszemüveg?

 

mondom a hóvakság ellen, leborult a székröl a röhögéstöl,

hogy egy hóember hóvakság ellen visel sötét szemüveget....

Előzmény: 36évi (3034)
36évi Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3034
szeritnem rendben vannak, a zöld meg hihetetlenül tetszik. Főleg a szeme :))))
és imádom, ahogy tálalaod a képeket. :)
Előzmény: 4Hópihe (3033)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3033

félóra alatt hihetetlen....

---------------

én feladtam a csunya arcu hóemberkékkel való küzdelmet....

Előzmény: Camea (3031)
ktimó Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3032
Igen, kérjük a leírást!!!!
Előzmény: Camea (3031)
Camea Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3031

Lecseréltem a szalagot a nyakában csipkére, így aranyosabb. :o)) Írjam a leírást? Nagayon egyszerű, kitalálástól a megvalósításig fél óra.

Nah, e'megyek dolgozni.... pá, majd jövök! :o))

Előzmény: Camea (3028)
ki1csoda Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3030

Sziasztok!!!

Megjottunk es mostanra lett net es mit latok? Hat egy sajat site!!!! SZUPER!!!! Meg nem olvastam vissza, csak olyan windozos modban vagyok, hogy a kepeket lattam:-) szoval nem tudom a reszletes torteneseket, de rajta vagyok.

A szalmabab keszul nalam is, igyekszem:-))))

4Hópihe Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3029

na ugye,hogy ugye???

:o))

 szuper!!!!

Előzmény: Camea (3028)
Camea Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3028

Köszi! Lonka harisnyája festve van. Szoknya nincs kitartva... sima körloknis szabás.

 

Az első karácsonyi angyalom... előző évről maradt szalagmaradékból.

Előzmény: ktimó (3026)
ktimó Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3027
Kaoka! Na ne, már megint???? Ugyanaz, mint a múltkori? Szerintem se foglalkozz vele, az ilyet figyelmen kívül kell hagyni.
Előzmény: Kaoka (3013)
ktimó Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3026

Camea! Gratula a vizsgához! A Lonka nagyon jó! A harisnyája csíkos anyag vagy a csíkokat te varázsoltad rá? A szoknyáját kitartja egy alsószoknya, vagy keményítve van?

A madárijesztő is jó, tényleg pityókás egy kicsit :-)

Előzmény: Camea (2999)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3025
a kertész némaságáról majd mesélnek a többiek:D (a kertészsége meg egyenlő a némaságával:D)
Előzmény: 4Hópihe (3024)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3024

egy néma kertész befelé zsong vagy nem???

:o))))

Előzmény: Némakertész:) (3023)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3023
hééé, én miért nem ordíthatok???

camea, wow, te aztán hipphopp csajszi vagy!
Előzmény: 36évi (3010)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3022
hányadik gestacios héten tartasz????
Előzmény: bvedono (3020)
4Hópihe Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3021

formabontó a pityókás kövér  madárijesztöd)))) de a tündi az tündi rád jellemzö modon))))

----------------------

 hjaj lányok kidöglök a hóemberkémtöl látszólag egyszerü mégsem tudom a bájt rávarázsolni, harmadik féle szemet tépem le róla és ragasztok másikat, de még mindig nem jó., rajzolt száj kivarrt száj szóval az egyszerü hóemberke bonyolulttá lett.. de a cipöööööje)) a leánykám azt mondta lejárt az idöm a két banyával eztán csak cipöket varrogassak, ha abban siker és örömforrás van !!!

Előzmény: Camea (3000)
bvedono Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3020

néha jó,néha rossz. Beiktatott pihenéssel egész jól megy a varrás.Most már a munkát elég nehéznek érzem, reggel 7.30-tól du. 5-ig eléggé sok. Tegnap is csak 14.30-kor tudatm futva ebédelni.

Előzmény: Törölt nick (3018)
36évi Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3019
Add ki magadból, szivem, az a legjobb módszer. Virtuális szemétkedéssel meg ne foglalkozzál, ez már többször mondtam.
Előzmény: Kaoka (3015)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3018
.. és a derekad? :)
Előzmény: bvedono (3017)
bvedono Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3017

én is elkezdtem varrni egy madárijesztőt, talán hétfőn már meg tudom mutatni.

Képzeljétek már csak jővő héten dolgozom és utana...:)))))))))))))

Camea Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3016

Hjuj, zajlik körülötted az élet akkor... :o( sajnálom.... 

Írsz róla... vagy nagyon személyes?

Előzmény: Kaoka (3015)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3015
Mostmár igen.
Előzmény: Camea (3014)
Camea Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3014
.... miért? ... Te bújkálsz? :o
Előzmény: Kaoka (3013)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3013

Sziasztok Lányok!

Szóval most kicsit rossz kedvem van. Már megint megtalált valaki. -:(((

 

bvedono Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3012
Szia. nekem elkültheted őket, köszi szépen.
Előzmény: jociandi (2993)
36évi Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3011
most bezzeg bement, hogy control céztem. :)))
Előzmény: 36évi (3010)
36évi Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3010
bakker, nem hiszem el, írtam egy regényt, azt elszállt.
Zanza:
Camea, ügyes vagy, szóbelit leszarni.
Lonkát imádom, a végén kell iylet csinálnom.

Drágáim, aki feltéved a Várba, az keresse a nagytermet (asszem, az a nagyterem, a biztos az, hogy ott lesz előtte a közgyűlés, azt kérdezzétek meg).
Tessék rám kiálltani, ha felismertek, mer én titeket nem (néma nem ordít), keressetek egy szökésvörös göndör hajú, szemüveges, kilencéves szőkét vonszolót nőcit.

Camea Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3009
.. hja, nem mézeskalácsházikó. Csak mézeskalács a "babáknak", mármint a 12 és 15 éves babáimnak. :o)))))
Előzmény: Törölt nick (3006)
Camea Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3008
... deeee, nagyon poszáta a lyány... :o)) Van szárnya is? Hjaaaa... emlékezetből fejeztem be... majd megkuksizom. Több hiba is van benn egyébként, amit a következőnél másképp fogok, de amúgy ez is egy jó alapminta... nekem. :o)) Haját kicsit az ujjaimmal megigazítottam... most nem kapott hajlakkot, mert a fotóhoz így is megállt... de a következő már tartósabbra készül, az már lakkozva lesz. :o))
Előzmény: Törölt nick (3006)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3007
Hehe.. bizonyára szüreti időszakban állt be dógozni.. :) Szerintem jó ez, csak a felsője lóg ki egy picit az őszi hangulatból.... (És legalább a fiadnak is lett valami, nem mindig csak a leányzónak.. :))
Előzmény: Camea (3000)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3006
.. de ugye nem a boszihoz csinálsz mézeskalács házikót, mert menten lehidalok!! :D

Édes lett a Lonkád, én azééért felismertem..deeee.. szerintem nem elég vééékony.. :P (igaz, volt, aki az enyémre meg asszonta, hogy ez már anorexiás.. :S) A haját hogy csináltad, hogy kifelé kunkorodjon? Ja, és még egy reklamáció: lemaradt a szárnya!! :D
Előzmény: Camea (3005)
Camea Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3005

áááááá, ez a félig kész volt... felturbózott Lonka! Azt hittem a vékonykaságából felismerhető... :o)

A madárijesztő készült a nulláról az este. Ma már a kisfiam meg is szabadított tőle. SZerinte tökjó, és elvitte a suliba dekorációnak. Nekem meg jó, hogy nem látom. :o)) A finomabb dolgokat jobban szeretem csinálni.... szóval a boszim is egy jó boszi lesz... talán csillogó fehérben... még nemtom, mert ma a mézeskalács-projekt jön. Most pedig már dolgozom, tehát elég rapszodikusan tekintgetek majd be.

Előzmény: kdatta (3004)
kdatta Creative Commons License 2007.10.04 0 0 3004

Camea!

 

Az írásbelidhez gratula! :o)

A királylányod édes nagyon! Ezt nem mondod, hogy csak úgy sity-suty feszültség levezetőként csináltad... :o))) Nagyon cuki!

Előzmény: Camea (2999)
Kaoka Creative Commons License 2007.10.03 0 0 3003

Szia Camea!

Örülök, hogy itt vagy és gratula ahhoz, ami éppen sikerült. Megint aranyosakat alkottál. Szerintem már hiányérzeted volt és csak azért nem sikerült minden. De már ez is siker.-:)))))))))))))))

 

Előzmény: Camea (3002)
Camea Creative Commons License 2007.10.03 0 0 3002

... várom.... a képet! :o)

... iiigen, a tündérkék bejönnek nekem.... nem hiába hív királylánynak a párom... (ha éppen csúfolódik velem. :o)))))))

Előzmény: kustraerika (3001)
kustraerika Creative Commons License 2007.10.03 0 0 3001
Nekem annyira tetszenek a tündérkéid!!!!Most izgulok,mert én is varrok egyet(nem karcsút...).Vasárnap délelőtt keresztanyuka leszek,és a tündérke lesz a keresztajándék!
Előzmény: Camea (2999)
Camea Creative Commons License 2007.10.03 0 0 3000

Kicsit pijjjáááááááás a pasas! :o) Nem lett a kedvencem.... madárijesztőt nem csinálok többé... karácsonyi angyalkákat akkkkkarrrrrok! :o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!