Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fakirr Creative Commons License 2000.09.09 0 0 9
Nekem ugyan nem a sedan van, de ugyanakkori "tojásmazda". Nálam is megtartja magát az ajtó, szerintem a sedanban is meg kell, hogy tartsa magát - eredetileg.

Te merre hordod szervizbe a kocsit? (Már azon ritka alkalmakkal, amikor kell egyáltalán.)

Előzmény: 3x (7)
GangstaBoy Creative Commons License 2000.09.08 0 0 8
Hali!

Nalam tok jol megtartja az ajtot! Sot! Mar a kinyitashoz is rendesen bele kell kapaszkodni az ajtoba... :-)

Kerdes: Mi lehet az oka annak, hogy gyakran kialszik a muszerfal vilagitas? Nem csak itt-ott, hanem az egesz muszerfal elsotetul. Aztan egy fekezes, indexeles stb. es megint fenyarban uszik minden - egy darabig... :-| Vigyem szervizbe vagy el tudom a hibat hazilag is haritani?

GangstaBoy

Előzmény: 3x (7)
3x Creative Commons License 2000.09.08 0 0 7
Először is Mazda forever! Banzai!

Másodszor: én kétautós 86-os 626-ossal kezdtem, az volt négy évig (96-ig), amikor is eladtam bizonyos Faragó Tamás olimpiai, világ- stb.bajnok vízilabdázónak, aki már szintén a második 626-osánál tart:-)))
Azóta a nagy gömbölyű 626-os van, 1992-es évjárat. Soha semmi nem volt, jól fogyaszt, megy mint állat, ráadásul a maga idejében úttörő volt a "szupergömbölyített" forma, amit azután a Toyota, Ford Mondeo, Mitsu Galant, sőt még a franciák is utánozni kezdtek, vagyis ma, 2000-ben is vadiújnak néz ki.

Egyetlen óriási kérdésem: nektek is lecsukódik a hátsó csomagtartó és semmi módon nem lehet kitámasztani??? (Ez a négyajtós verzió)

GangstaBoy Creative Commons License 2000.08.28 0 0 6
Hali!

Nalam meg nem volt semmi gond - igaz kb. 2 hete vettem az autot! ;-) Az elektromos ablak
nalam sem muxik, a bal-hatso, csak valami fogaskereket kell majd vennem hozza!
Zorges?! Hat neha meglepoen hangos, de csak nagyon elvetve!! Altalaban siman, finom "mogas" kisereteben gurul az auto... :-))

Az en autom '86-os, 2.0i (majdnem) full-os... 135e km van benne, de az elozo gazdaja a baratom volt, es neki sem akadtak gondjai az autoval! Nagyon hamar megszerettem a Mazda-t!

GangstaBoy

Előzmény: fakirr (4)
kaptejn Creative Commons License 2000.08.27 0 0 5
Van a csaladban egy Mazda Demio 1.3. Egesz meglepo, hogy milyen kellemesen siniauotosan megy (egy szemellyel meg furge is) ahhoz kepest, hogy magasnak tunik.
Sajna mar meg is tortem, nem volt olcso a javitas:(
Amugy nagyon szereti mindenki a csaladban, mivel egyertelmuen jo pelda arra, hogy nemcsak a nemet autok jok:)
/kaptejn
fakirr Creative Commons License 2000.08.25 0 0 4
És Ti milyen hibákkal találkoztatok a használat során a 626-osoknál? Milyen évjáratúak voltak ezek? Hova hordjátok szervízbe?

Nekem eddig gyakorlatilag semmi extra hibát nem produkált. Igaz megkímélt, 93-as 80 000 km van benne, 2.0i fullos. A legdrágább javítás eddig rajta az a legutóbbi szervíznél a kézifék javítása volt. Ezenkívül csak olaj és legszűrő csere. Meg egyszer elromlott a bal első ablakemelő motorja. Ennyi. Én nagyon szeretem ezt a kocsit. Marha nagy és kényelmes.

Egyébként nálatok mennyire zörög kicist rázósabb utakon belül a gép?

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.25 0 0 3
Jó kis autók a 323-asok is, és nagyon megbízhatóak. Több tulajtól hallottam, régebbi-újabb típusoknál, hogy évekig csak olajat meg benzint kellett beleönteni, és imádták.

Van egy ismerősöm, volt neki régebben Audi100, Volvo, meg mindenféle autó. Amellett dícsérte a német autókat, hogy azok azért ott vannak, azok nagyon jók, megbízhatóak. Mígnem vett egy Mazda323 Sedan-t, asszem '91-eset. Nem volt egy full extrás, csak amolyan családi változat, de egyre jobban tetszett neki. Mondták neki a Mazda szervízben, hogy azt a típust nagyon becsülje meg, mert azzal semmi gond nem lesz. Nem is volt... Kb. egy-másfél év múlva találkoztam vele, egy négyéves, gyönyörű, nagy Mazda626 Comprex Diesel kombija volt, lecserélte a kismazdát. Azt mondta, ezután csak Mazdát fog venni. A másikba belehajtott 140000(!)km-t, semmi gond nem volt vele. Csak olajra, benzinre, meg a cserélendő dolgokra kellett költenie (fékbetét, vezérműszíj, ilyenek).

A 323-ról még annyit, hogy az egy alacsonyabb kategória, mint a 626, általában nincs annyira felszerelve, egyszerűbb, kisebb. (Most nem a full extrás, turboinjektoros változatokról beszélek, vannak olyanok is, sportőrülteknek :) Akinek viszont megfelel, annak tökéletes. Ez persze az én véleményem, én már maradok a 626-nál :)

Van a Mazda323F, '90-'91-es, ha jól tudom, ami iszonyat jó autó. Olvastam róla egyszer egy tesztet. Asszem 120000km-ig teszteltek egy új autót, írták, hogy mikor mit kellett cserélni, javítani. Egyedül a gyári rádiósmagnóval volt gond állandóan, mikor kicserélték egy Balupunktra, utána azzal se :) Különben csak vezérműszíjat cseréltek, meg fékbetéteket (meg lehet, hogy még valamit, amit a km-ek miatt muszáj volt).

Szóval a lényeg, én még nem beszéltem olyannal, akinek Mazdája volt, és megbánta volna. Ha tetszik egy 323-as, és jó állapotban van, nem hiszem, hogy rosszul járnál vele. ;)

Pigmy

hc Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2
Hellló!
Újabban erősen szemezek a 323-as Mazdákkal. Ha vannak tapasztalataitok jók és rosszak, akkor segítsetek!!

hc

GangstaBoy Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1
Pigmy!
Te csak szeretnel ojjat!! ;-)

GangstaBoy

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.23 0 0 0
Jobb, mint a regi almazold Skoda? ;)

En meg 6 eve jutottam hozza eletem elso Mazdajahoz, azota a 3. Mazda626-nal tartok... Persze mindig egy picit ujabb es jobb is. Nekem mas nem kell :) A 4. talan olyan lesz, mint a ganxtaboje ;)

Pigmy

GangstaBoy Creative Commons License 2000.08.23 0 0 topiknyitó
Hi!

Most jutottam hozza eletem elso(!) Mazdajahoz! ( 626 2.0i GT ) Kiiiiiraly!!

GangstaBoy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!