Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 213
Hihi, csodálkoztam volna, ha csendben kibírod...

Amúgy igen, leszámítva, h fáj a fejem a sírástól, tegnapelőtt temették el a barátomat.
És jé, nem állt meg a világ, de biztos vagy benne, h ezt veled szeretném megbeszélni?!
V most kevesebb problémádat fogod belém vetíteni???
Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 212
remélem, amúgy minden rendben veled.
Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 211
Újabb projekciók? Anélkül nem megy? :-)))))

IGEN, LISZTÉRZÉKENYSÉGBŐL.

És most már kerüljél szépen tovább, kötekeggyé a magad háza táján. Az nekem pont jó lesz, mert az okos és jóindulatú embereket kedvelem, nem az unalmas projekcióidat :-)
Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 210
kedvencem, mikor elfogynak az érvek és a helyesírás vagy a stilisztika válik a célponttá.

nem dobálóztam szavakkal, mesélj, valakid meggyógyult már a lisztérzékenységből? hogyan? de igazából nem vagyok kíváncsi az okoskodásodra és a lekezelő stílusodra, eddig is kerültelek ha csak tehettem, most bután belefutottam egy olyan mondatodba, amit nem hagyhattam szó nélkül.

on:
a testmozgás szerintem remek segítség fejfájás ellen, nálam bevált.
Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 209
Első mondatod gyönyörű projekció :-))))
(Vmint nem illik az értelmezésben az igenevet igének beállítani... viszont illene vmi mást, de az már off.)

Felnőtt ember kapott 1db infót, és akivel akarja, majd megbeszéli. Ennyi.

(Azt már csak zárójelben, h több gyógyíthatatlannak kikiáltott esetben láttam már gyógyulást, óvatosabban dobálóznék ezzel a szóval.)
Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 208
kérlek ne gúnyolódj velem és ne láss olyan szavakat a soraimbba, amit nem írtam le. nem mondtam semmi rosszat a homeopátiás szerekre, hiszen én is élek velük.

nekem az a furcsa, hogy más állapotának ismerete nélkül "megoldást" javasolsz.
biztosan tudod, hogy pl. a lisztérzékenység is többek között felszívódási zavarokat (meg bőrpanaszokat, meg sok egyebet) okoz, és ott elsősorban nem a tünetek csillapítása a cél, ráadásul nem tudják gyógyítani, mivel genetikai probléma. a fehérköpenyes fogja _kivizsgálni_, hogy mi áll a tünetek mögött, és dietetikus segítségével a beteg kordában tudja tartani az állapotot. az orvos sem tudja meggyógyítani, ahogy a homeopátiás kezelés sem, csak karbantartani. ez egy példa volt, amit konkrétan ismerek. mielőtt nekemjössz.
Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 207
Igen, tudjuk, h a nagy szent fehér köpeny előtt leborulók félnek a homeopátiától, pedig még csak nem is receptköteles a Schüssler-homeo, csak többet ér az egyebeknél, mert nemcska a tünetekre hat, pont mint a "sima" homeo.
Előzmény: Törölt nick (206)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 206
felszívódási problémákat sok minden okozhat, egy jó orvos kivizsgálás után majd eldönti, hogy mi, és javasol rá gyógymódot. de az a só ettől függetlenül, minden bizonnyal hatásos a tünetre.
Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 205
Felszívódási problémáknál a Schüssler-só sorozatból javasolt, homeopátiás gyógyszertárakban kapható. N¤3 a Ferrum phosphoricum.
Sima homeopátiás elkészítésben is érdemes szedni mellette, de a Schüssler-féle a fontos iylenkor. Mellesleg a pótláson kívül magára a felszívódási zavarra is jabítólag hat.
Előzmény: Tilia (204)
Tilia Creative Commons License 2009.02.16 0 0 204

Gyerekkoromtól kb. 30 éves koromig nekem is gyakran fájt a fejem, sokszor volt migrénem is, levélszám kapkodtam be a quarelint - akkor nem is tudtam, hogy lenne rá más gyógyszer.... Aztán elmentem egyszer az Ormosba íriszdiagnosztikára, ott a dokinő azt mondta, hogy kevés a vasam, és gyulladtak a beleim, nem is tudna felszívódni, ettől van a migrénem. Azt ajánlotta, hogy 2 hétig csak főtt krumplit és főtt fehér húst (szárnyas, hal) egyek és szedjek be egy üveg humet-r-t. (Akkor már bármit meg(t)ettem volna, hogy ne fájjon a  fejem.) Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, vagy valami más változott, de nekem elmúlt a migrénem, kb. 10-12 éve. (Igaz, hogy azóta is kevés a vasam...)

destin Creative Commons License 2009.01.31 0 0 203
Sziasztok!

Én szerencsére nem vagyok fejfájós, de adnék 2 kezelési tippet, ha elfogadjátok.
Más egészségügyi probléma miatt bejártam rengeteg szakrendelést az alternatív gyógymódoktól a legújabb orvosi diagnosztikáig, a válasz mindenhol ugyanaz, nem tudják mitől van, egészséges vagyok...
Szeptemberben hallottam a Somatoinfra vizsgálatról, nem részletezném mi ez, mert nem akarok hülyeséget írni (somatoinfra.bme.hu), ajánlom mindenkinek, akinek diagnosztikára van szüksége. Bp-en a Műszaki egyetemen van a vizsgálat, de ha jól tudom elérhetőek Pécsett, Debrecenben és Miskolcon is. Amikor én voltam 8e Ftot kértek a vizsgálatért, de ebben van egy kontroll vizsgálat is. Nekem a közel 14 éve fennálló hajhullásomat szüntették meg, amit eddig máshol nem tudtak.

A másik ajánlásom a Bioptron fényterápia( www.bioptron.com/hu) én 10 éves használat után bátran ajánlom (mostmár munkám során kínálom)mindenkinek, nagyon hatásos fájdalomcsillapító, nyugtató, gyulladásgátló, immunerősítő, érdemes utánanézni, hátha nektek is segítene.
Amiért érdemes kipróbálni: felválthatja az állandó gyógyszeres fájdalomcsillapítást és javítja a közérzetet.

Budapesten lehetőség van egy ingyenes 3 alkalmas próbakezelés igénylésére, az első kezelés előtt részletes információt kaphattok a fényterápiáról, szerintem egy próbát megér, hátha helyettesítheti a gyógyszerek egy részét.

A bérlet igénylése és időpont-egyeztetés: probakezeles@citromail.hu
Olgi28 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 202

Sziasztok!

 

Nem akarok senkit sem megijeszteni, de ha valakinek sokat, és erősen fáj a feje, ne hagyja magát migrénnel kezelni, amíg koponya MR-t nem csináltak.

Nekem évek óta fáj a fejem (kb.:10 éve).

Mindenféle gyógyszert kipróbáltam, de semmi nem használt.

Tavaly tavasszal végre elküldött a háziorvosom neurológiára.

Azóta migrénnel kezeltek (Convulex napi 2 szem+Relpax, ha már kibírhatatlan a fájdalom).

Tavaly október óta folyamatosan erősen, lüktetőn fáj a fejem, a Relpax is csak fél óra múltán hat.

Elküldtek koponya MR-re, ahol kiderült, hogy agydaganatom van.

Most jelenleg ott tartok, hogy várom a műtétet.Szerencsémre jóindulatú a daganat, és hamarosan megszabadulok tőle.

Nem szabad simán beletörődni abba, hogy azt mondják,migrén.

Nekem sem volt mindig hányingerem,hányni is csak egyszer hánytam, ezért gondolták, hogy egyszerű kis migrénem van.

 

Mindenkinek jobbulást kívánok!

 

Üdv: Olgi

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.31 0 0 201
Homlokon igen.
Előzmény: _tücsi_ (200)
_tücsi_ Creative Commons License 2008.12.31 0 0 200
Sziasztok,

Jó lenne ha valaki tudna nekem tanácsot adni, kicsit meg vagyok ijedve.
1 napja fáj a fejem, de nem csak úgy simán, hanem pl. ha lehajolok, orrot fújuk valamilyen megerőltető dolgot csinálok. És tompa a koponyám hátsó részén jelentkezik a fájdalom.

Volt valakinek hasonló tünete?

Köszönöm a segítséget.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 199
Hu, ez durva.
(Irtam egy emailt, szemelyesebb valaszt.)
Előzmény: poczus (197)
Gabianya Creative Commons License 2008.07.09 0 0 198
Hát  nem tudom, én nem nyugodnék ebbe bele hogy nem adják ki a gyógyszertárban azt a gyógyszert ami használna végre.Fel van írva, kiadhatnák nyugodtan, ha nem, menni kell másik gyógyszertárba.20 éve van migrénem, tudom hogy csak a Relpax és az Imigran segít. Ilyen kislánynak elég lenne felezve vagy harmadolva is beadni amikor érzi hogy kezdődik a fejfájás, és megúsznátok a hányást és a fájdalmat is, ez a gyógyszer ugyanis tényleg erre való és eltünteti a fájdalmat mielőtt belebonyolódnátok.Esetleg felirathatnátok az ervossal azédesanya nevére is, akkor nem lenne az a herce hurca a gyógyszertárba.Erős gyógyszer vagy sem, csakis az segít.
Előzmény: poczus (197)
poczus Creative Commons License 2008.07.06 0 0 197

Szia 1001!

Kösz, hogy próbálsz segíteni. A lányom nagyon válogatós, tehát amit szeretett, abból levonjuk amit ehet, szinte semmi sem marad. Amúgy nem vagyunk húsosak.

Most kerülöm a fűszereket és mindent megnézek amit veszünk.

Próbáink: algopiryn hegyek. Ettől olyan vérképünk lett, hogy szinte nem volt fehérvérsejt számunk. Ez után kaptunk Migpriv port, (amit most jelenleg nem lehet kapni) ez után írták fel a Relpaxot amitől meg összefutottak a gyógyszertárban, hogy nem merik kiadni saját felelősségükre ezt az erős gyógyszert gyereknek.

Most aztán semmink sincs. Aspro C forte-t szoktunk használni, ugyanis ez por alakú és hányás előtt-ha szerencsénk van- akkor felszivódik.

Amúgy minden vizsgálatunk negatív lett. MRI, EEG, pszichológia....ennek ellenére azt mondta az orvos, hogy vagy belenyugszunk ebbe az állapotba és fájdalomcsillapítókon élünk, vagy szedi a Convulexet (epilepsziások gyógyszere)holott Ő nem is epilepsziás!!! Hozzátette, hogyha nem bírja, akkor elvonási tüneteket fog okozni, ha el kell venni tőle. Ebbe aztán nem mentünk bele. Azóta nem jártunk ennél a dokinál.

Elmentünk egy természetgyógyászhoz. Ott derült ki, hogy adalékanyagokra (benzoesav,glutamát), fehércukor, mogyoró és gyömbér allergiánk van. Ettől gyulladásban van a mája, gyomra, vékony és vastagbele. Erre kaptunk homeopátiás golyókat. Most ezt szedi. Étvágya 2X akkora lett, mint előtte. Híztunk 2 hónap alatt 2,5 kg-t. (Előtte meg 2 évig semmit!!!) Mostmár 10-12 naponta fáj a feje. Már ez is haladás!

Minden ötletet és tanácsot elfogadok!

Szisztok:Tünde

 

Előzmény: Törölt nick (190)
Gabianya Creative Commons License 2008.07.01 0 0 196

Sziasztok Sorstársak!

 

Éppen most lett elegem abból hogy szinte minden nap estére megérkezik menetrendszerűen a migrénem. Eddig nem fájt ennyit a fejem , nem tudom mi van. Ideggyógyászatra járok, mindenféle gyógyszarokat beszedetnek velem de semmi nem használ. Mikor suliba jártam, hetente többször is lüktetett a fejem, hánytam is. Szerencsére mostanában hányás nincs, "csak" fáj. Ilyenkor beveszek egy fél szem Imigrant, mert csak az hat semmi más, Quarelin, ilyesmiket már rég kihagyom mert csak rosszabbul vagyok tőle. De az Imigrant meg nem győzöm pénzzel. 6 szem 6ezer forint. Azt meg egy hét alatt megzabálom. Akkor most mi van? Így maradok?Valaki elátkozhatott és azt mondhatta: KÖltsd a pénzed gyógyszerre. Hát...pont azt csinálom.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 195
Ezzel a sós dologgal nagyon óvatosan kell ám bánni... a legtöbb ember ennyi só nélkül is annyira ki van száradva, h sokszor pont a vízhiány miatt jön a migrén, vagy legalábbis elősegíti.
Előzmény: zeegha (191)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 194
Zöldség, gyümölcs, teljeskiőrlésű gabonák, hüvelyesek, dió- és mogyorófélék, mindenféle magvak.
Ha főzök, az főleg zöldséges és gabonás kaját jelent. A leveseket, főzelékeket mindig is szerettem. Szeretek is főzni, sose jelentett gondot, szakácskönyv nem is tom, mikor volt utoljára a kezemben, max ötletadónak használom. De már van vegás sőt vegán is sok, ha vki recept után szokott főzni.
Ez jutott így hirtelen eszembe, mire vagy még kíváncsi, mondjad nyugodtan, nekem is könnyebb konkrét kérdésekre válaszolni.
Előzmény: zeegha (192)
zeegha Creative Commons License 2008.06.26 0 0 193

Talán mégsem muszáj olyan sok víz, elég a jó nagy pohár.

Írjátok meg, ha segített valakinek!

Előzmény: zeegha (191)
zeegha Creative Commons License 2008.06.25 0 0 192

Kedves 1001!

Érdekel miket eszel. Kérlek írnál erről?

 

Előzmény: Törölt nick (189)
zeegha Creative Commons License 2008.06.25 0 0 191

Migrénen gyakran segít ha megeszel egy teáskanál konyhasót nagy pohár ( 1/2 liter) víz kiséretében.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 190
Egyebkent mi az a minden, amiket probaltatok mar?
Jo kis strapa lehet ez az egesz egy ekkora koloknek... :-(
Előzmény: poczus (187)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 189
Figyu, (allergia miatt kezdtem, h) 20 eve nem eszem adalekanyagokat (plusz vegan vagyok), es nagyon nagyon jokat eszem, az egyetlen, h neha mast, mint a tobbiek, de rengeteg mindent lehet enni. A kerdes inkabb mennyire valogatos a gyerek: zoldseg? gabonak?
Es fel a fejjel: a migrent el lehet tuntetni :-)
Előzmény: poczus (187)
poczus Creative Commons License 2008.06.22 0 0 187

Szia!

Egy kis reményt öntöttél most belém. Lányom 10 éves. 7-10 naponta migrénes és hány. Kb. 2 éve már ez megy.

Nagyon megviseli Őt is, engem is.

Mindennel próbálkoztunk már. Most kiderült, hogy adalékanyagokra allergiás. Alig van amit ehet. Próbálkozunk ezek megvonásával, mintha egy kis javulás lenne. Jó lenne, ha Ő is kinőné és elfelejthetnénk ezt a borzalmas időszakot.!!!

Jó nyarat: Tünde

Előzmény: Deniel9 (186)
Deniel9 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 186
nekem gyermekkoromban egy héten 3-4* volt migrénem sokszor hányással is.. halántéktól sugárzott mindig és vagy a bal v a jobb.. amit észrevettem és megtudok osztani másokkal.. ha a bal halántékom fájt az olyan fejfájás volt ami idegességből alakult migrénné ha a jobb az csak a spontán sima migrén volt amit a legnehezebb volt elmulasztani.. amik segitettek , kád meleg viz amit csak elvisel a bőr és zuhanybol a fejre veretni ez igen hatásos ha félóráig igy voltam sokszo elmúlt .. vagy gyógyszer és nagy alvás de sokszor csak az segitett amikor másnapra virradt, a sima délutáni alvás sok esetben nem ér semmit..
nem tudom h sikerült kinönőm.. most 18éves vagyok és már vagy 3éve nagyon ritka esetben fáj a fejem ha tul alszom magam vagy pedig ha ujra beköszön a migrén de csak 3havonta egyszer.. és már ez is nagy megkönnyebülés igen sokat szenvedtem egy nagyon kellemetlen és rossz betegség.. ami beleköltözik a mindennapokba..
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.07 0 0 185
Ha egyébként egészséges ember vagy:
Citromkúra, szódabikarbóna-kúra. Lúgosítanak a gyümölcsök, zöldségek, minél többet -NYERSEN! Savasítanak a elsősorban a fehérjék, olajok, de gyakorlatilag minden főtt kaja. Persze nem egyi napról a másikra fog a savasság elmúlni, lehetnek akár a gyümölcstől is gyomorégések kezdetben. Ilyenkor pl almából kevésbé savasat kell választani, narancsot , grépfrutot kihagyni (egyébként is érdemes, meg a banánt, mert éretlenül meg pláne tele van keményítővel). Erősen savasítanak még a kávé/tea/fehércukor és hasonlók. Pl fehérkenyér helyett teljes kiőrlésű.
A gyümölcs energiát ad, a zöldség tisztít.
Itt a nyár, jönnek a lehetőségek. Lehet pl egy nap csak egyféle gyümölcsöt enni, vagy zöldséget (a paradicsom nem az, a dinyne viszont igen! :-)))
Előzmény: Adro (184)
Adro Creative Commons License 2008.06.07 0 0 184

Sziasztok!

 

Nekem is regeteget fáj a fejem olykor migrénes rohammal. Vannak egyéb tüneteim is amelyekre véletlenül bukkantam és amik annyira nem is feltűnőek pl fáradékonyság, ropogós izületek stb amelyek az elsavasodott szervezet tünetei is lehetnek. Tudtok valamit a lúgosításról? Még csak most kezdek el érdeklődni a téma iránt. Milyen ételeket és hogyan kell fogyasztani?

 

giappone Creative Commons License 2008.04.17 0 0 183
Sziasztok!

Migrénspecialistát keresek Budapesten. Esetleg, lehetőleg TBfinanszírozott fejfájásdoktort. Jó lenne valaki akivel vannak pozitiv tapasztalaitok.
Előre is köszönöm!

(Ebben a cikkben a Doktornőnek nagyon szimpatikus a hozzáállása, de semmi plusz info, csak: Tamasi, J....
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/neuro/headache/?article_id=62304&larticle=59588)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!