Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14531

"Milyen formában szedjünk probiotikumot?

Probiotikumokhoz különféle tejtermékekből, illetve probiotikum-tartalmú tablettákból, kapszulákból, oldatokból juthatunk. Van-e lényeges különbség ezek között? Az ételekkel, italokkal bevitt és a táplálék-kiegészítő formájában felvett probiotikumok egyformán hasznosak szervezetünk számára. Különbség elsősorban a mennyiségben van, mivel egy speciális tablettában vagy kapszulában koncentrált adagnyi baktérium található. Ha gyorsan, nagy mennyiségű probiotikumot akarunk bevinni szervezetünkbe, akkor érdemes akár a tejtermékek mellett is táplálék-kiegészítőket szedni.

A probiotikumot nem lehet túladagolni, a felesleges mennyiség egyszerűen kiürül a szervezetből. Megelőzés céljából, illetve különféle betegségek kezelésére, legyengült állapotok felerősítésére mindenki számára ajánlható, korra és nemre való tekintet nélkül.

 

Mikor és mennyi ideig szedhetünk probiotikumot?

Járványos időszakban, amikor fogékonyabbá válunk a fertőzéses megbetegedésekre, érdemes nagyobb mennyiségű probiotikumot fogyasztani. Az ellenálló képességünk erősítése mellett a probiotikum segíti az emésztést, megszünteti a puffadást, hasmenést, rossz leheletet, csökkenti a fáradtságot, és javítja a közérzetet. A bélflóra támogatásával, tisztításával a vitaminok is könnyebben, hatékonyabban felszívódnak.

Antibiotikum-kúrát követően, vagy betegség utáni legyengült állapotban is sokat segíthetnek a probiotikumok. Az antibiotikumok szinte minden baktériumot elpusztítanak szervezetünkben, azokat is, amelyek például a megfelelő emésztéshez szükségesek. Éppen ezért szedésük mellékhatásaként gyakran jelentkezik hányinger, hányás, hasmenés, amely tüneteket a probiotikumok igen hatékonyan kezelik. Ha már az antibiotikum-kúra alatt elkezdünk probiotikumot szedni, célszerű időben eltolva bevenni ezeket. Például ha az antibiotikumot reggel és este szedjük, akkor a probiotikumot napközben vegyünk be. Az antibiotikum elhagyása után hagyjunk időt a probiotikum „munkájának”, és még legalább néhány napig fogyasszuk.

A probiotikumok jótékony hatásai

Szabályozzák a bélműködést. A probiotikumok segítenek helyreállítni a normális bélműködést, gátolják a betegséget okozó baktériumok fejlődését, mint például a Salmonella vagy az E. coli is. Fokozzák a vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, köztük a kalcium felszívódását. Megelőzik és kezelik a hasmenést, ami főleg gyermekeknél különösen hatásos.

Hozzájárulnak a vastagbél és a gyomor egészségéhez. Az olyan jó baktériumok, mint a Lactobacillusok és a bifidobaktériumok segítik a belek és a gyomor méregtelenítését, erősítik a sejteket, meggátolhatják egyes rákkeltő enzimek képződését.

Támogatják az immunrendszert. A probiotikumok rendszeres fogyasztása megelőzi a vírusos és baktériumfertőzések kialakulását, növelik a szervezet ellenálló képességét, sőt az élelmiszerallergiás tüneteket is hatékonyan csökkentik."

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14530

=két AB bevétele közti időintervallumról beszélek. Előtte és utána teljen el ennyi idő legalább.

Előzmény: Törölt nick (14529)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14529

Ja, én nem úgy értettem, hogy előtte, hanem ha bevett reggel egyet már, de utána nem volt ideje v. bármiért nem vette be, akkor a következő AB előtt 3 órával. De az biztos, hogy hülyén/pontatlanul fogalmaztam :)

Előzmény: Törölt nick (14528)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14528

Minden ok,kivétel egy dolog...bocsánat. AB előtt semmi értelme probiotikumot bevenni. Mindig utána 2-3 órával...

Előzmény: Törölt nick (14526)
Lentesfent Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14527
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14526

Esztó doktornő írja fel a recepteket ott helyben. Nekem két részletben írta fel, hogy csak az egyik felét váltsam ki, ha allergiás lennék netán. Mert az én gyógyszereim amúgy 30 ezer Ft-ba kerülnek (Tetralysalt kaptam, s az nem támogatott).

Meg fogja adni a telefonszámát, hirtelen jövő rosszullét, herx ill. egyéb kérdés esetén lehet őt hívni, bár azt nem tudom, mikor, mert rendelési időben, ha betege van, sok ideje nincs beszélni veled. De azért ha nagy gáz van, meg fog hallgatni.

 

Én a kúrát szeptemberben akartam elkezdeni, mert addig szabadságon van és nem tudom hívni. Viszont a visszatérő rosszulléteim miatt lehet, hogy mégis belevágok előbb.

 

Okos dolog volt venned étrendkiegészítőket, még a kúra előtt alkalmazd őket, van, amit kúra alatt már nem lehet, mert kölcsönhatásba léphet a gyógyszerrel. A probiotikumot nyomatni kell ezerrel, jobb, ha többfajta van. Gyógyszer után 3 órával , ill. a következő gyógyszer előtt 3 órával kell a probiotikumot bevenni. A többiek tudnak majd írni róla többet, mert én is még a kúra előtt vagyok, tele félelemmel  :)

 

Van, akinek amoxicillint ír, igen, de ez attól függ, hogy melyik alfajjal fertőződtél meg. Általában a kúra 3 gyógyszer kombinációjából épül fel, a baci 3 féle típusát lehet így támadni vele. A gond persze az, ha a készítmények közül valamelyikre allergia mutatkozik, illetőleg még az, ha a herxet nem tudod megkülönböztetni az allergiától, s ezáltal szeded tovább. A herx legtipikusabban az addigi tünetek felerősödésében nyilvánul meg, esetleg új tünet is fellép, de mindenképp lyme-ra tipikus tünet. Erős herx esetén szintén felhívhatod a doktornőt, vagy ha őt nem tudod, a háziorvosodat v. aki elérhető a közelben (ügyelet stb.). A fő kérdés természetesen az ilyenkor, hogy allergiád volt-e v. herxed.

 

Mások is írták ezt a rezgő hasfalat. Szokott ez jelentkezni hátul a gerincnél is, az oldalamnál, de mostanában csak éjjel és csak a hasamban. Ez viszont tipikus lyme tünet a tapasztalatok alapján.

 

Pihenj, gyűjts be információkat, vitaminozz, ősszel beszélsz a dokival, és már nem lesz olyan meleg, bele tudsz kezdeni a kúrádba.  Én úgy vagyok vele, inkább már túllennék rajta, jöjjön aminek jönnie kell...

Előzmény: bob87 (14525)
bob87 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14525

ez a telefonrezgés érdekes. Tavaly volt olyanom többször, hogy remegett a felső hasizmom körül valami. Mintha hasprést akarnék csinálni, de már elfáradtam.

 

A dr.nő milyen penicillin fajtát szokott felírni, amoxit ha jól láttam?!

 

Én most betábláztam magam előre vitaminokkal stb. 3hónapra van Szelén, Cink, Macskakarom, Omega-3, probiotikum. Vettem Mega b12-t, multit, bár az csak 1havi volt jó áron. 10ezerért nem volt sok. :) Most az algát meg a lítiumot kezdtem keresgélni.

 

Ez a kezelés-javaslat hogyan működik? Leírja a diagnózist, a javasolt kúrát, aztán a házidoki írja ki a gyógyszereket? Gondolom lehet telefonon beszélni vele, ha épp allergiás vagyok, hogy mi legyen helyette, és nem kell megint 3 hónapot várni, hogy felírjon mást.

Előzmény: Törölt nick (14512)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14524

Maximálisan egyet értek. AB+alternatív+életmód egyénre szabva. A legfontosabb ezek mellett a pszichés állapot. El kell határoznod,hogy bármin is mész keresztül,meg fogsz gyógyulni!

Előzmény: Lentesfent (14521)
Lentesfent Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14523

A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet

energiakeringése harmonikus. Ez az energia a csí(Qi), a vitalitást,

életerőt jelenti. A keringés akadályoztatása betegséghez vezethet.

Érdemes

tehát figyelemmel  kísérni biológiai óránkat.



Read more: http://tibetigyogyaszat.hupont.hu/88/szervora#ixzz37iUqHSHV

Lentesfent Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14522

KULLANCSCSÍPÉS:
Igen fontos a csalántea hosszadalmas fogyasztása. Rendszeres, naponkénti masszírozás: fej, hipofizis, gerinc és idegvégződések pontjainál.

 

 

Read more: http://tibetigyogyaszat.hupont.hu/42/lajos-atyaszabo-gyorgy-gyogynovenyek-egyeb-praktikak#ixzz37i99sHpv

 

 

 

Lentesfent Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14521

Szebetiel írta: 

 

 

 

"Szoval szerintem a kronikus lyme korbol az fog meggyogyulni, aki hajlando eletmodot valtani, tovabba serenyen kihasznalni az alternativ lehetosegeket is. Nem gondolom hogy mindenkinek ugyanaz lesz a jo, de aki tenyleg akar az megtalalja a szamara megfelelot."

 

 

"De szerintem alternativ terapia nelkul eleg remenytelen, vagy hosszadalmas. Menj el a fuvesbacsihoz ha teheted, vagy lugosits.
Egyebkent az Eszto is mondta, hogy Lyme kornal sem mindegy hogyan erosited az immunrendszeredet, lehet fokozni is a bajt. Egy biztos en rengeteg gyermeklancfu teat ittam ami immunerosito, es javult tole az allapotom, az echinaceat kerulni kell."

 

 

 

"...csak elolvasok vagy meghallgatok elmeleteket, es eldontom melyik a szimpatikusabb. Egyebkent meg mindig a makrobiotikus, de ki akartam probalni a lugositast is.

Hozzateszem ket orvossal beszeltem meg, Esztoval es egy masikkal, aki lugositassal foglalkozik. Nyilvan vannak esetek amikor ellenjavalt, szoval javaslom masok is beszeljenek a biztonsag kedveert egy orvossal akiben megbiznak, es aki eleg nyitott az alternativ lehetosegekre is.

Szerintem mindenkinek mas es mas segit, lenyeg, hogy talalja meg mindenki mi az ami hasznal. En is ezt teszem. Keresgelek, es ami hasznal azt csinalom. Es megosztom, hatha masnak is segit. En is sok otletet kaptam masok tapasztalatai alapjan."

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14520

Már többször leírta,hogy penicillintől gyógyult meg,de szerinte az nem antibiotikum... :)

Előzmény: Tiw (14518)
boxerkutya Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14519

Felesleges neki írni, mert mindig mellébeszél. Az agyát  teljesen kinyírta a borrelia és ez nem vicc !

Előzmény: Tiw (14518)
Tiw Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14518

Szia Little Fake!

 

Vagyunk itt páran újak, akik szeretnénk tanulni mások tapasztalatából, s egy jó terápiát választani.

Én sem vagyok AB párti, így minden egyéb érdekel. Ezért kértem a te általad képviselt álláspontot a baci kiirtására. Az E-mailom publikus, de semmi információt nem kaptam tőled. Viszont hosszu sorokban leírtad mi a nem jó, amit egyébként én is tudok.Nem azt kértem írd le ujra a fórumba, hanem hogy írd be a hozzászólás sorszámát vagy küldd el mailban. Mi nem rejtvényt fejteni jöttünk ide, s val.szeg nincs annyi időnk, hogy az elejéről végig olvassuk a fórumot. Örömmel olvastam, hogy ismét okos tanácsokat adtál egy új fórum tagnak.Várjuk továbbra is építő tanácsaidat.

Előzmény: Törölt nick (14511)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14517

Igen. A pszichiátrián is. Csak az a baj,hogy állandóan kiengedik őket. :)))

Kis barátunk is megint előkerült....

Előzmény: boxerkutya (14516)
boxerkutya Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14516

Sok  topikon lehetne lyme-ost találni. Ha bemennénk bármilyen kórházba a betegek felét lyme-kórosnak lehetne nyilvánítani és ez nem túlzás.

Előzmény: Törölt nick (14514)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14515

A cikket azért tettem fel, mert jól leírja, milyen herxek várhatóak, hogyan lehet elviselni, pl. minap írta itt valaki, hogy nem érzi a végtagjait, nos ebben a cikkben benne van ez is, hogy egy darabig lehet ilyen, de a fő, hogy elmúlik, rendbejön. Én sem vagyok gyógyszerpárti, de most nem tehetek mást, magamtól nem fogok rendbejönni. Nem szeretnék az indokoltnál többet beszedni, de az első kúrát azért még elkezdem, hát remélem, hogy elég lesz.

Előzmény: Törölt nick (14510)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14514

Látom megint formában vagy:) Amúgy már egy ideje azon nevetgélek,hogy egyfolytában hajtogatod,hogy nem antibiotikumtól gyógyultál meg,közben meg elmeséled,hogy mennyi AB-t szedtél be feleslegesen. Honnan tudod,hogy felesleges volt zsenikém? :)

Előzmény: Törölt nick (14511)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14513

Örülök,hogy segíthettem! Amúgy teljesen biztos vagyok benne,hogy"odaát" kb 80% is lymeos...

Előzmény: bob87 (14507)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 14512

Nálam is betegségtől indult be pár hónapja, előtte nem volt tünetem, ennek dacára drnő megállapította, hogy a betegség még gyermekkori, szóval húsz éves. Most azóta már állandó tüneteim vannak. Pár napja éjszakánként rezeg a telefon a gyomromban (ilyenre mások is panaszkodtak), a leletem negatív, de a tüneteken látom, hogy nagyon tipikusak. Nálad könnyebb a diagnosztizálás, a leleted is pozitív.

Doktornő nagyon jófej, közvetlen. Én is összeírtam a tüneteimet, végül azt nem kérdezte külön, hanem ő tett fel kérdéseket. A válaszokból összeállította a diagnózist, leletet is kapsz, amire felírja a tüneteket, majd az abból alkotott véleményt és a javasolt terápiát. Szerintem sokan vagyunk, akik maguktól kezdték sejteni, hogy lyme-osak, nem orvosok tereltek ilyen irányban, mert azok többnyire cáfolták is ezt, főleg nálam a negatív lelet miatt. A gyógyulás: van, akinek egy kúra is elég, van, akinek több kell, és másfajta gyógyszerkombinációval. Ha félsz a gyógyszerektől és az allergiától, gyógyszerallergia-vizsgálatot csinál a Gellért-labor is, pl Doxyra és penicillinre, darabját ötezerért. Ha még előtte meg szeretnéd tudni, egyáltalán mit tudsz szedni, még esetleg ilyet csináltathatsz, én is akartam, csak én már sz@rul vagyok, aug. elején elkezdem a kúrámat. Előtte még kicsit strandolok, kirándulok, napozok a családdal, majd a nyárnak vége számomra, és elkezdem ezt a rögös utat én is.

Mielőbbi gyógyulást Neked, az a fő, hogy megvan a diagnózisod, innen már lehet kezelni.

 

 

Előzmény: bob87 (14509)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14511

Kedves bob való igaz írásod egy része az influenzás tünet a lyme velejárója az urológiai problémák is

a szervezeted próbál szabadulni a toxinoktól a betegséged meg a tüdőgyuszira kapott antibiótól indult be ,

majdnem olyan szép eredményed van mint a Marobert barátunknak 3 antibio kura után csak neki 8 + jele van

és 2 +/-/ Kétes / és állitása szerint "tünetmentes " kérdezd meg tőle hogyan csinálta , vagy talán nincs tisztában

mik is a borelia tünetei / már összeségében !/  Gyógyulgass ha hiszel ezeknek az "Esztó bérenceknek" ezek egy

pedigré jutalomfalatkáért a lelkük is eladnák !!!!! Üdv.

Előzmény: bob87 (14509)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14510

Kedves beteg az általad betett cikk / Iván Tamás könyve / írója Xynitta nicken itt írogatott "lyme aktivista "

szerény becslésem szerint 4 helyezett utánam ezen a fórumon 1977-es születésü / veleszületett / sok régi

betegnek nagyon jól ismerem történetét / elejtett szavakból is / tudom ki hol tart !! Rólad is , kérdés hogyan is élted eddig az életed mert régi a fertőzésed  ? ALS és SM nevü betegségek csak azon orvosoknak a fejében léteznek akiket a

gyógyszergyártók megvettek a betegek tönkretétele érdekében ! /az a jó beteg aki sok gyógyszert beszed és minél

többet kinlódik annál többet tudnak még belé beszélni  , nem az a cél hogy valaki is meggyógyuljon !!!!

De ha elhiszed a mesét az antibiotól meg lehet gyógyulni akkor szedd be nem foglak eltántoritani tőle / más kárán tanul

az okos , a többi meg a saját kárán !/

Még egy apróság a doxi-ról anno tetrán néven volt forgalomban /tetracyclin !ezt abban az időben a libákba tömték ,hogy

szép nagy legyen tőle a mája az csak arra jó semmi másra !/ nem is szabadna gyártani / 40 -50 évvel ezelőtt szedett

gyógyszereim visszaköszönnek írásaitokban még jó hogy így fejlődik a tudomány !!! Bátran hülyítsétek tovább egymást

mert ezen a fórumon úgy sincs már más  azon cikkeket amiket mások leírtak és sehova nem jutottak el vagy remisszióba

a gyógyszer kúrájuk után 7-8 hónappal / ez csak az én antibio ellenességemet erősiti meg nem pedig az LLMD orvosok

tudását / sem diagnosztizálni sem gyógyítani nem tudják , no de már nem vagyok benne érintett csak egy ellenkező

véleményen lévő " lyme aktivista " Üdv.

Előzmény: Törölt nick (14504)
bob87 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14509

nem vizsgálódtam ilyen irányban, ez a szép. Urológiai tanácstalanság miatt találtam az előbb említett topicra. Ott reklámozta Marobert a Lyme-t. És egyre inkább téma lett... tünetek, kórisme, kórlefolyás stb... Hozzászólásai közt láthatod te is. Aztán elgondolkoztam magamban, hogy én ugyan alig voltam eddig beteg. Sose kaptam AB-t, suliból is több évig 1-2 napot hiányoztam, azt is csalásból, évente egy hetes nátha, és ennyi. :D Aztán egyszer csak tüdőgyurka a semmiből, aztán kezdődött minden. Újabb felsőlégúti gyulladás, arcbénulás, övsömör, szívritumus, mellékhere, stb... Mondom, még a háziorvosomat sem láttam 22 éves koromig, addig a gyerekorvosnál voltam hivatalosan :D Aztán még az is rátett, hogy kiskoromban volt kullancsom, na mondom egy próbát megér. Passzolt minden. Véleményem szerint a tüdőgyulladás indította el a folyamatot, ami most eddig fajult. Most itt tartunk. Írkálom a tüneteimet, amik eszembe jutnak, hogy ne ott kelljen majd találgatnunk szeptemberben. Amúgy igen, Esztó doktornőhöz megyek, egyéb alternatívát amúgy sem láttam.

Előzmény: Törölt nick (14508)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14508

Ugyanígy voltam én is, a negatív Elisa után az infektológia azt mondta, lyme már tuti nem. Utána készítettem két Wb-t (kijött az afzelii), majd megtörtént a konzultáció Esztó doktornővel, ahova Te is készülsz, ha jól olvastam. Én is a netes kutakodás után tértem erre az útra, előtte már nagyon megviselt, hogy mindenhol csak széttárták a karjukat az orvosok: nem tudják, mi a bajom.

Nagyon jó, hogy elmentél, képzeld el azt, amikor én már tutira vettem az als-t, és mindenkinek mondogattam, hogy rövidesen meghalok. Hetek teltek el ilyen lelkiállapotban. Már az is valami, hogy ilyen diagnózisokat legalább elvethetünk. Nézzük a jó oldalát.

Mik voltak a tünetek, ami miatt ilyen irányban vizsgálódtál?

 

Előzmény: bob87 (14507)
bob87 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14507

az a gáz, hogy önfejűen mentem el. Ha nem megyek, vajon mikor jöttek volna rá? Majd amikor Sm-miatt küldenek Mr-re, vagy tolókocsiban vagyok? :D Voltam már 2-szer légúti fertőzéssel ügyeleten, félig leszottyadt arccal, szívritmuszavarral kórházban :D Én személy szerint köszönöm Marobert-nek a krónikus prosztata topicban megejtett "Lyme-reklámot". Ha ő nem reklámozza, ide se megyek el.

Előzmény: Törölt nick (14506)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14506

Az legalább egy egyértelmű helyzet. Ettől még kb. ugyanazt a kezelést kapod majd, mint én, negatív voltam, mégis kaptam 56 napot, háromféle gyógyszerrel. Jó ez a pozitív lelet, mert most legalább már tudod, mivel állsz szemben.

Előzmény: bob87 (14505)
bob87 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14505

halihó. Na van eredményem, és van 6 + jelem:

- p41

- mind a 4 OspC

- Flagellin: B. burgdorferi sensu stricto

 

Fincsi? :D Mindegyiken egy darab a + jelzés.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14504

Ezt most találtam, nagyon jó. Főleg az AB előtt állóknak küldöm. Kellemes estét!

 

http://adamobooks.com/files/demo/1577/xkshort_karikazza_be_ahol_faj_ivan_tamas.pdf

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14503

Okés, gondolkodom rajta. Tulajdonképpen megfizethető. Csak az a baj, hogy egyre hülyébben érzem magamat, és periódusonként ehhez még depresszió, lehangoltság is társul. Azon a ponton vagyok, hogy inkább elhiszem a diagnózist, és amint lehet, elkezdem a kúrát is. Ez nemigen lehet más szerintem.

Előzmény: hornet599 (14502)
hornet599 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 14502

A vizsgálat díja ennyi. Tehát, ha emiatt vesznek vért, akkor ez a végösszeg. Ha más vizsgálatot is csináltatsz, akkor persze annak a díja is hozzáadódik ehhez. Nem magáért a vérvételért fizetsz, hanem a vizsgálatokért.

Én anno CD3/CD57-et és ELLISPOT-ot csináltattam egyszerre meg, az egész került kb. 50 ezer forintba.

Előzmény: Törölt nick (14492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!