Keresés

Részletes keresés

AkiRon Creative Commons License 2003.06.04 0 0 89
nekem is az volt az elso, es mindeddig utolso alkalom. picit tul elenk es erzekeny lovacska (legalabbis nekem).
de a gazdaja nagyon szereti, egy gorog ficko, aki tavaly hazakoltozott Gorogorszagba, es magaval vitte a lovat is. teljesen jol turte a pacc a hosszu utat, es azota, ugy tudom, nagyon jol erzi magat:)
Előzmény: Hajnal22 (88)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.06.04 0 0 88
Nem irigyellek:-))
Én még csak egyszer ültem arabon, hát nem kívánom vissza....
Előzmény: AkiRon (87)
AkiRon Creative Commons License 2003.06.03 0 0 87
en akkor hisztiztem picit, amikor egy arab telivert kaptam, abbol is az idegesebb fajtat. az az egy oram nagyon sokaig tartott, nem eppen egy ilyen gyava nyulnak valo allat volt, mint en...
Előzmény: Hajnal22 (86)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.06.02 0 0 86
A pénteki lovaglás:
Közben azt gondoltam, borzalmas, én ezt nem bírom, sírhatnékom volt....
Utána: teljesen eufórikus állapot, tiszta boldog voltam:-)) ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nem estem le....
Egy ugrólovat kaptam, amivel versenyzik az oktatóm....kezdetben voltak kisebb nagyobb gondjaim, mert teljesen máshogy viselkedett a ló....de végül elég sokat vágtáztunk is, nagyon kényelmes volt.
(és megkaptam, hogy hisztis vagyok...pedig csak nyuszi..)

Most viszont megyek tanulni, mert rám is kemény két hét vár...

Üdv:Hajni

bonny22 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 85
Itt van két honlap, ahol érdekes (és megdöbbentő) dolgokat találhattok:
http://www.zug.hu/++orpheus-allatvedo.htm
www.zoldmagazin.com
bonny22 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 84
Sziasztok!

Mi újság?
Én egy hétig a Balcsin voltam, nagyon szupi volt! De most már rám is vár a kemény tanulás, mert két hét van a szóbeliig... :((( A matek és a fizika írásbelim ötös lett, a többit még nem tudom. De ennek a kettőnek nagyon örülök!!! :))))

A kiscsikóról sajnos nem tudok semmit, mert egyszerűen nem tudtam felvenni a kapcsolatot azzal, aki feladta a hirdetést. Pedig körbetelefonáltam a lovas ismerőseimet, és találtam valakit, aki megvette volna. Nem tudom, hogy miért nem adott meg legalább egy telefonszámot az illető. Csak a hirdetésére tudtam válaszolni a startapron. Többször is írtam neki, hogy jelentkezzen, de sajnos nem írt és nem hívott fel. Azért remélem, hogy szerencsésen végződött a dolog, és nem kellett vágóba vinni a kiscsikót.

AkiRon Creative Commons License 2003.05.28 0 0 83
en mar nagyon reg jutottam el a lovakhoz, jonnek a vizsgak egyik a masik utan, lassan mar ugy erzem magam, mint egy gatfuto, akinek junius vegen lesz a verseny vege...

bonny! mi lett a csikoval?

Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 82
Hát a mai lovaglás nem volt éppen felhőtlen...és én még inkább halgassak.
Kb negyed óra lovaglás után az egyik ló hirtelen le akart feküdni, látszott, hogy rosszul van. Valami rosszat vagy sokat ehetett állítólag. Nem szabadott hagyni lefeküdni, lépni kellet vele, ami nem lehetett könnyű....beadtak neki vmi vénás injekciót az állatorvos tanácsára aki ki is jön hozzá....amikor eljöttünk jobban volt.
Folytattuk az órát, a vágta utolsó mozzanatánál (vágta-ügetés átmenetnél) puff, leesett egy csaj. Most vágtázott először szegény. Mentőt kellett hívni, úgy megütötte a hátát, ott feküdt, nem szabadott mozdulnia. Nem tudom mennyire lesz kedve ezután lovagolni....
A farokcsontja eltört vagy elrepett az első diagnózis szerint.
Remélem azért ennél jobbak is történtek/történnek veletek.
Ja, és nem a kis kedvencemen voltam, de ezek mellett eltörpül a "gondom", végülis én pucoltam meg őt is, a másik után:-)
Üdv:Hajni
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 81
Sziasztok!
Nem volt közületek senki a hétvégén a Kaboka-pusztai díjugrató versenyen?
Mi elmentünk megnézni, mivel a srác akinél lovagolunk indult. Úgy látszik jó "kabalák" voltunk, mert az A1 kezdő lovat megnyerte:-)
A meleget leszámítva nagyon jó volt, igaz elég sok induló volt minden számban, így kicsit csúsztak a programok, mindenki a tombolát várta, amin csikó lehetett nyerni. Persze nem mi nyertük, gondolhatjátok, hogy akkor azzal kezdtem volna. Mit is kezdenék egy éves méncsikóval? Igaz szép volt, de ugye én most is akarok lovagolni, nem csak 2 év múlva....
Ma is megyek, remélem kis kedvencemet kaphatom:-)
Nincsenek lovasélményeitek?
Vizsgákkal minden rendben? Nekem az anatómia szerencsére sikerült, most élettan jön:-((
Jó tanulást/lovazást/pihenést!!
Üdv:Hajni

kalandor999 Creative Commons License 2003.05.24 0 0 80
Sziasztok!

Sok érdekesség lovakról lovasoknak és alovakat kedvelőknek: Lovak.

Lovak adása - vétele (ingyenes hirdetés feladás), fedeztetés egy helyen. Katt Ide!

bonny22 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 79
Ha valaki felvette már a kapcsolatot az illetővel, aki a kiscsikót próbálja megmenteni, légyszi küldjön nekem emailt a bonny22@freemail.hu címre, de legjobb az lenne, ha telefonon beszélnénk, (20/337-06-13), mert az egyik barátom megvenné a kiscsikót! Nekem még nem sikerült kapcsolatba lépni a hirdetés feladójával.
Remélem, még nem késő, és tudunk segíteni.
Előzmény: LAJKA (78)
LAJKA Creative Commons License 2003.05.20 0 0 78
Bár ez nem kutya vagy cica, de ma találtam a StartlapApró hirdetései között:

::Kínál::Állat dátum: 2003-05-19 18:47

MENTSETEK MEG EGY 1 HÓNAPOS SÁRGA CSŐDÖRCSIKÓT A VÁGÓHÍDTÓL!!!NEM KEL FEL A BOXBAN EZÉRT AKARJÁK ELVINNI!!LÓBARÁTOK SEGÍTSETEK!!!!VÁGÓÁRON ADHATJÁK!!PEDIG MEG LEHETNE MENTENI CSAK NEM KÉPESEK ÁLLATORVOST HÍVNI!!!

Feladó:: Lea
E-mail:: Üzenet küldése!
URL::
Ár:: Nincs megadva
Telefon::
Megye:: Veszprém
Helység::

bonny22 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 77
Én sok helyen jártam, ahol kocsislovakat tartottak, és hát nyáron valóban igaz, hogy sokat dolgoznak, de télen már nem annyira... Szerintem mindenképpen kell karám a lónak, akkor is, ha naponta dolgozik, mert a ló természeténél fogva nem szeret egyhelyben állni. A vadlovak napi minimum 16 órát töltenek legeléssel-vándorlással.
Egyébként az sem túl jó egy pacinak, ha egyedül van, mert társas lény, és a fajtársai nélkül szenved. Ha csoportban vannak, akkor például be tudják osztani egymás között az őrködést. De ha egyedül van, akkor nem tud nyugodtan pihenni, mert nincs, aki őrködjön helyette. Ezért szerintem legalább 2 lovat kellene egy istállóban tartani. Mit gondoltok?
Előzmény: Ilusta (76)
Ilusta Creative Commons License 2003.05.19 0 0 76
Szaisztok!
Nekem inkább az tetszik pl. az Angliai állatvédelemben, hogy nem csak elkobozzák az állatot, megggyítják és új gazdát keresnek neki,pénzbírságot kap (nem 10 ezertől-100 ezerig!!-jóval többet!!!) hanem, ha annyira csúnyán bánt szerencsétlennel, hogy kimeríti az állatkínzás fogalmát még börtönbe is kerül!! ráadásul soha nem tarthat állatot!
Na ezeket kéne átvenni.

Amúgy aki úgymond mezőgazdasági célra tartja a lovát (szántás, kocsihúzás, nap,mint nap)azok a lovak igen sokat dolgoznak, mozognak. Nem biztos, hogy a nagy karámban, pluszban még mozognának. Szerintem azoknak nem sok bajuk lesz belőle, ha egymás mellett állnak az istállóban és ropogtatják a szénát a munka után...ezek a lovak általában jó kondiban vannak tartva..legalábbis az "igazi parasztember" figyel erre!

AkiRon Creative Commons License 2003.05.18 0 0 75
az engedely szerintem sem rossz otlet, csak nem hiszem, hogy kivitelezheto lenne. az autovezetedhez azert kell jogsi, mert ott masok eletet is veszelyeztetheted. a lotarto viszont "csak" a lova eletet veszelyezteti, ami (sajnos) nem kelt kozfelhaborodast.
igen, igen, az RSPCA a briteknel mukodik. hasonlo Amerikaban az ASPCA. az a megdobbento, hogy mik vannak egy olyan orszagban, ahol mukodik az allatvedelem, a nem megfelelo gazdat akar meg penzbirsagra is itelhetik amellett, hogy elveszik az allatot, es uj gazdat keresnek neki. meg igy is kepesek kinozni az emberek a sajat allatukat.

mar tok regen nem lovagoltam, teljesen szet vagyok idoben csuszva, alig gyozom utolerni magam az egyetemen :(

Előzmény: bonny22 (74)
bonny22 Creative Commons License 2003.05.18 0 0 74
Sziasztok!

Hát igen, Magyarországon rengeteget kell, hogy fejlődjön még az állatvédelem.
Szerintem sajnos nagyon-nagyon sok az olyan állattartó, aki nem jól bánik az állataival. A lovasok között két csoportot lehet megkülönböztetni: az igényeseket és az igényteleneket. Az előbbiek rendezett helyen pl. bértartásban tartják a lovukat, edzőnél tanulnak lovagolni, esetleg versenyre is járnak, a lónak megveszik a drága kiegészítőket, stb. Közülük azt hiszem, a többség jól bánik a lovával. A másik csoport tagjai megelégszenek egy összetákolt istállóval (errefelé például a vasúti vagon a menő!), nem adnak a lovuknak mást, csak szénát és zabot, nem patkoltatják a lovukat, még soha nem találkoztak lovasedzővel, stb. Közöttük is van nagyon sok érző szívű lovas, aki szereti és tiszteli a lovát, és helyesen bánik vele, de nagyon sokan vannak, aki barbár módon bánnak az állatukkal. És ott vannak még azok, akik mezőgazdasági munkavégzés céljából tartanak lovat. Náluk a legrosszabb a helyzet, mert ők többnyire még karámot sem építenek a lovuknak! Ezeket a rétegeket kell valahogy meggyőzni arról, hogy nem helyes, amit csinálnak. Sajnos, ez nem könnyű feladat... De semmi sem lehetetlen...
Pl. szerintetek az milyen lenne, ha a lótartást is engedélyhez vagy vizsgához kötnék? Olyan lenne, mint a jogosítvány. Csak az kaphatná meg, aki ért az állatokhoz, és megfelelő körülményeket tud biztosítani. Szerintem tök jó lenne. Hogy hogyan lehetne megvalósítani, azt nem tudom... Ha mondjuk én lennék a miniszterelnök, akkor nem lenne gond... :)
Egyébként mi újság Veletek és a pacikkal?

Ilusta Creative Commons License 2003.05.17 0 0 73
Igen, én is szoktam nézni...sajnos nem Angliában(?) élünk...:(((
Az RSPCA ott van, nem? Remélem nem írtam Angliával hülyeséget...ha igen, javítsatok ki! :)))
Előzmény: AkiRon (72)
AkiRon Creative Commons License 2003.05.17 0 0 72
az a baj, hogy ha odamesz egy ilyen emberhez es azt mondod neki, hogy ennek nem lesz jo vege, elkuld melegebb eghajlatra, hogy neked semmi kozod az o lovahoz. nem hiszem, hogy lehetne hatni rajuk, nem abban az orszagban-vilgaban elunk. Animal Planeten szokott lenni musor az RSPCA mukodeserol, hihetetlen, hogy mennyi munkajuk van! pedig ok el is vehetik az allatokat a nem megfelelo gazdatol.
Előzmény: Ilusta (71)
Ilusta Creative Commons License 2003.05.15 0 0 71
Bonny22!
Állatvédő egyesületeknél próbálkozz, hogy velük együtt jelentsétek fel az önkormányzatnál a lovardát, vagy a gazdát!
Ami a ló betanításának módját illeti, ilyen barbárságot az 1940-es évek lóbetörésénél olvastam-hallottam utóljára!!
Nem igaz, hogy a többség ezt csinálja! Abból a lóból így sohasem lesz együttműködő partner! Pár év múlva gonosz, talán életveszélyes is lehet!
Biztos megkérdezném tőlük, hol tanultak ekkora hozzá nem értést!!!???
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 70
Szegény állatok...:-((
De milyen ember az aki felül, sőt visszaül egy sovány, gyenge lóra?!
Ilyen körülmények között miért tart állatokat?
Előzmény: bonny22 (69)
bonny22 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 69
Köszi AkiRon! Neked is sok sikert! (Milyen vizsgáid lesznek?)

Tényleg nem könnyű nézni. És még sokkal rosszabb dolgokat is láttam. Csontsovány lovak, összeesnek a lovas alatt, az meg visszaül... Több ló is elpusztult a rossz ellátás miatt. Egy olyan pacit is ismerek, amelyik hosszú évek óta csak a karámban áll, soha nem csinálnak vele semmit, mert tönkretették a lábait. Szegény lovacska halálra unja magát, nem csoda, hogy szitál.
A két ló, akiket gondoztam, rettenetes állapotban voltak, amikor rájuk találtam. Bokáig süllyedtek a jeges sárban, kinn volt minden bordájuk...
De a kocsislovaknak is sokszor nagyon rossz a sora. Nincs karámjuk, csak az istállóban állnak, sokszor napokon vagy heteken át. Ez állatkínzás, nem?
Szerintetek lehet valamit tenni azért, hogy javuljon a helyzet?

Előzmény: AkiRon (68)
AkiRon Creative Commons License 2003.05.15 0 0 68
nem lehet konnyu nezned, ahogyan mar a kezdeteknel tonkreteszik azt a szerencsetlen lovat. az a legszomorubb az egeszben, hogy az ilyen "lovasok" (meg sem erdemlik, hogy igy nevezzek oket...) teljesen termeszetesnek veszik, hogy ez a lo nyereg ala tanitasanak modja. bele sem gondolnak, hogy lehene maskent... es a lo issza meg az egesznek a levet.

kitartast az eretsegi szobelijehez, nekem jovo heten indul a vizsgaidoszak, ugyhogy egyutterzek:)

Előzmény: bonny22 (65)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 67
Bonny! Gratula az érettségihez! A szóbeli szerintem már könnyebb! Szusszanj egy kicsit.

Nagyon szép terveid és céljaid vannak! Remélem minél többet valóra tudsz majd váltani.
Lehet, hogy én jártam kevés helyen, lehet, hogy ilyen szempontból jó helyekre "tévedtem", de én azért inkább olyat láttam, hogy fokozatosan szoktatják kantárhoz, nyereghez majd lovashoz és terheléshez a lovakat. Akiket én ismerek azok inkább egy évvel később lovagolják be a lovat, de így valószínűleg sokkal tovább lesz egészséges az állat. Tehát végsősoron még a lovas is jól jár, ha van egy kis türelme. Én is ezt tartom követendőnek.
Ha tényleg enyém lesz Kati és egyszer lesz csikója, akkor semmiképpen nem hamarkodnám el a belovaglását. Inkább tovább legyen "gyerek" és utána dolgozzon velem, egészségesen.
Minden jót!
Hajni

Előzmény: bonny22 (65)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 66


Itt van még két kép a kedvencemről!
Előzmény: meddle (64)
bonny22 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 65
Szia Hajnal!

Nagyon örülök, hogy jövőre a tiéd lesz Kati! Remélem, hogy nagyon sokáig lesztek társak!

Sajnos valószínűleg a 2 éves paci egy hónapon belül már ugyanúgy fog dolgozni, mint az idősebb lovak. Nemigazán tartják be a fokozatosságot. Szerintem az gonoszság. Mesélte a lány, aki belovagolja, hogy egyszer felült már rá. Előtte soha nem volt se nyereg, se kantár a lovon. Megpipázták, úgy adták föl rá a kantárt. Nem értem, hogy ez miért jó. Igaz, hogy időt spórolnak, de szenvedést okoznak a lónak, lehet, hogy még meg is utáltatják vele a munkát. Úgy sajnálom szegény pacit. És az a legrosszabb, hogy a legtöbb "lovas" hasonlóan csinálja. Én még soha nem találkoztam olyannal, aki kíméletesen lovagolta be a lovát. Igaz, akiket én ismerek, nem tartoznak az elit lovasok közé. A magyar lovas kultúra nagyon sok fejlesztésre szorul. Én elhatároztam, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy védjem a lovak érdekeit. Eddig nem jártam sok eredménnyel, mert csak jól leugatták a fejem, hogy én ne szóljak bele... De majd ha "nagy" leszek, akkor megmutatom nekik!!! :)))

Off: Az írásbeli érettségiken túl vagyok, a fizika lett a legjobb, de remélem a többi sem lesz 4-esnél rosszabb. Most van egy szusszanásnyi időm a szóbeliig. On.

Lehet, hogy hétvégén megyek lovagolni. Már úgy várom!

Pussz:
Bonny

Előzmény: Hajnal22 (58)
meddle Creative Commons License 2003.05.15 0 0 64
Annyira bájos fejecskéje van!!:) Van róla több képed? Nagyon érdekelnének. Gyönyörű egy paci. Remélem minél előbb a tied lesz. Pinky
Előzmény: Hajnal22 (63)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 63

Ő a leendő lovam, Kati

Ő pedig Fülöp herceg:-)
AkiRon Creative Commons License 2003.05.14 0 0 62
nalunk van egy 4 eves csiko, amit tavaly osz ota lovagolnak. addig csak futoszaron ill. korkaramban mozgattak, de nem ult rajta senki. osszel kerult ra a nyereg, es lassan az edzo is. most egy 13 eves leanyzo, aki eppen meguti a 40 kilot, szokta lovagolni. terepre kb egy honapja mentek a loval eloszor, es mostanaban kezdett picit ugrani is. de az edzo szerint meg mindig nincs rajta eleg izom a sajat tomegenek cipelesehez.
Előzmény: bonny22 (56)
Ilusta Creative Commons License 2003.05.14 0 0 61
Jól sejted...:))))
Előzmény: Hajnal22 (60)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.14 0 0 60
Köszönöm! Bár még olyan messze van....
A Te lovad addigra már be lesz lovagolva, ha jól sejtem:-)
Előzmény: Ilusta (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!