Keresés

Részletes keresés

easywave Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3589
--- KITE ON

Nem akarok elmenni kite fele, tiszteletben tartom, hogy ez egy surfös fórum, de úgyhiszem néhány szót mindenképp megérdemel ez a sport is, hisz szorosan kapcsolódik a windsurf-höz. A két sport szerintem abszolult nem kizáró, hanem is-is. Kisebb szél kite, nagyobb windsurf. De persze ez nem törvényszerű - kinek mi jön be.

Tudom, hogy nehéz egy surfösnek ilyen új sportba belekezdeni, miután 3-4-5-600e Ft, vagy mégtöbb van a szörffelszerelésében. Erre még egy használt kite kb. 170-180 deszkával.

Én most kezdek bele egy tanfolyamba, tehát nagyon kezdő vagyok, kezdő szintem csak lelkesedésem múlja felül. Félreértés ne essék, a windsurf ugyanúgy a "szerelmem" marad, dehát úgy látszik, nem vagyok monogán típus.:)

Honlapok egész tárházát lehet a http://kitesurf.lap.hu/ címen megtalálni.

Ahonnan én még sok fontos dolgot megtudtam: http://www.surfen.hu/kitesurf.htm

Kite fórum van 1-2, de közel sem pörögnek úgy, mint ez (je-je). Pl. a startlap fórumán van sok érdekes hozzászólás.

Ami nagyon fontos, és már így a kezdetek kezdetén úgy látom, hogy a kite tanfolyamok nem hülyeségek. Nincs semmi kapcsolatom velük, úgyhogy most no reklám. De ez a sport nem veszélytelen. Magyarországon is volt már több baleset, mert ha befúj a 7-8-as egy 4-5-re, akkor bizony nagyon csúnyán elszállhat a kiteos, főleg ha tanuló fázisban van. Nem mindegy, hogy az elején veszel egy 16nm-es ernyőt, és azt díbolod+szívsz vele sokat (esetleg baleset is ér), vagy fokozatosan a 2nm-től mész felfele (tanfolyamokon általában sok méret van). Azt is nehéz eldönteni, mielőtt mentél volna mondjuk 20 órát, hogy soft vagy tube ernyő kell (ezt az oktató mondta).
Továbbá szárazföldön van az un. buggy és montainboard. A buggy egy háromkerekű kocsi, amibe bele kell űlni, a montainboard pedig egy gördeszka szerűség, nagyon nagy kerekekkel. Ezzel szokás szárazon gyakorolni, meg persze télen sí és snowboard. Ezek minden tanfolyamon vannak úgyhiszem.
Ha meg kijársz egy tanfolyamot, akkor általában azt tanácsolják, hogy együtt menj a tapasztaltabbakkal egy jó ideig, hogy segítsenek, tanítsanak. Pl. Sóstón van a Kitebeach, ahol sok kite-os van.

A tanfolyamok 35-40e forint körül vannak. Én a snowboardot és a surföt leírás alapján, magamtól kezdtem el tanulni. A kite-nál inkább beiratkozok egyre.

És még egy fontos téveszmét szeretnék eloszlatni: a kite-osok nem utálják a szörfösöket, és fordítva sem.

Ja, és Gilicze, visszatérve régi témánkhoz, a kitera igenis buknak a csajok, ha ugrasz egy 10 m-est (legalábbis úgy gondolom:).:))))))

--- KITE OFF

Előzmény: gilicze (3587)
Blind Rider Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3588
Hohó!

Holnapra szelet írnak a Balcsira!
Gyertek Györökre! Ki az aki biztosan jön? Mi elvileg mindhárom nap lenn leszünk.

Üdv:

Andris
HUN-999
F2 - Arrows

gilicze Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3587

Boardbag, a repülős úthoz kell. A szeg az szkeg, vagy fin, és gyakran a deszkával együtt jön, mint a papucsok. Igazából mindíg.

A gyök köti össze a deszkát a vitorlával és engedi még forogni is. Sajna itt is elég sok szabvány van, akár a szkegeknél. Három része van: phor, ami az árboc talpába megy bele, és erre feszíti az ember a vitorlát, a hajló gumi, és a talprész, talán ez a gyök. Szerencsés esetben ez csak egy csavar egy réznégyzettel. Szerencsétlen esetben ezt is ki lehet oldani, hogy a kis unokatestvérek játék közben a balatonba tudják veszíteni a gumit...

Amit esetleg kihagytál, az az árbochosszabbító, ami sajna néha elkerülhetetlen, pedig 5eFt.

A vitorla összerakását vagy nagyon gondoljátok át, vagy inkább teljes rigget vegyetek, mert a gyök min 10Eft, tehát az árboc+bumm+vitorlára még 15-20eFt rájöhet, hogy egyáltalán össze lehessen rakni.

Szerintem a 7nm vitorla nagy. A 6.4 kb a felső határ. Amíg kezdők vagytok lehet jobb a kisebb vitorla már csak azért is, hogy ne tépjen annyira.

De főleg ha csak egy vitorlát tervezel venni, akkor annak egész nagy széltartományt ki kell bírnia. Ugyan nyáron tényleg gyakran vannak szelek, amikor csak 7 vagy 6.7 -el lehet siklani, de a másik oldalról, ha beerősödik, szerintem sokkal szarabb kijönni, hogy túl erős a szél, ráadásul a nagyon letépett de még úgy is nagy vitorlák sokkal könnyebben szakadnak, ezért nem csak azért megy ki az ember nagy vitorlával a nagy szélben, mert nem bírja a vitorla csavarása mellett kiszedni a spinout-ot a deszkából, és állandóan tail-walkol, hanem mert amikor megpróbálja, és bejön egy slajder, utána mehet Hatvanyhoz ablakcserére.

Szerintem (az én súlyomhoz legalábbis) az 5.8 az ideális. Ezzel néhány meleg nyári napon kizárom magam a strandoló lányok és magányos úszók közötti siklásból, de cserébe, ha befúj is tudok menni. Balatonon ha rendesen befúj, akkor 5.0-5.3 az ideális méret, azt még lehet bírni 5.8-al is.

A másik ami még az szél erősebb vége felőli rugalmasságot támogatja, az megint a vitorlaméret. Kisebb vitorlával sokkal könnyebb fordulásokat tanulni, sokkkal könnyebb kezelni. Egy 180cm bummon még kényelmesen 2 átfogással meg lehet csinálni a duck-jibe-ot, két méteresnél már nem. Könnyebb vízre is tenni, szóval szerintem nem a kisebb szelekben való korábbi siklásra kell rámenni ("1Bft-al hamarabb siklik").

Én a 6.7-es vitorlám eleinte haza sem bírtam vinni, és a vízretételnél is halálra izgultam magam.

2000től 2002-ig 6.4-el mentem, azelőtt 5.3-al, és szerintem az 5.7-5.8 a legjobb méret.

Abban a szélben ahol 6.7-el lehet csak siklani, inkább kite-ozni kell. (Ennek megfelelően én eladni tervezem a 6.7-es riggemet, aminek a vitorláját most vettem BR-től)

---SWITCH KITE

Kite fórum nincs? Tanuló kite fórum mondjuk?

Mit csinálnak a kezdő kite-osok, ha orrabuknak a deszkán? Mindig szántanak 50m-t amíg az ernyő be nem csapódik, vagy van valami megoldás??

Láttam egy videón, hogy valaki kikötötte a hátát valamihez, nem érdemes kötéllel stéghez kötve kezdeni a gyakorlást??

Nagyon ijesztő a kite-ban, amikor odébbrak a szél néhány méterrel.

VAgy egyszerűen csak olyan kis ernyővel tanul a diák, amivel nem is lehet menni??

De azzal hogy tanulja meg az élezést??

Hol a kite fórum??

---SWITCH BACK

Szóval, ha még mindig 6.5-7nm között akarsz vitorlát venni, és tágítod a költségvetési korlátod, én nemsokára a nagy riggemet komplett eladásra bocsátom, bár nem hiszem, hogy 6 jegy alá engedem az árát.

Előzmény: Semmi Cicó (3586)
Semmi Cicó Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3586
Hali ,

Én is éppen egy komplett kezdő cuccot akarok összeálítani, ami azért még egy darabig remélhatőleg kiszolgál.

Az egészre max 100E szeretnék költeni, egyelőre úgy tünik hogy ez fog is menni - legalábbis a windsurfing.hu -t brózolva.

Barátommal beszélgetve + az itt olvasottak és persze némi igazi tapasztalat alapján a köv. lenne szükségem ( azért írom le, hogy ha hülyeség akkor tessék belekötni )

A cél a Balcsin való szörfölés/siklás . Egyelőre semmi trük - az a távoli jövő .

deszka - min 110 L - max 130 , 300 cm alatt
vitorla - freeride vitorla, 6,5 és 7 nm között

Mire van még szükség ? amiről tudok : mentőmellény, árbóc, bumm, startkötél, beülős trapéz, gyök(ez mi ?) , szeg ( miért nem elég egy ? ) , boardbag, ruha

Valamit kihagytam ?

Egyébként ha van eladó cuccotok, ami beleillik a felsorolásba - írjatok !

sc,

vau1111 Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3585
A súly fontos is meg nem is.

Általánosan hangoztatott szabály, hogy 1 kg mínusz a deszkán 10 kg pluszot enged a szörfös súlyában. Ettől függetlenül ez a szabály is sántít. Pl. egy nehezebb szörfös mindig gyorsabb, ami inkább ellentmond az előbbi szabálynak...

De a súly bőven nem minden! Egy könnyebb deszka hamarabb siklik, kicsit gyorsabb, és jobban manőverezhető, HA MEGVAN A TUDÁS IS HOZZÁ!

Én még menetben soha nem éreztem egy deszka súlyát... Sokkal inkább érezhető a forma, térfogat, merevség, stb.

Egy idézet Kucséber Feritől:
Van könnyű deszka és van erős...

Előzmény: bomann (3584)
bomann Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3584
Camberjack

200x l f2 strato.Valóban inkább hajó...

Küzdelem az fix hogy lesz,irtam is.
Maximálisan tisztában vagyok vele h elég éles a váltás,de mocskosul örülök az új deszkámnak és ez remélem kompenzálni fogja passiómat.

+Kérdés:
Ilyen lényeges a súly?
Az előzö deszkám 26kg volt, ez kb. 8-9. Itt persze szembetűnő a különbség (mind a menettulajdonságokat,mind a cipelést illetően, bár a menettulajdonságokat még sajna nem volt módom megtapasztalni).
De az h egy deszka 8 v 6 kg...nemtom.olyan sokat számit 2-3 kg +-.
Félre ne értsetek, ez nem szkepticizmus, tényleg érdekel.
Lehet mondjuk h egy relative kezdő számára igazából nem számit,mig egy relative profi azért már érzi.igy van ez?

gilicze Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3583

Én nem törtem Fanatic deszkát, nem is használtam, ezért tudok csak a nevéről meg a szép formáiról dícsérően írni.

Amilyen deszkákat használok (Tiga, BiC, F2), azok szintén tartósak voltak, még mindig működnek.

Amiket próbáltam, azok jónak tűntek (főleg Starboard)

Én tényleg csak be akartam fejezni a márkaharcot, nem a haj fontos, hanem a fej!

Vagy, akinek nagyobb a vitorlája, az gyorsabban megy.

Esetleg aki véresebben szörfözik, az több cuccot is tör.

Valamint a felhők fölött mindig süt a nap.

Fariss, remélem találkozunk Györökön.

Előzmény: farriss (3580)
habenula Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3582
Gilicze,
ha eltero a velemenyunk,az meg nem konfliktus. :)
de ha jol ertelmezem soraidat,akkor nem is annyira eltero a velemenyunk..
utobbi evekben kijottek olyan deszkak,amik elobb siklanak,de azert a siklani meg a regiek is tudnak,ha fuj a szel..;) tovabbra is azt mondom,hogy az elso nyari tanulasi fazisban fontosabb hogy ne torjon szet a draga deszkaja, mint hogy 1bftvel elobb siklasba jojjon.

egyebkent itt van meg ket,nagyobb terfogatu deszka:
máj. 27 | sirgesa@freemail.hu 20 / 530 77 06
Eladó 4 db surfdeszka baráti áron !!! HI FLY 275 cm, kb 100 L 27e ft, F2 300 cm, 130 L 35e ft. Alpha 315 cm, 140 L 25e ft. F2 Powerglide 2001-es, 287 cm, 165 L 103e ft. Mindegyik jó áll.-ú, szkeggel, gyökkel, papucsokkal. Megtekintheto Bp-en. Ha kell, kpl. rigget is tudok adni hozzájuk.

Előzmény: gilicze (3579)
easywave Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3581
Gilicze: mail ment.

új szörf/régi szörf téma: kb. ugyanebben a cipőben járok. Én bízok benne, hogy most hétvégén Györökön ki lehet vizen próbálni 1-2 deszkát, és akkor az már egy elég konkrét elképzelést adhat Neked is arról, hogy elég-e a 110 l, vagy kell-e annál több. Tényleg, nem tud valaki konkrétat, hogy tényleg lehet-e próbálni a cuccokat?
Nekem most egy 175l Hifly Mambo-m van, mambózni lehet rajta, olyan nagy (széles), elvileg törhetetlen, valami 20 év garit vállal rá a gyártó. Én szeretem, egyetlen bajom vele, hogy nagyon nehéz (16 kg). Súlyához és méreteihez (275x80) képest jól megy. De már várom, hogy egy 7-8 kilós, 120-130 l deszkával mehessek.
Használt deszkával kapcsolatosan, én osztom Camberjack véleményét. Még annyival megtoldanám, hogy használtan még elég kevés széles deszka kapható, és azok is 90e felett vannak általában, mivel csak néhány éve jöttek be. De én eléggé húzok ezek, vagy teljesen új deszka felé, mert hiszek abban, hogy nem a marketting miatt kövéredtek ki a deszkák, hanem a menettulajdonságuk miatt. Így a tanulás fázisában is fontos, ha minél könnyebben irányítható a deszka, és nem azon töprengesz, hogy miért nem akar menni 1-1 powerhalse, pedig csak a deszka fordul lassan.
Pl. az E-Ray-t ilyennek mondják, de félő, hogy ott túl hamar akarsz váltani másik deszkára. Én is néztem a Hifly-t, de azért jó volna ráállni, mielőtt megveszem. A többit nem ismerem.

Még mindig neoprén ruha vásárlás előtt állok. Nem láttatok valahol akciót (82 kg, 190 cm, 3/4mm vagy afelett)?

Üdv.:
easy

farriss Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3580
Gilicze,

Nekem azért a Fanatic jön be, (nem a neve miatt), mert már a 3. Fanatic deszkámat "nyúzom", és meg vagyok - voltam - velük elégedve, és az ára is elfogadható (megjegyzem, mindig szezon végén, akcióban vettem meg őket, alkudva). A mostani egy 124 literes, és azt hiszem, ez évekig megmarad még.

üdv

farriss

ui: Mindenki olyat vesz, amilyet az izlése és a pénztárcája diktál.... :)

gilicze Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3579

Én részletes akartam lenni, de 5 percre volt állítva az automatikus frissítés, kb 6.szorra értettem meg mért vesznek el az esszéim...

Utálom a konfliktusokat, tehát, ja 2.-vel tényleg egyetértek, 1-ben is van némi igazság, bár szerintem az ember a saját cuccára sokkal jobban vigyáz, pl az Edinburgh-i szörfklubban is láttam néhány nagyobb értékvesztést, ami a közös szállításból, tárolásból eredt. Képzeld csak el, attól hogy te tudod hogy csomagoltad össze a cuccod, a haverod még könnyen rámondhatja, hogy ezt azért csak ki fogja bírni...

Én Apám 160l körüli svertes Tigáján tanultam szörfözni, szkeg már nincs benne, de még is kimentem vele kisebb szelekbe bohóckodni. Az egszerűen törhetetlen. Amikor én az elsű saját és funboard deszkám vettem, amikor még csak hittem, hogy tudok siklani egy 10eFt-os Tiga deszkát néztem ki a TNT-ben, meg volt egy 40eFt-os BiC is. A márkahűség és az ár erősen a Tiga felé nyomott, de a TNT-s gyerek (szerintem Etre) korrekten nyomatta a BiC-et, hogy ,,ha tényleg tudok siklani, azzal sokkal gyorsabban fogok, kopogtassam csak meg". Meg mutatta a Tiga karcolásait is, hogy az csak karcolódik, de nem törik.

Én a kölcsönzős dolognál inkább arra gondoltam, hogy a használaton kívűli veszélyekre gondoltam.

Amire a kezdők is tudnak figyelni, az az, hogy ne tegyék rá kövekre a cuccot, amire kevésbé, hogy ne törjék be az árboccal az orrát.

Szerintem az is fontos, hogy könnyen meg tudjon siklani a deszka.

Na, lehet nem sikerült annyira egyetértenem...

A deszkavásárlás mindenesetre tényleg sokkal könnyebb, mint a vitorla.

Ja, még a márkákhoz, fariss, írta, hogy neki azért a Fanatic jön be. Na igen, a neve azért annak a legjobb, az biztos! A Neilpryde pl kifejezetten csúnya sznob név.

Múltkor, amikor vonatoztam hazafele, sokkal jobban mutatott volna egy Fanatic felirat, mint egy Air. :-)

Asszem Zamárdiban is vannak egyébként Fanatic deszkák, emlékszem néha volt 2 gyerek szép zöld meg piros deszkákkal, mindig együtt szörfözgettek. Sajna felénk néha sokat kell küzdeni a köszönőviszonyért.

---

Láttátok, hogy megjelent két kósza csillag a windgurun? Lehet, most hétvégén is lehet majd szörfözni? Én egészen beindultam, bár ez tuti bukó típusú...

Jöttök Györökre?

easywave, gondolkodom rajta, hogy kapom magam, és lemegyek ma, nehogy lemaradjak a szélről, végül te hogy döntöttél mikor mivel merre mész?

Előzmény: habenula (3575)
vau1111 Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3578
"A régi deszkákat nem 2 évre hanem 10 évre készytették, igy nyilván sokkal strapabiróbbak"

Ezt így kapásból cáfolom. A mai deszkákat sem muszáj egyből betörni. Határozottan állítom, hogy egy tapasztalt szörfös ha csak föl/le száguldozik és kanyarban jibe-ol, nem tudja betörni az 5-6 kg-os deszkákat sem.
Az egy más kérdés, hogy a szörfösök jó nagy százaléka nincs ezen a szinten (pl. naponta 5-50 schleudersturz sokaknak beesik), és van aki 2 percenként loop-ot és egyéb manővereket ugrik. Egyik típus sem deszkakímélő...

A termoplaszt deszkák (régi Tiga, Hifly, mostani tanuló Hifly, stb.) tényleg szinte töthetetlenek, de ha véletlenül törnek, nehéz javítani (hegeszteni kell, ragasztás kizárva).
Az ASA héjjal rendelkező deszkák (felismerhetőek az oldalukon végigfutó ragasztási varratról) jól bírják a felületi ütéseket, de belül azért szép lassan tönkremennek, beszakadnak. Na meg ha nem szendvics, egy rossz landolással könnyebb kettétörni.
Ma is vannak szinte törhetetlen deszkák, pl. Starboard Go, Start, F2 Discovery, Hifly Maxx, stb. Az is igaz, hogy ezt súlyban kell megfizetni!
A mai csúcs deszkák külső felülete könnyen reped, de jobban bírják az ugrásokat a szendvics szerkezet miatt. Ráadásul aránylag könnyen javíthatóak.

Előzmény: bomann (3576)
Camberjack Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3577
Józsi barátom 3 éve egy hi-fly pvc bálnáról átszállt egy 117l-es deszkára(75kg), és elég sokat küzdött vele. Mai ésszel 130l körülit kellett volna vennie, sokkal előbbre tartana.
Siklani, fordulni, wasserstartolni ideális.
Kis pénz:régi Bic Rock 136l,20-30ezer körül, az nem is nehéz,
közepes: A már ajánlott F2 Xantos 60-70ezer, Nagy pénz:bármi...jó széles, hasonló literrel. Vitorla: dakron, 75kg-ra:6.5+nagy szélhez 5.0 körüli.Abba nyugodtan belezúghatsz!
Nem tudom Bomann mekkora hajóról száll át a Sunsetre, kicsit küzdelem gyanús a dolog...De ne legyen igazam!

Aloha! Camberjack

Előzmény: bomann (3576)
bomann Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3576
Shane99

Én is hasonló cipőben járok mint Te,( 1. kisdeszka...)azzal a különbséggel, hogy nekem már megvan a deszkám.

Nekem sikerült beszereznem egy f2 sunsetet (baggel együt 45,-). Igaz h kb 8 v 10 éve készült, de néhányszor volt csak használva és szinte gyári állapotúnak mondható. Ehhez persze óriási mák kellett, de szerintem is érdemesebb használtat nézned 2 okból.
1. A régi deszkákat nem 2 évre hanem 10 évre készytették, igy nyilván sokkal strapabiróbbak.( hangsúlyozom saját tapasztalatom e téren nincs, de az "öreg rókák" talán megerősitenek ebben)
2. A pénz. -olcsóbb beszerezni
-egy használt deszka értékéből már talán nem veszt olyan radikálisan mint egy új, igy ha el akarod adni jövőre (mert nem megy/mert rohadtul megy és másik deszka kell) nem bux sokat.Ezt viszont alá tudom támasztani gyakorlati tapasztalattal.( szinte ugyanannyiért adtam el a nagy deszkámat,mint amennyiért vettem).

A literszámhoz nem tudok hozzászólni egyelőre.
Az enyém 105 l, én 70 kg vagyok.Sajna még nem volt lehetöségem vizre tenni. Lehet h szenvedni fogok vele, de bevállalós vagyok és sztem elég fejlődőképes is.
+
1.monofilm vitorla.kicsit félek tőle,h egyből leamortizálom de majd csak lesz vhogy.

habenula Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3575
Gilicze,
1,tipikusan kolcsonzobe valok=tipikusan kezdonek valo.
2,nem olyan bonyolult dolog atnezni egy deszkat mielott atveszed,nem egy dacia..a regi deszkakat ritkan kellett es konnyu is volt javitani,az ujak meg igy is, ugy is tornek,akar javitott,akar nem..

miert,tomor voltam? :)

shane99,
lehet,hogy a 110liter tenyleg kicsi(bar ez fugg attol is hogy hany kilo vagy..) a lenyeg,hogy lehet talalni olcso deszkat is,a regiek kevesbe tornek(viszont nehezebbek). ha most veszel egy uj freestyle deszkat,aztan augusztusra rajossz,hogy neked a wave sokkal nagyobb elmenyt nyujt,akkor 30nal joval tobbet fogsz bukni.(foleg ha az uj,torekeny deszkadat meg is apritod kicsit tanulas kozben..)
udv

Előzmény: gilicze (3574)
gilicze Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3574
Habenula,

1. A tiga deszkák strapabírók, de rossz menettulajdonságúak, tipikusan kölcsönz?be valók.

2. Apróhirdetésben minden kockázat a vev?é, a boltosok megnézik mit vesznek át, és biztos árrést nyomnak rá. Én segít?késznek találtam a boltosokat.

A hozzászólás tömörsége 8 elszállásnak közszönhet?.

Előzmény: Törölt nick (3572)
farriss Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3573
Shane99,

Nem tudom, de nekem egy 200 literes deszkáról átállni egy 110 literesre (Nem akarom senki bizniszét elrontani!!) nem igazán menne...
Attól is függ, hány kiló vagy.
A 116 literes Ride jó vétel lehet, 60 cm széles, szerintem kielégítóen stabil deszka lehet.
Ha erre fájna a fogad, keresd badmad-et, boardbag-gel adja, és tényleg egyszer használta (neki kicsi, lévén majdnem 100 kg :-) )))
Mindenesetre én a Fanatic-ra esküszöm, de azt is tudni illik, hogy a Fanatic, Mistral, F2, North Sails, Arrows egy és ugyanazon cégé.....
De ha könnyű vagy, akkor a Tiga is jó választás lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.27 0 0 3572
koszonom az ujabb tippeket. a penztarcam hajlik az olcsobb (pl. Tiga) megoldas fele, de nem tudom, hogy nem lenne-e jobb egy uj, szeles deszkaval menni, mert gondolom sokkal konnyebb azon tanulni fordulasokat, perduleseket, stb. vagy erre a celra a Tiga is megfelel? masreszt egy ilyen 110 literes deszka milyen szelben jo egy 5 es egy 7-es vitorlaval? elbir meg 7nm-es vitorlat?

egy nehany eves F2-t erdemesebb venni, dacolva azzal, hogy ujra cserelek jovore? pl. a windsurfing-en van most f2 ride 116l 95e forintért.

koszonom a sok segitseget!

udv,
Gabor

habenula Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3571
itt egy pelda a windsurfing.hu hirdetes rovatjabol:
(nem ismerem az illetot>nem reklam..)

máj. 25 | limited4@freemail.hu 06203553002
Sziasztok!Eladó 110 literes TIGA surfdeszkám jó állapotban szkeggel és papucsokkal!Ára:27000FT

van hozza kep is.
csalodni nem fogsz benne.ez a deszka nem fog szettorni,es minden hasznos manovert meg lehet tanulni vele(fordulok,ugras..)

Előzmény: habenula (3570)
habenula Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3570
shane99,
ha ugyis most tersz at nagy deszkarol,akkor ne vegyel dragan deszkat. raersz majd akkor ha tokeletes elkepzelesed lesz arrol ,hogy pontosan mire is akarod hasznalni.
vegyel egy egyszeru,hasznalt, olcso funboardot,
akar 20-30ezer korul meg lehet uszni.menj vele egy nyarat,megtanulsz par dolgot, es jovore megveheted almaid deszkajat a pontos elkepzeleseid alapjan.
meg ha nem is tudnal kesobb tuladni rajta ,akkor sem buksz akkorat mintha vennel most egy ujat, es el kene adnod, mert nem igazan passzol.

ami a markakat illeti,a legnagyobb kulonbseg a designban van,a kulonbozo stilusokhoz megtalalod a hasonlo karakterisztikaju deszkakat minden markanal(elteresek minimalisak..)
regen nem igy volt,de ma mar mindegyik marka hasonlo technologiat hasznal, raadasul az ismert markak kozul egy csomo ugyanabban a gyarban,ugyanazon a gyartosoron keszul (hetfon f2 kedden mistral, stb..).
(hasznalt deszkakat pedig szerintem inkabb hirdetesben keress,egyes szorfboltokban szeretnek atvagni/olyat radsozni amire nincs szukseged..)
udv habenula

Előzmény: Törölt nick (3568)
DJWindsurfer Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3569
shane99!

Remélem 1 kicsit fogok tudni segíteni! (tapasztalat)
Mistralt nem ajánlom! Mentem már 1-2 mistral deszkával és 1iksem volt az igazi! (labilis-pedig nem volt kicsi-kés?n siklott stb)
Viszont a fanatic és az f2-k naon jók!
Nekem van egy 111L-es Fanatic Ultra Ray deszkám! (6kg) Nagyon ahamr +siklok vele a man?vereket is naon jól veszi! (Unokatesómnak is Fanaticja van és ez az ? deszkájára is igaz)
F2:
Van egy F2 Comet&Slalom deszkám is (148) naon stabil gyors (mondjuk 9.2 m2-es vityóvan rajta:)
Szal az a F2 az F2

Starboardra nem tudok mit mondani,de még rosszat nem hallottam fel?lle! (kívéve az áruk)

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (3568)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3568
koszonom a valaszokat. Igazan most sem tudom, hogy mit valaszthatnek. A F2-t es a Startboard-ot nem ismerem, de a cikkek alapjan pl. az f2-nel ugy ertettem, hogy a hifly es a fanatic erosebb deszkakat gyart... de javitsatok ki, ha tevedek.

Nyitott vagyok barmilyen otletre.

kosz,
Gabor

farriss Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3567
Ami a Szentééknél van, akkor az a nehezebbik Skate (footpados elöl), de szertintem se ezt a deszkát vedd meg. inkább egy 130 lityi körüli freeride deszkát vegyél.
vau1111 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3566
Egy kis megjegyzés:

Az 5.95 kg-os Skate valószínűleg nagyon sérülékeny (ha tényleg a kikönnyített verzió, nincs az orrán footpad). Nem ajánlanám jó szívvel, 200 literes deszka után nem az extrém kikönnyített cucc a következő lépés. Ha van az orrán is footpad, akkor a nehezebb verzió, úgy 7-8 kg között, de erős is. Nekem még a Hifly is túl könnyűnek tűnik, vigyázni kell rá.

Előzmény: Törölt nick (3562)
farriss Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3565
Shane99,

Attól függ, miben gondolkozol.

Fanatic E-Ray: Széles freeride deszka, gyors, könnyen fordul.
Fanatic TripleX: Freemove deszka, azaz freeride szerű deszka, amely képes bizonyos freestyle elemek végrehajtására.
Fanatic Skate: Freestyle deszka, az orrán is footpad van, de nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás.
A többit nem ismerem. Első blikkre az E-Ray-t javaslom.

badmad, és Shane99

Lazsádi Laciékhoz az Orbán térre nemsokára bevisznek egy 2001-es 284/130 literes F2 Ride-ot (lásd mint Motinkáé), kb. 100 e ft lesz. Szerintem hívjátok fel, mert tuti, hogy 5 perc alatt el fogják vinni.(tapasztalat)


gilicze Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3564
F2 és Starboard-on miért nem gondolkozol?

Azok drágábbak?

Azén ismerettségemben csak ezeket használják. Na jó van néhány Mistral is, de azok úgy láttam nagyon a gyorsaságra meg szlalomképességre vannak kihegyezve.

Eleinte lehet tényleg érdemes valami használtat venned. Ilyen esetben kopogtasd végig a deszkát, hogy elég kemény-e, nincsen-e felpuhulva a teteje, vagy berepedve. Érdemes még megnézni, megkérdezni, milyen a szkeg-csatlakozása, hogyan csatlakozik a gyökér.

Ha bemész egy szörfboltba és végigkopogtatod a használt deszkákat az árakat is figyelve, könnyebben meg is érzed, milyen is az a kemény deszka. Kemény, rugalmas, azaz picit rezonál az ütésre, de semmiképpen sem nyeli el.

És persze most mindenki készül a hétvégi Györöki bemutatóra meg tesztnapokra, ahova úgy tűnik több bolt is kimegy, (bár gondolom nem a használt készletükkel...).

Előzmény: Törölt nick (3562)
badmad Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3563
Ha érdekel, van egy eladó, F2 Ride-om, 279cm/116liter, zsírúj állapotban, zsákban. Ha érdekel, dobj egy mélt a badzoli@yahoo.com-ra, vagy sms-t a 20-954-1094-re,
Előzmény: Törölt nick (3562)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.25 0 0 3562
Hello,

deszkát szeretnék váltani. Eddig egy ősdarabbal (3m,200 l felett) mentem (szenvedtem) 3 évig, de most úgy érzem, hogy megértem egy új deszkára (pénztárcámmal együtt). A következő típusokat néztem ki:

Fanatic E-Ray 130 (270cm,68cm,8.9kg,130l)
Fanatic Triple X (259cm,65cm,7.7kg,119l)
Fanatic Skate 112 (255cm,66cm,5.95kg!,112l)
Hifly Free 120 (259cm,65cm,7 kg,120l)
Mistral Screamer 133 (272cm,70cm,8.3kg,133l)

Árban kb ugyanott van mindegyik (a mistral kicsit drágább). Valakinek van valamelyikkel tapasztalata? Esetleg valami általános vélemény (melyiket mondják jónak, melyik tűnik annak, stb.)? Vagy más deszkát ajánlotok? nagyon laikus vagyok a témába és azt vettem észre, hogz bármelyik boltba bemegyek, mindig az általuk forgalmazott márka a király, a többi meg rossz. Már az is sokat segít rajtam, ha azt meg tudjatok mondani, hogy melyiket biztos ne vegyem meg de a nagy "megfejteseknek" is örulok.

koszi,

Gábor

SurfStation Creative Commons License 2004.05.25 0 0 3561

Hali Mindenkinek!!!

Hétvégén gyertek Györökre!!!!! Megnézhetitek a legújabb Maui Magic, Wipika, Hifly cuccokat!!!Lesz Let's Go Freestyle bemutató is!!

Mahola

SurfStation
Team

Előzmény: SurfStation (3560)
SurfStation Creative Commons License 2004.05.25 0 0 3560

Hali Semmi Cicó!

4/3-as hosszú ruhát még én mondtam. Budán van üzletünk (III. ker Szőlő köz 3.)! MOst van 2004-es Maui Magic 5/3mm ruha legjobb esetben 40e-ért, 4/3mm 2003-as egy-két darab maradt már csak, ez 30e Ft! Írd meg, hogy mekkora kéne, és megnézem, hogy van e a méretedben a 4/3-as!

üdv
SurfStation
Marton András

Előzmény: Semmi Cicó (3554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!