Keresés

Részletes keresés

vitaminek Creative Commons License 2007.03.23 0 0 592
A szükséges villamos teljesítmény: ~1-2 kW, napi~20-25 kWh óra, de csak télen!
Tényleg...nem rossz.

JÉGEN VÁRT MEGOLDÁS EZ!
Előzmény: vitaminek (591)
vitaminek Creative Commons License 2007.03.23 0 0 591
Egyébként- baromi jó ötlet....
Télen megtöltesz egy jégvermet, és nyáron hűtesz is vele...
1 m3 jég kb. 100 kWh hőt tárol. Ez egy napi fűtés. De csak 50 m3-t kell így eltárolj, a leghidegebb napokra (a jövőben: +25...30 oC :-)):

4x4x4 m-es szigetelt verem, illetve tartály, de nyomásmentes, tehát olcsóbb.
Nyáron pont elég.
És ugyanazzal a COP-vel félév alatt egész évre megvan a fűtés hűtés!
50% megtakaritás, minimum.
+ Környezetvédelem...
TETSZIK!
Előzmény: Törölt nick (577)
vitaminek Creative Commons License 2007.03.23 0 0 590
Lasziló
Jó ötlet a jégkocka.
Előzmény: Törölt nick (577)
windy12 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 589

A helyzet az, hogy ha valaki egy kicsit visszaolvas, akkor láthatja, hogy nem én ugrottam nektek, hanem az első hozzászólásom után mindjárt ilyen válaszok jelentek meg itt:

 

"...Ne akard bepalizni az embereket!..."

 

"... és tuti kicsontoznak..."

 

 "...nyílik a bicska a zsebemben..."

 

Ugyan már! És én támadtam rá bárkire is??!!

 

 

Jesu ! Remélem minden termék amit megveszel kínai noname, én meg maradok a japánoknál. Ha te is tudnál olvasni, és az olvasottakat meg is értenéd, akkor láthattad volna, hogy nem reklámoztam sem magam, sem a céget, ahol dolgozom, sem egyetlen gyártó termékét sem. Ja, és nem állítok olyan blődségeket, hogy a levegő-levegő-hőszivattyú nem működőképes -5 fok alatt.

 

Én erőszakos? "... nyílik a bicska a zsebemben ...."

 

Sajnos nem tartotok lépést a fejlődéssel, és el sem tudjátok képzelni, hogy, ami néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, az ma már a technikai színvonal emelkedésével seimán járható út.

 

Kérdem én az általatok félistenként tisztelt Bence által propagált noname kínai hőszivattyú milyen vezérléssel bír? Ismeri esetleg az inverter fogalmát, vagy hírből a DC-inverter fogalmát? Mert ha esetleg nem, akkor néhány évtizedes technológiát alkalmaz.

 

 

"...korrekt és becsületes a hozzáállása, és másokat nem megbántva próbál érvényesülni."

Tényleg becsületes dolog, és korrekt valótlant állítani, valamint félreinformálni az ügyfeleket, érdeklődőket, annak érdekében, hogy eladjam a saját termékemet.

 

Ha az általam említett készülék annyira borzasztóan nem jó (ezt állítjátok anélkül, hogy megismernétek), miért van az, hogy ez a végtelenségig korrekt ember a honlapján azért megemlíti, hogy ahova ő nem tud kutakat fúrni, meg szondákat leásni, oda azért javasolt a levegős hőszivattyú.

 

"...Természetesen egy sziklás hegyoldalon mindezen feltételek nem teljesülhetnek, ott inkább levegő-levegő vagy levegő-víz hőszivattyú javasolt...)"

 

Tehát nem jó, nem gazdaságos, nincs létjogosultsága, de azért egy sziklás talajra épült ház tulajdonosának javasolt.

Tényleg becsületes korrekt egyik szavunkkal a másikat ütni. Mert ha én azt mondom valamire, hogy nem jó, akkor azt nem javaslom használatra olyan helyen ahol szintén nem jó, de ahol nem tudom elsütni a többmilliós cuccomat.

 

 

Sanzistift

 

Eszemben sem volt "legyőzni" Bencét. Nem is foglalkozom hőszivattyús fűtésrendszerekkel (bár már néhányszor azért előfordult), egyszerűen csak megemlítettem egy lehetőséget, egy új készüléket, hátha fogékony lesz valaki az újra, a másra. Az, hogy ti így fogadtátok a dolgot, az rátok vet rossz fényt, de szerencsére nem csak a Bence-fanok olvassák ezt a topikot és sokan tudnak mérlegelni, hogy ki is akar becsapni kit.

Sanzistift Creative Commons License 2007.03.23 0 0 588
Éreztem én, hogy ebből parázs vita lesz.
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Nagy felelőtlenség ilyen svunggal nekirontani valakinek, akinek a személyéről fogalmad sincs.
Ez nem bátorság, hanem ostobaság.

Ha már mindenképpen "le akarod győzni" Bencét, akkor tanulnod kell, meg őt is megismerni... Jah, hogy ez időbe telik...mindennek ára van.
Legyőzhetsz te bárkit, de a fizikát, és a gazdaságossági számításokat soha.
Ha ezt nem látod be, akkor tényleg ostoba vagy.

Szerinted miért ajánlottam a Zöldtech oldalán lévő hozzászólásokat elolvasásra?
Szerintem oda sem szagoltál, mert akkor nem írnál le ilyeneket.
Előzmény: windy12 (585)
Bence60 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 587

Köszönöm !

Lehet, hogy kicsit indulatosan fogalmazok néha, de zavar, ha valaki olyan terméket kíván erőltetni, ami a magyar gázárak mellett nem versenyképes. Az ilyen ajánlatnak beugró emberek csalódni fognak a megújúló energiaforrások használatában és ez rontja minden kereskedő üzletét, függetlenül attól, hogy tisztességes-e, vagy sem.

Többek között ezért igyekszem lebeszélni az embereket a napkollektoros fűtésrásegítésről is, pedig sok kollektort tudnék eladni ilyen célra.

windy12: Továbbiakban szoritkozzunk kizárólag szakmai kérdések megvitatására.

Például az általam közölt COP értékekre, gazdaságossági számításokra. 

Előzmény: Jesu (586)
Jesu Creative Commons License 2007.03.23 0 1 586
..az ilyen erőszakos emberek, akik ennyire a maguk igazát látják csak, nem fognak előre jutni. Szakmailag is megalapozatlan sok állításod, az pedig, hogy, és ahogy Bencét támadod nem etikus, megkockáztatom, hogy konkurensként kívánsz fellépni, akkor + egyenesen gusztustalan, mivel állításaid egyoldalúak és adatokkal megfelelően alá nem támasztott... de ne hidd, hogy ez így működik, mindenki érti, miért is megy ez az egész.

Azt érzem, hogy Te elvakultan hiszel, és ennek az ellenkezőjéről úgysem vagyunk képesek meggyőzni Téged. Ha hited tudással párosulna, akkor kalapot emelnék előtted, de eddig mindennek nem adtad jelét.

Olvass, tanulj...

Minth látható alapvetően nem vagy tisztában a világ alakulásával. Amit Te HATALMAS gyártó termékeként megveszel az is Kínai, legfeljebb nem ott van készre szerelve.
Egy dologban igazad van: lehet működőképes -5, -10 alatt is akár, más kérdés (mint ahogy az előttem szóló írta), hogy marhára nem gazdaságos, és a gyári paramétereknek negyedét sem hozzák a készülékek. Aki mindezt elhallgatja a vásárló elöl és csak a pozitívumakat közli az hiéna és nincs helye a piacon.

Ma, magyarországon, európában, átlag 3-3,5-es COP alatti berendezésnek nincs létjogosultsága. Megtérülése közelít a végtelenhez. Egy levegős berendezés sajnos még ideális munkaponton is túl közel van ehez az értékhez, hogy nyugodt szívvel lehessen ajánlani, ha van más lehetőség.

És megkérlek ne bántsd Bencét megalapozatlan vádaskodással, mivel ő itt már bizonyított, és nem azért szeretjük, mert szapulja a konkurenciát és isteníti a maga termékeit, hanem pont azért, ami neked nem sajátod: korrekt és becsületes a hozzáállása, és másokat nem megbántva próbál érvényesülni.

Köszi, hogy elolvastad.
Előzmény: windy12 (582)
windy12 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 585

Csak amiatt nem írtam gyártó nevet, nehogy a reklámozás vádját vegyem a nyakamba. De most, hogy rákérdeztél Daikin, és az Altherma hőszivattyús kazánról beszéltem.

 

A személyeskedésbe és a másik ócsárolásába, te kezdtél bele, sajnos. Biztosan szörnyen ronthatja az üzletedet, egy esetleges egyszerűbb megoldás, mint a te terméked, de kár volt, ezt beláthatod.

 

Mint az első hozzászólásomban olvashatod, írtam, hogy ahol nincs lehetőség a vizes hőszivattyúra, ott az Altherma is lehet egy alternatíva. Egy másodpercig nem szóltam le senkinek a cuccát, szemben a te kirohanásoddal.

Ha a klímapiacon egy kicsit járatos lennél, akkor tudhatnád, ismerhetnéd a Daikin-t, hogy milyen magas színvonalú náluk a gyártás, a tervezés, a kutatás.

 

Ne keverjük már össze a kínai OEM gyártókat, azzal, ha bármelyik cég Kínába telepít gyárat a különböző gazdasági érdekek miatt, és ott gyárt bármilyen terméket. Tehát ha Daikin-t Hitachit, Sanyo-t Panasonicot veszel, az semmiképpen sem kínai, az bizony japán, barátom, függetlenül attól, hogy éppen melyik ország területén van a gyártósor. Ne hozd már egy színvonalra ezekkel a kínai OEm gyártókat, és a noname készülékeiket.

Előzmény: Bence60 (584)
Bence60 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 584

Megbízhatóságról:

A Permanent kft 1993 óta működik, és remélem még sokáig fog is.

Teljeskörű garanciát 2 évet vállalunk a berendezésekre + 6 évet a kompresszorra.

Igen a termék "noname" (vagy ha az úgy jobban tetszik OEM) gyártmány.

Természetesen ha kérjük ráteszik ingyen a Permanent logót, ha neves európai "gyártónak" szállítanak, akkor pedig annak a logóját.

Tudomásul kell venni: Vásárolhatsz bárhonnan, részben vagy egészben kínai gyár termékét fogod megvenni.

A Te neves gyártódat típusszám alapján nem tudtam megtalálni.

Az adatlapon feltüntetett COP érték a hőmérsékleti értékek nélkül értelmezhetetlen adat. Ha megnézed az én adatlapomat ott ezek az értékek fel vannak tüntetve.

Tehát vagy a gyártó, vagy a magyarországi forgalmazó nem járt el korrektül.

A különböző kollektorkörökről:

Élővízes rendszer példa: A Nemzeti színház mellett felépült luxus lakások fűtése-hűtése ilyen hőszívattyús megoldású.

Sík kollektor: Nekem Domonyvölgyben ilyen működik 5 éve, igaz van hozzá 10 hektár erdőm.

Kétkutas rendszer: Vízkőkiválás csak magas hőmérsékleten következik be. A víz vastartalma illetve egyéb szennyeződések okozhatnak problémát, ezért mindig ragaszkodom ahhoz, hogy egy köztes hőcserélő kerüljön beépítésre. Ezzel a köztes hőcserélővel egyébként a nyári passzív hűtés remekül és nagyon olcsón megoldható. Mivel a kivett vizet szigorúan vissza kell juttatni ugyanabba a rétegbe, ahonnan kivetted, nem kell számítani az elfogyásra.

A személyeskedésre, átverésre:

Én itt a különböző fórumokon felvállaltam a nevem és a cégem, a fórumozók közül többekkel kerültem már üzleti kapcsolatba. Ha valakit átvertem volna, gondolod hogy nem írta volna meg?

Talán, ha Te is elárulnád az általad dicsőített termék gyártóját, forgalmazóját én is elmondhatnám a véleményemet az Ő honlapjukról. 

Előzmény: windy12 (582)
Bence60 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 583

A válaszaim:

 

Lehet, hogy nem pontos a fogalmaztam a -5 fok alatti működésnél, de Te magad adtad meg rá a választ:

 

 "-6 -7 fok C alatt csökken a COP érték, a leadott teljesítmény, ezért kiegészítő elektromos fűtést építettek a készülékbe. -12 -16 fok környékén ez automatikusan rásegít a hőszivattyúra, ami által ugyan csökken a gazdaságosság, de nézzük mármeg Magyarországon a -12 fok C alatti hőmérsékletű órák számát."

Vagyis -5 fok alatt sokszor elektromos fűtés veszi át a hőszivattyú szerepét.

A másik lényeges kérdés, hogy mit nevezel működőképességi tartománynak.

Mondjuk, ha 1.5 COP értéket még működésnek nevezzük akkor lehet beszélni -10, -15 fokról. Csakhogy ekkor a leadott teljesítmény már nagyon szerény, pedig ekkor lenne szükség a legnagyobb teljesítményre.

A gazdaságosságról: Víz-víz hőszivattyúknál elérhető egész évben átlagos COP érték, figyelembevéve a kollektorköri köri szivattyúk teljesítményigényét is. 4-4.5-es érték. Ugyanez az érték a levegő-víz hőszivattyúk esetében: 2.5-3-as.

Ha 40 ft-os árammal számolunk akkor víz-víz esetében 9-10 Ft/kWh költséget kapunk, míg levegő-víz hőszivattyúknál 13-16 Ft/kWh költséggel számolhatunk.

Ha majd nálunk is a gázból nyerhető energia ára 25-30 Ft/kWh lesz, mint Nyugat-Európában, akkor lehet létjogosultsága a levegő-víz hőszivattyúknak. De amíg marad a 12Ft/kWh, és elérhető a földgáz nem alternatíva.

Folyt. köv. 

Előzmény: windy12 (582)
windy12 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 582

Barátom! (Csak, mert te is így szólítottál) Szomorú az, hogy olyan valaki beszél korrektségről, akinek a honlapján ilyen, és hasonló dolgok szerepelnek. 

 

"    » Kérdések és válaszok - a hőszivattyúkról objektíven  "

 

"A levegő-levegő hőszivattyúnál a külső hűvösebb levegőből vonjuk el a hőmennyiséget és azt a belső levegőnek adjuk át (légfűtés). Ennek a rendszernek a hátránya, hogy működési hőmérséklet tartománya korlátozott, a mai levegő-levegő hőszivattyúk esetén kb. -5°C alatti hidegben nem működik. "

 

"A levegő-víz hőszivattyúnál szintén a külső hűvösebb levegőből vonjuk el a hőmennyiséget és azt egy melegvízzel működő belső fűtési rendszernek adjuk át. A tehetetlensége nagyobb, mint a levegő-levegő hőszivattyúnak, viszont a hátrány is megmarad, hogy kb. -5°C alatt nem működik."

 

 

Ezeket szó szerint másoltam be a honlapodról, és azt azért bárki beláthatja, hogy egyik mondat sem igaz. Sem az, hogy "objektívek" a válaszok, sem az, hogy a levegő-levegő hőszivattyú nem működik -5 fok alatt, sem az, hogy a levegő-víz hőszivattyú nem működik -5 fok alatt.

 

Ezeket olyan kereskedő írta, aki víz-víz hőszivattyút árusít, és valószínű, hogy olyan meggondolásból írja ezeket a nyilvánvaló hazugságokat - nyilvánosan, egy nyilvános honlapon - hogy megtévessze az érdeklődőt, a saját eladásai érdekében.

 

Az általad forgalmazott hőszivattyúról a honlapon még a márkája, gyártója sem derül ki. Félek, hogy egy noname kínai termékről van szó, amiről túl sok mindent nem lehet megtudni, csak annyit, ugye, hogy "Hitachi" kompresszoros. Végülis így reklámozták a tescos egynyaras, noname kínai negyvenezer forintos  klímaberendezéseket is, hogy Hitachi kompresszor van bennük. Szóval lehet, hogy te meg tudod vezetni néhány ügyfeledet, és rájuk tudod sózni a termékeidet (Led világítás, CCTV, hőszivattyú, stb.), de ez még nem azt jelenti, hogy ha valaki igazán utánnanéz a dolgoknak, el is fogja hinni a csúsztatásaidat.

 

Szóval, mielőtt belekötsz valakibe, aki esetleg egy alternatívát említ meg az általad propagált termékkel szemben, tájékozódj. Ha olyan nagyon spíler vagy, tudhatnád, hogy már egy egyszerű hőszivattyús splitklíma is működőképes -10 C fokig, az inverteresek -20 fokig. Ezt a gyártó garantálja, ő adja meg a működési tartományokat, amin belül garanciát vállal a készülék működésére. Ez hivatalos és kézzelfogható. A te kínai cuccodra, aminek még a márkanevét sem közlöd, ki adja a garanciát? A noname gyártó?

 

Más. Azt mindenki, aki egy kicsit foglalkozott vele, tudja, hogy a víz-víz hőszivattyú a megbízhatóan egyenletes jósági fokkal működik, hiszen a bejövő vízhőfokra van optimalizálva. Azért pár kérdés itt felmerül. Ismét a honlapodról idézek:

 

"Ha a telepítési helyhez közel nagy felületű vagy vízhozamú élővíz található ...   ...de víztől csak korlátozott távolságon belül használható. Alkalmas viszont például hajók, hajókabinok vagy vízpartra telepített épületek fűtésére. "

 

Tényleg, az emberek hány százaléka lakik hajókabinban?

 

"...Vízszintes földszondák elhelyezése ásott árkokban.... ideális mélység a 2m.... ahol nagy földterület áll rendelkezésre...."

 

Főleg itt Budapesten, ahol mindenkinek rendelkezésére állnak a nagy földterületek, megmozgatható két méteres mélységig

 

Ja, és a fúrt kút!  Még ha a vízkövesedés problémáját meg is tudod oldani (nem olcsó mulatság) mi van, ha elfogy az ügyfél kútjában a víz? Garantálod, hogy nem történhet meg? Mondjuk december 31-én, -12 fokos külső hőmérsékletnél? Bár gondolom ilyenkor mosod kezeid, hisz a kút nem a te problémád, keresse az ügyfél a kútfúrót. Nos?

 

 

 

Ezzel szemben amiről én beszélek, egy olyan kompakt rendszer, aminek egyrészt Mo.i hivatalos képviselete van, a világ egyik legnagyobb hőszivattyú gyártója, a legkomolyabb innovációval, megbízható működés -20 fokos külső hőmérsékletig, gázfűtéssel versenyképes működtetési költség. Persze van hátrány is, hiszen semmi sem csak fehér. -6 -7 fok C alatt csökken a COP érték, a leadott teljesítmény, ezért kiegészítő elektromos fűtést építettek a készülékbe. -12 -16 fok környékén ez automatikusan rásegít a hőszivattyúra, ami által ugyan csökken a gazdaságosság, de nézzük mármeg Magyarországon a -12 fok C alatti hőmérsékletű órák számát. Nálunk a januári középhőmérséklet -1 körül van. Nem jelentős hátrány ez, idén télen a referencia épületben egyszer sem kapcsolt be az elektromos rásegítés.

 

 

Szóval, ha valakit mégis érdekel ez a dolog, amiről beszélek, csak nyugodtan kérdezzen. Szívesen vitázok is tovább, ha építő jellegű.

 

Előzmény: Bence60 (580)
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.22 0 0 581
Azt hiszem, az én szerepem itt véget ért, tiéd a pálya... :))))))))))))))))
Előzmény: Bence60 (580)
Bence60 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 580

Hát barátom egy kis tanulás rád férne !

Meg arra is aki ezt az adatlapot csinálta.

A COP érték ugyanis igen erősen függ attól, hogy hány fokos az a közeg amiből elvonod a hőt, és az aminek átadod.

A Te általad megadott COP értéknél viszont nincs feltüntetve egyik hőmérséklet sem.

Attól tartok, hogy Tőled igen keveset tudnék tanulni, hiszen még általános iskolai szintű fizikai ismereteid sincsenek. Valószínűleg már akkor is úgy gondoltad, hogy vaskalapos hiedelmeket oktatnak neked.

Okulásul felrakok Neked egy korrekt adatlapot a COP értékről, bár kétlem hogy értelmezni tudnád.

 

Előzmény: windy12 (579)
windy12 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 579

Végülis évszázadokig állították a kor elismert tudósai, hogy levegőnél nehezebb tárgy nem tud repülni, meg azt is hogy az atom tovább nem bontható, stb. Nyugodtan ragaszkodj csak a vaskalapos hiedelmeidhez, míg a világ elszalad melletted. Az, hogy valamit te nem tudsz, nem tudod elképzelni, esetleg nem érted, attól még létezhet és létezik is. Egy kicsit próbálj meg gondolkodni, és gyakorlati szemlélettel nézni egy témát, ne csak az elvekkel foglalkozz, és a szélsőségekkel.

Vagdalkozás helyett inkább kérdezz, hátha tanulsz valamit. Vagy dőlj a kinyílt bicskádba.

Előzmény: Bence60 (578)
Bence60 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 578
Az ilyen szövegektől nyílik a bicska a zsebemben. Aki 4-5-ös átlagos COP-ot mond  a levegő-víz hőszivattyúra az hazudik. Hallottál már a Carnot úrról ? Ismerős a képlet: COPmax=(T2-T1)/T2 ? Ismered a kompresszorok hatásfokát ? Ne akard bepalizni az embereket!
Előzmény: windy12 (575)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.20 0 0 577
Sziasztok!

A napokban kezembe akadt egy jégkockakészítő gép.
Csak gondolatébresztőnek.
Elektromos teljesítménye 200W, és kb. 1 kg jeget készít óránként. Dől belőle a meleg, ha jól számolom, durván 1 kW hőt ad le.

5-ös COOP... akár fűteni is lehetne vele, mint egy jancsikályhával. :-)
Naponta kihamuzod... kijegezed, egy vödör vízzel 10 órát működik.
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.20 0 0 576
Úgy van, Szervusz, kérlekalássan... :))))))

Viszont én a zöldtech lapra tettem fel linket, nem a napenergiásra.
Ott elég alaposan ki van tárgyalva a levegős hőszivattyú minden tulajdonsága, és a magyarországi alkalmazási lehetőségei. Mondhatnánk azt is, hogy megint nem olyan szép a menyasszony...

Holnap visszanézek, most aludnom kell.. :)
Előzmény: windy12 (575)
windy12 Creative Commons License 2007.03.20 0 0 575

Azt gondolom elfelejthetjük a zötyögős megismerkedést.

 

 

Természetesen fogyelemmel követtem az általad ajánlott topikot, és azt mondom, hogy itt azért egy kicsit másról van szó. Egy hőszivattyút megépíteni némi klimatechnikai ismerettel jól-rosszul sokan képesek. Amiről viszont én beszélek, az már egy kiforrott termék, sorozatgyártású, és a világ elismerten egyik legjobb gyártója innovációjának eredménye.

 

Néhány évtizede még a gázcirkókkal lehetett tapasztalni a merev szembenállást, de ezt a haladás, a fejlődés gyorsan félresöpörte.

 

Mi már oldottuk meg egy-két helyiség fűtését hőszivattyúval, úgyhogy némi tapasztalatra már tettünk szert.

Előzmény: Sanzistift (574)
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.20 0 0 574
Nem rosszindulatból szóltam, távol álljon tőlem az ilyen viselkedés...
Csak már olvastam egyet-mást... :(
Előzmény: windy12 (573)
windy12 Creative Commons License 2007.03.20 0 0 573

Mivel nem ajánlottam semmit eladásra, rosszindulatú a feltételezés, hogy kereskedő vagyok. Ha veszed a fáradtságot, és néhány hozzászólásomat elolvasod a rokon - topikban, akkor láthatod, hogy mivel foglalkozom. Azt gondolom, hogy egy hőszivattyús topikban egy másfajta hőszivattyús berendezéssel megismertetni az olvasókat, nem olyan nagy bűn, esetleg annak a szemében, aki úgy érzi, hogy az ő üzletét ronthatja.

 

Szóval, amit írtam "komolyan gondolom", ezt a hőszivattyús kazánt több száz helyen tesztelték Franciaországtól Norvégiáig, és nagyszerűen bevált. A víz-vizes hőszivattyúnak minden előnyével rendelkezik, hiszen itt is 4-5 szöröse a nyert hőenergia a befektetettnek, itt sincs közvetlen levegőszennyezés (itt most ne vegyük figyelembe az elektromos áram előállításának körülményeit) komfortos, egész évben használható, nyáron hűtésre, télen fűtésre.

 

Szolgáltatunk :)

Előzmény: Sanzistift (571)
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.20 0 0 572
Előzmény: windy12 (570)
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.20 0 0 571
Szerintem ezt bedobod a napenergiás topicba is, és tuti kicsontoznak. :))
Ha komolyan gondoltad, akkor tanulj még, ha kereskedő vagy, akkor hagyjuk...

Ismered Léderer urat?
Előzmény: windy12 (570)
windy12 Creative Commons License 2007.03.20 0 0 570

Sziasztok.

 

Ha valakinek nincs lehetősége, vagy bizalma a vizes rendszerű hőszivattyús megoldásra, de mégis szeretné a lakása hűtését-fűtését hőszivattyúval megoldani, akkor tudok ajánlani egy levegő-víz rendszert. Ezzel egy 100-140 nm-es lakást, házat energiatakarékosan fűthetünk, hűthetünk, a készülék kompakt, és igen magas minőségi színvonalú (japán) Telepítése borzasztóan egyszerű, nincs szükség kutakat fúrni, vagy a fél telket feltúrni a csövezet lefektetése végett. -25 fokig garantálja a gyártó a működési tartományt, a jelenlegi gázárakat tekintve kb. -8  -9 fokig gazdaságosabb a működése a gázkazánnál. Főleg padlófűtés, falfűtés-hűtés, és klímakonvektorok kiszolgálására alkalmas. Igen magas jósági fokkal rendelkezik ( a COP értéke 4,1 - 4,3 ). Természetesen a használati melegvíz-ellátást is van lehetőség biztosítani.

 

 

Bence60 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 569

Szia !

 

A 15kW-os hőszivattyú elegendő Neked. Milyen hőleadó eszközt tervezel: padló,fal, mennyezet, lég (fan-coil) ?

Ha kutas hőszivattyút használsz, felesleges aktív hűtéssel foglalkozni. A kútvizzel megvalósított passzív hűtés nagyon kellemes és nagyon olcsón üzemeltethető.

Az árakat megtalálod a honlapomon www.permanent.hu

A komplett rendszer két kúttal, munkadíjjal kb. 1.5-2 millióból jön ki. (ez nem tartalmazza a  padló,fal, stb. fűtés kialakítását)

Az üzemeltetésnél arra számíthatsz, hogy 1 m3 gáznak megfelelő hőmennyiséget kb. 75 Ft-ból tudsz előállítani. Ha kapcsolt (éjszakai) áramot is használsz, akkor 60-65 Ft tudod leszorítani a költségeket.

Előzmény: csmp (568)
csmp Creative Commons License 2007.03.09 0 0 568

Szia Bence!

 

Mi még nem beszéltünk, de felkeltetted az érdeklődésem víz-víz hőszivattyú témában. Építkezni szeretnék és egy 220 nm (80+80+60) alapterület kifűtése lenne a feladat, átlagosnál jobb szigetelés esetén (prokoncept u= 0.23 alsó szint, gerenda/rönk fent)

Szerencsére a telek közvetlenül a duna parton fekszik és a talajvíz is magas így a víznyerés és visszavezetés megoldható.

Kérlek küldd el nekem is a hőszívattyú árakat : csmp@externet.hu

Szerinted a 15 kW-os elegendő lenne?  Hűtésre is használható?

 

 

 

Előzmény: Bence60 (557)
Wattocsak Creative Commons License 2007.02.11 0 0 567
Na még ilyet sem láttam kereskedőtől. Innen ismerszik meg ki a kereskedő és ki az eladó.
Ha kéne hőszivattyú biztos megkeresnélek.
Előzmény: Bence60 (559)
Bence60 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 566

A honlapomon megtalálod:

www.permanent.hu

Előzmény: Zavo (565)
Zavo Creative Commons License 2007.01.24 0 0 565

> Kínai gyártmányúak, de nagyon korrekt a kivitel.

Katalógus, adatlap vagy valami ilyesmi van??

Megnézném...

 

 

János

Előzmény: Bence60 (564)
Bence60 Creative Commons License 2007.01.21 0 0 564

Szia !

 

Kínai gyártmányúak, de nagyon korrekt a kivitel.

A kompresszor Hitachi gyártmány, scroll típusú.

Előzmény: Zavo (563)
Zavo Creative Commons License 2007.01.21 0 0 563

Helló!

 

Milyen gyártmányúak és típusúak az általad kínált hőszivattyúk?

 

János

Előzmény: Bence60 (559)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!