Keresés

Részletes keresés

TóthIbolya Creative Commons License 2014.07.06 0 0 7413

Kedves Hozzászóló,

 

Ezt most meg kell cáfoljam. A bejegyzés kapcsán a HIVATALBÓL "kinyomozták" a számomat!

Megvallom teljesen segítőkész volt az Illető, sok jó tanáccsal szolgált!

Sőt egy másik hivatalos helyről is kaptam választ.

Egyszóval engem csak a segítőkész emberek találtak meg!

De azt be kell valljam, hogy a falu honlapjáról NEM ÉRKEZETT válasz!  

Remélem tényleg nem lesz ez általános itt a leendő lakóhelyünkön!

Előzmény: ferde11 (7407)
ferde11 Creative Commons License 2014.07.06 0 0 7412

 

   Tisztelt mindenki !

 

Az lenne a kérdésem,hogy az egész szombati napi zene-bona ami vasárnap fél egy

óráig tartott csak bennünket zavart ,mert ami a kocsmából hang kiszűrődött az

nem a kultúrált szórakozás körébe tartozik.???? Volt-e engedélye vajon annak az egyszerű

műveletlen tulajdonosnak erre ??? Poros helyen olyan emberek is kiszolgálták az ott levő társaságot,akinek nincs egészségügyi papírja !!!! Csak remélni tudjuk,ez nem lesz rendszeres, és az Önkormányzat a jogkörénél fogva be fogja tíltani . Van nyitvatartási,és hanghatár

 maximum!!! Ezek nem lettek betartva !! Nem láttam a képviselőket őket ellenőrizni.

 

 

Aki tudja a választ írja meg legyen szives!

 

 

 

Egy lakó akit ez a baromság ,mivel nyár van az ablakok nyitva.és ez a nyugalmunkat

zavarja !!

falusi akárki Creative Commons License 2014.06.27 0 0 7411

Tisztelt vácdukai vállalkozók,segítőkész emberek!Még mindig gyűjtjük Berkes Emike kezelésére a piszkos anyagiakat.Magyarországon az első ilyen kezelést megkaphatja,ami sokat segítene a kislányon,de a TB nem támogatja,mert nagyon ritka eset.Magyarországon ebben a betegségben 3 gyermek szenved.Kérek mindenkit,aki megteheti segítse a kislány gyógyulását,egy településen élünk és segítsünk egymáson.Akit érdekel olvasson utána az interneten:Xeroderma Pigmentosum azaz csak holdfényben mehetne a levegőre!!!!!!!!!Egy gyermek aki itt él közöttünk,nagyon kedves és szeretne Ő is gyermek módjára szaladgálni,játszani.Ugye nem hagyjuk cserben,most amikor lehet rajta segíteni!A piszkos anyagiakat,az önkormányzatnál lehet leadni,vagy a következő számlaszámra utalni:FHB BANK 18203435-01316151-10010013  ,Kedvezményezett az anyuka,aki 3 gyermeket nevel egyedül:Kertész EmíliaMakkos László Creative Commons License 2014.06.24 0 0 7410

Mindenképpen jelentsd be a hivatalnál. Ők szólnak az ELMÜ-nek. Direkt spórolásról nem tudok.

Közvilágításról szó volt a testületin, az összefoglalómat megtalálod a Vácdukai Kisbíró blogon (vacdukai-kisbiro.blog.hu) .

 

Előzmény: mutantattila (7409)
mutantattila Creative Commons License 2014.06.24 0 0 7409

Nem tudná valaki megmagyarázni, hogy mi történik a közvilágítással? Néha világit, néha nem, de inkább nem.  Nem tudom, hogy ez így van-e az egész faluban, de a Bacsahegyi utca környékén hónapok óta ez van. Esetleg valami tudatos spórolás van a háttérben? Nem örülnék neki, ha Csörögön elterjedne ennek  a híre.

Rzola Creative Commons License 2014.06.20 0 0 7408

 

:-)

 

 

Kérésre felteszem : http://www.312.hu/miaz.html

 

Mátraházi Beatrix

ferde11 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 7407

 Tisztelt Tóth  Ibolya!

Mint kívülálló,amihez semmi közöm!!!,csak Önnel tudok egyet érteni.!!Ne számítson semmiféle segítségre

az úgynevezett képviselő testülettől. Ők nem képviselők,csak meg lettek választva !!

KÉPVISELNI  annyit jelent,hogy gondom,bajom,rászorultságom alapján,a törvényes kereteken belül

képviseljenek.!! De kérem Önt csodára ne várjon,mivel ez egy (BELTERJES ) falu itt mindenki rokona

mindenkinek !!! Képviselőkkel az úton nem fog találkozni,de ami a leg lényegesebb Őnt a lakásán sem fogja felkeresni  senki !!!!!!!!Egyedül a Vágó nevezetű emberkét láthatja a faluban,amint a rozoga kerékpárjával a lakása és a hivatal között közlekedik.Komposztálni pedig  1+1 méteres félreeső terület is elég !!

 

Kérem legyen szives az utóbbi beírásokat megnézni,abból sok tapasztalatot gyűjthet. !!

 

 

 

Előzmény: ferde11 (7406)
ferde11 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 7406

Tisztelt Toth Ibolya!

igazi07 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 7405

Tisztelt Tóth Ibolya!

 

Nem ismerjük egymást, hisz egyszer találkoztunk jelen probléma kapcsán! Én úgy gondolom első szóból megértettem a kérését, és azóta soha senki NEM láthatott engem SEHOL a világon, hogy ki vittem volna a fűnyesedékemet a pusztába! Ennek két fő oka van! Az egyik, sajnálatos módon szentül meg voltam győződve róla, hogy nem követek el hibát, mivel lebomló, természetes anyagot, apróra vágott pázsitfüvet tettem le. Ahová én pakoltam , ott évek óta, jelenleg is, egy hatalmas trágyakupac volt. Amikor Ön tetszett nekem szólni, és jelezni felém, hogy megvásárolták a területet átgondoltam a dolgot, és arra jutottam, hogy hiába nem követek el környezet szennyezést a füvemmel, (mert én szemetet egyetlen alkalommal sem vittem, sőt engem is felháborít a látvány ami föntebb is látható), akkor sem okozhatok másnak bosszúságot a tettemmel. Azért azt megjegyezném addig amíg a trágyakupac tulajdonosa művelte a területet gond nélkül használta el a többi trágyával, én ebben a tudatban voltam, és nem tudtam a föld eladásáról! A másik, hogy a megoldás végett az esethez képest kb. 10 napon belül vásároltunk egy másik fűnyírót, amit számlával tudunk igazolni! Az új gép sajátos funkciója segítségével nagyon apró zúzalékot csinál a levágott szálakból, és vissza szórja a fű tövéhez, ezáltal nem kell fűgyűjtőt használnom! Még egyszer szeretnék elnézést kérni, és garantálom többet nem hordom ki a fűnyesedéket a pusztába!

Viszont lenne nekem is több gondom ezzel a bejegyzésével!

Biztos hallott már az ember személyi jogairól, és ennek sérelmeiről! Sajnálatos módon, akkor mikor az eset történt nem tudtam az ön kis akciójáról, mert a gyermekeim csak hazafelé merték elmondani, hogy kamera használata mellett vallatta Őket! Nem tudtam mit tenni nem ismerem önt, felpattantak a motorra és elhajtottak! Én elismerem a cselekedetemmel hibát követtem el, amit a szemléletváltásom óta biztos nem tennék, de a múltat nem tudom megváltoztatni, az viszont , hogy egy 4 és egy 7 éves gyermeket belevon egy ilyen dologba, úgy hogy a 7 éves lányom késő estig sírt, zaklatott volt, és még felvételt is készít, azért itt is keletkeztek hibák! Biztos tudja, ha valaki olyan munkahelyen dolgozik ahol képrögzítés készül, szerződést kell aláírni, hogy ő erről tud, és vállalja! Egy másik példa, bevásárlóközpontba belépéskor minden egyes bejárati lehetőségnél kötelező kiírni és ábrával jelezni, hogy kamerával megfigyelt terület! Aki ennek ellenére belép, aláír egy képletes szerződést, ezzel hozzájárul a felvétel készítéséhez, akit ez zavar az kint marad! A hangrögzítés tudomásom szerint még ennél is szigorúbb szabályokhoz kötött!

A másik problémám a nyilvános lejáratás, rágalmazás! Szerintem attól, hogy kivittem a füvemet a határba nem lehet konzekvenciát vonni, milyen szülő és milyen szakember vagyok! Szerintem súlyosan fogalmazott és nem egy nyilvános fórumra szabadott volna a gondolatait, és személyes adataimat közzé tenni!

A tettemért szeretnék még egyszer elnézést kérni Öntől, ahogy azóta sem, többet sem lesz a füvem pusztában! 

 

Tisztelettel: 

 

Jakab Szabolcs

Előzmény: TóthIbolya (7401)
igazi07 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 7404

Hello

igazi07 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 7403

szia

TóthIbolya Creative Commons License 2014.06.16 0 0 7402

Tisztelt Vácdukaiak, 

 

Valahogy ez az elejéről nem jelent meg...

Előzmény: TóthIbolya (7401)
TóthIbolya Creative Commons License 2014.06.16 0 0 7401

cdukaiak,

Tisztelt Hivatali Képviselők (ha olvassák ezen bejegyzést)

 

Először is engedjék meg, hogy bemutatkozzam. Tóth Ibolya vagyok és többed magunkkal több birtokot vettünk Vácdukán. 

 

Itt a fórumban láttam már másnak is van hasonló problémája. Palaga Zoltán is írt ez ügyben.

Nem tudom kik lehetnek akik kompetensek az ügyben amit közzé teszek, de szeretném, azaz többek nevében beszélhetek, hogy szeretnénk, ha a jelzett probléma megoldódna, lenne rá megoldás.

 

A probléma a következő:

Több alakalommal jártunk már a földeken és sajnálattal tapasztaltuk, a helyi lakosok kihordják a sittet, lomot, fűnyesedéket a "pusztába".

Legalább is amit ők annak vélnek.

De biztosíthatom őket, hogy sok "pusztának" már van tulajdonosa és nem szereti ha más hulladékát, szemetét neki kell eltüntetni!

 

Látom nem nagyon van válasz itt, de reménykedek benne, hogy valaki, aki illetékes fog válaszolni, de természetesen más úton is kinyilvánítom a véleményem és több helyre elküldöm a problémám. 

 

Én az első alkalommal annyira meglepődtem ezen módszeren, hogy jó szokásomhoz híven rögtön kamerát ragadtam és felvételt készítettem róla... képet, videót, hanganyagot. Mivel megvan a HKP-521 frsz-ú citroen tulajdonosával készült felvétel ( Kandalló, Cserépkályha, Kertimedence készítés feliratú autó), tanúm is van az eseményről, remélem legalább felelősségre lehet vonni.

Viszont épp azon gondolkodtam el, hogy mennyire felelőtlen egy ilyen tettével az ember, hiszen ezek után a házamba lévő kandallót, cserépkályhát BIZTOS NEM A JELES ILLETŐVEL készíttetem le!  Biztos bővelkedik munkában, ezért nem is számít neki a potenciális megrendelő, de ha ennyire jól el van látva akkor nem telik kuka zsákra neki? Vagy egy komposztálóra? Vagy sorolhatnám még a felhasználási módokat...

És az sem mellékel, hogy milyen utókort hagy maga után a társadalom.

Hiszen eme példány a három gyerekével jött és rakta le a szemetet.

Meg lehet hallgatni a felvételen, hogy mit mond az őszinte "gyerekszáj" arra a kérdésre, hogy "Apa mindig ide hozza a szemetet?" Gondolom nem kell leírnom mit válaszoltak...

 

A mostani alkalommal (épp most a hétvégén szombaton júni. 14-én történt) a rendszámot írtuk fel, mert annyira meglepett, hogy a saját földemen átautókázik egy ezüst FORD kisbusszal (KFV-064) + utánfutóval az illető és lerakja a "pusztában" a sittes szemetét.  Gondolom a Kollár Pista bácsi nagyon élvezi, hogy a búzatábláiba miféle szemetek kerülnek egyik napról a másikra és az ott lévő többi új tulajdonos is. 

 

MERT SZEMÉT KUPACOK AZOK VANNAK! 

CSAK ÚGY SOKASODNAK!!!!

 

NINCS EBBEN A FALUBAN LOMTALANÍTÁS???

NEM TUDJÁK AZ EMBEREK A SZEMETEIKET OTT KIHELYEZNI???

MIFÉLE MEGOLDÁS EZ???

 

 

Nagyon sajnálatos, hogy már az első hetekben, hónapokban ilyen eseményekkel kellett szembesülni...

 

Kérem jelezze az illetékes hivatal, hogy a fenti problémára milyen megoldást tud eszközölni? 
Mivel tudja elejét venni a további szemétlerakásoknak?
Mivel tudja garantálni az ott lakók egészségét, hogy ne a szemétkupacok között éljenek?

 

Bármiben segítek, hiszen közös érdek.

De ha a falu létszámát szeretné növelni, ahogy olvastam, akkor ez nem a legjobb mód erre...
Mindenféle képen meg kell szüntetni ezt a jelenséget, ha kell hathatós büntetéssel, mert akkor nem hinném, hogy többet előfordulna, hiszen olcsóbb lesz elvitetni, mind kidobálni. 
És a környezet szennyezés sem egy utolsó szempont, ha már annyira büszkék vagyunk arra hol élünk, milyen környezetben.

 

Nagyon bízom benn, hogy lesz válasz a kérdéseimre és a szemétlerakók ellen lesz fellépés.

 

Tisztelettel és üdvözlettel

Tóth Ibolya

gumikacsa32 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 7400
http://vacdukaiiskola.gportal.hu/gindex.php?pg=14618430
Talán jobban olvasható.
Sándor Törtei Creative Commons License 2014.06.12 0 0 7399

Makkos László Creative Commons License 2014.06.01 0 0 7398

Péntek este megtörtént a levonulás (a hivatalos átadás is valószínű, hogy megvolt). Utána rakhattak rendet a másnapi Duka kupára a szervezők és a Vácduka KSK tagjai.

Ünnepélyes átadóra a külső helyreállítása után számíthatunk - bár erről hivatalos, nyilvános hírt nem adtak még ki.

Más.

A Duka-kupán a 2006-os korosztályban 15 csapat szerepelt. A mieink derekasan helyt álltak. Gratulálunk nekik!

Előzmény: gumikacsa32 (7397)
gumikacsa32 Creative Commons License 2014.05.29 0 0 7397
Jó estét!��
Érdeklődnék mikor lesz a művház átadó? Szombatig lekel vonulnia kivitelezőnek a munkaterületröl ezért érdeklődnék.
Köszönöm
Epica Creative Commons License 2014.05.27 0 0 7396

A játszótér megközelíthető a kerítés családi házak felőli végén készített ideiglenes bejáraton.

Előzmény: Christine79 (7395)
Christine79 Creative Commons License 2014.05.27 0 0 7395

Szomorúan tapasztalom, hogy a játszótér elzárása senkit nem zavar. A felújítás miatt teljesesn lezárták a játszótérre vezető "utat". Persze nehezen megközelíthető a foci pálya felől, nadrágszakadás garantált.

Sahar78 Creative Commons License 2014.05.19 0 0 7394

Sziasztok,

 

kiadó családi házat keresek Vácdukán vagy a szomszédos falvak valamelyikében. Eladó telek, kis házzal is érdekel.

Az albérlet hosszútávra kellene egy házaspárnak. 

 

 

Ha valaki tud erre lehetőséget kérem, hogy keressen meg a sahar.hajnal@mail.com e-mail címen. 

 

 

Egy másik apró kérdésem is volna. Kiscicát szeretnénk (hosszútávra :) ) ha valakinél születtek mostanság, akkor szívesen örökbe fogadnánk egy macsekot. Cirmosok és fekete színűek előnyben. :) De lehet tarkabarka is. Csak legyen kedves, és tudjon egerészni. :)

Köszönöm!

 

Sahar

ferde11 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 7393

A HÁZ SZÁMOT ELTÉVESZTETTE,valoszínü,hogy a bolt melletti telekre gondolt.Ami

valóban nagyon el van hanyagolva. Ezt én így vettem észre !

Előzmény: ezért12 (7391)
falusi senki Creative Commons License 2014.05.12 0 0 7392

Csatlakozom az előttem szólóhoz: a Szivárvány utcában is van egy dupla (üres) telek (3.szám alatt) amit igen ritkán gyommentesítenek :-(

Azt a tulajt is fel kéne szólítani.....

Előzmény: ezért12 (7391)
ezért12 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 7391

 

 

 Nyílt levél a képviselő testülethez !

 

 

Arra szeretnék választ kapni,hogy a telek tulajdonosokat miért nem kötelezik a

kertjük,telkük gyomtalanítására ??? A bolt melletti telek 28.-as szám alatt lakót

fel kell szólítani,szégyen ahogy el van hanyagolva!! Mindenki látja,aki a boltba jár vásárolni,főleg a központban csúnya látvány !!!Vagy csak nekem tünt fel ???

 

 Kérem intézkedjenek: Tisztelettel egy arra közlekedő helyi lakos .

 

PathosVerdesIII Creative Commons License 2014.04.18 0 0 7390

köszönjük a szemlélet-kiigazítást butuska.

Előzmény: magas10 (7389)
magas10 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 7389

Csak tudnia kell tisztelt Uram,hogy az emberek többsége helykihasználás miatt kidobják az értékes zöld hulladékot.!! Pedig 1 m2 felületen is lehetne komposztálni

anélkül,hogy különös előkészülést igényelne ! Mert amit a földből kiveszünk azt jó ha előbb-utóbb valamilyen formában pótoljuk .Mindenki csak a füvet nyírja ész nélkül.de amikor már azt veszi észre,hogy nem olyan szép a pázsit,akkor jön rá,hogy valamit hibázott.! Ez azt jelenti butuskák,mert amit elveszünk azt a legtermészetesebb úton  (kell ) pótolni nincs kémia !!

 

Mindezek miatt Önnek nem javaslom azt ,hogy olajos fűvel etesse lovacskáit,mert én is szeretem az állatokat,de akármit nem adnák nekik látatlanban.(Mérgezés ) stb .

 

Bocsánat,hogy zavartam ,aki érti tudja miért írtam , Üdv .bocs

 

Előzmény: palaga (7388)
palaga Creative Commons License 2014.04.06 0 0 7388

Üdv Mindenkinek!

 

Szomorúan látom, hogy megkezdődött a fűnyírás szezon! A szántóföldek, erdők szélén frissen nyírott fűkupacok csúfolkodnak. Megkérnék szépen mindenkit, hogy ne csúfítsa környezetünket, hiszen a föld tetejére kiborított fűből sokáig csak szemét lesz, ami még több szemetet vonz majd oda!

Felajánlom, hogy lovardánkban ingyenesen elhelyezheti bárki, ha neki útban van! 

Ha látják, hogy a szomszéd füves zsákokat rak a kocsijába, kérem szóljanak neki!

 

elérhetőségem:

 

Palaga Zoltán 

06308449617

palagazoltan@gmail.com

Turul Népe Lovasudvar

 

Előre is köszönöm!

magas10 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 7387

-

szivárvány1 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 7386

Üdvözlök Mindenkit.

 

Ma hallottam a szomorú hírt, hogy ezt a fórumot elindító, a SZEM-et létrehozó barátunk elhunyt.

Szerdán lesz a temetése, aki tud jöjjön el.

Makkos László Creative Commons License 2014.04.04 0 0 7385

Nagyon úgy tűnik, hogy igen.

Három tanteremmel tervezi bővíteni az iskolát a KLIK, jelenleg a részletek kidolgozása folyik, amelybe az önkormányzatot is bevonják.

Remélem, hogy ésszerűen fogják elkölteni az iskolára elnyert pénzt és mivel választási év van, így talán az önkormányzat nem fog akadályt gördíteni a bővítéshez.  

Előzmény: zui5 (7384)
zui5 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 7384

igaz, hogy lesz iskolabővítés? azt hallani

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!