Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Nagyfotóember 2013. jan. 27. Creative Commons License 7183
koppany12 2013. jan. 26. Creative Commons License 7182

Kedves Pauman Dániel!

 

Én is csak nemrég akadtam rá a fórumra, hasonló okoból kifolyólag, mint Ön. Mi Budapestről szeretnénk vidékre költözni, szintén Vác környéke lenne szimpatikus... ám nálunk ezek még sajnos csak távlati tervek, így egyelőre ott tartok, hogy igyekszem "feltérképezni" a környező településeket. Tulajdonképpen emiatt kötöttem ki itt, és voltam az utóbbi időben amolyan "csendes" megfigyelője a fórumnak. Valószínűleg maradtam is volna csöndben, DE (és ezúton is elnézést kérek a kedves fórumozóktól, mert kérdésem nem igazán kapcsolódik Vácduka jelenéhez és jövőjéhez) szemet szúrt, hogy kajakozik, és éppen Vác környékén szeretne letelepedni... Had kérdezzem már meg, mert nem hagy nyugodni, és iszonyatosan furdall a kíváncsiság: egészen véletlenül nem ahhoz a váci születésű fiatalemberhez van szerencsénk, aki augusztusban a férfi kajak négyes tagjaként ezüst érmet nyert az olimpián? :-)

 

 

 

 

Előzmény: Pauman Dániel (7176)
falusi akárki 2013. jan. 24. Creative Commons License 7181

Kedves Marcika !Teljesen igaza van a lejtős utcákon semmi mentesítés nincs.Ezt én is tapasztaltam .Az önkormányzathoz lemenni azon a tíz méteren is életveszélyes,ja és a postához!Szerintem az önkormányzatot egyáltalán nem érdeklik a mellékutcák állapota!Elég ha felújítják a saját környezetüket.(pl. a közmunkásokkal)!Legjobb ,ha a szomszédok összefognak és maguknak teremtik meg az élhető környezetet!

Előzmény: marcika 48 (7180)
marcika 48 2013. jan. 24. Creative Commons License 7180

A múlt héten is három napot szobafogságban voltam , mert a  hó miatt, ( ami nem is volt igazán nagyon sok) nem tudtam elmenni itthonról. Tegnap meg úgy jártam, hogy elmentem autóval mert, ( mert dolgozni is kell) a terepjárós szomszédok már tapostak keréknyomot, a lemenéssel nem is volt baj, de délután mikor haza jöttem  egy horror volt. Csak meredek utcákon, lehet feljönni a mi utcánkba (Hegyalja út), a legkevésbé meredek még a Bartók Béla utca, ami nem olyan hosszú kb 300-400 méter, de a letaposott hó  tükör jég lett ( itt a kutya sem takarítja, szórja az utat). A másik út az Erdődomb, teljesen reménytelen, itt esélytelen a feljutás, a harmadik a Csokonai, ezen még nyári időben is kockázatos a közlekedés.

A Bartók Béla utca derekáig lendülettel feljutottam de onnan csak hátrafelé csúsztam lefelé, próbáltam a kocsit a kerék nyomban tartani, de az csak csúszott oldalra végül egy hókupac megállította, na onnan egy tapodtat, se előre, se hátra( fiatal autó, téligumi). Telefonáltam a szomszédnak, ha itthon van segítsen már felvontatni az autót. Közbe sós homokot szórtam a kerek elé, mert volt a kocsiban egy reklámszatyorral.
 A lényeg, az hogy háromszor mentünk ( csúszkáltunk) vissza az utca elejére, újabb vödör homok szórás a lejtő tetején, és egy órai kínlódás után feljutottunk a lejtőn, és haza értem, persze a hó leszakította az első lökhárító alatti műanyag spojlert, amit majd vihetek szerelőhöz javíttatni. ( Költői kérdés ki fizeti meg a károm?)

Ja egyébként a héten a szemetet sem szállították el, valószínű a kukás autó sem tudott feljönni.
Egyébként felfoghatatlan és érthetetlen, hogy az önkormányzat, semmit sem tesz az áldatlan állapotok enyhítésére, legalább a kritikus meredek utcáiban biztosíthatna út szóró homokot (sót), az meg már egyenesen az álmok világába tartozik, hogy ne talán közmunkások segítségével csúszás mentesítenék az utakat. Tudom, hogy ez némi demagógia, de becsületesen fizetjük az adókat ( kommunális adó, gépjárműadó stb.) ezekért azért némi ellenszolgáltatás , elemi szolgáltatás járnia."Mentségükre " legyen mondva sem az orvosirendelő, sem a polgármesteri hivatal környékén a közterületen sem takarították el a havat.

 Nem akarok példálózni, de sokkal nyomorúságosabb kis falukban is megtudják oldani az elemi szolgáltatásokat, személyes tapasztalatom, Hajdú megyei pici határ menti nagyon szegény falu megtudja szervezni, hogy nyáron az út menti , házak előtti területeken rendszeresen levágják a füvet, télen pedig az önkormányzat által vásárolt és üzemeltett kis traktor elé szerel toló lappal a havat takarítják el utcáról, utcára járva (ott is többnyire zúzott kővel borított utak vannak).

Pauman Dániel 2013. jan. 21. Creative Commons License 7179

Köszönöm a választ és az infókat ;)

Előzmény: falusi akárki (7178)
falusi akárki 2013. jan. 21. Creative Commons License 7178

Kedves Pauman Dániel! Ez a település és környéke nagyon gyönyörű,általában a természeti katasztrófák is elkerülik.Van két bolt,mindennap,még ünnepeken is nyitva valamelyik.Nem a legolcsóbb ,de minden kapható és ez a lényeg.A környéken diszkont és sok-sok bevásárlóközpont található.Az iskola és óvoda is szerény körülmények között működik,de a pedagógusok ellensúlyozzák a hibákat.(pl: nincs tornaterem ,de a művelődési házban fűtött helyen megtartják az órákat) Az emberek meg olyanok,mint máshol,van ilyen is meg olyan is.Mára ,szerintem több a "bevándorló" mint az őslakos,tehát formálódik minden.A közlekedés az elmúlt egy évben sokkal jobb Vác felé is,de szinte mindenhol van autó aki dolgozni jár.Szeretem hogy itt sehol sem kell sorbaállni és mindenki köszön!A közbiztonság: néha van betörés hullám (nem erőszakos,csak besurranás) de a mai nehéz helyzetben hol nincs?Szerintem jó választás,ha ide költözik és a szomszédaival jó kapcsolatot építenek ki.Üdv!

Előzmény: Pauman Dániel (7176)
erdődomb 2013. jan. 20. Creative Commons License 7177

Leghasznosabb lenne a visszaolvasás.

A közelmúlt és a választás idején írtak sokat elmondanak a településünkről.

Előzmény: Pauman Dániel (7176)
Pauman Dániel 2013. jan. 20. Creative Commons License 7176

Tiszeteletem a kedves vácdukai fórumozóknak!

 

 Nevem Pauman Dániel és tervezem a kis családommal (Feleség-Kislány), hogy Vácdukára költözünk az Erdődombi részre. Azt szeretném megtudni Önöktől, hogy milyen Vácduka, milyen a környék, emberek összetartóak-e, milyen problémák lehetnek, amiket esetleg az ingatlanos elhallgat. A Bartók Béla utcában néztünk meg egy ingatlant és első látásra tetszik nekünk nemcsak a ház, hanem a környék is (közel a suli, Óvoda).

 

 

 Jómagam sportolok, kajakozom (ebből tartom el jelenleg a családomat), de hamarosan jogi diplomám is lesz. Feleségem irodalom-nyelv szakos tanár, így könnyen megérti magát a lurkókkal, de az emberekkel is. Egy jól összetartó közösségbe, kellemes társaságba vágyunk, ahol a szomszédok segítik egymást. 

 

 Reméljük ezt Vácdukán megtaláljuk,de mielőtt végleg döntenénk szeretnék néhány információt gyűjteni a helyiektől (akik nem csak a pozitív dolgokat mondják el, hanem a hétköznapi gondokat is) 

Ilyesmik érdekelnek: közlekedés, közbiztonság, bolt nyitvatartás, közélet milyen, közösség összetartó ereje, iskola-óvoda minősége önkormányzati képviselők tevékenysége, internet szolgáltatás minősége, ...

 

 Előre is köszönöm válaszaikat!

 

 További szép estét!

 

bacsahegy 2013. jan. 19. Creative Commons License 7175

Tőlünk elvitték  a szemetet. Most a hó a probléma, nem lehetett felmenni a Bacsahegyin a fő utcára, de ma valaki leszórta szerencsére, köszönet érte.

Előzmény: Nagyfotóember (7174)
Nagyfotóember 2013. jan. 15. Creative Commons License 7174

Igen valoban egy Gyöngyösi telephelyel rendelkezö cég végzi, aminek Budapesten és Vácrátoton is van fiok telephelye csak nem volt már rá kapacitásuk ezért kb.70 km-röl jönnek.

Rzola 2013. jan. 15. Creative Commons License 7173

Nálunk sem! Biztos csúsztak a tegnapi hóesés miatt,állítólag egy Gyöngyösi cég csinálja.

mutantattila 2013. jan. 15. Creative Commons License 7172

Ma tényleg nem vitték el a szemetet, pedig tegnap este kiraktam. Tudja valaki mi a probléma?

falusi akárki 2013. jan. 15. Creative Commons License 7171

Ma az önkormányzat elött azt láttam,hogy több autó,köztük a postaautó szenvedett, mert a lejtős úton 15 centis latyak miatt lehetetlen volt a közlekedés.Én a házam elött takarítok! Az önkormányzatnak is kötelessége lenne az út síkosságmentesítése.Még gyalog is nehéz volt közlekedni arra.Nincsenek közmunkások akiket ilyenkor be lehetne vetni mint más rendes helyeken??

dukai0001 2013. jan. 15. Creative Commons License 7170

Olvasod, hogy a szeméttel minden rendben van.

A hóhelyzet már kicsit gázosabb. Semmi takarítást nem csináltak.

Mi lesz ha még a héten csúszni fog az út?

Előzmény: tölgyfakéreg (7163)
jakabbarna 2013. jan. 10. Creative Commons License 7169

Sokat okosodtam ma a testületi ülésen.

 

Elkészült Vácduka szabályozási terve amit ma elfogadott a testület. A külterülten(?) építők kérésére módosították, hogy az építéshez nem kell ivóvíz, csak a lakhatási engdélyhez.

 

Képviselői javaslatra javították a Kővágó épületeinek tetőszerkezetét. A faluban a hagyományoknak megfelelő házakat lehet csak építeni, Kővágón lapostetőst is.

 

Az óvoda építési projekt megkezdődik a szülőket (miért csak őket) a közeljövőben tájékoztatják a fejleményekről.

 

A szemétszállítás új válllalkozója, azonos feltételekkel szállítja Vácduka szemetét mint  a Remondis.

 

A söröző bérleti díját a vállalkozó kérésére nem csökkentették!

 

A testület tagjai közül ketten később érkeztek, de  ajegyzőkönyvben ez nem fog látszani.

 

Makkos úr utóda nem volt ott a mai ülésen.

Előzmény: dukai0001 (7155)
jakabbarna 2013. jan. 8. Creative Commons License 7168

MEGHÍVÓ<?xml:namespace prefix = o />

 

Ezúton tisztelettel meghívom Vácduka Község Önkormányzat

 Képviselő-testületének soron következő ülésére

 

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

                         2167 Vácduka, Béke tér 1.

 

Az ülés ideje: 2013.  január  10.  csütörtök  18  óra

 

Napirendi pontok:

 

  1. A Rendezési Terv elfogadása ( anyag: e-mailben kiküldve)

 

Előadó: Mindszenti-Varga Endre tervezőmérnök

 

 

  1. A háziorvos szerződése (anyag: e-mailben kiküldve)

 

           Előadó: polgármester

 

  1. Társadalmi szervezetek beszámolója az átadott pénzeszközökről

 

           Előadó: a társadalmi szervezetek vezetői

 

  1. Egyebek

 

            Előadó: polgármester (anyag: e-mailben kiküldve)

 

      5.  Szociális ügyek (zárt ülés)

 

          

 

     

 

 

A napirend fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítunk.

 

 

Vácduka, 2013. január 3.

 

mutantattila 2013. jan. 8. Creative Commons License 7167

Én is kiraktam, még tegnap este. Nekem elvitték. Szerintem elég korán voltak.

Előzmény: falusi akárki (7166)
falusi akárki 2013. jan. 8. Creative Commons License 7166

Kiraktam a kukát! Nem vitte el senki!! Most akkor mi van?

falusi akárki 2013. jan. 6. Creative Commons License 7165

Én úgy hallottam,hogy magánkezdeményezésre már több kutyába is került.Állítólag egy kiszállásra a szomszédok megoldották.Olcsóbban mint amit egyes állatorvosok kértek!Szerintem a boltban lehet érdeklődni,én is ott hallottam és ha jól tudom jövő szombaton is meg lesz oldva egy csapat.A faluban csavargó csapatról meg anélkül is tudjuk kié,de soha nem történik felelősségrevonás!

Előzmény: erdődomb (7164)
erdődomb 2013. jan. 6. Creative Commons License 7164

http://divany.hu/eletmod/2013/01/06/chipezes/

A kutyákhoz ezt is érdemes elolvasni.

Előzmény: dukai0001 (7155)
tölgyfakéreg 2013. jan. 5. Creative Commons License 7163

Az nem lenne baj, ha a falu érdekeit szolgálná az egyházzal való takarózás. Sajnos pont fordítva van. A másik egyházi közösség sokkal nyitottabb a falu dolgai iránt.

 

"Bezzeg az iskolások karácsonyi műsora nem volt hirdetve sehol,pedig még az is elment volna ,ahol nincs kisgyermek !" Ez az iskola feleőssége is. Ök a saját lapjukon, itt és a facebook-on is terjeszthették volna, persze ez még nem csökkenti a polgármester felelősségét, aki magának tartja fent a falu honlapját.

 

"Más: ha jól értem új szolgáltató viszi a szemetünket és nem beszél a 80 literes kukáról! Ezek szerint drágább lesz?"

 

Látod ez sem fontos, hogy tájékoztassanak róla.

 

 

Előzmény: ideges tigris (7160)
falusi akárki 2013. jan. 3. Creative Commons License 7162

Bezzeg az iskolások karácsonyi műsora nem volt hirdetve sehol,pedig még az is elment volna ,ahol nincs kisgyermek !Más: ha jól értem új szolgáltató viszi a szemetünket és nem beszél a 80 literes kukáról! Ezek szerint drágább lesz?

 

Előzmény: millósenki (7156)
dukai0001 2013. jan. 2. Creative Commons License 7161

Ugyan már!

A polgármester az egyházi elnök, Marcinka a titkár.

Ott azért jobb eredményt mutatnak fel.

Előzmény: ideges tigris (7160)
ideges tigris 2013. jan. 2. Creative Commons License 7160

Csak nem elfogult az önkormányzati vezetés egy bizonyos irányban ?

Előzmény: millósenki (7156)
dukai0001 2012. dec. 30. Creative Commons License 7159

A legutóbbi bejegyzésemben az önkormányzaton kértem számon az utak állapotát. Lám már meg is van egy következménye. Mocskosul elbántak a kerítéssel és még nem is szóltak!

 

Előzmény: jakabbarna (7157)
drog 2012. dec. 29. Creative Commons License 7158

http://bbterkep.police.hu/mapdisplay/bu.html

j
ava futtató kell hozzá, lehet bogarászni. 30-365 nap eseményei 30 napos késleltetéssel...

Előzmény: falusi akárki (7143)
jakabbarna 2012. dec. 29. Creative Commons License 7157

 

Ki tette tönkre? Ki fordult december 28-án a Kővágó utcából a telkeken keresztül az Ady E. utcába? Eddig mindig a kukás autót látták ezen az útvonalon, most is kuka nap volt.

 

 

millósenki 2012. dec. 29. Creative Commons License 7156

Most néztem a honlapot és elborzasztó újdonság nekem, hogy közli az ünnepi miserendet.

Vajon hogy jön ez ide, egy önkormányzat lapjára?

dukai0001 2012. dec. 28. Creative Commons License 7155

Közeleg az évvége, jó lenne számot vetni az önkormányzatnak a munkájáról. Az utcák járhatatlanok (kivéve Ady) a tájékoztatás pocsék (mi van az óvodával, ki lett Makkos úr után képviselő stb.) Megtörtént az ebek regisztrációja? megint kóbor kutyák járnak a faluban, továbbra sem világos kinek engdélyezték a három kutyát? Mi van a település és Némedi közös igazgatásával?

Aki tudja a választ ossza meg velünk. Boldog Újévet.

szivárvány1 2012. dec. 23. Creative Commons License 7154

Én, mint olvasó, köszönöm a jókívánságot, és hasonlóan KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK SZERETTEI KÖRÉBEN!

Előzmény: falusi akárki (7151)