Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

dukai0001 2013. okt. 7. Creative Commons License 7326

http://index.hu/kultur/2013/10/06/luxus_ott_ahol_meg_kocsma_sincs/

Ilyen kellene nekünk is!

Kastély van, polgármester nem szereti a sikeres embereket.

málnaszeder 2013. okt. 2. Creative Commons License 7325

Nézd!

A fórumok többségén tájékozódnak az emberek érdeklődnek és választ várnak.

Itt is ez szokott lenni, de jó vannak akik tesznek azért, hogy meginduljon egy vélemény csere. Nagyon örülök minden szerveződésnek, de sajnos kevés aki vállalja a munkát, amivel sikereket lehet elérni. A legfontosabb az lenne, ha a vallási közösségek, az iskola, az óvoda, és leginkább a polgármester és a hivatal állna a szervezések élére.

Nem csak a saját közösségüknek, hanem a falunak. Ezt még ne várjuk, de van már borbarátok, nyugdíjasok, galambászok szervezete, amelyek terjeszkedhetnének. Miért nem jutnak túl a saját árnyékukon? Mert kevés a nyitott ember még náluk is. Tényleg az a legfontosabb, hogy mindenki ismerje meg a másikat, aztán a következőt és végül a falu összes lakóját.

Előzmény: falusi akárki (7323)
jakabbarna 2013. okt. 1. Creative Commons License 7324

Nagyon megtisztelő, hogy bár néven nem neveztél meg bennünket (SZEM) mégis egy jó példaként hoztad fel a szervezéseinket.

 

Befelé fordulóak az emberek, mert még azok akik itt megnyilvánulnak sem érzik szükségesnek egymásért tenni. Ezt hozza a képviselő testület magatartása, a polgármester egyszerű közösségformálásra is alkalmatlan szereplése.

 

A benszülöttekhez a betelepülteknek kell közeledni.

Első és legfontosabb szabály a faluban mindenkinek köszönni kell, még akkor is ha azt valaki nem fogadja. (Na jó ne mindig az idősebb, hanem tanulják meg a fiatalok is!)

 

Van még valami amiről szólni kell. Ki kell nyílni mindenkinek, hogy mások befogadhassák mindazt a kultúrát, ismeretet, amelyet magunkban hordozunk.

Van itt egy pár művész, zenész, és egyéb alkotó, ismerjük meg őket és indítsunk mozgalmat alkotásaik megismerésére. Legyen ez a felhívásom!

 

 

Előzmény: falusi akárki (7323)
falusi akárki 2013. szept. 30. Creative Commons License 7323

Itt válaszolni nem nagyon szoktak mert mindenkit,csak a saját kérdése érdekel!Szerintem a szüreti felvonulásra nem ad pénzt az ÖK.Úgy tudom tavaly is magánemberek gyüjtötték a rávalót!Minden lehetne ,ha valaki szervezné és lenne aki adakozna a nemes célra.Ez egy befordult település! Tisztelet a kivételes utcáknak és csoportoknak!

fotópreszy 2013. szept. 25. Creative Commons License 7322
Üdvözlet!
Idén lesz szüreti felvonulás, és ha igen mikor?
Rzola 2013. szept. 22. Creative Commons License 7321

?????????????????????????????????????

Előzmény: ideges tigris (7320)
ideges tigris 2013. szept. 21. Creative Commons License 7320

FIDESZ-csókosok készülnek ide költözni.  Kezdődik a szokásos FIDESZ-féle hazugságáradat, gonosz agymosás ?

Balázs2013 2013. szept. 15. Creative Commons License 7319

Köszönöm az eddigi segítségeteket! Decemberre tervezem a nyitást, ezért csak meglévő épület ill. üzlethelyiség jöhet számításba. Javaslatotokat figyelembe véve mindenképp a központra koncentrálok. Üdv: Balázs2013

falusi akárki 2013. szept. 15. Creative Commons License 7318

Balázs 2013!!! Mikorra várható itt az a nemzeti dohánybolt (direkt kisbetűvel)?? Szerintem is a központban lenne a helye,ott még kialakítható üres telke is van az önkormányzatnak!Üdv!

erdődomb 2013. szept. 11. Creative Commons License 7317

Azt írtad ide akarsz költözni a faluba?

Hol veszel ingatlant, mert az a legjobb ha ott nyitnád meg a trafikot. Amennyiben nem laksz itt akkor legcélszerübb a polgármesteri hivatal mellett kinyitni, mert ott van kocsma, söröző, közért, futballpálya, buszmegálló és közel lenne nekem is a házamhoz.

Előzmény: fenyőgomba (7316)
fenyőgomba 2013. szept. 9. Creative Commons License 7316

Olvasd el a 7287-7290-ig a hozzászólásokat. Más segítséget ne várj itt senkitől.Ez egy ilyen hely.

Előzmény: Balázs2013 (7315)
Balázs2013 2013. szept. 8. Creative Commons License 7315

Üdvözlök minden vácdukai lakost! Ezúton szeretnék előzetesen bejelentkezni, mivel a Nemzeti Dohány Kereskedelmi Zrt. által kiírt koncessziós pályázaton az Önök településén, Vácdukán jogosultságot szereztem a dohánytermék kiskereskedelmi tevékenység gyakorlására. Pályázatom azért is nyújtottam be, mivel már régóta távlati céljaim között szerepel az Önök festői környezetébe kiköltözni. Annak érdekében, hogy az általam kialakítandó Nemzeti Dohánybolt hasznos színfoltja legyen településüknek, várom a már jelenleg is ott élők ötleteit, javaslatait. Várom azon meglévő üzletek, boltok jelentkezését, amelyek üzemeltetői saját forgalmuk generálását is látják a mellettük, ill. közelükben kialakításra kerülő dohányboltnak. Várom továbbá azok - elsősorban álláskeresők, csökkent munkaképességűek - jelentkezését, akik megfelelő gyakorlattal és képzettséggel alkalmazottként szeretnének közreműködni a leendő bolt működtetésében. Tisztelettel: Oláh Balázs

málnaszeder 2013. szept. 3. Creative Commons License 7314

Vannak fényképek az óvoda nyitástól? Valahol láthatják azok is akiknek nincs már ovodás gyerekük és nem voltak ott a nyitáson? Büszkélkedni lenne jó, hogy sikeres pályázatunk van.

Egyébként látom megint jól sikerült a SZEM találkozó, sajnálom hogy nem tudtam menni és így nem hallgathattam a dudást. Hol lehet őt megtalálni, miért nem hívja meg az iskola, vagy a a polgármester a rendezvényekre?

Előzmény: jakabbarna (7313)
jakabbarna 2013. szept. 1. Creative Commons License 7313

Szólt a duda!

 

És ismét!

Kis duda ismertető.

Megérkeznek a későn jövők.

Vidámság!

 

Útat mutat a többieknek.

 

Nagyon jól sikerült a 6-ik SZEM. Aki tudott ott volt és kitűnő hangulatban beszéltük meg az elmúlt év érdekes eseményeit, a megtett útat, a jövőév feladatait. A hölgyek finom süteményei, pogácsái teletömték a hasunkat, a sok helyben készült ital gondoskodott a vidámságról.

Nagyot emelt az esti hangulaton, hogy a falu dudaművésze - aki részt szokott  venni a SZEM egyes rendezvényein - most elhozta a hangszerét és rövid, de nagyon érdekes előadásban ismertette meg a jelenlévőkkel az őseink egyik hangszerét.

 

Köszönjük József!

jakabbarna 2013. aug. 31. Creative Commons License 7312

Ehhez illeszthető a mai napi redezvény.

 

Meghívó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szomszédok Egymásért Mozgalom megalakulásakor úgy döntött, hogy nyárutón minden évben utcai összejövetel keretében cseréljünk véleményt az elmúlt évben történtekről, mélyítsük szomszédi kapcsolatainkat, ismerjük meg az újonnan csatlakozók álláspontját, mutassuk meg egymásnak. szakács-, és cukrászművészeti remekműveinket.

 

 

 

Az úthibák, a falufejlesztés, a közösségi életet nehezítő körülmények, a megnövelt lakosságszámból adódó infrastrukturális problémák foglalkoztattak bennünket leginkább, de itt sok minden másról is szó kerül majd.

 

 

 

Kedves Szomszéd!

 

 

 

Szomszédot meghívni a jól bevált módon lehetséges. Négy darab meghívó készül, melyből egyet mindenki valamelyik szomszédjától kaphat meg, olyan formában, hogy az személyesen átnyújtja azzal a megjegyzéssel, adja tovább az ő szomszédjának, kérve továbbítását a következő szomszédnak. A meghívó hátoldalán mindenki jelzi a részvétel valószínűségét, és a szakács-, cukrászművészetbeli szereplésének módját.

 

 

 

 

 

Időpont: 2013. augusztus 31-én délután 16 óra

 

 

 

Hely: Bacsahegyi és Ady E. utca kereszteződése

 

 

 

A meghívó részvételt tartalmazó oldalának az elindítókhoz 2013. augusztus 28-ig kell visszaérkezni.

 

 

 

Reményeink szerint az értesítések sokkal messzebbre fognak eljutni, mint legutóbb és a Csokonai utca x Hársfasor x Kossuth út x Kővágó út által határolt területnek a Bacsahegyi utcától a faluközpont felé eső részéről is a fent vázolt értesítések alapján sokan vesznek részt a találkozón.

 

 

 

Bármilyen formában szerez valaki hírt az eseményről szeretettel várjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Vácduka, 2013. augusztus 19.

 

 

 

 

 

Szomszédok Egymásért Mozgalom

 

 

 

 

 

Elérhetőség: 06-705200404

 

Előzmény: richduka (7311)
richduka 2013. aug. 30. Creative Commons License 7311

A közbiztonság sztem jó a környéken. Hallomásból tudom, hogy néha szokott lenni egy-két portyázás, de a szomszédok annyira résen vannak és figyelik a gyanús alakokat, hogy komolyabb betörések ritkán adódnak. Sok helyen kerítés sincs és az udvarról még nem tűntek el dolgok. Inkább a baracklopós kategória, mint a kirámolós, bár ez sztem függ attól is, hogy a település mely részére szeretnétek költözni. A szomszédos Csörög már más tészta. Szóval közbiztonság tekintetében is merem ajánlani a települést. Ha nem vagytok elzárkózós típusok, akkor számíthattok a szomszédok kedvességére, segítőkészségére.

Előzmény: depataki (7310)
depataki 2013. aug. 30. Creative Commons License 7310

Köszönjük a válaszokat, jó ezt hallani. Mi is úgy gondoljuk, hogy nem kell megvárni a sült galambot (önkormányzat,stb..), cselekedni kell és akkor ha ideiglenesen is, de célt lehet érni. 

 

Amit még nem tudunk, hogy mennyire biztonságos a falu. Természetesen tudjuk, hogy bizonyos elemek kivédhetetlenül ólálkodnak és vannak mindenhol bárhova is mennénk. Az arány viszont nem mindegy, mint ahogyan az sem, hogy baracklopásra vagy komplett kirámolásokra kell-e felkészülni. Sajnos sok település emiatt került tiltólistára. Lehet álszenteskedni, de ez tény, nincs mit ezen szépíteni.

 

 

Előzmény: richduka (7308)
tandabanda 2013. aug. 30. Creative Commons License 7309

Szia!

 

Nagyon köszönöm.

Előzmény: richduka (7307)
richduka 2013. aug. 29. Creative Commons License 7308

Mi is Budapestről költöztünk ki Vácdukára. Nem bántuk meg az általad írd nehézségek ellenére sem. Nyáron kifejezetten olyan mintha nyaralna az ember és ha a pesti munka után hazajössz, kiszállsz az autóból akkor érezni igazán mennyivel másabb a levegő. Nyugalom van, a falubeliek kedvesek, segítőkészek. Pestre bejárás autóval egyáltalán nem gáz csak időben kell elindulni, hogy elkerülje az ember Pesten a dugót, az M2 reggel jól járható és estefelé sem szokott dugó lenni. Elég sokan járnak Pestre dolgozni, akár össze is lehet fogni valakivel és akkor még olcsóbb is a bejárás. Vonatközlekedés sem rossz, de azt mi csak később fogjuk kipróbálni. Buszcsatlakozás elég gyér hozzá. Az, hogy milyen a falu nagyban függ a vezetőségen, de összefogással sok mindent lehet úgy alakítani, hogy az nekünk itt élőknek jó legyen.

Remélem tudtam segteni, ha van még konkrét kérdés, szívesen válaszolok.

Előzmény: depataki (7305)
richduka 2013. aug. 29. Creative Commons License 7307

Szia!

 

Nekünk 50/5 Mbit/s-ünk van. Általában tartani szokta, hétvégén szoktuk néha észrevenni, hogy terheltebb a rendszer és lassabb. De az előbb pl. 50 helyett 62 Mbit/s volt a letöltési sebesség.

Előzmény: tandabanda (7306)
tandabanda 2013. aug. 29. Creative Commons License 7306

Tisztelt Vácdukaiak!

 

UPC kábeles internetelőfizetéssel kapcsolatos tapasztalatokra lennék kíváncsi. Van valakinek nagy sebességet (60-120-240 Mbit/s) nyújtó szerződése? Mennyi valósul meg ezekből ténylegesen? Nekem most 25 Mbit/s van, az stabilan működik, de gondolkodom a felfelé módosításon, persze csak akkor, ha nem csak papíron létezik a gyorsabb net.

 

A válaszokat előre is köszönöm.

depataki 2013. aug. 28. Creative Commons License 7305

Kedves Vácdukaiak!

 

Budapesten dolgozunk, élünk és szeretnénk hamarosan egy élhetőbb, nyugodtabb környezetben saját családi házat építeni. 

Sok települést végigjártunk és egyelőre Vácduka tűnik nekünk a legszimpatikusabbnak. Több ízben voltunk már ott, nézegettünk telkeket, érdeklődtünk, körbejártuk, de az igazi érveket/ellenérveket tőletek, ottlakóktól lehet és szeretnénk beszerezni. 

 

Láttunk problémákat, amikről a fórumon is van szó (főképp az utak minősége, karbantartása) és bizonytalanok vagyunk a Budapestre járást illetően is. 

Alapvetően autós közlekedés, de az alternatívákat is figyelembe kell vennünk (elromlott autó, külön utak, stb...). És ennek nálunk mindig, minden körülmények között működnie kell, ha esik, ha fúj, hó, eső esetén is. Nem lehet csak úgy bejelenteni, hogy "bocs, ma nem megyek be". 

 

Köszönöm, hogy elolvastátok, minden építő jellegű hozzászólást, segítséget szívesen fogadunk.

 

Edit és Dénes

jakabbarna 2013. aug. 27. Creative Commons License 7304

Meghívó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szomszédok Egymásért Mozgalom megalakulásakor úgy döntött, hogy nyárutón minden évben utcai összejövetel keretében cseréljünk véleményt az elmúlt évben történtekről, mélyítsük szomszédi kapcsolatainkat, ismerjük meg az újonnan csatlakozók álláspontját, mutassuk meg egymásnak. szakács-, és cukrászművészeti remekműveinket.

 

 

 

Az úthibák, a falufejlesztés, a közösségi életet nehezítő körülmények, a megnövelt lakosságszámból adódó infrastrukturális problémák foglalkoztattak bennünket leginkább, de itt sok minden másról is szó kerül majd.

 

 

 

Kedves Szomszéd!

 

 

 

Szomszédot meghívni a jól bevált módon lehetséges. Négy darab meghívó készül, melyből egyet mindenki valamelyik szomszédjától kaphat meg, olyan formában, hogy az személyesen átnyújtja azzal a megjegyzéssel, adja tovább az ő szomszédjának, kérve továbbítását a következő szomszédnak. A meghívó hátoldalán mindenki jelzi a részvétel valószínűségét, és a szakács-, cukrászművészetbeli szereplésének módját.

 

 

 

 

 

Időpont: 2013. augusztus 31-én délután 16 óra

 

 

 

Hely: Bacsahegyi és Ady E. utca kereszteződése

 

 

 

A meghívó részvételt tartalmazó oldalának az elindítókhoz 2013. augusztus 28-ig kell visszaérkezni.

 

 

 

Reményeink szerint az értesítések sokkal messzebbre fognak eljutni, mint legutóbb és a Csokonai utca x Hársfasor x Kossuth út x Kővágó út által határolt területnek a Bacsahegyi utcától a faluközpont felé eső részéről is a fent vázolt értesítések alapján sokan vesznek részt a találkozón.

 

 

 

Bármilyen formában szerez valaki hírt az eseményről szeretettel várjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Vácduka, 2013. augusztus 19.

 

 

 

 

 

Szomszédok Egymásért Mozgalom

 

 

 

 

 

Elérhetőség: 06-705200404

 

erdődomb 2013. aug. 25. Creative Commons License 7303

Most jöttem meg szabadságról, remélem minden klappol és ott leszünk. Tavalyin nem voltunk, pedig előtte is jót szórakoztunk és a gyerekek is élvezték a közösséget.

Előzmény: jakabbarna (7302)
jakabbarna 2013. aug. 23. Creative Commons License 7302

Biztosan lesznek új élményt jelentő események. Remélem eljön a gitárvirtuózunk és esetleg más hangszeresek emelik az esti hangulatot.

Előzmény: bacsahegy (7301)
bacsahegy 2013. aug. 20. Creative Commons License 7301

"Időpont: 2013. augusztus 31-én délután 16 óra

 

 

 

Hely: Bacsahegyi és Ady E. utca kereszteződése"

 Remélem sokan itthon lesznek már és el tudnak jönni, mert mindig jól éreztük magunkat és az utóbbi időben a gyerekek is jól szórakoztak.

Előzmény: jakabbarna (7300)
jakabbarna 2013. aug. 19. Creative Commons License 7300

 

Meghívó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szomszédok Egymásért Mozgalom megalakulásakor úgy döntött, hogy nyárutón minden évben utcai összejövetel keretében cseréljünk véleményt az elmúlt évben történtekről, mélyítsük szomszédi kapcsolatainkat, ismerjük meg az újonnan csatlakozók álláspontját, mutassuk meg egymásnak. szakács-, és cukrászművészeti remekműveinket.

 

 

 

Az úthibák, a falufejlesztés, a közösségi életet nehezítő körülmények, a megnövelt lakosságszámból adódó infrastrukturális problémák foglalkoztattak bennünket leginkább, de itt sok minden másról is szó kerül majd.

 

 

 

Kedves Szomszéd!

 

 

 

Szomszédot meghívni a jól bevált módon lehetséges. Négy darab meghívó készül, melyből egyet mindenki valamelyik szomszédjától kaphat meg, olyan formában, hogy az személyesen átnyújtja azzal a megjegyzéssel, adja tovább az ő szomszédjának, kérve továbbítását a következő szomszédnak. A meghívó hátoldalán mindenki jelzi a részvétel valószínűségét, és a szakács-, cukrászművészetbeli szereplésének módját.

 

 

 

 

 

Időpont: 2013. augusztus 31-én délután 16 óra

 

 

 

Hely: Bacsahegyi és Ady E. utca kereszteződése

 

 

 

A meghívó részvételt tartalmazó oldalának az elindítókhoz 2013. augusztus 28-ig kell visszaérkezni.

 

 

 

Reményeink szerint az értesítések sokkal messzebbre fognak eljutni, mint legutóbb és a Csokonai utca x Hársfasor x Kossuth út x Kővágó út által határolt területnek a Bacsahegyi utcától a faluközpont felé eső részéről is a fent vázolt értesítések alapján sokan vesznek részt a találkozón.

 

 

 

Bármilyen formában szerez valaki hírt az eseményről szeretettel várjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Vácduka, 2013. augusztus 19.

 

 

 

 

 

Szomszédok Egymásért Mozgalom

 

 

 

 

 

Elérhetőség: 06-705200404

 

Rzola 2013. aug. 6. Creative Commons License 7299

Ilyen ez a friss falusi levegő :) De még mindig jobb mint az emésztő és füst szag!

Előzmény: ideges tigris (7298)
ideges tigris 2013. aug. 6. Creative Commons License 7298

Mostanában főleg esténként istállószag, trágyaszag észlelhető a Nyár utca, Szivárvány utca környékén.  Tudja valaki, hogy honnan jön ?  Azt hiszem, a Kikelet utcában van egy istálló, de ott mostanában nem láttam teheneket. 

jakabbarna 2013. aug. 5. Creative Commons License 7297

Igen, lesz. Sajnos kevés időm volt mostanában itt lenni, így a folyamatos tájékoztatás elmaradt. Lehet, hogy az idén nem a szokásos módon hívjuk össze a SZEM-et, hanem szájhagyománnyal.

2013. augusztus 31-én délután 4-5 között tartjuk a SZEM éves találkozóját, immár a hatodikat!

Fel fog kerülni a meghívó ide és minden vácdukai közösségi lapra, pontosítva a helyszínt és a találkozó legfontosabb témáit.

 

Előzmény: bacsahegy (7296)