Keresés

Részletes keresés

tasha Creative Commons License 2004.01.03 0 0 90
:))
Nem akartam addig a véleményem leírni, amíg a lányod el nem olvassa, de én is több mint szkeptikus vagyok :)
Az én kis "hasbérlőm" még nagyon mini, de már szoktunk neki dumálni :) De hogy a méhszájnak mit lehet mondani?? Passz. :)

Hú, egész jól vagyok! Na persze majd egész nap fekszem :( Ha felugrálok jön a hányinger. (tudom Maminti, ne ugráljak :))

Előzmény: AliceCsodaországban (88)
Maminti Creative Commons License 2004.01.03 0 0 89
Jóga állapotban beszélgetni a placentával! :)) A könnyem törölgetem a nevetéstől. :)) Vajon milyen fajta diskurzus lehet? Szia placenta, hogy telt ma a napod? Vagy kedves méhszáj, tarts ki még egy kicsit, naaa! :))
Előzmény: AliceCsodaországban (84)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.03 0 0 88
:-)
Hát ha valakinek ez jön be, ám tegye, én azt hiszem képtelen lennék a saját petefészkemmel beszélgetni, a magzattal meg amúgy is beszélget minden kismama önkéntelenül is, szóval nem tudom mi ebben az a nagy dolog, de aki erre fogékony annak biztosan használ, a lányomnál valahogy nem jön át ez az egész, ő afféle szarkasztikus alkat mint a Zanyja..:-))
Előzmény: tasha (87)
tasha Creative Commons License 2004.01.03 0 0 87
:)
sokan dícsérik!
Előzmény: AliceCsodaországban (86)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.03 0 0 86
De igen!!!
Előzmény: tasha (85)
tasha Creative Commons License 2004.01.03 0 0 85
Köszi a könyves hozzászólásokat :)
Közben elbarangoltam a hazipatika.hu-n, jó kis cikkek vannak ott is :)

Alice, az első könyv amit említesz, nem a Lelki köldökzsinór?

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.03 0 0 84
Tegnap itt volt a lányom, és beszámolt a karácsonyra kapott terhességkönyvekről, amiket persze rögtön átolvasott.
Nos.

3 könyvet kapott, az egyiknek valami olyan címe van, hogy Beszélgetések a magzattal vagy valami hasonló, erre azt mondta, hogy ezt nem tudta végigolvasni, ugyanis a könyv szerint mindenféle jógaállapotba kell lemenni és külön beszélgetni a magzattal, a méhszájjal a placentával stb. Szóval ez még nincs kiolvasva.

A másik könyv: Szily László: Kitolás c. könyve, amin hülyére röhögte magát - megvenni csak annak érdemes akinek pénze van rá, de érdemes kölcsönvenni.

A harmadik: A kismama naplója (Szécsi Nóra vagy Noémi tollától) ami szerinte egy nagyon normális kis könyv, megnyugtató, együttésrző stb.

Szvsz. menjetek el egy könyvtárba és ott nézegessetek - mert az áruk nagyon húzós.

Maggancs Creative Commons License 2004.01.03 0 0 83
Sziasztok! Nekem a kismamák és kisbabák egészségkönyve van meg, de nem vagyok vele elégedett. A házipatika könyvajánlóban nézegetem a tippeket, de az is leht, hogy nem fogok terhességes könyvet venni, mert a jó infók az interneten és a havilapokban megvannak. Nekem nagyon drágának tünnek ezek a könyvek:

http://www.hazipatika.com/store/list?cat=6

Előzmény: tasha (74)
Maminti Creative Commons License 2004.01.03 0 0 82
Tasha, ez tetszett! :) Igen, a hormonális hangulatváltások végig elkisérnek, sőt, nem akarlak idegesiteni, de a szülés utáni 6 hétben még rosszabbak is lesznek. :)

Könyvekből jó, az Az a 9 hónap, a Terhesség mindenttudó nagykönyve, a Kismamák és kisbabák egészségkönyve, meg bármi, amiben normálisan le vannak irva az események hétről hétre, hogy fejlődik a baba, mit várhat a mama, stb. Hálistennek tényleg széles a kinálat.

Én bármikor el tudok aludni, de általában a gyerekkel szoktam egy másfél-két órát. Különben fogalmam sincs, hogy birnám.

Hogyantovább, nem fog ám rögtön megnőni a hasad, bár ez inkább alkat kérdése. S ruhákkal is egész jól el tudod majd rejteni, legalábbis félidőig biztos.

Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.03 0 0 81
Azért az sem jó, ha szalad az idő... Én inkább szeretnék most 4 hetes lenni.. és aztán csak minden második héten lenni 1 hetessel többnek... Én tartok ettől az egésztől. Még nem szeretném, ha látszódna :((
Előzmény: tasha (73)
szakácsné Creative Commons License 2004.01.03 0 0 80
Szia Tasha!

Igen, én vettem egy könyvet (Heather Welford: Babát várunk). Az üzletben leginkább a szemléletes rajzok tetszettek meg, abban tényleg jó is, de más dolgok miatt nem ajánlom (nincs átültetve a magyar gyakorlathoz, inkább csak egy fordítás az angol eredetiről.)

Tud valaki jobbat?

Böbe

Előzmény: tasha (74)
Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.03 0 0 79
Mármint napközben nem szoktam aludni :)) Éjjel azért előfordul.
Jól elírtam ezt az előbb.
Előzmény: Hogyantovább (77)
Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.03 0 0 78
Tasha!
Én holnapután indulok neki könyvet venni, de hogy melyiket, azt még nem tudom. Előző héten a másik topikon ajánlottak egy párat, de úgyis csak a helyszínen fogom eldönteni, melyik kell.
A hangulatváltozások engem is nagyon meggyötörtek, én főleg sírtam. Ha viszont kisbabát vagy kismamát láttam, akkor dühös voltam magamra. A hangulatváltozáson is túl kell esni egyszer :)) Ja, és még a szétszórtság is jellemző.
Úgy érzem, ebből lassan lábalok kifele. Neked is még 1 hónapot ki kell bírni.
Előzmény: tasha (76)
Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.03 0 0 77
A család egyik része tudja, a másik nem. A másik fele csak nőgyógyi problémáról tud, meg annyit látott, hogy napokon keresztül rosszul néztem ki, meg aludtam, pedig korábban nem szoktam.
De különösebben nem érdekelnek.
Előzmény: Maminti (72)
tasha Creative Commons License 2004.01.03 0 0 76
:)
Dehogynem! Egy kisbabát :)))

Tudom mit akartam még!! (ezt hívják kismamaagynak?? Kissé feledékeny vagyok, vagy mi) Szóval én mostanában mindenen bőgök, leginkább ha kisbabát/kisgyereket látok a TV-ben. (vagy most épp elég volt Gabus szülését elolvasnom a másik topikon) Tiszta hullámvasút a hangulatom, röhögök és sírok :) A férjem szegény alig bírja követni.
Csak én vagyok így megáldva vagy ugye ti is?? :)

Előzmény: Maminti (75)
Maminti Creative Commons License 2004.01.03 0 0 75
Igen, a korai terhesség kifejezetten az a szituáció, amikor nem nyerhetsz... :)
Előzmény: tasha (73)
tasha Creative Commons License 2004.01.03 0 0 74
kissé feledékeny vagyok :) Azt akartam kérdezni, hogy ti vettetek valamilyen terhességről szóló könyvet? Ha igen, melyiket?

t.

tasha Creative Commons License 2004.01.03 0 0 73
Sziasztok!

én ma vagyok épp 6 hetes ha jól számolok, és egyre rosszabbul :-( Délután kezdi a hányinger, bár ma már reggel sem voltam túl jól.
Maminti, a reggeli komótos felkelés jó ötlet, csakhogy pl ha én ébredek, rohannom kell pisilni :) Viszont a mandarin nekem is jobban esik mint a keksz!
Mazsoka, Hogyantovább, ti már 10 hetesek, váuuu!! :) Nálam miért nem szalad az idő??
Jövő héten megyek orvoshoz, kicsit félek tőle, remélem minden ok és látjuk a kis Minit meg a szívét is dobogni :))

t.

Maminti Creative Commons License 2004.01.03 0 0 72
A családod nem tudja még a pocaklakót? Eléggé meglepett, hogy a fejedhez vágják, hogy rosszul vagy a terhességed miatt... :-o

Remélem, nem tűnik okoskodásnak, ha még elhintek pár tanácsot... :))

Szóval az émelygést, hányingert úgy a legérdemesebb kivédeni, ha gyakrabban eszik az ember kevesebbet. Az üres gyomor pont olyan rossz, mint a teli. Van, akinek használ, ha ilyenkor ropit, kekszet stb. eszik, na, nekem ez volt, ami igazán meghozta a gyomorégést; akármilyen furcsa, nekem ezt egy narancs vagy savanyú alma, natúr joghurt kezeli a legjobban. :) És egészségesebb is, mint állandóan ropizni. :) Reggel érdemes szép komótosan felkelni, nem kipattanni az ágyból, had kerüljön a gyomor is szintbe. :)

S nyugodtan dőljetek le, ha fáradtak vagy rosszul vagytok, és persze van rá lehetőség. Most erre van szükség, és akinek ez nem tetszik, nyaljon sót.

Előzmény: Hogyantovább (71)
Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.03 0 0 71
A táppénzszámítás az egy külön kategória. A mostani táppénzednél az biztos, hogy az irányadó időszak az a 2002es év. A többit sajna nemtom, mert ha már egy kis csavar van benne.... Ha nem tudod kivenni a szabadságaidat amiatt, mert táppénzen vagy utána pedig valamilyen más tb-ellátást kapsz, akkor szerintem majd ha lejár.
Örülök, hogy jobban vagy. Ma már végre én is. És ez jó. Depersze a család egyes tagjainak nagyon nem tetszett, hogy jópár napig ki voltam vonva a forgalomból.
Remélem, nem fog visszatérni az az időszak, mert nehezen viselem a tétlenséget, főleg ha még a fejemhez is vágják. Na, mindegy...
Előzmény: mazsoka (70)
mazsoka Creative Commons License 2004.01.03 0 0 70
Hogyantovább!
Köszönöm az eligazítást. Azért légyszi olvasd el, jól gondolom-e.
Táppénz mértéke 70%, mivel 3 éve dolgozom a cégnél. Irányadó időszak, 2003. január 1-2003. november hó? (táppénzen 2003. november hótól vagyok)
Képzeld még van szabadságom is, ezt mikor számolják el vajon?
Ne haragudj, hogy ilyenekkel zavarlak, ha nem gond és nem kell utána nézned, írd meg légyszi, köszönöm.
Én is ma kezdtem a 10.hetet. nekem mintha kicsit alább hagyott volna az émelygés. Aztán lehet, hogy még ma újra előtör. Én azt figyeltem meg, hogy nem folyamatos, hanem van, hogy rosszul vagyok egész nap, másnap viszont teljesen jól vagyok.
Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.03 0 0 69
Navégre, Maminti!
Azt hittem, már én vagyok valamiféle utálatos ember, aki ennyire nem bírja a gyerekeket. Most egy kicist megnyugtattál. (napersze emellett azért tényleg utálatos vagyok:))
Nos, ezek szerint most vagyok a legrosszabb időszakban, most kezdem a 10dik hetemet. Ma reggel rendesen be kellett támasszam a wc melletti falat, annyira rosszul voltam.

Előzmény: Maminti (68)
Maminti Creative Commons License 2004.01.03 0 0 68
Hogyantovább, be kell valljam, én még anno az elsőnél félidős terhesen sem tudtam magam rávenni, hogy más gyerekéhez hozzányúljak, pedig a csöppség alig volt pár hónapos. Sőt, igazán az segitett, hogy a szülés előtt egy héttel befektettek a kórházba, és ott hozzászokhattam az apróságok látványához. :))

Egyébként az első 12 hétre azt szokták mondani, hogy még csak a természet igérete, bármi megtörténhet ilyenkor. A terhességi hormonok szintje a 8. hétig emelkedik a szervezetben elég nagy iramban, a rosszullétek, a puffadások, a gyakori pisilés, minden kellemetlen tünet ezeknek a hatása. Az egyik hormon, a progreszteron ugyanis a sima izmokra hat, és a méh izomzatán kivül még a gyomor, a belek és a húgyhólyag is ebből áll... :) Ezért a gyakori pisilés és a székrekedés, valamint a hányinger, gyomorégés. :) De ahogy hozzászokik az ember szervezete a megváltozott hormonszinthez, úgy csökkennek ezek a kellemetlen tünetek az első trimeszter végére - ha szerencsés. Én a 16. hét után is élvezhettem... :) Azután jön a béke időszaka, a második trimeszter, amikor az ember igazán tudja élvezni a terhességét (hacsak nem paráztatja magát végig), majd utoljára, amikor már tényleg nagy a pocakja, az fog nyomni összevissza mindent és ezért jönnek elő újra ezek a problémák... :)

Előzmény: Hogyantovább (64)
Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.03 0 0 67
Van olyan dolog, nálam is, ami tuti hányás. Tegnap pl ananászos zellersalátát ettem. Régebben imádtam az ananászt benne, mostviszont a sós íz mögül hirtelen előbukkanó édes olyan öklendezést váltott ki... De egyébként az édesség most ilyen nálam. Gesztenyepüréből a második kanálnál szintén ilyet éreztem.
A paprikás tejföllel azért nem nagyon próbálkoznék meg, mert tejfölt korábban sem ettem szívesen.
Nem merek ráállni a mérlegre, bár sztem még nemhogy híztam volna, hanem fogytam.

Mellesleg érdekes volt tegnap ez a bepánikolásom. Nem nagyon akartam ezt a babát, nem is igen foglalkoztam vele, mégis tegnap amikor azt hittem, baj van, előbújt belőlem az anyatigris :)) Úgy látszik a hormonok megtették a hatásukat.

Előzmény: mazsoka (65)
Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.03 0 0 66
Az irányadó időszak

Irányadó időszak a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári év első napjától a táppénzre való jogosultságot megelőző napig tart, ha a biztosítási idő folyamatos. Amennyiben a folyamatos biztosítási idő az irányadó időszakban megszakad, a táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni.

A táppénzre jogosultság első napja az a nap, amikortól a táppénz jár, tehát ha biztosítottnak betegszabadság jár, akkor a táppénz jogosultság első napja a betegszabadság lejártát követő nap. (Amikor azt vizsgáljuk, hogy a biztosított rendelkezik -e 180 naptári napi jövedelemmel, csak a rendszeres jövedelmet kell figyelembe venni).

Egyedül a táppénz mértékénél számít a 2 év. Ha van 2 év folyamatos biztosítotti jogviszonyod, akkor a naptári napi átlagkereset 70 %-a, ennél rövidebb biztosítási idő esetén 60 %.

Remélem nagyjából érthető volt.

Előzmény: mazsoka (65)
mazsoka Creative Commons License 2004.01.02 0 0 65
Maggancs!
A pohár paprikás tejfölön jót nevettem. Látod, ha nekem kellene megenni én szerintem kiadnám a taccsot. Én igazán csak válogatok, hogy igazán mit vagyok hajlandó egyáltalán megenni, remélem kívánni is fogok még dolgokat. A nagyáruházakban egyre többször vagyok rosszul a szagoktól. Neked azért jó hamizgatásokat kívánok!!!!
Nekem a pocakon kezd gömbölyödni, a nadrágokat többnyire nem gombolom be, úgy kényelmes, az arcon néha tele van pöttyökkel, néha pedig olyan sima… A hajam sűrűn zsírosodik, szerintem a fekvésektől. Én is híztam a stimu alatt 2kg-ot és azóta megint 2 kg-ot. A melltartóimat lassan kinövöm, 1 jó még, de abban is úgy nézek ki, mint a töltöttgalamb.

Thasa!
A kis Mini biztosan jól van, tudod és is előszeretettel eszem a gyümölcsöket.

Mentat!
Örülök, hogy benéztél és segítesz nekünk. Gratulálok az ikrekhez!!!

Hogyantovább!
Nekem azt mondta a főkönyvelőnk, hogy az utolsó két év átlaga számít majd. És ha jól értettem, azt mondta, ha idén szülök, akkor a 2002 és a 2003 és átlagát veszik, hiába vagyok én már 2003 november-től táppénzen. Tényleg így van?
Pontosan tudom, mit érzel, egy hete rajtam pöttyök jöttek ki, már biztos voltam benne, hogy rubeola, aztán az orvos mondta, szó sincs róla, ilyenkor az ember mindig a legrosszabbra gondol, kérlek ne tedd ezt, mert nekem is csak vak lárma volt. Azért jelezd az orvosodnak, Ő biztosan felhívja a figyelmedet mire kell fokozottan figyelni.
Én is erősítelek téged, nekem is látszik a pocakom!!!

Szakácsné!
Egyél csak nyugodtam lencsét, szerintem ez is csak babona, attól nem hiszem, hogy kevesebb bevételre számíthatsz. Gratulálok a szerdai 14.héthez! Tudod én alig várom, hogy mindig 1 hetet előrébb jussak, az valahogy megnyugtat, éppen ma töltöttem be a 9. hetet, holnap kezdődik a 10.hét. Amit nagyon várok az 12. hét, aztán meg, hogy a 4. hónapon túl legyek.
Annyira várom már én is a jövő karácsonyt, szégyellem magam, de idén egyáltalán nem érdekelt, semmi karácsonyi hangulatom nem volt.

Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.02 0 0 64
Á, nem vagyok én olyan nagyon félős... Én inkább csak dühös voltam, hogy ilyen is csak velem fordulhat elő. Ráadásul úgy, hogy azt a gyereket normális körülmények között sem bírom elviselni magam körül, úgy hogy eddig nem ártott nekem olyan nagyon... Ha most még ártott is volna, akkor biztosan megfojtottam volna.
Mentat Creative Commons License 2004.01.02 0 0 63
A diagnózisra nem írja fel az orvos és én sem vettem észre ( nem ijesztgetés csak érdekességként ). Annyi volt, hogy a papírra amit a védőnőnek ír, hogy kiállíthassa a kiskönyvet nem írta rá hogy egy élő magzat. Erre rá is kérdezett a védőnő, mire én naivan azt feleltem, hogy remélem csak egy. Hehe, de most tök jó, hogy kettő.
A skarlát nem veszélyes a terhes nőkre, ha beteg leszel arra vigyázz, hogy a lázat feltétlenül csillapítani kell!!!

Próbálj tényleg megnyugodni, az idegeskedés semmin nem segít, hidd el minden rendben lesz. Attól, hogy babát vársz nem kell bezárkózni, élvezd az életet. Én is sokat paráztam az elején az első babánkkal, aztán rájöttem, hogy ha akar akkor úgyis megmarad. Az elsővel nem mertem fürdeni csak langyos vízben, mert a védőnő azt mondta, hogy a meleg víz vetélést okozhat. Nem mertem bevásárolni, meg még millió dolgot. Aztán a másodikkal úgy lettem terhes, hogy az első fél éves volt. Emelgettem, ugráltam, stb. Semmi baj nem volt. Úgyhogy NYUGI!!!!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.02 0 0 62
Kedves hogyantovább én maximálisan meg tudom érteni a félelmeidet és a parázásaidat, viszont inkább arra gondolj, hogy te megteszel mindent, aztán a többi nem rajtad múlik... nem kergethetsz hónapokon keresztül láthatatlan baktériumokat, nem tehetsz a szemed elé egy mikroszkópot stb... hidd el, minden terhesség egy nagy kaland, amiből a legeslegtöbben sikeresen keverednek ki...
Előzmény: Hogyantovább (60)
Maggancs Creative Commons License 2004.01.02 0 0 61
Hogyantovább, ha megnyugtat: nekem is látszik valami "teltség" a hasamon, és nekem is fáj soxor, de ezer% hogy nincsenek ikrecskéim. A nadrágjaimat nem is tudom összegombolni. A pocak ilyenkor még nem a babától gömbölyödik, hanem rugalmasabbá válnak az izmok, ettől ellazul az egész és nagyobb lesz, + a progreszterontól a gyakori bélmozgások puffasztanak, ettől is nagyobb lesz a has. A babóka mégcsak 2 cm a 8. héten, teljesen elfér még "belül". (Az ikreknél 2 petezsák is látszik, nem lehet nem látni az UH-képen, és a diagnózisra biztos felírja az orvos).

Az arcomat a kozmetiqsom vette észre, láttam rajta, hogy arra gondol biztos másnál voltam :)) pedig csak a babát nem akartam kizókamrába vinni. Mostmár lassan azért kénytelen leszek. Alice! ez tényleg valami ragyogás-féle, bár nagyrészt biztos a boldogságtól van.

Szakácsné! Én is belencséztem (rántott sajttal), szerintem még hatott, és szerencsések leszünk. Ha minden jólmegy, nagyon csodálatos évünk lesz :)

Előzmény: Hogyantovább (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!