Keresés

Részletes keresés

Maggancs Creative Commons License 2004.01.05 0 0 120
Mamiti! Köszönöm a megnyugtatást.
Előzmény: Maminti (118)
Hogyantovább Creative Commons License 2004.01.05 0 0 119
Tasha!
Én is biztos vagyok benne, hogy azonnal meg fogod te is látni. Én amikor csak gyanúval mentem a dokihoz és igazából nem is gondoltam komolyan, hogy terhes lehetek, rátette a hasamra ezt az izét, odanéztem a monitorra és még én, aki laikus, (sosem láttam még ilyet korábban) azonnal tudtam, hogy terhes vagyok. Nem kellett keresgélni egyáltalán.
Előzmény: tasha (108)
Maminti Creative Commons License 2004.01.04 0 0 118
Kedves Maggancs!
Nincs ám azzal semmi gond, ha az ember parázik a terhessége alatt, főleg az első időben. Mondjuk kicsit jól esett volna, ha a kérdésed előtt csak olyan 26 hozzászólással korábban elolvasod, amit irok (67. ha jól emlékszem), mert abban volt, hogy a terhességi hormonok a 8. hétig emelkednek drasztikusan, amitől többek közt a hányinger is van, és utána már hozzászokik az ember szervezete, azért lesz könnyebb...

Mi egyébként úgy döntöttünk, hogy a 12. hétig nem szólunk a családnak, pedig hálistennek nálunk teljesen spontán összejött a baba. Nem azért, mert nem akartuk az orrukra kötni, inkább amolyan babonából. :)

Előzmény: Maggancs (97)
tasha Creative Commons License 2004.01.04 0 0 117
lesz majd még unokád, neki is jó lesz a babagyüjtemény! :)

Nekem ez a VAN baba és él most épp elég lenne :))))

Előzmény: AliceCsodaországban (116)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.04 0 0 116
Hát ha majd te is megkapod az első UH-t te se leszel ám okosabb! Azon csakis az látszik, hogy VAN baba, és él, meg mellette megvan a petezsák.:-)

Éppenséggel nem fiúunokára vágyom, de asszem az lesz... (v.ö. megérzés!!!) - majd meglátjuk júliusban! :-) (Mindegy, a fiúgyerek is ember nem? :-DDD)

(Csak azt nem tudom mit csináljak egy fiúunokánál a babagyüjteményemmel..:-(( )

Előzmény: tasha (115)
tasha Creative Commons License 2004.01.04 0 0 115
csócsamócsa :)))
Fiú unokára vágysz? Kis változatosság a lányok után, igaz? :)
Előzmény: AliceCsodaországban (114)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.04 0 0 114
Hát a Zunokámról a legelső képet 6 hetes magzat korában láttam, egy kis csócsamócsa volt az egész, nagyságra kb akkora mint a hüvelykujjam körme keresztbe, de tényleg volt petezsák meg magzatszerűség. Most karácsonyra kaptunk egy újabb felvételt, ezen már 12 hets volt (nyakiredő állítólag rendben), ezen meg úgy nézett ki mint egy hóember, de állítólag ezen is minden rendben, csak - a doki szerint - kicsit hosszúkás, mert hosszú baba lesz... mondjuk a lányom 182 centi én se gondoltam volnal, hogy egy 35 centis ujszülöttet fog megszülni...:-))) (Mindenesetre ha már hosszú baba, akkor már inkább legyen fiú szvsz...:-))) )
Előzmény: tasha (111)
tasha Creative Commons License 2004.01.04 0 0 113
úgy legyen!!! :)
Előzmény: Maggancs (112)
Maggancs Creative Commons License 2004.01.04 0 0 112
Tasha, meglátod, nem is kell majd keresgélni. Épp hogy bekapcsolja az UH-t, már látni is fogod a rezgő petezsákot :) Nagyon furcsa volt, hogy az egész mozgott, de nem lehetett nem látni.
Előzmény: tasha (108)
tasha Creative Commons License 2004.01.04 0 0 111
lehet hogy az anyumat be kellene iratnom egy internet tanfolyamra?? :)) Szerinte amúgy hülyeség az egész és nem számít ki mit mond mert az internet baromság és egyáltalán :( Na hagyjuk.

Köszi a szorítást, azt hiszem ránkfér!

És Alice, mesélj néha arról is, hogy hogy van a
lányod :)

Előzmény: AliceCsodaországban (110)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.04 0 0 110
Nonono...
Cseppet sem vagyok jobb anya mint más... mesélhetnék... nincsen jó anya, maximum olyan anya aki jó anya kar lenni aztán vagy sikerül vagy nem.

Tiselesztekmások.
Csak azért az internet sokat segít ám abban, hogy ne a férjünkhöz vágjuk a vázát, hanem inkább helyett itt veszekedjünk ismeretlenekkel... :-))

Meg ti is erre használjátok nem? Paráztok (legtöbbször teljesen oktalanul) aztán mielőtt felhívjátok a dokit, beírkáltok ide, és ha látjátok, hogy nem kizárólag nektek van ilyen panaszotok, hanem RENGETEG KISMAMÁNAK), akkor megnyugodtok nem?

Mindannyiótoknak sokat fogok drukkolni egyébként (és én elég sikeresen szoktam drukkolni, kérdezzétek csak meg pl paracsimpót) és biztos vagyok benne, hogy ez egy nagyon nagyon optimista topic lesz!

(Bár én csak unokaterhes vagyok...:-))) )

Előzmény: tasha (109)
tasha Creative Commons License 2004.01.04 0 0 109
hú de jó volt ezt olvasni! Jó anya lehetsz Alice :)
Előzmény: AliceCsodaországban (99)
tasha Creative Commons License 2004.01.04 0 0 108
Mazsoka,

biztos megy nálam is az idő,csak én érzem vánszorogni. :( Tényleg remélem hogy minden rendben lesz az UH-n, mondjuk az biztos hogy abban az első pár másodpercben amíg a doki keresgéli, a szívem a torkomban fog dobogni!! Próbálom magam rosszhírre is készíteni de nem tudom hogyan viselném mégegyszer :((
Na de vidámabb téma.
Köszi a könyvfelsorolást, tényleg jól feltankoltál :))) Győzzed olvasni :)

t.

Előzmény: mazsoka (95)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.04 0 0 107
Na még ebben is tök olyan vagy mint pl én voltam...:-)
A férjem családjában ugyanis túltengenek a lányok.. férjem a legkisebb fiú (anyósom 4szer szült, egy halva született, 3 fia lett, de mindannyiszor kislányt szeretett volna, Zsuzsikát..., aztán mitteszisten mindhárom fiánál csakis lányok lettek, nagyon jól éreztem, mennyire végyik a férjem arra, hogy ő legyen az első aki büszkén kijelentheti, hogy "íme én teljesítettem a családi feladatot, íme van valaki aki az ősi Szabó nevet továbbadja, mielőtt magva vész...:-))) )- szóval lényeg ami lényeg én is fiút szerettem volna, de AMÚGY meghaltam volna egy kislányért... nos két kislányom született, azóta is imádom a kislányokat, de azt hiszem ha fiam lett volna ugyanúgy fiú párti lennék...

... amúgy tényleg mindegy, csak egészséges legyen, és kinn legyen már végre nem? :-)))

Előzmény: Maggancs (104)
tasha Creative Commons License 2004.01.04 0 0 106
Ez aranyos :)és én is el tudnám képzelni :) Mondjuk lenne a hasunkon egy kis ablak ahol be lehetne kukkolni :)))
Örülök, hogy múlik a hányingered! Ne félj, biztosan minden rendben! Azt olvastam valahol, hogy a betöltött 10. hét után már drasztikusan csökken a vetélés esélye!!! Az hogy jobban vagy pedig égi szerencse :)
Előzmény: Maggancs (94)
tasha Creative Commons License 2004.01.04 0 0 105
Sziasztok :)
Visszaolvasok :)
Maggancs Creative Commons License 2004.01.04 0 0 104
Alice, köszönöm :-DDD A beágyazódás óta (éreztem), biztos vagyok ebben én is, és abban is hogy kisfiú lesz :) Bár ezt csak halkan írom ide, mert félek megsértődik, ha mégis kislány akarna majd lenni, aminek egy icipicikét azért titokban jobban örülnék :)))
Előzmény: AliceCsodaországban (103)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.04 0 0 103
Kedves maggancs,
ennek elelnére én vállalnám az állapotomat, és ha valaki olyan kérdéseket tenne fel amiket az imént vázoltál, hát én szép símán elküldeném a jóédesanyukájába, illetve mindenesetre flegmán válaszolnék: "nem, nem iszom, nem eszem oktalanul, amúgy tényleg PILLANATNYILAG terhes vagyok, majd időben megtudjátok lesz-e belőke valami " (amúgy kapjátok be) és kész. Miért kéne neked más véleményétől függeni??? Le vannak szarva, a szar is le van szarva... nekem volt egy nagyon válságos időszakom, mikor az előbb leírt vulgáris mondat monoton magamban ismétlése segített át a nehezén... sikeresen... azóta sem érdekel miket mondanak mások!

Amúgy le merem fogadni, hogy egy gyönyörű kisbabád lesz időben! :-)

Előzmény: Maggancs (102)
Maggancs Creative Commons License 2004.01.04 0 0 102
Alice, aranyos vagy! De sajnos nem minden anya-lány kapcsolat olyan mint a Tiétek, és nagyon jó lehet, hogy el sem tudsz másfajta családi légkört képzelni :) A lányod nem is tudja, milyen szerencsés!

Tudom, hogy nem szabad félni, csak vannak már rossz tapasztalataim. És azokat a családi sajnálkozásokat, kérdéseket, és az utána jövő időszakban kezdődő kollektív hasbámulásokat és megjegyzéseket, (pl. "mikoleszmár újra", "miért nem iszol, csak nem?", "hűűű, de szépen ettél,van más oka is?") nnna, én ezeket többet nem akarom.

Ha minden OK, én leszek a legboldogabb, hogy szétkürtölhetem január végén :))))))

Előzmény: AliceCsodaországban (99)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.04 0 0 101
Van valami igazságod, mivel közben utánanéztem Maggancs adatainak, és látom, hogy ő a Meddlomb topicból keveredett VÉGRE ide, szóval lehet, hogy túl általános voltam... de akkor is higyjétek el, hogy nem érdemes ennyit félni!
Ha egy EGÉSZSÉGES MAGZAT megtapadt, akkor az ugyanolyan terhesség, mint mindenki másé (még akkor is, ha ilyen esetben ELEVE veszályeztetett terhesnek bizonyul a kismama - helyesen) szóval mindennek ellenéree azt mondom, hogy ne féljetek ennyire, a terhesség nem olyan bonyolult ám... legfeljebb a késői szakban NAGYON FÁRASZTÓ...
Előzmény: szakácsné (100)
szakácsné Creative Commons License 2004.01.04 0 0 100
Kedves Alice!

Bár nem nekem írtál, de szeretném védeni Magancs álláspontját.

Ha minden rendben megy, akkor 1 max 2 hónap múlva úgyis mindenki tudni fogja, lesz elég idő örülni a terhességnek.

Ha viszont valami gond van, akkor van, hogy az ember nem akar együtt sírni senkivel (esetleg csak a párjával). Azok a megnyugtató mondatok, amik egy ilyen esetben elhangzanak, nem esnek jól, még akkor sem, ha tudjuk, hogy igazak. Néhány emberben, még azokban is, akik nagyon szeretnek bennünket, felmerül, hogy kell legyen valami logikus magyarázat (sokat dolgoztál, kávét ittál, hideg volt - meleg volt). Ami az egyik embernek a MEGNYUGTATó válasz keresése, az a kismamának inkább vádaskodás, na ez hiányvik a legkevésbé.

Egyébként meg tényleg van ebben némi babona is :)

Böbe

Előzmény: AliceCsodaországban (99)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.04 0 0 99
Kedves Magancs,
miért titkolod? Azt hiszed ez valami vudu varázslat? Sokkal jobban teszed, ha megmondod, és mindenki tisztában van a hangulatingadozásaiddal meg a rosszulléteiddel... és HA ISTEN NE ADJA - esetleg elmegy a baba, akkor is - együtt nevetünk, együtt sírunk! Nagyon sokat jelent ebben az időszakban az, hogy a családunk minden körülmények között mellettünk van - de ezt csak akkor lehet elérni, ha tudják miről van szó!

Senki nem lesz attól csökkent értékű, ha elmegy egy kezdődő terhessége. Manapság, mikor már a 3 napos terhességre is vannak patikában kapható tesztek, valahogyan máshogyan állnak hozzá a nők - nem tudom ez mennyire hasznos vagy nem - mindenesetre régen még az én időmben, mikor még kizárólag a béka-teszt létezett (ami az én második gyerekemet nem mutatta ki csaknem 2 hónapos korában sem) - az, hogy valaki terhes, kizárólag az orvos manuális vizsgálata alapján, legalább a betöltött 6. hét után derült ki (gömbszerűen megduzzadt uterus stb...)

Ne félj, és ne féljetek!
Ezek a rosszullétek TELJESEN KISZÁMÍTHATATLANOK!
Gondoljatok csak bele - a testetekben egy olyan élőlény növekszik, akinek a fél génállomány a ti testetek számára idegen! Van akinek a teste hamar felismeri ezt és nem tiltakozik ellene, de ez kizárólag szerencse kérdése (a tudomény mai állása szerint), és vannak olyanok, akinél ez máshogyan működik.

ÁLTALÁBAN a rosszullétek elmúlnak az első trimeszter végére, de mindenki egyénileg viseli a terhét az az igazság...

Míg nem történik igen hatalmas spontán vérzés hatalmas alvadtvérdarabokkal, addig a baba él és növekszik bennetek! És nem kell amiatt izgulni, hogy most éppen rosszul vagyok-e avagy sem. NIncsen semmi összefüggés a kettő között.

Azt már csak halkan említem meg, hogy nagyon sok terhesség korai szakában bizony fellép nagyobb vérzés is )no ilyenkor mondjuk azonnal kórházba kell menni) és a végén az is kiderül, hogy a baba amúgy jól van...

Előzmény: Maggancs (97)
szakácsné Creative Commons License 2004.01.04 0 0 98
OFF

Mazsoka! Merre vagytok? Úgy szeretném, ha itt is esne a hó, de csak valami gyenge szállingózás van.
Böbe

ON

Előzmény: mazsoka (95)
Maggancs Creative Commons License 2004.01.04 0 0 97
Csak megnyugtatásul, egy másik fórumon egy kismami ezt írta a kérdésemre:

"Normális már a 10 hét környékén, hogy csökken a hányinger, nekem is csökkent és a mellfeszülés is. A hányinger aztán visszajött, periódikusan, még most is előfordul."

Ne haragudjatok rám, hogy ennyit parázok. Mentségemre, hogy mivel egyelőre titkolom a picikét még a család előtt is, csak a neten tudom feltenni a buta és tapasztalatlan kérdéseimet.

Maggancs Creative Commons License 2004.01.04 0 0 96
Mazsoka, megnyugtat, hogy hasonlóan érzed a tüneteket, köszönöm. Mondjuk séta közben egyszer majdnem kidobtam a taccsot, de régen sokkal erősebbek voltak ezek az ingerek. Remélem nincs baj a kicsivel. Az interneten semmit nem találtam a tünetek ilyen viszonylag korai enyhüléséről, szerintem nem kell félni.

Milyen a Terhesség hétről hétrecímű könyv? Érdemes megvenni?

A Kitolás c. könyv tényleg elég drága, de ha azt vesszük, hogy pont annyi mint két multiplex mozijegy, és az egész család "vizesre röhögi rajta magát" (idézet könyv hátlapjáról), érdemes nagyon megvenni. Én olyan hangosan nevettem rajta, hogy a kutyusom bejött a szobába örülni, és amig én nevettem, ő forgott körbe-körbe a farkát üldözve :)))) Mindig csatlakozik a mókához.

Előzmény: mazsoka (95)
mazsoka Creative Commons License 2004.01.04 0 0 95
Thasa!
Hidd el, nálad is ugyanúgy megy az idő!!!!! Nagyon várom, hogy láthasd a ki s Mini-t, biztosan lesz már szívhang!!! Igen én két napja kezdtem a 10. hetet, képzeld már csökkennek a tünetek (cici, émelygés). Nekem van egy nagy könyvem címe Terhesség és Csecsemőápolás, Alison Mackonochie. Ebben a könyvben a terhesség hétről-hétre, diéta, torna és felkészülés a terhességre, mi történik szüléskor, az újszülött táplálás és gondozása, a baba első éve, hónapról-hónapra, hogyan tanítsuk játékosan a babát. Ezek a főbb címek benne. Kaptam kölcsön könyveket: Hurrá, apa lettem! Gyermeket várunk, Terheskönyv, Terhesség hétről hétre. Szóval jól fel vagyok szerelve.

Maggnacs!
Nekem is csökkennek a tünetek, bár én idáig sem hánytam, de az émelygés és a ciciszurkálás csökken.

Lányok!
Ha a hó így esik tovább lassan lapátolni kell, na nem nekem, majd irányítom a férjecskémet. Azért én nagyon élvezem!

Maggancs Creative Commons License 2004.01.04 0 0 94
Szépjóreggelt!

Nekem ma volt az első reggelem, hogy nem hánytam. Szerintetek normális, ha a 10. hét kezdetén enyhül a hányinger? Mondjuk az is lehet, hogy a nyugodt életmód teszi, hiszen addig fexem, amig akarok, semmi szaginger reggel csak gyümilé, stb. Én minden vltozáskor teljesen beparázol. Olyan jó lenne a pocimbalátni!

tasha Creative Commons License 2004.01.03 0 0 93
ez igaz! :)

Alice, ha érdekel ez a kapcsolatanalízis
http://www.babanet.hu/publ/raffai2.htm

Előzmény: AliceCsodaországban (92)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.03 0 0 92
Viszont az hétszentség, hogy a sok nevetés nagyon hasznos a magzatnak!!!! Szóval nevessetek minél többet aszondom! :-DDDD
Előzmény: tasha (90)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.03 0 0 91
Nos mivel nem olvastam, nem tudok véleményt mondani róla, de valahogy így tudok csak elképzelni, hogy pl. kedves aranyos placentám termelj jó sok tápanyagot, meg kedves méhszájam ugye nem akarsz kinyílni... sz'al mint említettem én ezt nemigen tudnám alkalmazni...:-)))
Előzmény: Maminti (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!