Keresés

Részletes keresés

andersen-69 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 541
Talán ennek köze van a képhez.
Andersen
Előzmény: Tamaramara (540)
Tamaramara Creative Commons License 2003.10.28 0 0 540
Molnár Kata fotói között találtam.
Tud róla valaki valamit?


Prücsökandi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 539
Bálint Tibor: Zokogó majom

Ki volt a női főszereplője annak az amerikai filmnek, amelynek egyik izgalmas jelenetében a legendák szerint egy majommal történő játékos birkózás során szabadult meg a hősnő ruhadarabjaitól? (Úgy tudom, ezt kivágták a filmből.)




andersen-69 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 538
Esterházy Péter a megfejtés,ha igaz.Ő volt a forgatókönyvirója az Idő van cimű filnek is,melyben bár nem főszereplő volt szerepelt



is.A kérdés: a képen lévő szinésznőt csak egyszer lehetett látni teljesen meztelenül egy TV sorozatban.Mi az eredeti regény cime, mely egy élhetetlen családról szól, és ki az irója?
Andersen
Előzmény: Tamaramara (537)
Tamaramara Creative Commons License 2003.10.28 0 0 537
Valami ilyesmire gondoltam.
Így nem probléma, ha valaki sokáig nem ér rá, és az sem lehet gond, ha valakinek nincs kedve rejtvényt fejteni, hiszen bármikor bekapcsolódhat.
Más jellegű, de a topicba illő élményekről továbbra is beszélgethetünk, tehát a rejtvényekkel semmilyen érdekes hozzászólást nem lenne célszerű kiszorítani.

Pápaszem rejtvényének megfejtése az Anna című film, amelyet Mészáros Márta rendezett és Hernádi Gyula írt. Bár a főszereplő világsztár volt, elég rossz kritikákat kapott. (Mert valóban elég rossz film volt.)

Kérdésem: kinek a regényéből készült az "Anna filmje" című produkció, amelyben Ráckevei Anna látható a fürdőkádban?

Előzmény: Pápaszem (536)
Pápaszem Creative Commons License 2003.10.28 0 0 536
A Premier újság rovatának címe szerint ezt a rajzot Darvas Iván készítette. Az ő „leginkább legendás” filmje a Pendragon legenda lehet, abban pedig Tordai Terit láthattuk meztelenül.

Az én kérdésem Tordai Teriről: mi volt annak a filmnek a címe, amelyben szintén láthattuk a művésznőt (részben) ruha nélkül, és amelynek Hernádi Gyula volt az írója?

Ez itt egy érdekes cikk:
Félezer meztelen nő a pályaudvaron

Tamaramara Creative Commons License 2003.10.27 0 0 535
Volna nekem egy ötletem.

Ezek a rejtvények vagy nagyon könnyűek szoktak lenni, vagy nagyon nehezek. Vagy nagyon ráérünk bóklászni a megfejtés után, vagy várjuk, hogy valaki jöjjön már rá végre a megoldásra, és léphessünk tovább. Vagy azonnal beugrik a megoldás, vagy napokig mérgelődünk miatta. Szeretném ezeket a nem mindig kellemes érzéseket kiküszöbölni, és ha tetszik nektek, a következőt javaslom:

- Ha valaki megfejt egy feladványt, azonnal írja meg a választ, és ne csak célozgasson rá. Vagyis nem segítséget várnánk a többiek részére, hanem a megfejtést - kertelés nélkül.
- Viszont az, aki megfejtette, azonnal adjon fel egy olyan - lehetőleg erotikával és művészettel kapcsolatos - rejtvényt a többieknek, amely kapcsolatos a megfejtéssel is.

Így egy ahhoz hasonló erotikával és művészettel összefüggő rejtvénysorozat keletkezhetne, mint amilyenek az asszociációs topicok szoktak lenni.

Fontos, hogy a feladványok ne legyenek nehezek, mert az lassítja a pörgést.

Mindez a mostani példán:
A legutóbbi rejtvény megfejtése Hernádi Gyula. Kitalálható volt, honnan származik a fotó, ott pedig már a tartalomból kikereshető a "költő" is - persze ehhez is kell idő meg türelem.
Van ott a szerzőről egy rajz is:

Nem az a kérdésem, ki készítette a rajzot, hanem az, hogy ki az a színésznő, akit a rajzot készítő színművész leginkább legendás filmjében meztelenül is láthatunk?

Aki tudja, azonnal írja meg a művésznő nevét, és adjon fel nekünk olyan rejtvényt, amely vele kapcsolatos, illetve köze van az erotikához!

andersen-69 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 534
Hát én csak azt tudom,ki nem irta.Romhányi biztosan nem,és Milan sem,Ő nem tud ennyire magyarul.De akkor ki?Lehet,hogy Geszti?
Andersen
Előzmény: Huncutka1982 (533)
Huncutka1982 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 533
Nagyon komoly segítség, bár ez itt nem ő:
Hanem ki?

Én sokkal könnyebb rejtvényt adok, inkább vidám, mint nehéz.
Ki írta az alábbi "költeményt"?

"Megkérdeztük Eszenyit,
miért esz és isz ennyit.
Mosolyogva válaszolta,
van számunkra, fenekünkbe pávatolla."


Tamaramara Creative Commons License 2003.10.26 0 0 532
Ahelyett, hogy meghagynánk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának, mindig ilyen fülledt erotikával riogatjuk a topic látogatóit. :)


Előzmény: andersen-69 (531)
andersen-69 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 531
Isten ment a matematikától. :-)
A segitség:
A festmény készitője,mint karikaturista is ismert.
Az első kép az ő portréja,az utolsó a korábbi festő stilusában készitett alkotás.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Akinek a stilusában festett,annak idején mint hiperrealista festő volt ismert.Húsz éve Párizsban él,itthoni kiállitása kapcsán néhány mondat a vele készült riportból:
--:Hogy van ez Franciaországban, hogy művészek állami műtermet kaphatnak?
--:Ez egy nagylelkű állami segítség a művészeknek. Itt is van ilyen, nem?

És két festménye:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Andersen
Előzmény: Tamaramara (530)
Tamaramara Creative Commons License 2003.10.26 0 0 530
Találtam egy másik topicban némi magyarázatot arra, miért ígérnek meztelen színésznőt a Csak bűnök és bűnök című előadás beharangozójában:

siri írta:
"Munch Hamvak című festményéről van szó, az előadás színlapján legalábbis ez látható . A műsorfüzet üzenete pedig talán arra vonatkozhat, hogy Enquist : Strindberg. Életjáték című könyvében amikor Munch és Strindberg barátságáról és a berlini évekől van szó, akkor ha jól emlékszem, a bárénekesnő,akibe beleszeret, meztelenül szerepel egy darabig. Lehet, hogy erre gondolnak az ajánlóban.

De éppen azért zseniális az előadás ,szerintem, mert több rétegű : van, akinek tetszik benne a szerelmi háromszög -történet, aztán lesz, akit az ártatlan bűnösség és a bűnhődés motívum is megfog, és néhány ember biztosan ismeri vagy elkezdi keresi a párhuzamokat Strindberg élete és a darab közt. Szerintem is kicsit csalóka az ismertető, többet sejtet,mint amit - első pillantásra úgy tűnik, hogy - kap az ember. De ha úgy nézzük, szolgálhatja azt a célt is, hogy - kicsit felvillantva az átfedéseket és egy kis ízelítőt adva a darab hangulatából - mindenki odaképzelhesse a kort,az atmoszférát az előadásban elhangzó szavak mögé."

Andersen, ha nem segítesz, legközelebb matematikai feladványt kapsz tőlem. :)

Előzmény: Tamaramara (485)
andersen-69 Creative Commons License 2003.10.25 0 0 529
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Na ezt jól elrontottam.
Andersen
andersen-69 Creative Commons License 2003.10.25 0 0 528
Egy teljes nap-ba telt,mire Tamara rejtvényét megfejtettem. :-)

Most egy másik:



Karinthy Frigyes után szabadon:Ki festette ezt a képet,és kinek a stílusában?

Andersen

Huncutka1982 Creative Commons License 2003.10.24 0 0 527
Előzmény: Tamaramara (526)
Tamaramara Creative Commons License 2003.10.23 0 0 526
Kaptok egy új rejtvényt.
Azt kell eltalálni, kit láttok a fotón, és ki készítette a képet, és egy film címét is kérem Tőletek.

A kép egy olyan sorozat egyik darabja, amely a női lélekről kíván szólni mozdulatok, testbeszéd ábrázolásával.
A fotós nem arról híres, hogy fotóművész, viszont hasonló "szakmában" a legjobbak közé tartozik hazánkban.
A modell sem arról híres, hogy modell, viszont hivatásában ő is a magyar élmezőny neves személyisége.
A fotósorozatot egy olyan film követte, amely az idei magyar filmszemlén is díjat kapott. Rövidesen a mozikban is látható lesz.
Prücsökandi Creative Commons License 2003.10.23 0 0 525
Az biztos, hogy ha én kiskoromban egy filmről megsejtettem, hogy nem nekem való a tanárok vagy a szüleim véleménye szerint, tuti, hogy megnéztem. És volt olyan tanárom, akinek olyan rossz ízlése volt, hogy csak a véleményét kellett megkérdeznünk egy könyvről vagy egy filmről, máris tudtuk, milyen az a mű. Csak az előjelet kellett megváltoztatni. :-)
Tamaramara Creative Commons License 2003.10.23 0 0 524
Mivel az médiafelügyelet sorozatosan bizonyította, hogy inkább politikai erőszakszervezet, mint hivatását komolyan vevő testület, persze, hogy nem törődik vele senki. És ha a bírság csak egy töredéke a nyereségnek, akkor nem is lehet ezen csodálkozni.

Apukám sose tiltotta meg egyetlen film megnézését sem, de arra nagyon korán megtanított, hogy határozott véleményem legyen arról, mi érték és mi nem. Vagyis nézhettem horrort, de tisztában voltam vele, hogy én most olyan filmet nézek, amit azért készítettek, hogy féljek, és rossz álmaim legyenek. Mivel ezt tudtam, nem is nagyon érdekelt. A valóság-shownak sem az a legnagyobb veszélye, hogy időnként szexet lát bennük az ottfelejtett kiskorú, hanem onkább az, hogy olyan emberek válhatnak így példaképekké, sztárokká, akik ezt semmivel sem érdemelték ki. Vagyis torz értékrendre nevel.

Akár egy felügyeleti szerv, akár a szülő tiltja meg valamelyik film megnézését csemetéinek, annál nagyobb a kíváncsiság bennük, mi lehet az. És meg fogják nézni, legfeljebb nem otthon. Ezért hasznosabb, ha a szülő tiltás helyett beszélget a filmről, és óvatosan, nem erőltetve, de a valódi értékek felé terelgeti a gyerekeit.

Előzmény: andersen-69 (523)
andersen-69 Creative Commons License 2003.10.23 0 0 523
Az a szegény,ártatlan média.Ők meg a szülőkre mutogatnak.Szépen tologatva afelelőségüket.
Tudtommal annak idején a TV3-at egy napra letiltották,a valóságshow-k esetében nem tudok ilyesmiről.Némelyik csatorna úgy látszik,kicsit egyenlőbb,mint a másik.Hallottam valami olyasmit is,hogy az ezért járó pénzbüntetést eleve bekalkulálták a valóságműsorok költségvetésébe.
Vagyis simán leszarták az egészet,úgy ahogy van,a médiafelügyelettel együtt.Ennyit a médiák felelőségéről.
Andersen
Előzmény: Tamaramara (522)
Tamaramara Creative Commons License 2003.10.22 0 0 522
Pápaszem, jogos a felháborodásod, és azt hiszem, sokan hasonlóképpen gondolkodunk erről, legfeljebb nem tudjuk ilyen érthetően megfogalmazni. Viszont ha ma próbálnák hasonló eszközökkel lejáratni a mostani legszebb magyar színésznőt (ki lehet az?), akkor az ma már nem lejáratásként működne, hanem felbecsülhetetlen értékű reklámot jelenthetne számára. Minimum 5-6 címlapfotót, busás honoráriumokért.

Viszont ha az ünneplésből komoly témába csaptál át, érdemes lenne itt néha ilyesmiről is beszélgetnünk. Talán erről a cikkről jobban megoszlanak a vélemények:

cikk

"... meg kéne érteni azt a viszonylag egyszerű összefüggést, hogy ha a gyerekek ronda dolgokat néznek a tévében, az nem a média bűne, hanem a szülőké, akik számára könnyebb egy távoli hivatalra mutogatni, mint feltenni a távirányítót a szekrény tetejére."

andersen-69 Creative Commons License 2003.10.22 0 0 521
Ha valaki kiváncsi,kik azok az emberek,akik ilyeneket terjesztenek,és gátlástalanul irnak ilyen dolgokról,elég,ha megvárja,amig Magyarország el kezd süllyedni,és odaáll az országhatárhoz.Elsőnek ezek fognak menekülni,mint ahogy a mondás is tartja.Ott megnézheti őket.
Andersen
Előzmény: Pápaszem (520)
Pápaszem Creative Commons License 2003.10.21 0 0 520
Láttam egy cikket, és nem örültem neki. Azért olvastam el, mert a kopfban (a cikket bevezető vastag betűs összefoglalóban) azt írják: „Az orgiákon csokoládéval kenték be a legszebb magyar színésznő meztelen testét... Erre még emlékeznek, akik felnőtt vagy félig felnőtt fejjel élték meg a hatvanas éveket.” Tudom, kiről van szó, tudom, kik terjesztették róla a hírt, és tudom azt is, kiknek állt érdekében ezt a hírt elterjeszteni. Olvasom a cikket, és várok valami utalást, valami célzást arra, hogy ennek a hírnek az elterjesztése tisztességtelen, aljas, mocskos dolog volt – függetlenül attól, hogy igaz, vagy nem igaz. Ha nem igaz, akkor rágalom, és az a célja, hogy lejárasson valakit, aki a szépségével vagy a férje kapcsolataival szálka lehetett valaki vagy valakik szemében. Ha pedig igaz, vagyis tényleg voltak orgiák, és tényleg ott volt a legszebb magyar színésznő, és tényleg bekenték csokoládéval, majd tényleg lenyalták azt róla az orgia résztvevői, akkor azt nem értem, miért nem írja meg soha senki, hogy ez magánügy. A színésznő magánügye, az orgia résztvevőinek magánügye, minden érintett magánügye. Senkinek semmi köze hozzá. Aki fel akar háborodni, háborodjon, aki irigykedik, sárguljon, de ne nevesítse, és ne sugallja azt, hogy itt valami rettenetes, borzalmas, elítélendő dolog történt. Büszkék vagyunk a szabad sajtóra, örülünk annak, hogy bármit le szabad írni, de azt, hogy egy valóban nagyon szép, és valóban nagyon tehetséges színésznő karrierjét nem lett volna szabad ilyen igaz vagy vélt híresztelésekkel kettévágni, még nem olvastam sehol. Ezt a pár sort most én is csak azért írtam, hogy végre „le legyen írva” valahol.
andersen-69 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 519
Könyörgöm,miért éppen az?Én a szinésznek kb 115-120 filmjét számoltam össze.Vagy az aszzociáció?

Akkor egy vers.Sajnos könnyű megfejteni,de ez is vidám:
A feleségedet, kérlekalásan,
azon a finom intelektuel-
partin ismertem meg, ama lakásban,
hol a vendégek mintha Bunuel-

filmekbôl jöttek volna, én pecsétet
ejtetem nadrágomra, hitvesed
már vitt is a fürdôbe, nem fecsérelt
egy percet se, nyomban nekiesett

a feladatnak, s mondhatom, maga
a szakszerűség volt, ahogyan a
nadrágból – a pecsétet is! – kivette.

Tán meglep, hogy nődben ily figyelemre
méltó, általad nem tudott tudás van:
azért szólok, hogy tudd, kérlekalásan.



Andersen

Előzmény: Huncutka1982 (518)
Huncutka1982 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 518
1987. :-)


Előzmény: Tamaramara (517)
Tamaramara Creative Commons License 2003.10.21 0 0 517
Ha már ilyen szép kerek számhoz érkeztünk, talán bolondozhatunk is egy kicsit.
Itt egy igen szép, ízléses, erotikus fotót láthattok:

Kérdéseim a fotóval kapcsolatban:
1) Kinek a "paródája" ez a fénykép?
2) Melyik - művészi igényességgel készült -filmnek volt az úr mellékszereplője?

1) segítség:

2) Kicsit távoli, de asszociációs segítség lehet Prücsökandi 483. és Andersen 512. feladványa, valamint Cyrano híres monológja.

Tamaramara Creative Commons License 2003.10.19 0 0 516
:-)
Köszönjük szépen!
Merthogy túl vagyunk az ötszázadik hozzászóláson.
Az ezredik előtt feltétlenül szóljatok!
További sok szép erotikus és művészeti élményt mindenkinek!
:) Tamara
Előzmény: andersen-69 (515)
andersen-69 Creative Commons License 2003.10.19 0 0 515
Katinka !Ki az a Kemenesi Zsuzsa? Illene tudni róla?
A rejtvényed szereplőjét megtaláltam,de nem nagyon ismerem.Viszont a legújabb klipjében üveg helyett egy locsolócső szerepel,amit a combja közé szorit.(Ezt persze kivágták az MTV-ből.)
Lehet,hogy az üveg azért volt nála,hogy virágot locsoljon? :-)
És még valami:ez nem rejtvény.



Andersen
Előzmény: Katinka 1984 (508)
Huncutka1982 Creative Commons License 2003.10.19 0 0 514
Sose gondoltam volna, hogy a cécés filmhez bármi köze lett volna. :)
Tudjátok, hogy a film forgalmazását többször is betiltották, meg jeleneteket vágattak ki belőle?

filmfotó

Tamaramara Creative Commons License 2003.10.19 0 0 513
Andersen megfejtése jó, de talán még mindig kell egy kis segítség.
Emmanuelle nem az az Emmanuelle, Liliana pedig itt látható az előadásban:


andersen-69 Creative Commons License 2003.10.19 0 0 512


Ja a kép.
Andersen

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!