Keresés

Részletes keresés

Maggancs Creative Commons License 2004.01.08 0 0 180
Mi az hogy bevérzés? Elszineződés a bőrön? Sose hallottam még ilyet. Remélem minden OK lesz.
Hancurka Creative Commons License 2004.01.08 0 0 179
Mariska!
Mit jelent a bevérzés? Pecsételést? Reméljük, minden oké! Várjuk a híreket.

Szerencsére én nem láttam a tegnapi műsort, és nincs is szándékomban nézni. Korábban valamelyik német adón néztem hasonlókat, de amit ott muttattak, az ugyebár a magyar valóságtól messze van. Meg nem is szeretem mások szenvedéseit nézni.

Előzmény: mazsoka (177)
Lovászi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 178
Honnan tudod, még sosem próbáltad :-)))
(Nem szabadított rád senki, önellátó vagyok :-))
Előzmény: mzsperx (173)
mazsoka Creative Commons License 2004.01.08 0 0 177
Maggancs!
Mindjárt itt van az a 9 óra!!! Bubukának is a 10. héten, ha jól emlékszem 3,6 , 3,6, 3,3cm-es ek voltak a babácskái. Már én is alig várom, hogy láthassam, de kiskönyv nélkül még várhatok egy darabig. Remélem a védőnővel sikerül a találkozás, aztán fény derül mindenre, mert én olyan tudatlannak érzem magam.

Hancurka!
A Szent Imre Kórházról sok jót hallottam, nemrégen újították fel a nőgyógyászai, szülészeti részleget, jól felszerelt kórház, biztos kezekben leszek ott!!! A hétfő is itt lesz már hamar, meglátod, és milyen jó lesz látni a picurkát.

Mariska!
Nagyon aggódok érted, reméljük semmi baj nincs. Nagyon vigyázzatok magatokra!!! Várjuk, hogy jelentkezz!!!

Láttátok tegnap a szülőszobát? Én úgy döntöttem elég volt 1 részt látnom. Csak egyre jobban parázok, az meg nem hiányzik. Micsoda dolog, hogy a választott orvos egyszerűen nem jön be szülésre, pedig otthon van és már ugrik be helyette? Felháborított. A másik nő meg nem is tudom hányszor vetélt el 3 hónapos koráig. Kész horror volt.

Hancurka Creative Commons License 2004.01.08 0 0 176
Mazsoka!
Mi Kaálisak vagyunk, utána valszeg Szent Imre Kórház lesz.

A tegnapi okos számolgatás eredményét megnéztem a könyvben. Létezik, hogy már tényleg 6 mm-es babám van???? El sem hiszem! :-)) Annyira várom a hétfői UH-t!!!! Olyan jó lenne addig is egyértelműen érezni, hogy tényleg ott van!!!

Előzmény: mazsoka (166)
mariska_xx Creative Commons License 2004.01.08 0 0 175
Sajnos lányok éjjel bevéreztem, most irány a kórház. Nemtom, mi lehet a gond, igazából úgy vettem észre, mintha megnőtt volna a hasam is(nem puffadás) és minha érzékenyebb lenne. Na, mindegy, remélem nem fog befektetni a kórházba napokra:(((
Maggancs Creative Commons License 2004.01.07 0 0 174
Persze, tudosítok az UH-ról, csak az a baj hogy este 9-re megyek, az majdnem mégegy nap.
Úgy néztem a babaneten hogy kb. 3 cm-set fogunk látni, aki már szét tudja tárni az ujjait, és van az ujjakon icipici köröm is :))
Előzmény: mazsoka (168)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.07 0 0 173
ööö izé, ki szabadított mindenkit rám? ;-)))
egyszerre 3 időpontban nem tok szülni!
Lovászi Creative Commons License 2004.01.07 0 0 172
Éljenek a szeptemberi gyerekek! Meg a májusiak, meg a júliusiak :-))) (Több gyerekem nincs...) Meg az anyukáik :-)))
Előzmény: Törp (171)
Törp Creative Commons License 2004.01.07 0 0 171
Gratula :)
És egy szeptember 20hoz mit szólsz? Gergőszülinap :))
Előzmény: mzsperx (154)
Lovászi Creative Commons License 2004.01.07 0 0 170
Nahát, mzs, nagyon nagy gratula Nektek!!!
Hogy csatlakozzam Lucushoz: ha 8 nappal később szülnél, megcélozhatnád Dalma 4. szülinapját :-)))
Előzmény: mzsperx (154)
Maminti Creative Commons License 2004.01.07 0 0 169
Mzs: sehogy... :( Ha emlékszel, pont ugyanolyan PC kocsim van, mint nektek is, ami Andris 14 kilójával már 20 kg-n felül van. Bármennyire is zártnak lát a doki, nem emelem fel a villamosra, buszra stb. Ahova gyalog el tudok menni, oda eltolom, de sajnos emiatt az összes babás taliról elestem már szeptember óta... S ez a fajta bezártság decemberben már sajnos eléggé éreztette a hatását nálam... :( Talán tavasszal már olyan nagy lesz Andris is, hogy villamossal el tudok vele menni mondjuk a SZIP-be, visszük a kismotorját is, és nem fog úgy kifáradni, hogy kelljen neki a kocsija.
Előzmény: mzsperx (163)
mazsoka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 168
Maggancs!
Én 30-án amikor voltam, azt mondta az orvos 1-2 héten belül építsem le a progi szurit, addig is az adagja legyen napi 1, aztán a golyócska adagját vegyem vissza (3x3, 3x2, 3x1) az még tartson 1 hétig legalább. Konkrétumot nem mondott. A szuriból egyébként van még 18 db, az nagyon sok lenne ha mind megkapnám, egyébként a héten lejár az 1-2 hét. Férjem azt mondja, hívjam fel és pontosítsak, nem szeretem az ilyet, olyan mintha hülyét csinálnék magamból, biztosan tudja mit beszélt az 1-2 hét meg 1-2 hét. Szombaton kezdem a 11. hetet, akkor hagynám abba a szurit, a jövő héten már a 12. hetet, kb. addig tart a golyócska. Kicsit azért félek a leállástól.
Holnap megyek a védőnőhöz, kiváncsi vagyok mit mond. Lehet, hogy a körzeti elfelejtette a dolgokat és mehetek vissza? Azért jó lett volna, ha hétfőn mondja, eddig már a vizsgálatokat is elvégeztem volna, most meg már valószínű csak a jövő héten tudom, péntek nem lesz elég rá. Na mindegy.
Nagyon izgulok, várom a holnapot, mit fogsz majd látni, ugye leírod? Biztosan nagyon szép lesz a picurka, és ez mindig olyan megnyugtató érzés.
Maggancs Creative Commons License 2004.01.07 0 0 167
Nekem lehet, hogy azért nincs ruha-melltartó gondom, mert már nagyon vártuk a babát, és már egy jó ideje olyan szemmel választottam a ruhatáramat, hogy egy kis többlet azért még odaférjen majd. A kabátom viszont szorít mellben, elég hülyén nézhetek ki, mert emiatt úgy mozgok mint egy terminátor, de nem igazán érdekel.

Nekem "alul" nő a pocim, úgy hogy a zippzárakat nem nagyon tudom felhúzni, de a derekak még elvileg jók lennének (kivéve farmer, mert az már össze sem ér).De lesz még idő ruhát venni bőven.

Mazsoka, nekem még kell a progreszteron 3*2 utrót és 3*2 duphastont kapok. Gondolommajd holnap beszélünk az adagcsökkentésről. Úgy tudom a 12. hét után szigorúan tilos szedni őket, mert májkárosodást okoz. De egy másik fórumon volt egy lány, aki még 14 hetesen is kapta. Meglátjuk.

Érdekes, nekem azt mondták addig nem adnak könyvet, amig a háziorvosi szakvélemény nincs meg (amihez meg kell a komplett belgyógyászati kivizsgálás, ekg, pisi, vér, fogászat.) Már megvannak egy csomó ideje a beutalóim, de eddig nem bírtam elmenni, pénteken fogok.

Én már megint olyan álmos vagyok, hogy megyek lefeküdni, ma is hazalógtam tök korán :)))

mazsoka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 166
Hancurka!
Én a BMC-be jártam, most „raktak ki” onnan, mondván, hogy ez már egy normál terhességnek számít, kereshetem az orvost akinél, szülni szeretnék, meg a terhesgondozót. Holnap megyek a védőnőhöz a kiskönyvemért, aztán jelentkezek az orvosnál. Te hová jártál?
Nekem is látszik már a pocim kicsit, már kényelmetlenné váltak a nadrágjaim. Ma elmentem a C&A-ba ott nagy leárazás van, de igazán nagy méretek voltak – vagy a pocim pici még - . Az árak: 10 körül van egy jó nadrág, most a leárazás miatt van 3eFt-ért is. Aztán végül melltartót sikerült vennem, nagyon megörültem neki, készségesen segített a kishölgy, mert én olyan béna vagyok. Rákérdezett, jó-e én meg úgy örültem, hogy olyan kényelmes, hogy megmutattam. Kérdezte mitől olyan piros a kosár alatt, hát mondtam az előző már szorított, aztán már csak viccesen kérdezte és kaptál még levegőt. Aranyos volt. A cicifix tiszta pamut, alul gumis, a pántja is vastagabb, nagyon kényelmes, ja és az egyik egy számmal nagyobb, a másik meg egy kosárral.

Maggancs!
Én még mindig kapom a progi szurit és az utrogesztánt is, igaz kifutóban van már. Te kapod még? A fenekem olyan mint a tűpárna, a férjem már alig tud szúrni, és úgy recseg, a héten befejezzük a szurit. Akkor lehet, hogy a pocakom is ettől nagyobb.

Mariska!
Ne keseredj el, én akkor örültem, mikor felvettem a szűkállású hosszú szövet kabátomat és rádöbbentem ha 2 hónappal előrébb tartanánk már be sem tudnám gomboni a pocakomnál. Tavasszal, nyáron, amikor a pocakunk igazán növekszik, szerintem sokkal könnyebb öltözni, lenge pólók, ruhák.

mariska_xx Creative Commons License 2004.01.07 0 0 165
Jesszus!
Igazad van! A tél, vagyis a hideg simán eltart márciusig. Akkor pedig már 5 hónapos terhes leszek?? Na, eddig nem is gondoltam ebbe bele! Na, most megint elkeseredtem...
Előzmény: mzsperx (163)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 164
Az az igazság, hogy reggelente már így is válogatnom kell, mert a csinibini szűkebb fazonú rucik már igen furcsán állnak rajtam, egyes szoknyák pedig rám sem jönnek. Próbálom a lengébb cuccokat hordani. A pocim 10 cm-t nőtt kerületében.

A mai álcám nem sikeredhetett valami fényesre, mert nincs tíz perce, hogy egy kollégám rákérdezett, mi ez a növekedés!! :-)

Előzmény: mzsperx (163)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.07 0 0 163
a has nagyon hamar elkezd nőni! na nem látványosan, de a ruhákon érzi az ember lánya... én már az elsővel a legeslegelejétől sak kigombolt gatyákkal tudtam járni, még jó hogy tavasz volt, és eltakarták a pulcsik a hiányosságot :-)))
arra emlékszem, hogy 17 hetes terhesen voltunk nyaralni, én bikiniben. láttam én a hasam, de utólag megnézve a képeket, az ember meg nem monsaná, hgy nem csak jól belzabáltam! terhesruhákban kifejezetten terheskinézetem volt: kiemelték a pocakot.
mam: mondd, hogy közlekedsz te a babakocsival? gondolom, nem túl szerencsés emelgetni a 10+ kilót a villamosra... gondoltam a kendőre, de sztem az sem jobb... hiszen akkor végig cipelem a súlyt.
lucus: közös szülinap oké :-) most hirtelen el kellett gondolkodnom, hogy most amit írsz, abban benne van-e rejtetten, hogy jönne a 3. de nem. hirtelen meglepődtem :-) figyletem a kisfiút. így is illik lennie, egy lny, egy fiú :-) (karácsonyi képek???)
mariska, még nem légy ilyen optimista ;-) a tél még soká tart! nem soká férsz ám bele a sima cuccaidba! (én gy darabig anyukámtól loptam a holmikat, aztán jött a nyár, az eccerű. akármilyen lenge ruha megteszi)
mariska_xx Creative Commons License 2004.01.07 0 0 162
Na, ha másnak nem is, de ennek legalább tudok örülni, hogy nem a téli ruhatáramat kell lecserélni.
Előzmény: LucuS (161)
LucuS Creative Commons License 2004.01.07 0 0 161
Haliho :)

Jó is egy szeptember közepi baba :)Meg egy augusztus végi is :) Ha picifijú csak egy picivel (2 nappal ) jön előbb mint a számitásod, akkor akár 1 napon is ünnepelhetik a gyerköceink a szülinapjukat :)Igaz Barnus akkor már 2 éves lesz :)

( Nem tudom figyelted-e megelőlegeztem neked a kisfiút :))
Egyébként a nyár tényleg húzós lesz, de legalább az benne a jó, hogy nem kell sok ruhát magadra venned :)

Lucus

Előzmény: mzsperx (154)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 160
Négyszer két Utrogesztán a napi adagom. Asszem ez marad is az első trimeszter végéig.
Előzmény: Maggancs (158)
Maminti Creative Commons License 2004.01.07 0 0 159
Huhh, akkor hosszú, forró nyarad lesz! :))

Én nem aggódnék a helyedben a szilveszter miatt. Amikor anno Andrist "csináltuk" a rákövetkező héten voltunk 1x-2x kocsmázni (hjaj, régi szép idők! :)) ), és nem lett gond, hálistennek.

S most akkor hogy állsz doki, kórház terén? Váltasz, vagy maradsz a réginél?

Előzmény: mzsperx (154)
Maggancs Creative Commons License 2004.01.07 0 0 158
Hancurka! ha kapsz progreszteront (utrogestan), attól van a hasi puffadás. Ez normális.
Előzmény: Hancurka (157)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 157
Bocsika hogy megint nyüzsgök, de millió kérdésem van. Nektek mekkora a pocitok ?

Az enyémen már a vak is látja, hogy mi a helyzet. Feszül is rendesen. Gondolom, ez még nem a babától van, a stimuláció után volt egy kis víz a pocimban és feltételezem ez meg is maradt.

Kilóra nem vagyok több, sőt, mivel étvágyam nem a régi, édességet egyáltalán nem kívánok, pedig amúgy igen nasis voltam :-) kicsit fogytam is.

Maggancs Creative Commons License 2004.01.07 0 0 156
Hancurka! Én a Nyírőbe.
Előzmény: Hancurka (155)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 155
Mazsola!

Én is örülök, hogy mások is vannak a medlombról, mert számotokra talán még jobban érthető a túlzott aggodalmam.

Nem mintha a spontánosok nem aggódhatnának joggal, nyilván mindenki aggódik a picikéjéért, csak néha az az érzésem, mi túl sokat tudunk a negatív oldalról. De most már befejezem ezt a pesszimista hangulatot :-))

Ti melyik intézetbe jártok?

Előzmény: mazsoka (153)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.07 0 0 154
nahát, persze, én ma akartam csak tesztelni, merthogy ma "maradt el" a mensim (35. nap), de mivel a zuram hozott vas egy tesztet, nem bírtam ki! :) fél óra múlva jelent meg az alig látható csík!
én dec 10-től számítom magam, de 4-én volt az uccsó mensi. na, a lényeg az, hogy szept 15-ére jóslom a babát ;-) annyira izgiiiiii :-)
mazsoka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 153
Hancurka!
Nagyon örülök!!!
Tudod, nekem is lombikkal sikerült, én is 5 napra kaptam vissza. Nekem úgy számolják, hogy a punkciótól (mert ugye Őket már aznap megtermékenyítik) plussz hozzá adnak két hetet. Nekem ez a nap pont az utolsó mensim utolsó napjával hozható össze. Szerintem neked november 26-tól kell számolnod, akkor a 6. hetet töltöd be szerdán, csütörtöktől indul a 7.hét.
Vigyázzatok magatokra! Nagy drukk a jövő heti UH-hoz. Vagyunk itt a Medlomb-ról.

Maggancs!
Mi punkció – 2 héttől számolunk, október 31-től. 10. hetet töltjük be pénteken. Szombattól indul a 11. hét. Én csak az nem értettem, hogy jött ki neked a 9+2? De teljesen mindegy.
Remélem most jobban vagy! Amikor tudsz pihenj sokat!!!

Maggancs Creative Commons License 2004.01.07 0 0 152
Mazsoka! A 9+ = a 10. héttel :)) Ti hivatalosan néhány nappal idősebbek vagytok (nekem nov 3-tól számolunk), meg szerintem gyakorlatilag is, mert Nektek punkciókor megvolt a megtermékenyítés, nálam még néhány napot biztos kolbászoltak a petevezetékben :))

Képzeljtétek, egész este hánytam, ennyit a rosszullét elmúlásáról. Most se vagyok jól, hirtelen sokkal erősebb lett minden tünet. Na, de legalább nyugodt vagyok, hogy a baby jól van:))

Ja, és ilyet nem hallottam: fél ötkor hazalógtam, és 8kor ébredtem arra, hogy a férjem ébresztget, hogy csinált nekem sültkrumplit rántott sajttal (sose főzött azelőtt), bekajáltam, és csak pisilni keltem fel 3 körül. Olyan jól esett, úgy látszik nem bírok melózni :)

Valaki kérdezte lombiknál a számítást. Mivel a mensi nem igazi mensi, a punkció-2 hetet számolják az első napnak.

Halvány csík: Nekem az első tesztem annyira halvány volt, hogy csak az látszott, hol lesz majd a csík néhány nap múlva. Attól is függ milyen fajta a teszt, általában rá van írva, hogy hánytól mutatja a hcg-t. Általában 50, a kezdeti néhány napban simán lehet ez alatt az érték, olyankor halvány. A mensi elmaradása után néhány nappal kell szép erős csíknak lenni (de ez rá is van írva a tesztekre).

Szép napot Mindenkinek!

Előzmény: mazsoka (136)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 151
Köszi. A babanet kalkulátor szerint aug. 31-re gyúrunk :-)

Amúgy a mi csíkunk is halványabb volt, mint a kontrollcsík (nem is tudtuk, hogy ez igazi csík-e), de a vérvétel alaposan megemelkedett HCG-t és progeszteront mutatott ki. Gondolom, a teszt érzékenségétől is függ a csík erőssége.

Előzmény: mzsperx (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!