Keresés

Részletes keresés

virágosmező Creative Commons License 2011.11.19 0 0 1065

Ez jól hangzik. Kíváncsi vagyok.:)A fekete retek is nagyon jó erre a célra. A keserűsó nem hajt meg nagyon? :D

Előzmény: Tinman (1064)
Tinman Creative Commons License 2011.11.16 0 0 1064

Azért csináltam egy kikönnyített "májtisztító" kúrát, csak azokat az elemeket hagytam meg amiket lényeginek éreztem: kis koplalás, csak két adag keserűsó, pici májmelegítés, olivolaj, ornitin, alvás. De szerintem a lényeg abban van hogy teljes epeürítésre vegyük rá a szervezetet ,úgy emlékszem ezt három tojás elfogyasztásával is el lehet érni, bár az olaj nyilván nagyon intenzíven ingerli az emésztőrendszer receptorait. Első nap nem volt egetverő a különbség fülzúgásilag, de második az érzékelhető javulást hozott, azonban egy teszt nem teszt. Ornitinből még van 99 kapszulám úgyhogy pár napig próbálok délután koplalni, majd lefekvés előtt valami jó szaftos kaját benyomni ornitinnel. Jelzem majd az eredményt.

Előzmény: virágosmező (1063)
virágosmező Creative Commons License 2011.11.12 0 0 1063

Az egyértelműen kamu, de szerintem vlszeg. a vérkoleszterin is az.

Előzmény: Tinman (1062)
Tinman Creative Commons License 2011.11.11 0 0 1062

Jah meridiánok, humbukk. Minek kötötte volna össze az evolúció a májat a füllel egy titkos csatornán. A vérkoleszterines elmélet ésszerűbben hangzik.

Előzmény: virágosmező (1056)
valakimás123 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 1061

Helo!

 

Nem próbáltam de látom csak megelőzésre jó ha minden igaz, ezt írja:

  • Revitalizáció, a korai öregedés megelőzése
  • Hallásvesztés megelőzése
  • Középfülgyulladás megelőzése
  • Dobhártya károsodás megelőzése
  • Agyrázkódás következményeinek megelőzése
  •  

    Vagyis akkutt több éves fül-csengésre-zúgásra tuti nem jó...

    Persze reménykedni mindíg kell!!!

    Előzmény: bububorzas (1060)
    bububorzas Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1060

    Ezt próbálta valaki:

     

    http://bioregulators.info/folyekony-peptidek/pk-18-halloszervek

     

    Igazából nem fülzúgásra írja, ezért érdeklődöm. Köszi.

    ghepard Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1059

    Hát igen, sorolhatjátok az okokat. Millió van. De ezt a milliót ugyanaz is kiválthatja. A rezgések, hangok. A bennünket ért ingerek. Az életünk attól függ és úgy alakul, hogy mi van körülöttünk. A rezgések, vibrálások (beleértve a hangokat is, fényt, sötétet, hideget, meleget, gravitációt, a táplálék, mozgás, nyugalom stb stb ) számtalan galibát okozhatnak a szezrvezetben, ha nincsenek összhangban működésével. De, ha az ember jól használja a rezgéseket, hangokat stb stb - akkor nagyon sok galibából kihúzhatja magát. Engem kihúzott szinte mindenből. Még a látásom javulásában is nagyon fontos szerepe van.

     

    Tehát, ha valaki csak úgy nekimegy és elkezdi a hangokat, rezgéseket alkalmazni, akkor könnyebben meglehet az, hogy még jobban elb*ssza a dolgokat. Nem egyszerű megérezni a határokat, meddig mehet el az ember, hogy ne ártson és meddig kell elmenni, hogy hasson. Én egy kettőre el tudnám érni, hogy magamra zúdítok valami galibát (például náthát, vagy torkfájást stb), minden igyekezetem azonban a fordítottja.......

    Előzmény: virágosmező (1058)
    virágosmező Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1058

    Még egy dolog: fogászati eredetről is olvastam már, pl. egy kinőni nem tudó bölcsességfog is okozhatja fülzúgást, és ebben egy fogorvos meg is erősített.

    virágosmező Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1057

    Nem tudok semmi kúrátt, még így is bennem van félig, hogy csak humbuk az egész.. Ami biztos, hogy a zsíros, fűszeres ételeket kerülni kell, illetve könnyű ételeket szabad csak fogyasztani.Sportolni nem szabad. Ez utóbbit csak rossz májenzimértékeknél, szóval érdemes lenne azért megbizonyosodni, hogy valóban ez az oka,vagy más. Ezt onnan gondolom, hogy tavasszal nekem nagyon magasak voltak egy vírustól, meg hogy a házidokim félrekezelt, antibiotikumot írt fel,ami csak rontott a helyzeten, egy fül orr gégész(hehe) viszont elküldött vérvételre és kiderült, és  már a háziorvos mondta, hogy ne sportoljak egy hónapig.

     

    Egyébként említik még, hogy a vese, lép, hasnyálmirigy is kiváltó  ok lehet.

     

    Most nekem van hasi puffadásom, hasfájdalmam jobb és bal oldalt, szóval sanszos , hogy vmi nem okés esetleg a májjal. Nehézkes lesz szerintem, hogy vérvételre küldjön a doki, de ha elküld, és magasabb lesz a májenzim, akkor beírom ide. Viszont ami nehezíti a dolgot, hogy a vérvétel kevés esetben mutatja ki az epekövet, ahhoz hasi ultrahang kell sokszor. Mindenesetre, addig nyomozok, amíg rá nem jönnek mitől van ez.

     

    Előzmény: Tinman (1054)
    virágosmező Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1056

    Bemásolok egy részletet:

     

    "Why does the diseased Liver or Gall Bladder result in tinnitus? Because the meridians of the Liver and Gall bladder run around the ears, when the Liver and Gall bladder have a blockage and heat, it will move along the meridians reaching the ears, blocking the ear circulation, causing tinnitus."  (forrás: http://www.pingminghealth.com/article/273/which-internal-organ-dysfunction-relates-to-tinnitus/ )

     

     

    Illetve azon a nemzetközi fórumon, amit korábban említettem, olvastam még, hogy beírta valaki kérdésnek, h végigcsinált egy májtisztító kúrát, és enyhült a csengése, tapasztalt e valaki ilyet még.

     

     

    Előzmény: Tinman (1053)
    Tinman Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1055

    Aszongya hogy májhiba az belső fül "mérgezése" által is csökkentheti a vérellátás. (vagyis nem érszűkület)

     

    Conditions like anemia, diabetes, hypertension, abnormal lipid profile, high cholesterol level, kidney failure and liver problems can cause tinnitus by poisoning the inner ear with toxins and depriving it of a healthy blood supply.

     

    Tinman Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1054

    A májammal viszont még nem foglalkoztam, most kedvet csináltál hozzá. Olvastál esetleg valami (fél)tudományos kúrát rá?

    Előzmény: virágosmező (1052)
    Tinman Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1053

    Eccer régebben nekem is volt hogy két májenzimem is elétér valamelyest, de leintették. A hallókéregre vagy akár a belső fülre gyakorolt hatásuk viszont erősen kérdéses. Bár a minden mindennel összefügg elmélet alapján belefér :)

    Előzmény: virágosmező (1052)
    virágosmező Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1052

    A a májenzimértékek is lehetnek magasak, nem csak a koleszterinszint lehet a baj. Nem?:)

     

    Előzmény: Tinman (1051)
    Tinman Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1051

    A vér a közös nevező az agy és a máj között, az idegesejtek működéséért és az érfalak állapotáért is felel. Az hogy a koleszterinszint dinamikus akár gyógyszeres módosításával a fülzúgás is ugyanilyen dinamikával változzon azt nem igazán tudom elfogadni, azt hogy az agyi erekre hosszú távon hatással van a koleszterinszint az viszont trivialitás, ahogy az is hogy a koleszterint a máj termeli, az epekő meg ált. koleszterinből van. 57kg-al sajna (vagy szerencsére) nem jósolok neked magas koleszterinszintet.

    Előzmény: virágosmező (1050)
    virágosmező Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1050

    A távdiagnózist megfogadom, egydül annyit változtatok, hogy fogyni nem fogok, 57kg 173cm vagyok, a sportolással viszont felhagytam 4 hónapja, és rengeteg mű dolgot eszem, amiket ezelőtt kerültem. A fejfájás egyébként elmúlt (koppkopp).

     

    Egyébként nem tudom elmerjem -e hinni,de olvastam egy olyat, hogy egy embernek 15éve csengett a füle,elment orvoshoz,és kiderült, hogy a májával volt baj és epeköve volt, miutá meggyógyult a füle se csengett. Ezen a vonalon keresve találtam meg, hogy a kínai orvoslás az epekővel  és a májjal hozza összefüggésbe a tinnitust. Ezek alapján , akár elképzelhetőnek is tartom, hogy amit lejebb írtam, hogy egy magyarnak az édesapjánál a koleszterinszinttől fügött, hogy zúg-e a füle.

    Előzmény: Tinman (1042)
    virágosmező Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1049

    Igen.

    Előzmény: bububorzas (1047)
    bububorzas Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1048

    Rátapintottál a lényegre. Éppen az előző hsz-ban írtam le, hogy először észre sem vettem, mert azt hittem, hogy a számítógépek zúgnak.

     

    Olyan szinten zúg minden nap, hogy délután mikor kikapcsoljuk, szoktuk mondani, hogy hallani a csendet.

     

     

    Előzmény: ghepard (1044)
    bububorzas Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1047

    Ezt a csengést hol mérik be? Fül-orr-gégén?

    Előzmény: virágosmező (1041)
    bububorzas Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1046

    Köszönöm a jótanácsokat, és tudom, hogy igazad van, de olyan nehéz elindulni. Soha nem voltam egy orvosjáró típus, itt pedig tudom, hogy különféle helyekre küldene.

     

    Fülzsír tuti, hogy nincs, azt már megnézték, mert mindig viszketett az egyik fülem, azt mondták patyolat tiszta, szép a belseje ...

     

    Én egész nap számítógép előtt ülök. Először fel sem tűnt, hogy sípol, mert a gépek olyan szinten zúgnak, hogy azt hittem azt hallom.

     

    Aztán egyszer a kolléganőim beszéltek erről, hogy ez az egész napos számítógépes zúgás milyen borzasztó, hazamennek és hallják, hogy zúg, nyom, sípol stb... Alig akar elmúlni.

     

    Ekkor lettem figyelmes, hogy én nem is a számítógépet hallom. Otthon is van, otthon is zúg, ezért nem tűnt fel még akkor sem, hogy nekem igazából a fülem zúg.

     

    Aztán mikor csend lett, és csak a tv-t néztem, akkor vettem észre, hogy sípol folyamatosan. Reggel is azzal ébredek. Jobb volt míg nem tudtam róla. Most már figyelek rá, és így sokszor észreveszem. Aztán elfeledkezek róla.

    Előzmény: virágosmező (1040)
    bububorzas Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1045

    Már nem tudom pontosan, de valamelyik fórumon olvastam. Azóta rákerestem és tényleg írja fülzúgásra. Úgy írd be a keresőbe, hogy szegfűszegolaj fülzúgásra. Mert ha csak annyit írtam, hogy szegfűszegolaj, leírta, mire jó, de akkor a fülzúgást nem hozta ki.

    Előzmény: valakimás123 (1039)
    ghepard Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1044

    Röviden és velősen, megszüntettem a kiváltó okot és aztán egy idő után nem volt mitől zúgnia. Ez mind a 4 esetben így volt. 2005-től már tudtam a hangokkal és rezgésekkel azt a folyamatot felgyorsítani.

     

    Ugyebár én gyakorlatilag nem hallok és a hallóka meg a fülhallgató (3 esetben ezek voltak a ludasak) viselése olyan hangokat árasztott belém hosszú órákig, naponta, ami idegen volt számomra. Egy bizonyos idő után elváltozásokat okoztak ezek a hangok a hangfeldolgozásban. Nekem elég vezélyes ilyesmit feltennem (mint rájöttem), mert igen magas a hallóküszöböm és hogy halljak valamit rendesen, ahhoz nagy hangerő kell, a mimár majdnem károsít......

     

    Na most a jól hallók a mai világban annyi idegen hangot hallanak (nem is tudnak róluk) egész nap. Például a melóban egész más hangok érik el az agyat, mint mondjuk otthon az ágyban. Itt van az egyik kolléganőm, megtudta, hogy nekem is volt fülzúgásom. Bejött tavaly egy kis dumára. Elmondta mennyi orvoshoz járt, milyen kivizsgálásokon ment át, mennyi gyógyszert szedett és semmi látszata. Megkérdeztem, hogy pontosan mit hall. Mondom neki, hogy az lehet hogy a számgéptől vagy a lézernyomtató hangjától van. Otthon nem hallod, de az agyad emlékszik rá, mert egész nap azt hallotta - és mondja tovább.......

    Előzmény: bububorzas (1038)
    valakimás123 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1043

    Olvastam pár módszerről (lézeres), eszközről, kezelésről ami jó eredményekkel kecsegtet. Pl: Adisma Tinnitool készlet Erre az eszközre az eszközre a www.tinnitol.hu weboldalon találtam rá.Állítólag sokaknál bevállik, csökkenti a zúgást. Az ára számomra , hogy is mondjam, borsos.Igaz ki lehet próbálni (azt hiszem 20 ezer egy hónapra a bérlet). Próbálta már valaki??? És mik a tapasztalatok???

     

    Tinman Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1042

    Ahogy már írtam a fejfájást és a fülzúgást én rokon betegségnektartom, mindkettőben oda nem való idegimpulzusok jelennek meg az agyban, és mindkettőnek ugyanolyan homályosak az okai az orvostudomny számára. Én azt távdiagnosztizálnám neked :) hogy a keringést optimalizáld: fogyni, mozogni, egészséges kaja. Egy csővezeték is a szűk pontjain kezd el bedugulni, az ha már ultrahanggal a nyaki verőérben problémát látnak az szvsz. a jéghegy csúcsa. Vérkép az hasznos ilyen szempontból.

    Előzmény: virágosmező (1041)
    virágosmező Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1041

    Igen, szinkronban kezdtek csengeni, mindkettőben be is mérhető a csengést 1000Hz-nél. A fejfájás akut.

    Előzmény: Tinman (1032)
    virágosmező Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1040

    Szerintem érdemes megmutatni fülészeten, mert amilyen vizsgálatokat elvégeznek, abból akár ki is derülhet, hogy mitől van ez az egész, és akkor célirányosan tudják kezelni. Az infúzió segíthet, szerintem ne hagyatkozz teljesen az internetre. Márcsak azért sem, mert az ilyen fórumokba azok írnak, akiknek nem sikerült megoldani ezt, vannak akiknél rendbejön a kórházi kezeléstől, csak nem publikálják.


    ( ezt csak zárójelnben írom, de szerintem ne tegyél semmit a füledbe, nem fogja elmulasztani a sípolást, de eldugaszolhatj a a hallójáratot. én olvastam a svédcseppről, hogy jó rá egyébként. ha ezek működnének nem lenne szerte a világon ilyen probléma. nekem a múlt héten orvosok mondták, hogy ennek valamilyen más oka van, nem tudni mi, még gyerekcipőben jár az orvostudomány, de ez egy tünet,abban az esetben, ha nem erős hanghatástól van,illetve ha nem fülzsír okozza, ebben biztosak. nem a fülzúgás az alap baj, hanem valami más, ami ezt okozza, azt kéne gyógyítani.)

    Előzmény: bububorzas (1034)
    valakimás123 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1039

    Hali!

     

    A természetes gyógymódokat még nem próbáltam ( soha sehol nem hallottam hogy van olyan anyag ill növény ami a fülzúgáson segítene...), ill. a fülgyertyát igen, de ha jóltudom az csak arra jó hogy a fizikai szennyeződéseket kiszedje a fülből azt ennyi(azt ki is szedi!), de zúgásra nem jó.

    Szegfűszegolaj, aha, na majd utána nézek! Ki ajánlotta?

    Előzmény: bububorzas (1037)
    bububorzas Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1038

    Neked hogyan, mitől múlt el?

    Előzmény: ghepard (987)
    bububorzas Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1037

    Szia!

     

    Természetes gyógymódokat próbáltál? Én most olvasgatok e témában, még nem voltam vele sehol, nem bízok az orosokban, főleg ezek után, amiket olvasgattam.

     

    Fülgyertyát olvastam eddig, mint természetes szert, ill. a szegfűszegolajat ajánlották. Ezeket szeretném elsőkörben kipróbálni.

    Előzmény: Angel's Touch (982)
    valakimás123 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1036

    Üdv Mindenkinek!

    Nem rég találtam rá erre a fórumra, és sajnálattal látom milyen sok sorstársam van...

    Röviden leírom a történetem:

    2006 ban kezdődött enyhe fülzúgással, rögtön orvoshoz fordultam (helyi SZTK fül-orr-gégész szakorvosa)aki megvizsgált, kimosta a fülem,), és mondta szedjek biobilt talán elmúlik.Hát szedtem, pár hónapig és hát persze nem múlt el :S:)...Majd olyannyira megszoktam a halk kis zúgást hogy nem törődtem vele, csak és kizátólag síri csnedbe hallottam.

    Majd eltelt másfél év, erősödött a zúgás, visszamentem ugyanahhoz a dokihoz, MR újabb hgallásvizsgálat, nem találtak semmit, és lényegében a doki sem javasolt semmi mkézel fogható értelmes dolgot , mert ugyebár nem tudott sajnos...Gondoltam majd csak lesz valami.... Aludni tudtam, nem volt gondom, de nappal hallottam a fránya zúgást, ami persze zavart.

    Eltelt pár év, jöttek mellékzúgások (mintha süvítene a szél a fülemben), és az alap zúgás is erősödött kicsit. Mondtam magamban ez nagyon nem lesz jó így. Felkerestem egy híres füllész orvos magánpraxisát (jó pénzért:)). Mondta, úr isten miért csak most jöttem. Na ,de modta a DR ÚR megpróbáljuk, füll mosás, komplex hallás vizsgálat, értágítás, biloba ismét, csigolya röntgen.A 3 hónapos gyógyszeres kezelés nem használt semmit a csigolya röntgen rendben volt. Azt állította a Dr úr ha rögtön hozzá fordulok meggyógyít, de ennyi idő elteltével nem ígér semmit.Hát utólag erre azt mondanám, hogy én is azt mondtam volna a helyében a betegnek, egy ilyen helyzet után.Na mondegy....

    Javasolta keressek, fel egy ideg gyógyászt. Amit meg is tettem. Teljes vizsgálat. Elküldött ideg pálya vizsgálatra is. Mondta próbáljuk meg a Betagen nevű gyógyszert (egyhe szédülésre fülzúgásra való). Beszedtem egy dobozzal visszamegyek hozzá és mondom neki nem igazán használt...Javasolta próbáljak ki vérhigítót:S, amitől egyhén szólva viszakoztam. Abból is beszedtem egy dobozzal a Betagen mellett, semmi hatás.

    Aztán gondoltam magamban nem játszom a kisérleti nyúl szerepét, és nem tömöm magamba ezt a sok sz..a..t, úgy sem hazsnál nincs értelme. Majd éldegélek azóta is az életem zavaró zúgással.

    Ez van gondoltam...Ezt kaptam mit tudnék csinálni...

    Az utóbbi pár napban foglakoztam újra adologgal, hátha találok valamit. És így értem ide is:).

    Olvastam pár módszerről (lézeres), eszközről, kezelésről ami jó eredményekkel kecsegtet. Pl: Adisma Tinnitool készlet Erre az eszközre az eszközre a www.tinnitol.hu weboldalon találtam rá.Állítólag sokaknál bevállik, csökkenti a zúgást. Az ára számomra , hogy is mondjam, borsos.Igaz ki lehet próbálni (azt hiszem 20 ezer egy hónapra a bérlet). Próbálta már valaki??? És mik a tapasztalatok???

     

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!