Keresés

Részletes keresés

Victoria_ Creative Commons License 2010.12.01 0 0 1034

Sziasztok!

 

 

Hátha tud valaki segíteni, olyan homeopatát keresek, aki Bóna Lászlónál (Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság) tanult, és a náluk oktatott megközelítéssel dolgozik.

 

Előre is köszönöm, ha esetleg valaki tud jó szívvel ajánlani valakit, és azt meg is osztja velem emailben! (korcsolya01 @ gmail. com) 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1033

Igen, pontosan ezek az apróságok (is) számítanak. Ez most nem konkrét példa, de pl lehet, h 2 szer között vacillálsz, mert annyira illik rád mind a 2 leírás, DE ha jobban utánanézel, az egyiknél CSAK jobb oldalon fáj, a másiknál bárhol. És akkor ez mutatja meg, melyik szer. Ráadásul az is színezi a képet, h nem jelenik mindig mkinek az összes tünet, ezért kell nagyon ismerni a szereket -és nagyon sok van belőlük, és a részleteket a helyes döntéshez. Ezért is kérdez másképp a homeós doki mint a háziorvos, mert itt más részletek fontosak a szerválasztáshoz: olyanok, amiket te is említettél, a hideg-meleg, az oldal, merre vándorol, az alvási helyzet, a napszak, a ritmus, a stb, stb.

Előzmény: Zetorforever (1032)
Zetorforever Creative Commons License 2010.11.11 0 0 1032

Köszönöm szépen a választ, közben már én is utánaolvastam és tájékozódtam, elég sok fórumot rágtam át, és dícsérik. Úgy tűnik ez a cég kivételesen jó dolgokat gyárt:)

 

1001: Tudsz erre példát mondani? Csak mert ahogy olvasgatok tényleg nagyon apróságok is számíthatnak, sok helyen pl. írják hogy nem mindegy hogy melyik odal fáj, vagy hogy miként fáj(szúr,ég,mar) illetve hogy az ivás és a meleg javít vagy ront a tüneteken...ez így van?

Előzmény: johspeed1 (1030)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1031

De ha ez sokszor jelentkező probléma, sokkal fontosabb lenne azt célzottan kezelni, az alkati szert megkeresni pl, szal irány egy jó homeós doki. Sokkal előbb célt érsz, mint vaktában tapogatózni. A homeós szerek kiválasztásában néha olyan apró mellékkörülmények döntenek, amire nem is gondolna egy laikus.

Előzmény: johspeed1 (1030)
johspeed1 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1030

Köszönöm a gyors választ!

Úgy érzem már most megérte kicsit jobban elmerülni a témában. Megnéztem a oscillococcinum-ot és utánanéztem a homeogene-nek is. 

Zetorforever: A homeogene 9 fertőzéses eredetű garat- és gégehurut, illetve torokgyulladás miatt kialakult torokfájásra a BOIRON Laboratórium ajánlja. A kilenc összetevőből álló szer hurutoldó hatást fejt ki, csökkenti a gyulladást és serkenti a gyógyulást.

Tapasztalatom nincs vele, de remélem, hogy egy kicsit tudtam segíteni!

 

Előzmény: Törölt nick (1029)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1029

Pesten rengeteg homeós gyógyszertár van. A gyógyszerészek segítenek is a szerek kiválasztásában. Komolyabb gondnál úgyis homeós dokit érdemes keresni.

 

A Boironnak van iylen megelőzős szere: OSCILLOCOCCINUM.

Lehet, h más is van, de iyleneket nem szoktam használni. Max Echinaceát.

 

Előzmény: johspeed1 (1028)
johspeed1 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1028

Én még új vagyok a homeopátiás készítmények használatában. 1001: látom, hogy rendszeresen írogatsz a fórumhoz és van tapasztalatod is a témával kapcsolatban. Hol lehet, hol érdemes beszerezni őket? Gyógyszertárba kapható? Nekem most ebben a őszi-téli influenza szezonra kéne valami, ami egy kicsit immunerősítő és/vagy valami olyan, ami jó megfázásra, torokfájásra. Ilyenkor télen mindig elkapok valai nyavaját és nem szeretném megint gyógyszerekkel tömni magam...

Előzmény: Törölt nick (1027)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1027

Érdekes tapasztalatom született nemrég: Egy autóval való találkozás után méretes lilafolt született. Azonnal elkezdtem kenni Traumeellel, meg utána is naponta többször, és tök érdekes volt, h másképp gyógyult, mint a szokott: nem volt smi zöld, sárga, barna, szal smi színváltás, csak a lila tünedezett el, és lett egyre kisebb. Gyönyörűen felszívódott, hamarabb és szebben, az érzékenysége is gyorsabban tűnt el.

Zetorforever Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1026

Azért ezzel nem értek egyet teljes mértékben, mert a homeopátiás szerek használnak egyes embereknek, személy szerint én sem hiszek bennük annyira, de a környezetemben elég sok ember használ homeopátiás szerekt és látom rajtuk hogy használ, szóval ezért nem kérdőjelezem meg DE én saját magamon eddig úgy tapasztaltam hogy nem segítenek, persze ez lehet azzal összefüggésben hogy nem hiszek benne! Egyszer ki fogom próbálni még egyszer....hátha. Amúgy a homeopátiás szerek kimondottan egy problémára vannak vagy miként működnek, mert annyira nem vagyok vele tisztában. Én legutóbb azt láttam hogy az ismerősöm valami Homegene nevő szert szedett! Arról mit lehet tudni? Nagyon dícsérte...

Előzmény: szancseeka (1025)
szancseeka Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1025

Szerintem egyáltalán nem hatásosak ezek a homeoptáiás készítmények. Ez is csak arra való, hogy könnyedén pénzt gombolhassanak le rólad aztán meg mehetsz megint az orvoshoz és fizetheztsz a gyógyszerért is amit lehet ugyan az a cég csinál, amit a homeó cuccot.

peterfizora Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1024

Információkra lenne szükségem minden mennyiségben a tapasztalataitokról... Gyerekekkel kapcsolatban..Torokfájással kapcsolatban... Akármi ami egy laikus számára fontos vagy hasznos lehet. Igazából most kezdtem, még nagyon friss a dolog és úgy döntöttem, hogy a kis szabadidőmben kivételesen nem a kedvenc könyveimet olvasgatom, hanem megpróbálok minél többet megtudni erről az érdekes gyógymódról, abszolút kivancsi vagyok negativ illetve pozitiv véleményekre, tapasztalatokra. Akár cikkekre vagy bármire ami komolyan foglalkozik ezzel. És ha lehet írjátok le mióta használjátok, vagy mennyi idősek vagytok. Köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.16 0 0 1023
Mármint tubusosan :-))))
Előzmény: Törölt nick (1022)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.16 0 0 1022
Legfrissebb tapsztalatom: beesett a mosógépbe, és eltűnt nyomtalanul :-DDDDDDD

(Nem, nem jött ki, és a gépet fejreállítva sem esett ki...)
Minendie Creative Commons License 2010.10.13 0 0 1021

sziasztok!

 

tud valaki segíteni? S.O.S. lenne, még fél4 előtt...

olyan patikát keresek Pesten a VI.kerületben, ahol Schüssler sókat árulnak.

Aki tudja, kérem ossza meg velem az infót!

Köszönöm!

M.

 

Inke_moksa Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1020
Kiváncsi vagy, mi a TE betegséged lelki oka?

Ha negatív gondolataink által lelkünkben felborul az egyensúly, előbb-utóbb megjelennek az első betegségtünetek, figyelmeztetve arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell. Ha hajlandóak vagyunk szembenézni önmagunkkal, és nem csak kívülről várjuk a megoldást, akkor a betegség nem egy félelmetes ellenség, hanem az egészség útjának iránytje lesz, amely a javunkat szolgálja. Egy tanító, aki segít, ha készek vagyunk tanulni.

Kényelmesebb persze csak a tüneteket kezelni gyógyszerekkel vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, és később újra előtör valahol. Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben. Ha megbetegszünk, érdemes a tüneteket alaposan megvizsgálni, és elgondolkodni azon, hogy vajon az orvosi segítség mellett mit tehetünk mi magunk saját gyógyulásunkért.

Kíváncsi vagy, mi a TE betegséged lelki oka?

Keresd ki a listából a betegségtüneted és olvasd el, hogy mi okozza és mit tehetsz!

http://www.eljharmonikusan.hupont.hu/6/kivancsi-vagy-mi-a-te-betegseged
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1016
Igy van :-)

A gyogyulas igazolja legjobban, h a valasztott szer megfelelt :-)

Persze, h a Schussler konnyebb: joval kevesebb van belole :-)
Meg konnyebb felismerni a tuneteket, a nem-Schusslerhomeos szereknel neha nehez eldonteni, h a 2 hasonlo kozul melyik, meg nem az osszes tunet kell, h meglegyen, neha egyetlen tunet utal csak ra, h melyik a megfelelo szer... stb.

Mielott a dokino a 11=12-t adta, megnezted, h te mit adnal? V csak utana nezted meg?
Előzmény: Matykoka (1013)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1015
Nem, ez nepi gyogyaszat, termeszetgyogyaszat.

Masreszt viszont van benne a homeopatias elvbol is, mert a gyulladas meleggel jar, es hutes helyett pont meleget raksz ra.

De van olyan gyulladas, aminel nagyon kell a meleggel vigyazni, es a hideg tesz jot.
Előzmény: Törölt nick (1014)
Matykoka Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1013
Van egy jegyzetem a drnőtől, (+ egy Vass Zsolt könyvem), abban van benne, hogy a Silicea (11 só) elfolyósít, a 12-es (azt hiszem Calcium sulfuricum) pedig kivezeti a régi gennyesedéseket.

Egyébként néhány éve kerültem csak kapcsolatba a homeopátiával és az utóbbi fél évben van csak alkati szere a lányomnak.
Iszonyatosan mély tudománynak gondolom, és a mai napig a hideg kiráz attól, hogy a gyerek egy fél éve az arzenicum albummal gyógyul.
(én vajmi keveset tudok még csak, a meglévő kis tudásommal lavírozgatok, illetve a doktornő segítéségét szoktam kérni).
A Schüssler sókat sokkal jobban átlátom, ha van egy kis torokpirosság, vagy náthásság általában a sókkal szoktam kezdeni.
Előzmény: Törölt nick (1012)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1012
Meg az is lehet, h ez a 2 annyival fontosabb volt a tunetek alapjan, h a 3. egyelore tokmindegy volt.
Előzmény: Matykoka (1010)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1011
Aham, az lehet.

A mandulagyulladas meg pontosan annyi ido alatt gyogyul, amennyi idore szuksege a gyogyulasra. Sztem teljesen jol csinaltad. Ha talaltal egy jo dokit, nyugodtan lehet a jottment kotekedokre tojni :-)
Előzmény: Matykoka (1010)
Matykoka Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1010
igen, igazad van, ezen most én is elgondolkodtam, biztosan azért mert nem éppen zajló mandulagyulladásról volt szó.
Előzmény: Törölt nick (1007)
Matykoka Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1009

A kislányomnak egészséges állapotában lehetett gennyet kinyomni a mandulájából.
Nem volt akut mandulagyulladása! Nem volt lázas, nem volt beteg, elvileg semmi baja sem volt, legalábbis látható, sorozatos betegeskedései miatt ajánlották, hogy nézessem meg egészséges állapotában a manduláját.

A háziorvosunk gyanakodott arra, hogy ott lehet valami baj, ami, ha egy felet valaki ráköhög már belobban és azért beteg folyamatosan a gyerek.

Az manduláját nyáron nézték, kenetet is vettek a váladékból, amely negatív lett.

A sókat a "krónikus" mandulagyulladására kapta (bár lehet, hogy nem jó szót használok).

A gyerekemet nem tekintem kísérleti nyúlnak, ezt is csak azért mertem meglépni, mert a gyerek aktuálisan nem volt beteg, így nem játszottam a nagy homeopata gyógyítót.

Egyetlen másodperccel sem hosszabbítottam meg a gyerekem "betegségét", nehogy 1 héttel.
Ez az oldal a homeopátiáról szól, egyszer már nagyon megjártam azzal, hogy egy olyan oldalon írtam le a tapasztalatomat ahol kb. 10 perc alatt negyvenen estek nekem, akkor rossz helyen jártam .... Lehet, hogy most is ....

Egyébként szerintem nem olyan szar az én gyerekemnek lenni, mert a kislányom aki addig nyelte az antibiotikumot, most egész jól el van nélküle.

Természetesen szó nélkül beadnám most is az antibiotikumot, ha a doktornőnk azt mondaná, hogy most igazán szükség van rá, de szerencsére mostanában nincs rá szükség, és azt gondolom ebben nagy szerepe van annak is, hogy "rendbetették" a manduláját.
Nem baj, hogy nem lennél a gyermekem, már van három és többet nem tervezek ...








Előzmény: Törölt nick (1008)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1007
Csodalkozom, h 3-ast nem kapott, mfele gyulladasnal, fertozesnel az az elso.
Előzmény: Matykoka (1006)
Matykoka Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1006
Sziasztok,

nekem a kislányom (6,5 éves) a 11-es és 12-es Schüssler sót szedte. 1 hétig 3x2-őt, majd a második héten 2x2-őt. Utána már rendben volt a mandulája.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1005
Esyembe jutottak dolgok. Ha ;rdekel, nzaggass emailben.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Eszembe jutottak dolgok, ha erdekel, nyaggass emailben :-)
Előzmény: tartlev (1004)
tartlev Creative Commons License 2010.09.17 0 0 1004

 

Igen :)

 

Az a probléma, hogy a krónikus mandulagyulladás sokszor és sokáig lehet tünet nélküli, így én nehezen tudom megmondani, hogy javulás történik vagy csak egy olyan periódus, amikor nincs tünet. A mandulanyomkodáshoz nem értek, és látszólag ez az egyetlen, amivel most mérhető a dolog. A doktornő mondjuk azt mondja, hogy senki ne nyomkodja...

 

De köszönöm, kitartok. A gennyes mandulagyulladás alkati szere a Silicea, most az is megy a Lympho cseppek mellett.

 

Ja és ha valakinek kell Lymphomyosot cseppek, már kapható, legalábbis egy budapesti patikában találtam, nem csak ottfelejtett 1 dobozt, hanem rendelték és kaptak (máshol még nem találtam).

 

Előzmény: Törölt nick (1003)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1003
Tehát egyértelmű javulás van. Kitartás. V csodát vártál 3 nap alatt?
Előzmény: tartlev (1002)
tartlev Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1002

 

Nos hát nekem az első körös terápia nem jött be.

 

1 hét Lymphmyosot cseppek kúra (3x15 csepp), és még mindig pus exprimálható (azaz gennyet lehet kipréselni belőle nekem is). A tünetek kissé alábbhagytak, nincs fülfájás, nyirokcsomók kevésbé érzékenyek, de a torokkaparás megmaradt, sőt a hétvégén erősebb lett, majd ismét gyengült.

 

Ma hívom a doktornőt a második kör miatt, hogy mit javasol.

 

Előzmény: agapao (1001)
agapao Creative Commons License 2010.08.24 0 0 1001
Szia!

Édesanyám szenvedett a mandulájával, elég sokat. Őt is meg akarták műteni 50 évesen! Gyógyszerrel akarták tömni, de ő valahogy nem rajong az ilyenekért, ezért homeozott. Szedett Hepar sulfurt, de ajánlom inkább nézz utána, és még doki is van, aki tud válaszolni a kérdésedre, mert anyunak is segítettek (homeopatia.info.hu).

Üdv!
Előzmény: tartlev (981)
Matykoka Creative Commons License 2010.08.24 0 0 1000
Sziasztok,

nekem a kislányomnak "mentette" meg a manduláját egy Pesten praktizáló drnő.
A kislányomnak egészséges állapotában genny csorgott a mandulájából, amire kétféle Schüssler sót kapott.
A gennycsorgás megszűnt, nem lehet már gennyet kinyomni a mandulájából.
Mindkétszer - a sók előtt és után- is olyan fül-orr-gégész látta a gyereket, aki nem hisz a homeopátiában. Nem is reklámoztam neki a dolgot.
A diagnozis után (hogy gennyet lehet kinyomni a mandulájából), szedtük a Schüssler sókat, majd egyszerűen csak visszavittem a gyereket kontrollra a gégészhez és teljesen rendben volt.
Remélem így is marad.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!