Keresés

Részletes keresés

mzsperx Creative Commons License 2004.01.12 0 0 240
nálam nem lesz baj, hiszen úgyis itthon vagyok az elsővel, csak annyi, hogx később megyek majd vissza :-)
Előzmény: gannamari (239)
gannamari Creative Commons License 2004.01.12 0 0 239
Nem lenne túl jó ötlet otthonmaradni, abban reménykedem, hogy egy-két hét és elmúlik az újdonság varázsa. Akkor majd máson köszörülik a nyelvüket.
Meg szertném befejezni ezt a tanévet.
Köszönöm a válaszokat!!
Mzsperx!
Remélem, Nálad jobban fogadják majd a hírt!!
Én mindig próbálom magamban mondogatni, hogy mindenki le van tojva, na jó kicsit erősebb szavakat használok. Ez egy kicsit azért segít.
gannamari
Előzmény: Hancurka (238)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.12 0 0 238
Gannamari!
Tekintettel a lombikra, nálunk az egészről tudnak, mert ugyebár elég nehéz úgy eljárni kezelésekre, hogy nem momdom meg, hova megyek. Mindenki nagyon kedves, a főnök is.

De ha nem érzed ott jól magad, szerintem is maradj otthon. Ha idegeskedsz, az biztos nem használ nektek!

Előzmény: gannamari (236)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.12 0 0 237
gannamari, hát tudod, vannak bunkó emberek... szerencsére az én munkahelyem nem volt ilyen, örültek, mikor megtudták (az elsőt, emrt a másodikat persze még nem tudják ;-) )
nem akarsz esetleg otthon maradni táppénzen? én nem szeretnék minden nap ellenséges környezetben dolgozni. az embernek a lelke ilyenkor amúgy is sokkal érzékenyebb...
gannamari Creative Commons License 2004.01.12 0 0 236
Sziasztok!!
Én egészen jól bírom a hányingert,miegymást. Ami viszont teljesen kiborít az a munkahelyem. Ti elmondtátok már? Nekem muszáj volt, mert veszélyes anyagokkal is dolgozom, amit persze abba kellett hagynom. Röviden: mosolyszünet van. Persze nem tudom, hogy mit gondoltak, három évi házasság után, 26 évesen önmegtartóztató életet fogok élni? Szóval elég rossz a légkör, nem szivesen jövök dolgozni.
Ennyit a panaszról.
Irigylek mindenkit aki hízik, én egyenlőre csak fogytam, ez egy kissé ijesztő.
Mariska drukkolok!!
gannamari
Hancurka Creative Commons License 2004.01.12 0 0 235
Sziasztok!

A kamilla használt valamennyire, de ma délután remélem a doki ad valami krémet.

Nekem a hányinger egyelőre nem jött vissza, igaz, csak holnap kezdjük a 7. hetet és az okos könyvem szerint akkortól lesz émelygés.

A cicifeszülés nálam nem vészes, inkább csak megnőtt, de mondhatném, hogy fáj. Egyelőre még beleférek a régi melltartókba és a ruháimba is, csak aminek edig laza volt a dereka, azt most megtöltöm szépen. És tegnap ölni tudtam volna a savanyú almapaprikáért :-)))

Iszonyatosan várom a két órás UH-t és persze izgulok, hogy tényleg legyen pirinyóka a képen!!!

mzsperx Creative Commons License 2004.01.11 0 0 234
mazsoka: mi az hogy tilos az ülőfürdő??? nyugodtan lehet fürdeni, csak túl forróban nem szabad, mert az alhasi vérbőséget okozhat. én végig fürödtem, najó a 37 fokos víz nem a legfincsibb :-)

hűűű, szakácsné, jó sokat fogytál!!!

hát, azért a 20. hét előtt nagyon ritkán tudják megmondani! laura rendes csaj volt, mindig amikor mentük az uh-ra, mondtam neki, tegye csak szét a lábát, és mutatta is magát, mégis a 23. hétig nem látszott! azért mentünk végül el 3d-s ultrahangra korábban, mert már evett minket a penész.
most a kínai naptár szerint fiunk lesz :-)

szakácsné Creative Commons License 2004.01.11 0 0 233
Köszi a gyors választ!
Akkor pár hét és jövök ide dicsekedni:)
B9be
Előzmény: ecccsi (232)
ecccsi Creative Commons License 2004.01.11 0 0 232
Szakácsné, én úgy tudom, a 11-12. hétre már ki vannak fejlödve a nemi szervek, így onnantól elvileg már lehet látni. 13-14. héten gyakorlott dokik fiúkat szoktak látni, a lányok nem olyan egyértelm?en láthatók akkor még.
16. héttöl már csak attól függ, hogy fordul a baba:-) úgyhogy a barátnödnek simán megmondhatják ma!
-én is Macskacicóhoz hasonlóan, még nem tartozom ide, de remélem nemsokára:-) -
Előzmény: szakácsné (231)
szakácsné Creative Commons License 2004.01.11 0 0 231
Sziasztok!

Pár napig nem engedett írni a gép, de olvaslak benneteket folyamatosan.

Ahogy elnézem szépen szaporodunk :)
Lehet, hogy szerdától már kilógok innen, de azért szívesen maradnék még itt.

Csak, hogy növeljem mindenki önbizalmát, leírom az adataimat. Azért önbizalomnövelő, mert szerintem egyikőtök sem fog ennyire hízni a szülésig :) Szóval borzadjatok: 28 év, 160 cm, 80 kg voltam a kétcsíkos terhességi teszt napján.
(Azóta a kölköcske már kinyilvánította, hogy nem akar kövér anyukát, egyszerűen nem hagy enni, így most 74 kg vagyok)

Biztosan ezért van, hogy rajtam még nem nagyon látszik. A nadrágok már rám is szűkek persze, de ezt a hosszabb pulcsik miatt senki nem látja.

Szerintetek mikortól lehet látni az UH-on a baba nemét? Az egyik legkedvesebb barátunkhoz vagyunk ma estére meghívva kisfiút vagy kislányt ünnepelni. Ők ma délben fogják megtudni, pedig a lány csak kb 10 nappal jár előttem.

Böbe (14+4)

és itt még mindig nincs rendes hó, csak 1-2 cm esett:(

mazsoka Creative Commons License 2004.01.11 0 0 230
Krisszie!
Nagyon örülünk, hogy itt vagy velünk!!! Remélem az első trimeszter után mi is tudjuk élvezni a várandóságot, nem fogunk annyira félni. Mert hiszen 4 év kemény küzdelem után, azért sajnos a félelem belénk költözött. Látogass meg minket, amikor tudsz, és ha tudsz a kislányodról beszúrhatsz nekünk képet. Olyan boldogsággal tölt el, amikor láthatjuk, miért küzdünk. Jó egészséget kívánunk nektek!!!

Mzserx!
Biztos, hogy fertőzés? Azért az a 7hét az igenis 7hét, sokan mit nem adnának ezért!!! A picikéd csodálatos, azok a gyönyörű hatalmas kék szemek!!! Nekem csak émelygésem van, ami kb. 6-7 hét körül kezdődött. A cicifeszülés nekem többnyire éjszaka jött elő és olyat éreztem, mintha valahogy tűvel szurkálnák, de ez a 8 hét után teljesen elmúlt. Azóta egy számmal nagyobb cicifix jön rám.

Mariska!
Én is sokat gondolok rád, remélem már minden rendben veled!!!

Hancurka!
Remélem a kamilla használ!!! Szerintem külsőleg nem lehet ártalmas.

Maggancs!
Melyik C&A-ban voltál, én Óbudán, de semmit nem találtam. Most látom Mzsperx az Árkádban, de Ő sem talált semmit. Nekem is nagyon elkelne a nadrág, jelenleg 1 csípőgatyát hordok, de nagyon kényelmetlen már. Igaz az én méretem kicsit nagyobbb.... Tegnap azért megörvendeztettem magam egy pulcsival XL-es, hogy a pocim sokáig beleférjem, angora anyaga van és tarka betük, kockák, kagylók vannak rajta nagyon kellemes meleg színekkel, este ki is mostam gyorsan.

Elfelejtettem a Védőnő felhívta a figyelmemet, hogy az ülőfürdő tilos, a mikrót messziről kerüljem (káros hatásokat kimutatták), a hirtelen mozdulatok, idegeskedés bevérzéshez vezethet, egyek sok grapefruitot, kivit. Ez csak egy pár dolog, lehet, tudjátok is, de azért leírtam.
Úgy várom már a holnap estét (UH), kiváncsi vagyok az új orvosra, remélem szimpi lesz

tasha Creative Commons License 2004.01.10 0 0 229
Maggancs,

hihi, már terhesnaci kell? :) Bár Haspoki képét nem tudom láttátok-e, neki is helyes kis pocija volt a 13. héten! :) Maggancs, lassan mozogni fog a babád, másfél-2 hónap még! :)))) /pontosaban érezni fogod a babád mozgását! Mert már most mozog csak nem érezni)

Bocs hogy így teleírom mindig a topikot, de könnyebb reagálnom egyesével, amúgy tuti kimarad a fele annak, amit írni akartam!!

Szép estét!

t.

Előzmény: Maggancs (224)
tasha Creative Commons License 2004.01.10 0 0 228
de jó! Akkor 3 nap van közöttünk :))
persze Murphy: ma megint hányingerem van! De bánja kánya :)

Képzeljétek, a férjem felvarázsolta valahogyan a mobiljának a kijelzőjére az UH képet Miniről :))) Teljesen ledöbbentem, sosem hittem, hogy ilyet csinálna, de olyan nagyon jólesett! :) Bocs, hogy így csöpögök..

Előzmény: Hancurka (219)
tasha Creative Commons License 2004.01.10 0 0 227
Mazsoka,

neked is lesz olyan hatalmas babácskád, még cirka 6 hónap :)) Drukk az UH-ra :)

t.

Előzmény: mazsoka (220)
tasha Creative Commons License 2004.01.10 0 0 226
Mzs, szia :)

fertőzés, jaj! :( UH is lesz vajon? :)
Szerintem kezdheted készíteni magad a cicifájásra, nekem az volt az első. Aztán szilveszterkor (5+4 vagy ilyesmi) az első hányinger, hányás..
Nekem még minden ruhám jó, remélem ez marad is így még pár hétig! Oldalszurka is már nagyon korán kezdődött nálam.
Párod mit szólt? Hogyan mondtad el a teszteredményt?

Laura gyönyörû!!! (mint a neve, ami az egyik kedvencem :))

t.

Előzmény: mzsperx (222)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.10 0 0 225
maggancs: remélem megúszom megint a hányást... terhesrucik: jó, hogy írod, melyik c&a-ban voltál? tegnap voltam az árkádban, merthogy leárazás, de nem volt valami nagy a választék. és nem is nagyon tetszettek a cuccok. és az áruk.. jujj. de a la halleban vettem egy vékonygatyót, 4k-ra volt leárazva, tavaszra jó lesz. még minden cuccomba beleférek. persze, amúgy is bővebb fazonok,a szülés után kellett venni ezt-azt, eltelt egy időbe, mire lejebb ment a hasam. most kb 10 cm-vel többről indulok, mint laurával... (még egypár gyerek és elgurulok ;-) )
Maggancs Creative Commons License 2004.01.10 0 0 224
Mzs! gyönyörű ez a lány! Szerintem mindenkinél máshogy jönnek a tünetek, a hányás nekem már a 3. héten elkezdődött. 4+4-en már látszott az icipici petezsák :))) Nekem is pont akkor volt egy gombás fertőzésem, 2 nap alatt elmúlt Gynopevarillal.

Hancurka! Én nem értek a gyógynövényekhez, de a medlombon azt írta egy lány, hogy vetélést okoz nagy mennyiségben. A háziorvosom azt mondta, hogy ez hülyeség, de azért jobb óvatosnak lenni, én inkább kidobtam.

Képzeljétek, ma voltam rucit venni. Nem volt egyszerű, mert kispocira nem nagyon vannak még ruhák. A C&A-ban megvettem az utolsó kispocira való 36-os fekete nadrágot, jaj nagyon kényelmes. Drappban még volt. Esetleg nézzétek meg. Olyan hogy nem elöl gumis mint a terhesnacik, hanem hátul, így ebben a kezdeti időszakban nem olyan mint egy elméretezett rendőrnadrág. Bársony nadrágot viszont kismama boltokban csak 5-6 hónapos kortól árulnak, így nekiálltam 30-as női méretet keresni, de csak illúzió volt hogy rám jönnek. Végül a Marks & Spencer molett osztályán találtam tök jókat, kettőt is vettem. Olyan jó, hogy végre nem fázik a derekam a kigombolt naciktól. Ha nacit akartok érdemes megnézni, bár nem olcsó.

Amikor itthon apának megmutattam, kiröhögött, hogy nagy lesz még ez a naci, aztán csak nézett, hpgy éppen hogy be tudom gombolni :)

Hancurka Creative Commons License 2004.01.10 0 0 223
Mzsperx!
Asszem ezt a képet nem kell kommentálni. Tünemény!!! :-)))

Sajnos mára nekem is lett viszketés odalent, de sejtem mitől. A lombikosok kedves ismerőse az Utrogesztán hüvelykúp, ami ugye gondoskodik az állandó nedvességről a lenti fertályon, győzöm cserélni a tisztaságikat, de úgy látszik nem volt elég. Viszont a reggeli kamillateás öblítés segített. Mást nem mertem használni, de gondolom a kamilla nem árt a babának, meg amúgy is külsőleg használtam!

Mára visszajött a feszülés, émelygésnek viszont nyoma sincs, sőt az étvágyam is nő (meg így a súlyom is fog :-)).

Ja és nálam is van szurkálás petefészek tájon, meg apróbb görcsök is, de azok nem vészesek.

Mariska!
Remélem hétfőn már otthonról jelentkezel!

Jó hétvégét mindenkinek!

Előzmény: mzsperx (222)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.10 0 0 222
tasha: hétfőn megyek is dokihoz, bár nem akartam ilyen korán, de sikerült beszereznem valami fertőzést :-(
számításaim szerint ma 4+3 (hű, de kevés ;-) )
olyan izgi ez! és olyan más mint elsőre! akkor csak sodródtam az eseményekkel, most már sejtem, mi vár rám. persze lehet minden másképp is. a kiscsajjal pl nem hánytam, remélem most sem fogok! tényelg, mikor kezdődött, aki émelygős volt? de azért egy csomó mindenre nem emlékszem! mikortól nem tudtam begombolni a gatyám? mikortól fájt a cicim??? mikor kezdődött a nyolckor alvás? nagyon az elején, csak ennyire emlékszem. még ezek nincsenek. ja és volt még az oldalszurkálás is :-)
kíváncsi vagyok, mit fog mondani a doki a szoptatásra, mert én még naponta kétszer szoptatok. elképzelni sem tudom, hogy elválasszam a lányomat :-(

itt egy kép, aki nem ismerne minket:

mariska, remélem minden rendben lesz veletek!

Krisszie Creative Commons License 2004.01.10 0 0 221
Mazsoka,

köszi a gratulát. Szoktam olvasni ezt a topicot nosztalgiából. Remélem nem gond ha néha jövök hozzátok. Én imádtam a terhességem minden percét, a kezdeti nehézségek ellenére.
Mindenkinek boldog pocakosodást és gyönyörü babákat!

Krisszie

Előzmény: mazsoka (220)
mazsoka Creative Commons License 2004.01.10 0 0 220
Gannamari!
Üdvözöllek!!!

Mariska!
Nagyon vigyázz magatokra, minden rendben lesz!!! Nagyon szorítunk értetek!!!

Krisszie!
Gratulálunk a babácskádhoz, annyira jó érzés lehet, hogy láthatod, és túl vagy a 9 hónapon. Olyan jó lenne, ha 1 hét 1 hónap lenne… persze csak nálunk… mert tőled nem szabad elvenni azokat a gyönyörű perceket, órákat, napokat, heteket, amiket most átélsz.

Magamról:
Tegnap megkaptam a Védőnőtől a kiskönyvünket, olyan szép anyácska van az elején és gyönyörű, hatalmas barna szemű, hatalmas babácska van a kezében. Jó is lenne már itt tartani! Sikerült bejelentkeznem az új orvoshoz is, hétfő este megyek, remélem, láthatom a babácskámat. Persze én is nyugtalankodok folyton, jó lenne tudni mi zajlik a pocimban. Most nekem sincs émelygésem. Tegnap egész nap mászkáltam este kicsit szurkált a petefészkem, meg ijedek mindig, de gondolom ez természetes folyamat. Éjjel 2-kor pedig felébredtem 5-ig szinte nem tudtam aludni, ezek az álmatlanságok.

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Hancurka Creative Commons License 2004.01.10 0 0 219
Tasha!
Köszi, ez némileg megnyugtat. Annál inkább, mert szinte napra egyidősek vagyunk, én ma vagyok 6+4 :-)
tasha Creative Commons License 2004.01.09 0 0 218
Hancurka!

nálam ugyanez van 2 napja, bár reggel azért még megvan a gombóc, meg este is. De napközben semmi, csak az ólmos fáradtság. Már a cicim sem olyan érzékeny. Remélem tényleg csak a hormonokhoz kezdek hozzászokni és amúgy minden rendben! Biztosan így van nálad is!!

Na most hogy teleírtam a topikot, el is megyek aludni. Annyi a munkám mostanában, hogy napközben csak benézni tudok, este meg csak aludnék..

Jók legyetek :)

t.

Előzmény: Hancurka (196)
tasha Creative Commons License 2004.01.09 0 0 217
Mzs, naná hogy 2 csíkos :) Mikor mész orvoshoz?

t.

Előzmény: mzsperx (181)
tasha Creative Commons License 2004.01.09 0 0 216
Mariska!

remélem minden rendben lesz veletek, vigyázz magadra, pihenj amennyit csak tudsz! :)
Drukkolok!

t.

Előzmény: mariska_xx (199)
tasha Creative Commons License 2004.01.09 0 0 215
Szia!

üdv közöttünk :) Mi majdnem egyidősek vagyunk, én ma 6+6. Mesélj magadról majd kicsit, ha lesz kedved :) UH-n voltál már?

t.

Előzmény: gannamari (197)
tasha Creative Commons License 2004.01.09 0 0 214
hatalmas gratula :)))
Elmondtad a munkahelyeden?

t.

Előzmény: Maggancs (194)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.09 0 0 213
Maggancs!
Én ugyan mág csak a 6. hét végén járok, de remélem, hogy így is érvényes a dolog! Mindenesetre nincsen se pecsételés, semmi ilyesmi, úgyhogy ezt biztató jelnek veszem.
Előzmény: Maggancs (212)
Maggancs Creative Commons License 2004.01.09 0 0 212
Hancurka, ahogy később utánanéztem, teljesen törvényszerű, hogy a 8. héten enyhülnek (inkább: módosulnak) a tünetek. Azóta nekem szépen visszajöttek a rókucik, 2 tiszta napom volt.
Előzmény: Hancurka (198)
Maggancs Creative Commons License 2004.01.09 0 0 211
Mariska, én szedek 3*2 duphastont. Ez egyszerű hormon, és erősíti a terhességet. Sárgatestet ad, az első 12 hétben kell szedni.
SEMMI KÁROS HATÁSA NINCS, csak túladagolásnál lehet gáz. Nyugi, ez menti meg a babácskádat. Hivatalosan fenyegető vetélésre írják fel, hogy megtartsa a terhességet.
Remélem segítettem.
Előzmény: mariska_xx (199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!