Keresés

Részletes keresés

Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 71

a 25-t arra írtam, hogy nagyjából a tv2 vezetősége és az rtl már látni fogja hó végére pár rész után is, hogy mi az ábra! Szeress Mostnál is látszott már 3-4 rész után, hogy ebből nem lesz semmi itthon, mert beállt 1 szintre, és azon semmi sem változatott!

 

1 sorozat sikeres itthon nem háttérstáb kérdése.

Előzmény: pmt (69)
pmt Creative Commons License 2005.01.10 0 0 70
bezony. maj meglátjuk. sztem benne van a pakliban, hogy már egy kicsit uncsi a BK. sztem a JR is erre van alapítva. szépen átnyomni a nézőket egy másik projetkre.... kiváncsi vagyok, mint a vakablak...
Előzmény: Tegom_ (67)
pmt Creative Commons License 2005.01.10 0 0 69
Tegom wrote:
"Nem tudom mennyire vagy otthon a dolgokban, illetve a nemzetközi tv-s piacon. Sok helyen különbözően reagálták az emberek hasonló szituban.

Nem lehet tudni, hogy a magyar piac elbír e még egy napi sorozatot vagy nem. Lehet hogy bejönnek új nézők, lehet hogy nem. Lehet hogy a fókusz fogja megsínyleni a dolgot, de az is lehet hogy a BK veszt érdeklődéséből, mert estére megkapják az embereki a napi adagjukat, 7-kor elsőként a tv2-n és lehet hogy a későbbiekben kielégül a napi sorozat iránti igényük és mást választanak

Senki sem jós. Te sem én sem, a tv2 vezetősége meg az rtl sem! Ez nagyon érdekes fordulat lesz a hazai televíziózásban. Most mindenki reménykedik, hogy neki jön be a dolog, de még most senki sem tudja.

A szép a dologban az, hogy már 25-n lehet majd tudni hogy hosszú életű lesz e a jóban rosszban vagy nem. "


Mindenben igazad van, kivéve az utolsó mondatot. Ezek tod mit rávertek erre a balhéra? Ha nem megy a szekér, kirúgják az egész háttérstábot, de ezúttal nem fogják két hét alatt feladni...

Esztnézzétek: http://hvg.hu/media/20050107jobanrosszban.aspx
Előzmény: Tegom_ (61)
pmt Creative Commons License 2005.01.10 0 0 68
"Bárki bármi mond, a Barátok Közt egészen életszagú. Fiktív helyen játszódik, fiktv történettel, de mégis olyan élethelyzetekkel, amik a magyarok legnagyobb részével akár tényleg meg is eshet."

Nekem tegnap is előkerült egy újabb unokaöcsém :)))
Előzmény: posy (57)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 67
azért ne lepődjünk már meg rajta hogy a bk megverte! A bk mindent megver, bármit ami ellene engednek, bármit! Eddig, meglátjuk mi lesz majd most! Bár szerintem nem lesz nagy változás, de mondom majd kiderül hogy a nézők hogy reagálnak.
Előzmény: Transylvanianmixedgrill (65)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2005.01.10 0 0 66

Itt valamit nagyon elírtam...

Me' megint nem olvastam vissza....

Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2005.01.10 0 0 65
Nem mindegy? Borítékolom a buktát...Made in tv2.
Előzmény: lafno (64)
lafno Creative Commons License 2005.01.10 0 0 64
Jön? Mikor?
És 3 rész 18:50-kor lesz, 2 meg 23, 45-kor, stb.
Előzmény: Tegom_ (63)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 63

mit fejeztek be rajta? a jóbarátok évadokból áll! Majd jön megint!

 

"Volt türelme kiívárni" ez nem csak türelem kérdése

Előzmény: lafno (62)
lafno Creative Commons License 2005.01.10 0 0 62
De az is érdekes, hogy a retekklubnak volt türelme kivárni, míg felfut a BK.
A tv2 még a Jóbarátokban sem bízott, pakolgatták ide-oda és végül abba is fejezték.
Előzmény: Tegom_ (61)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 61

Nem tudom mennyire vagy otthon a dolgokban, illetve a nemzetközi tv-s piacon. Sok helyen különbözően reagálták az emberek hasonló szituban.

 

Nem lehet tudni, hogy a magyar piac elbír e még egy napi sorozatot vagy nem. Lehet hogy bejönnek új nézők, lehet hogy nem. Lehet hogy a fókusz fogja megsínyleni a dolgot, de az is lehet hogy a BK veszt érdeklődéséből, mert estére megkapják az embereki a napi adagjukat, 7-kor elsőként a tv2-n és lehet hogy a későbbiekben kielégül a napi sorozat iránti igényük és mást választanak

 

Senki sem jós. Te sem én sem, a tv2 vezetősége meg az rtl sem! Ez nagyon érdekes fordulat lesz a hazai televíziózásban. Most mindenki reménykedik, hogy neki jön be a dolog, de még most senki sem tudja.

 

A szép a dologban az, hogy már 25-n lehet majd tudni hogy hosszú életű lesz e a jóban rosszban vagy nem.

Előzmény: posy (59)
zsákutca20 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 60

de az hogy egy ilyen esti tévésorozat,ami a futószalagról kerül ki milyen sikeres,illetve minőségi(a kettő néha alig függ egymástól-sajnos)azért nem attól függ,hány gyerekszereplője van....

Én sokkal több fantáziát látok benne,mint a BK-ben.Egy sorozatot nem azért néz az ember(na jó,én nem)hogy a magyar valóságot lássa,hanem hogy egy fiktív dolgot.Legalábbis ha szórakoztató műsort szertnék látni az ne legyen olyan mint valakinek a mindennapi élete.

A Jóbarátok sem volt "based on true story",vagy hogy is fogalmazzak,mégis nagyon sikeres volt,a világ nem tudom hány országában vetítették/vagy vetítik.

posy Creative Commons License 2005.01.10 0 0 59
Hát azért ha összehasonlítod a kettőt...
Egyébként én is csak azt tudom mondani, amit mások: a TV2 annyiszor próbálkozott már, és még egyik sem jött be tartósan.
Nekem ne akarják bebeszélni, hogy azért, mert tavaly sikerült nekik a Megasztár, mindjárt megtáltosodnak, és bármiből aranyat csinálnak, amihez hozzáérnek...
Ez nekik nem megy.
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 58

azért maradjunk abban, hogy nem minden életszegú itt sem meg ott sem

 

A bk-ban is vannak elég furi dolgok. Lemegyek a kávézóba tejért;) meg mikor a munkanélküli novák laci akinek egy vasa sem volt étteremben evett azért;)

 

 

meg nézd meg a berényi irodát, ott aztán nagy a munka;)

 

 

A BK nézettsége azért igencsak változott 4 év óta. Pontosabban mondva 2001. január 10-n még nem volt valami nagyszám, de pl volt már 2,7 is, most meg kb 2.

 

Ez nem nagy csoda, hogy nem egyszerre mennek. Majd mennek egyszerre is, de később;) Most még meg kell erősödni...

Előzmény: posy (57)
posy Creative Commons License 2005.01.10 0 0 57
A sorozat történek lényege valószínűleg annyi lesz, hogy "tökéletes az életünk, és mindenkivel kefélünk". (Miylen költői rím :))

Valószínűleg a sokat szenvedett TV2 most megpróbál újra rágyúrni a szex és szerelem témára - a sorozatban -, és egy unalmas, valószerűtlen történetet kapunk.

A Barátok Közt azért jó, mert eredeti. Lehet, hogy a gyerekszínészek amatőrök DE LEGALÁBB VANNAK GYEREKSZÍNÉSZEK. Bárki bármi mond, a Barátok Közt egészen életszagú. Fiktív helyen játszódik, fiktv történettel, de mégis olyan élethelyzetekkel, amik a magyarok legnagyobb részével akár tényleg meg is eshet.
Na de most mutass nekem olyan magyar embert, akinek az életében van olyan szakasz, amikor egy luxuskórházba csöppen, ahol az őt körülvevő macsó dokik és kurvás nővérkék egyetlen gondja az, hogy kivel hancúrozzanak aznap este.

Reggelente a villamoson állandóan az orrom előtt van a reklámja, és mindig arra gondolok: na tessék, ez aztán a fantázia:: macsó doki ráizgul kurvás modell-páciensére, aki hálóingben élvez a betegágyon.
Utána megláttam az óriásplakátokat:: macsó doki ráizgul kurvás modell-páciensére, aki hálóingben élvez a betegágyon, közben macsó doki szemeit kevésbé kurvás, lobogó hajú (vajon mi fújja a haját? a jeges szél?) kolleginája próbálja visszatenni a helyükre, mert azok a kurvás, betegágyon élvező modell-páciensre cuppantak.

A Jóban Rosszban-ban mindazonáltal szerintem egy darab gyereket nem látunk, csak 25 és 55 közötti férfiak és nők életét unhatjuk végig. Természetesen - ismerve a TV2-t - egy hónap múlva már az folyik majd az Aktívból, hogy ki kivel hányszor feküdt le a sorozatban.

Előre tudtam egyébként, hogy nem teszik a Barátok Közttel egyidőbe, és meggyőződésem, hogy ha egyidőben lennének, akkor biztos, hogy akik eddig a Barátok Köztöt nézték, nem pártolnának el tőle.
(Nem véletlen, hogy 4 éve nem csökkent a nézőszáma)
Hpisti Creative Commons License 2005.01.10 0 0 56

Ez így igaz :-)

Ellenberger: gondolj a "Szeress most" első epizódjára... Semmiben sem hasonlított a BK indulására: olajozott párbeszédek, helyenként szép vágások, rengeteg külső felvétel, kidolgozottabb karakterek stb. A közönség és a kritika egyformán hányingert kapott. A nézőkben van a hiba?

Hogy Tóta W. Árpád egy másik műsor kapcsán elhangzott kijelentését átírjam: Ez nem bukás, mert mi nem annak hívjuk.

Előzmény: Tegom_ (55)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 55
de ha vasárnap a tv2 kijönne egy olyan résszel mint amilyen a bk első része volt akkor az emberek elhánynák magukat, a kritikusok meg 120 oldalas fikázást írnak:)
Előzmény: Hpisti (54)
Hpisti Creative Commons License 2005.01.10 0 0 54

Árnyaljunk tovább: a BK indulásakor döntő szempont volt, hogy a színészek ne legyenek túl ismertek, mert az RTL Klub minden fronton a "saját sztárjait" akarta "kinevelni". A sorozat későbbi népszerűsége ezt biztosította is.

A TV2 szíve joga eldönteni, hogy saját sorozat készítésekor milyen stratégiát alkalmaz. Abban biztos vagyok, hogy a Jóban-rosszban c. sorozatban is számos "amatőr" is fel fog bukkanni, mert a magyar nézők a tündi-bündi ill. büdös kölök karakterekre is szocializálva van már tévéügyileg, a honi színitanodák növendékei pedig a shakespear-i magaslatokból alászállva megfelelő szakmai tapasztalat híján nem túl hitelesen hozzák ezeket a figurákat, ergo: anyagilag is megéri befuttatni egy amatőrt (médiapartnerség címszó alatt pedig nyugodt szívvel lehet a bulvársajtó koncának odadobni).

Előzmény: Tegom_ (53)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 53

igen, de a sok gyerek meg minden

 

 

Végülsi tény, hogy akkor a bk-ba nagyon kevés szakmai tudással is be lehetett kerülni. Pesze ma már nem. De nem is ez a lényeg, a BK nagyon nagy sikert ért el, és nagyon kiváncsian várom, hogy mit tud ez ellen a kunkurencia tenni

 

 

Előzmény: Wormie (52)
Wormie Creative Commons License 2005.01.10 0 0 52

Árnyaljuk: amatőrök is voltak. Magdianyus, Vilibá, Klau, Hofferapuka, Berényi-klán felnőtt tagjai - és még sorolhatnám. Ők mind-mind diplomás színészek. Vagy nem?

Előzmény: Tegom_ (51)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 51
bk amatőrökkel kezdett, ez tény!
Előzmény: Hpisti (50)
Hpisti Creative Commons License 2005.01.10 0 0 50

Csak a pontosság kedvéért:

A Barátok közt esetében a copyright, know-how és pr nincs magyar kézben. Ezek nélkül a storyline és a dialógusok csak papírra vetett szavak.

 

Kíváncsi vagyok, hogy a Jóban-rosszban esetében ez miként van... Másik vicc, hogy egy évi 1,5 milliárd HUF-os költségvetésű napi sorozatot egy 3 milliós alaptőkéjű kft gyárt le. Kétségtelen tény, hogy manapság ez már nem hír, de a Lajtától nyugatra egy televíziós társaság vonakodna megvenni a sorozatot ilyen körülmények között. Vajh' mit mondott Kereszty kartárs az SBS Broadcasting főnökeinek...?

Meg a másik: fent nevezett vez.ig. úr igencsak ordenáré módon sértette meg a BK teljes stábját: "Ebben a sorozatban igazi színészek játszanak, nem amatőrök".

Előzmény: Klaatu (45)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 49
hehe, hamarabb indul mint ahogy ki volt írva:D
shushu Creative Commons License 2005.01.10 0 0 48
20:00, Vasárnap (január 23.), TV2
Jóban Rosszban
(Jóban Rosszban)

magyar filmsorozat

szereplő(k):
Gazdag Tibor (Pongrácz Péter)
Kerekes Viktória (Laura)
Létay Dóra (Réka)
Sághy Tamás (Nándi)
Vándor Éva (Lenke)
Lengyel Tamás (Iván)
Siménfalvy Ágnes (Irén)
Damu Roland (Előd)
Jánosi Dávid (Viktor)
Peller Károly (Csaba)
Mészáros Kitty (Barbara)
Előd Álmos (Dávid)
Fridel Fruzsina (Viola)
Várdai Anikó (Rozi)
Szorcsik Viktória (Judit)
Brózik Klári (Margit)
Gáspár Imola (Villő)

Hirtelen minden megváltozott Csillagkúton. Ebben a korábban csendes Budapest környéki faluban egyszeriben felpezsdült az élet. Mindenki a kórházról, meg a titokzatos igazgatóról, Pongrácz Péterről beszélt. Bár a faluban naponta új és új pletykák keltek szárnyra, bizonyosan csak annyit tudtak róla, hogy Pongrácz amerikai jólétét és praxisát odahagyva jött haza, mégpedig azért, hogy kórházat alapítson. Történetesen pont Csillagkúton. Megkapta hozzá a régi kastélyt, egy vagyonért átalakíttatta, aki járt már a Csillagvirág Klinikán, az láthatta, a kórház annyira szép, hogy itt még betegnek is öröm lenni. És a helyiek kedvezményesen mehetnek a modern magánklinikára, mint ahogy használhatják a kórház területén megnyitott gyógyforrás vizét is. Csakhogy nem mindenki örül annak, hogy Pongráczék klinikát nyitottak Csillagkúton. Kiváltképp nem örül ennek a helyi vállalkozó, étteremtulajdonos Várnagy Előd, akinek egészen más tervi voltak a kastély és a forrás hasznosítására. És aki most először tapasztalta meg, hogy pénzzel sem tud mindent elintézni.
Szerelmek, megcsalások, intrikák és árulások -- ezek a Csillagvirág Klinika és Csillagkút mindennapi életének kísérői. Hőseik ölelnek és ölni is tudnának. És olyanok is akadnak, akik kitartanak egymás mellett. Jóban-rosszban...
Vetítik:
TV2: január 23. Vasárnap, 20:00
shushu Creative Commons License 2005.01.10 0 0 47
Csak nem egy insider? ;)
Előzmény: Klaatu (45)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.09 0 0 46
igen, így pontos a dolog! bár az én írásomból picit más jött le.
Előzmény: Klaatu (45)
Klaatu Creative Commons License 2005.01.09 0 0 45

Tévedés, hogy a Barátok köztöt nem magyarok írják. Induláskor volt néhány arc, akik együtt dolgoztak a magyar írókkal.

Egy ilyen drámasorozat egyébként úgy készül (nálunk is és a világ más részein is), hogy van egy csapat amely csak azzal foglalkozik, az egyes jelenetkben mi történjen. Ők egyáltalán nem foglalkoznak párbeszédek írásával. A kidolgozott jeleneteket a dialógusírók munkája teszi teljessé.

Előzmény: Tegom_ (36)
pmt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 44
egy korábbi megjegyzésemet, mely bizalmat szavazott a TV2-söknek, hogy sikerül majd nekik leírni azt magyarul, h jóban-rosszban.

a tévéújságban ott figyel: JÓBAN ROSSZBAN

erről ennyit :(

a bizalom töretlen :)
pmt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 43
rosszul emlékszel, a Friends színészei már viszonylag ismert mellékszereplők és kevésbé trendi filmekben foglalkoztatott főszereplők voltak. (pl. David Schwimmer a Silicon valley-ból [jól írtam?])...
Előzmény: shushu (34)
zsákutca20 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 42

Nekem egyikük sem ismeretlen.Járok színházba.persze nem fikázok senkit ezzel csak mondom,olyat nem választanak akinek még színházi gyakorlata sincs mert nem kockáztatnak.

és a dramaturgra már nem értettem a pénzt.a pénzt arra értettem hogy ha elront valaki egy jelenetet,legyenek már annyira igényesek,hogy újraveszik.mert ha már vetélkednek valamivel és ekkora feneket kerítenek neki,akkor csináljanak minőségit.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!