Keresés

Részletes keresés

Érett Gyümölcs Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101

Csak egy félmondat ehhez a profi színészek témához.  Nem tudom, akkor hogy kerül a casting élére egy, Somorjai Tibor, akit még a BK is kivetett magából amatőrsége miatt (is)??????  Nekem ez nem a színvonalat tükrözi. Vagy itt is az érvényes, hogy aki nem tudja, az tanítja? (ill. kiválogatja?)

Előzmény: Hpisti (54)
pmt Creative Commons License 2005.01.12 0 0 100
most miért nincs ideje várni a TV2-nek? pont most? amikor egy kisebb milliárdos beruházásba húztak bele?
Előzmény: vicc (99)
vicc Creative Commons License 2005.01.12 0 0 99
eddig többen, talán én is, hivatkoztatok/hivatkoztunk a nézettségre, a tévék versenyére, stb. csakhogy a nézettséget nem úgy mérik, hogy jaj le kell győzni az ertéelklubot, hanem biza egy adag nézettség felett már nyereségesek vagyunk.

itthon bizony így mérik. mivel kétszereplős a piac, van egy nyertes és van egy vesztes. egy első és egy utolsó. egyik sem engedheti meg, hogy alulmaradjon. nem az abszolút számokkal reklámozzák egymást, hanem azokkal az adatokkal, amiben sikerült legyőzniük a másikat. (nyilván a hirdető is ott hirdet:)

mondhatnak bármit, hidd el: iszonyatosan sokat számít, hogy melyik nyer meg ugyanabban az idősávban több nézőt.

ergo miért kéne levennem egy műsoromat, amire már egy valag pénzt rávertem, csak azért mert valaki másnak a műsorát többen nézik?

igen. ez befektetés. ha nem éri el a műsor az olcsó aktív nézettségét, akkor elég hamar a délutáni sávban fogja találni magát, persze úgy, hogy a tv2 azt mondja, hogy siker volt, de eleve oda tervezték (ld., barbara show brutális vereségének kozmetiázása: "a 23-25 éves, balkezes, egyetemista lányok között azért vezetünk és nekünk ez a fontos, mert ők a célközönség")

bukásnak nem nevezném, hiszen kész szinkronnal, valószínűleg szinte ingyen szerezték meg az HBO-tól (nekik is megérte, mert náluk meg így egy picit nőtt az újabb részek nézettsége). vajon vesztett rajta a TV2?

igen, mert nagyobb nézettséggel kalkuláltak. ezért nem merték betenni főműsorba először, majd ezután ezért is tologatták összevissza. anyagilag talán nem bukás, de komparatíve igen - vagyis, ha más lett volna helyette talán nagyobb bevételt lehetett volna szerezni. (ilyen szempontból az eleinte 800ezres survivor sem volt bukás, de ha helyette 1,8M-ós lett volna a nézettség, akkor még jobban járt volna az rtl)

szerintem és így lenne racionális, ha a JR nem hozza a 1,5M nézőt - ami azt jelentené, hogy a fókusz új csúcsokat hódítana meg, akor elég hamar máshol találja majd a műsor magát. szerintem. akkor volt idő várni, most nincs ideje a tv2-nek.
Előzmény: pmt (98)
pmt Creative Commons License 2005.01.12 0 0 98
a beszélgetés e pontján, kereken 11 nappal áldozatunk bemutatkozása előtt, elérkezettnek látom az időt, hogy megkérdjem a mélyen tisztelt topiktársakat, hogy egy bizonyos kérdésről ők mint is gondolkodnak. jelesül a következőről van szó:

eddig többen, talán én is, hivatkoztatok/hivatkoztunk a nézettségre, a tévék versenyére, stb. csakhogy a nézettséget nem úgy mérik, hogy jaj le kell győzni az ertéelklubot, hanem biza egy adag nézettség felett már nyereségesek vagyunk. persze zavaró, ha partner többet profitál, de attól én még profitálhatok, ergo miért kéne levennem egy műsoromat, amire már egy valag pénzt rávertem, csak azért mert valaki másnak a műsorát többen nézik? kérdésem tehát: nem lenne jobb, ha az egymáshoz viszonyítgatás helyett (amit nem mellesleg ők maguk nyomnak, no meg valamilyen titokzatos okból az index is) inkább a valós nézőszámokkal operálnánk? (ez persze bonyolít, de lehet még tovább differenciálni is: a csatorna lefedettsége, a nézőszámmérés gyengéinek beszámítása, korosztályok, stb. illetve egy gyengítő tényező: lusták is vagyunk hozzá)

például a ViaSat3 egy kisebb költségvetésű műsorszolgáltató, többnyire készen szerzi be a sorozatait, egy részét maga menedzseli be. a költségoldalt elég jól le tudják nyomni. ehhez képest elég sokan nézik is a sorozataikat (ennek fő oka az, hogy a két kertévé ugyanazt nyomja, a királyiről meg jobb nem is beszélni, és nem mindenkinek telik HBO-előfizetésre, meg van, aki nem szereti a sport1-foci-csatornát sem, tehát lehet könnyed sorozatokat nézni). tehát én nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy a ViaSat3 szépen nyereségel... nem?... persze az ember a küzdés maga, de ha a mi topikunk szavaival "csőd" meg "bukta" lenne az egész, akkor már rég nyugdíjba küldték volna a csatornát a fiúk...

ugyanígy: a Friends nézettségét nem közép- és nagymamakorosztály nyomta fel, ők az épp az RTL-t nézték akkor, ugyanakkor így is szépen futott a szekér... bukásnak nem nevezném, hiszen kész szinkronnal, valószínűleg szinte ingyen szerezték meg az HBO-tól (nekik is megérte, mert náluk meg így egy picit nőtt az újabb részek nézettsége). vajon vesztett rajta a TV2? nem hiszem. (már csak a kokakólareklám fedezte az alapköltségeket [ ja és a kólareklám is mutatja, hogy melyik volt a tévé elé csalogatandó csoport].)

tessenek velem együtt fontolkodni... hajrá-hajrá
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.11 0 0 97

"a viasat a rémrendes - helyszínelők - família hármasugrással lendült fel, a scifi sorozatok még a rövid ideig tartó román szinkronos korszakon kívül is 'negatív' nézettsége volt. (a csatorna átlaga alatt maradtak - a ST különösképpen) "

 

 

Ez így igaz! És nézd meg most hogy rámennek a délutánra. Magnum - Baywatch - Vadmacska! Ez pont arra lesz jó hogy megemeli majd a délutánjuk nézettségét. Mert ez a kínálat lényegesebben több embernek jön be, mint mondjuk az eddig délután kínálat! Ja és a másik, hogy mindezt potom pénzből csinálják, mert ezek régi műsorok, de mégis ott van benne a vonzerő, és nagy adón már nem vonzának elég embert, de nekik pont jó, mert növekedni tudnak

 

msn-re beléptem most, beugorhatnál ha van időd!

 

 

 

Előzmény: vicc (96)
vicc Creative Commons License 2005.01.11 0 0 96
A Viasat3-at inkább a sci-fi sorozatai húzták volna, de mivel a szinkronokat Romániában készíttették, a gyatra minőség miatt a nézők fokozatosan pártoltak el a csatornától. (Ha jól tudom, a Star Trek fanclub még bojkottot is hirdetett.)

a viasat a rémrendes - helyszínelők - família hármasugrással lendült fel, a scifi sorozatok még a rövid ideig tartó román szinkronos korszakon kívül is 'negatív' nézettsége volt. (a csatorna átlaga alatt maradtak - a ST különösképpen)

A DVD kiadásról meg annyit, hogy nem a Warner hazai cége ütötte az asztalt, hogy ezt mindenképpen ki akarja adni...

annak viszont örülhetünk, hogy sorozatot szinte csak a warner ad ki és fog kiadni ebben az évben is.

Végére egy személyes megjegyzés: az utolsó és talán egyetlen sitcom ami nekem tetszett, az "Egy úr az űrből" című volt.

pedig elvétve, ugyan, de vannak nagyon színvonalas sitcom-ok most is amerikában (elég csak az emmy díj halmozó arrested development-et említeni)
Előzmény: Hpisti (91)
vicc Creative Commons License 2005.01.11 0 0 95
Nézd, nem hinném, hogy a sitcom nem működne nálunk.

magyar és külföldi, mind bukott...

Jóbarátok. Ez utóbbi elég szépen ment a tv2-n.

a jóbarátok sem ment szépen a tv2-őn.

Ha valaki látna egy ilyenben fantáziát, valami ehhez hasonló, heti 1 órás (értsd: 40 perces) "vígjátéksorozat" már talán nagyobb vonzerőt jelenthetne, mint egy 20 perces sitcom.

ilyen műfaj pedig igazából nem létezik, sajnos, bár valóban voltak sorozatok melyek feszegették a határt.

Nem tudom ki ismeri a Gilmore Girlst. Az RTL Klub vette meg, aztán lepasszolta az MTV-nek. Elkeresztelték egy rémes magyar címmel (Szívek Szállodája), úgyhogy nem is nagyon nézik. Pedig az utóbbi évek legüdébb színfoltja, szerintem.

lehet, hogy a cím rémes, de ha 'gilmore lányok' lett volna, akkor természetesen még kevesebben nézték volna. a sorozat üde, persze sok hasonló üde sorozat van még amerikában, de azokból is csak délután helypótló lehetne a kereskedelmiken. (sajnos) (szerencsére az mtv-nek viszont úgy-ahogy bejön a gilmore, ami amerikában a wb 2. legsikeresebb sorozata, és a tavaly vetített 150 sorozatból is 80. volt nézettség szempontjából)
Előzmény: Klaatu (78)
pmt Creative Commons License 2005.01.11 0 0 94

"De most a nagy kérdés: mi köze a Jóbarátoknak a "Dallasból ismerős karakterek"-et is felvonultató szappanoperához, a Jóban-rosszban-hoz???"

 

Csak beszélgetünk róla, amíg várjuk, hogy a szappan habozni kezdjék...

Előzmény: Hpisti (91)
pmt Creative Commons License 2005.01.11 0 0 93
no meg vidéken akkoriban még csak elvétve lehetett fogni. before the cabelworld...
Előzmény: Tegom_ (89)
pmt Creative Commons License 2005.01.11 0 0 92
no meg az öreg harcos: Hallo, Hallo! c.
Előzmény: Klaatu (88)
Hpisti Creative Commons License 2005.01.11 0 0 91

Sitcomot nézni ízlés kérdése, de az Absolutely fabulous a legnépszerűbb európai sorozat volt. A befejezése sem a nézőszámon múlott, hanem a főszereplő/producer Jennifer Saunders unta meg. (Btw, J.S. Amerikában is hallatlanul népszerű)

 

A Csengetett mylord és a Taxi inkább nosztalgia, mert bemutatásakor csak MTV létezett. A Rém rendes, a Jóbarátok stb. a sugárzó csatornák átlagos nézettségéhez képest volt bukás. A Viasat3-at inkább a sci-fi sorozatai húzták volna, de mivel a szinkronokat Romániában készíttették, a gyatra minőség miatt a nézők fokozatosan pártoltak el a csatornától. (Ha jól tudom, a Star Trek fanclub még bojkottot is hirdetett.)

A DVD kiadásról meg annyit, hogy nem a Warner hazai cége ütötte az asztalt, hogy ezt mindenképpen ki akarja adni...

 

De most a nagy kérdés: mi köze a Jóbarátoknak a "Dallasból ismerős karakterek"-et is felvonultató szappanoperához, a Jóban-rosszban-hoz???

 

Végére egy személyes megjegyzés: az utolsó és talán egyetlen sitcom ami nekem tetszett, az "Egy úr az űrből" című volt.

Előzmény: Klaatu (88)
Klaatu Creative Commons License 2005.01.11 0 0 90

Kis tévé, kis nézettség:)

Lehet, hogy egy heti 20 perces sitcomra nem kapcsolnának be az emberek egy olyan országban, ahol a Névshowr az egyik legnézettebb műsor:)

 

Nem tudom ki ismeri a Gilmore Girlst. Az RTL Klub vette meg, aztán lepasszolta az MTV-nek. Elkeresztelték egy rémes magyar címmel (Szívek Szállodája), úgyhogy nem is nagyon nézik. Pedig az utóbbi évek legüdébb színfoltja, szerintem.

 

Kicsit hasonlít a Northern Exposure-hoz: egy kisváros, sok szereplő, akik mind túl van karikírozva, csak a főszereplők normálisak, úgy ahogy:) Persze a GG sokkal pergőbb, mint az NE. Sőt, nagyon-nagyon pergő! A dialógusok úgy süvítenek, mint egy gyorsvonat! Még fel sem fogtad az előző poént, már a következő érkezik. Különös kreáció: remek humor, a szappanoperákra jellemző történetszövéssel. Ugyanakkor a külső forgatási helyszínek, az  igényes kivitel, és a sok állandó szereplő megdobja a büdzsét. Aki teheti, nézze! Magyarul is lement már 3 évad, jó szinkronnal. (Pápai Erika, Bács Ferenc, soroljam?)

Ha valaki látna egy ilyenben fantáziát, valami ehhez hasonló, heti 1 órás (értsd: 40 perces) "vígjátéksorozat" már talán nagyobb vonzerőt jelenthetne, mint egy 20 perces sitcom.

Előzmény: Tegom_ (89)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.11 0 0 89

a rém rendesről annyit, hogy a viaston nem ment rosszul, de az átlaghoz képest csak. Az abszolut nézőszám még igí is nagyon kicsi, minimális volt szinte, csak a viasat többi műsorát még annyian sem nézték akkor

 

A grafikonokon jól látszott, hogy sokszor kihozták nekik a 0,1%-os nézettséget!

Előzmény: Klaatu (88)
Klaatu Creative Commons License 2005.01.11 0 0 88

A Familiát tényleg vegyük ki a kalapból. Aztán nevezzük nevén Gát következő produkcióját: "TV a város szélén". Ez sem úgy készült, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Amíg az ezzel foglalkozó emberek nem értik meg, hogy hogyan is működik Amerikában, Angliában vagy a közeli Németországban a forgatókönyvírás (azaz hogyan működik jól), és nem alkalmazzák ezeket a bevált módszereket, addig eleve hátrányból fognak indulni minden megmérettetésen. Az meg már szinte vicc, hogy egy szitkomból akartak csinálni napi szappanoperát:)

 

Volt egy "Pasik" az RTL Klubon. Trunkó Bence, aki kimondottan jó, de ha lenne még mellette 4-5 jó író, együtt remekelhetnének. A Pasik ment egy darabig, de leginkább a Herndái-Bajor-Gálvölgyi hármas miatt.

 

A többivel nem értek egyet. Nem gondolom, hogy a sitcomot mint műfajt nem szeretik a magyarok. A Pusszantlak Drágám nem egy túl jó sorozat, nem tudom miért jutott eszedbe:) A Rém Rendes Család a Viasat3 egyik húzósorozata volt. De mondok még címeket, amik elég ismertséget szereztek itthon: Csengetett Mylord!, Cheers, Taxi, Jóbarátok. Ez utóbbi elég szépen ment a tv2-n. Ennek lett a következménye, a Tea és a Limonádé, illetve hogy kiadták az összes évadot DVD-n, ami azért nem jellemző lépés.

Előzmény: Hpisti (85)
pmt Creative Commons License 2005.01.11 0 0 87
meg hát a pesti kabarénak sajna csak a múltja nagy :(
Előzmény: Hpisti (85)
Hpisti Creative Commons License 2005.01.11 0 0 86
Még nem alkottunk véleményt, csak latolgatjuk a várható hatást...
Előzmény: rendi (83)
Hpisti Creative Commons License 2005.01.11 0 0 85
Pedig a sokéves tapasztalat szerint a sitcom életképtelen a hazai tévépiacon. Az 1997 előtti időszakot nem szabad figyelembe venni (Família Kft.), mert egyetlen országos csatorna volt (az is két tételben MTV1&MTV2), ami torz viszonyokat eredményezett. A TV2 próbálkozott először: a Família producere Gát György próbált sitcomot gyártani - bukás. Az RTL Klub külföldről: Pusszantlak drágám (Absolutely fabulous) - bukás. TV3 is próbálkozott számtalannal (köztük a Rém rendes család) - bukás. A Jóbarátokat sem a BK nyomta le igazából, hanem a "NAGYKÖZÖNSÉG"-et egyáltalán nem érdekli maga a műfaj. Az elkövetkező néhány évben még mindig a 25-30 éves elvonás utókezelése történik "BKP" műsorokkal (ba..ós, kardozós, partraszállós), ugyanis ez nyomja le a híres múltú "Pesti Kabaré"-t.
Előzmény: Klaatu (78)
pmt Creative Commons License 2005.01.11 0 0 84
szerintem meg még ennél is többet kell majd várni. elkezdeni egy sorozatot rohadt nehéz (nem mérhető fel, hogy mit tudnak a színészek, mit vesz be a néző gyomra sat.) a BK sem véletlenül változott annyit. ha vki látta az első részeket, az tudja, hogy miről beszélek. (a profibb színészgárda csak azért jobb, mert könnyebb alakítani, de azt is alakítani kell.) btw a Friends első részein is lehetne csiszolni, pedig ott aztán mindenki profi volt...
Előzmény: rendi (83)
rendi Creative Commons License 2005.01.11 0 0 83

Hell!

Tök vicces, hogy olyasmiről vitáztok és alkottok véleményt, amiről igazából semmit sem tudtok. Szerintem várjuk meg azt a 23-át (+néhány napot), addig nem sok értelme van.

Üdv

Tegom_ Creative Commons License 2005.01.11 0 0 82
ok;)
Előzmény: Klaatu (81)
Klaatu Creative Commons License 2005.01.11 0 0 81
Elvileg igen:)
Előzmény: Tegom_ (80)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.11 0 0 80
az e-mail címed amit megadtál valós?
Előzmény: Klaatu (78)
Klaatu Creative Commons License 2005.01.11 0 0 79

A hazai média egy eléggé zárt rendszer ilyen szempontból. Nem véletlen, hogy a JR-t azok készítik akik, vagy hogy az MTV-nél pénz jut az Életképekre.

Előzmény: Tegom_ (77)
Klaatu Creative Commons License 2005.01.11 0 0 78

Nézd, nem hinném, hogy a sitcom nem működne nálunk. A híres Pesti Kabaré "szelleme" azért csak nem halt ki teljesen. A magyar emberek ugyanúgy szeretik a humort. Nem véletlen, hogy a legnagyobb mozis közönségsikerek, a vígjátékok. Aki valami más műfajjal próbálkozik, az tuti bukta.

Biztosan készültek tanulmányok a két kereskedelmi tévénél is, és nem véletlenül készítettek sitcomokat. Szóval, bízom benne, hogy pár éven belül újra lesz!

Előzmény: Tegom_ (75)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.11 0 0 77
kik? mit?
Előzmény: Klaatu (76)
Klaatu Creative Commons License 2005.01.11 0 0 76
Én írnám, ha hagynának.
Előzmény: Tegom_ (75)
Tegom_ Creative Commons License 2005.01.11 0 0 75

"Persze a siker titkát egyikünk se tudja, ha valaki mégis, az hívjon fel!:)"

 

Te is beállnál producernek akkor? ;) Amugy igazad van, bár szerintem sitcom irányába már nem lesz próbálkozás, a mfűaj egyébként sem jön be itthon annyira, még az amerikai változat sem, nem még a magyar.

 

 

Előzmény: Klaatu (74)
Klaatu Creative Commons License 2005.01.10 0 0 74

Részemről, nagyon örülnék neki, ha a Jóban Rosszban életképes lenne. Ez mindenkinek csak a javára vállna! A nézőknek és a szakmának egyaránt.

Magyarországon nincs meg a sorozatgyártás hagyománya, pedig igény biztosan lenne rá. Hazai szereplőkkel, hazai "helyszíneken", hazai történetek. Amit a tv2 néhány éve produkált, "7-es csatorna" címmel... arról jobb nem is beszélni. Olyan munkamódszerrel, nem lehetett sorozatot készíteni... Az MTV is "Életképekre" költi a maradék pénzét! Ez utóbbi is megérne egy misét, de most inkább hagyjuk:)

 

Mert még nem is beszéltem kedvenc műfajomról, a sitcomról, amely igazán közel áll hozzám. Magyar sitcomra szükség lenne! A két csatorna korábbi próbálkozása (Tea, Limonádé) és alacsony nézettsége pár évre alaposan visszavetette ennek lehetőségét. A gyártási költségek eleve alacsonyabbak ebben a műfajban, viszont szerzői oldalról nézve sokkal nehezebb. Szvsz az említett sorozatok a megfelelő írói háttér hiányában buktak meg. Nem vették elég komolyan a feladatot! Egy ember nem írhat meg egy egész epizódot (Tea), ez a világon sehol sincs így! Egy tízfős team sem írhat epizódot (Limonádé), ha utána nincs benne poén. Semmi, amin esetleg elmosolyodhatnék egy kicsit is!

Meg azért azt is tudni kell, hogy Amerikában - ahol ennek több évtizedes hagyományai vannak - évente azért beindítanak jó pár új sorozatot, és nem biztos hogy megélik a szezon végét. Mi meg egyből Jóbarátokat akartunk. A 90-es évek legsikeresebb szériáját. Ez nem így működik.

 

Persze a siker titkát egyikünk se tudja, ha valaki mégis, az hívjon fel!:)

Tegom_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 73
mindenki elszánt. De tény hogy nagyon érdekes lesz, hogy a nézők mit reagálnak, ebből több hosszú távú következtetést lehet majd levonni más műsorra vonatkozóan
Előzmény: pmt (72)
pmt Creative Commons License 2005.01.10 0 0 72
a BK nézettsége is változott. azért a mozgástér több, mint minimális.

én csak annyit mondok, hogy elszántak...
Előzmény: Tegom_ (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!