Keresés

Részletes keresés

bonap arte Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5100

Na megvolt a tükrözés. Hál istennek semmi nincs, ettől nagyon megnyugodtam. Az aranyér duzzanat szépen látszott. Jövö hétre kaptam időpontot a műtét megbeszélésére. Remélem, hogy az ünnepek előtt megleszek aztán januárig pihi. :-)

Előzmény: barbidu76 (5099)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5099

az éhséget ne mondd, én a falat kapartam. de megérte, mert szép tiszták voltak a beleim. így jól átott mindent a doki.

 

drukkolok neked nagyon! próbálj ellazulni! már amennyire ilyenkor lehet. kb. 5 perc az egész.

 

Előzmény: bonap arte (5095)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5098

jaj az a bélmosó rémes! :(

én 5 litert ittam meg, mind az 5 tasakot lenyomtam, de a végén már majdnem hánytam.

 

nem tudom ez mennyire komoly műtét, mennyi a lábadozási idő, az orvos 3 napot említett.

bár nekem már az is "luxus" lenne.

gondolom utána azért nem nagyon lehet egy darabig ugrálni..

 

a vérképet meg fogom csináltatni, elég fáradékony vagyok mostanában. a terhesség alatt volt kevés a vasam, de szedtem bogyót és rendbe jött, az utolsó vérvételnél is jó volt az érték.

de most a vérzés miatt aggódom.

Előzmény: bonap arte (5095)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5097

Különbség van az aranyér és a végbélnyílás kifordulása között. Ha nyomsz akkor a segglyuk kifordul kissebb nagyobb mértékben de ez kis idővel visszafordul. Persze itt is a mérték a mérvadó, hogy mennyire fordul ki. Ha nagyon akkor a záróizom végett nem fordul vissza magától és tovább tart míg rendeződik vagy kis segítséggel finoman vissza lehet nyomni. A belső aranyér kifordulása jobban látható és színében is más. Ez is kintmarad a záróizom miatt és ugyanúgy vissza lehet nyomni. Ha kint van és feszül az izom végett akkor a nyomás miatt szivároghat belőle a vér ha túl vékony az érfal.

A magánrendeléseken ugyanazok az orvosok dolgoznak mint a hivatalos kórházakban. Én is magánrendelésre mentem először 7 ezer forintért és ugyanez az orvos fog műteni a kórházban tb kártyára. Így maga a műtét nem kerül pénzbe és az egyéb kórházi költségek sem. Egy huszast rászánok még hálapénznek. Már ha jól sikerül a műtét.:-))

Előzmény: Celica GT4 (5096)
Celica GT4 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5096

hölgyek urak segítsetek légyszi, 3 hét telt el a  gumigyűzés óta, de most is ugyanúgy kidudorodik wc zéskor aztán azonnal visszahúzódik, pont mint amikor észrevettem hogy gond van! ez most normális, vagy idő kell neki vagy mi az isten van ilyenkor? Én is magánredelésben voltam és szintén 45ben van eddig....

Előzmény: Cinkefej (5085)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5095

Én most este 6 órakor ittam meg az utolsó liter sós vizet. 3 óra alatt 3 litert kellett meginni így mosttanra már kitisztultam rendesen. Reggel fél nyolcra megyek a tükrözésre aztán megmondják mikor lesz a műtét. Jó lenne ha bentfognának mert még az ünnepek előtt jó lenne felépülni is belőle.

Olyan mocsok éhes vagyok, már két napja alig ettem valami szilárd kaját.

A kúptól egészen biztosan nem múli el az aranyér. Nekem már gyerekkorom óta hol érződött hol nem. Mindenfajta kúp, krém sem segített. A vérképet csináltasd meg mert ha azt érzed, hogy fáradékony vagy és hamar elfogy a levegőd akkor gyanús a kevés vas.

Én egy erős fizikumú ember vagyok de amikor 1 volt a vasam a minimális 12 helyett akkor tíz lépcsőfok után ziháltam és úgy éreztem, hogy hiába veszem a levegőt nem telítődök oxigénnel.

 

Előzmény: barbidu76 (5092)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5094

Köszi a tippet!

Most elhasználom a reparon-t ami van itthon, a kúppal vagyok inkább meglőve..jó lenne egy szteroidmentes.

 

ha elfogy a zabkorpa, akkor kipróbálom lehet amit írtál a kölespelyhet.

utána egyébként még rendesen eszel, vagy csak ezt eszed reggelire?

Előzmény: Cinkefej (5091)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5093

a tükrözéstől ne félj. (végbél) nem egy jó érzés, de igazából nekem inkább a hasam fájt. ki lehet bírni, én a szülés óta minden fájdalomtól rettegek, szerintem ez is bejátszik.

viszont előtte v. színűleg lesz egy jó kis bélmosás.

én keményen koplaltam a tükrözés előtti napon, de azt mondta a doki hogy nem kellett volna ilyen szinten..(reggel egy vajas kenyér, utána másnap reggelig semmi, csak folyadék, és a bélmosó) így viszont gyönyörűen látható volt minden.

nem kockáztattam.

 

nekem a vécézés annyira nem kellemetlen azon kívül hogy mindig szívrohamot kaptam ha megláttam a papíron a vérdarabokat.

 

Előzmény: Cinkefej (5090)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5092

sajnos ettől tartottam, valószínűleg nálam is vérszegénység lépett fel. elmegyek majd laborra mindenképp'.

 

kicsit bizonytalan vagyok, mert kétlem hogy egy kúp hatására elmúlik 1 hónap alatt a belső aranyér, na jó van még a fűszerszegény kaja meg a többi, de akkor is..

ill. a vastagbéltükrözést is csak akkor kell megcsináltatnom a sebész szerint ha nem múlik el.

most egyelőre várok, viszont amit felírt a doki kúpot attól nem vagyok elájulva a szteroid miatt.

Előzmény: bonap arte (5089)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.04 0 0 5091

Instant kölespelyhet eszem reggelre joghurttal, attól mintha lazább lenne a székletem. (Lisztérzékeny vagyok, búzát és egyebet nem ehetek) Illetve tényleg rengeteg vizet kell inni, napi 2 lites sem elég a megfelelő széklethez! 

Sperti krémet szoktak a kismamák használni, vénynélküli.

Előzmény: barbidu76 (5088)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.04 0 0 5090

Egyáltalán nem fáj a műtét, ahogy írtam az elmlt 3 hétben 2-szer is voltam. Az injekció kellemetlen, a többit nem is lehet érezni már. Utána fájdogálhat, de az semmi már ahhoz képest, amit egy-egy vécézéskor átélhetünk az aranyér jelenlétekor. Ma megyek kontrollra, szövettan rendben, remélem ma már semmit nem találunk. Tükrözésen viszont még nem voltam, de nem is volt indokolt, mert nem véreztem korábban soha sem. Én a tükrözéstől parázom :-)

Előzmény: bonap arte (5089)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.04 0 0 5089

Én most megyek pénteken tükrözésre. Nekem a doki múlt héten írt fel kúpot, valamilyen barna színű, csokoládészagú, hydrocortisonos hatóanyagú. Búzakorpát is írt fel mellé ami valóban lazábbá tette a székletet de valamiért ettől két napig nem kellett wcre mennem.

Nálam műtét lesz mindenképpen mert wczéskor durván vérzek. A doki is megmondta, hogy egyértelműen az aranyér vérzik amikor kifordul. Csak mondta, hogy mindenképpen ajánlatos feljebb is megnézni.

Amúgy meg semmi, nem fáj, nem is látszik kívülről csak nagyon kellemetlen a wcn, hogy kifordul és összevérezek mindent. És általában mindig így télre lesz durva a vérzés. 

Nyáron szinte sosem csak max egy-két csepp de az is 3 havonta. Ugyanúgy kifordul de nem vérzik.

Vastablettát kell szednem mert a vérképemben szinte negatív volt a vastartalom. Férfiaknál 13-32 közöt kéne lennie és nekem 1 volt. Ez volt tavaly decemberben aztán vasinjekcióval meg tablettával sikerült feltornászni 19-re. Azt, hogy most, hogy állok vérképileg nem tudom mert júliusban voltam utoljára vérképen. Majd most kiderül de biztos, hogy 5 alatt leszek

Előzmény: barbidu76 (5088)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 5088

Azt szeretném kérdezni, hogy tükrözést nem csináltak neked?

ill. a zabkorpa is jó v. csak étkezési búzakorpa?

Amit felírt a doki kúpot, abban van szteroid?

Előzmény: bonap arte (5081)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 5087

Sziasztok!

 

Belső aranyeret állapítottak meg nálam. (tükrözés)

Nem fáj, néha kellemetlen, ill. vérzés szokott lenni, de alig észrevehető.

 

Viszont a doki szteroidos kúpot írt fel, állítólag nagyon hatásos, kibírnám ha szedni kéne, de még szoptatok.

Így nem merem kiváltani a receptet.

Van-e esetleg valami csodakúp, ami nem tartalmaz szteroidot és ugyancsak jónak mondható?

Krémet a Reparont mondta.

 

Köszönöm!

Cinkefej Creative Commons License 2013.12.02 0 0 5086

A krémek, kenőcsök nem érnek semmit sem, előbb-utóbb műtét lesz a vége. Jobban is teszitek ha elmentek, mert a végén sokkal többel köthetitek be! Nem fáj, nem kell parázni, 5 perc az egész és megoldódika gond és baj!

Cinkefej Creative Commons License 2013.12.02 0 0 5085

Sziasztok!

 

 

Nekem az elmúlt 3 hétben 2-szer is megműtötték az aranyerem. Először volt egy belső, amit kivágtak - gondolom, mert szövettanra is elküldték -, aztán egy külső is, amit meg elszorított a doki.  Annyira nem fáj ez, csak az injekció szar érzés. Utána rá egy hétere - múlt héten - egy vérrög is felbukkant új szereplőként, amit megmetszett a doki, újabb injekció és most gyógyulgat. Nagyon lassan húzódik vissza és a 3 héttel ezelőtti gyűrűzés vagy nem tudom mi eredménye sem az igazi még...A konzultáció természetesen magánrendelésben, a műtét meg az orvos kórházi rendelési idejébenben, ahol pénzt is KÉRT érte a doki! No comment. Eddig ez 45 ezremben van :-(( Augusztus végén voltam SZTK-ban is, mert nem akartam pénzt adni ezért és már akkor éreztem, hogy szerintem aranyerem van, de a proktológus szerint az széklet volt :-) Ja, széklet, amit most meg is kellett műteni :-) 
Aki bármit is észlel menjen el, ne várjon, én is ezt tudom javasolni, egyáltaklán nem fáj a beavatkozás, csak az injekció kellemetlen, de nem fáj. Sokkal jobban tud fájni az aranyér vagy a vérrög.

3x_ Creative Commons License 2013.11.29 0 0 5084

Nekem aztán van tapasztalatom: eddig 6-szor csinálták a gumigyűrűzést, ebből 5 lényegében problémamentes volt, maga a beavatkozás 15-20 másodperc, vagy én érzékeltem ilyen rövidnek, mindenesetre 1 percnél nem volt hosszabb. Nem tudom, kinek milyen a fájdalomtűrő képessége, nekem közvetlenül utána qrvára fájt, de még fájdalomcsillapító sem kellett. A gyűrű 2-3 nap után esett le, egyszer meg is találtam, nagyon picike.

 

Viszont legutóbb valami bacit elkaptam és pont akkor lett hasmenésem, amikor leesett a gyűrű. Na ettől óvakodjon mindenki! Sugárban jött a vér (legalábbis úgy tűnt, mint utólag kiderült a vérleletem alapján olyan sokat nem vérezhettem). Nagyon beszartam szó szerint és átvitt értelemben is és végül a kórházban kötöttem ki az ügyeleten, ahol eltöltöttem 3 napot. Végül is ez is begyógyult magától, csupán vérzéscsökkentő gyógyszert adtak, szájon át. A lényeg, hogy a doki szerint 100-ból 1-2-nél úgy esik le, hogy az ér nem gyógyul be, és akkor elég rendesen tud vérezni. Ezenkívül 1000-ből egyszer előfordul, hogy annyira vérzik, hogy azonnal műteni kell. Szerencsére az enyém nem ilyen volt, csak az ijedség volt nagy.

Előzmény: Törölt nick (5077)
kevita59 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 5082

Sziasztok!

Már nagyon rég jártam az oldalon, ami annak köszönhető, hogy egy jó ideje nem volt problémám. Röviden egy jó ideje, végbélberepedést diagnosztizáltak nálam a proktólogián, a végén mütétet javasoltak, de egy nagy nevű orvos tanácsára nem vágtam bele. Egész nyáron jól voltam, most két hete elég erősen megint vérzett az aranyerem, aztán két hétig semmi, ma megint. Próbálok olyan ételeket enni, hogy ne erölködjek, de a mai nap felért egy szüléssel. Meg is lett az eredménye. Nincs valami tipp, mivel kezeljem, nem akarok orvoshoz menni, megmondom öszintén nagyon, félek, hogy megint műtétet javasol. Sok jót, de sok rosszat is olvastam ezzel kapcsolatban. Aki tud valami jót, írja már meg. Köszönöm!

bonap arte Creative Commons License 2013.11.27 0 0 5081

Ma voltam vizsgálaton. A helyzet a következő, a zárójelentésből...az anusnyílás külsőleg ép, ujjal elérhető magasságban durva kóros elváltozás nincs. 3-és 5 óránál jelenleg is vérzékeny gyulladt aranyeres csomók láthatók, különösen az 5 óra irányában lévő vérzik.

 

A doki szerint műteni kell majd. Írt fel hydrocortisonos kúpot és étrend kiegészítőnek búzakorpát. Beutalt gasztróra, hogy megnézzék feljebb nincs-e gond. Ez nem biztos, hogy jól fog esni.:-))

Most két hétig kúpkezelés aztán vissza kontrollra és akkor beszélünk a műtétről, hogy miképp.

 

Napi két kanál búzakorpa, fűszermentes kaja, hogy könnyebb legyen a retyón. Pár nap után leírom, hogy használ-e a kúp meg a korpa.:-)

Előzmény: bonap arte (5080)
bonap arte Creative Commons License 2013.11.23 0 0 5080

Én jövő hétre jelentkeztem be vizsgálatra. Idestova már 40 éve van aranyerem és mostanra döntöttem úgy, hogy csináltatok vele valamit. Az öregapám mondta aki 96 évesen halt meg....nem gond ha van aranyered csak tudni kell kezelni. Neki 60 éven keresztül volt de mégsem abba halt bele. Nálam már az a gond, hogy egyre sűrűbben és gyakrabban vérzik. Meglátjuk mi lesz jövő héten. Nem fáj de székeléskor kifordul és vérzik. Nem tudok máshol rendesen wc-re menni mert kellemetlen. Itthon elvégzem a dolgot aztán letusolom és finoman visszanyomom és onnét kezdve semmi problémám vele. Legelsőnek gyerekkoromban éreztem és akkor fájt is. Az idő teltével, hol előjött hol hosszú hónapokig semmi. Az utóbbi 20 évben napi székelés után tusolás, visszanyomás. Először csak kissebb aztán nagyobb mértékben. Nyáron szinte sosem vérzik, de ha beköszönt a hideg akkor egyre sűrűbben. Nálam az a gond, hogy kemény a széklet, egész életemben ha 10 x volt hasmenésem. Ez nagyon kihat rá.

Szóval jövő héten már többet tudok mondani. Valószínű, hogy késelés lesz a dologból de majd meglátjuk. :-)

rmg Creative Commons License 2013.11.23 0 0 5079

Kedves bajtársak

A kovetkezo gonddal irok ide tobb szem tobbet lat alapon mert csak hetfon tudok menni vissza a belgyogyászatra sajnos.. 23 éves ferfiu ember letemre e hét szerdan mutottek (helyi erzestelenites + szike combo) aranyerrel imaron 5. alkalommal, lassan jubileumi magassagokba emelkedik egy- egy ilyen esemeny rangja : D. Szoval eltelt 3 nap, es azert aggodom mert meg mindig erzem az aranyeret amit felvagtak, csak mar nem reagal a fajdalomra. Mennyi ido alatt kellene ennek elsorvadnia/visszahuzodnia, eltunni a ****ba? Normalis hogy meg mindig ott van?:O Koszonom barkinek a valaszat, es kitartast kivanok annak akinek jelenleg is vegbeltaji fajdalmai vannak.

Celica GT4 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 5078

Sziasztok!

 

Nekem tegnap helyeztel fel gumgyűrűt, ami kb 24 óra múlva az első széklet ürítéssel távozott is az elhalt viszérrel együtt.

Annyi idóta, gyökér, barom állat ír össze vissza ezen a  fórumom és mivel én anno sehol egy értelmes leírást nem találtam ezért most megteszem hátha segíthetek másokon!

Szóval:

ami a  legfontosabb ha észre veszed hogy aranyered van ne várj vele, mert ahogy a lyukas fog így az aranyér se gyógyúl meg magától de ha időben kezelik, akkor ugyan hazugság hogy fájdalom mentesen, de a műtéthez képest elenyésző fájdalommal jaró gyűrűs módszerrel orvosolható a  probléma.

Nekem belső aranyerem volt, széklet ürítés után közvetlenül egy kis kidudorodást vettem észre, ami dolgom végeztével azonnal visszahúzodott, tehát alapból nem lehetett észrevenni. Sosem fájt, SOSEM vérzett, nekem annyi jele volt hogy elkezdett viszketni, de ez is csak a napoban, ezért is jártam utána hogy mi lehet a  gond. Felhívtam egy orvost találomra az internetről, ha valaki rámír nagyon szívesen elmondom az elérhetőségeit. Egy szerdai napon beszéltem vele először telefonon, másnap délután 3ra kaptam időpontot, 4 órakor már az autóban "ültem" és vonultam haza, gyűrűvel a hátsómban. Az mondjuk egy érdekes ülés volt hazáig, ha lehet vigyetek sofőrt és specko párnát a hazafele útra hogy ne nyomja a fenekedet az ülés. Most amikor ezt írom 32 óra telt el a felhelyezéstől számítva, ahogy írtam már kb 8órája távozott a gyűrű, nagyon féltem az első széklettől, sőt rettegtem, de elmondta az orvos hogy nyugodtan egyek igyak ahogy eddig a lényeg hogy nem szülni járunk a  wc-re... szóval nagy nehezen sikerült összeszednem magam fejben és megtörtént a dolog minimális vér kíséretében távozott a gyűrű. Azóta igazából egy picit mint ha szúró fájdalmat éreznék ami nem csoda hiszen varrasodik gondolom a beavatkozás helye. Még nem tudtam elérni az orvost, de kicsit izgultam hogy 24óra után normális e hogy lejön a gyűrű, egyébként az mert csak akkor tud lejönni ha elhal a viszér... az orvos1-2 napot mondott, de hát ugye mégis van bennem egy kis ideg. 1 hét mulva vissza kell menenm, kennek a sebre valami speckó krémet, igazából a beavatkozás kb 15perc vizsgálattal együtt, plusz 1 hét mulva egy kontroll ennyi.

Az első este nem aludtam, aki azt mondja fájdalom mentes az kurva nagyot hazudik, lehet vannak terminátorok, nekem fájt de ki lehetett bírni, másnap délelőtt már nagyon jót aludtam. Remélem hamarosan elmúlik ez szúró fájdalom és minden rendben lesz, ha valakit érdekel hogy alakultak a  napjaim nagyon szivesen mindent elmondok.

 

ui: így kell egy 2 forint 20 filléres gumitömítésből 40.500forintos gumitömítést csinálni :DDDDD

a lényeg hogy működik a dolog...

 

Előzmény: Törölt nick (5077)
Pennysta Creative Commons License 2013.11.21 0 0 5076

Mielőtt kikiáltotok főgonosznak, el szeretném mondani, hogy Elvirának ez a stílusa és Ő érti. Nem fogja zokon venni elhihetitek. de majd meglátjátok, amikor ideír majd. Addig meg ha visszaolvassátok az írásait, akkor látjátok, hogy Ő ilyen, nagy szájú, de csupa szív csajszi.

monica2 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 5075

TELJESEN EGYET ÉRTEK VELED! :)

Valószinűleg nem tudja miről beszél! :) -vagyis ir! :)

Előzmény: szepi111 (5074)
szepi111 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 5074

Tök jó lenne ha ismét elhúznál innen mint legutóbb, a kitalált és alpári stílusú hülyeségeiddel együtt...

 

Nem is kell válaszolni, előre borítékolom hogy azt írnád hogy ezt most miért mondom, te nem is hazudsz :):)

Előzmény: Pennysta (5073)
Pennysta Creative Commons License 2013.11.20 0 0 5073

Szia Elvira!

Meggyógyultál már? Tudsz már egy jóízűt szarni, vagy még mindig a csempét vakarod két irdatlan fosás közt? Remélem nem kell már 2 nap 2 éjjel szülnöd és a végbeled is tágult annyit, hogy hashajtó nélkül is tudj létezni. Őszintén remélem, hogy a magán életed is rendbejött és ha szex közben egy hevesebb ujjacska a végbeledbe csúszik, akkor nem gurulsz le az ágyról sikítva és küszködsz az irdatlan fájdalomtól órákon át. Jó lenne ha írnál egy beszámolót, mint régi műtétes.

Minden jót kívánok!

Előzmény: szilasielvira (4784)
monica2 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 5072

Nagyon szívesen!

Kívánom neked mi hamarább gyógyólj meg!

Előzmény: Törölt nick (5071)
Pennysta Creative Commons License 2013.11.18 0 0 5070

Arra gondoltam, hogy lehet van egy kisebb bélelzáródásom. Olyan tüneteim vannak, hogy: nagy,püffedt, fortyogó has, hasmenéses gyomorgörcs érzet hullámokban. Tehát az igazi nagy ürítés hiányzik. Székelés után nincs ürítettség érzet, csak feladom már az erőlködést. Nagy nehezen jön ki nagyon kevéske széklet, ami vékonyka és elég híg. Folyamatosan feszül a hasam és az utóbbi hetekben egyre nagyobb lett. Nem tudom hogy indíthatnám meg a dolgot, valakinek van valami ötlete? Amikor nyomok és kifingódik egy kis gáz, akkor is érzem, hogy nem az igazi a  dolog. És sajnos hónapok óta ez megy már.

Valakinek valami ötlet?

monica2 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 5069

Szia!

Én nem azt mondom hogy felejtös csak hogy én igy jártam sajnos!Igazából én csalódtam a magán rendelésben!De mivel minden eset más és más és ami nekem nem vállt be az lehet neked bevállik! :)

Előzmény: Törölt nick (5068)
monica2 Creative Commons License 2013.11.17 0 0 5067

Szia!

 Ne keseredj el én öszinte szólva 5 orvoson voltam túl  a 3 év alatt mire végre az utsló helyre hozta a betgségem! És szinte Budapesti viszonylat az összes jónak feltűntett magán rendelésket megkerestem de helyzet egyre csak rosszabb lett számtalan mütét,meg annyi fájdalom ,kín,meg annyi vizsgálat és még jutott abbol is hogy még én voltam letolva hogy nem tudok meg gyógyulni! Hát köszönöm szépen,mintha én tehettem volna a sok elcseszett műtétert amit csináltak velem! És lám csodát egy kedves ismerösöm ajánlott egy állami intézményben dolgozó sebészt aki a pályája eljén jár és még aza fontos neki hogy az emberek meg gyógyuéjanak és nem pénz!-és tessék meg műtött és azota kutya bajom! Ugy hogy nekem meg vana véleményem a fantasztikus agyon hírdetett pénz lehuzós magán rendelésekböl!:)

Neked annyit tanácsolnék hogy keresd meg azt az orvost aki tényleg foglakozik a bajodal!

Előzmény: Törölt nick (5066)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!