Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2006.12.25 0 0 566

Könyv címét megadtam:AB0 terv

A másikat is korábban:Tóth Gábor Beteg táplálékaink (pontos cím)

Nem a kergemarha kórra.

Az előadásában szólt róla, a könyvét még nem olvastam el, de megteszem, és akkor megmondom, de ajánlom ennek ellenére is, nem beszélve a fentebb mondott, már túlhaladott információkról.

Sajnos, bár Te még tovább bírtad, mint mások, nem igen hagyod magadat kizökkenteni ebből a téves tudati állapotból, mely abban ringat téged, hogy  "Ez így helyes" (Daniel Qiunn: Izmael) Annál inkább is ajánlom Neked ezt a könyvet, mert a szerzjőe is úgy gondolkodik, mint amit Te gondolkodsz ezekről. Mindezek ellenére én zseniálismak tartom a könyvét. Más okból. De ehhez el kell olvasni.

Nem neheztelek sem rád, sem másokra, azért, mert nem tudtok elszakadni a dogmáktól, melyek a civilzáció-vallás alaptételei. A tisztánlátáshoz meg kell ismerkedni a másik oldal érveivel is. Valami oka csak van annak, hogy minden ember beteg, és ez nem túlzás!

Vegyük a te "biológiai tényeidet":

Tegyük fel, hogy iagazad van. Mégis miden emberfia jobb állapotba kerül, aki elhagyja az állati dolgokat, és azok kerülnek a legjobb státuszba, akik valóságos, nem hazug alakjukban fogyasztják az isteni ételeket.

Előzmény: Leszi76 (562)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.24 0 0 565

Boldog Karácsont kívánok én is Neked! :-)

 

 

Előzmény: Leszi76 (563)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.24 0 0 564

 A szégyen külsőnk disszonanciái miatt valóban fontos ok, amiért az ember egy méreghez fordul inkább, mint undort keltsen. Sok olyan embert ismertem, akinek tele volt a teste kelésekkel, és évtizedek múltán is hordozták ezeket, vagy "maguktól" elmúltak. Amíg nem voltak szteroidok, addig is éltek emberek. A szteroidok, nem isten adományai. Éppen most mondja feleségem, hogy a szteroidok elvékonyítják a bőrt. És még sokmindent tesznek, ami csak később derül ki. Az embernek tovább kell tekintenie, mint a közvetlen kellemetlenség.

 

Bár válaszra sem méltatsz, te egy agyament orvosi eset vagy! Remélem hátralévő életed fájdalmas kelésekkel a testeden éled le! Így, Karácsony napján!

Az őskorban mennyi volt az átlag életkor, te, nagyon okos!? És most mennyi?

Miért? Mert füvet legel az emberiség? Vagy mert fejlődött az orvostudomány?

 

Ekkora bun-kót, mint te vagy!

Isten meg nagy betű! Te meg kicsi betűs lettél.

Mit erőszakoskodsz itt? Szánalmasan primitív vagy, minden emberi érzéstől mentes.

Jó legelést, nagyon sajnálom hogy találkoztunk, te beteg emberek megszomorítója!

Éljen a rántott hús, zsírban sütve, az oldalas, a hurka, a kolbász!

Remélem, a fenyőfádat nem dobod ki, talán feltalálsz benne egy új vegyületet a beleidre.

Előzmény: Stoner (560)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.24 0 0 563

MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

 

Leszi76 Creative Commons License 2006.12.24 0 0 562

Mondok valamit. Az ember a fogazata, a gyomra, a bélcsatornája felépítése alapján a mindenevők csoportjába tartozik, vagyis állati és növényi eredetű táplálékok fogyasztására rendezkedett be. Ez egyszerű biológiai tény.

Elképzelem a különféle bennszülött törzseket, akiket a civilizáció nem érintett meg, és akik évszázadok óta ez alapján élnek (egy kis növ.term., egy kis halászat-vadászat), s valami csoda folytán mégsem betegek. Miért?

Na és mi van a húsevőkkel? Ők sem ehetnének húst? Elképzelem szegény oroszlánt, ahogy a szavanna füvét legeli.

 

Növényi termékek úgyszintén okozhatnak immunreakciókat. Lásd pl. az általad említett kókuszdiót, paradicsomot, babféléket stb. stb.

 

A "vízimajom-elmélet" a nevéből adódóan csak egy elmélet. A mutáció nem mindig rossz. Szükséges volt az evolúció, a környezethez való alkalmazkodás folyamán.

 

AB0 terv. Ami számodra sem szentírás. Ahogy már leírtam, a szerző nem támasztotta alá megfelelően az abban leírtakat.

 

Nem a reklám helye? Nem a könyv címét kérdeztem (mivel nem is adtad meg, így el sem bírom olvasni), csak egy vírusbetegségnek a nevét.

Csak nem a kergemarhakórra gondoltál?

Előzmény: Stoner (561)
Stoner Creative Commons License 2006.12.24 0 0 561

Szia!

Csak rövidítve:

Ezért, nem tartom őket szentírásoknak.

Ha számodra nem szentírás, akkor nekünk miért kéne hogy az legyen?

Nem kell. Elmondtam, hogy a benne foglaltak növényekre vonatkozó részét megfelelőnek tartom. Ezt használom és jó. Az alapelv zseniális és sokat segít abban, hogy magunkat elhelyezzük a világban.

 

hogy az állati származékok génhibát okozzanak!? Van erre valami konkrét bizonyíték, vagy ez is csak feltételezés? Mert nekem az nem elég!

Minden génhibát okozhat, ami ellentétes a sztervezetünkkel. Gondolj csak a mérgező anyagokra, többek közt a "gyógyszereitekre". Szerencsétlen esetben ezzel a saját örökítő mechanizmusodat is rosszabb állapotba helyezed, mint amilyen volt. De borítékolom, hogy minden le van írva az összes hatásról a sejtek memóriabankjában, ezért valamit minden meg fog változtatni. Az állati származékok mindegyike súlyos teher az emberi szervezet, így az immunrendszer számára is. Miért gondolod, hogy ez érintetlenül hagyja a génjeidet? Mikor Czeizel azt mondta: ..."ha ártani tudunk, javítani is tudunk rajta..." Akkor ez elég kell hogy legyen ennek megértéséhez. Mint mondtam, az onkológus hölgy kimondta, amit eddig egy orvos se mert, hogy a hús és minden állati termék allergiás reakciókat vált ki az emberi szervezetben. Sőt, korábban arról is felröppent híradás, hogy ráadásul a drogokhoz hasonló függőségekhez is vezet. Nem kérdezd a pontos címet és linket, mert én minden fontos információt megjegyzek, de ritkán jut arra is  energiám, hogy a forrást is megjegyezzem. Az onkológus hölgy kivátel, mert elkértem a telefonszámát is.

 

Vagy valamelyik ágon mutáció lépett fel, aminek következménye a viselkedés és vérmérséklet megváltozása lett."

Ez is mind csak feltételezés, sőt a science-fiction határait súrolja!

MEgint olyasmit idézek, aminek még magam se tudom a nyomát, de volt egy film a "vizimajom elmélet"-ről az egyik tudományos csatornán. Akkoriban romlott el a videomagnóm, ezért elveszett a felvétel. Azóta is hiába próbálom fellelni. Abban esett szó ilyesmikről. Egyébként, pedig antropológiai filmekben sok szó esik a mutációkról. Ezek nagy része a táplálkozás általi mutációkkal kapcsolatos. Akár az agytérfogat "hirtelen" növekedése, vagy a fogazat változása, a beszéd mechanizmusának kialakulása, stb.

Csak egy egyszerű, általad is ismert tényt szeretnék említeni, amint a vércsoportok kialakulása. Az A vércsoport, pl. a letelepedés, és a nagyrészt növényeken alapuló táplálkozás révén alakult ki. A vércsoprt-téma szigorúan idetartozó, mert az immunrendszerrel kapcsolatos.

 

" .. Amint már tudjuk, az autoimmun betegségek genetikai meghatározottsága igen erős. valaki kérdezhetné: "Édesanyádnak ugyenez az autoimmun betegsége volt?..."

Mint már mondtam, soha nem volt autoimmun beteg rajtam kívül a családban. Még csak hasonló tünetei sem voltak senkinek.

Vannak olyan rejtett génhibák, melyek a közegészség mai szintjén nem számítanak betegségtüneteknek. Nem feltétlenül az édesanya által közvetítődik ez a génhiba, de talán ez a gyakoribb. Lehet, hogy a te speciális esetedben egy korábbi rokoni ágon találhattunk volna valamilyen nyomot, de akkoriban még valószínűleg még annyira sem tudtak erről a betegségről, mint ma. Az se megszokott, hogy valaki ilyen figylemet fordítson az egészségre, minden családtakjának egészségére, és a felmenőinek egészségére, mint mondjuk én.

 

Mindhárman 0-ás vércsoportúak voltak, én is az vagyok. Köztudomásúan ez a vércsoport jobban ki van téve ennek a betegségnek."

Három hölgy eléd áll, s te máris levonod a konzekvenciákat! Nem helyes!

Köztudomású? Én még ilyen tanulmányról nem hallottam, ami alapján ezt megállapították volna. Hol olvastad? Vagy ez is a könyvben van benne?

AB0 terv, ami a vércsoport témáról szól.

 

marhákban fordul elő, összefüggésbe hozható az aut.-nal."

Melyik az az "egyfajta vírusbetegség"?

Nem a reklám, helye: Olvasd el!

 

/Szigorúan bizalmas/ Mindez a nyersételek után nem jelentkezik."

Egyelőre beérem ezzel a válasszal is. Nem kérhetem, hogy leírd a pontos mechanizmusát, bár szívem szerint arra lettem volna kíváncsi.

Melyik mechanizmusra gondolsz? Másoljam ki az egész cikket? Amennyit fel tudok idézni, a fehérvérsejtek száma ugrásszerűen, a duplájára emelkedik a főtt ételek hatására. Egyesek ezt a természetes fáradtságnak gondolják, holott betegség. A könyv is írja, hogy egy konvencionálisan táplálkozó ember szinte egész nap lefoglalja az immunrendszerét, csupán a táplálkozásával, ami abszurditás. Rengeteg energiája vész el miatta, ezen kívül egy kósza kórokozó akadálytalanul bejut a szervezetbe, mert az immunrendszer nem tud elbánni vele. Ez az oka a "nevezetes napok" körüli járványos betegségeknek. Mindössze éjszaka tud valamelyest foglalkozni "folyó ügyekkel", mikor az emberek "nagyobbik része" nem táplálkozik...

Itt is csak azt tudom mondani, hogy el kell olvasni! Megrendelhető a neten.

 

Előzmény: Leszi76 (556)
Stoner Creative Commons License 2006.12.24 0 0 560

Sokan vannak, akik az én segítőkészségemet, és a rossz megoldások elutasítását lenézésnek vélik. Ezt nem szeretném, hiszen együttérzek mindenkivel, akinek nincs több információja önmagáről, ezért, elkeseredésében a "szükséges" rosszat választja. Csupán azért vagyok még itt, mert tudnotok kell, van más megoldás.  Pedig, látom, hogy útban vagyok, hadd folytatódjon minden úgy, ahogyan ti akarjátok. Félek, nem tudjátok, hogy magatoknak ártatok a legjobban vele. Az a szemlélet, amit én mindennapos gyakorlattá tettem az életemben, majd csak évek múlva válhat az orvosok nagyobb része által alkalmazva a klinikai praxisban is.

Mindenféle tünetet meg lehet oldani a természet segítségével, mint ahogyan a tünetek, nevezzük őket betegségeknek,  a természet törvényeitől való felelőtlen eltérés következményeiként jelenkeznek.

Az az alternatíva, amit én türelmes és hosszadalmas kísérletezés során felépítettem, de nem csak én, hanem sok más ember, szétszórtan a bolygón, számos más "betegség" eltüntetésére is alkalmas. Az önmegfigyelés, a természet tisztelete és annak feltétlen elfogadása, amit a természet megenged és megkövetel tőlünk, a tudás megszerzése, ami mindehhez kell, eljuttat minket évek múltán a betegségek nélküli, boldog élethez. A szégyen külsőnk disszonanciái miatt valóban fontos ok, amiért az ember egy méreghez fordul inkább, mint undort keltsen. Sok olyan embert ismertem, akinek tele volt a teste kelésekkel, és évtizedek múltán is hordozták ezeket, vagy "maguktól" elmúltak. Amíg nem voltak szteroidok, addig is éltek emberek. A szteroidok, nem isten adományai. Éppen most mondja feleségem, hogy a szteroidok elvékonyítják a bőrt. És még sokmindent tesznek, ami csak később derül ki. Az embernek tovább kell tekintenie, mint a közvetlen kellemetlenség. Ismerek olyan embert, akinél a beleit tették tönkre a szteroidok. Most gondolok rá, hogy ő is valószínűleg valamelyik autoimmun tünet áldozata. Ő sem volt hajlandó semmit elfogadni abból amit mondtam neki. Inkább elviselte a rohamok általi kényszerszabadságokat, mint olyasmibe fogjon, amiről nem tudott semmit. Ok. De utána lehet olvasni. Az itt elmondottak alapján körül lehet nézni, más megoldások után.

Előzmény: Kretyó (558)
Stoner Creative Commons License 2006.12.24 0 0 559

Köszönöm a türelmes válaszodat!

A "mégis kijönnek a tüneteidre":

Úgy is elég sokat írok ide és máshova is. Meg a saját könyveimbe is.., de ha Te mondod, szívesen elsorolom, hogyan javultak a tüneteim...

 Szóval, ettől most eltekintve, volt ennél sokkal rosszabb is, mikor éjszaka 1 órakor, már nem bírtam a dagadt lábujjaim fájdalmát és viszketését, ezért lesétáltam a forráshoz, a pisztrángmedencékbe és ott álltam a 10 fokos vízben pár percet. Ezzel sikerült a folyamatot időlegesen eltérítenem. Miközben próbáltam megérteni az élet törvényszerűségeit, a saját laborom (testem-elmém)falai közt, kidolgoztam egy rendszerelméletet, és elneveztem Folyamatok Tudatá-nak. Ez a szindróma jól tükrözi azt a hatást, amit a gyógyszerek (amit tényleg tudnak segíteni) és a gyógyfüvek elvégeznek. Ez, pedig egy folyamat eltérítése. Nyugdíjba jövetelemtől hozzáfogok ennek a könyvnek a befejezéséhez, mert igen nagy munka van még benne. Azt hiszem ennek a gondolatmenetnek fontos szerepe lehet az emberi szellem másfajta épülésében.

 A gyógyfüvek pl. igen nagy területet ölelnek át a növények között. Kicsit mélyenszántó módon, azt mondom, hogy a "gyógynövényeket" azért kell esetenként fogyasztanunk, mert a betegségeink, azok hiánya következtében alakulnak ki. Minden salátanövény, és minden egyéb ehető növény, gyümölcs, egyúttal gyógynövény, nem csak az, amit annak nevezünk.

 Amikor egy növényből esszenciát, extraktot készítünk, akkor tulajdonképpen azt a mennyiségű növényt fogyasztjuk, quasi "feketelyukra" összesürítve, mint, amiből az készült. Mivel az extraktok információtartalma a teljes növényre vonatkozik. Ilyen extraktnak számítanak a különféle olajak. Vajon mennyi olivabogyót kéne megennünk, egy evőkanál szűz olivaolaj egyenértékében? Ugyanakkor a kivonatok, kevesebb kísérő anyagot tartalmaznak, ezért, mint minden gyógyszer, bizonyos fokig sokkolják a szervezetünk érzékeny rendszerét, ami ezekre nincsen felkészülve. Tehát a gyógyfüvek, sürítmények is sokkszerűen hatnak, elsősorban az immunrendszerre.

Pl. Láttam egy történetről szóló filmet, egy tud. csatornán, egy lezuhant pilóta hányódásairól. Több héten át, csak kókuszdión élt. Mire megtalálták, már a halál mesgyéjén volt, mivel a kókuszdió senkinek sem jó. Az a lektin, ami benne található, az embernél agglutinációt okoz, vagyis kicsapja a vért. Milyen mértékben? Ha csak azt vonnánk ki a kókuszdióból, azonnal meghalnánk, mintha más vércsopotú vért kapnánk. A pilóta ebből a csekély mennyiségból kizárólagos fogyasztás alkalmával igen sokat halmozott fel, és szervezete nem tudott regenerálódni. Azon kívül nyilvánvalóan, bizonyos fontos anyagokhoz, elemekhez, azok hiánya, az immunrendszer gyengülése és a folyamatos testi stressz hatására képtelen volt hosszájutni.

A kókuszt mégis fogyasztják az emberek, sütnek vele, és isszák a levét. Mikor meghíznak és egyéb furcsaságaik lesznek, nem tudjhák ezt a kókusszal összefüggésbe hozni. Ez fordítva magyarázza a kivonatok hatását. Itt csekély mennyiség (a rapszódikus fogyasztás) és a teljes ráutaltságot állíthatjuk szembe. Valószínűleg, az olivabogyó fogyasztása kevésbé okozott volna ellenreakciókat ennél a pilótánál, ha hozzáférhető lett volna számára a benne levő gazdag tápanyagskála, és megfelelően fenntartotta volna az életerejét. A kókuszban, mivel kifejlett, befejezett magról van szó, egészen más anyagok vannak, melyek az új növény felépítéséhez kellenek. Talán, ha ezt a kókuszt kicsíráztatta volna ez a szegény fiú, másképpen tudta volna hasznosítani. Ki tudja, mi volt még azon a szigeten, amire vetődött, és esetleg nem volt tudomása azok fogyaszthatóságáról. Az édeburgonya ill. Jamsgyökér eléggé közönséges a trópusokon. De sok olyan ehető növény is van, gondolom, amit még életemben sem láttam.

 

A gyógynövényekből csak egy példa: a nagyon kedvező hatású csalánteát sem szabad 2 hétnél tovább fogyasztani. A számunkra kedvező növényeket, viszont nap mint nap szükséges. Ezek számunkra stabilitást, a lehető legmagasabb egészségi nívót engednek meg.

 

Látom, kitartasz amellett, hogy vonuljak be egy laborba és ott mindenféle vizsgálatot végezzenek el rajtam, mint valami holdlakón...Hidd el, meg tudom állapítani, mik az egészség fontos jellemzői. Ezeket szívesen felsorolom, legközelebb. Ha addig  nem találkoznánk,

 Boldog, Jó Immunrendszerű Egészséget és Boldogságot az Ünnepekre és azon túl!

Előzmény: Leszi76 (555)
Kretyó Creative Commons License 2006.12.23 0 0 558
Sziasztok!
Olvastam az itt kialakult kis vitát! Stoner! Üzenem neked: Én sem vagyok gyógyszer párti, de amikor három éven át gennyes sebek voltak a testemen, strandra nem tudtam kimenni miattuk, 20 évesen szégyeltem a testem! És most megtudtam hogy miért! Elkeztem szedni a szteroidot, és úgy néz ki szépen javulok! Jó az az érzés, hogy jövőre én is megyek strandra! De nyilván neked ez nem probléma!
Hiszen te tudsz gyógyszer nélkül élni!
CSAK AZT NEM ÉRTEM, HOGY MIÉRT NÉZED LE AZOKAT, AKIKEN EZ SEGÍT!!!

Most elösször három év után nem azért sírtam hogy milyen csúnya a bőrőm, hanem hogy milyen (relatíve) szép!

És tudod mit?! Ha ez az ára én inkább szedem a gyógyszert, csak ne kelljen szégyelnem azt, hogy hogy nézek ki!
Az ilyen sarlatán ezt eszem jobban leszek dolgokban meg ne haragudj de én nem hiszek! Nekem a gyógyszer segített nem a diéta!

Gondolom én te is a sok Candida farmos közé tartozol!
De ha neked ez segít, akkor csináld! A cél az hogy mindenki tünetmentes legyen! Csak ne nézdd le a módszereinket!!

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
verbena1 Creative Commons License 2006.12.23 0 0 557

Tudod, 2 évvel ezelőtt veseelégtelenséggel kerültem kórházba. Az a jövő is szóba került, hogy dializisre kell majd járnom, s veseátültetésre kerülök. Hosszú, hónapokig tartó harc következett. Az orvosok gyógyszerrel, én zöldségfélék fogyasztásával vettem fel a versenyt. Most jó a vesém, de sok minden más nem.

Igen, dacoltam, szegtem törvényt, s próbálkoztam a steroid elhagyásával. Iszonyatos fájdalmakat okozva magamnak.

Azt gondolom, Te nem tudod, mi a betegség...

Nagyon erőszakos vagy, tényekkel nem támasztod alá, kissé zavaros mondanivalódat. Hiszed magadról, hogy hú, de jól írsz, de jól fogalmazol. Én csak így, egyszerűen, de mélyen tele emberi érzésekkel.

 

Előzmény: Stoner (551)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.23 0 0 556

"Számomra, a könyvek, csupán információs eszközök, melyeket a felmerülő , vagy régóta megoldatlan problémák megértésére használok. Ezért, nem tartom őket szentírásoknak.

Ha számodra nem szentírás, akkor nekünk miért kéne hogy az legyen?

 

"Ezért a húst el is lehet felejteni, mivel ez nem okoz allergiás reakciókat és elfajulásokat, hosszú távon génhibákat, mint az állati származékok."

Gyógyszerekről, vegyszerekről, különféle sugárzásokról már hallottam, de hogy az állati származékok génhibát okozzanak!? Van erre valami konkrét bizonyíték, vagy ez is csak feltételezés? Mert nekem az nem elég!

 

"Vagy valamelyik ágon mutáció lépett fel, aminek következménye a viselkedés és vérmérséklet megváltozása lett."

Ez is mind csak feltételezés, sőt a science-fiction határait súrolja!

 

"Yehuda Soenfeld: Autoimmun"

Nem olvastam még a könyvet, ezért nem is nyilvánítok véleményt róla. De ígérem megteszem, mindkettőt.

 

" .. Amint már tudjuk, az autoimmun betegségek genetikai meghatározottsága igen erős. valaki kérdezhetné: "Édesanyádnak ugyenez az autoimmun betegsége volt?..."

Mint már mondtam, soha nem volt autoimmun beteg rajtam kívül a családban. Még csak hasonló tünetei sem voltak senkinek.

 

"Mikor ez a három hölgy (Azt is az imént olvastam, hogy a női betegeknek szinte mindig izületi panaszok formájában nyilvánul meg.) így együtt megjelent előttem, minden világossá vált. Hiszen egymástól örökölték. Mindhárman 0-ás vércsoportúak voltak, én is az vagyok. Köztudomásúan ez a vércsoport jobban ki van téve ennek a betegségnek."

Három hölgy eléd áll, s te máris levonod a konzekvenciákat! Nem helyes!

Köztudomású? Én még ilyen tanulmányról nem hallottam, ami alapján ezt megállapították volna. Hol olvastad? Vagy ez is a könyvben van benne?

 

"Tóth Gábor előadásában az állatbetegségek, emberi kövvetkezményeit taglalta, és egyfajta vírusbetegség, ami a marhákban fordul elő, összefüggésbe hozható az aut.-nal."

Melyik az az "egyfajta vírusbetegség"?

 

"A főtt étel immungyengítő hatása kb 100 éve került a tudósok érdeklődésének homlokterébe. El is nevezték Táplálkozási leukocitózisnak. A főtt ételek elfogyasztása után, több órára olyan állapot alakul ki, (fehérvérsejtszám ugrásszerű emelkedése) mintha kórokozók támadták volna meg a testünket.  /Szigorúan bizalmas/ Mindez a nyersételek után nem jelentkezik."

Egyelőre beérem ezzel a válasszal is. Nem kérhetem, hogy leírd a pontos mechanizmusát, bár szívem szerint arra lettem volna kíváncsi.

 

 

Előzmény: Stoner (553)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.23 0 0 555

A gyógyszerek többsége tényleg csak a tüneteket nyomja el. Ebben igazat adok neked, de mint említettem, némely esetben szükséges rossz. Jelenlegi állás szerint.

 

A labor azért jó, mert lehet olyasmit mutat ki, ami tünetekben még nem mutatkozik, viszont sürgős beavatkozást igényel. (Itt nem feltétlen a gyógyszerekre gondoltam, hanem pl. életmód-változtatás, gyógynövények stb.)

Saját ellenőrzésedre is jó (lenne), tényleg az élettani határok között vannak-e az eredményeid, attól függetlenül, hogy most jól érzed magad.

 

Nem kétlem, hogy az életstílusoddal kordában tudod tartani az általad "felfedezett" kórt. De azért megjegyezném: 18 éve élsz növényeken, mégis elő-előjönnek a tüneteid. Vagyis nem vagy teljesen gyógyult.

 

A többire majd később reagálok.

Előzmény: Stoner (550)
Stoner Creative Commons License 2006.12.23 0 0 554
Kedvedért szívesen maradnék. A lenézést a billentyűzetig vállalom.
Előzmény: toong (552)
Stoner Creative Commons License 2006.12.23 0 0 553

Vállalva, hogy még többen kiátkoznak, a kérdéseidre próbálok válaszolni:

 

"A húsból kevés is sok."

Ellentmondást vélek felfedezni szavaidban. Annyira ajánlod a vércsoportdiétát, ugyanakkor az engedélyezi a húsféleségeket (főleg a nullásoknak). Akkor hogy is van ez?

 

Számomra, a könyvek, csupán információs eszközök, melyeket a felmerülő , vagy régóta megoldatlan problémák megértésére használok. Ezért, nem tartom őket szentírásoknak. Azt keresem mindben, hol vannak a keresztutak, ahol sok könyv találkozik.

 Hamvasról mondta Kemény Katalin, hogy nem volt mestere. Mindenkiből azt tanulta meg, amire szüksége volt. (Hozzávetőleges idézet)

Ezért mineden könyvvel egy kicsit vitázom is. A fent említett könyv se jó mindenre. Arra viszont jó, hogy az ember a korábbi tapasztalataival egybevesse. Ezek szerint,  meg lehet belőle tudni, hogy egyes ételek miért  okoztak ellenkezést a testünkben. De nem kötelező egy 0-ásnak sem húst ennie. Ott van a tönköly, megfelelő formákban. Tökéletesen megfelel a fehérjékkel szemben támasztott követelményeknek, tartalmaz B12  vitamint is, az algák és csírák mellett. Ezért a húst el is lehet felejteni, mivel ez nem okoz allergiás reakciókat és elfajulásokat, hosszú távon génhibákat, mint az állati származékok. Viszont ezt is meg kell vizsgálni azok esetében, akik a búzafehérjét nem tolerálják. Ilyen elég sok van. Pontosítva:

Csak a növények esetében tartom tájékozódásra alkalmasnak a vércsoportos diétát.

 Ha valaki egyféle és számára nem ajánlott ételből rendszeresen és sokat fogyaszt, akkor valószínűsíthető, hogy valamiféle elváltozás lesz a következménye. Ilyen aggályos gyümölcs pl. a paradicsom.

 

"Az ősember kényszerhelyzetekben volt."

Miféle kényszerhelyzetekben? Ezt nem értem. Életük kockáztatásával elejtik a mamutot. Minek? Miért nem ettek csak növényi táplálékot? Annak megszerzése nem lett volna annyira veszélyes.

 

Ma már nem mindenben tudunk az ősember életmódjával érvelni, hiszen azt sem tudjuk, hogy valójában mennyire volt fő étele a hús. Sokkal inkább a növényi ételek, melyekre a szervezete alkalmasabb volt mint az állati eredetűekre. A kényszerek abból adódtak, hogy megváltozott az éghajlat, és nem voltak elérhetőek a korábbi gyümölcsalapú ételeik. Vagy valamelyik ágon mutáció lépett fel, aminek következménye a viselkedés és vérmérséklet megváltozása lett. Sokkal inkább a valamelyik okból elkezdődő vándorlás és a vándorlás során jelentkező szegényes ételválaszték fordította ősünket a hosszabb ideig testben maradó, az éhséget hatásosabban csillapító állati eredetű táplálkozás felé. A következmények pedig a viselkedésben nyomon követhetők és a testi megjelenés módosulásában is. Innen már nincs visszaút. Legalább is a sokezer évvel ezelőtt élt ember számára, mivel akkor az egészség fogalma még nyomokban sem volt jelen, kezdetleges tudatunkban. A túlélés kényszere hajtotta az ősöket.

 

"Ajánlom az autoimmun betegségekkel foglalkozó könyveket és az egyes orvosi könyvek ilyen című fejezeteit. Egyszerűen: anyai ágon öröklődő génhibáról beszélnek."

Konkrétan melyik könyvről van szó? Eddig egyetlen orvosi könyvben sem írtak ilyesmit, amit én olvastam, pedig volt jópár. Példának okáért: Klinikai immunológia, melyet híres immunológusok írtak. Idézem:

 

stb.

Miközben keresem a megfelelő passzust, az egyik könyvben (Yehuda Soenfeld: Autoimmun) ezt olvasom:" ... Sőt, a nem túl távoli jövőben az sem kizárt, hogy autoimmun betegségek ellen úgy immunizáljunk valakit, hogy erősítjük az immunrendszerét, és működését visszatereljük a normális kerékvágásba...."

 

Én ebben a a nagyonis közeli jelentben ezt folytatom. Lehet, hogy sok esetben ez se segít azonnal, de nem véletlen, hogy egy tudós is erre a következtetésre jut.

Egy hasonló jellegű idézet:

" .. Amint már tudjuk, az autoimmun betegségek genetikai meghatározottsága igen erős. valaki kérdezhetné: "Édesanyádnak ugyenez az autoimmun betegsége volt?..."

Ennyi találtam eddig. Ígérem, hogyha ennél konkrétabb lesz, leírom.

 

Végezetül pedig nem válaszoltál a következő kérdéseimre:

Nem értem az összefüggést a vércsoport és az autoimmun betegség között. Mi közük van egymáshoz?

Mind a három hölgynek ugyanaz volt-e a betegsége?

 

/Sok kérdésedre nem tudtam még válaszolni, ugyanis a munkahelyemen nem volt annyi időm. Itthon és szünetben jobb./

 

Mivel csupán öngyógyító vagyok, ezt vállalom, ezért számomra ez a kérdés is kíváncsiságom és tudásvágyam körébe tartozik. Talán nem volna ez számomra annyira érdekes, ha nem lett volna régóta, születésem óta sok olyan paanaszom, amit a környezetem nyafkaságnak, fáradékonyságnak, lustaságnak stb. nevezett. Ez engem nagyon zavart és tizenéves korom óta tudok arról, hogy létezik ilyen betegség. Édesanyám pedig rengeteg izületi nyavalyával szenvedett, a belei állandóan betegek voltak, és végül rákban halt meg.

A figyelmem ezután az olyan emberek felé fordult, akiknek vagy diagnosztizált autoimmunja volt, vagy pedig olyen tünetei, melyeknek az okát az orvosok nem tudták beazonosítani, mint ennél a három hölgynél. Mikor beszélgettünk, sorban mondták el a nálam is hasonlóan jelentkező tüneteket, a fáradtságtól a térdfájáson át a különböző duzzanatokig. Ez ugyebár lehet reumatoid artritis is, de arról is tudjuk hogy gyakran autoimmun eredetű. Mikor ez a három hölgy (Azt is az imént olvastam, hogy a női betegeknek szinte mindig izületi panaszok formájában nyilvánul meg.) így együtt megjelent előttem, minden világossá vált. Hiszen egymástól örökölték. Mindhárman 0-ás vércsoportúak voltak, én is az vagyok. Köztudomásúan ez a vércsoport jobban ki van téve ennek a betegségnek. Ez az összefüggés, és az ételallergia, ami szintén az immunrendszert foglalja le és az egész szervezetet gyengíti. Az idézet az immunerősítésről idevág.

 

Aztán: Tóth Gábor mire alapozza, hogy egy autoimmun betegség (melyik is?) a marhahús fogyasztásától alakulna ki?

Miért pont a főtt étel vált ki immunreakciókat?

Tóth Gábor előadásában az állatbetegségek, emberi kövvetkezményeit taglalta, és egyfajta vírusbetegség, ami a marhákban fordul elő, összefüggésbe hozható az aut.-nal.Különben még nem olvastam végig a könyvet.

 

A főtt étel immungyengítő hatása kb 100 éve került a tudósok érdeklődésének homlokterébe. El is nevezték Táplálkozási leukocitózisnak. A főtt ételek elfogyasztása után, több órára olyan állapot alakul ki, (fehérvérsejtszám ugrásszerű emelkedése) mintha kórokozók támadták volna meg a testünket.  /Szigorúan bizalmas/ Mindez a nyersételek után nem jelentkezik.

Előzmény: Leszi76 (543)
toong Creative Commons License 2006.12.23 0 0 552
Hááát,Stoner !


Látod kivülről saját magad ?????

Olvasod soraidat ??????


MÉRHETETLEN LENÉZÉS ÁRAD SORAIDBÓL l!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez valami döbbenetes...... a rajtad lévő mellényt a szabód talán kicsit elmérte, neeem???


Mint írtam, örülj ha a B E T E G S É G E D ?????????? NEM MUTAT AKTIVÍTÁST
( egyáltalán tudod mit jelent ez a szó ) és ha gyógyult vagy.

És láss csodát egyben egyetértünk! Valószínűleg "úgysem találnak az orvosok még egy olyan embert" mint Te!


Való igaz! Az információs szupersztrádára mindenki szabadon felléphet és szabadon nyílváníthatja ki véleményét.

De, azért megkérdezem ismételten :

MEDDIG MARADSZ MÉG ITT EZEN A FÓRUMON ??
Stoner Creative Commons License 2006.12.23 0 0 551
Miért, az orvosok honnan tudják, ha nem az egyetemi tankönyvekből? Az előadásokból is, valóban. Meg a millió féle eltérő esetből. Ezt aláírom. De olyat, mint én úgyse találnak, és a tünet-orvosság körből nem tudnak kitörni.
Előzmény: verbena1 (547)
Stoner Creative Commons License 2006.12.23 0 0 550

Ismételten mondom, hogy semivel se tud többet egy, akár szakorvos se erről a tüneteggyüttesről. Azt, pedig, hogy a laborban mit találnak, még kevéssé érdekel, hiszen az egészség meghatározása dolgában elég tájékozott vagyok. Az én testi reakcióim teljesen mások a tieiteknél, hiszen az étrendem nagyon fegyelmezett és szabályos. Nem diéta, hanem életstílus, vagy létállapot. Ezen legfeljebb szűkíteni lehet. Ebbe semmi esetre sem fér be semmiféle vegyi vagy hormonális, vagy génterápiás beavatkozás. Amikor az étrendről beszélek, akkor olyasvalamiről ejtek szót, ami mindent eldönt az embernél és más lányeknél. Nálunk pont azt a szerepet tölti be, ami az immunrendszer teljes lefoglalását, a felesleges és méltatlan támadásokat jelenti.

Ha valaki, mint én teljesen kiküszöböli a szervezetétől idegen, ártó hatásokat, sokkal jobban meglátja az összefüggéseket testi változásai és a mindennapi dolgai között.

Előzmény: Leszi76 (548)
Stoner Creative Commons License 2006.12.23 0 0 549
Én pedig tényleg csak azt tudom elmondani, ami velem történt és amit én tudok erről a betegségről. Tudok még valamit: A "gyógyszerek" semmit se gyógyítanak meg. Ha tévedek, akkor igazíts ki. Amit én ajánlok, az az út, talán - elvezet a gyógyuláshoz, nem a lassú, szevedésekkel teli leépüléshez. Bocs, hogy megzavartalak benneteket a gyógyszerek és a kezelők közötti válogatásban. Azt hittem, itt az autoimmun betegségről lesz szó.
Előzmény: toong (545)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.23 0 0 548

Konkrét diagnózis felállítása csupán szakkönyvekből, orvosi szakképzettség nélkül? Hát...., nem tudom. Illik azért "egy-két" laborvizsgálatot csinálni, hogy kizárjunk vagy megerősítsünk egy-egy betegséget.

Lehet, hogy nem is autoimmun eredetű a problémád.

 

Felteszem viszont újra a kérdést, csak kicsit másképp:

Szóval mit is állapítottál meg magadnak?

A többi kérdésem még szintén él.

 

Tibor

Előzmény: Stoner (544)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.23 0 0 547
Hogy van ez? Az orvosok nem tudják, mi a bajod, de Te kibogarásztad, az orvosok által megírt tucatnyi könyvből?
Előzmény: Stoner (544)
toong Creative Commons License 2006.12.23 0 0 546
topoc - topic
toong Creative Commons License 2006.12.23 0 0 545
Stoner


Ha, lehet NE GYERE vissza erre a topocra!!


Biztosan észrevetted, hogy itt TÉNYLEG beteg emberek vannak!

Szolidan,diszkréten beszélgettek- beszélgetnek saját bajaikről,tapasztalataikról,jó és rossz napjaikról, támaszt nyújtva olykor-olykor EGYMÁSNAK!Biztosan látod,ŐK egyszerű hétköznapi emberek,nem olyan nagy volumenűek mint Te, és BETEGEK.

Erre jössz Te!! Osztod itt az észt, mondod saját véleményed,amely csak is az Igazi és Egyetlen Út!
Nem biztos!


Ha,te egyáltalán BETEG vagy és nem csak "hinted az igét" amit tapasztalunk akkor legyen szerencséd a gyógyulásban a te "stílusod" szerint.
( Igaz,még most sem válaszoltál a betegségedet firtató kérdésre)
- lehet,most már nem csak a Műv.házban hanem otthon is van internet? akkor már nyugodtan rá tudsz keresni és sikerül összehoznod valamit......??


Ha megkérhetlek akkor inkább maradj a honlapodon,ahol "vígasztalhatsz másokat", keresheted a kiadódat, a "bölcseleteidet oszthatod a hozzád fordulóknakés a Tőled segítséget kérőknek stb.



Biztosan van olyan fórum,olyan közösség amiben Te jól érzed magad és hozzád hasonlókkal megoszthatod magvas gondolataidat,elmélkedéseidet de, EZ ITT NEM A TE helyed.





Bocsáss meg nekem, ha kicsit "nyers voltam" de ezek alapján azt gondoltam, hogy "veszed a lapot" A KORÁBBI HOZZÁSZÓLÁSOKBÓL!!



Stoner Creative Commons License 2006.12.22 0 0 544

Jól feladod a leckét!

Később visszajövök és megpróbálok válaszolni. Addig a végére:

Magamtól jöttem rá, miután feleségemmel, akinek egy falra való orvosi könyve van (gyógymasszőr, aki oktat és vizsgáztat is) kibogarásztuk képek alapján és a tünetek csokorba szedésével. Semmi kedvem orvoshoz menni. Elég volt 42 éves koromig a rettegés a betegségektől. Annyit előzetesen, hogy az átállásom első 10 évében igen sok kellemetlenségem volt a lábujjaim dagadásával, viszketéssel és fájdalmakkal, amik egész nap kínoztak, melegben fokozódtak. Gyerekkoromból vannak emlékeim bizonyos furcsa kiütésekről, amiknek nem értettem az okát, évekig tartó térdfájásról és a többiek. ELég sok tényező találkozott ebben az egy pontban. Mint mondtam senki se tudja az igazi okokat. Hiába jelent meg róla ezer írás. 

Előzmény: Leszi76 (543)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 543

"A húsból kevés is sok."

Ellentmondást vélek felfedezni szavaidban. Annyira ajánlod a vércsoportdiétát, ugyanakkor az engedélyezi a húsféleségeket (főleg a nullásoknak). Akkor hogy is van ez?

 

"Az ősember kényszerhelyzetekben volt."

Miféle kényszerhelyzetekben? Ezt nem értem. Életük kockáztatásával elejtik a mamutot. Minek? Miért nem ettek csak növényi táplálékot? Annak megszerzése nem lett volna annyira veszélyes.

 

"Ajánlom az autoimmun betegségekkel foglalkozó könyveket és az egyes orvosi könyvek ilyen című fejezeteit. Egyszerűen: anyai ágon öröklődő génhibáról beszélnek."

Konkrétan melyik könyvről van szó? Eddig egyetlen orvosi könyvben sem írtak ilyesmit, amit én olvastam, pedig volt jópár. Példának okáért: Klinikai immunológia, melyet híres immunológusok írtak. Idézem:

 

"Azt kell a betegnek tudni, hogy az autoimmun betegségek kialakításában bizonyos genetikai tényezők, családi vonatkozások közrejátszanak, vagyis veleszületett hajlam van ezen betegségek hátterében. Ez nem azt jelenti, hogy egyéb veleszületett betegséghez (mint pl. vérzékenység) hasonlóan meglehetősen gyakran , és bizonyos szabályszerűségek szerint öröklődnének. Csupán arról van szó, hogy egy családon belül, ha van egy autoimmun betegség, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy más családtagnál is jelentkezhet valamilyen immunológiai természetű megbetegedés. Ez azonban szerencsére meglehetősen ritka. A betegnek és családjuknak ezzel tisztában kell lenni, de ettől nem szabad pánikhangulatba esni, mert igen-igen ritka, hogy egy édesanyának a gyermekei között hasonló típusú autoimmun betegség fordulna elő."

 

Még valami: nem kevered véletlenül a primer (veleszületett) immundefektusokat az autoimmun betegségekkel. Mert az előbbiek többnyire öröklöttek.

 

Végezetül pedig nem válaszoltál a következő kérdéseimre:

Nem értem az összefüggést a vércsoport és az autoimmun betegség között. Mi közük van egymáshoz?

Mind a három hölgynek ugyanaz volt-e a betegsége?

 

Aztán: Tóth Gábor mire alapozza, hogy egy autoimmun betegség (melyik is?) a marhahús fogyasztásától alakulna ki?

Miért pont a főtt étel vált ki immunreakciókat?

 

Legvégül pedig: sokba kerülne-e neked, ha megírnád, hogy akkor mit is állapítottak meg nálad az orvosok? Szóval mi a diagnózis? A leírt kevéske tünet alapján elég nehéz lesz kitalálnom.

 

Tibor

Előzmény: Stoner (542)
Stoner Creative Commons License 2006.12.21 0 0 542

A rizsához még egy kis hús:

A húsból a kevés is sok. Sütve is, és minden formában. Az ősember kényszerhelyzetekben volt. A mai ember tud mindent erről, ha akar, és a döntéséhez megfelelő értelemmel is rendelkezik.

Abból, hogy hányféle okból alakulhat ki az autoimmunbetegségnek nevezett tünetegyüttes, látszik, mennyire keveset tudunk róla. Sokmindent besorolhatunk ebbe, sokmindenről meg nem tudjuk, hogy az, pedig igen. Általánosságban: nem tudunk semmit se biztosan. Egyet igen: Fájdalmas, és félelmetes. Nálam a tünetek folyamatos enyhüléséről van szó.

Nem csak három nő esete forog fenn. Ajánlom az autoimmun betegséggel foglalkozó könyveket és az egyes orvosi könyvek ilyen című fejezeteit. Egyszerűen: anyai ágon öröklődő génhibáról beszélnek.

Előzmény: Leszi76 (540)
Stoner Creative Commons License 2006.12.21 0 0 541

Jó megkövetlek!

Lehet, hogy a Te esetedben nem azt tapasztalom, amit eddig gyakran. Mindettől függelenül, hozzáférhetőek, lehet, hogy nem éppen a neten, de itt is azok az írások, amikben ugyanazt olvashatod, amit én is írok és gyakorlok. Édesanyám szintén gyógyszereken élt. Többek közt kortizon származékokon. És még ki tudja mi mindenen. Mit gondolsz, ha én ugyanazt teszem, amit ő, és nem változtatok semmit, akkor most itt lennék? Vagy így lennék itt és nem úgy mint egy szegény elesett gyógyszerfüggő?

 Nem reklámozok semmit, tudtommal, legfeljebb könyvcímeket szoktam feltenni, aztán mindenki utánamehet, ha akar. Azt írom, ami a valóság. Ami velem történik. Tőletek meg azt tudom meg, hogy mi történt volna, ha én se változtatok semmit. Mivel közel egy éve még én is csak reménykedtem, de az itt emíltett személytől megtudtam egy felsorolásban, hogy az autoimmun isa zok közé a "gyógyíthatatlan", halálos betegségek közé tartozik, ami csupán a táplálkozás megváltoztatásával örökre elfelejthető. A különféle "finomságokat", pedig tényleg nem én ajánlom, hanem ti. Valóban én csak betolakodó vagyok, és ezt ne vegyétek zokon. Nem sokáig tart ez az internezzo. Ha valakinek van hozzám kérdése, akkor mailben és a honlapomon megteheti.

Előzmény: Evicke (538)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.19 0 0 540

Ahogy már írtam, kifejezetten utálom a tejet és származékait, a zöldségeket szintén (önmagában nem is nagyon eszem őket), viszont szeretem a húsokat, persze csak mértékkel. Tehát hiába is szeretném az "A" vércsoportúak számára előírt vegetáriánus jellegű étrendet követni, nem fog menni.

A másik dolog pedig az, hogy egyes szerzők az "A" vércsoportúak számára a húsok elkészítéséhez a roston sütést vagy a grillezést ajánlják. Ismeretes, hogy a roston sütés során karcinogén, vagyis rákkeltő vegyületek keletkezhetnek, ezért kevésbé kívánatos elkészítési mód, mint a párolás.

Megjegyeznék itt még egy dolgot. A tejet egyedül az ember fogyasztja felnőtt korban is, ráadásul más fajét (szokott is immunreakció lenni egy-két embernél). Az emlősök közül nem sok csinálja ezt, gondolom megvan az oka. Ennek ellenére a vércsoportdiéta ezt írja elő számomra. Hát köszönöm, inkább nem!

 

Nem esküdtem az orvosságokra, ilyet nem is írtam soha. Sőt, kifejezetten ellenük vagyok! Próbálok is megszabadulni tőlük minél hamarabb, ha tudok. Viszont bizonyos esetekben, ideiglenesen nincs más megoldás, akkor is ha tudom, hogy csak tüneti a kezelés.

Egy példa: krízis helyzetben akkor és ott csak a szteroid segíthet, ugyanis életmentő lehet. Ma sajnos még nincs ennél jobb. Hosszú távon természetesen káros és rengeteg mellékhatása van. (Azért ez elég rossz reklám részemről, nem....?)

 

Candida ellen jó a grapefruitmag-kivonat, egy jó probiotikum (teli-tele az ember bélflórájában élő bacikkal), no és a megfelelő diéta bizonyos ideig.

 

Rákos betegeknek nyilván nem jó a rengeteg hús, hisz a mértéktelen húsfogyasztás (meg emellet a túl savas szervezet is) közrejátszhat rákos megbetegedések kialakulásában (meg emellett szív- és érrendszeri betegségekben is). Ismert előttem, hogy ilyenkor a megfelelő zöldséglékúra segíthet. Ez mind világos és tiszta. Nyilván ezeket te már mind tudod.

Viszont nem hiszem, hogy a visszafogott mértékű húsfogyasztás olyan nagy gond lenne. Inkább a szennyezett környezetet okolnám elsődlegesen, na és a legyengült immunrendszert.

Az ősember is evett húst (nyilván a megfelelő arányban), nem hinném, hogy akkoriban ugyanilyen rossz lett volna a rákstatisztika.

 

"Több ember esetében találtam közvetlen kapcsolatot az anyai ágon terjedő betegségre."

Három hölgy esetéből én még nem vonnék le fontos következtetéseket (de még harmincéból sem). Ahhoz kicsit több és hosszadalmasabb vizsgálat(ok) szükséges.

A fertőző betegségek terjednek, ezekre nem jellemző.

Nem értem az összefüggést a vércsoport és az autoimmun betegség között. Mi közük van egymáshoz?

Másik kérdés: mind a három hölgynek ugyanaz volt-e a betegsége?

Mint már mondtam, egyes autoimmun betegségek kialakulásához a genetikai hajlam mellett több tényező is szükséges (pl. vegyszerek, gyógyszerek, fertőzések, stressz). Mi van, ha bizonyos tényezők mindhármójuknál megvoltak?

Tény: a poliszisztémás autoimmun megbetegedések döntő többségükben nőkben fordulnak elő, legtöbbször érett korban, mivel a veleszületett hajlam mellett hormonális okok is hozzájárulnak a betegség kiváltódásához.

Például SLE-ben nő-férfi arány 9-10:1-hez.

 

További észrevételem, hogy állandóan kerülgeted a lényeget, írásaidban "sok a rizsa" (ezt nem sértő szándékkal mondtam, de azt hiszem, így érthető, mire is gondoltam). Rólad viszont szinte semmilyen háttérinformációval nem rendelkezünk.

 

Hosszú munkára berendezkedhetsz, de ilyen hozzáállással ne ezen a fórumon, mert itt nem sokra mész vele. (Ettől függetlenül bizonyos pontokban igazad van és lehet).

 

Tibor

Előzmény: Stoner (536)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.19 0 0 539

"mert rögtön azt a sátáni szteroidot, meg a többi borzalmat szednék, amit itt lelkesen reklámoztok"

Elolvastál minket, vagy csak írsz, elítélsz? Hisz mindannyian azt írjuk, mennyire félünk a mellékhatásaitól. Te ismered az SLE betegséget? Ha tudós doktorok állandó kísérletezéssel nem tudják meggyógítani, gondolod, ha visszatérünk az őskor előtti táplákozásra, amikor nyersen ették, amit találtak, meggyógyulunk? Jelzem, a majmok is esznek férgeket, ilyen-olyan apróbb állatkákat, a fehérjeszükségletük kielégítésére. Ösztönösen! Mert az állat érzi, mire van szüksége a szervezetének. Az ősember, amikor felfedezte a tüzet, véletlenül rájött, a sült hús finomabb. Orvosok milliói állnak ki a meleg ebéd mellett.

A vesegyulladás okozta veseelégtelenségnek egyetlen gyógyszere van, a steroid, s ha élni akar az ember, viseli a szörnyű mellékhatásait.

Bántó sértő, lenéző, ahogy reagáltál a bajunkra.

Hadd döntsem el én, hogy akarok élni, étkezni!

Megvan nekünk a magunk baja... De Te mélyen hallgatsz a Tiédről...

Előzmény: Stoner (536)
Evicke Creative Commons License 2006.12.19 0 0 538

figyi, egyelőre úgy néz ki, hogy te jöttél ide "reklámozni". ami ellen speciel nekem semmi kifogásom nem lenne (te magad állítasz be minket, gyógyszerszedőket az ellenségednek, mintha csak érdekünkben állna népszerűsíteni a szteroidokat... :-P sztem összekevered a betegeket a gyógyszergyárakkal :-), ha némileg informatívabb lennél, mert sztem a legtöbben itt is nyitottak vagyunk az alternatív vagy kiegészítő gyógymódokra, mert egyikünknek sem minden vágya a szteroidok szedése!

beszélsz itt rébuszokban, a kérdéseinkre nem válaszolsz, hanem rögtön támadsz, ha valakinek észrevétele van. konkrét érveket ezekre tőled eddig még nem láttam. mégis hogyan higgyünk akkor neked??

nem gondoltál még arra, hogy sokan - annak ellenére, hogy rendelkezésükre áll a net - ismerethiány miatt nem próbálkoznak az egészséges táplálkozásra áttéréssel?

sokkal többet érnél el, ha - a szeretet jegyében, amit szintén hoztál fel - leereszkednél a "tudatlanokhoz" és lassan csöpögtetve némi infót szolgáltatnál arról, hogy neked konkrétan hogyan sikerült jobban lenned, hogy kezdted el, miket és meddig ettél, szedtél-e gyógyszert, ha igen, hogyan hagytad el... stb. stb.

 

de persze nem muszáj "itt fecsérelned az energiádat", de akkor meg, ha szabad kérni, ne vagdalkózz és ne szónokolj itt magas lóról!

Előzmény: Stoner (536)
Kretyó Creative Commons License 2006.12.19 0 0 537
A szteroid nem viselt meg, hacsak nem úgy, hoyg minden szaron elbőgtem magam. :D
De már jobb sok csodás ember van mellettem és ez jó!
Hogy milyen gyógyszert szedek? Hu hát kaldyum, naftilong (erekre, mert nem tudom hogy írják rénos a kezem) aztán omeprazol vagy mi? :D gyomorvédő az a lényeg, aztán a medrol azt írtam és sumetrolim ez állítólag nekem jó, a baciknak meg rossz!
Január 24.-én kell visszamennem a dokihoz, akkor dönt az immuránról!

Hát nagyjából ennyi!
Minden jót
Előzmény: verbena1 (531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!