Keresés

Részletes keresés

ppmoni Creative Commons License 2005.07.20 0 0 31
Hívjatok nyugodtan nyeretlen kétévesnek :), de én bizony nem gondoltam kipakolásra-bepakolásra. Jó ötlet, lehet, hogy tényleg valami belül rezonál. Most elmegyünk nyaralni, üresre esszük a hűtőt, aztán hazaérve majd kísérletezgetek.

Egyébként imádom ezt a hűtőt: 185 cm magas, és végre nem romlanak meg a kaják, mert
- elég hideg van benne (4-5 fok középen, és a zöldségtároló dobozban 1-2 fok)
- szem előtt van az összes polc, és időben észreveszem.

Aki esetleg nem figyelt erre az apróságra: a rácspolc nagy szívás. Ez most üvegpolcos, de az előzőben rácspolcok voltak. Ha arra valami kifolyik, és rászárad, rámegy egy délutánod, mire kisikálgatod az összes feléről.
t3v3d3s Creative Commons License 2005.07.19 0 0 30

a hűtőm típusa: l. 11-es hsz. de mint említém, anyukám nemrég vett vígan szuperáló electroluxot, halk meg okos meg minden, ő is áradozik róla - az egybehűtőknél pedig (belül van a fagyasztó) jóval kevesebbet fogyaszt, lemérte.

ilyen picikben nem nagyon van no frost-os (amelyikben van, arról meg kiderült, hogy a fagyasztóra nem vonatkozik

ez érdekes, de ha ez van, ez van. nem értem ugyan, miért építenének be kétféle technikát egyetlen kombihűtőbe. A 170 meg az már szemmagasság, az nem olyan pici, de gondolom, a 60 cm szélesség is adott, és ez behatárolja a lehetőségeket.

a 3-4-es fokozat az enyémnél a középteljesítmény, én nem tekinteném olyan "nagy"-nak, mert az energiafogyasztási kategóriákat hivatalosan épp ezzel a középpel tesztelik, nem a minimummal, nem a maximummal. De ha az A kat. hűtő pl. kis helyre van besuvasztva, ahol esetleg a szellőzés is rossz, túlságosan is felmelegszik, és többször fog bekapcsolni, ill. jobban jegesedik, mert amikor nyitogatod, bemegy a meleg, lecsapódik a pára, aztán odafagy, ami rontja a hűtésteljesítményt.

Én továbbra is tartom magam az első hsz-mhoz, miszerint a márka majdnem tök mindegy, így már csak egy javaslatom van: kideríteni, hogy a szomszédok, rokonok közül ki vett hűtőt az elmúlt néhány évben, és kikérdezni őket a megelégedettségi mutatókról :) ráadásul akkor élőben láthatnád-hallanád őket.
Előzmény: shane1 (29)
shane1 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 29

Az electroluxon kívül minden honlapot megtaláltam :-)

Nem sűrgős, jelenleg van más törleszteni valóm, de most egy picike zanussim van, ami állandóan jegesedik, mivel kénytelen vagyok szegényt a picike spájzban tartani, meg az a fajta, amiben egyben van a fagyasztó, billenő ajtóval, ergo tök jó, hogy  van, csak ha a fagyasztóból kell(ene) valami akkor előtte olvasztgatni kell, mivel általában nem lehet lenyitni az ajtaját...Ezért szeretnék másikat, ja meg ugyan nem vagyunk sokan (remélem ez azért változni fog) de ez a hűtő nagyon picike. Ráadásul idétlen mert szinte le kell hasalnom, hogy lássam mi van benne, főleg a havi nagybevásárlás után.

Viszont mint már írtam max. 170 cm fér be és sajnos az ilyen picikben nem nagyon van  no frost-os (amelyikben van, arról meg kiderült, hogy a fagyasztóra nem  vonatkozik)

Valaki valamelyik márkára írta, hogy 3-4-esen kell járatni, hogy olyan idő legyen benne mint ezeknél egyesen.

Ezért szeretnék én is tanácsokat kapni, mert ez a hűtő dolog olyan mint a mosógép. Az ember szimpátia alapján dönt, de nem tudja megnézni működés közben, hiába nézi meg az adatlapot, meg hiába A kategóriás, ha tényleg magas fokozaton kell járatni.

 

Úgyhogy én továbbra is várom a gyakorlati tanácsokat.

Neked milyen hűtőd van?

Előzmény: t3v3d3s (25)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.07.18 0 0 28
kezd késő lenni: szóval a fagyasztó keskeny, én nem tudtam rendesen kihasználni (a tengerentúlon az albérletben használtunk ilyet)
Előzmény: t3v3d3s (27)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.07.18 0 0 27
na még annyi, hogy a side-by-side hűtőkkel vigyázzatok: pl. a maytagesek polcai az egyik sorban annyira keskenyek, hogy egy kisebbfajta fazék éppen befér, tehát cseppet sem praktikusak. Akkor inkább már két 60 centi széles hűtő egymás mellé állítva :) az italautomata meg parasztvakítás - megnézném, ki az, aki valóban használja (folyton feltölti stb.) azon kívül, amikor vendégek vannak.
t3v3d3s Creative Commons License 2005.07.18 0 0 26

ja:
www.electrolux.hu
www.indesit.hu

a többi cég is hasonlóan bonyolult...

és az electrolux jó: anyukám nemrég vett, halk és kitűnően működik. nekem egyébként annak idején az új gorenje szériát is ajánlgatták, de a régebbi széria dizájnja nem volt ennyire gagyi, és akkor még 70 cm széleset nem is gyártottak.
t3v3d3s Creative Commons License 2005.07.18 0 0 25
ppmoni: nem belül (a hűtőtérben) rezeg vmi vagy rajta? a tojástartó fedele, talán egy rosszul illeszkedő polc. bár gondolom, végigpróbálgattátok, kipakolva, lepakolva. ha bizonyíthatóan elháríthatatlan a zaj (pl. a két fal közül ered), elő a garanciajeggyel, és hívni a szervizt, ahogy már mondta valaki.

shane1: hogy milyen hűtőt vegyél, attól függ, milyenek az igényeid. ha nem holnap kell, akkor van időd, hogy végigjárj néhány nagyobb helyet (euronics, electroworld, mittudomén), és begyűjtsd a katalógusokat. azokban csak ár nincs. ugyenezt a net előtt is megteheted, electrolux, indesit, bosch, whirlpool - ezeknek mind van honlapaj, az áruházakban megrendelik neked. hozzávetőleg árakat a fotexneten (ha még létezik) meg a vaterán is találsz, de telefonon is elárulják az említett áruházakban.

a 0 fokos rekesz a hűtő része (nyilván, a fagyasztó ui. mínuszos), ez a hűtő leghidegebb része (nem úgy, mint a régi lehelekben, hogy mindenképp a fagyasztó közelében volt a leghidegebb....) én ott tárolom a felvágottakat és a sajtot. Egyébként, ha nem lenne, vszleg túlélném, mert a legalacsonyabb fokozaton is remekül hűt.

az extra doboz, ha jól emléxem, egy vízszintesen tologatható sínen van. már nem tudom, milyen néven próbálták eladni (talán felvágott tartó?), az enyémbe nem kértem, én szeretek benyúlni a polcra, és megragadni, ami kell, nem fogok még fiókokat húzogatni. Én a zöldségrekeszt sem rendeltetésszerűen használom, ott tartom a sajtgurigákat, az olajbogyót meg a spar margarin-készletemet a sütéshez :)

sztem jó, ha a hűtő keringteti a levegőt, hogy minden polcon egyenletes legyen a hőmérséklet, de lehet, hogy ezek már mind tudják. mint említém, az antibaci azért jó, mert a kaják nem veszik át egymás szagát. az már csak extra pl., ha csipog, ha nyitva marad az ajtó vagy túlmelegszik a belső tér. ami tuti felesleges, az a csiricsáré jégkockagyártó.

a két kompresszor csak jó: külön táp a hűtőnek, külön a fagyasztónak, ha pl. nyaralni mész, és kiüríted a hűtőt, leállíthatod, míg a fagy. tovább megy. nekem egy kompresszoros van, de van ún. holiday funkciója, amivel alapjáraton meneti csak a hűtőt, és a fagyasztót normálon.

még egyszer: az én egyik legfontosabb szempontom az volt, hogy ne kelljen leolvasztgatni a mélyhűtőrekeszt (no frost; az automatikus leolvasztás az nem ugyanaz, az csak a hűtőt olvasztgatja, a fagyasztót manuálisan kell leolvasztani)

De te tudod, neked mi kell - hány fős a család, a mostani hűtőtökben elfértek-e, szeretnél-e olvasztgatni, milyen típusú ételeket esztek (nálunk pl. sok a joghurt, kell neki egy egész polc) stb.

Előzmény: shane1 (20)
shane1 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 24

Ezt szomorúan olvastam, mert nekem is az Elektrolux volt a legszimpibb eddig...

Miért nem írsz nekik? (Bár én kerestem a honlapjukat de nem találtam) Én biztos írnék nekik, hogy vajon mi lehet az oka, lehet, hogy szériahibás vagy sérült, minél hamarabb kellene. (bár gondolom a három napon már túl vagytok, hogy indoklás nélkül vissza lehessen vinni) Viszont mivel nehezen mozgatható és 50 000-nél drágább volt garanciális időn belül a szállítást a szervíznek/gyártónak kell állnia.

Ne hagyd annyiban szerintem.

Nincs esetleg nagyon rátolva a falra?

 

Most akkor milyen hűtőt nézzek? :-((

Előzmény: ppmoni (23)
ppmoni Creative Commons License 2005.07.15 0 0 23
OK, bár az előttem "szólót" tényleg nem értem, de, ha jár még erre valaki, lenne egy kérdésem:

Tök jó ez az Elektrolux, amit vettünk, DE
- igazában annyira halk LENNE, még aktív működés közben, hogy ihaj, ...
- csakhogy valami rezonálás van, amit egyelőre a hűtő ilyen-olyan irányba történő megnyomásával a nyomás időtartamára meg lehet szüntetni.

Namost mit csináltunk rosszul? A hűtő ajtaja bármilyen irányba kinyitva úgy marad, sehonnan nem csukódik be vagy nyílik ki. Ebből azt következtetem, hogy vízszintesen áll. Egyelőre nincs több ötletem :-(
shit4sale Creative Commons License 2005.07.11 0 0 22
BANG&OLUFSEN!
Előzmény: ppmoni (-)
ZsuR Creative Commons License 2005.07.11 0 0 21
Koszonom!
Előzmény: Zitka (19)
shane1 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 20

Jó ez a topik, nekem legalábbis aktuális :-)

 

Én is éppen hűtőt szeretnék venni (ill. jelenleg még csak nézegetem) csak az a problémám, hogy max 170 magas lehet, és olyat szeretnék amelyiknek alul van a fagyasztórésze (két fiókos). Fogalmam sincs mire figyeljek vásárlásnál, úgyhogy erre is adhatnátok tanácsokat, hogy melyik funkció jó, és melyik felesleges. Pl. mi az a 0 fokos rekesz? Az a sima hűtőrészben van, vagy a fagyasztórészben? Láttam olyat is (talán Indesit) hogy a zöldségrekeszen kívül volt benne egy különálló doboz is, az vajon mire jó?

Van e értelme a két kompresszoros hűtőnek, ha nincs különálló fagyasztóládám (ergo valami úgyis mindig van a fagyasztóban)

Várom a gyakorlati tanácsokat :-)

 

Köszike

Zitka Creative Commons License 2005.07.11 0 0 19
Fizetéstől függ. :-) Minimálbérből félévi, managerfizetésből félhavi.
Előzmény: ZsuR (16)
Zitka Creative Commons License 2005.07.11 0 0 18
Közben én is megtaláltam az általam ajánlott :-) honlapon, hogy rá lehet klikkelni az árra. Hát azért nem túl olcsó. :-( Tavaly (vagy tavalyelőtt?) indultak, akkor 199-ért adták az ilyen típusú hűtőket. De hát az volt a beetetés.
Előzmény: mia11 (17)
mia11 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 17

Köszi, Zitka! :)

Megnéztem a  honlapot, nagyon tetszenek a hűtőik. Az áraikat is megnéztem. Kb 300 e Ft-tól lehet már venni side-by-side-ot. Egyéb extráktól függően akár 600 ezer Ft is lehet az ára.

Sajna nekem még akkor hozzájönne 30-50 ezer Ft szállítási költség :( mert nálunk nem forgalmazzák ezt a típust sehol.

Előzmény: Zitka (15)
ZsuR Creative Commons License 2005.07.10 0 0 16
Mennyi havi fizetes egy ilyen Maytag?
Előzmény: Zitka (15)
Zitka Creative Commons License 2005.07.10 0 0 15

A Daewooról nem sokat tudok. A Maytagot nézted már? Tavaly bevezető áron vett ismerősöm ilyen side-by-side hűtőt. Nem tudom, most milyenek az áraik, érdemes lenne utánanézni... A Vezér úton van boltjuk+bemutatótermük.

 

http://www.maytag.hu/webset32.cgi?Europrofil@@HU@@2@@703886604

Előzmény: mia11 (14)
mia11 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 14
Amerikai stílusú hűtőt szeretnék venni, tehát két ajtósat, inox színben, ja és elérhető áron. Jó lenne,ha nem lenne benne jég/vízadagoló, mert a közelben nincs víz, flexibilis csövön meg nem akarom a teljes konyhán keresztül vezetni, mivel baromi ronda lenne. Láttam egyet  a neten is, meg talán vmelyik nagyáruházban. Daewoo márkájú. Paraméterei jónak tűntek. No frost, üvegpolcok, A kategóriás,stb. Mi a véleményetek erről a márkáról?
ppmoni Creative Commons License 2005.07.09 0 0 13
OK, szerintem ne hagyjátok abba, más is okulhat az itt leírtakból, de:
megvettük a hűtőt, egy Elektrolux alulfagyasztósat. Hűtő 235, fagyasztó 95 literes. Nálunk a méret is alapvető fontosságú volt, mivel összesen 6-an vagyunk, illetve nyáron akár 8-an is. Meg az ára is limitáló tényező volt.
Egyelőre meg vagyunk vele elégedve, bár persze jobb lett volna
- két kompresszoros
- 0 fokos zónás
- páraszabályozós
hogy csak a legelső "álmaimat" említsem, de ezek árkategória-ugrás után elérhetőek csak, ha ragaszkodom a fenti méretekhez.
Egyébként kösz a javaslatokat minden hozzászólónak. Ha később gázos lesz a hűtő, majd panaszkodom ;-)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.07.08 0 0 12
oh, azt majdnem elfelejtettem, hogy nekem tetszik a dizájn, semmi hivalkodó, semmi hatalmas logo, és nincs fogantyúja, ami letörhet! az ajtó tetejébe, ill. aljába kell kapaszkodni, ahol végig mélyedést képeztek ki.
Előzmény: t3v3d3s (11)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.07.08 0 0 11

szerintem a márka lényegtelen, mindenből ki lehet fogni szériahibást vagy eldurranhat a készülékben valami, meg aztán a jászberényiek kivételével lehet, hogy mindent kínában gyártanak :) én legalábbis így indultam neki hűtőt keresni, és még életemben nem hallottam az aristonról, amikor pár éve megvettem. sőt a név alapján azt hittem, orosz... aztán kaptam egy 190x70x60 cm-es, nettó 316+74 literes cuccot 120-ért, mindenki döntse el, mennyire volt jó buli, nekem (egyelőre, mert vígan muzsikál, kop-kop) megérte a köv. miatt:

ami számomra fontos szempont volt:
- no frost fagyasztórész (amikor hűtőt kerestem, alig 1-2 ilyen modell létezett a piacon)
- 70 centis szélesség (2 nagy fazék elférjen egy polcon)
- óriási hűtőtér (csak ketten vagyunk (még), de egy-két polc mindig tele van joghurttal)
- A energiaosztály
- üvegpolcok
- megfordítható ajtónyitás (az ajtóhűtéses LG-k ezzel sajnos kiestek, pont balos hűtő kellett)
- jó ajtóbeosztás és sok tojástartó :)
- min. 100 literes fagyasztórész (ez az egy nem teljesült, de ebben is elférünk, nincs kert meg vetemény...)
- nem ártott volna még: 2 kompresszor

ami nekünk nem fontos, de van:
- 0 fokos fiók (tényleg sokáig eláll benne a felvágott meg a sajt)
- gyorsfagyasztás meg minden
- hatalmas, praktikusan nyitható zöldséges fiókok (valami páraszabályzónak becézett vicces tolóablakkal)

amin meglepődtem a használat során (néhány ezeréves albérletes lehel elnyűvése után):
- a kaják nem veszik át egymás szagát! az antibaci bevonat és a levegőkeringtetés/páramentesítés miatt gyakorlatilag nyitott edényeket is beletehetek (egyetlen kivétel a fokhagymás ételek... de néhány órán belül annak a szaga is felszívódik)
ja, mintha a penész is ritkább vendég lenne, pedig nem az étkezési vagy vásárlási szokásaink változtak.

ami szerencsére a mostani hűtők már mind tudnak:
- zárt hát (ne porosodjon, ne forrósodjon fel)
- görgős láb (néha takarít mögötte az emberfia)

ami még lényeges lehet:
- zajszint (kis konyhában éjszaka már 40 decibel is dübörög )

tekintve, h egy csomó készülékre van 0%-os hitel, én az árral nem különösebben törődtem, mert úgy gondoltam, egy hűtő elég sok időre szól, hogy fizessek a kényelemért, ha úgy alakul. még egyszer mondom, nekem tök mindegy volt, mi a márkája, ha kielégíti a kívánalmaimat (amit egyébként még a bosch egyik készüléke tudott, de az 200e lett volna...)

a lehető legalacsonyabb fokozaton menetem nyáron is úgy, hogy legtöbbször legalább 3/4-éig tele van. fogyasztást még soha nem mértem (az olaszok tényleg trehányak, kiderülhet, hogy van eltérés a hivatalos adatokhoz képest, bár ezt a gépet konkrétan a törökök gyártották), de szinte éjjel-nappal két számítógép megy, villanytűzhely van, és nem egetrengető a villanyszámlánk. a konyhám egyébként kicsi, eza böhöm a sarokban áll, és úgy nem tűnik monstrumnak.

ppmoni, majd azért tudasd velünk, mit vettél, ha már itt koptatjuk a szánkat :)
doyen62 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 10
Nekem két ajtós AEG SANTO  tip. hütőm van, üvegpolcos. Nem tudom, jó választás volt-e.  Nem ugy hüt, mint a korábbi Lehel. Lehet, hogy a németeknél a hüvösebb idő miatt jobban bevált? Vagy az  üvegpolcok miatt nem jó a levegőáramlás? Tény, hogy állandóan a 4. fokozaton megy. / 5. a legmagasabb/, s igy is megromlanak dolgok egy- két nap után. Mit tehetnék?
H_G Creative Commons License 2005.07.08 0 0 9
Itt meg egy Zanussi, az is tökéletesen műxik már minimum 5 éve, semmi karbantartással.
ZsuR Creative Commons License 2005.07.08 0 0 8
Most neztem meg a hutonket - 92-ben vettuk - e remelem nem kiabalom el, de meg semmi baja nem volt. Jol esik, ha valami hozza azt amit igert! Nem surun folrul elo ilyen.
párizs Creative Commons License 2005.07.07 0 0 7
Nekünk Gold Star van 11 éve,No Frost-os,nagyon meg vagyok elégedve vele,2 kompresszoros,külön lehet működtetni a mélyhűtő-részt a simától,van benne 0-ás is.Ajánlom!
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 6
A Whirlpool is OK, de meg kell nézni, hol gyártották. Az olasz gyártásút nem ajánlom senkinek, bár a minta nem reprezentatív (néhány ismerős). A méreteken és a tömegen kívül egyetlen rájuk írt paramétert sem teljesítettek (értve ezalatt elsősorban az energiafogyasztást, merthogy nem járkálunk zajmérővel:-) ). Az amerikai és svéd gyártásúakkal ellenben semmi baj.
Előzmény: CatBaBy (5)
CatBaBy Creative Commons License 2005.07.02 0 0 5
Nekünk Indesit van, nagyon tudom ajánlani, nagyon szép  formája van, és semmi probléma vele. De mivel nem vagyok elfogult, ezért ami még nagyon jó és szinte a legmodernebbeket gyártja, az a Whirpool.
CharlieBrown Creative Commons License 2005.07.02 0 0 4

Nekünk az előző egy Whirlpool ARC 5420-as volt.

Ahogy nézem, ez most ~90k HUF.

Nettó kapacitás: 265 liter
A energiaosztály
Hűtőszekrény hasznos térfogat:210 l
Fagyasztó hasznos térfogat: 55 l
1 kompresszor
Rácspolc
Megfordítható, lekerekített ajtó
Energiafogyasztás: 306,6 kWh/év
Zajszint: 38 dBA
Méretek (Mag. x Szél. x Mély.): 1675 x600 x 600 mm
Bruttó méretek (Mag. x Szél. x Mély.):1735 x 650 x 650 mm
Nettó súly: 64 kg
Bruttó súly: 68 kg

 </P>Kattints ide a részletekért

Előzmény: ppmoni (3)
ppmoni Creative Commons License 2005.07.02 0 0 3
Alsófagyasztós kombira vágyom, üvegpolcokkal, és max. 100-ért, inkább alatta
Előzmény: CharlieBrown (2)
CharlieBrown Creative Commons License 2005.07.02 0 0 2

Mik az igényeid?

2ajtós amerikai stílus, kombi hűtő/fagyasztó, méret, L, stb...

 

SZVSZ 2ajtósból samsunk v LG.

LG 200 körül mozog, és teljesen korrekt A osztályos.

Antibakteriális üvegek, ajtóhűtés, stb. szerintem teljesen elfogadható áron.

 

Vagy olcsóbb kell?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!