Keresés

Részletes keresés

mlas Creative Commons License 2008.09.03 0 0 808
Ha azt nem is, de 5/4es nacit (vagy mi a neve annak a féllábszárig érőnek?) béléssel, zsebekkel igen. És az milyen szép nagy tócsát tud hagyni... :))
Előzmény: Twisk (807)
Twisk Creative Commons License 2008.09.03 0 0 807
Lehet. De akkor miért nem vesznek fel suhogós joggingot is????
Előzmény: Törölt nick (806)
Twisk Creative Commons License 2008.09.02 0 0 805
Üdv.
Azt gondolom, h. mindkét oldalnak sokkal könnyebb dolga lenne, ha lenne egy átlátható és betartatott egységes szabályozás. Aki tudomásul veszi a naturista terület létezését az dönthet: vállalja azt ami evvel jár vagy nem megy be. Aki vállalja, sokkal kevesebb bosszankodásnak és atrocitásnak lenne kitéve. A családi koedukáció tényleg tök jó dolog, attól eltekintve, h. viszonylag kevés család engedheti meg magának a saját szaunát otthon. Ergo ha elmegyek szaunázni és válogathatok, szívesebben választom a közös szaunázást a párommal, mint vadidegen azonos neműekkel. De nem egyszer néztem végig, h. csak a hölgyek számára fenntartott szaunában fürdőruhában lepedőbe tekerve izzadtak a nők. Abban aztán tényleg sok a ráció.
Előzmény: Törölt nick (804)
tcs969 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 803
Sziasztok!
2008.09.05-én (pénteken) 20.00 - 24.00 -ig ismét fürdőruha nélküli szaunázási lehetőség Ráckevén,az Aqua-landban. Üdülési csekkel is lehet fizetni.
Csabi
mlas Creative Commons License 2008.09.02 0 0 802
Hát ezzel, hogy az "ősi" északi szauna koedukált-e, ezzel most megfogtál, nem tudom. A magyar forrásokban hirtelen nem találtam pontosat, finnül meg nem tudok.
De mivel tradicionális magyar szauna-szokásról nem lehet beszélni, adoptálnunk kell egyet, miért ne legyen az a germán?
Egyébként én sem vagyok az öncélú pöcslóbálás híve, pedig nem vagyok prűd, mindig ruhátlanul szaunázok, sőt azokat a helyeket preferálom. És nem a meztelenség miatt, hanem azért, mert ahol a meztelenség a természetes, ott már rég túlléptek azon, hogy kell-e türcsi, kell-e hangoskodni, kell-e kibe mászkálni, és még sorolhatnám.

Szaunamester: ő dolgozik, nem szaunázik. Vagy az orvostól (nőgyógyásztól/urológustól) is elvárod, hogy meztelenül vizsgáljon meg?

Pöcslóbáláshoz még annyit, hogy tényleg sokan nem tudják ezt kezelni, ami rontja a megítélést. Feleségem pl. bent levetkőzik, meg a medencében-gőzben is, de eszébe sem jut az összekötő folyosón türcsi nélkül flangálni, egyszerűen azért, mert azt nem érzi helyénvalónak. Ugyanígy a hölgyek nem szeretnek vetkőzni-öltözni idegen férfiak előtt akkor sem, ha utána-előtte együtt volt velük a szaunában, vagy a pihenőben meztelenül.

A vegyes szauna tényleg baromság, vitára ad okot, pedig ott lazítani kéne... talán még az időszakos elmegy. Én a nemek szétválasztását sem annyira kedvelem, mert mi pl együtt szeretünk lenni, nem idegenekkel.
Előzmény: Törölt nick (801)
mlas Creative Commons License 2008.08.26 0 0 800
Ez a minta a Dunától keletre eső majd' minden szaunára igaz.
Errefelé nem járnak a sógorék: 1)nem terjesztik a kultúrát 2) a helyek nem nekik akarnak megfelelni.
A csúcs: "lajoska" bejött anyu után-egy hambival a kezében..
Előzmény: nadzsukko (795)
RodrigeZZ Creative Commons License 2008.08.26 0 0 799
A default érték Sárváron anno a pucér állapot volt. Délelőtt és délután volt 2-2 óra, ami TEXTILES. Aztán megszüntették.
Kehidán pont fordított volt, ott a gatyás időszak volt megszakítva délelőtt 2 órára. Aztán ez is mexünt. (hál isten)

R.
Előzmény: Törölt nick (797)
Twisk Creative Commons License 2008.08.26 0 0 798
Értem én, értem. De ez a páros-páratlan azért nekem annyira nem tetszik. Ami oda párolgott klór és más szutyok, a mentes időben is ott lesz. Tudom. Valahol el kell/lehet kezdeni.
Előzmény: Törölt nick (797)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 797
Ha a megoldási lehetőségekre kell tippelni. Sárvár időmegosztással kezdte az üzemelést ! Azt hiszem a páros órák textilesek voltak a páratlanok textilmentesek. És lám átnevelődtek a törzsvendégek. Ez egy viszonylag jó módzser. De nem kivitelezhetetlen a textiles és textilmentes szaunák különválasztása egyáltalán, egy fal és méretezés kérdése. Csak akarni kell. Nemcsak a profitot, hanem az igényeket is megoldani ...
nadzsukko Creative Commons License 2008.08.25 0 0 796
kultúrált = kulturált
Bocsi a hibáért.
nadzsukko Creative Commons License 2008.08.25 0 0 795
Galerius-fürdő, Siófok:
Hozzáértőknek röviden : T T = tipikus textiles
Kevésbé hozzáértőknek: Fürdőruhás szaunák és gőz, ahova a mindössze 300 forintos felár miatt minden "isten barma" bejár. Néhány életkép:
- Pár tizenéves szöfgatyás azon tanakodik nagyokat röhögve, hogy ha a flakonjából, (amit persze bevitt a a kabinba) ráöntené a kólát a kályhára, az milyen király lenne. Harsány káromkodással tarkított tetszésnyilvánítás a válasz.
- Erősen egyszerű gulyáskommunizmuson szocializált foghiányos honfitársunk végigmegy az összes kabinon. Mindben egy percig csöpögteti magát, majd kitárja az utolsó ajtaját és kikiabál az asszonynak: "Ide gyere anyus, ez kurva forró!"
- Suhancok és annál is fiatalabb kölykök rohangálnak, nyitogatják a kabinokat.

Szóval pihenés, relaxálás, jóleső ellazulás és kultúrált szaunázás kizárva!
Ez kell a magyarnak!
manus72 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 794
Furcsa az Osztrákoknál nincs fertőzés csak Esztergomban!
Előzmény: Törölt nick (790)
Twisk Creative Commons License 2008.08.22 0 0 793
Nem régiben beleszaladtunk egy kazah csoportba. Ők sem voltak egyszerűek, de legalább lehetett mosolyogni rajtuk. Később pedig visszakívántam őket.
Mert még ők is egyszerűbbek voltak némelyik "helyi erő"-nél.
Ami még le tud fárasztani: az "én értek hozzá kolléga". folyamatosan utasítgatja a szaunamestert és megfellebbezhetetlen véleménye van mindenről. Nem tudtam eldönteni ki ő? Az ügyeletes okos, a szaunamester vagy esetleg a tulaj? Persze egyik sem. Közben olyan bődületes ostobaságokat szajkóz, h. falnak tudnék menni tőle.
No de sebaj. Lesz ez még így sem.
Előzmény: Törölt nick (792)
totya 01 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 788
Úgy látszik Sárvárra csak a normális szaunázók járnak.Szerdán voltunk,egész nap,de mindenki a szabályoknak és a kultúrális szaunázásnak megflelően tartózkodott bent.
pele40 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 787
Igen, egy Német mintára felépített szauna park nagyon ráférne kis hazánkra. Szerintem Budapest, de más nagyobb városok is eltartanának egy profin berendezett szauna kertet. Kár hogy, nem fedezték még fel az ebben rejlő üzletet.
Twisk Creative Commons License 2008.08.17 0 0 786
"Reklamáció hegyek....." Ez a kulcs szó. Szegény recepciósok már csak a fejüket fogják. Nagyon nem szeretnék a helyükben lenni. Azt tapasztalom, h. nagyon sok esetben a rossz szabályzás nehezíti meg a dolgukat. Átgondolatlan intézkedések, logikátlan szabályok. Egyik oldalon a profit, a másikon meg a szauna kultúra. Meggyőződésem, h. a vezetők el sem olvassák a hozzájuk írt leveleket. Reménykedem abban, h. előbb-utóbb létrejön majd egy olyan hely, ami csak a szaunázásról szól és nem a vitákról az "én kifizettem a jegyet, nekem ne ugassanak" típusú vendégekkel.
pele40 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 785
Sok hasznos tanácsot, viselkedési formát olvastam az oldalon. Szerintem a megfelelő szauna kultúra kialakulásához a szaunák személyzete tehet a legtöbbet.
totya 01 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 784
Kehidai élmény! A szaunában délelőtt vegyesen szaunázás reklamáció hegyek , a szaunás hölgy alig tud igazságot tenni.14.00 felöntés ,értelmesebb emberek érkeznek ,egy fürdőruhás hölgy, de amikor a szaunamester elmeséli a helyes szaunázást eloldalog.
16 óra után viszont már csak az igazi szaunázók vannak.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.16 0 0 783
Idehaza MÉG nem működnek úgy a dolgok a wellness szolgáltatások terén, mint tőlünk nyugatabbra. Egyet leszámítva: a belépők árait. Azt tökéletesen ki tudják alakítani.
Nem tudom azt sem, miért ekkora óriási gond a szaunák textilmentessé tétele. Mi a baj ezzel? Attól félnek nem lesz akkora forgalmuk ? Ez hülyeség. Ausztriába nem járnak a fürdővezetők tanulmányúton ? Ez a természetes. Azt hogy a szaunázás textimentesen az egészséges, és hogy a szauna-kultúra az egészségmegőrzésről és nem az exhibicionizmusról szól az emberek soha nem tanulják meg, ha textiles, vagy "vegyes" üzemeléssel vannak jelen a szauna-világok. Akinek nem tetszik, nem fog bemenni. Ha belegondolok nagyon durva, hogy kifizetek egy kisebb vagyont hogy pihenhessek, relaxáljak, törődjek kicsit magammal, és ehelyett nekem kell a legtöbb helyen rosszul éreznem magam, mert nem akarok textilben feszengeni a 100fokban, és nem akarok műanyag gőzőket beszipogatni. A karbantartás is elég gáz, szinte mindenütt. Ez nem jó az nem jó, potyog, csöpög, nem folyik, eldugult, vizköves, mozog, kiégett, kilazult. Ugye ismerős? Ami a probléma megoldását illeti, én közvetlenül a fürdő igazgatónak szoktam írni értelmes levelet ész érvekkel. Azt is, ha valamelyik alkalmazott nem való szolgáltató ágazatba, és azt is ha valaki viszont nagyon odavaló! Így részt veszek úgy érzem a helyes egyensúlyok megteremtésében!( történtek dolgok leveleim után !) Kérlek tegyétek TI IS EZT, és biztos vagyok benne hogy változni fognak a dolgok!
Más téma, de idevág: a wellness részek stílus-dizájn dolgai is érdekesek idehaza. Gyakran inkább ridegnek mint barátságosnak találom a helyeket, pedig nem minden pénz kérdése.
Twisk Creative Commons License 2008.08.15 0 0 782
Működött a középső nagy élményzuhany is?

A "betegesen prűd" nálam az a kategória, aki a Rózsa-szaunában úgy fekszik, h. a fürdőruhájára magára tekeri a szaunalepedőjét is és megrovó pillantásokat vet a textilmentesen izzadó társnőire. Valamit ide sorolom azokat is, akik állandóan panaszra mennek a recepcióra ha valaki fürdőruha nélkül merészkedik be a pezsgőmedencébe. A minap volt két hölgy, természetesen észrevétellel éltek miattunk. Nem álltam meg, jeleztem, h. szeretném ha rögtön árulkodás után elzárnák maguk után a zuhanyt, mert folyik a víz a világba. Felháborodottan utasították vissza: ők nem is használták a zuhanyt. Mondtam, ó, ez igazán nagy kár. Ugyanis zuhany nélkül fürdőzni ugyanolyan szabályszegés, mint fürdőruha nélkül.
Természetesen jogkövető módon elhagytuk a medencét, de a két hölgy - érdekes módod - a továbbiakban nem kívánt pezsegni.
Előzmény: Pamplónai békafuttató (781)
Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2008.08.14 0 0 781

Milyen az a beteges prűd?

 

Én hétfőn voltam ott utoljára, akkor működött mindhárom élményzuhany.

Először, mióta oda járok.

 

Előzmény: Twisk (775)
Twisk Creative Commons License 2008.08.14 0 0 780
Őszinte leszek: alig várom. Esztergom jó, amíg nincs jobb. Bár az sem lesz mindegy, hogy az Aqua-world árai milyenek lesznek.
Ha így mennek a dolgok tovább, mindenképpen csökkenni fog a forgalmuk. Az égők lassan kiégnek, a zuhanyokból alig működik, a medence fém részéből szakadnak ki a csavarok, a lefolyók nem lefolyók...... Amortizálódik minden és nem látom a karbantartást. A szaunamesterek megtesznek mindent ami tőlük telik, de ez néha kevés. A hang-fény szaunában ültem bele egy adag mézbe, mert a "kedves vendég" alternatív szauna show-t csinált magának.
De talán a szeptemberi felújítás után picit jobb lesz. Én reménykedek.
Előzmény: aoyama (779)
aoyama Creative Commons License 2008.08.14 0 0 779
Akkor meg kellene építeni még egy finn szaunát (lehetőleg nagyobbat, mondjuk a pezsgő helyén), ahol csak felöntések mennek, félóránként, váltott szaunamesterrel. Ha ezután megemelik a belépőt egy szavam nem lesz.

Bár van egy olyan érzésem, hogy ha a Pesten épülő Aqua-world megnyit (és jó szaunája lesz), akkor vissza fog esni Esztergom forgalma és talán már nem is lesz akkora tömeg.
Előzmény: Twisk (777)
kacorka Creative Commons License 2008.08.14 0 0 778

A finn szauna felöntések nélküli használata gyakorlailag ismeretelen Esztergomban. Én még soha nem láttam senkit ott a felöntéseken kívül, pedig az az igazi szaunázásra tényleg alkalmas helyiség. Pontosan ezért bassza fel az agyam iszonyatosan, hogy az utolsó felöntés után ki is kapcsolják a kályhát és lenyomják a villanyt. Ezt most hogy? Egyébként a többit is lenyomják zárás előtt már majd egy félórával. Ez is rendkívül szánalmas.

 

Egyébként egész rendes hely, sajnos valóban kezdenek az előtérben a farkukat öncélúan himbáló kretének megjelenni. A két buziról nem is beszélve, akik egymás mellett tök némán űlve rendszeresen stírölik pasikat. Nincs bajom a melegekkel de ez egy kicsit sok. HA ez lesz a trend akkor másik hely után kell nézni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Twisk (777)
Twisk Creative Commons License 2008.08.14 0 0 777
Pontosan ez a gondjuk. Mert így most lehet azt mondani, h. "kérem, telt ház van, várom a következőre", de ha fizetős lenne? Ki fizethet és ki nem? És ha fizetett, be is akar majd menni. Akkor nem lesz más az egész csak egy vég nélküli felöntés. És aki "csak" szaunázni akar a finn szaunában? Tehát ezért nem tudják hol fogjanak hozzá. Más kérdés, h. sajnálnám a szaunamestereket ha megállás nélkül csak ezt kellene csinálniuk. Felteszem ehhez kellene plusz embert felvenni, akkor meg elmenne a bevétel..... Gondolom én.
Előzmény: aoyama (776)
aoyama Creative Commons License 2008.08.14 0 0 776
Na az b@szna be ha fizetőssé tennék a felöntéseket. Már a 150 Ft-os plusz lepedő is nevetséges. Ha a zsúfoltságot akarják ezzel megszűntetni, akkor talán több felöntés kéne. Ehhh....
Előzmény: Twisk (775)
Twisk Creative Commons License 2008.08.13 0 0 775
De megjelentek a beteges prűdök is. :)
Jelentem az élményzuhany azóta sem jó. Óránként nem mindig van kitéve új gyümölcs, az attól függ, h. melyik lány dolgozik aznap. Ez is és a takarítás is /megfigyeléseink szerint/ erősen emberfüggő. Viszont felreppent az a hír is, h. a szauna show-kat fizetőssé szeretnék tenni, de még nem tudják a megoldást erre a szervezési kérdésre.
Előzmény: Pamplónai békafuttató (774)
Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2008.08.13 0 0 774

Esztergomban jártam.

Javult valamicskét, de attól tartok, a bosszantó apró hülyeséget soha nem fogja tudni levetkőzni. Szerintem szarul vezetik az intzéményt, alkalmatlan ember van az élen - mondom úgy hogy fogalmam sincs, ki az.

 

1.  Három hölgy üldögél a recepción.
Az egyiknél sor áll, a másik kettő néz a semmibe. Egyiküknél csak üdülési csekkel lehet fizetni, a másik talán a dekoráció. A harmadiknak lóg a nyelve.

 

2. Otthagyok 3e Ft-ot egy szaunázásért, de külön kell fizetnem az extra lepedőért 150 Ft-ot, a parkolásért pedig négyszázat.  Szánalmas pitiánerségnek tartom ezt így, ugyanakkor a szemem sem rebbenne, ha mondjuk 4e lenne a belépő.

 

3. Az intézmény büféje csak akkor használható, ha az uszodába is jegyet váltasz. Megveszed a szaunajegyet és innál egy kávét, nekiindulsz, de a folyosó végén egy átjárhatatlan üvegfal állja utadat, mögötte a büfé, kávégéppel.  Mehetnél a parkoló felől, de onnan le van zárva, az oda nyíló ajtót növényekkel torlaszolták el.

Nyista kávé!

 

4. A karodra csatolandó műanyag óraféleség - ami a belépő és kulcs a szekrényhez - büdös. Ki tudja, hányan izzadtak bele a szíjába.

 

5. A wellnessvilágban továbbra sincs törölköző, tusfürdő, sampon

 

 

Miért javult?

 

- mert megjavították végre az élményzuhany sokáig rossz elemeit

- mert eltűnt a pihenőből az ásványvizek felvigyázója, aki a létével nagyon zavarta a pihenőket (mászkált, telefonált, csoszogott, pakolászott)

- mert betettek egy vizes-automatát

- mert óránként tesznek friss gyümölcsöt (és arról nem tehetnek, hogy erre néhány vendég úgy rábukik, mintha máshol nem ehetne, csak ott, az ilyenek körbeállják a tálat és a pultra könyökölve addig zabálnak két kézzel, amíg elfogy a sárgadinnye és a narancs)

- mert vannak úgynevezett szauna-show-k, mikor a szaunamester felönt és ad tengeri sót, mézet, sört, ilyeneket bedörzsölésre és elmagyarázza a hatásukat. Ezeken sosem látott tömeg vesz részt, ennek ellenére jók

 

 

amiről senki nem tehet:

megjelentek a beteges mutogatósok

nadzsukko Creative Commons License 2008.08.13 0 0 773
Klagenfurt mellett St.Veitban voltam pár napot. Egyik este túrázás után a városi fürdőbe mentünk relaxálni. A szaunarészleg szuper. Van római fürdő, gőzkabin, gyógynövényes és infravörös szauna. Voltunk száraz és rendszeres felöntéses szaunában is. Tisztaság, rend és jó hangulat mindenütt. A fürdőruha használata fel se merül senkiben, a meztelenség magától értetődő természetességgel van jelen. Két pihenő, ingyenes teakonyha és napozóterasz várta két szaunamenet között a pihenésre vágyókat. A hideg merülőmedencében még nyakzuhany is működött. Egyszóval szuper volt.
Twisk Creative Commons License 2008.08.12 0 0 772
Sziasztok.
Jó hírt hozok az esztergomi szauna rendszeres /és rendszertelen/ látogatóinak: szeptemberben egy hétre leáll a wellness rész! Ez idő alatt építik meg /állítólag/ a merülőmedencét és a gőzfürdőt. A rossz hír az, hogy a medence a dézsa helyére kerül. Az mondjuk pont jó volt. Már csak a fürdőruhás pezsgőmedencét kellene újraszabályozni és minden tökéletes lenne!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!