Keresés

Részletes keresés

nellimimi Creative Commons License 2004.01.14 0 0 364
ilyed=ijed
nellimimi Creative Commons License 2004.01.14 0 0 363
Üdv mindenkinek,

Röviden magamról: mivel első terhességem, azonnal elrohantam dokihoz, illetve erre ő is bíztatott. Semmi különös nem történt a citológián és a tapintásos vizsgálaton kívül. A ciklusom alapján éppen 5 hetes vagyok, vagyis hogy "van egy terhesség a szervezetemben", ezt támasztja alá a teszten kívül a méhem megnagyobbodása is. Hm. Két hét múlva mehetek ultrahangra, akkorra volt legközelebb időpont, mivel ez a sote klinika és nem magánrendelő. Illetve addigra már ott lesz a laboreredményem is.
Egyelőre nekem ennyi elég a boldogságomhoz.Bár türelmetlen kezdőként én ma már szivesen vettem volna, ha látom, hogy kiinteget nekem a pici.

Még én sem dobtam ki a tesztet, minden nap megnézem. Nemtom meddig lesz ez így.

És csatlakozom a böfögősök táborához. Nem olyan rossz, szerencsére hányás és émelygés még nincs, de doki mondta, hogy ne ilyedjek meg, ha jelentkezik.

Nellimimi 5+2

tasha Creative Commons License 2004.01.14 0 0 362
jóhogy emlékszem!!! :) Köszönöm a gratulációt és a drukkot! Utóbbit visszalövöm babásító sugárként neked, jó? :) **++**++**++**++**++**

t.

Előzmény: sz.ilva (361)
sz.ilva Creative Commons License 2004.01.14 0 0 361
Szia Tasha!

Váletlenül keveredtem ide, és megláttalak :) Ugye emlékszel rám? Most látom, hogy van pocaklakód, nem is tudtam, gratulálok! Megy a drukk, hogy felszívódjon a vérömleny **++**++**++**++**++** Vigyázz Magatokra!

Bocsánat, hogy belekotyoktam!
Kellemes pocakgömbölyítést kívánok Nektek!

Előzmény: tasha (359)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.14 0 0 360
Sziasztok,
a barnázásról: az elsőnél nekem is volt, ráadásul pont külföldön nyaraltunk, halálra váltan hívtam a dokit, hogy most mi van?! Aszonta semmi, csak valószínűleg érzékenyebb a méhszáj ilyenkor (mert vérbő meg ilyesmi), óvatosan a szexszel :-)
És ennyi :-)

Derszu és többi büfizős,
megnyugodtam, hogy nem csak én :-) Mondjuk amikor cefetül émelyeg, akkor olyan büfi-ingere is van az embernek egyszersmind, nem?
Ami nekem használt hányinger ellen, az (fura módon) egy kispohár vörösbor, vagy (kövezettek meg) egy nyelet whisky. Utóbbi mintha felmelegítette volna a gyomromat, és a hányingernek egypár órára kuss volt. Mondjuk ezt nem meri az ember sűrűn csinálni, azzal együtt se, hogy a nyelet az nálam kábé egy cent, éppenhogy egy ujjnyi se a feles pohár alján.

Fém Fatál (12+2)

Előzmény: tasha (359)
tasha Creative Commons License 2004.01.14 0 0 359
hát igen, a baba rendben, csak az a vérömleny :///
Ne izgulj, minden rendben lesz! Kispapi megy veled?

Derzsu, te aztán jól beelőztél :)) Lehet, hogy kéne egy táblázatot csinálni, kezdek megzavarodni!
De az tuti, hogy te pár nappal vagy előttem, Hancurka meg utánam :)

Előzmény: gannamari (358)
gannamari Creative Commons License 2004.01.14 0 0 358
Szia Tasha!
Jó, hogy te már legalább tudod, hogy minden rendben a babával. Én csak ötre megyek dokihoz, kérlek szorítsatok!!!
Nagyon be vagyok tojva!!
g.
Előzmény: tasha (356)
tasha Creative Commons License 2004.01.14 0 0 356
Sziasztok!

nagyon-nagyon köszönöm a drukkokat és a sok hasznos tanácsot! Szedem a Rutascorbint is, 3x1-et, és bizakodok. (illetve úgy döntöttem, itthon maradok egész héten. Jobb a békesség)

Mazsoka,Maggancs, mi van veletek? Ugye minden rendben?
Mariska is eltűnt, izgulok miatta :(

Derzsu, üdv! :)

t.

szakácsné Creative Commons License 2004.01.14 0 0 353
Kösz a linket!

Most mennem kell, de estére összeírom a legfontosabb dolgokat az e-bay-jel kapcsolatban, ígérem még ma felrakom.

Böbe

Előzmény: mzsperx (352)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.14 0 0 352
én nem onnan, mert később volt a peteérésem (20. nap), én így hozzáadok 6 napot. ;-) most valami 5+? vagyok.

babaszoba, itt a csevegő - cserebere rovatában, vagy az apróhirdetések között érdemes böngészni...

szakácsné, én szívesen fogadom az e-bay-es tapasztalataidat! (nagy vadászós vagyok, de az még nekem is sokk volt, amikro párszor benéztem ;-) )

mazsoka Creative Commons License 2004.01.14 0 0 351
Tasha!
Nagyon szorítok neked. Egyik barátnőmnek is volt, Ő is barnásozott tőle, aztán szépen felszívódott, így lesz ez veled is. Azért pihenj szerintem is!!!!!!!

Mariska!
Nagyon aggódok, jelentkezz! Remélem minden rendben.

Hancurka Creative Commons License 2004.01.14 0 0 350
NagyÁ!

Igen, én onnan.

Előzmény: NagyÁ (347)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.14 0 0 349
Bár én hajlok a babonára, a kétcsíkos teszt napján mégis azonnal vettünk egy aprócska cipőcskét. Vagy inkább zoki, csak ki van tömve. Van rávarrva egy-egy kis maci. És beraktuk a gyerekszobába kabalának.

Az én tesztem egyelőre nem halványul. Szeretném megőrizni!!

Ami a további vásárlást illeti, egyelőre nem veszünk semmit, viszont most hétvégén elmegyünk szétnézni. Főleg a babakocsit, mert ahogy magamat ismerem, azt keresgetni kell majd egy darabig. Én olyanra gondoltam, amibe rögzíteni lehet az autós kosarat is. Terveim szerint sokat fogunk autóval közlekedni, ezért könynen csukható és viszonylag kis helyen elférőt szeretnénk.De hálás lennék a tapasztalatokért és véleményekért.

szakácsné Creative Commons License 2004.01.14 0 0 348
Mit szólnál egy üzlethez :)?
Te osztod a tanácsokat, mi pedig hálásak leszünk. Nos?

Először is megmondanád, hogy hol érhető el a babaszoba?

Az ebay nem kincsesbánya, de ésszel vásárolva nagyon jó dolgokat lehet potom áron megszerezni. Mi már elég sok dolgot vettünk így, ha valakinek tanács (vagy segítség) kell, akkor szóljatok, megírom mire kell nagyon figyelni.

Előzmény: mzsperx (346)
NagyÁ Creative Commons License 2004.01.14 0 0 347
Azt, hogy hány hetesek (és naposak) vagytok, azt az utolsó menses első napjától számoljátok?
mzsperx Creative Commons License 2004.01.14 0 0 346
én egy csomó mindent használtan vettem. azért az ebay-ről előbb tájékozódj, állítólag nem is olyan jó, ügyesnek kell lenni, van egy topikjuk is valahol.
babakocsi. nagyon alaposan gondold át, hol, mire fogod használni a kocsit, ne vegyél rosszat, mert ha aztán pár hónap után le kell cserélni, nem olcsó mulatság. ha gondolod segítek :-)
ha nem vagy babonás, érdemes elkezdeni időben vásárolni. egyrészt anyagilag nem egyszerre terhel meg a sok cucc, előre úgysem tudod pontosan mennyi lesz, tehát lehet kevés, ha félreteszel ;-) ruhákat, apróságokat tudsz nézni a babaszobán, szép lassan összeszedni a dolgokat. mert nem biztos, hogy pont akkor lesz x dolog, ami kell... így vettünk mi új etetőszéket, járókát, túl későn kaptam észbe. én már ősz óta vásárolgatok 56 os ruhákat is ;-) egyesek hülyének néznek, de tudod, amikor látsz egy édes rugit 300ért...
jajj, annyi minden van a fejemben, tudnék tanácsokat osztogatni, csak nem merek, nehogy okoskodónak nézzetek ;-)))
szakácsné Creative Commons License 2004.01.14 0 0 345
Szia!

Most gyorsan megnéztem, az enyémen még látszik (bár halványult persze).
Böbe

Előzmény: NagyÁ (344)
NagyÁ Creative Commons License 2004.01.14 0 0 344
Féltve őrzöm a tesztet, csak attól félek, idővel elhalványul, vagy eltünik. Egy aránylag hosszú próbálkozás gyümölcse lesz (márpedig lesz, mert nagyon akarjuk). De sajna semmit nem tudok, felkészületlen vagyok. Akárhol olvasok utána, a 6. hétig nem is nagyon foglalkoznak a terhességgel. Azért is gondoltam, hogy a ti tapasztalataitokból tanulok.
NagyÁ Creative Commons License 2004.01.14 0 0 343
Féltve őrzöm a tesztet, csak attól félek, idővel elhalványul, vagy eltünik. Egy aránylag hosszú próbálkozás gyümölcse lesz (márpedig lesz, mert nagyon akarjuk). De sajna semmit nem tudok, felkészületlen vagyok. Akárhol olvasok utána, a 6. hétig nem is nagyon foglalkoznak a terhességgel. Azért is gondoltam, hogy a ti tapasztalataitokból tanulok, és okulok.
Előzmény: szakácsné (342)
szakácsné Creative Commons License 2004.01.14 0 0 342
Szia NagyÁ!

Nekem egy szerdai napon kellett volna megjönnie, de már vasárnap a kétcsíkos teszttel ébreszetettem az uram. Pedig ilyen hamar még nem is kellene kimutatnia. (tényleg, Ti őrizgetitek a tesztet?)
Aztán - bár tudtam, hogy korai - már csütörtökön elmentem a dokihoz, és csodák-csodája a hüvelyi ultrahanggal már látszott a petezsák.
De ha Neked mégsem látszik az UH-n, el ne keseredj! A teszt teljesen tuti, az UH viszont függ a gép pontosságától és az orvos tapasztaltságától is!

Más:
Tudom, hogy még nagyon korai, de Ti tervezgettek már, hogy miket vesztek a babátok érkezéséhez? Mindenből újat, vagy érdemes szétnézni a használt cuccok közt is (elsősorban a babakocsikra gondolok. Az ebay-en egész meglepő árakkal lehet találkozni)? Már most megveszitek, ami nagyon megtetszik, vagy csak a baba születése előtti pár hétben. Akinek már van nagyobb gyerkőce, megosztaná velünk a tapasztalatait?

Böbe (15)

Előzmény: NagyÁ (333)
Hancurka Creative Commons License 2004.01.14 0 0 341
Mzs!
Én 6+3 voltam pénteken az UH-n és már szépen látszott a peteszák és a dobogó szivecske is. De ez hüvelyi UH volt, nem tudom, hogy a hasi is kimutatja-e már ilyenkor.

NagyÁ
Én lombikos vagyok, úgyhogy nálunk kicsit más az időszámítás, de dec. 10-én volt a megtermékenyéítés és 30-án teszteltem és akkor már a vérből is ki tudták mutatni a megemelkedett HCG-t és a progeszteront (persze a sima teszt is a HCG-t mutatja ki). UH-ra viszont két héttel később hívtak vissza, ez volt múlt pénteken!

Amúgy az előbb láttam egy másik fórumon, hogy a hozzászólások végére mindenki odaírja az idejét. Így könnyebb segíteni a másiknak. Tehát én most ideírom (újfent):

7+1 :-))

mzsperx Creative Commons License 2004.01.14 0 0 340
nagyá, köszi a nikkinfót :-)
csak tudod szegeden van a csillagáruhá, amit mindenki csak nemes egyszerűséggel nagyá-nak hív :-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.14 0 0 339
Kedves NagyÁ,
a terhességi hormonszint a beágyazódás után emelkedik, és azt mutatja csak ki a terhességi teszt. A terhesség TIPIKUS tünete az, hogy az ember úgy érzi, mintha állandóan meg akarna jönni a menzesze. Ilyem korán még ne menj el az orvoshoz, várjál még két hetet, nem hinném, hogy ki tudná tapintani, legfeljebb vérvizsgálat alapján mondhatja azt, hogy emelkedett a hormonszint - hacsak a fogantatás nem közvetlenül a legutolsó menzesz után (vagy alatt) következett be... nyugi, a terhesteszt mindig biozonyos, ha pozitív - olyan már volt, hogy NEM mutatta ki, de ha két csíkos, akkor az terhesség.
Előzmény: NagyÁ (337)
NagyÁ Creative Commons License 2004.01.14 0 0 338
Ja, a Nagy Ágnes-ből jött a NagyÁ.
NagyÁ Creative Commons License 2004.01.14 0 0 337
Nem szegedi, hanem Bp-i vagyok. Elvileg vasárnap kéne megjönnie, de már most annyira fel van fújódva a hasam, hogy olyan érzés, mintha mindjárt meg akarna jönni. Állandóan büfizek.Jövő héten kéne mennem orvoshoz, lehet, hogy attól függetlenül elmegyek. Biztos, ami biztos
Előzmény: mzsperx (335)
ecsv Creative Commons License 2004.01.14 0 0 336
Sziasztok!

Bocsi, hogy beledumálok, én (még) nem vagyok várandós (remélem nemsokára az leszek), csak Tashát szeretném megnyugtatni. Szóval mikor a kisfiamat vártam, a 9. hét elején én is barnásoztam. A petezsák mellett volt egybevérzés a méhemben. Engem is eltiltottak azoktól a dolgoktól, mint Téged, csak nekem feküdnöm is kellett addig, amíg fel nem szívódott a vérömleny, és nem dolgozhattam utána (bár én az első babámmal 12 hetesen vetéltem el, és utána nehezen maradtam babás). Valamint Rutascorbint szedtem a 12. hétig. Ez nem árt a babának, érfal erősítő és vérzés csökkentő.
Nagyon drukkolok Neked és vigyázz Magadra!

A többieknek is nagyon boldog babavárást kívánok!

ecsv

Előzmény: tasha (325)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.14 0 0 335
gannamari, biztos minden rendben lesz!!!

nagyá, csak nem szegedi vagy? honnan jön a név? :-)

biztosnak semmi sem biztos de azért ne aggódjál. bizonyos esetekben elmehet a baba, de ennek az aránya nagyon kicsi. pl ha beteg. vagy ha alacsony prgiszint. nade miért lenne az :-)
7-8 hetesen menj el dokihoz, ha addig nincs gáz. akkor már fog látszani a kicsi szive is, ahogy ver (hihetetlen élmény!!!)

gannamari Creative Commons License 2004.01.14 0 0 334
Szia!!
Én is nagyon drukkolok!!!
Ma reggel nekem is volt egy kis piros pötyim, de azóta semmi, na délután én is meglátogatom az orvosomat :(.
Most éppen a területileg illetékes védőnőt hajkurászom, annyira idétlen időpontokban lehet csak elérni, hogy kénytelen leszek elkéretszkedni.
Mégegyszer drukk!!!
g.
Előzmény: tasha (325)
NagyÁ Creative Commons License 2004.01.14 0 0 333
Sziasztok. Elég rég óta olvasgatom itt a fórumokat, leginkább a "felkészülés a terhességre"-t. Hozzászólni nem igazán tudtam, mivel nekem még csak most jön (ha jön) az első.
Segítségért fordulok hozzátok:
Kb 1 hete fáj a mind a két mellem , tegnap reggel fogmosás közben öklendeztem, és délelött hányingerem is volt. Ezek után tegnap vettem egy tesztet, és (legnagyobb örömömre) pozitív lett.
Viszont menses még nem maradt ki. Ilyenkor kell-e félnem, hogy meg fog jönni? Vagy most már teljesen biztos a dolog? Ha már beágyazódott , akkor szinte bombabiztos? (Tudom ezek nagyon idióta kérdések, de sajnos ezekről sehol nem tudok olvasni, és ti már ezen túlvagytok!)
mzsperx Creative Commons License 2004.01.14 0 0 332
dejó, azt már alig várom, akokr túl lennék az uh-n :-))) valami 6+?? kor megyek
Előzmény: Hancurka (331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!