Keresés

Részletes keresés

Hobbi-Fotós Creative Commons License 2012.10.12 0 0 16930

Ma gyásznap van nálam. :-(

Elfogyott az utolsó csehektől hozott üveges söröm.

 

Csak januárban megyek ismét.

Igaz, ma egy kollégám jelezte, hogy megy, valószínüleg megkérem, hogy hozzon egy raklappal.

vjano Creative Commons License 2012.10.12 0 0 16929

1. Én erről az új trendről lemaradtam, szinte mindenhol "betársulval" ültem le az idén nyáron is. Máshogy nem is tudtam volna.

Gondolj bele, hogy kaphatsz másképp helyet a Vizilóban, az Ökörben, vagy mondjuk a Tigrisben?

(kivéve az említett Glaubicuban, ahova nyitáskor érkeztem és teljesen üres volt még...)

De még vidéken is sokszor a betársulás volt....

 

2. Igaz a 2 macskában még Prazdroj volt kiírva, ami szimpatikus, de ennek ellenére nem ajánlom senkinek, átverős hely.

Egyébként végignéztem a képeimet 2003-tól és már onnantól általánosnak mondható az Urquell.

ld. még globalizáció...:-)) vagy :-(( ?

 

Előzmény: Latya (K.L.) (16927)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2012.10.12 0 0 16928

Ja és még 1. Évekkel ezelőtt a külvárosban szinte mindenhol, a belvárosban sok helyen  még a "Prazdroj"  volt kiírva. Most már csak a U Dvou koček -nél   láttam  így. Sajna elvették azt  a kurucos benfentes érzést,  hogy Ti butuska kezdő első túristák  hiába kerestek PU -t, azt Prazdroj -ként kell sasolni :)

Előzmény: Latya (K.L.) (16927)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2012.10.12 0 0 16927

na azért  finom volt az  saját cucc is , csak már majdnem mászott :) Most hogy néhány helyen megkóstoltam,  módosítom az elkészítési technikát: rövidebb erjesztésre. Hmm ha jól belegondolok, akkor most ettem először kint Nakladny hermelint,  mert amit először kaptam, az csak sima sajt megszórva fűszerrel volt. ( azt hiszem nem hangsúlyoztam a Nakladny -t). Kicsit csalódott is voltam.

 

Más: utoljára kb 2007-ben voltam kint meg előtte vagy 3-4szer 2004 óta. Akkor az volt az érzésem, hogy egy sörözőben simán leülhetek mások mellé egy asztalhoz, iszogathatok, ha akarunk beszélünk, ha  nem  akkor nem kötelező a haverkodás.

Aztán most meg az rémlett, hogy estefelé, amikor már igen zsúfoltak a helyek, nem igazán  társulnak be , még a helyieknek kinéző erők sem egy közös asztalba, hanem inkább tovább állnak. Sőt  az U Glaubicu -ban a pincér oda is ment a betársult párhoz, hogy  jelezze ez nem biztos h jó ötlet.  EZt én beképzelem magamnak, valamit félreértettem, vagy ez valóban tendencia?

 

Unfiltered PU   ez a kis papír táblácska állt az asztalon, erre mutattunk rendeléskor, és ezt is számolták, Meg finom is volt, meg opálos. Így  gondolom tényleg azt kaptuk.

 

A belváros, vár az továbbra is tele van gyönyörű házakkal.  Aki teheti utazzon el oda!

Előzmény: loggol (16924)
OPi Creative Commons License 2012.10.12 0 0 16926

bárcsak . . .

Előzmény: Latya (K.L.) (16921)
Koleno Creative Commons License 2012.10.12 0 0 16925

Megnéztem az U Glaubicu honlapját, és ott elvileg még mindig 29 a korsó PU. Tehát lehet, hogy 35-ért tényleg szűretlen Prazdrojba sikerült belefutnotok. Mázlisták! :-) http://www.restaurant-uglaubicu.cz/beverages/cz.html

Előzmény: Latya (K.L.) (16921)
loggol Creative Commons License 2012.10.12 0 0 16924

"(Hermelin) azok eléggé erjedtek lettek."

 

Ugyan nem kóst toltam a tied, de négy dologra tudok gondolni:

- A kellőnél érettebb sajtot választottál. (Legközelebb legyen több idő a lejáratig.)

- Túl meleg helyen érleled. (Szobahőmérséklet a kelleténél melegebb.)

- Túl sokáig érleled.

- Nem lepi el teljesen az olaj a sajtot.

 

Előzmény: Latya (K.L.) (16923)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2012.10.11 0 0 16923

És Igen! Kösz.  Hazafele jövet betáraztam kész hermelinnel meg utopeneccel.  Otthon már csináltam néhányszor, azok eléggé erjedtek lettek. Nekem ízlett, csak a hmm illatanyag hatott a családra negatívan.     Gyanítom, hogy a kinti sörözők nagy része valahonnan veszi készen a cuccot, nem a konyhában erjesztik.  Így félig útba ejtettem a http://www.nakladanesyry.cz/ helyet. nem rossz...

 

Előzmény: vjano (16922)
vjano Creative Commons License 2012.10.11 0 0 16922

Prágában én még nem íttam szűretlent, csak Pilzenben, de mivel mostanában volt ugye a 170. évforduló... nem meglepő, hogy kivételt tettek. A leírásod alapján az U Glaubicura gyanakszom....

 

 

Előzmény: Latya (K.L.) (16921)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2012.10.11 0 0 16921

Tegnap a Malostranske  namesti alján valamelyik lábasházban lévő sörözőben voltunk. Csak elfelejtettem a nevét :(   Szűretlen PU volt 35-ért, a bejárati rész, mint egy folyosó, aztán jobbra egy terem, ahol hosszúkés lócák, aztán középen lépcsőn le a WC meg vele szemben egy pincehelyiség, fent még néhány lépcsőn lehaladva szintúgy egy helyiség 5-6 asztallal.  A google maps utcanézete alapján beazonosított helyek honlapjain lévő galériákat átnézve sem ismertem meg, hogy hol lehettem. ( Csak egy sört ittam, nem azért).

 

Pivovarský dům, de leginkábba a http://www.praguebeermuseum.com/en/index.htm sörei  ( IPA) nagyon bejöttek.

Koleno Creative Commons License 2012.10.11 0 0 16920

Van még feljebb! Nálunk, a sarki boltban ugyanez a másfél literes, pet palackos Kozel 640 (!) pénzbe kerül. Ez persze nem függ össze a minőséggel... De legalább egy ideje a kukoricadara kikerült belőle. Az itteni ára alapján lehetne akár import is.

Előzmény: Hobbi-Fotós (16919)
Hobbi-Fotós Creative Commons License 2012.10.10 0 0 16919

Van még lejjebb? 1,5 lit, műanyag PET, készült itthon.

 

  

Koleno Creative Commons License 2012.10.10 0 0 16918

A Letnáról...

Koleno Creative Commons License 2012.10.10 0 0 16917

Nyilván egy Rum Barbados XO ... - ennyi pénzért más nem is lehet...

Előzmény: Csutka Rozi (16909)
Lituk Ili Creative Commons License 2012.10.10 0 0 16916

Egy kupica sörhabot se felejtsünk belekeverni.

Előzmény: dr El van Leowe (16912)
loggol Creative Commons License 2012.10.09 0 0 16915

Ha túl érettnek érzed, akkor válassz frissebbet. A sajt nem a "jó" és a "romlott" kategóriában mozog, hanem a "még éretlen", "éppen jó", "túlérett" kategóriákban.

 

 

Előzmény: loggol (16914)
loggol Creative Commons License 2012.10.09 0 0 16914

"ilyen érett szagvilágú lesz?"

 

Sajtja válogatja

 

 

 

 

 

Előzmény: Csutka Rozi (16905)
Hobbi-Fotós Creative Commons License 2012.10.09 0 0 16913

Mai szerény vacsorám.

Valamit valamiért. 

Lilahagymás, házizsíros zsk.

 

dr El van Leowe Creative Commons License 2012.10.08 0 0 16912

Nem szagolni, enni!

 

Amúgy forró piritóssal adja ki legjobban az aromáját. Pardubicky Porterrel isteni.

Előzmény: Csutka Rozi (16911)
Csutka Rozi Creative Commons License 2012.10.08 0 0 16911
Olyasmire tippelnék én is.

Bekevertem a sörsajtot, még így is forog a gyomrom tőle.
Holnap veszek rozskenyeret és erőt veszek magamon. :)
Előzmény: OPi (16910)
OPi Creative Commons License 2012.10.08 0 0 16910

szvsz sima Tescó szintű tengerészital . . .

Előzmény: Csutka Rozi (16909)
Csutka Rozi Creative Commons License 2012.10.08 0 0 16909

hát az a rum nem tudom miből lehet...

 

Előzmény: Koleno (16907)
Csutka Rozi Creative Commons License 2012.10.08 0 0 16908

köszi!

nekem ez már sok!

a pálpusztai meg pláne!

 

 

Előzmény: OPi (16906)
Koleno Creative Commons License 2012.10.08 0 0 16907

Ez a díjszabás azért ma már nem túl gyakori Holesovice kerületben. Sör és rum: egy híján húsz!

OPi Creative Commons License 2012.10.08 0 0 16906

bekeverés után enyhül picit (rózsa soha nem lesz), de ennek a sajtnak ez a sajátossága, cserébe majdnem olyan finom mint a pálpusztai ;)

Előzmény: Csutka Rozi (16905)
Csutka Rozi Creative Commons License 2012.10.08 0 0 16905

Aha!

Vágom már!

Ilyet nem láttam, pedig a Prágai kocsmakalauz óta műértő szemmel nézem a WC-ket is. :)

Amúgy nem rossz hely Cesky Krumlov, csak azt a sok japánt tudnám feledni.

 

Ja, még egy kérdés: a pivny syr bekeverés után is ilyen penetránsan büdös érett szagvilágú lesz? mert akkor meg se próbálom!

Előzmény: vjano (16877)
OPi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 16904

vjano Creative Commons License 2012.10.01 0 0 16903

Kellemes az olvasás Feketehegy levével....

 

Hobbi-Fotós Creative Commons License 2012.10.01 0 0 16902

tetsz!

?

Előzmény: OPi (16901)
OPi Creative Commons License 2012.10.01 0 0 16901

tetsz!

Előzmény: Hobbi-Fotós (16900)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!