Keresés

Részletes keresés

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2011.12.29 0 0 1087

Na, most megint silentio,,,:-)

16h

1,5 l rizling!,,,:-)

Tinman Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1086

És szerinted a "korreckiós mechanizmus" neurológiailag hibásodott meg, vagy ez OK csak a beementére kerül folyamatosan zavar?

 

Én alapvetően egyetértek az alap fül-orr-gégész megközelítéssel és a keringés minőségének javításában látom a megoldás külső tényezőjét elsősorban a csigolya-artéria(V.A.)/agytörzs reláció miatt, a belsőt pedig az agy rugalmasságában. (az agytörzs az első pont ahol a bal és a jobb fülből érkező szeparált frekvenciákhoz rendelet idegpályák összefutnak és normalizálva tovább haladnak a kéreg felé)

 

 

 

nzsolt55 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1085

Az elmélet az lenne, hogy mivel a fülből a jel nem csak az agykéregbe megy feldolgozásra, hanem "lemegy" az agytörzsbe is, ahol valamiféle korrekció történik a test helyzetének figyelembevételére.

 

Ez mindenképpen magyarázza, hogy miért modulálódik a fülzúgás bizonyos mozgásoktól, de nem feltétlenül bizonyítja, hogy ez egyben az eredete is annak.

 

Forrás (egy a sok közül): http://randombio.com/tinnitus.html

"The current thinking is that these effects are mediated by their excitatory connections to the DCN. Palpation or pressure at other points on these same muscles can sometimes reduce tinnitus."

 

 

Tinman Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1084

De mi lenne az ok-okozati lánc első eleme az izom működése és az agykéregben lévő hangérzet között?

Csináltam hallásvizsgálatot magmnak:http://www.phys.unsw.edu.au/jw/hearing.html. Bal és jobb fülre a standard görbe kb. rá is illett, még a 3kHz-en lévő kiemlés is megvolt amit a fül orr gégész grafikonján nem láttam. Nincs egy frekvencián sem "lyuk" ami részleges hallószőr pusztulásra utalna. Épp most volt valami flu betegségcsoportba tartozó pár napos fertőző kórságom, végig is sipolta a fülem, ahogy lement a gyulladás a fülzúgás is visszatért a normál kerékvágásba. Ma úgy látom annó a füllgyulladásom is csak az utolsó csepp volt a pohárban ami átszakította az agy belső gátját és megjelent a zúgás, így ez valójában egy krónikus degeneratív folyamatnak a vége.

Egyébként szvsz. azt sem is biztos hogy észreveszi az ember hogy végigsöpört rajta egy virus amiről a doktor is beszél: http://videoklinika.hu/video/helfferich0126_fulzugasokai

Ez lehet hogy nem is azonnal okoz tinnitus-t, de olyan belső átstruktúrálódási folyamtot indít el aminek egy ilyen sípoló hang az eredménye.

A számítógépes analógiához kapcsolódva: ha hibás működést tapasztalunk (sípoló hang), akkor az a valószínűbb hogy a rendkívül komplex dinamikusan változó szoftverben van probléma vagy inkább a kiöregedő hardver az ok? Javítani persze inkább a hardvert próbáljuk mert a szoftvert az a csavarhúzónkkal kevésbé hozzáférhető, ráadásul pontosan nem is értjük a működését.

 

Előzmény: nzsolt55 (1081)
nzsolt55 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1083

Tinman elméletéhez hasonló, egy sima fehérzaj generátoros megoldásnál kifinomultabb kezelési ötlet: http://www.beyondtinnitus.com/tinnitus-cause

 

Megkérik az árát, úgyhogy csak akkor próbálkozok vele, ha más nem marad már... Amúgy ezt próbálom meg házilag megvalósítani a zene + frekvencia generátoros megoldással...

nzsolt55 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1082

@Tinman: visszaolvastam, látom Neked gyulladásos eredetű a fülzúgás. Arra az esetre jó eséllyel az igaz, amit Te írsz. Talán enyhíti neked is  ez: http://download.cnet.com/Tinnitus-Masker-Deluxe/3000-2056_4-75123238.html

Nekem a hóvihar + kabócák jött be a legjobban.

 

Próbálkoztam olyannal is, hogy fut egy szoftver, ami kb. a fülzúgás frekvenciáján generál hangot (illetve egyszerre több, mert nekem nem egy hangon szól, pl. 9100 Hz + 10200 Hz - de ez majdhogynem találomra van, mert amikor nem volt fülproblémám, akkor sem voltam jó hangfrekvenciák azonosításában), és a Winamp-ban meg zene szól, leginkább klasszikusok.

 

Viszont van egy nagy csoportja a fülzógósoknak, akik napi 8-10 órát ülnek számítógép előtt, és sem zajártalom, sem gyulladás sem más probléma nem volt az életükben, de egy napon mégis fülzúgásra ébredtek. Ilyen vagyok én is. Én pár hétig még biztosan a nyakizmok lazításában keresem a megoldást, kivéve ha jön valami tuti megoldás.

nzsolt55 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1081

A Sternocleidomastoid a fül mögött tapad a koponyához, és elsődlegesen ezt társítják somatic tinnitus esetekkel, de más nyaki, koponya izmokat is: 

 

 

 

 

 

Az én esetemben a Sternocleidomastoid nyomogatása egyértelműen hat a fülzúgásra, még akkor is, ha egészen a szegycsont felőli végét nyomom. 

 

De a lényeg: ha sikerült a terhelést levennem erről az izomról, akkor csökken a fülzúgásom. Ezt eddig semmilyen más módon nem tudtam elérni. De nem könnyű lazítani ezt az izmot, olyan bonyolult mozgást végez. Néha sikerült a tapadási pontját úgy felfelé nyomni, hogy kihagy a fülzúgásom - csak már pár ilyentől fáj a koponyám is.

 

A másik a blog-omról:

>>

A "Neck crisis" könyv ajánlotta azt a trükköt, hogy egy ásványvizes palackba meleg vizet töltünk, és a hátunkra fekszünk párna nélkül úgy, hogy a palack a nyakunk alatt van, és a nyak természetes görbületét próbálja visszaállítani. Ezt nem alváshoz, hanem napi gyakorlatként ajánlják. Én az előbb feküdtem így fél órát, és közben a fejbiccentő izom érezhetően laza volt, és szinte elmúlt a fülzúgás!!! (Amihez hozzájárulhatott, hogy közben zenét hallgattam).
Amikor felkeltem, akkor visszajött a fülzúgás, elég erősen :(

<<

 

Ezt azóta még vagy 2-3 alkalommal ismételtem, mindig kedvező hatása van. Abban reménykedem, hogy hetek, talán hónapok alatt tartós és végleges hatása lesz.

 

 

 

 

 

Előzmény: Tinman (1080)
Tinman Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1080

Öszintén szólva én kevés koncepciót látok abba hogy nyaki izmok közvetlenül hasanak a fülzúgásra, ennek ellenére a nyaktorna szerintem fontos a nyaki gerinc karbantartása miatt.

Úgy gondolom a lila kérgi területek aktívak amikor síipol a fülem.

Mindig a felső frekvenciák felől altivizálódik lefelé, így hangosodik is ahogy egyre több "szólam" indul be.

De ez már csak a végállomás, a hiba szerintem korábban keletkezik az agytörzsben(ugyan lehetne a középagyi területen is, de a perifériláisabb törzs nekem sérülékenyebbnek tűnik akár a hallóideg felől érkező impulzus zavarokra is)

Én más lehetőséget nem látok mint a lehető legjobb vérrel/keringéssel ellátni a területeket bízva az agy rugalmasságában, hogy alkamazkodik a kialakult anomáliához.

 

A Nootropil-t szvsz. vedd le a gyanúsított listáról, ált. nem használ, de azért ártani sem tud:

 

Kettõs hatású:

1./ Vasculáris szinten: - oldja az arteriolák spasmusát /nincs értágító hatása, ezért a tensiót nem csökkenti/ - a vörösvértest membrán deformabilitását növeli - a vörösvértest kohézióját és athézióját csökkenti, enyhén gátolja a thrombocita aggregációt, a plazma fibrinogén szintjét csökkenti, tehát csökken a vér viskozitása, javul a mikro- cirkuláció. Az alvadási paramétereket nem befolyásolja.

2./ Neuronális szinten: - racionalizálja az idegsejt glucoz és 02 felhasználását - a sejt - membrán és a mitokondriális membrán fluiditását, és foszfolipid anyagcseréjét növeli - helyreállítja a neurotranszmissziót - az intra és interhaemispheriális connectiokat javítja, tehát a cognitiv funkciókra pozitív hatást gyakorol úgy, hogy nincs specifikus receptora az agyban.

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1079

Őszinte részvétem, és minden elismerésem eme "heroikus küzdelemhez",,,:-(

Nekem immár több mint 30 éve zúg-sípol a fülem/fejem, már nincsenek illúzióim a gyógyítást illetően,,,:-(

Megtanultam együttélni vele, ha visszaolvasnád a fórumot, láthatnád, hogy eleinte én is bíztam az orvosokban, (gyógyszerekben), aztán föladtam,,, így most sokkal könnyebb, időnként amikor néhány órát/napot silentio van, már szinte hiányzik,,,:-)

Előzmény: nzsolt55 (1078)
nzsolt55 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1078

Fejbiccentő izom (= SCM = Sternocleidomastoid) vonalon próbálkozott már valaki fülzúgást kezelni? 

 

Pillanatnyilag ez tűnik az egyetlen ígéretesnek az én esetemben, de még csak most fedeztem fel... A kálváriám többi részlete itt: http://tinnitusxyz.blogspot.com

Tinman Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1077

Azért próbálkoznak a fiúk/lányok:

 

http://www.netambulancia.hu/uj+felfedezes+segiti+a+fulzugas+gyogyitasat

 

Korábban ismert tény, hogy a zajterhelés (például hangos gép, vagy zene miatt) a belső fül szőrsejtjeinek pusztulását okozza. Mivel a szőrsejtek más-más hangfrekvenciára érzékenyek, ezért pusztulásuk hiányt hagy maga után a hallásspektrumban. A szóban forgó vizsgálat Michael Merzenich professzor (Kaliforniai Egyetem, San Francisco) munkáját vette alapul, mely részletesen dokumentálta, hogy mi zajlik az agykéregben akkor, amikor a hangok generálódnak. Shaowen Bao és munkatársai arra jöttek rá, hogy a zúgó hang nem a belső fülből, hanem az agykéregből ered: az agy hallásért felelős területe fantomhangokat generál, hasonlóan a végtagamputáció után átélt fantomfájdalomhoz.
A Proceedings of the National Academy of Sciences oldalain olvasható vizsgálat patkánykísérletekben mutatta ki, hogy a hallásért felelős kéreg miért kreál ilyen fantomhangokat: a bejövő jelet elvesztő idegsejtek spontán képesek ingerületbe jönni, ugyanis az egyensúly fenntartása miatt időnként mindenképp le kell vezetniük a feszültséget.

 

encián Creative Commons License 2011.12.09 0 0 1076

A kínai orvoslás szerint - nem én mondom, hanem ők - a fül és annak bajai (a zúgás persze csak periférikusan említendő tétel ebben az általános diagnosztikában) - a vesével/vesékkel kapcsolatosak, kevésbé a májjal.

Előzmény: virágosmező (1072)
Tinman Creative Commons License 2011.12.08 0 0 1075

Májtisztítókúráról nem tettem le, majd ünnepek alatt lesz rá időm, addig ha úgy jön ki a lépés hogy éhgyomorra feküdnék akkor bekapok egy ornitin-t. Az hogy találtál egy okot amivel korrelál a fülzúgás még nem bizonyosság, ahogy a légikataszrtófa vizsgálatokban is mondják modern felfogás szerint több dolog együttes hatása a baj forrása (persze ennek ellenére mindig van olyan eset ahol egy diszkrét oko vágja haza a rendszert). Az agyunk elég pöpec kis szerkezet, kronikus tinnitus szempontjából meglátásom szerint 3 tényező az van amival hathatunk rá: 1. vér, 2. bemenő idegi aktivitás, 3. önregeneráció. Normál esetben mind3 tényezőben van annyi tartalék hogy nem ideális körülmények esetén sem sípol a fülünk. Amikor viszont már elkezdett sípolni akkor olyan helyzet hogy bármelyik tényező változása "hallhatóan" hat a fülzúgásra. Nekem van egy olyan érzésem hogy az egész jelenség "gátszakadás" típusú is, ha már egyszer kialakult akkor bele is rondít a finomrahangolt hallásmechenizmusunkba, és csak a kiindulási állapotnál ideálisabb körülményekkel tüntethető el (vagy a frekvenciakúra mintájára próbálják a rombolás hatását megszüntetni). Én egyébként reményeim szerint egy hosszú távú lassan javuló trendben vagyok, pl. tegnapelőtt késő délután teljes csöndben, befogott füllel sem hallottam a sípolást akárhogy is kerestem, erre még nem volt példa, ez új szélsőérték pozitív irányban. Máj az kucsszerv a vér milyenségében, sokkal inkább annak tűnik mint a nootropil (ezt sokan értágító hatásúnak gondolják pedig nem az).

Előzmény: virágosmező (1072)
nzsolt55 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 1074

Változás az van, de nem javulás: néha sípol, néha ciripel. Néha a bal is, néha mindkettő, többnyire csak a jobb.

 

MRI negatív, a füll-orr-gégészekkel végeztem: http://tinnitusxyz.blogspot.com/

 

Most kezdem a reumatológusokkal a nyakam vizsgálatát...

 

Előzmény: bububorzas (1073)
bububorzas Creative Commons License 2011.12.07 0 0 1073

Te ezeken mind túl vagy? Változott a helyzet? Nos én még elindulni sem mertem, utálok orvoshoz járni. Neten tájékozodóm, ami tudom, hogy nem feltétlenül a legjobb, de leginkább mindenhol azt tapasztalom, hogy ezzel együtt kell élni és ennyi ...

 

Nálam is így kezdődött, de én azt hittem, hogy a számítógép zúgását hallom. Ugyanis egész nap azon dolgozom, plusz még itthon is megy. Csak mikor kikapcsoltam és a kollégák erről beszéltek egyik nap, figyeltem fel rá, hogy a gép már nem zúg, a fülem viszont igen. Jobban mondva sípol.

 

Először a jobb, most áttért a balra. Néha szinkronban nyomja. De már néha arra is gondolok, hogy a bal jobban sípol, és esetleg elnyomja a jobbot ... Nem tudom.

Előzmény: nzsolt55 (1070)
virágosmező Creative Commons License 2011.12.04 0 0 1072

Az utóbbi időben volt, hogy sok chipset ettem( több zacskót) , és gyakorlatilag utána azonnal felerősödött a zúgás.. Nagyon hajaz a dolog arra, hogy a májjal van kapcsolatban. Miért hagytad abba a kúrát 2 hét után?

Előzmény: Tinman (1064)
Tinman Creative Commons License 2011.12.03 0 0 1071

Engem rögtön nyaki RTG-re küldtek, csigolyatávolság OK, de gerinc nyaki része már egyenesebb a kelleténél. Reumatológia majd gyógytorna, addig jártam amidedig megtanultam a gyakorlatokat, szerintem hasznos, azóta is csinálgatom. Volt "akasztó" szerkezet is, ami a csigolyák távolításával levenné a nyomást a csigolyák közt kilépő idegekről/erekről, de ennek nálam nem volt hatása. A fejen állásától viszont modulálódott a fülzúgásom(inkább romlott), viszont szerintem ilyenkor eleve kicsit máshogy hallunk, azonban tény hogy a fiktív belső hangok jobban megáltoznak mint a külső valósak. Az nekem kérdéses hogy ez inkább a keringés megváltozása miatt van vagy inkább az idegek nyomásától. A "gyógyítással" kapcsolatos probléma hogy a csigolyáinkra nagyon kevés a ráhatási lehetőségünk, talán már a szintentartás is eremény. A konditermet én a helydben nem írnám le, amit megtanulntam a tinnitus kapcsán hogy egyszeri változásból nem lehet meglapozott következtetést levonni, nálam pl. a pulzusszám tartós emelése ami leginkább korrelál a zúgás csökkenésével.

nzsolt55 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 1070

Összeszedtem az eddigi tapasztalataimat: 

 

http://tinnitusxyz.blogspot.com/ 

 

Van valaki másnak tapasztalata, ismerete a somatic tinnitus kapcsán?

Tinman Creative Commons License 2011.12.01 0 0 1069

Szerintem ésszerű ok lehet hogy a fülzsír miatt hosszú ideig jóval halkabban hallottad a világot, aztán amikor eltűnt akkor a normál világ hangjai a fülednek már hangosak lettek (úgy ahogy a normál hallású emberenek a feltekert hangfaltól lesz fülzúgása). Én a helyedben non-stop vattával tompítanám vissza.

Nekem sajna nem jutott időm több májtisztító kúrára, 1-2 hétig volt minimumon a zúgásom, de aztán visszajött. Viszont így legalább pontosodik a kép a következőnél hogy van-e összefüggés.

Előzmény: 00gyula (1067)
encián Creative Commons License 2011.12.01 0 0 1068

Eddig úgy tudtam ezer oka van a fülzúgásnak. Ez az ezeregyedik.:-(

Kínomban már csak nevetni tudok - nem Rajtad! -, hanem ezen az abszurd helyzeten. Lehet, hogy eddig a fülzsír mennyiségétől nem hallottad a füled zúgását - még azt is el tudom képzelni, hogy némelyik szakember is így véli, mert annyira nem képesek ezzel a dologgal mit kezdeni.

Előzmény: 00gyula (1067)
00gyula Creative Commons License 2011.12.01 0 0 1067

Kedves Fórumozók!

Esetemben a fülzúgás úgy kezdődött, hogy elmentem a területi fül-orr-gégész szakorvosi rendelésre. Közel 2 óra várakozás után behívtak és a Doktornő a következőket mondta: 'fülzsírkimosás', majd átadott az asszisztens kezei közé. A kezelés után 1 nappal később egy számomra soha nem ismert jelenség lépett föl, a bal oldali fülem (itt történt a mosás) elkezdett zúgni. A meglepetéstől hanyatt vágódtam. Visszamentem (2x is) a fül-orr-gégészetre, ahol Cavinton Fortet írtak fel, belenéztek újra a fülembe, de az égvilágon semmit nem állapítottak meg, majd utamra lettem engedve. A zúgás nem mindennap van, vagy nem mindig egyforma erősséggel, de jelen van. Egyszer még az is előfordult, hogy több napig nem jelentkezett. Megfigyeltem, hogy minél csendesebb helyen vagyok, annál jobban bírom a kiképzést, a csend enyhíti a zúgást.  A fülmosással kapcsolatban semmit nem akarok sejtetni, mert laikus vagyok, de ilyen jellegű problémám soha nem volt, és azt sem tudom, hogy másszak ki belőle, ki lehet ebből mászni?Szeretném tanácsotokat kérni, hogy szerintetek mit lehet itt lépni?Köszönöm válaszotokat!

afintha Creative Commons License 2011.11.19 0 0 1066

"Teljes" epeürítésre a szervezet nem vehető rá, mert a máj folyamatosan termel epét. :)

Előzmény: Tinman (1064)
virágosmező Creative Commons License 2011.11.19 0 0 1065

Ez jól hangzik. Kíváncsi vagyok.:)A fekete retek is nagyon jó erre a célra. A keserűsó nem hajt meg nagyon? :D

Előzmény: Tinman (1064)
Tinman Creative Commons License 2011.11.16 0 0 1064

Azért csináltam egy kikönnyített "májtisztító" kúrát, csak azokat az elemeket hagytam meg amiket lényeginek éreztem: kis koplalás, csak két adag keserűsó, pici májmelegítés, olivolaj, ornitin, alvás. De szerintem a lényeg abban van hogy teljes epeürítésre vegyük rá a szervezetet ,úgy emlékszem ezt három tojás elfogyasztásával is el lehet érni, bár az olaj nyilván nagyon intenzíven ingerli az emésztőrendszer receptorait. Első nap nem volt egetverő a különbség fülzúgásilag, de második az érzékelhető javulást hozott, azonban egy teszt nem teszt. Ornitinből még van 99 kapszulám úgyhogy pár napig próbálok délután koplalni, majd lefekvés előtt valami jó szaftos kaját benyomni ornitinnel. Jelzem majd az eredményt.

Előzmény: virágosmező (1063)
virágosmező Creative Commons License 2011.11.12 0 0 1063

Az egyértelműen kamu, de szerintem vlszeg. a vérkoleszterin is az.

Előzmény: Tinman (1062)
Tinman Creative Commons License 2011.11.11 0 0 1062

Jah meridiánok, humbukk. Minek kötötte volna össze az evolúció a májat a füllel egy titkos csatornán. A vérkoleszterines elmélet ésszerűbben hangzik.

Előzmény: virágosmező (1056)
valakimás123 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 1061

Helo!

 

Nem próbáltam de látom csak megelőzésre jó ha minden igaz, ezt írja:

  • Revitalizáció, a korai öregedés megelőzése
  • Hallásvesztés megelőzése
  • Középfülgyulladás megelőzése
  • Dobhártya károsodás megelőzése
  • Agyrázkódás következményeinek megelőzése
  •  

    Vagyis akkutt több éves fül-csengésre-zúgásra tuti nem jó...

    Persze reménykedni mindíg kell!!!

    Előzmény: bububorzas (1060)
    bububorzas Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1060

    Ezt próbálta valaki:

     

    http://bioregulators.info/folyekony-peptidek/pk-18-halloszervek

     

    Igazából nem fülzúgásra írja, ezért érdeklődöm. Köszi.

    ghepard Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1059

    Hát igen, sorolhatjátok az okokat. Millió van. De ezt a milliót ugyanaz is kiválthatja. A rezgések, hangok. A bennünket ért ingerek. Az életünk attól függ és úgy alakul, hogy mi van körülöttünk. A rezgések, vibrálások (beleértve a hangokat is, fényt, sötétet, hideget, meleget, gravitációt, a táplálék, mozgás, nyugalom stb stb ) számtalan galibát okozhatnak a szezrvezetben, ha nincsenek összhangban működésével. De, ha az ember jól használja a rezgéseket, hangokat stb stb - akkor nagyon sok galibából kihúzhatja magát. Engem kihúzott szinte mindenből. Még a látásom javulásában is nagyon fontos szerepe van.

     

    Tehát, ha valaki csak úgy nekimegy és elkezdi a hangokat, rezgéseket alkalmazni, akkor könnyebben meglehet az, hogy még jobban elb*ssza a dolgokat. Nem egyszerű megérezni a határokat, meddig mehet el az ember, hogy ne ártson és meddig kell elmenni, hogy hasson. Én egy kettőre el tudnám érni, hogy magamra zúdítok valami galibát (például náthát, vagy torkfájást stb), minden igyekezetem azonban a fordítottja.......

    Előzmény: virágosmező (1058)
    virágosmező Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1058

    Még egy dolog: fogászati eredetről is olvastam már, pl. egy kinőni nem tudó bölcsességfog is okozhatja fülzúgást, és ebben egy fogorvos meg is erősített.

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!