Keresés

Részletes keresés

bonap arte Creative Commons License 2013.12.10 0 0 5116

Bocs, ez én voltam.:-))

Előzmény: kgaboroo (5115)
kgaboroo Creative Commons License 2013.12.10 0 0 5115

A vastagbél tükrözés azért kell, hogy kizárják az esetlegesen magasabb helyről jövő vérzést vagy egyéb más rendellenességet. Pl daganat vagy polip. Nem kell félni tőle. Én most voltam múlt csütörtökön. Egy vékony csövet vezetnek fel amit lehet irányítani és forgatható kamera van a végén. Feszülő érzést fogsz érezni mert levegőt is pumpálnak mellé, hogy joban kitáguljon a vastagbél. Hosszan felmennek és a monitoron jól láthatod magad belülről.:-)) 

Előzmény: barbidu76 (5113)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.10 0 0 5114

Azért kell a tükrözés szerintem, mert az orvos kiszeretnék zárni a polip lehetőségét is. Reméljük elmúlik, de szerintem - és ne legyen igazam - csak ideig-óráig múlhat a vérzés. Kellene rendezni a székletet  mondom én, akinek tök szar, hahha :-)  pl. én kölespelyhet eszem reggelre joghurttal, hátha egyszer csak normalizálódik. És iszom rengeteget. 

6 kilót fogytam és ez most szerecsére meg is állt, de egy deka sem jön vissza nagy bánatomra :-(( Pedig mind a 6 kg kellene nagyon. Tünetek? A lisztérzékenység előtt szinte semmi, max. annyi, hogy vashiányos voltam, ami nagyon is intő jel lehetett volna a dokik számára, akik persze simán nem vették ezt figyelembe. Végül az egyiknek ez nem tetszett és tovább küldte a vérem és így derült ez ki. Azóta már összeáll a kép, hogy emiatt nem szívódtak fel a vitamonik stb...A pajzsmirigy most derült ki 2 hónapja, előtte fogytam le ezt a 6 kilót, tünetek voltak: idegesség, gyengeség, remegés, hajhullás, állandó alvásigény, kedvtelenség, fázás, memóriaromlás, bőrszáradás, kb. ilyenek. Ez is egy rutin vérvétellel derült ki, magas volt a tsh-m, utána endokrinológus következett újabb vérvétellel és annak eredménye alapján mondta az orvos, hogy pajzsmirigy baj van. 

Szóval ezekből okulva tudom csak javasolni, hogy kérj egy sokkal részletesebb, ásványianyagokra, vitaminokra és tsh-t is belevéve labort! 

Előzmény: barbidu76 (5113)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 5113

á, nem nézték. nagy labort szoktam csináltatni..de abból nem sok minden derül ki.

 

milyen tüneteid voltak még a fogyáson kívül és mennyit fogytál?

 

köszönöm a biztatást! ebben az évben biztosan nem megyek műtétre, talán majd jövőre. szoktam figyelni, ha megyek wc-re, nincs erős vérzsé, inkább csak kisebb darabok vannak, de az sem mindig.

az orvos azt mondta hogy kb. 1-1,5 hó, ha nem múlik, akkor kell vastagbéltükrözés v. műtét.

mondjuk ezt a vastagbéltükrözést még mindig fel nem foghatom hogy miért kell, ha már diagnosztizált egy belső aranyeret..

Előzmény: Cinkefej (5111)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.10 0 0 5112

Szerintem sem lesz gond a műtét után, sokkal jobb lesz!

Ahgy írtam láthattad nem is oly rég, megműtöttek 3 hete belsővel és külsővel és egy hérte rá ahogy mentem egy vérrög keletkezett egy tök más helyen, azt meg megmetszette az orvos. A gyógyulás jele a viszketés és 2-3 hét is kell mire teljesen visszahúzódik vagy elmúlik a göb és nem lesz már fájdalom. Tisztán tartani viszont nagyon fontos, nehogy fertőzés legyen.

Előzmény: Celica GT4 (5109)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.10 0 0 5111

Ezzel nem kell különösebben lábadozni, szóval ez n elegyen kifogás :-) Ambuláns, és hipp-hopp gyógyulsz! Hidd el, jót akarok, aztán te is rájössz, hogy igazam/igazunk volt.

Én s fogyok, semmi okom pedig rá és nem is lenne sajnos rá szükségem. Néztek már pajzsmirigyet és lisztérzékenységet neked? Én mindkettő vagyok, ezért tudom, hogy ez is okok lehetnek!

Drukkolok, hogy minden oké legyen! A vérzés az tudod nem jó, szóval ne halogasd!

Előzmény: barbidu76 (5107)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.08 0 0 5110

Nos az lehet a gond, hogy valóban hajlamos lehetsz az aranyér betegségre. Én szintúgy és nagyon bejátszik az örökletesség is. Nekem az anyám volt ilyen aranyeres meg az öregapám és számomra nagyon szomorú, hogy a 23 éves lányom is említette már, hogy valamikor érzi.

De mint mondtam korábban ezzel együtt lehet élni, csak kellően oda kell figyelni és kezelni. Nem krémekkel meg kúpokkal mert azok még puhábbá teszik mind a kölső mind a belső bőrfelületet és ezálltal az ér is könnyebben tágul. Gyulladáscsökkentésre lehet néha használni de amúgy nem használ szinte egyik sem.

 Én pl gyerekkoromban éreztem először, hogy kis lila csomó jött ki a seggem lyukánál. Aztán pár nap alatt magától elmúlt és volt, hogy évekig nem volt semmi. Utána a másik oldalon jött ki csomó és ez fájt pár napig, aztán mire elmúlt volna akkor ismét az ellenkező oldalon. 

Kb 20 éve jött az mint most nálad, hogy kifordul aztán visszahúzódik. Aztán később egyre jobban kifordult és már nehezebben is ment vissza. Ekkor rájöttem, hogy kézzel finoman vissza lehet segíteni. És ez így is megy a mai napig.

Most már az a gond nálam, hogy elvékonyodott az aranyér fala és mikor kifordul akkor vérzik. Ezt már mindenképp műteni kell és ráadásul két oldalon is.

 

Szóval én így vagyok és gyanítom, hogy te is ebben a cipőben fogsz járni de semmi elkeseredés. Wczés után szépen letusolni a segglyukat és kézzel szépen visszanyomni a kitülemkedést ha már nem fordul vissza azonnal. Ha éppen akkor fáj akkor lidocainos krémmel vékonyan bekenni és úgy nyomni vissza.

A probléma csak aból adódik, hogy nem tudok bárhol elmenni wcre. Ezért én mindig este wczek fürdés előtt és ezután nyugodtan telik el a következő 24 óra.

Remélem a műtéttel sikerül kiiktatni a vérző érszakaszt. De ettől még valószínű, hogy a kifordulás megmarad de legalább a vérzés elmúlik. Remélem.:-)

Előzmény: Celica GT4 (5109)
Celica GT4 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 5109

De rendes vagy tök jól leírtad. Én viszont nem mit mondott az orvos, szoval: azt mondta 2 helyen látja hogy gond lehet az egyiket most megcsinálta de a másikkal menjek vissza, na most nekem eddig a tünet képzelj el egy órát, 6 óránál éreztem a kis dudort mikor megijedtem utána jártam és megcsináltattam, de most erre mit ad isten, most 7től 11ig tehát sokkal jobban és sokkal nagyobb részen dudorodik ki ürítés közben és ahogy írtam azonnal vissza is huzódik. Csak tudod, hogy ne tudnád hogy félek és idegesít eddig nem volt vele gondom most meg.... jövő utáni 7 kedden megyeka  dokihoz, eddig megbezslltük hogy mecsinálja azt az 1 gyűrűzést amit mondott hogy megkell és ennyi de félek hogy rossz híreket fog mondani, nem értem egyszerűen mi az oka hogy a gyűrűzés utűn igaz kicsivel máshol de sokkal szarabbul kijött ugyanaza tünet. Nincs vér nincs gáz talán kicsi viszketés, de a gyűrűzés miatt az ülés még 3 hét után is nagyon kurvára szar!!!!! gyerekek szétesek 28évesen :D még jo hogy 20éve sportolok heti 6-7szer, igaz ennek sajna kurvára nicns köze hozzá, max a nagyon durva emelés, de inkább a hajlam sajna ennyi...

 

Előzmény: bonap arte (5108)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.07 0 0 5108

Már elsőre is megértettem. Én most a tükrözésen láttam belülről az aranyerem. Ez olyan minr a lábszáron a visszér. Nem biztos, hogy csak egy csomóban jön ki hanem akár 4-5 centi hosszban több csomó. Ha most nálad is esetleg egy helyett kettő vagy három csomó van és ebből a legnagyobat gyűrűzték meg akkor lehetséges,hogy a még megmaradt csomó tülemkedik kifelé. A doki elmondása szerint a végbél belső fala az utolsó 5-6 centiben idővel megnyúlik, lazábbá válik és ezért nyomáskor kitülemkedik. Ebben az elpuhult izomban az aranyér is nyomódik és idővel megpattan az ér és ekkor lehet fájdalmas kemény kis rögöt érezni a végbélnyílásnál.

A megpattant érfal már sosem lesz a régi és egyre jobban dudorodik kifelé egyre több helyen. Aztán idővel elvékonyodik a dudor és elkezd nyomáskor szivárogni belőle a vér. Ezek a doki szavai.

Azt is mondta, hogy a gyűrűzés nem végleges megoldás és csak ott alkalmazzák ahol az érfal még jobb állapotban van. 

Elhiszem, hogy szenvedsz és nagyon sajnállak de valószínű, hogy vissza kell menned az orvoshoz további tanácsért vagy beavatkozásért.

Előzmény: Celica GT4 (5105)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5107

őszintén szólva azért sem műttetném magam egyelőre, mert nincs időm lábadozni.

tudom hülyén hangzik, az ember egészsége a legfontosabb, de most nagyon nem lenne jó.

 

érdekes hogy a kellemetlen tünetek inkább úgy jelentkeztek mint véres széklet. véresnek tűnő széklet. nem azért mondom, de szerintem az emberek nagy része lehet hogy nem is vette volna észre.

mondván nem nézegeti.

a fogyás kicsit nyugtalanít még, mert nem fogyózom. mára kiderült hogy nagyon is jól láttam, mert ha belenéztem a wc-be, akkor lehetett látni hogy azok bizony véres darabok.

a bélmosó ivásakor is egyértelmű volt hogy nem paradicsom sajnos.

Előzmény: Cinkefej (5103)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5106

akkor tárgytalan sajnos, de azért köszi.

 

magánba nem tudnék menni.

Előzmény: bonap arte (5102)
Celica GT4 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5105

Komolyan melyik részét nem lehet értenni annak hogy wc zéskor kidudorodik és utána azonnal visszahúzódik??? Nem mondtam hogy nekem kell visszanyomni, nem írtam hogy a végbélnyílás fordul ki. hanem azt írtam hogy ugyanaz a jelenség mint mielőtt meggyűráztek belső aranyérrel, csakmost nagyobb a kidudorodás. A kérdésem ennyi volt hogy a gyűrűzés után azonnal visszahuzodik vagy idő kell vagy mi a retkes faszom van. egyébként az orvos azt mondta hogy ez van olyan mint a defekt lehet 2 hét alatt 2szer jön ki aztan semmi. szummaba 28évig semmi bajom nem volt, beslő aranyerem lehet volvagy 5éve csak lesazrtam mert abszolut nem adott semmi jelet, visznt amióta elmentem gyűrűztetni megbaszhatoma  büdös isten faszat is mert most már van gondom

Előzmény: bonap arte (5097)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5104

Az elmúlt 3 hétben nekem volt belső aranyér és volt külső is, ezt mindkettőt megműtötték. Amikor visszamentem konrtollra a múlt héten, akkor meg keletkezett egy vérrög - kívül - amit megmetszett, kinyomta belőle a vért, persze utána máris begyűlt, így várni kell amíg felszívódik. Ennek több, mint egy hete már, lassan-lassan múlik, nem fáj mr ez a jó.

Előzmény: Celica GT4 (5096)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5103

Köszi a nyugtatást, ha egyszer mennem kell, akkor megyek. Egyelőre most meggyógyultam - úgy tűnik. Remélem mostanában nem is kell mennem újra műtétre, de ahogy mondtam teljesen kibírható. 

 

A kölespelyhet bármibe teheted - instant, így hamar olvad - , akár még sűríthetsz is vele. Szóval én reggel megeszem pl joghurtban vagy ilyen-olyan müzlivel, de ha éhes maradok, akkor utána simán eszem még mást is.

 

Örülnék ha segítene neked az a krém, nekem is segített amikor nem volt ilyen "durva" a helyzet.

Előzmény: barbidu76 (5094)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5102

Ez a mosonmagyaróvári kórház. Itt van két proktológus és az egyik rendel maszekon is munkaidő után. De a munkát a kórházban csinálja tb kártyára. A full maszek az nagyon drága. Pesten találtam egy lézeres klinikát ahol szintén műtenek tb kártyára de ott is 45-be kerül az egyéjszakás ellátás.

Előzmény: barbidu76 (5101)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5101

király! :)

 

azt lehet tudni hogy ez a doki tb alapon is rendel? kell hozzá beutaló? melyik kórház?

Előzmény: bonap arte (5100)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5100

Na megvolt a tükrözés. Hál istennek semmi nincs, ettől nagyon megnyugodtam. Az aranyér duzzanat szépen látszott. Jövö hétre kaptam időpontot a műtét megbeszélésére. Remélem, hogy az ünnepek előtt megleszek aztán januárig pihi. :-)

Előzmény: barbidu76 (5099)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5099

az éhséget ne mondd, én a falat kapartam. de megérte, mert szép tiszták voltak a beleim. így jól átott mindent a doki.

 

drukkolok neked nagyon! próbálj ellazulni! már amennyire ilyenkor lehet. kb. 5 perc az egész.

 

Előzmény: bonap arte (5095)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5098

jaj az a bélmosó rémes! :(

én 5 litert ittam meg, mind az 5 tasakot lenyomtam, de a végén már majdnem hánytam.

 

nem tudom ez mennyire komoly műtét, mennyi a lábadozási idő, az orvos 3 napot említett.

bár nekem már az is "luxus" lenne.

gondolom utána azért nem nagyon lehet egy darabig ugrálni..

 

a vérképet meg fogom csináltatni, elég fáradékony vagyok mostanában. a terhesség alatt volt kevés a vasam, de szedtem bogyót és rendbe jött, az utolsó vérvételnél is jó volt az érték.

de most a vérzés miatt aggódom.

Előzmény: bonap arte (5095)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5097

Különbség van az aranyér és a végbélnyílás kifordulása között. Ha nyomsz akkor a segglyuk kifordul kissebb nagyobb mértékben de ez kis idővel visszafordul. Persze itt is a mérték a mérvadó, hogy mennyire fordul ki. Ha nagyon akkor a záróizom végett nem fordul vissza magától és tovább tart míg rendeződik vagy kis segítséggel finoman vissza lehet nyomni. A belső aranyér kifordulása jobban látható és színében is más. Ez is kintmarad a záróizom miatt és ugyanúgy vissza lehet nyomni. Ha kint van és feszül az izom végett akkor a nyomás miatt szivároghat belőle a vér ha túl vékony az érfal.

A magánrendeléseken ugyanazok az orvosok dolgoznak mint a hivatalos kórházakban. Én is magánrendelésre mentem először 7 ezer forintért és ugyanez az orvos fog műteni a kórházban tb kártyára. Így maga a műtét nem kerül pénzbe és az egyéb kórházi költségek sem. Egy huszast rászánok még hálapénznek. Már ha jól sikerül a műtét.:-))

Előzmény: Celica GT4 (5096)
Celica GT4 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5096

hölgyek urak segítsetek légyszi, 3 hét telt el a  gumigyűzés óta, de most is ugyanúgy kidudorodik wc zéskor aztán azonnal visszahúzódik, pont mint amikor észrevettem hogy gond van! ez most normális, vagy idő kell neki vagy mi az isten van ilyenkor? Én is magánredelésben voltam és szintén 45ben van eddig....

Előzmény: Cinkefej (5085)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5095

Én most este 6 órakor ittam meg az utolsó liter sós vizet. 3 óra alatt 3 litert kellett meginni így mosttanra már kitisztultam rendesen. Reggel fél nyolcra megyek a tükrözésre aztán megmondják mikor lesz a műtét. Jó lenne ha bentfognának mert még az ünnepek előtt jó lenne felépülni is belőle.

Olyan mocsok éhes vagyok, már két napja alig ettem valami szilárd kaját.

A kúptól egészen biztosan nem múli el az aranyér. Nekem már gyerekkorom óta hol érződött hol nem. Mindenfajta kúp, krém sem segített. A vérképet csináltasd meg mert ha azt érzed, hogy fáradékony vagy és hamar elfogy a levegőd akkor gyanús a kevés vas.

Én egy erős fizikumú ember vagyok de amikor 1 volt a vasam a minimális 12 helyett akkor tíz lépcsőfok után ziháltam és úgy éreztem, hogy hiába veszem a levegőt nem telítődök oxigénnel.

 

Előzmény: barbidu76 (5092)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5094

Köszi a tippet!

Most elhasználom a reparon-t ami van itthon, a kúppal vagyok inkább meglőve..jó lenne egy szteroidmentes.

 

ha elfogy a zabkorpa, akkor kipróbálom lehet amit írtál a kölespelyhet.

utána egyébként még rendesen eszel, vagy csak ezt eszed reggelire?

Előzmény: Cinkefej (5091)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5093

a tükrözéstől ne félj. (végbél) nem egy jó érzés, de igazából nekem inkább a hasam fájt. ki lehet bírni, én a szülés óta minden fájdalomtól rettegek, szerintem ez is bejátszik.

viszont előtte v. színűleg lesz egy jó kis bélmosás.

én keményen koplaltam a tükrözés előtti napon, de azt mondta a doki hogy nem kellett volna ilyen szinten..(reggel egy vajas kenyér, utána másnap reggelig semmi, csak folyadék, és a bélmosó) így viszont gyönyörűen látható volt minden.

nem kockáztattam.

 

nekem a vécézés annyira nem kellemetlen azon kívül hogy mindig szívrohamot kaptam ha megláttam a papíron a vérdarabokat.

 

Előzmény: Cinkefej (5090)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 5092

sajnos ettől tartottam, valószínűleg nálam is vérszegénység lépett fel. elmegyek majd laborra mindenképp'.

 

kicsit bizonytalan vagyok, mert kétlem hogy egy kúp hatására elmúlik 1 hónap alatt a belső aranyér, na jó van még a fűszerszegény kaja meg a többi, de akkor is..

ill. a vastagbéltükrözést is csak akkor kell megcsináltatnom a sebész szerint ha nem múlik el.

most egyelőre várok, viszont amit felírt a doki kúpot attól nem vagyok elájulva a szteroid miatt.

Előzmény: bonap arte (5089)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.04 0 0 5091

Instant kölespelyhet eszem reggelre joghurttal, attól mintha lazább lenne a székletem. (Lisztérzékeny vagyok, búzát és egyebet nem ehetek) Illetve tényleg rengeteg vizet kell inni, napi 2 lites sem elég a megfelelő széklethez! 

Sperti krémet szoktak a kismamák használni, vénynélküli.

Előzmény: barbidu76 (5088)
Cinkefej Creative Commons License 2013.12.04 0 0 5090

Egyáltalán nem fáj a műtét, ahogy írtam az elmlt 3 hétben 2-szer is voltam. Az injekció kellemetlen, a többit nem is lehet érezni már. Utána fájdogálhat, de az semmi már ahhoz képest, amit egy-egy vécézéskor átélhetünk az aranyér jelenlétekor. Ma megyek kontrollra, szövettan rendben, remélem ma már semmit nem találunk. Tükrözésen viszont még nem voltam, de nem is volt indokolt, mert nem véreztem korábban soha sem. Én a tükrözéstől parázom :-)

Előzmény: bonap arte (5089)
bonap arte Creative Commons License 2013.12.04 0 0 5089

Én most megyek pénteken tükrözésre. Nekem a doki múlt héten írt fel kúpot, valamilyen barna színű, csokoládészagú, hydrocortisonos hatóanyagú. Búzakorpát is írt fel mellé ami valóban lazábbá tette a székletet de valamiért ettől két napig nem kellett wcre mennem.

Nálam műtét lesz mindenképpen mert wczéskor durván vérzek. A doki is megmondta, hogy egyértelműen az aranyér vérzik amikor kifordul. Csak mondta, hogy mindenképpen ajánlatos feljebb is megnézni.

Amúgy meg semmi, nem fáj, nem is látszik kívülről csak nagyon kellemetlen a wcn, hogy kifordul és összevérezek mindent. És általában mindig így télre lesz durva a vérzés. 

Nyáron szinte sosem csak max egy-két csepp de az is 3 havonta. Ugyanúgy kifordul de nem vérzik.

Vastablettát kell szednem mert a vérképemben szinte negatív volt a vastartalom. Férfiaknál 13-32 közöt kéne lennie és nekem 1 volt. Ez volt tavaly decemberben aztán vasinjekcióval meg tablettával sikerült feltornászni 19-re. Azt, hogy most, hogy állok vérképileg nem tudom mert júliusban voltam utoljára vérképen. Majd most kiderül de biztos, hogy 5 alatt leszek

Előzmény: barbidu76 (5088)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 5088

Azt szeretném kérdezni, hogy tükrözést nem csináltak neked?

ill. a zabkorpa is jó v. csak étkezési búzakorpa?

Amit felírt a doki kúpot, abban van szteroid?

Előzmény: bonap arte (5081)
barbidu76 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 5087

Sziasztok!

 

Belső aranyeret állapítottak meg nálam. (tükrözés)

Nem fáj, néha kellemetlen, ill. vérzés szokott lenni, de alig észrevehető.

 

Viszont a doki szteroidos kúpot írt fel, állítólag nagyon hatásos, kibírnám ha szedni kéne, de még szoptatok.

Így nem merem kiváltani a receptet.

Van-e esetleg valami csodakúp, ami nem tartalmaz szteroidot és ugyancsak jónak mondható?

Krémet a Reparont mondta.

 

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!