Keresés

Részletes keresés

AudiJo Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10086

Pedig tévedsz - mindenkire szükség van ebben a sportágban! Túl kevesen vagyunk ahhoz, hogy ne tartsunk össze!:))))

Én ezért is próbáltam úgy írni, hogy ne bántsalak, hisz azt teljes mértékben elfogadom, hogy bizonyos tulajdonságokat nem lehet másként megítélni csakis intuitive. Ilyen például a készülék hangja. Erre nincs és valószínűleg soha nem is lesz objektív érték. Viszont úgy gondolom, hogy a fejlesztéssel foglakozó is szeretné összefüggésbe hizni a kapott hangot olyan paraméterekkel, amelyet meg lehet mérni és ezek változtatása hatással van a hangzásra. Tehát megpróbál következtetni  mérési eredmények alapján a hangzásra. Sztem Te is ezt csinálod, mikor azt írod, hogy a saját magad örömére mérsz! Pagrus is ezt csinálja, tehát itt nem a szükségesség kérdésén van a hangsúly, hanem a mérési metódus elfogadásán. Pagrus úgy gondolja, hogy viszonylag sok olyan  infohoz jut a T-S diagram kapcsán, amivel leszűkítheti a fejlesztés irányát, bizonyos, számára nem kívánatos dolgokat élből kizárhat. Te nem tulajdonítasz ennek ekkora jelentőséget, illetve jobban bízol a saját módszeredben. Jól értelmeztem? Legalább az álláspontokat jó lenne tisztázni és nem azzal oktatni a másikat, hogy csakis és kizárólag az egyik lehet a jó! Valószínű, hogy mind2 jó, mind2-ből vonhatók le következtetések és végülis a végeredmény szempontjából mind2 jó lehet, csak itt sem lenne szabad kizárólagosságra törekedni!:)))

AJ  

Előzmény: Törölt nick (10083)
gaborka8X8 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10085

Na tessék, most megint itt maradtunk "megváltó" nélkül, mert a "hitetlen gyauroknak" nem kell se Babos Sound, se Lizard Wizard, se "szenteltvízben áztatott kondenzátor", vagy mi a manó.
Meg is érdemlik, hogy az "ortodox" módon készült berendezéseiken hallgassanak zenét.
Én meg keresgethetek amerikai szabvány szerint készült villásdugót. :-))))))

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10084
Köszönöm megtisztelő figyelmed, hogy ilyen sok betüt lenyomtál nekem, a szokásos, Capslockos 2 helyet
Nyomjam helyetted ?
Előzmény: Törölt nick (10080)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10083
Köszi rendkivüli Tárgyilagos irkád
Igazából Te se értetted meg, a lényeget: Én fényesiteni akartam a topiktásakat a nagyon leromlott tömeg (és high end) audio jobbátevésének lehetőségeivel. Levettem agyilag, hogy nem kiváncsiak rá, és else tudják képzelni a valóságot. ( Lásd müszerek létezése,. méréshatárai, ) Nem tartom magam profétának, de megtapasztaltam a közhelyet " Nem lehetsz proféta saját hazádban"
Nem akarok konfrontálódni veled is Kelő számban rühelnek( miért ? irigység ? Mire ? senkit nem cikkiztem, bántottam ) már, úgyhogy praktikus ha elhuzok ( Nekem biztos, másoknak meg örömet okozok vele) Ingyen
Figyelmedben ajánlom a HE-t Ott nemcsak locsi fecsi megy hanem konkrét hasznos, hasznositható információ áramlás folyik, olykor pengeváltással egybekötve. Korrekt, demokratikus moderátorokkal, játékszabállyal
A Tárgyilagosághoz: Azt hisszem egy kupac gyári müszer méréshatárát, létezését bizonyitani, _különösen, ha betudom mutatni müködő állapotban _ elégé objektiv. Erre azt irni, hogy Walt Disney ??? Hiányoságokra (emberi, és szakmai) utal.
Irtam, hogy magam kiváncsiságára szoktam, mérni, méretni.
Igazad van, hogy sokat lehet belőle fejlödni, de azért az ágyra dobott hangszoró teszt, sokkal nagyobb fejlődést, hozott. Legfőképp szemlélet váltást.
Ez kényszeres volt, mert egyrész nem volt mivel mérni, másrészt sehol (MEI, MR süketszoba és mérőparkkal nem tudták kimérni _ma se tudják_ a jól hallható különbségeket.Ebben is hajlandó vagyok fogadni Bár ezt nehezebb objektiven bizonyitani,_ irtam csak azt tekintem különbségnek ami háziasszony szinten jól hallani_ Gondolj bele. A Wifánál eszébe jutna valakinek ágytesztel apro változtatásokkal csinálni azonos hangszorókat _Jó reflexio mentes környezett, ha a menyezettel is foglalkozol _Majd meghallgatni minősiteni ? A fejlesztőket ez nem is érdekli. Mivel nem tanitották az egyetemen.nem olvastak róla akkor az nincs
Most is van ezzel kapcsolatos problémám: Ki kellenne találnom valami mérési eljárást mágneskörök jóságának mérésére. Baromira hallatszik a több munka, anyag jobb hang. A dinamikus koercitiv erőt kellene mérni, különböző módokkal. Minden megoldás hallatszik, ( legtöbbet a 4-5 féle eggyüt hozza) de + munka és anyag -tehát pénz- . Optimizálni kellene a legkisebb befektetés, legnagyobb eredmény szempontjából. Na ehhez nem találtam még mérési metodust. Ötletem van, neki kellenne állni
Ez az A.N.-eknél volt nagyon szignifikáns. Pedig abban csak egyet használtam, mert szétszedésnél beugrot, és adta magát.
Még egy gondolat: Az Alnicós hangszorókat (pl JBL ) sec perc alatt eladják az Ebayen. A ferrites meg nem megy. A felhasználók nem süketek és hülyék, hogy sokkal többet fizesenek a érte, ha nem jobb. A gerjesztett meg horor áru, föleg japoknál
A magnomérési praktikumot hajnalba elküldtem privibe audi80avant-nak
Az ágytesztet midenkinek ajánlom, ha valóban a hangszoró hangjára kiváncsi.
Előzmény: AudiJo (10082)
AudiJo Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10082

Sztem Te pedig Te nem érted Pagrus-t! Mérni sztem nem azért kell, hogy mások (kívülállók) higgyenek Neked! Abban igazad van, hogy ha csak ezalapján próbálnád meg bizonyitani egy készülék hallgathatóságát, akkor azt már rég megette a fene!:)))) Mérni sztem épp a magad számára kell, hogy egy fejlesztés során legyenek objektív fogodzó pontjaid. Ha valami új kitaláció hangra nem úgy sikerül, mint ahogy várnád, akkor még mindig van egy objektív pont, ahonnan újra neki lehet futni a problémának illetve a mérésekből lehet megpróbálni következtetni a várható hangra és ha nem tetszik a hallott hang, akkor arra, hogy mit és milyen mértékben célszerű változtatni a kívánt eredményhez.

Én úgy gondolom, hogy Ti nem igazán azon vitatkoztok, hogy kell-e mérni, hisz effektíve mind2-en azt mondjátok, hogy kell! Csak Te nem tulajdonítasz akkora jelentőséget bizonyos méréseknek és emiatt negligálod azokat. Lehet, hogy igazad van, lehet hogy nem - én tudom! Viszont azt tudom, hogy több mérés kevesebb kárt okoz, mint a kevesebb és persze azt is elfogadom, hogy önmagában csak méréssel nem állítható elő jó hangú berendezés (legfekjebb véletlenül, óriási mázlival), ahhoz kell a meghallgatás is! Nem is egy, sokszor! Viszont azt Pagrus nem állította, hogy Ő maga csak mérés alapján épít hangszórót. Sőt! Épp a jövő héten hallgatjuk meg az egyik fejlesztését, több fül többet hall alapon!:)))) Ott mondjuk Nekem mutogathatná a legszebb T-S diagramokat, ha nem tetszik, akkor nem tetszik. De Ő eddig se traktált ilyennel bennünket, pedig bizonyosan rendes paksamétát tudna mutatni a fejlesztés különböző fázisaiból, de mégse mutat! Mert erre neki magának van szüksége ezekre és nem arra, hogy nekünk ezzel bármit is bizonyítson!:))))

Az általad ajánlott fogadást pedig mission impossible, ezért nem fogadja senki. Egyszerűen nem lehet egyértelműen objektívan bizonyitani azt amire Te a fogadást ajánlod és innentől kezdve pedig Te felajánlhatsz bármekkorra összeget vagy bármilyen barter üzletet, nem dönthető el egyértelműen, hogy ki nyerte a fogadást. Olyanra pedig senki nem fogad, ami már a fogadás megkötésének a pillanatában tudható, hogy nem dönthető el a nyertes személye, csakis szubjektív alapon!  

AJ

Előzmény: Törölt nick (10073)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10081

 

 

    Mr Spacc

 

 

   I am at a loss to understand !

Előzmény: spacc (10075)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10080
OFF: Nem hiszem, hogy valaha is fogadni fognak veled, mert nem tartanak sem hitelesnek, sem megbízhatónak. Ahogy én sem.

Eddig semmi konkrétumot nem olvashattunk tőled, kivéve 3 db árat DM-ben kifejezve, amiről azt sem lehet tudni, hogy minek az ára... meg azt, hogy te valami überszuperfasza csávó vagy, aki mindent tud, de nem fogja az ilyenek orrára kötni, mint mi.

Ez az én véleményem, nem kell egyetérteni vele.
Előzmény: Törölt nick (10074)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10079
I beg your pardon !
Előzmény: spacc (10075)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10078
Köszi a 10066 hsz-ed
Majdnem kész Neked irt levelem valahová elcsiribáztam, probálom újra irni, de most Wordpadba nehogy elszáljon küldés elött
Elküldöm Neked (priviben) a kért magnobeállitási metodikát, kérve ne terjeszd.
Türöm a kritikát ha megalapozott, jogos.. Söt kérnélek ird meg publikusan beválik-e.
Én nem kinálok amcsi villásdúgot érte. Max előre fizetve egy köszönöm szépent tudok kinálni
Jól látod a kérdést nem okoz bevételkiesést, visszont olyan informácioktól esnek el amit nemtudnak felvadászni, mert sehol nincs leirva.
Úgy látom csak értelmét a jövöt illetően a szakmai forúmozásnak ha zárt topikot csinálok. Belépés hasznos info hozatalával, vagy valami szakmai teszt félével Tessék adom a poénokat az antidrukereknek. A vezénylő szempont nem a mennyiség, hanem a minőség lesz .Még megvárom a biróság itéletét a nikemmel kapcsolatban.
Azt nem értem ha annyira biztosak a dolgukban miért nem mernek fogadni ? Nem kell nekik az "ingyen" pénz ? Biztos annyi van Nekik, hogy el se tudják költeni

A régi nikem ne nagyon használd, mert kivágnak. Egy csomó embert kivágtak, mert utánam érdeklödöt. 10-en összefogtak perlik a forumot. Nem mondják a neveket, keresettük tárgyát nekem se. Meg kell várni a tárgyalást. Gyanitom , hogy a csoportos diszkrimináció is szerepel a keresetükben.
Na megyek irni a privit
Előzmény: Audi80Avant (10067)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10077
Itt találtam a Riaa topikban
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic
(#622611) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (#622523) Válasz • Szo, 23:47 [scooby_ jelenleg nincs az oldalon] [Hozzászólást segítőnek jelöl]
Moszkvainak igaza van! Nem a műszereknek kell hinni a hangtechnikában,hanem a fülünknek. A mai "csúcsminőség" is a műszerek szerint épülnek,meg a f*sza integrált áramkörökre,ANNYIT IS ÉR!
Előzmény: pagrus (10068)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10076
A haszonelvüség, és megélhetőség vagy munkadij vagy akárhogy nevezem nem ugyanaz.
A haszonelvüség a nepperekre , kereskedőkre vonatkozhat Én nem érzem magam annak
Előzmény: négyszög (10066)
spacc Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10075

....nos, most jött el a pillanat, melynek hangulata a M.I.B c. film egy jelenetének hangulatát idézi. mikor "K" kivette a karóráját a csomagmegörzőszekrényből, és "J" a sajátját rakta be helé heyette.... és a csomagmegörzőszekrény lakói ovációba törtek ki...   "Éljen J!...Éljen J!...Éljen J!...Éljen J!..."  és utána  "O say, can you see J".....

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10074
Támogasd a kishitüeket kérlek
Segits nekik egy fogadási tét összekapirnyálásában.
Hárman négyen a 8x8-al csak összejön. Aztán risztelhetek, vagy visszem a bankot
Előzmény: Törölt nick (10071)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10073
A zöldséges dolog megint sánta, mert ha nem tetszik az áru, fel se megy a mérlegre
Nem értetted, vagy nem akarod, érteni a mennyiség és a minőség mint fogalom közti különbséget
A másik: Nem emlékszem, hogy egyszer is irtam volna hogy nem tudok hangszorót mérni. Ide kivánkozna van egy olyan mérökém, ami egy mérésből megmonja hogy fog szólni a hangszoró. Eddig ez volt az egyetlen mérési mód ami korelált a halott hang minőségével
Az más , hogy nem mérek, mert nem éri meg. Egy filérrel _már nincs is_ se fizetnek többet , ha több kiló mérési jegyzőkönyvet mellékelek. És a zenehallgatót piszokul nem érdekli milyen a görbe ha tetszik neki a hallot hang. Ha meg nem _lásd alul a HQD_ akkor ha vonalzóval húzza a görbét se vesszi meg, mert nem okoz neki örömet
Ha a Preludium tuning mérési irkái előkerülnek felrakom. Ingyen. Tanulságos
Ne légy szomorú, hogy kvázi oktatásod nem talált nyitott kaput
Talán ha nem lennél ilyen beszükült ,bezárt az új informáciok elött,gyümölcsöző lett volna irka firkánk a kivülállóknak is
A HQD hangfalról halotál ? H= Hartley a legjobb mély, Q= Quad a legjobb közép, D=Decca a lejobb magas . Az ebböl készült hangfal a HQD Mérve nagyon jó , mégse jó rajta zenét hallgatni. Ezt nemcsak a HFM irta Vajon mi hiányzik ?
Walt Disneyes topiktárssal összefogva egy fogadási tét ? Igy ketten se mertek kiállni ?
Előzmény: pagrus (10068)
JD7 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10072

YAMAHA SET

2 db álló (NS-45), 1 db center (NS-C55), 3 db háttér (NS-E56) hangsugárzó mind cseresznye színben eladó, kifogástalan állapotban!

50 000 HUF

david-77KUKACfreemailPONThu

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10071
"Én tudom ám a tuttit, de nem mondom meg nektek, bibibííí!"

:))
Előzmény: gaborka8X8 (10070)
gaborka8X8 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10070

Bizonyára én vagyok nagyon pesszimista, de nagyon csodálkoznék, ha ezt a módszert valaha is megismerné.
Ha mégse lenne igazam, akkor a következő topiktalira szerzek önnek egy amerikai típusú hálózati dugót.

Előzmény: Audi80Avant (10067)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10069
elnézést elírtam a nevet ; valójában Hangszoros.
Előzmény: Audi80Avant (10067)
pagrus Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10068
Na kezded már érteni. Vannak jó zöldségesek jó áruval, és vannak rossz zöldségesek gyengébb áruval, DE! A pontos mérleg minkettőnél alap, amin minden áru átmegy, akkor is, ha az öreg zöldséges dekára megsaccolja a súlyát bárminek.
Hiteles mérleg nélkül hiteltelenek mindketten, mint ahogy te is, hangszórós létedre nem tudsz hangszórót mérni és még meg is magyarázod, hogy miért nem kell. Ez szomorú.
Ha ebből érted, jó, ha nem nem, én nem oktatlak tovább.
Előzmény: Törölt nick (10063)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10067
Mikrofonos/Hangszórós hangszórókban/mikrofonokban utazik . Ez talán nem jelentős bevételkiesés számára. Viszont evvel az információhalmazzal elnyerhetné az elismerésünket . Mivelhogy tesztelhető és igazolható az esetleges pozitív hatása.
Előzmény: gaborka8X8 (10065)
négyszög Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10066
Tekintsünk, most a haszonelvűségtől, Tényleg kíváncsi vagyok a módszerre!
Előzmény: Törölt nick (10063)
gaborka8X8 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10065

Ugye, nem gondolja, hogy mikrofonos topiktársunk meg mutatja ezt önnek, amikor ebből neki semmi haszna nem származna, ahogy azt már többször is kifejtette.

Előzmény: Audi80Avant (10064)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10064
én szívesen fogadok mindenféle hasznos segítséget magnóbeállításhoz. kiváncsian várom.
Előzmény: Törölt nick (10063)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10063
Hát nagyon hülye a hasonlat, mert a minőséget, hogy lehet a mennyiséggel " a zöldséges mérlege " hasonlitani ? Azt már megse merem jegyezni: Mindegy mi van a mérlegen ? Milyen az ize ?
Ha valaki tudná egzaktul számszerüsiteni esélyes lenne a Nobelra
Ne aggódj a zöldséges ezt tudja, és én is mitől jó egy hangszoró
Jobb vagyok mint a zöldséges, mert én meg is tudom csinálni
Egyébbként a magnobeállitással kapcsolatban:( 3 fejes Nakamichin is bejött, amiben, és más csúcsgépekben nagy csalafintaságok, hülyeségek vannak) Tudnák ajánlani beállitási metodikát, ami gyorsabb, auditivabb mint a mérőszalagos tökölés. Söt aki az abszolutra törekszik annak egy meghökentő eljárást is ami a kerrekció hibáit is kivédi. Nem saját ötlet, de hatalmas. Pofon egyszerű ezért nem jut senkinek eszébe. Hanglemezen is müködik, mert a trükk ugyanaz
Fogadni persze senki nem mer. A Walt Disneyhez hasonlitó se
A HE- ban egy szintén csak a papiformát preferáló embernek irtam storykat a mérésekről . Fölöslegesnek tartom újra leirni. Értelmetlen
Előzmény: pagrus (10062)
pagrus Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10062
Az természetes, hogy amit én meghallok, azt te nem tudod kimérni. Csakhogy. A normális magnózáshoz is elengedhetetlen a mérőszalag, senkinek nem jutna eszébe beállítani egy studiómagnót fülre, de a zöldséges is mérlegre teszi az árut, nem megsaccolja :)
Amit egy zöldséges tud a saját szakmájában, annyit neked is illene tudni a hangszórókról.
Előzmény: Törölt nick (10060)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10061
Na Te sem mertél a válaszra érdemit szólni
Könnyitek: Bartel is szóba jöhet ahogy az elöbb Pagrusnak ajánlottam
Előzmény: Törölt nick (10057)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10060
Na kedves Pagrus
Ajánlok fogadást: akkár 1:1000 arányba. Bartel is szóba jöhet
Nem tudod kimérni azt a különbséget, amit jól lehet hallani. Valahol irtam már filozofiám:, hogy csak azt tekintem különbségnek amit háziaszony szinten hallani lehet
Ha látom értelmét akkor beviszlek az erdőbe, utána máskép fogod látni az audio világot.
Nincs extra hallásom _ a barátnömnek az volt, néha elképesztett csalhatatlansága, mást is a probálkozókat_ de én is hallom a lényeget
Ha igénytelen lennék szakmailag, akkor nem költöttem volna egy zsák pénzt a mérésekre, müszerekre.
Azt kellenne megértened, hogy az "audifült" vagy hangositót piszokul nem érdekli a "görbe" Azt hittem pudingos példálozásom után megérted.
Nagyon érthetetlen számomra: ha azonos hangszorókat, azonos anyagokkal , azonos f0-al, javitok, mitől lenne más a T S ?
Továbbra is nyitott vagyok a paraméter fanokkal való bizonyitásra.
Érdekes, hogy senki nem volt hajlandó áldozni a véleménye megvédésére- rajtam kivül-



Előzmény: pagrus (10049)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10059
A te tudásoddal és rutinoddal ne légy soha kishitű !
Előzmény: pagrus (10058)
pagrus Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10058
Na igen :)
Előzmény: Törölt nick (10057)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 10057
pl.: 10028 !
Előzmény: Törölt nick (10056)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!