Keresés

Részletes keresés

Pipike77 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 14320

Köszi szépen, be is jelentkeztem hozzájuk, kedden megyek :)

Előzmény: Bubuca (14315)
Pipike77 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 14319

Ma kezdtem el szedni. A gyógyszerektől-ilyesmiktől is parázom, hogy rosszul leszek, anafilaxiás sokk, stb....

Ma tudtam rászánni magam először.

Anyukám egy hete szedi, neki a csípője van borzalmas állapotban, artrózis, protézis kell majd neki. Azt mondta most nem fáj annyira, mint szokott, sőt...

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (14314)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 14318

Húú nagyon sajnálom komolyan!  Beszéltél az orvosoddal már? 

Előzmény: jukinyu (14317)
jukinyu Creative Commons License 2016.06.13 0 0 14317

Sziasztok!Újból ott vagyok ahol a konzervatív kezelések előtt:(

Zsolt27HU Creative Commons License 2016.06.13 0 0 14316

Kedves Fórumozók!

 

Sokat olvastam korábban ezt és a többi fórumot is, egy fiatal, gerincműtéten átesett "gyógyult" páciens vagyok, nagyon sok mindenen mentem és megyek keresztül a nem túl jól sikerült műtétem miatt, és akartam valamit vissza adni, a sok segítségért amit orvosaimtól és legfőképpen a gyógytornászomtól kaptam.

 

Összeszedve a teljes sztorit, az alábbi oldalon megírtam történetem: http://gerincservroloszinten.com/

 

Minden megvan rajta A-tól Z-ig, saját szemszögemből és a valóságról, amit én gondolok.

 

Bízom benne, hogy tudok vele sokaknak segíteni.

Bubuca Creative Commons License 2016.06.13 0 0 14315

Azért javasolom a Davidot,mert ott a gyógytornà után van hová továbblépni (a gépekre) és azt felsőháti/nyaki szakaszra is kialakították. Nem olcsó,de ár értékarányban nem rossz még így sem és budapesten elérhető. Mellesleg a gerincgyógyászatis dr Jakab Gáborral van konzultációs szerződésük -igy ha valami nem úgy alakul,ahogy kéne,gyorsan tudnak kérni orvosi javaslatot. 

Biztos van más jó hely is - pl láttam,hogy máshol is felkérték ue orvost hasonló szerepre - de ott nem jártam. Jobbulást,akárhová is mész!:)

Előzmény: Pipike77 (14313)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 0 14314

Pipike, menj el, ne várj őszig.Lehet, hogy addigra tünetmentessé is tesznek.

Szeded azt az ayurvédikus növényt?

Előzmény: Pipike77 (14313)
Pipike77 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 14313

Hű, ezt jó, hogy most épp ajánlottad, mert azon agyalok péntek óta, mihez kezdjek őszig...

Vajon tényleg jó nyaki gerincsérvre?

Előzmény: Bubuca (14311)
Pipike77 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 14312

Köszi az együttérzést!

 

Akkor lehet hogy téged is soká műtenek? Ne már!!!!! :(

Előzmény: Adrienm79 (14306)
Bubuca Creative Commons License 2016.06.12 0 0 14311

Szia Robo84,Hosszabb távú megoldásképp esetleg érdemes ellátogatni/bejelentkezni pl a Dávid gerincklinikára,ott jó alapokat adnak,hogy miképp tudod megerősíteni a stabilizáló izmokat és növelni a gerinced hajlékonysàgát.vagy elkezdeni valahol pilates szerű mozgásformát..ami nagy figyelmet fordit a flexibilitásra és az erős törzsizomzatra.

A homoritásra erőső fájdalom könnyedén lehet,hogy nem annyira a porckorong/sérv miatt van/lehet -hanem ellapult porckorong miatt a lágyrészek/kisizület irritáltsága miatt. 

Előzmény: Törölt nick (14310)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.12 0 0 14310

Szia!

A díványon való görnyedést felejtsd el.

Széken ülj, az ágyéki lordosis mögé tegyél egy párnát.Óránként mozgasd meg magad.

De inkább olvasd el a porckorong.hun a tudnivalókat az ergonómiáról....

 

Ha a kobra nem esik jól ne erőltesd, mert becsípődés lesz a vége.Nem mindenre jó.

Viszont a nyújtó gyakorlatokkal nem árthatsz.

Erre gondoltam, a térdek kissé megnyitva, a fenék érje a sarkakat nyújtózás közben is. Erőteljes legyen a nyújtózás, minden kilégzéskor nyújtózz tovább.Az ujjbegyekkel kapaszkodhatsz a talajba.

Majd ezzel a gyakorlattal erősítsd a derék körüli izmokat, tartsd ki a pózt egyenes gerinccel, alkarból is tedd meg.

 

Ennyit sos- ként! 

 

 

Előzmény: Robo83 (14309)
Robo83 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 14309

Sziasztok! Szabadúszó fordítóként rengeteg ülőmunkát végzek és az utóbbi időszakban ez páromnál gyakran süppedős díványon ülve történt. El is kezdett egyre jobban fájni a derekam, volt, hogy alig tudtam kiegyenesedni felkeléskor. Háziorvos még csak holnap lesz, ahogy gerinc röntgen is, de tartok tőle, hogy gerincsérvről (porckorongsérvről) van szó. Gyerekkorom óta merev volt a tartásom, gerincferdüléssel és mindkét gerincgörbület (nyaki/alsó háti lordosis) kiegyenesedett már tinédzser koromra, ezt legutóbb a reumatológus is megállapította pár éve. Mivel reumatológiára SZTK-ban nálunk kb. 2 hónapot kell várni, szeretnék tanácsokat kérni, amivel javíthatok az állapotomon. Megpróbáltam a minap önfejű módon YouTube-os McKenzie-torna videó alapján javítani rajta, egyetlen gyakorlatot végeztem el abból, a hason fekvésből kézzel felnyomást úgy, hogy a derék lent maradjon, de szerintem csak rontani sikerült az egészen, mivel azóta kb. állandósult a fájdalom (előtte csak ülő helyzetből való felkeléskor éreztem, most már szinte egyfolytában). Vannak bevált praktikák, amik az orvosi kezelés megkezdéséig biztonságga használhatóak? Azt még hozzátenném, hogy sokat bringázok hobbi szinten és úgy tűnik, az jót tesz, mert olyankor kevésbé fáj lent a hátam. Illetve, próbáltam magamnak megmasszírozni az izmokat az alsó háton kétoldalt, igencsak fájnak és feszülnek, valamint az L5 - S1 csigolyák környéke is fáj érintésre.

Gábor

Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 14308

Kedves Kiskopper!

 

Először is nagyon sajnálom ami édesanyáddal történt. Kívánom, hogy mihamarabb találjatok egy jó orvost és hogy legyen jobban az anyukád. Engem szegeden műtöttek januárban kiszakadt CV sérvvel. Az osztályon mindenki nagyon rendes volt egy rossz szavam sem lehetett. Ami furcsa volt hogy a műtét napján rögtön felkelhettem segítség nélkül. Semmilyen kezelést nem kaptam a műtét után nem javasoltak semmit csak a gyógytornát, amit itthon csináltam magángyógytornásszal mert máshogy nem lehetett megoldani. A műtét után én nem voltam jobban sőt egyre több panaszom lett és  a 8 hetes kontrollon szinte kinevettek. Utána hiába hívtam az idegsebészem elutasított és nem kaptam segítséget tőle. Az általad megnevezett orvosokat nem ismerem róluk nem tudok véleményt alkotni.

Én jelenleg az országos gerincgyógyászati központban várok újabb műtétre ahol szét kell szedni a műtött csigolyákat és ki kell venni a beültetett cage-t és az ott maradt gerinccsatorna szűkítő csontkinövést ( ami ideggyököt is nyom ) fogják eltávolítani majd természetesen újra kapom az implantátumot. Majd ebben az évben lesz még egy műtét mert a felette levőt is csinálni kell.

Nekem így utólag nincs jó tapasztalatom, de sokan jó véleménnyel vannak. A nyaki gerincműtétek nem túl gyakoriak én úgy tudom szegeden és mostanra világossá vált számomra, hogy ilyen esetben csak speciális kórházat szabad választani. Én nagy tanulópénzt fizettem melynek ára a fájdalom, a zsibbadás, a gyengeség és az újabb műtétek.

Előzmény: kiskopper (14307)
kiskopper Creative Commons License 2016.06.12 0 0 14307

Sziasztok! 

 

Először is: további reményteljes gyógyulást mindenkinek! Elsősorban nyaki gerincsérvvel operáltak segítségét szeretném kérni, röviden leírom hogy miért.

 

Édesanyám, aki jelenleg 55 éves legalább 15-16 éven át kínlódott folyamatosan nyaki panaszokkal a nyaki porckorongsérv tipikus tüneteivel. Nagy unszolásomra váltott reumatológust, aki tavaly augusztusában MR-el állapíttatta meg nála a - mint utóbb kiderült - legalább 1-2 éve kiszakadt - V-VI porckorongsérvet. Mindenféle kezelés, már a 100mg-os Contramal sem használt, a területileg illetékes idegsebész pedig - 2 perc vizsgálat után - L.V porckorongsérvet állapított meg (ami nem volt neki sosem). (Gyulán élünk, ezt a megyei kórház Idegsebészeti osztályának vezető főorvosa állapította meg, természetesen az állami rendelésen az állami finanszírozású beteg le volt tojva...) A reumatológus javaslatára Szegedre kerültünk, itt az Idegsebészeti Klinikán operálták meg tavaly dec. 17-én, a V-VI csigolyán végeztek elülső feltárásból disectomiát és a C.V-VI-VII csigolyán történt cage beültetése.

 

A panaszai rohamosan megszűntek... ez év márciusáig, onnantól ugyan azok a tipikus tünetei jelentkeztek, mint amilyenek voltak, jelenleg nem győzöm szegénykémbe a Flectort tömni. A nemrég (2 hete) csináltatott CT szerint a C. III-IV van elég komoly sérv + az uncovertebralis izületekben arthrosis. Nagyon félek az ismételt műtétnek a gondolatától is. Grátisz, hogy jelenleg is elég komoly nyeléspanaszai vannak, szilárd ételt jóformán nem is tud enni. Gasztroenterológiáról pedig elhajtották, mondván hogy ez nem hozzájuk tartozik (!). 

 

A kérdéseim a következők:

 

1. Van-e olyan közületek, akit Szegeden operáltak? Mi volt a véleményetek a Szegediekről? Valahogy az orvosa - nem tudom milyen okból - a műtétet követően nem lett valami segítőkész.

 

2. Nektek miből tevődött össze a műtétet követő utókezelés? Csak klasszikus gyógytorna, stb?

 

3. Kaptatok-e valamilyen infúziós kúrát az utókezelés során?

 

4. Valaki ismeri-e dr. Lipóth László és dr. Banczerowski Péter idegsebészt? Mik a vélemények róluk? Az utóbbi különösen érdekelne, mivel a Profról nem sok jót hallottam. 

 

Kicsit hosszú lett, bocsi :)

 

Mindenkinek jó gyógyulást! :)

 

Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.11 0 0 14306

Jajj Pipike nagyon sajnálom komolyan! Két hónap várakozás csak a telefonálásra :-(

Nekem is mondta a gerinc sebészem hogy nem tudja mikor lesz a műtét mert ugye jönnek a nyári szabadságok és kevesebb műtővel dolgoznak majd. Kíváncsi leszek mikor jut rám a sor...

Előzmény: Pipike77 (14305)
Pipike77 Creative Commons License 2016.06.11 0 0 14305

Sziasztok!

Az a nagy helyzet, hogy tegnap sikerült beszélnem a doktorbácsimmal, és mondta, hogy nemhogy a jövő héten, de egész nyáron nincs lehetőség a műtétemre, szóval jelentkezzek augusztusban.

Mivel a tüneteim nem súlyosak, nincs ok aggodalomra.

Én mondjuk csak azt nem értem, hogy akkor januárban miért mondta több idegsebész is (ő, a kollégája, akit áthívott, plusz még két magánorvos) a leleteim és az MRI alapján, hogy jajjjajj, nagy a baj, mielőbb műteni kell :(

 

Na mindegy, keresek valami jó gyógytornát, elkezdem szedni a Shallakit, elmegyek egy sámánhoz, hagymát szorítok a hónom alá...

Na jó, elég csalódott vagyok, de egyre furább, hogy így csúszkál január óta a műtét, mint ha valami sorsszerű dolog lenne, vagy nem tudom. Pedig pont kedden kezdett el vacakolni jobban a nyakam és már kezdtem meggyőzni magam, hogy tényleg jó lesz az a műtét.

Pipike77 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 14304

Ó, én olyat még sosem szedtem. De megértem teljesen, jó lenne már túlesned rajta!!!

 

Hú basszus, szegény :( A köhögés ilyenkor biztos pláne fájhat :( Gyógyulj meg nagyon hamar!!!!

Előzmény: Adrienm79 (14303)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 14303

Én a havim eltolására norcolutot fogok bevenni ha muszáj lesz. Inkább a havim tolom el mint a műtétet.

Képzeld én is beteg lettem. Fáj a torkom, köhögök és alig van hangom. Vettem neocitránt. Majd szerdán kiderül mikor műtenek.

Előzmény: Pipike77 (14301)
Pipike77 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 14302

Nahát, nekem orrváladékvizsgálatot nem is csináltak :(

Nekem HPV-m van, és nem érdekelte őket, vagy az más, ami neked van?

Az ALgopyrin vitte le a fehérvérsejteket, vagy mit szedtél?

 

Téged akkor most végülis fognak műteni? Már nem emlékszem, hogy folytatod-e még a konzervatív kezelést.

Előzmény: jukinyu (14299)
Pipike77 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 14301

Ó, de kár, hogy két külön műtéted lesz :(

 

És mikor műtenek, azt tudod?

 

Én ma fogok telefonálni, csak parázom, mert körülöttem megint mindenki beteg :(

Meg még nem jött meg a havim, a napookban várható, és gondolom úgy kéne időzíteni, hogy akkor már ne vérezzek.

 

Előzmény: Adrienm79 (14297)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 14300

ezeket egy nap megcsinálták? mert remélem nem kell megint menni ezekre a vizsgálatokra. nekem azt mondta az orvosom hogy a regisztrációnál a mútéti előkészítést válasszam és akkor kezdjük a menetet. szóval gondolom behívnak majd a műtéti előkészítő szobába és ott kapom a beutalókat és mehetek is megcsináltatni? vagy mire számítsak. bocs a sok kérdésért.

 

te hogy vagy Jukinyu?

Előzmény: jukinyu (14299)
jukinyu Creative Commons License 2016.06.09 0 0 14299

Sziasztok!

Igen voltam előkészítőn.Az aneszteziológusnak vinnem kellett az eredményeimet:-orr váladék,vérkép,ekg,tüdőszűrés/ezt ott csinálták /.Megvizsgált,sajnos nekem a vérképem miatt nem engedte mivel a fehérvérsejteket lecsökkentette a sok fájdalom csillapító./+herpeszem is volt.Így ezért halasztva lett.Annyit mondott próbáljam hanyagolni  a gyógyszereket ,vagyis próbáljam minimálisra csökkenteni és utána ha rendben minden akkor elég telefonálnom .

Előzmény: Adrienm79 (14297)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 14298

Jó lenne, ha az első segítene és nem kéne a második.

Előzmény: Adrienm79 (14297)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 14297

Beszéltem az orvosommal. Hátsó feltárásban lesz a műtét. most csak a már műtött csigolyákat műti meg. A felette levőt majd később elülső feltárásban.

Szerdán megyek műtét előkészítésre.

 

Jukinyu te volták ogk-ban műtét előkészítésen. Elmondanád az mit takar?

 

Pipike te telefonáltál már?

Pipike77 Creative Commons License 2016.06.07 0 0 14296

Ú, remekül hangzik :( Még szerencse, hogy altatnak! :)

De reméljük, hogy most már rendberaknak!!!

Előzmény: Adrienm79 (14295)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.07 0 0 14295

Hát annyit mondott már hogy hátulról kell most műteni. Ki kell "fűrészelni" a két csigolya közül a csontot és ki kell csavarozni az implantátumot. Az ötös és hatos csigolyán dolgozik majd implantátum be a felette levő porckorong ki implantátum be. Majd lemez és csavarok.

 

Amikor "csak" porckorong műtétem volt januárban engem elől vágtak.

Előzmény: Pipike77 (14294)
Pipike77 Creative Commons License 2016.06.07 0 0 14294

Én is pánikbeteg vagyok!!!! :) 1998 óta. Csak már nem szedek rá gyógyszert, elegem lett.

 

Hát, nem vagyok gerincszakértő...azt sem tudom, előről tárják fel, vagy hátulról. Nekem ugye van az a ciszta is a gerincvelőmön/ben, amihez most nem nyúlnak, de egy orvos akinél voltam azt mondta, ha ő azt megműtené, hátulról tárná fel szétnyitná a csigolyát, itt majdnem elájultam és nem emlékszem a többire. De neked a két csigolya közti részt kell gondolom kiszedni, szóval talán nem lesz annyira brutál szabdalás...

Ha felhívod a dokit csütörtökön, szerinted elmondja neked? Vagy a képzeletedre bízza?

Előzmény: Adrienm79 (14293)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.07 0 0 14293

Pipike mivel műtét előtt állsz te is nem osztanám meg inkább milyen paráim vannak. Annak ellenére vannak, hogy én már túl vagyok egy nyaki gerincműtéten és tudom mi vár rám. Bár ez a mostani azért komolyabb lesz. Valamelyik nap azon gondolkoztam hogyan szedik szét a csontosodott csigolyáimat.....

Nekem van némi pánik betegségem is ami ront a helyzeten nem is kicsit...

Előzmény: Pipike77 (14292)
Pipike77 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 14292

Azért némiképp megnyugtat, hogy nem csak nekem vannak furcsa paráim :)

 

Meg az is, amit írtál :) Köszi! :)

Előzmény: Adrienm79 (14291)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 14291

Pipike mintha az én para gondolataimat olvasnám :-)

Nekem cage van bent és csavarokkal van rögzítve. Az nem tud elmozdulni. Ne aggódj. Az intubálásnál használt cső én úgy tudom felxibilis.

Előzmény: Pipike77 (14290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!