Amellet, hogy én sem tudtam eddig a sezlonyon és kanapén történő hangfalmérés utólérhetetlen előnyeiről, az általad bemutatott mérés gondolom szerinted sem jelent értékelhető rezonancia pont eltolódást.
Erre csak azért reagálok, hogy ne tanulják meg rosszul akik most kezdenek, csak elő kellett keresnem ezt a mérést:
<a href="http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=37&t=56&start=20#p2059" target="_blank">Hangsugárzók mérése az alapoktól</a>
Azt írod, mikrofonos: "Igazad van, hogy sokat lehet belőle fejlödni, de azért az ágyra dobott hangszoró teszt, sokkal nagyobb fejlődést, hozott. Legfőképp szemlélet váltást."
Mielőtt szélas körben elkezd terjedni az ágyon való hangszóró mérés, megmutatom, milyen hibát okoz, ha puha felületen mérünk:
Mitől is lehet ferde egy rezonanciagörbe? Attól, ha van egy második csúcs, de olyan közel a fő csúcshoz, hogy a köztük lévő völgy nem látszik. Mindig nehéz, kemény felületen mérek, de most alátettem a hangszóró alá egy ujjnyi vékony kispárnát. Ezen a hangszóró kosara maga is tud rezegni, itt az eredménye (vastag vonal), meghamisítja a rezonanciapontot (Fs):
Legegyszerűbb a tapasztalati út: próbáld ki, hogy bedugva jobban tetszik-e. Ha a mélytartomány döng, búg, brummog, akkor ez orvosolhatja. Ha jók most a mélyek, akkor valószínűleg úgy vérszegényebb lesz.
Egy paramétert kihagysz a dologból. Mégpedig a technológiai fejlődést. Ma már nincs idő hosszú előremutató fejlesztésre, mert mire kész a kütyü ilyen-olyan szempontból elavulttá válik.
Van ami meg immáron 10 éve kész van, de még mindég nem emészthető termék, például itt van egy:
A Preludium csak azért kellett , mert nem tudtam az idöt, hogy mikor volt meghasalni. Feltehetőleg 88-ban A lényeg: Teljesen kész felszerszámozott modelt láttam a katalogusban. az ajánlóm _az Ő tárgyalójában találtam_ is megerősitette
"Annak a piacra vezetési feltételeit meg kell teremteni" Úgyis lehet mondani, elöször még a régivel meg kell nyirni a birkát. Alaposan Ezzel kapcsolatos, hogy le@-k a vevöt mert 3 forintot nem kőltenek arra, hogy valami jobb leggyen. Ez1% alatt van. Ez az igazi környezeti rombolás. Elbacni az anyagot, élőmunkát, épp, hogycsak müködő rövid életartalmú gagyikra Ez általános, hogy vagy hülyének nézik a vevöt, vagy tisztába vannak az erő poziciojukkal. Azt vehetsz meg amit én polcra rakok. Na ez van manapság. Illetve már akkor is volt Neked tetszik ?
De az nem 3 év múlva jött ki, hanem majdnem 5 évet várt még, és akkor is csak lebutítva az eredeti tervekhez képest. (no digit másolás, hanem D/A-A/D konverzióval tud másolni.
Az hogy valamit meg tud csinálni egy gyártó, az még nem termék, csak lehetőség.
Annak a piacra vezetési feltételeit meg kell teremteni
És nem érv, hogy akkor már volt kész példány. Tudod a plazma képernyő első működő példánya 11 évvel korábban kész volt, mint az első kereskedelemben megjelent példány.
Ergó leshetted az a kütyüt. Na ennyit az akkó mán kéx wottról....
Tekintsd a szivogatás ígéreteinket a saját belügyünknek. :)))
Bár nem tudom mi köze ennek ahoz, hogy nem díjjazták a "találmányodat"
Ch'est la'vie. Nem vettem prelúdiumot, és azóta bezárt a bazár. Hogy A.J.-t plagizáljam: Ja kérem, teccet volna ott lenni, és szaré-hugyé privatizálni....
(utána felfuttatni, és kiebrudálni mindenkit az európai piacról, aki xarabb hangfalat csinál....)
No1. mert nagrából is kettő van. No2. Folyamatos felvételre, ha kidut a szalag az egyiken előtte indul a másik. No3: Mert megérdemlem!!! No4. Cak! :-:)
Megint lenne egy kérdésem. Van értelme passzív szubot építeni/venni? Kis szélessávú dobozkákat szeretnék megtámogatni vele. Vagy csak az aktív út járható?
Ha az amúgy sem különösebben szószátyár dzogcsen beígérné, h 1/2 órán át csendben marad, az spacc észlelési küszöbét nagy valószínűséggel el sem érné, nemhogy - ne adj isten - belehalna.
Én az áramirány csatolóról írtam, hogy mókusvakítás.
Az erősítője esetleg jó is lehetne, de azt anno a show-n méltatlan körülmények között mutatták be, ott nem müködött a dolog (ez még az utolsó vagy utolsó előtti HES-on volt az art 'otel-ben).
Hatása volt az áramirány csatolónak, csak nálam több volt a negatív oldalon - megdöglött a dinamika, elveszett a lendület. A pozitív oldal - valamelyest tisztább hang, plasztikusabb tér.
Szép szóval, és fenyegetéssel sok mindent el lehet érni. Alkalmazza őket felváltva bölcs belátása szerint. :-))) Azért olyan szörnyűségekre ne ragadtassa magát, mint pl. spaccnak egy félórás szilencium beígérése, mert az bizonyosan a halálát okozná. :-))))))
A Lizard Wizzardot hallottam a Hi-Fi-Shown, le is írtam a véleményem. És egyetértek AudiJo-val, "múkusvakítás". Nekem leginkább az almamagos vicc jut róla eszembe. A Babos Sounddal külön topik foglalkozik az AVX-en, ott utána lehet nézni. Szerintem, egy rosszul sikerült reklámcikkel túl nagy lufit fújtak a semmi köré. Félek, valaki megint feltalálta a langyos vizet, de azt ne hallottam, ezért érdemben nem is nyilatkoznék róla. A meghallgatástól azonban elrettentett a stílus, hasonlóképpen, mint az ön esetében. Egyébként, pedig én nem értek az ilyen magasröptű dolgokhoz, azt azonban meg tudom ítélni, hogy a rossz PR. hogyan tehet hiteltelenné valakit, függetlenül attól, hogy azt ő, vagy valaki más követi el.
Nézze el nekem, hogy belőlem már csak szkepticizmust (és némi szarkazmust) vált ki az ilyen "mindent tudok, de semmit nem mondok" stílus, de nekem mindig gyanúsak a főokosok. Én inkább azt tapasztaltam, az igazán hozzáértők általában szerényebbek. Hogy is írta Karinthy? "Mire ilyen szerény, fiatalember?" De biztosan velem van a baj.
Komolyan kérdezem: Már rákerestem a Babos Soundra, mert erről nem hallottam. Annyit sikerült levadászni, hogy valami jó hangváltó. Te tuds valami többet ? A másik a Lizard Wizzardot ismerem A Petit ( Gyikot ) vagy 20 éve,. Nem láttam régóta . Vesszegetett tőlem hangszorókat. Ideje megkeresni. Amcsi villásdugó aljzat ( főleg dupla ), elosztó érdekel. Valki probálta már a Wizardos dolgokat ?
Ehh! Öreg barétom. Nem probléma, mert nem néked lett címezve....
De hogy ki ne likadjon az oldalad, egy kis magyarázat. A M.I.B. egy filmcím rövidítése, a Men In Black c. filmé. Ez egy frenetikus Scifi vígjáték eszméletleg gegek hegyeivel. Nos az idézet abból vala. a megelőző hozzászólásokra reagálva.