Keresés

Részletes keresés

Kilmer Petty Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4489

Hi!

 

Megcsináltam a loopot szekvenciálban..(vagy hogy mondják...) Ez az első ilyen próbálkozásom... Mármint a kép..:-P Milyen lett? Itt a link:

 

http://www.felsobuki.sulinet.hu/~.gyoripeter.vendeg.fnpg/kepek/ender/ender1.htm

 

Jóéjt!

 

Petty

Előzmény: Kilmer Petty (4487)
DJWindsurfer Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4488

BR!

165-168cm-s vagyok! mekkora trapéz kötelet ajálasz nekem? (ülőtrapézom van)

Mert ami most van az sztem kicsit nagy nekem! :( És már én is 3styleozok és pl próbálgattam az 1kezes ugratásokat csak az volt a gond,h az a r*hadt trapéz mindig kiakadt! :(  (vag ylehet,h trapéz nélkül kéne +tartanom? :D)

Előre is köszönöm!

from DJ

 

U.I.: még mindig keresek 430as árbócot! (20-22IMCS)

Kilmer Petty Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4487

Jut eszembe, Doctor úr, ezeken a képeken te ugrod a luppot????

 

http://www.felsobuki.sulinet.hu/~.gyoripeter.vendeg.fnpg/kepek/ender/ender.htm

 

(Mert csak felraktam és elsiklottam a tartalom felett) Ha igen, akkor marha jól küldöd!!! Esetleg vidió formában nincs meg?

 

Rossz hír: a windguru visszavette a GFS csillagjait a Fertrőről. Már csak az MM-ek mutatnak valamit, de csak - a fene vigye el!!! - szerdára... Szvsz a GFS jobban bejön... De legalább haladok majd a szakdolival...Remek;-o))

 

Jobbszelet!!!

 

Petty

bubbastix Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4486

Hi!

 

Kösz, figyelni fogok erre a vételnél! Amugy biztos fogom gyakorolni a gyorskioldást, trapézzal is meg kell tanulni esni, azt hiszem..:)

bubbastix

Előzmény: cancel (4485)
cancel Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4485
<i>"Tudom hogy hülyeség, de belegondolni is rossz abba, hogy mondjuk beakasztott trapézzal magadrarántod vitorlát."</i>
<p>

Ezt teljesen kizárni nem lehet soha, hiába vagy akármilyen menõ, ha más nem, mondjuk hirtelen fordul egyet a szél. Inkább meg kell tanulni kimászni belõle.
A lényeg, hogy a trapézkötelen legyen mûanyag csõ, mert ez megakadályozza, hogy
rátekeredjen a kampóra. (Állítólag már haltak meg mert nem volt mûanyag.)
Ha beestél akkor pedig a trapéz gyorskioldójához kell egybõl nyúlni, ezután már könnyen kiakasztható a vitorlából is.
Előzmény: bubbastix (4483)
cancel Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4484
Hello!

A neve Kissné Ildikó, száma 368 3465, a címe Zápor u. 76, ha busszal mész akkor 86-ossal a Kiscelli útig kell menni. A kapucsengõt folyamatosan kell nyomni, bár pár éve mikor üzleteltem vele, nem nagyon ért rá, azt hiszem az unokák miatt.
Elég nehézkes volt az idõpont egyeztetés, úgyhogy aztán már inkább magam álltam neki a neoprénnak, nem is lett olyan rossz.
~
Előzmény: Double Stroke (4477)
bubbastix Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4483

 

Hi!

 

Azért lehet gyakorolni a beachstartot az északi parton, kb combközépig érő vizben. Mélyvizben kötélstarttal szivok, ami szélben és hullámok között elég necces..Amúgy gondolkozom a trapézon, de a siklás, papucsbalépés előtt inkább az alapmanővereket tanulom, szeretném tökéletesiteni..Mert azért az elég gyufa hogy siklok egyet, leugrok a szörfről, megforditom, majd vissza..:)) Meg egy kicsit félek is

a papucstól meg a trapéztól. Tudom hogy hülyeség, de belegondolni is rossz abba,

hogy mondjuk beakasztott trapézzal magadrarántod vitorlát..

bubbastix

Előzmény: kalapuri (4442)
fanatic mz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4482

Üdv mindenkinek!

 

Még mindíg ott tartok, hogy valamit cserélnem kéne de most más jutott eszembe.

Légyszíves segítsetek:

Az arrows vityónak a laknijai csuklókkal csatlakoznak az árbóchoz, a legfelső kivételével. Ezt csak azért írom le mert ezzel jól be lehet határolni (gondolom) a korát, így az árát. Két helyen szakadt és javított, mérete 6.8-as.

 

Vajh menyit ér?

 

Hol érdemes ennél pár generációval ujjabbat ill. kb ugyanekkorát vásárolni 2hand?

Legfontosabb szempont a gyors összeszerelhetőség.

Az év melyik időszakában célszerű berúházni? (jövő évig úgyse szállhatok vízre)

 

Előre is köszi!

bubbastix Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4481

Hi!

 

Blind Rider:

 

Köszönöm az infókat beachstarttal kapcsolatban!! Azt hiszem, hogy azért rántotta ki

mindig a szél a kezemből a vitorlát, mert a deszkát kb. 3/4 szélbe állitottam, viszont

az árbócot a szélre nem merőlegesen, hanem azt is kb 3/4-be raktam (luv oldal felé) és mind2 kézzel a bumot fogtam (az egyikkel az árbóchoz közel). Most hvégén sokat gyakoroltam a beachstartot, ami már elég jól megy és az árbócot a bum felett megfogva nem tépte ki a kezemből a szél a vitorlát, viszont a vitorlát kb 60 fokos szögben állitottam a luvoldal felé. Az jó elgondolás, hogy nagy/nagyobb szélben a

az árbócot a deszka hossztengelyével majdnem párhuzamosan, és kisebb szél esetén (már-már nem lehet vele beachstartolni) inkább 3/4-edbe rakom a luvoldal felét (~60fok), hogy ekkor jobban belekapjon? Remélem érthető vagyok, és bocs hogy ilyen alapdolgokon rágódok, de szeretném a helyes technikát megtanulni!

 A perdüléshez kapcsolódóan az jó, hogyha a lábváltást még a vitorla előreperditése

előtt csinálom? Sokszor az a bajom, hogy amikor kezdek beállni hátszélbe, akkor

lelassul a szörf, lehet hogy azért mert túlzottan behúzom a bumkezem? Ha meg

hátszélben kiengedem, -ahogy a  Lars Petersen videon láttam-, akkor begyorsulok előreránt a a szél, és repülök vagy pár métert...

 A hullámok közti fordulásnál meg az a baj, hogy hátradöntöm a vitorlát, viszont az

nem áll be teljesen szembeszélbe, mint ahogy az simavizen lenni szokott, hanem pont a hullámokkal szembe áll be, ekkor csinálom azt, hogy miközben a két lábammal

az árbóc között állok, a hátradöntött vitorlát túlhúzom magamfelé (a deszka középvonalától számitva), ekkor továbbfordul a deszka, majd átugrás (ami itt azért nehezebb, mert a hátsó lábam ugráskor csomószor beakad a túlhúzott, hátraengedett vitorlába) és a deszka széltől elforditása.. Ez a technika helyes?

 A vitorlán a latnikat milyen feszesre kell húzni?  Az jó ha tökig megszoritom a csavarokat?

 

Előre is köszönöm és bocs hogy hosszú voltam!

 

bubbastix

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Blind Rider (4439)
bogárt Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4480

 

 

Hello mindenkinek!

 

 

Holnap én déltől már a Lupán leszek és ha az égiek küldenek szelet akkor csak a trükköket fogom nyomatni, remélem más is kimerészkedik így hét küzben is.

 

 

-Felmerült itt a tudásszint és rajtszám ill. versenyzés gondolata....erről csak azt tudom mondani majdnem laikusként(se a tudásszintem se versenyzői kvalitásaim nem méltók ahoz, hogy gyakran emlegessem), hogy mindenki nézi a külföldi videókat és próbálja ellesni a manővereket, de ha 10ből 1 bejön az gyakorlásra érdemes, de hencegésre nem(a forumon csak leírásokból táplálkozik az ember), a versenyzés egy olyan dolog, ami a tudásszintből fakad és ha valaki úgy gondolná, hogy a kis hazánkban a freestyle vonalon csak kevesen nyomják magas szinten az én meglátásom szerint nem figyeli a szörftársak fejlődését és nagytöbségük nem feltétlen versenyszerűen küldi. Mindenkiben felmerül az hogy de jó volna...mármint a versenyzés de 1 trükkel nem lehet versenyt nyerni. Mindenkiben van annyi önérzet hogy el tudja dönteni magában.

 

Nem várom hogy mély egyetértést váltok ki mindenkiből, de ti is állást foglaltok ebben a témában.

 

 

-grubby lehet hogy könyebb mint a spock?(mert nem kell átfordítani a vitorlát)???

én ezt néztem ki következő tananyagnak.

 

 

Bogár

 

Próbáljatok új trükköket és ha bejönnek nincs jobb érzés a világon:)

 

 

 

 

farriss Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4479
Holnap keszul valaki Gardonyba vagy Velencere? 3-4-es szelet igernek....
SurfStation Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4478

 

Hali Doctor!

 

Spockból álltalában 5ből egy sikerül, elég öregesen, de beállom. Sokszor az a hibám, hogy amikor megcsinálom a levegőben a 180fokot akkor érkezéskor nem húzom magam elé a vitorlát, ha ezt a hibát nem vétem, akkor álltalában tovább tudok fordulni a vizen.

Honrug Peti csinálja még szépen, de ő szépen nyomja a grubbyt is! A Somogyi Lacika nekem egy kicsit csalódás volt, de lehet h csak rossz napja volt.

 

üdv

andris

Előzmény: The Doctor (4463)
Double Stroke Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4477

Camber,

őszintén mondom hogy nagyon tetszenek a figurák, mit művelni bírtok, gratulálok komoly teljesítmény (irónia nélkül)! Én is csinálok hasonlókat, csak nem tudatosan :).

 

Nem tudja valaki véletlenül a Bp-i Óbudai szörfruha varró/javító néninek a telefonszámát? Évekkel ezelőtt javított nekem, csak sajnos elveszett az elérhetősége.

 

Wind for all,

DS-123

Előzmény: Camberjack (4469)
Camberjack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4476
Én személy szerint örülök, ha valaki kötözködik a neten, olyankor sokkal több marhaság jut az eszembe mint máskor, lásd előbb...Reméljük Dani nem vette a szívére...ha igen akkor mea culpa! (Mea Culpa: siklásból indított bocsánatkérő manőver) Közös szörfözés: Nekünk, Győr/Mosonm. stb. autópályán15-35perc a tóig. A Balaton D-i part 1.5-2óra minimum, 120-140km a bakonyi szerpentineken át , ráadásul az É-i frontok sokszor nem érnek le odáig. Régen sokat jártunk le Siófokra (a szállodáknál, a molónál szoktunk lenni), de sokszor szívtunk is, ezért csak tuti frontban kockáztatjuk a Balcsit. Idén 2-szer voltunk összesen...Azért egyszer talán lesz valami a közös buliból! Hát sporttársak: 4Bft feletti szelet kívánok! üdv: Camberjack
Garesz Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4475

Sziasztok!

Mielött beesek ide pár szó magamról. Régen áltam elöször deszkán, de csak évente kétévente volt alkalom, hogy rángassam a vitorlát. Idén viszont vettem egy sajátot, indulásnak egy Hifly maxx (164 literes) beszéltek rá és hozza egy használt Yes Freerace 6.0-as vitorlát. A vitorlát természetesen idén jól szétszagattam, belekerülve abba a "betegségbe" amibe Ti már javában gyógyithatatlanul benne vagytok. :-) Vagyis a szél lesése, rohanás adott esetben, stb. Nálam is eléggé elmélyült a dolog iránt szenvedély ebben a szezonban, visszavonhatatlanul. Egyenlöre persze csak ott tartok, hogy az utóbbi hetekben már sikeredett nem örökké letépetni magamat a trapézmellényemmel, hanem kicsit biztosabban kezelve a papucsokat is stabilizálni a "rohanásomat". Na de aztán rá is éreztem, hogy innen kezdödne majd el a tudomány. Egyenlöre ugyanis rohanás, azt fordulás próbálgatásánál esés, majd vitorla felrángatása (sajna még ezek mennek!).

Na meg látom azt is, hogy ha valamikor is szeretnék veletek "szót érteni" akkor szükség van kicsit jobban elmélyedni ebben a dologban.

 

Szóval a kérdésem az lenne felétek, hogy tudtok e ajánlani valami szakirodalmat amiböl lehetne kicsit okosodni. Könyv, leírás itt a net-en? Talán Ti már bölcsebbek vagytok ebben a témában.

Szóval köszi elöre is, meg bocsánat ha korábban már feszegettétek ezt a témát, de hála isten a topic annyira nagy, hogy képtelen lennék átnézni rövid idö alatt.

Üdv

Blind Rider Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4474

Hahaha!

 

Azért nem kell felkapni a vizet. Danika néha kicsit szkeptikus, de ő is ügyesen ugrálja már a volcanokat, és spockot is gyakorol - (nem is esélytelenül). Szóval HUN-XXX ide vagy oda tényleg letett már mindenki valamit az asztalra, aki vitorlaszámot visel itt a fórumon. Még ha néha kicsit nagy is az arca (mint pl. nekem :))...).

 

A spockhoz én is csak gratulálni tudok backloopnak, remélem ezúttal nem veszi sértésnek, mint a backloop-hoz való gratulációmat. Örülök, hogy tényleg lelkesek vagytok és elég komoly szinten művelitek a szörf bohóckodósabb vállfaját. Egyszer jó lenne együtt szörfözni, de ezügyben már több felvetésünk is volt, de se reakció se eredmény. Addig marad a kéktavi képek nézegetése és a csodálkozás.

 

Remélem ha most sikerül egy őszi szörf-túrát összehozni Mattoval és a többiekkel, majd tutunk csinálni pár képet, mert most már kicsit tényleg szégyenkezem, hogy ti ontjátok a jobbnál jobb képeket, mi meg 1-2 elkapott rossz fevétellel szégyenkezünk.

 

Most hétvégén (péntek - szombat - vasárnap) Pannonia Soul Classic a Fertő tavon, Weidenben, egyben a Magyar Freestyle Bajnokság utolsó fordulója. Akinek van kedve indulni vagy eljönni nézőnek (ami érdemes, mert nálunk sokkal ügyesebb emberek is lesznek, akik nem csak a lent említett hegyes fülű úriemberről elnevezett manővert pergetik - nagyritkán), jöjjön bátran. Szombat este szörfös party, várhatóan sokkal nagyobb hangulattal mint a híres aligai szörfparti.

 

Aloha:

 

Mr.Spock

Hun-999

F2 - Arrows :)))

Camberjack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4473
Hívjon most! Csak 2 dollár+ÁFA! (Leonard Nimoy/ Star Board ill. Trek/ U.S. 123 ) És mindent megtud!
Előzmény: Camberjack (4472)
Camberjack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4472
EU-99-99-99/ Alien moove/starring:William Shattner
Előzmény: Dboxy (4455)
Camberjack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4471
Nem minden számítógépről lehet képet beszúrni, amunkahelyemen 3 gépből csak 1 tudja...Legendák keringenek a Kéktavon a bolygó Hollandiról, ez egy láthatatlan szellem, és ha megjelenik, 30 percen belül beáll a teljes szélcsend.
Előzmény: Kilmer Petty (4468)
Camberjack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4470

Apropó Mr.Tobozy!

 

A Szpokk, a kepn' Kirk beosztottja a Raumsiff Enterprájzban, idióta szemöldökkel és hegyes fülekkel. Tehát amikor Beklúp ilyet ugrott, utána 1 órán keresztül így nézett ki!

 

tisztelettel:   Jön Kamberdzseki   

Előzmény: Camberjack (4469)
Camberjack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4469
Tudtuk, hogy vannak akiknek nem tetszenek a múvok, ha mondjuk a Surfstation fotópályázatán megnézed az értékeléseket, közepeseket adnak rájuk. A Robbynaish felfordított ujja ér 10-est! mi műkedvelők csak ilyet tudunk! Jó szelet! Camber
Előzmény: Double Stroke (4453)
Kilmer Petty Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4468

Hi!

 

Szar ez a fórum!!! Nem +y a képfelrakás... Hogy miért...?

 

The Doctor: Itt vannak a képek ezen az oldalon!!!

 

 

http://www.felsobuki.sulinet.hu/~.gyoripeter.vendeg.fnpg/kepek/ender/ender.htm

 

 

Kár, hogy eladtad, buktál kb 60 EUR-t, annyit tuti adtam volna érte..:-P

Most kisebbet nem tudok venni, mert a Challengerem latnijai szétfaragják az árbocomat...:-(( De ha így csökkented az árakat, akkor majd 2 év múlva kell...:-o) Ha valami előnyös vételt tucc, azér' szójjá, OK?

 

Jóéjt!

 

Petty

Előzmény: The Doctor (4463)
Kilmer Petty Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4467
Ender Gábor kérésére a luppok...
schleudersturz Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4466

Hozzánk nemigen tudod, nincs honlapunk (még). Próbáld Giliczéhez, ő mindig szeretettel fogadja, de akár az én könyvtármaba is benyomhatod ott.

http://gilicze.rajk.bke.hu/~windsurf

asszem a jelszó és felhasználó index vagy windsurf vagy valami hasonló, már régen jártam ott. Felnyomni meg a saját gépedről kell ftp-vel ftp://gilicze.rajk.bke.hu

 

Persze legjobb lenne ha Laci is megszólalna, ő ugyanis ért hozzá.

 

A biztatást meg köszönjük (Surfstation-nak is)

Előzmény: The Doctor (4465)
The Doctor Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4465
Aki kitalálta az új fórumot, annak grtula! Majd felteszem inkább netre a videot. Slajder feltehetem hozzátok? Egyébként Danikával kapcsolatban igazad van, pont az előbb kérdeztem tőle, hogy ezt hogyan is gondolta....... na sebaj... nyomjátok, ÜGYESEK vagytok, és én is ismerem a Moso........ hoppá, majdnem kimondtam hogy milyen bányatavat :P Ender Gábor BBS F2 & Arrows
Előzmény: The Doctor (4463)
schleudersturz Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4464

Némi rosszindulatot véltem felfedezni a hozzászólásban, de ezen most lépjünk túl. ( Ilyen HUN-akármi rajtszámmal biztosan tudod azért, mi a spock, ha mégse, javaslom a www. stehsegelrevue.com és www. the-daily-dose.com oldalakat, kimerítő választ fogsz kapni)

 

Nem vagyok teljesen kompetens a témában, én ugyanis igen messze vagyok a move kivitelezésétől ( be kell valljam, a volcan se megy, igaz nincs ilyen szép rajtszámom hozzá). Backloop jobb ha meg sem szólal, könnyen felizgatja magát. Nincs mese, tényként kell elfogadnod, hogy igenis szépen sikerült neki, bár azért még elég rossz százalékban jön össze.

 

Továbbá szerintem egyikünk sem szándékozik freestyle versenyen elindulni, tehát feltehetően csak képekből ill. szórványos videoklippekből fogsz értesülni a fejlődésünkről (hangsúlyozom, nem az enyémről, hanem két igen tehetséges sorstársaméról).

 

Kéktó nem messze van az egyenlítőtől, pálmafák szegélyezik (szerencsére lefogják az egyenletes 9 bft-os szelet kellemes 5-6 bft-ra), sose fagy be, fűszoknyás -ámde vájtfülű- lányok sikongatnak a manőverek láttán, és sose fordul elő, hogy hiába autóznánk sok-sok kilométert vagy az erdő(tó)kerülő levágna minket évi 6000 ft-ra...

 

Amúgy Északnyugat-Magyarországon kell keresni 

 

Tisztelettel:

Slajder 

HÚÚÚHA-0000

Előzmény: Dboxy (4455)
The Doctor Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4463
Aloha! Petty: Már írtam, nem tudom hogy mért nem kaptad meg. A Trixxet már eladtam valami f......, aki éjfélkor itt alkudozott, és végül 10E FT-ért vittel el... na mindegy Viszont ha még érdekel az NR-em, akkor 25 ropiért elviheted, 5,0-s 2001-es idén nem volt használva, és full hibátlan állapotban van. Vagy a Zestem is eléggé jó vételnek tűnik! Gilicze: Emlékszel, amikor Bélatelepen voltál, és modtam, hogy majd mutatok egy gyenge szeles loop videot? Na itt van. Nézd meg mennyire ki van nyújtva az árbóc kezem, és mennyire be van húzva a lábam. Nem mondom, még van mit csiszolni a tecnikámon, nagyon is sokat, míg igazi looper leszek (mondjuk tovább siklok belőle), de amiket modtam hogy figyelj, azokat látni tudod ezeken a képeken is. Vau: Te pedig próbálj meg a deszka fölött maradni elugráskor, láttam Rólad loop videot még tavasszal, és ott ez volt a hibád. Emelett figyelj a Giliczének tanácsolt dolgokra is. KITARTÁS URAIM!!!! Egyszer majd csak azon veszitek magatokat észre, hogy elpregetitek és tovább siklotok belőle -bár ez nekem még sohasem sikerült... :P. Marton Andris: láttam a naploódból, hogy Te is gyakorlod a spockot. Hogy megy? Mi(k) a tipikus hibáid, ha vannak? Ender Gábor - The Doctor HUN-666 BBS F2 & Arrows Hungary [image1] [image2] [image3] [image4] [image5] Basszus, több képet nem enged feltenni, de a lényeget így is láthatod Laci.
Előzmény: Kilmer Petty (4462)
Kilmer Petty Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4462

Ola!

 

Ender Gábor úr (The Doctor) manapság nem elérhető? Se em@il, se fórum... Pedig nagyon kéne már valami infó a leharcolt Arrows Trixx-éről... (Mert még elfogy az árbócom..:-P) Csak le ne csapjon előttem rá vki más...:-))) Ha így halad a dolog, még telefon lesz belőle...

 

Petty

Dboxy Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4461
jaés még annyit... az asztal közeleg... és nem lehet kirakni a szkeget a partra... na mindegy, ezért bocs...........
Előzmény: SurfStation (4459)
Dboxy Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4460
Kedves SurfStatione! nemtudom h te milyen alapon vádolsz engem meg... egy síma, udvarias kérdés volt minden hátsó szándék nélkül. nemtom ezért miért kell kiakadni.tényleg érdekel h a spockot nyomják e. (volt már egyszer egy elírás itt a fórumon...) ennyi. nopara üdv
Előzmény: SurfStation (4459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!