Keresés

Részletes keresés

GrG Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27432
Na most a tokra meg MG Companion felirat volt ragasztva. En elvben a regebbi fajtat akartam rendelni, de szerintem mar ok se tudjak mi van:-) amugy nem erdekel mit akartam, mert amit kaptam az tetszik:-)
Előzmény: Fishor (27422)
Fishor Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27431

Nem sok olyan átláthatatlan oldalt láttam még mint a Moráé. Tiszta kesze-kusza az egész. Még ha magyar lenne is nehéz lenne kibogarászni mi micsoda, nemhogy angolul. Lefordítva a Chrom-mal sem jobb a helyzet.

 

Üdv: Fishor

Előzmény: spapda (27430)
spapda Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27430

Emberek, kértem már, hogy ne terjesszünk szegény Moráról olyat, ami nem, vagy csak részben igaz! Ott a moraofsweden.se, és máris világos lesz, hogy hogyan is van ez a Clipper dolog.

Mondjuk ez részben az ő hibájuk, lehetne következetesebb termékelnevezési politikájuk, de ez gondolom az egyesülési utáni kuszaság eredménye.

Előzmény: erik365 (27425)
Fishor Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27429

Én se tudom, pedig rendesen téma volt itt. Meglátjuk mit kapunk. Reggel én is elutaltam az árát, kíváncsi vagyok mikor érkezik meg a cucc. Még sose volt olyan késem ami borotvált, pedig van egy jó kis Martinii késem is, de az is távol van a borotválástól. Horgászboltban láttam két olcsóbb Morát, azok is elég távol álltak az élestől, szóval meglepne ha ez tényleg olyan éles lenne, mint mondják, de hátha tényleg így lesz. Még azt a DC-4 et fogom levadászni, elvileg hó végén az is lesz hidegfémnél.

 

Üdv: Fishor

Előzmény: erik365 (27427)
dorbela Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27428

Helló!

Köszi "bku"!

Én is 4,5-5.000.-Ft-ra taksáltam (manapság eladhatóan). (Összességében többet ér, de mind1!)

Egyébként: 4.000.-Ft-ért eladó, de kevesebbért nem. A penge élezése "gyári" ha lehet ilyet írni. Szerintem olyan, mint a Victorinox késeké.

Üdv:

Béla

Előzmény: bku (27420)
erik365 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27427

Fene tudja ahány oldal annyi képen írják és illusztrálják képekkel az a lényeg nekem 860mg companion kell:D

Előzmény: Fishor (27426)
Fishor Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27426

Én meg úgy tudtam, az a  sima 860MG a pöttyös, morakniv felirat nélküli.

 

Üdv: Fishor

Előzmény: erik365 (27425)
erik365 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27425

Én úgy tudom a clipper a pontozott markolatú és azzal az a tok van amin nincs rajta a mora felirat.

Előzmény: Fishor (27423)
erik365 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27424

Örülök hogy jó véleménnyel vagy róla:) Én tegnap rendeltem meg :) Remélem én is hasonló véleménnyel leszek. A tokjáról mi a véleményed? Elég erősen tartja a kést? Nem esik ki könnyen?:)

Előzmény: GrG (27421)
Fishor Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27423

Látom az ebayen. De korábban MG-t írtál, most meg Clipper... Mi a különbség, mindjárt googlizok.

 

Üdv: Fishor

Előzmény: Fishor (27422)
Fishor Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27422

És mit rendeltél? Mert ha Te is 860MG Companiont, akkor csak nem azt kaptad amit rendeltél. Remélem én a 860MG Companiont kapom, rendelni azt rendeltem az tuti. Honnan redelted?

 

Üdv: Fishor

Előzmény: GrG (27421)
GrG Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27421
Sziasztok
Megjott s Mora-m. A felirat szerint 860 Clipper Companion, a nyeleben is van Morakniv felirat, meg a tokon is, meg persze a pengen is.
Rettenetesen eles, alkar borotvalasnal 10 centis huzasnal 2-3 szallat hagyott osszesen. Nekem nagyon tetszik! Mindenkinek javaslom!
bku Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27420

Szerintem egy ötös körül, de ezt a tipust nagyon szeretni kell.

Előzmény: dorbela (27399)
H_G Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27419

Ez egy megbízható kereskedés, a neoczen fórumon kb. úgy használják, mint mi a Hidegfémet, szóval ez az 55 EUR reális lehet.

 

http://www.couteaux-berthier.com/boutique_us/fiche_produit.cfm?ref=87305&type=59&code_lg=lg_us&num=201

Előzmény: farki260 (27418)
farki260 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27418

Sziasztok!

 

Szerintetek mit érhet ez a bicska?


Nontron Navette No. 38

Ez egy netről szedet kép de az enyém ugyanilyen.

Az oldal ahol rátaláltam 138 dolláros áron van feltüntetve. Ez szerintem írreális.

Előre is köszönöm a válszt.

szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27417

Étkezésre fogom használni, egy cakli lesz Kocsis Mestertől. Azért egy ilyen bicskát nem szeretnék ecetben, vagy bármilyen savban áztatni, a víz is csak azért jöhet számításba, mert nincs maró hatása. Az ecetsav, citromsav, bármennyire is gyenge, de véleményem szerint nem való egy egyedi késhez. Megszinezheti idő előtt a rugót, esetleg elszinezheti a markolatpanelt, és azt tényleg nem szeretném.

Azt tudom, hogy a szénacélra oda kell figyelni, szárazra kell törölni, satöbbi, ezzel nincs semmi baj, sőt, ha ez a vizes megoldás sem a legjobb, akkor a kolbászra bízom a patinásítást.;-)

Előzmény: stellaz2 (27414)
antalijozsef Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27416

Szalonának kifejezetten jó ízt ad szerintem! Pont most készülök szalonnázni  :-))

Előzmény: H_G (27412)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27415

Oké, nem múlik el, csak tompul, de nem is ez volt a fő kérdésem, hanem a vízben áztatós megoldás. Erről mi a véleményetek?

Az pedig, hogy az íz engem mennyire fog zavarni, majd kiderül. Sajnos az almát, hagymát nagyon szeretem, és ha a fémes íz számomra elviselhetetlen lesz, akkor majd almavágásra egy másik bicskát fogok használni, és kész.

stellaz2 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27414

nekem csak szénacél késeim vannak a konyhában, de mág sohasem éreztem fémes ízt tőlük

 

esetleg ha úgy eszel, hogy kezedben a kés, mikozben a szádhoz emeled a falatot, akkor van egy erős és jellegzetes szaga a pengének

 

 

amúgy ha a konyhában van használva viszonylag hamar bepatinásodik, de ha ecetbe rakod, akkor gyorsítod a folyamatot

Előzmény: szabi72 (27406)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27413

,,,"de még olyan is, aki direkt szereti."

 

-Drága ..........bácsi, már x-edik alkalommal van bent gombamérgezéssel, nem ismeri meg a mérges gombát???

  --Dehogyisnem!!!

-Akkor m'ért eszi meg mindíg???

---Mert annyira szeretem,,,,,,

 

 

Előzmény: H_G (27412)
H_G Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27412

Pedig nem marhaság, a szénacél mellékíze tényleg létezik. Minél savasabb egy étel, annál inkább átveszi -- a sonka/kolbász egyáltalán nem, a paprika picit, a paradicsom és hagyma erősen. (A patina kialakulása sem szünteti meg, de jelentősen mérsékli.)

 

De egyéni érzékenység dolga, hogy ki mennyire kényes rá. Van, aki észre sem veszi, van, aki szenved tőle, de még olyan is, aki direkt szereti.

 

 

Előzmény: gr82wök6ószfater (27410)
florg Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27411

Nem vagy rá érzékeny, vagy észre sem veszed. Savas dolgoknál nagyon lehet érezni, pl. alma, paradicsom, ilyenek. Mondjuk engem sem zavar, de van, akit nagyon.

 

Előzmény: gr82wök6ószfater (27410)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27410

,,,"amíg nem patinásodik, acélos ízt ad az ételnek, ez a patinásodás után természetesen elmúlik. "

 

Hú,, ez mekkora marhaság!

Igaz, "acélt" még nem ettem, de 1961 aug. 20. óta van egy szénacél pengés bicskám,- amivel mellesleg már egypár disznót megettem- de még egyszer sem volt olyan érzésem, hogy "acélos"  íze lett volna,,,:-)))

egyébként meg a sonkától, kolbásztól, szalonnától, hagymától, paradicsomtól, paprikától valóban gyönyörűen patinásodik és még soha nem volt rozsdás!

Előzmény: szabi72 (27406)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27409

Esetleg szarvasagancs?

Előzmény: Fishor (27405)
H_G Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27408

Vannak még lehetőségeid is. Lehet a markolat is a penge acéljából, paracorddal vagy bőrrel betekerve. A japánok imádják ezt a "nemesen egyszerű" megoldást. Vagy a legegyszerűbb, ősi markolatfajta: agancsdarab (eső)vízben megpuhítva -- hónapokig tart és jó büdös lesz a végére -- majd a markolattüske belenyomva, száradás után nagyon erősen megtartja.

 

 

Előzmény: Fishor (27405)
florg Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27407

Szerintem nem múlik el. Van itthon szénacél kés új is, meg 50+ éves is, amelyik étellel akcióba lép a vas, annak ízt ad (pl. paradicsom), patina ide vagy oda.

Párizsban mutatott a késes ember egy pásztorbicskát, aminek szénacél és nem szénacél pengéje volt, a különféle ételekhez. Ha ezt egy egyszerű patina megoldaná, nem vacakolt volna a pásztor ilyen faxnis bicskával.

Előzmény: szabi72 (27406)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27406

Szénacél pengéről szeretnék egy kis tanácsot kérni. Azt olvastam, hogy a kezdeti időben, amíg nem patinásodik, acélos ízt ad az ételnek, ez a patinásodás után természetesen elmúlik. A patinásodást lehet gyorsítani ecettel, citrommal, kólával, miegyébbel, de ma azt olvastam, hogy egy éjszakára pohár vízbe kell tenni a pengét, és reggelre szép szürkés patina alakul ki rajta. Ez szerintetek mennyire jó ötlet? A kólát túl drasztikusnak tartom, a legjobb lenne persze, ha ki tudnám várni a rendszeres használat okozta patinásodást, de ez a vizes dolog felkeltette az érdeklődésemet.

Fishor Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27405

Csak valamilyen műanyagba gondolkoznék. Fa nyelű késeket nem szeretem.

 

Üdv: Fishor

Előzmény: gr82wök6ószfater (27398)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27404

A bringástáskámban mindig van egy Vic Angler, de az már nem zsebkés. Nagyon koszos, olajos, a penge is tiszta szutyok, evésre nem alkalmas. Ja, és ráadásul a szerszámos táskát is otthon hagytam, remélem, nem kapok defektet este. 

Előzmény: H_G (27403)
H_G Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27403

Ez már velem is előfordult, azzal a különbséggel, hogy nálam mindig van egy kulcstartóra való  Victorinox Classic. A zsemlével és kolbásszal tkp. még egész jól elboldogult, az almahámozás volt az igazán kínos feladat :)

 

Előzmény: szabi72 (27402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!