Keresés

Részletes keresés

GrG Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27421
Sziasztok
Megjott s Mora-m. A felirat szerint 860 Clipper Companion, a nyeleben is van Morakniv felirat, meg a tokon is, meg persze a pengen is.
Rettenetesen eles, alkar borotvalasnal 10 centis huzasnal 2-3 szallat hagyott osszesen. Nekem nagyon tetszik! Mindenkinek javaslom!
bku Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27420

Szerintem egy ötös körül, de ezt a tipust nagyon szeretni kell.

Előzmény: dorbela (27399)
H_G Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27419

Ez egy megbízható kereskedés, a neoczen fórumon kb. úgy használják, mint mi a Hidegfémet, szóval ez az 55 EUR reális lehet.

 

http://www.couteaux-berthier.com/boutique_us/fiche_produit.cfm?ref=87305&type=59&code_lg=lg_us&num=201

Előzmény: farki260 (27418)
farki260 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27418

Sziasztok!

 

Szerintetek mit érhet ez a bicska?


Nontron Navette No. 38

Ez egy netről szedet kép de az enyém ugyanilyen.

Az oldal ahol rátaláltam 138 dolláros áron van feltüntetve. Ez szerintem írreális.

Előre is köszönöm a válszt.

szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27417

Étkezésre fogom használni, egy cakli lesz Kocsis Mestertől. Azért egy ilyen bicskát nem szeretnék ecetben, vagy bármilyen savban áztatni, a víz is csak azért jöhet számításba, mert nincs maró hatása. Az ecetsav, citromsav, bármennyire is gyenge, de véleményem szerint nem való egy egyedi késhez. Megszinezheti idő előtt a rugót, esetleg elszinezheti a markolatpanelt, és azt tényleg nem szeretném.

Azt tudom, hogy a szénacélra oda kell figyelni, szárazra kell törölni, satöbbi, ezzel nincs semmi baj, sőt, ha ez a vizes megoldás sem a legjobb, akkor a kolbászra bízom a patinásítást.;-)

Előzmény: stellaz2 (27414)
antalijozsef Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27416

Szalonának kifejezetten jó ízt ad szerintem! Pont most készülök szalonnázni  :-))

Előzmény: H_G (27412)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27415

Oké, nem múlik el, csak tompul, de nem is ez volt a fő kérdésem, hanem a vízben áztatós megoldás. Erről mi a véleményetek?

Az pedig, hogy az íz engem mennyire fog zavarni, majd kiderül. Sajnos az almát, hagymát nagyon szeretem, és ha a fémes íz számomra elviselhetetlen lesz, akkor majd almavágásra egy másik bicskát fogok használni, és kész.

stellaz2 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27414

nekem csak szénacél késeim vannak a konyhában, de mág sohasem éreztem fémes ízt tőlük

 

esetleg ha úgy eszel, hogy kezedben a kés, mikozben a szádhoz emeled a falatot, akkor van egy erős és jellegzetes szaga a pengének

 

 

amúgy ha a konyhában van használva viszonylag hamar bepatinásodik, de ha ecetbe rakod, akkor gyorsítod a folyamatot

Előzmény: szabi72 (27406)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27413

,,,"de még olyan is, aki direkt szereti."

 

-Drága ..........bácsi, már x-edik alkalommal van bent gombamérgezéssel, nem ismeri meg a mérges gombát???

  --Dehogyisnem!!!

-Akkor m'ért eszi meg mindíg???

---Mert annyira szeretem,,,,,,

 

 

Előzmény: H_G (27412)
H_G Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27412

Pedig nem marhaság, a szénacél mellékíze tényleg létezik. Minél savasabb egy étel, annál inkább átveszi -- a sonka/kolbász egyáltalán nem, a paprika picit, a paradicsom és hagyma erősen. (A patina kialakulása sem szünteti meg, de jelentősen mérsékli.)

 

De egyéni érzékenység dolga, hogy ki mennyire kényes rá. Van, aki észre sem veszi, van, aki szenved tőle, de még olyan is, aki direkt szereti.

 

 

Előzmény: gr82wök6ószfater (27410)
florg Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27411

Nem vagy rá érzékeny, vagy észre sem veszed. Savas dolgoknál nagyon lehet érezni, pl. alma, paradicsom, ilyenek. Mondjuk engem sem zavar, de van, akit nagyon.

 

Előzmény: gr82wök6ószfater (27410)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27410

,,,"amíg nem patinásodik, acélos ízt ad az ételnek, ez a patinásodás után természetesen elmúlik. "

 

Hú,, ez mekkora marhaság!

Igaz, "acélt" még nem ettem, de 1961 aug. 20. óta van egy szénacél pengés bicskám,- amivel mellesleg már egypár disznót megettem- de még egyszer sem volt olyan érzésem, hogy "acélos"  íze lett volna,,,:-)))

egyébként meg a sonkától, kolbásztól, szalonnától, hagymától, paradicsomtól, paprikától valóban gyönyörűen patinásodik és még soha nem volt rozsdás!

Előzmény: szabi72 (27406)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27409

Esetleg szarvasagancs?

Előzmény: Fishor (27405)
H_G Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27408

Vannak még lehetőségeid is. Lehet a markolat is a penge acéljából, paracorddal vagy bőrrel betekerve. A japánok imádják ezt a "nemesen egyszerű" megoldást. Vagy a legegyszerűbb, ősi markolatfajta: agancsdarab (eső)vízben megpuhítva -- hónapokig tart és jó büdös lesz a végére -- majd a markolattüske belenyomva, száradás után nagyon erősen megtartja.

 

 

Előzmény: Fishor (27405)
florg Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27407

Szerintem nem múlik el. Van itthon szénacél kés új is, meg 50+ éves is, amelyik étellel akcióba lép a vas, annak ízt ad (pl. paradicsom), patina ide vagy oda.

Párizsban mutatott a késes ember egy pásztorbicskát, aminek szénacél és nem szénacél pengéje volt, a különféle ételekhez. Ha ezt egy egyszerű patina megoldaná, nem vacakolt volna a pásztor ilyen faxnis bicskával.

Előzmény: szabi72 (27406)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27406

Szénacél pengéről szeretnék egy kis tanácsot kérni. Azt olvastam, hogy a kezdeti időben, amíg nem patinásodik, acélos ízt ad az ételnek, ez a patinásodás után természetesen elmúlik. A patinásodást lehet gyorsítani ecettel, citrommal, kólával, miegyébbel, de ma azt olvastam, hogy egy éjszakára pohár vízbe kell tenni a pengét, és reggelre szép szürkés patina alakul ki rajta. Ez szerintetek mennyire jó ötlet? A kólát túl drasztikusnak tartom, a legjobb lenne persze, ha ki tudnám várni a rendszeres használat okozta patinásodást, de ez a vizes dolog felkeltette az érdeklődésemet.

Fishor Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27405

Csak valamilyen műanyagba gondolkoznék. Fa nyelű késeket nem szeretem.

 

Üdv: Fishor

Előzmény: gr82wök6ószfater (27398)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27404

A bringástáskámban mindig van egy Vic Angler, de az már nem zsebkés. Nagyon koszos, olajos, a penge is tiszta szutyok, evésre nem alkalmas. Ja, és ráadásul a szerszámos táskát is otthon hagytam, remélem, nem kapok defektet este. 

Előzmény: H_G (27403)
H_G Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27403

Ez már velem is előfordult, azzal a különbséggel, hogy nálam mindig van egy kulcstartóra való  Victorinox Classic. A zsemlével és kolbásszal tkp. még egész jól elboldogult, az almahámozás volt az igazán kínos feladat :)

 

Előzmény: szabi72 (27402)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27402

Ettem volna... Miskárolás, fafaragás nem megy: a macskát nem tudom elkapni, fát nem akarok kivágni, de egy sültkolbászt ettem volna. Mondjuk adnak hozzá műanyag kést, de úgy nem az igazi...

Előzmény: Törölt nick (27401)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27401
Jesszusom, mi lesz most?!
Önvédelemre, vagy kajáláshoz kell?
Netán miskárolnod, vagy fát faragnod kell hirtelen? ;-)
Előzmény: szabi72 (27400)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27400

Szörnyű dolog történt... Otthon felejtettem a bicskám... Mintha fél ember lennék bicska nélkül...

dorbela Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27399

Helló!

Szerintetek mennyit érhet ez a székely bicska:

Előre is köszi!

 

 



 

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27398

Milyen nyélben gondolkodsz?

Fából vállalnám.

Előzmény: Fishor (27396)
erik365 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 27397
Nekem is volt már eszembe. Csak időm nem engedi hogy elkezdjem. Pedig jó lenne mert akkor olyat csinál az ember hogy megfeleljen minden elvárásának.
Előzmény: Fishor (27396)
Fishor Creative Commons License 2012.01.15 0 0 27396

A végén tervezek magamnak egy kést. A fém részével még nem lenne gond, a nyelével lenne nyűgöm.

 

Üdv: Fishor

Előzmény: florg (27395)
florg Creative Commons License 2012.01.15 0 0 27395

Azt hiszem, itt az ideje nyitnom egy Mora kereskedést, országos bolthálózattal.

Fishor Creative Commons License 2012.01.15 0 0 27394

Csak nem mondtad tán komolyan. Kezd üldézési mániám lenni.

 

Üdv: Fishor

Előzmény: antalijozsef (27393)
antalijozsef Creative Commons License 2012.01.15 0 0 27393

Most utaltam az árát, neked már lehet nem marad! :-))

Előzmény: erik365 (27392)
erik365 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 27392

Csak jut még egy egy neked nekem:D

Előzmény: Fishor (27391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!