Keresés

Részletes keresés

mszmpkb Creative Commons License 2005.11.11 0 0 2286

Nincs semmi rossz abban, hogy az ország vezetőit is le lehet cserélni.

A nép választotta őket a közösség képviseletére, ha nem megfelelően végzik a dolgukat, a nép vissza is hívhatja őket.

No de miért kell egy jól működő rendszert lecserélni?

A kommunizmus messze a legjobb társadalmi forma, ami eddigiek közül!

Ha egy kommunista országban a lakosság nincs megelégedve a vezetőkkel, attól még nem kellene rendszert váltani, elég lenne vezetőséget, akik talán majd másképpen fogják megpróbálni építgetni a kommunizmust.

Ennyi az egész.

 

Maga a kommunizmus jó. A felé vezető út viszont sokszor rossz.

Rossz volt sok olyan országban ahol próbálkoztak a megvalósításával, és volt jónéhány olyan ország is, amelyet kikáltottak kommunistának, pedig nem volt az.

Előzmény: Törölt nick (2281)
machinator Creative Commons License 2005.11.11 0 0 2285
Mindenesetre jól titkolják a kommunizmus épitését.
Előzmény: Törölt nick (2282)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.11 0 0 2283
És persze igaz lehet, ennek a fordítotja is.
Ha valaki valami nagyon jót csinál, de egyeseknek szúrja a szemét leváltják és amit elkezdett lebontják, félbehagyják, másikat kezdenek, csupa pocsékolás lesz az egész.
Előzmény: Törölt nick (2281)
Derek Creative Commons License 2005.11.11 0 0 2280

"Miért van, hogy a kapitalista puccs óta soha nem tudta a kormányon lévő erő meghosszabbítani a mandátumát?"

 

Bezzeg nem volt ilyen 1949 es 1989 kozott,azok a szep dalias idok.akkor rend volt:-)

Előzmény: mszmpkb (2277)
lcoder Creative Commons License 2005.11.11 0 0 2279
Azért az hogy kormányok jönnek-mennek nem csak hazai jelenség. Olyan is elõfordult már párszor hogy ki sem tudták tölteni a 4 éves ciklust, különösen az olaszok játszották ezt régebben ha jól emléxem. Ezzel együtt szvsz elég jól meghatároztad a politikai inga fõ mozgatórúgóját...
Előzmény: mszmpkb (2277)
machinator Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2278
Ez a kubai szocializmus.Egy jól lerobbantott ország.
Előzmény: Törölt nick (2275)
mszmpkb Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2277

Miért van, hogy a kapitalista puccs óta soha nem tudta a kormányon lévő erő meghosszabbítani a mandátumát?

Miért van szinte mindig sokkal könnyebb dolga az ellenzéknek, mint az éppen hatalmon lévőknek?

Mert az embereknek sok rossz tulajdonsága van.

Irigyek, mert azt hiszik a politikusoknak jobb az életük, és itt a többség a politikusok közül is a mindenkori hatalmat irigyli legfőképp.

Lusták, mert sokan még magukért se tesznek meg mindent, a közösségért, a honfitársaikért pedig egyáltalán semmit! Míg azok akik tesznek (és ilyenek a nem megélhetési politikusok), pont azért mert hasznosabb tagjai a közösségnek, szálka a szemükben.

Sokan a segítséget a megélhetésükhez a hatalomtól várják, és ha számukra az nem jön kellőképpen, akkor szidják, uszítanak ellene, és megpróbálják leváltani, azt gondolván majd az újak jobbak lesznek.

 

Nos ez ment végbe az igaz szocializmus évei alatt is Magyarországon, holott messze a legjobb rendszer volt az akkori, a lakosság számára.

Előzmény: Törölt nick (2270)
machinator Creative Commons License 2005.11.09 0 0 2274
A kérdés feltevését Castro emlitése váltotta ki.
Előzmény: machinator (2273)
machinator Creative Commons License 2005.11.09 0 0 2273
Ez egy Kubában müködö orosz iskola volt?
Előzmény: Törölt nick (2272)
andzsin Creative Commons License 2005.11.09 0 0 2271
Nálunk ennél jobb volt a helyzet:))) Ahogy beléptem volt egy nagy előtér a plafonról lógott le kép formájában:)) Marx, Engels és a harmadik valószínűleg Lenin(s) volt, de ebben már nem vagyok teljesen biztos.
Előzmény: Törölt nick (2268)
machinator Creative Commons License 2005.11.09 0 0 2269
Nem voltál valami irigylésre méltó helyzetben.
Előzmény: Törölt nick (2268)
andzsin Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2267
azanyja tényleg a Zsivkov, vazz. A Husák meg egyáltalán nem rémlik, nem nagyon mutogatták akkoriban a fizimiskáját. A többi az meg agysejtjeim részévé vált:((((((
Előzmény: Törölt nick (2265)
andzsin Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2264
kaptok egy képet a "csipet csapatról":))

Két embert nem tudok beazonosítani: balról az első az Husák??? Ill. balról a harmadik az ki a jófene????
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2263
Na ja, de azért ebben az is belejátszhat hogy az angol gyarmatok leginkább Indiában voltak, azokra meg kevésbé jellemzõ a gyilkolászás-gyújtogatás. Persze ezzel együtt az angoloknak is megvan a saját bajuk, ha jól emléxem nem túl rég Londonban is voltak hasonló gondok bár nem ilyen méretekben.
Előzmény: Törölt nick (2261)
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2262
Még mindig nem igazán látom az összefüggést. A volt gyarmatokról (vagy teljesen máshonnal) beköltözik Ali és népes családja a franciákhoz a jobb megélhetésért, vagy mert nem igazán szeretnének a hazai vallási diktatúrában élni. Szépen meg is vannak, de aztán a következõ generáció rájön hogy voltaképpen õnekik mint hithû muzulmánoknak és araboknak harcolni kell a gonosz franciák ellen akik képesek voltak és befogadták a szüleiket/nagyszüleiket, és rajta vannak hogy megteremtsék azokat a kies állapotokat ami elõl a felmenõik menekültek.

Ez szép és jó (már amennyire), de hogy jön mindez 56-hoz és az MSZP-hez ?
Előzmény: breien (2259)
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2260
Itt több probléma van párhuzamosan, de ezeknek csak egy része hozható összefüggésbe a kapitalizmussal. Kína ettõl függetlenül is atomhatalom amit az MSZP ottani megfelelõje diktatórikus módon irányít - és hogy ezt a kínaiak mikorra unják meg és ha igen akkor a dologból békés átmenet vagy polgárháború, esetleg valamely külsõ ellenség ellen vívott háború lesz azt ma még nem lehet tudni. Az persze tény ha nincs kapitalizmus akkor a kínaiak ma is a rizsföldeken dolgoznának az ökreikkel és az volna a szerencsés év amikor csak viszonylag kevesen halnak éhen.

Az energia is olyan dolog ami a cuculizmusban is fogyott, sõt ott fogyott csak igazán, mivel az energiatakarékosság és ezzel párhuzamosan a környezetvédelem nem igazán szerepelt a rendszer prioritásai közt.

A harmadik probléma itt európában a demográfia. Erre a cuculizmus egyszer adott viszonylag hatékony választ, a Ratkó korszakban, de ezt valahogy nem követte a nép osztatlan lelkesedése. De a népesség a vége felé a cuculizmusban is erõsen csökkent.
Előzmény: Törölt nick (2258)
breien Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2259

Csupán érzékeltetni  akartam  veled  azt  az alpvető  emberi  tulajdonságot,  amikor  egy  emberi  lényt  megaláznak,  szabadságában korlátoznak,  s  mindezt  igaztalanúl,  hamis  ideológiákkal  alátámasztva.  A  Mécs  imre  és  társai  esetében .

 

gazdasági  bevándorlók?  

Nem gondolod,  hogy  most  éppen Te  egyszerűsíted  le  a  problémát?  azt  a  többszázéves  "gyarmati"  múltat, nem lehet   csak  úgy  semmisnek  venni.

Ugye  az  USA-ban is  majd  kétszáz  év  kellett  ahhoz, hogy  "normalizálódjon "  a  helyzet,  habár konfliktusok  mind  a mai  napig  vannak.

 

No  látod,  a  cucializmus  45  éve  alatt, ebben az országban  nagyon sok  embert  korlátoztak  a szabadságában  akarata  ellenére.  Gondolhatod,  hogyan veszik  ,  fogadják a  korlátozottak  azoktól  a mostani  "mannát"  akik  akkor  őket  korlátozták.  A  "politikai  elit"?  ma  azzal  követi  el a legnagyobb  problémát,  hogy elfogadja  azokat  a  közéletbe,  akik  alkalmazói,  kiszolgálói  voltak, ezáltal  haszonélvezői a  diktatúrának.  Tudod  nem véletlen,  hogy a  németeknél  sem  a szocdemek,  sem a  keresztény  konzervatívok  nem  hajlandóak  koalíciót  kötni  a  kommunista  utódpárttal.

Előzmény: lcoder (2257)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2258

Novégre...valamiben egyetértünk:))

De akkor ki is folytatja a jelenlegi kapitalista rendszert,és miért is ez a legjobb és legerősebb? Ha te magad is a részben atomháború részben foglalás alapú átalakítását és pusztítását vízionálod immár? Nem mondassz kicsit ezzel ellent az általad leírtaknak? Hiszen az a pár év,az tömeges atom csapásig és ellencsapásig ami hátra van (szerinted) semmivel sem több,mint amíg a létező (ál) szocializmus elvegetált.

 

 

Előzmény: lcoder (2254)
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2257
Figyelmen kívűl hagytad azt az alapvető tényt, hogy azok az afrikaiak, akiknek a szülei a függetlenségi harcok után "menekűlhettek" Európa különböző országába, adott esetben, a gyarmattartó országhoz fűződő lojalitásuk miatt, szülőhazájukban komoly veszélyeknek lennének kitéve.
Azért szvsz ezeknek az afrikaiaknak a nagy része inkább gazdasági menekült és abban az idõben került oda amikor a franciák az olcsó munkaerõ miatt kifejezetten szorgalmazták ezt a folyamatot. Míg a németek ezt a török vendékmunkásokkal oldották meg, addig a franciák anyagilag is támogatták ezt a migrációt.

Mielőtt elhamarkodnád a választ, gondold végig, mi is lehetett az alapja annak, hogy okt. 23-át itthon sem tudjuk egységesen ünnepelni?
Hogy jön ez ide ?


Gondolj bele, az USA-ban, a hetvenes években mekkora "faji" ellentétek voltak?
Ugye, hogy azt sem tudták erőszakkal megoldani?


Az a baj hogy te alapvetõen faji kérdést akarsz csinálni egy kulturális kérdésbõl. Az amcsi négerek helyzete alapvetõen más, mivel õk alapvetõen nem a demokratikus társadalmi rend ellen léptek fel, hanem azért mert õk ebbõl nem igazán részesültek, azaz nem voltak meg az emberi jogaik. Az egyik azért harcolt hogy beilleszkedhessen, a másik pedig a rendszer ellen amibe be kellene illeszkednie.
Előzmény: breien (2255)
zalagyöngye2 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2256
az afrikaiak túlnyomó többsége gazdasági menekült
Előzmény: breien (2255)
breien Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2255

Valszeg,  csak  a  fiatal  korod  lehet  az  oka.

Figyelmen  kívűl  hagytad  azt az alapvető  tényt,  hogy  azok  az  afrikaiak, akiknek  a  szülei  a  függetlenségi  harcok  után "menekűlhettek"  Európa  különböző  országába, adott  esetben, a  gyarmattartó  országhoz  fűződő  lojalitásuk  miatt, szülőhazájukban  komoly  veszélyeknek lennének kitéve.

 

Mielőtt  elhamarkodnád a  választ, gondold  végig,  mi  is  lehetett  az  alapja  annak,  hogy  okt.  23-át  itthon sem  tudjuk egységesen ünnepelni?

 

Mécs Imre, mint  politikus, mindent  megtesz  azért,  hogy  ezt  az  egységet  összehozza.  Ennek  ellenére,  Kádárt  még az  idén  nov.  elején is  lehazaárulózta,  gyikosnak  nevezte.  Ha  ismered  a  Mécs  nacionáléját, nem kell  sokat  gondolkoznod  azon,  hogy  miért  is ez  a véleménye?  Gondolj bele, mivel  azt  senki  nem hiszi,  hogy 1edűl,  a  Kádár  a  felelős  azért,  hogy  bejöttek  az  oroszok  "rendet"  teremteni,  s véletlenűl  itmaradtak még  pár évtizedig.

 

Látod  már,  miért kell  a  mostani esetet  kellő  körűltekintéssel  nem csak  a  franciáknál, de  európa más  egyébb országában  is  kezelni?

 

Gondolj bele, az  USA-ban, a  hetvenes  években  mekkora  "faji" ellentétek  voltak?

Ugye,  hogy azt sem  tudták erőszakkal  megoldani?

 

Tudom,  mindenhol  a  világon,  vannak  akik visszaélnek  ezzel,  de  ezek  soha  nem kerűlhetnek  abba a  helyzetbe,  hogy  átvehesség a hatalmat  ellenőrízetlenűl,  mert  Hitler,  Sztálin, kisinasok  lehetnek  mögöttük.

Tudod  ezért  vitatkozom sok embörrel ezen a  Fórumon.

 

A  veszély  fennáll!   sajna,  nap  mint  nap  találkozunk  "cukrosbácsikkal", akik  annyi szépet,  jót  igérnek,  s csak  1et  akarnak, a segítségünkkel  megkaparintani  a  hatalmat, hogy elbánjanak  velűnk. Tudod,  Hitler, sztálin is mennyi  jót igért, s  mit is adtak az emberiségnek?  No  most is vannak,  akik ezt  tartogatják  a  tarsolyukba  nekünk.  Tudod, a nyílvános szereplésnek van egy hátránya,  ti.  nem csak a  szavakra  figyel az embörállatja,  hanem  a  gesztusokra  is.  Az  utóbbiak,  sokkal többet  elárúlnak a  közszereplőkről,  mint  a  szavak.

Előzmény: lcoder (2254)
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2254
Kellõ türelemmel csak a problémát odázzák el. Ez pedig olyan mint egy betegség amivel minél "türelmesebb" az illetõ beteg annál súlyosabb kárt fog okozni a szervezetében. Szerinted ezek az emberek ha majd 5x annyian lesznek ott mint most akkor jobban fognak alkalmazkodni az európai normákhoz ? Ez egy jellemzõen európai megoldás - a konfliktusokat, problémákat szépen, békésen, elegánsan szõnyeg alá söpörjük. A gond csak az hogy a szõnyeg alatt egyre gyûlnek a problémák és egy idõ után el fogják nyelni európát szõnyegestõl.
Előzmény: breien (2253)
breien Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2253

A  legnagyobb  problémát  azzal  követi  el  az embörnek  nevezett  "állat",  hogy embertársait "csőcseléknek  "?  titulálja.

 

Különben,  a Fr.  miniszterelnök  asszem megtalálta a megoldást  a  problémára.  Ha  kellő  türelemmel  és hatékonyan  ,  következetesen véghez  viszik,  hamarább  megoldják  ezt  a  konfliktust,  mintha  a  belügyminiszter  verzióját  alkalmaznák.

Előzmény: lcoder (2252)
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2252
Mert a csõcselék annyi fizikai munkát végez... Mit ne mondjak, teli lehetnek arrafelé a gyárak arabokkal.
Előzmény: Törölt nick (2240)
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2251
Az sem kisebb rejtély hogy miért is forradalom ?
Előzmény: andzsin (2247)
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2250
Nagyon egyszerû. Az értéktöbbletet tartalmazó termékek nagy részét ma Kína állítja elõ. Nézz körbe, a monitorodtól az egeredig, a TV-d tõl a videomagnódig, a számítógépedben lévõ alktartészek nagy részén át a mobiltelefonodig szinte minden újabb cuccra az van írva hogy Made In China. És nem csak a sz*r gagyi minõségû cuccokra hanem a legfejlettebbekre is, és nem csak a mûszaki cuccokra de Pl. gagyi mézet is hoznak be onnan európába. Na most, ez egyebek között azzal is jár hogy a pénz Európából és az USA-ból Kínába vándorol akiknek viszont egyre nagyobb az energiaigénye. Ehhez számold még hozzá hogy az olajjal most is kezdenek gondok lenni és ez csak fokozódni fog. Az fog hozzájutni akinek pénze lesz - és ez nem az USA. Ehhez tegyük még hozzá hogy Kína atomhatalom és hogy elég könnyen hülyíthetõ nacionalista tömegekkel rendelkezik (lásd a Japán elleni tüntetések). Mindehhez egypártrendszer van ami ugyan most elég nyugisan viselkedik de semmi nem garantálja hogy ez mindig is így lesz. Szóval én azért nem tenném le a nagyesküt hogy soha nem lesz atomháború Kína és az USA között, szvsz Kína potenciálisan jóval nagyobb veszélyforrássá nõheti ki magát a következõ pár évben mint anno a SZU volt.
Előzmény: Törölt nick (2224)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2249

Ez észveszejtő butaság.A társadalom a maga által létrehozott demokratikus és érdekképviseleti/hatalmi rendszerrel integráns egészet alkot.Téged is megzavart a múlt rendszer és a diktatúra.Nem vagyok én XY kisember,akit majd jól megszivatnak,megadóztatnak,határozatot hoznak és megidéznek a felettem álló hatalmasok.Nem.Ez a rendszer már végetért,csak valahogy nem akar kimúlni.

Vagyok én,az állampolgár,mindennek a főnöke,értelme és közepe.Nem fejőstehén,nem birka,nem alárendelt..hanem a jogállam megbecsült tagja.És van az én helyi önkormányzatom.Akit és is választottam,én is támogattam.Okos bácsik,nénik akiket ismerünk és kedvelünk,és őket oda beültettük,hogy képviseljék ezt a közösséget.Észerű mértékben és szabályok szerint örömmel fizetünk nekik adót is,mert ez mindannyiunk érdekeit szolgálja.A rendőr nekem előre köszön,mert neki kell előbb tisztelni kanyéradó gazdáját -engem-,és én majd ha rászolgált a rendőrség,akkor esetleg tisztelem.

Tehát nincs semmiféle felülről beavatkozás..nem szabadna lennie.Amit "felül" eldöntanak az mindannyiunk szakértő és felelős döntése kellene,hogy legyen..nem beavatkozás hanem a társadalom és a rendszer önkorrekciója,közérdekű szabálya.

Itt a baj látod,vitatkozunk itt is kapitalizmusról,diktatúráról,szocializmusról,demokráciáról,szociáldemokráciáról,kitudjamiről.

És alapvető fogalmakkal nem vagyunk tisztában közben,40éves beidegződések alapján gondolkodunk és érvelünk.

Ez azért nagy baj,így hazai vonatkozásban,mert még az a harc sincs meg,amiről az "evolúció és torokmarcangolás" pártiak beszélnek.A nagy többség egyszerűen gyanugy mint az elmult 40évben,birkaként tartja a nyakát a vágóhidon,gyakorlatilag ugyanannak a bandának és "leszármazottaiknak" akik az elmúlt évtizedekben a vérünket szívták,és akiknek 90ben minimum seggberugva a havon kellett volna csúszni vagy az őszi szélben lámpavason himbálózni.Ennyi.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2245)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2248

No,akkor már 2en vagyunk akik szinte ugyanezt mondjuk:) Csak épp az ismét -előbbutóbb- kényszer alapú és nagyon szigorú rendszer lesz ami létrejön a kapitalizmus romjain.A folyamat szabja meg,hogy pontosan mi lesz és hogyan,de bizonyos szempontból,a lehetőségeket tekintve valahol itt van a csúcs,ahol most élünk.Itt kellene a jó megoldást keresni,megfelelő utat választani,járt szélesnek tűnő csapásról letérni...innentől nem elágaznak csak egymásba torkollanak az utak majd.

MInden iylen tünet,mint a mi most a farnciáknál megy pl,számomra egyfajta jelzőtábla,ami jelzi mikor és hol fordultunk rosszfelé..csak mások valahogy nem értik a táblát,inkább letakarják nehogy észrevegyük.

 

Előzmény: Roxxx (2232)
andzsin Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2247
hogy beszélsz? ejnye...A Nagy Októberi Szocialista Forradalom...
amíg gyerek voltam az egészben az volt a rejtélyes, hoy miért októberi ha november 7-én ünnepeljük:)))
Előzmény: Törölt nick (2234)
breien Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2246
Ugyanarról beszélünk mindketten.
Ideje lenne a magyar pógárnak is felnőnie, hogy érdekelje az, mi is történik körülötte.
Tizenöt éve, már elviekben szabad. / no jó, megértem őket. hogy mit kaptam én az elmúlt tizenöt évben, csakazért, mert élni akartam az állampógári jogommal. /

Mégiscsak elkellene kezdeni végre. Ha sokan akarjuk, mindannyiunkat nem tehetnek tacsra.
Előzmény: Törölt nick (2245)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!