Keresés

Részletes keresés

tenyésztőpalánta Creative Commons License 2001.12.02 0 0 3
A nyuszkó etetésével kapcsolatban még eszembe jutott valami! Az enyémek a háztartási kekszért "ölnek" és a répás dropsért. Próbáljátok ki!!!
A szelídségről: az egyik bak nyuszkóm ( név szerint Cappuchino) pont olyan mint baphomet lánykája, bújik, nagyon szereti ha simogatják és ha elmegyünk a ketrece előtt rögtön rohan és követeli a simogatást. Ennek szöges ellentéte volt a fiú testvére akit szintén megtartottunk egy ideig, de ő rendszeresen megtámadott mikor enni akartam adni neki. Mikor a páromat is megtámadta ( övé volt a nyuszi), rúgta, harapta akkor már túl kellett adni rajta! kiengedve azóta nincs hogy kb 3-4 alkalommal kellett új telefonzsinórt venni, miután őurasága pici darabokra rágta, minden alkalommal, igaz mást nem bántott! Most annyi a szabadsága,hogy takarításkor az előszobába, zsinór mentes helyen ki van engedve és ott játtszhat a kutyummal. Nagyon szeretik egymást!!!
Előzmény: baphomet (2)
baphomet Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2
még jut eszembe. nálam 100x50-es ketrec van, amiben van még egy kanapé is, ahol alom van. én cat's best-et használok (ez itt a reklám helye), mert a sok kipróbáltból ez lett a legjobb. ez préselt forgácsrudacska. a rendes macskaalomtól nagyon száradt a körme és szaga is jobban volt. még próbáltuk a préselt szénaalmot is, de az nem volt olyan jó. szóval van a ketrecen belül egy műanyag tál az alomnak. oda jár pisilni. éjjelre van bezárva oda, egész nap kint van a szobámban.
nálunk nagyon bejött egy bizonyos zacskós táp. imádja, ahogy meghallja azt, hogy zörgök vele, rohan és támadja a kezem, alig tudok önteni neki. a kukoricát nem szereti, otthagyja a tál alján. olyan sok olajos mag sincs ebben. csak szotyi, de az is nagyon kevés.
most ennyi.
baphomet Creative Commons License 2001.11.30 0 0 1
csak bólogatni tudok az előttem szólóhoz.
nekem mondjuk volt már bak és nőnemű is. a bakkal akkor kezdődtek a gondok, mikor ivarérett lett és mindent összehugyozott a szobában. de nem egyszerűen, hanem fél méteres körben...:) a leányzóval jóval egyszerűbb. úgy tudnám inkább jellemezni őket, hogy a bakom inkább úgy volt tartva, mintha kutya lett volna, tudott egy pár parancsszót, a nevére jött, ő is kedves és ragaszkodó volt nagyon, de a pisilés brutális volt. a másik pedig nagyon bújós, macskás, imádja, ha simogatom, akár órákig. őt nagyon magamhoz szoktattam (sajnos), mikor nyaralni voltam 3 hétig, az első 2 napban nem evett-ivott, annyira odavolt, hogy nem vagyok otthon. utána anyám bezárta és kézből etette. aztán elfogadta a kaját utána már, de nem állt azon kívül szóba vele, fújt rá.
a beregiről egy negatívum. nem szakmailag, emberileg. mikor utoljára kellett karmot vágatni, ő volt éppen ott. én nem hozzá szoktam menni, pont azért, amit most leírok. (szerencsére ezzel a nyusszal másért még nem kellett menni, csak a karomvágásért) odamentünk, ki a szállítóból, mondom karomvágás. pont medikák voltak nála, ráadásul külföldiek. elkezdi magyarázni nekik, hogy ez egy nyúl, tudják-e, mi a nyúlpaprikás..:(
próbáltam hozzá jó képet vágni. aztán mikor végzett, mondom, hogy köszönöm. mire rámnéz, hogy csak ennyi volt, nincs is semmi baja? mondom, nincs szerencsére...olyan sértődött képet vágott, nagyon rosszul esett. de ő ilyen. viszont szakmai szempontból a legjobb az állatorvosin nyúlból.
Előzmény: tenyésztőpalánta (0)
tenyésztőpalánta Creative Commons License 2001.11.30 0 0 0
Helló. Én igazából tengerimalacokat tenyésztek, de most kezdek ismerkedni a törpenyuszkók tenyésztésével is. Per pillanat 2 db bakom van, hála isten törpe mind a kettő ( persze az egyik lánykának készült de nem az lett). Szóval az én véleményem és tudásom szerint csak azért nincs télen fedeztetés mert ha az anya nyuszkó nem tépi meg magát és nem készít fészket akkor az újszülött kisnyuszkók megfagynak, merthogy nem lakásban tartják hanem kertben! De ennek lehet télen is törpenyuszkót kapni ha az illető tenyésztő lakásban tartja a szülőket! Hogy törpe-e azt kiskorban is meglehet állapítani a következők szerint. Az igazi törpenyuszkó füle csak pár centis és felnőtt korában is csak 5-7 cm lehet. Az enyémnek 7 cm és már ez is nagynak számít!!!
Kaja,pia: minden gyümölcs, zöldség ami nem puffaszt, sok széna, nyúltáp ( ezt lehet kapni terményes boltban, az a legolcsóbb, bár meg lehet venni az előre csomagolt tápokat is de azok nem az igaziak, túl sok bennük a kukorica és az olajos magok és azok borzasztóan hízlalnak) én a nyuszkóimnak tengerimalactápot adok és nagyon szeretik ( ez is olyan mint a nyúltáp csak más az adalékanyagok a keverési aránya a sajtolt tápszemeknek!). Mindig kell friss víz neki, a legjobb ha önitatóban adod mert azt nem tudja összekoszolni.
Ketrec: 1 nyuszkónak kb minimum egy 100x60 cm-es helyet kell biztosítani, hogy tudjon mozogni. Ezen felül lehet bármekkora csak kisebb ne legyen. Ki is lehet engedni a lakásba, rá lehet szoktatni a macskaalomra is és teljesen szobatiszta lesz. Arra kell vigyázni, hogy RÁG. Minden zsinórt biztonságba kel helyezni tőle!!! Hogy terráriumba vagy ketrecbe jobb a tartása rád bízom. Ami biztos: a ketrec szellősebb nincs benne annyira melege ha lakásban van, viszont kikotorja a forgácsot belőle. A terráriumból ezt nem tudja megtenni viszont borzasztóan melege tud lenni benne főleg nyáron!
Nyúlpszihológia: sok foglalkozással nagyon szelíddé és ragaszkodóvá lehet tenni. Persze ez sem minden esetben igaz. Egyesek a lányokat szelídebbnek tartják mások a fiúkat. Nekem a két fiúm nagyon szelíd. A fiúk hajlamosabbak a vadságra miután ivarérettek lesznek.
Doki: javaslatom Dr Beregi Attila az Állatorvos Tudományi Egyetemen. Eddig még ő az egyetlen a rengeteg orvos közül akikhez jártam mind a malacokkal mind a nyuszikkal aki lelkiismeretesen próbál segíteni a kisebb állatokon is ha nem is mindig sikerrel. (Ha valaki tud még ilyet szívesen fogdnám!! Köszi.)
Hirtelen ezek jutottak eszembe, remélem sikerült segíteni kicsit. Valószínűleg nekem is csak tavasszal lesznek kisnyuszik mert akkor hozzák csak a lányokat fedeztetni!

tenyésztőpalánta

mammamija Creative Commons License 2001.11.30 0 0 topiknyitó
de mint hallom nagy átvágások történnek. Ha most veszem - állítólag - az nem törpe, hanem most nem régen született rendes nyúl, és mire észbekapok kinövi a lakást. A tenyésztők véleménye szerint az igazi törpenyulakat csak január-február táján kezdik pároztatni, hogy húsvétra eladhatók legyenek. Kinek van ilyen nyula?????Segítsetek!!!Mindenre kiváncsi vagyok, kaja,pia,ketrec,nyúldoki,nyúlpszichológia stb.Előre is köszi mindenkinek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!