Róma-szenvedély topik mellékleteként nyitottam ezt a topikot, hogy minden, ami reptérről bejutás, buszjegy és RomaPass, szállás és hasonlók itt legyen. Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon is. Az "őstopik" így remélhetőleg megmarad azon témáknak, melyek Róma történelméről, felbecsülhetetlen kincseiről és a Róma iránti szenvedélyről szólnak. Ha itt megtudtál minden gyakorlati tanácsot, nézz be oda is, hogy megtudd, más mit szeret Rómában.
Akinek van ideje és autója, annak javaslom, hogy menjen el Capenaba. Egy kis falucska rómától nem messze, este elképesztő az óváros. 42.141636,12.5365541 ide kell eljutni és itt lehet gyalog bemenni a kis szűk utcácskákba. Soha nem mentem volna oda, ha az ismerősöm aki ott lakik nem mutatta volna meg. este tényleg káprázatos.
Szia! Ezt a sör és folyadékveszteség viszonyt majd érzékeltetem férjuramnál. Persze az ásványvíz lesz nagyobb arányban. Nálam mindenképpen, semmilyen alkoholt nem fogyasztok. De a fagyi mennyiségét azt biztos nem korlátozom, imádom az olasz fagyit.
Egy kérdés jutott még eszembe. Ugye Angyalvárban meg szeretnénk nézni a Passettot vezetéssel (bár egy kukkot sem fogunk érteni belőle , de ez nem lényeg). A vezetés végén hol fogunk kilyukadni, vagyis folytathatjuk-e utána a vár látogatását, vagy kikerülünk belőle? Mert akkor úgy szervezzük.
Csatlakozom Bonnitahoz, a Villa Farnesina nekem az egyik leg-leg-leg. Eszembe is jutott a múltkor, csak aztán elfelejtettem. Egy probléma van vele, hogy ha jól emlékszem, csak 14 óráig van nyitva. Nézz utána és ha tudod, mindenképpen nézzétek meg, fantasztikus. Találsz róla leírást, akár a Szenvedélyesbe, akár nálam.
Nagy melegben inkább az ásványvizet javasolnám a folyadék pótlására. Az alkoholnak dehidrációs (vízhajtó) hatása van, a kávé pedig a koffeintartalmának köszönhetően folyadékveszteséget okoz. Lehet ezeket fogyasztani, de annyival több folyadékot kell bevinni. Erre figyeljetek majd a kánikulában. Jó utat! :)
A segítségetekkel szépen összeállt a 4 napos programunk. Bár megvallom egyre nehezebb a logisztikai szervezés. Megnézni valók bőven vannak, csak már nehéz egy kupacba helyezni őket. Miután ez nem sikerült, saját kedvem alapján raktam össze a látnivalókat. Lesznek benne, régi kedvencek, és sok új dolog. Kicsit szervezkednem kellett a nyitva tartások miatt is, eddig nem volt hétfői nap az útjainkon, de ezt is úgy érzem megoldottam, már sok múzeum hétfőn is nyitva van. Roma pass lesz, sorban állás, utazás miatt.
Első napra a Palazzo Altemps, majd séta Pantheon, Trevi kút, Spanyol lépcső felé. Második nap Angyalvár passetóval, Baracco múzeum (ez új, és ha jól néztem ingyenes), majd ebéd is pihi a szálláson. Délután Palazzo Massimo, és séta lefelé a két régi templom (Portunus, Herkules), rózsák kertje (nem tudom lesz-e még rózsa tavasszal még nem volt, most lehet már nem lesz), igazság szája, Santa Sabina, a bencés szerzetesek Sant Anselmo, Róma kulcslyuk egész a Piramisig. Hétfő Palazzo Corsini (ez is új), csavargás a Trasteverén ami belefér. Ebéd Carlo Mentában tervezve. Délután Vittorio Emanuele lift, kilátás, Caracalla termái (új) majd Popolóig metró, és onnan séta a belvárosba búcsú a várostól, Mózes kút, Fontane templom a kutakkal. Kedd reggel mivel a Terminiben van a szállás (Hotel Madison megint nagyon jó áron tudtam foglalni) Diocletianus fürdője vagy csak a kert, vagy ami belefér a busz indulásáig. Jó meleget ír a net, kalap, lenge öltözék előkészítve, sok fagyival és hűtött sörrel kombináljuk majd az utat, és persze finom kávékkal. Meglátjuk mi fér bele.
Ez én is meg tudom erősíteni! 2008-ban már működött ez a dolog, senki nem volt előttünk, azonnal tudtunk jegyet venni (igaz ez október elején volt). Tavaly rutinból mentünk a Palatinus pénztárához és talán ketten voltak előttünk (július második fele). Nekem szokatlan és furcsa volt a rengeteg tolakodó jegyüzér/idegenvezető a Colosseumnál. Tizenöt méter alatt négyen szólítottak meg.
Én egy hete jöttem haza Rómából. Nekem csak a Vatikáni Múzeumba volt előre vásárolt jegyem. Ott is egy A4-es lapra kinyomtattott voucher volt nálunk. Van egy olyan kordon, hogy "ticket holders" , abba kellett beálni és soron kívűl a biztonsági kapun történt beeresztés után a pénztárnál adtak a voucher alapján jegyet.
A Colosseum- Palatino-n a helyszínen vettük a jegyet a Palatino pénztáránál, ahogy azt sokan tanácsolják, mert szinte nincs sor. Utána a Colosseumnál szintén a ticket holders kordonnál mentünk be és pillanatok alatt bent voltunk.
Javaslom, hogy a Palatino pénztárához menjetek a voucher-rel (csak 200 m a Colosseumtól), ott váltsátok ki a jegyet és úgy menjetek be a Colosseumba a fent leírt módon.
sziasztok. megszeretnem kerdezni, h abban az esettben, h online-n vasaroltam a jegyet 2 szemely reszere a Coloseum palatino forum romanum-ra, elegseges, ha egy peldanyba nyomtatom ki, vagy 2-be szukseges? Illetve azt is megkerdeznem, h a "voucher"-en, amit kinyomtattam, nem kellene vonalkodok is legyenek? vagy meg van egy kovetkezo lepes, amely segitsegevel megszerzem a jegyet? ez amit kinyomtattam elegseges a belepeshez?
Menj át a Szenvedélyes topicba, írd be a Phamphilit, ki fog dobni egy csomó mindent. A Szenvedélyesen részletes beszámolók vannak, a csemegéket ott keresd. Szűrj Manipura, Catella, Bonnita nevére, azokból remekül tudsz tájékozódni. Meg ha gondolod az én blogomban is van több mint tíz napnyi Róma.
Manipura, olvasom, hogy te jártál a Villa Doria Pamphili kertjében. Ott magát a villát is meg lehet nézni? Erről van valami infód? Vagy másnak? Köszönöm.
Rakom össze a 4 napos programokat, ami inkább ugye 2 egész nap meg első nap délután. Kellene valami új is a programok közé, segítsetek. Megnézzük a Római Nemzeti Múzeumokat, Angyalvárat, Pantheont, és ami közben nyitva lesz templomot. Séta a Trasteverén. De keresek még valamit. A városból még nem mennék ki. Mit javasoltok? Lehet múzeum, vagy egy klassz épület ami titeket megfogott. A kötelezők szerintem már megvoltak. Gondolkodom a Palazzo Corsinin, Galleria Spadán, és a Palazzo Venezián?
Roma, kozel a metro Batristinihoz, Stazione Aureliohoz, villaban kétágyas szobak teraszokkal kiadók.
Akár hat személynek is egyszerre, nappali, konyha hasznalattal. Dupla parkoló, csaladoknak is idealis, csendes, rendezett környék, gyalog minden szükséges dolog 3 percre van, a tenger 20 perc vonattal, par megallo a FORUM palesta, uszodaval.
Este nyitva van az Angyalvár, természetesen emelt áron:) Pontos programot még nem látok.
S. Pietro mellett a Borgoban Festa della Madonna della Traspontina keretében 3 este is lesz zenés előadás, népi színjáték aPiazza del Catalone a helyszín, júli 7-8-9, este 9-kor.
Júli 9-ig ingyenes kiállítás Fermo városka műkincseiből a San Salvatore in Lauro régi konventjében (templom baloldalán), a via dei Coronari közepe felé, gyönyörű az épület is, nyitva:k-v 10:30-13:00 / 16:00-19:00.
Tevere parti buli idén a Porta Portesetől egészen az Angyalvárig tart, kajálós helyek, kirakodó vásár, zenészek, jó hangulat esténként.
Trasteverén a piazza S. Cosimaton esténként a szokásos ingyenes mozi, nagy kivetítővel, sok emberrel.
Két hét múlva újra Róma :) Nézegetem a múzeum oldalait, nem találok nyári hosszabb nyitva tartást. Gondolok itt esetleg egy esti Angyalvár látogatást. Nincs, vagy csak én nem találom? Még mindig a Passetto ügyében. (Az megvan hogy alapból mikor van vezetett járat, de hátha lenne más lehetőség is) Most mi is laza programot tervezünk: Angyalvár és a Római Nemzeti Múzeumok, és Pantheon mert az kimaradt tavasszal. Ja és persze Trastevere amennyi csak belefér :) Júli 8-11 ha tudtok valami fontos megnézendő eseményről szívesen veszem. Köszönöm.
Catella hazafelé megkereslek a gépen, legalább egy köszönés erejéig. :) Mi 28 E-F helyen ülünk majd.
De jó is lehet annak, aki ilyen lazán sétálgat már Rómában, nem szaladgál az egyik csodától a másikig, mert mindent látott elégszer, és újra lehet csak lazán örülni annak, ami szembejön az emberrel! :-) Lassan úgy jársz Rómába, mintha hazamennél..., irigyellek!:-)
Szerintem az ilyen leírások alapján kapnak kedvet az emberek arra hogy még latogassanak ilyen helyeket, es aztan bele is szeressenek. Mi reggel megyünk még Colosseum látogatás újra, aztán délben irány a reptér.
A csomag méret ellenőrzés itt szigorubb vagy Ferihegyen? A lányok Azt hiszem többet vásároltak mint kellett volna.
Főleg apróságokból ami miatt nem szeretnék plusz poggyászt fizetni :) már nézegetem a szeptemberi jegyeket, és a szállásokat. Nem itt a környéken, ha van amit ajánlanátok akkor azt szívesen fogadom.