Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1117

Megnéztem, szerintem ez detto mint a Preductal a hatását tekintve. Esetleg a Bilobil Forte napi 2 szer? Azt próbáltad már? Meg a Q10 koenzim. Ezeket lehet együtt szedni, azt mondták (gyógyszertárban is)

szotyo780515 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1116

Sziasztok!

 

Sokat olvasgattam ezt a fórumot, mert én is ezzel a problémával szenvedek már több mint egy éve. Gondoltam én is csatlakozom a hozzászólókhoz.

Az én esetember valószínű, hogy a stressz váltotta ki. Kb. 1 éve egyszerűen nem tudtam éjszakánként elaludni. Hajnalig fent voltam és azon idegeskedte, hogy nem mindjárt kelni kell és vár a munka. Így ment kb. 1 hónapon át. Felírattam altatót, de csak nagyon ritkán egy negyedet vettem be, mert féltem hogy rászokok. Az idő elteltével elmúlt ez a nem alvásos problémám. Viszont elkezdett zúgni a fülem. Elmentem fül-orr gégészhez. Felírta az ilyenkor megszokott értágító gyógyszert. Szedjem… Telt múlt az idő, de a fülzúgás inkább erősödött. Felkerestem egy másik orvost, aki elküldött minden lehetséges vizsgálatra. Ultrahang, MRI, audiológia, vérvétel, stb… Leszámítva hogy picit magas a vércukrom, minden rendben van. Arra pedig már gyógyszert szedek.

Egy ideje nem mentem már vissza a fül-orr gégészhez. Láttam rajta hogy nem tud mit tenni.

Most „kísérletezgetek” magamon.

Észrevettem, hogy amióta az időjárás megbolondult, azóta erősebb a zúgás is. Nagyon zavar. És azt is tudom, hogy nem kéne vele ennyit foglalkozni, mert így túl sokat gondolok rá. És ez nem jó… Így nehezebb kikapcsolni az agynak ezt a részét.

Ginkgo biloba, C-vitamin, B-vitamin, Aerucon ring stop, fokhagyma kapszula. Ezeket szedem. Illetve kövirózsát csöppentek.

Azt hiszem ha nem használnak meglátogatom ezt a tinnitus egyesületet.

Ma írattam fel Betaserc 24, Preductal MR gyógyszereket. Majd meglátjuk mi lesz.

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1115

A végeredmény az lett, hogy csak a következő tablettát írta fel: Mezitan 35 mg. W8.

 

Előzmény: Wassernyolcas (1114)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1114

Éppen néhány perccel ezelőtt írtam egy E-mailt a körzeti orvosomnak, hogy délután megyek a Betaserc 24 és a Preducal MR gyógyszerek felírása végett. Így lesz addig ideje elgondolkoznia, esetleg utána néznie, hogy felírhatja-e. Köszi még egyszer. Üdv. W8. 

Előzmény: Törölt nick (1113)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1113

Igazán nincs mit :) sajnos, érintett és nagyon tapasztalt vagyok a témában, kísérleteztem is ezzel - azzal, de csak finoman, mert rám nagyon gyorsan hat mindenféle szer, beveszek egyet - kettőt és máris történik "valami." 

Remélem, olvassa valaki a gyógymódomat, akinek ugyanez a problémája, és az okozta, ami nekem, mert ahogy beszélek érintettekkel erről, azt veszem észre, hogy pl a Preductal - ról sokan nem is hallottak, pedig az mellékhatás nélkül eredményez javulást (az én esetemben legalábbis.) Persze, nem egy dobozzal kell bevenni, hanem hónapokig, évekig is lehet szedni (sőt kell is) ahhoz, hogy javulás legyen.

Előzmény: Wassernyolcas (1112)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1112

Köszi a leírást, rendes vagy! A családban van érintettség rendesen. Üdv. W8.

Előzmény: Törölt nick (1110)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1111

Néhány nappal ezelőtt azt írtam, hogy olvastam egy írást Szabó Gyuri bácsi füvesember előadásáról, és ebben az írásban nem volt szó fülzúgásról. Tovább keresgélve az ő előadásairól írott összefoglalókat, ma találtam olyat, amelyikben konkrétan a fülzúgásra javasolt gyógynövényes megoldást. Valami miatt nem tudom ide bemásolni az erre vonatkozó bekezdést, lehet, azért, mert ez a lehetőség le van tiltva. Viszont, ha a Google-ba beírjátok: "Mert minden számít ! Szabó Gyuri bácsi" szavakat, első helyen feljön az írás. Benne megtaláljátok azt a lehetőséget, ami lehet, hogy beválik. Üdv. W8. 

Előzmény: Wassernyolcas (1108)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1110

Tapasztalatom, hosszú kálvária után: először pár szó a kezdetekről. 4 éve vírus miatt sérült a belső fülem, egy influenza szövődményeként, szédüléssel kezdődött, amire elég volt a Bilobil Forte napi kétszer, illetve sonoterápia, na meg Betaserc. Igen ám... de Betasercet nem kaptam, Bilobilt lecsökkentettem, erre jött a fülzúgás, elviselhetetlenül, hónapokig. Vizsgálat - hegyek, temérdek fül - orr gégész, volt egy nagyon vicces, aki azt mondta, igyak meg napi 5 kávét meg egy pohár bort, majd attól elmúlik. Nah meg nagy mázlimra írt fel Betasercet, és elküldött a körzeti orvoshoz, hogy még kérjek valmait mellé, mert ez nem lesz elég. Hatalmas szerencsém van a háziorvosommal, aki egy perc alatt megtalálta a megoldást a problémámra, az ezer fül orr gégész helyett/után... mert adott mellé Preductal Mr - t. Szóval: Betaserc 24, Preductal MR (ezeknek semmi mellékhatása nincs, sőt azóta mióta szedem jobban érzem magam egyébként is) ezen kívül napi 1000 Mg C vitamin, illetve még ami jó, az a Coenzym Q10. Ezek együtt elmulasztották. Nekem a Nootropil nem vált be, egyszer próbáltam, de attól rosszabb lett.

Ja és még valami, ami a komplex terápiám része: minden évben télen (mert akkor szűkebbek az erek) sonoterápia, minimum 20 alkalom, néha kiegészítve 10 Bemer - rel, speciálisan fülre.

Azóta szédülés nulla, és szerencsére fülzúgás is (szinte, amikor nagyon halkan előjön, az teljesen elviselhető, néha a TV előhozza, de egyszerű: nem TV zem)

 

Azért írtam le, mert nekem ezek nagyon bejöttek, bár nekem nincs érszűkületem, ugye mindenkinél más és más okozza, de hátha olvassa valaki, akinek hasonló a problémája és neki is segíteni fog... mert... nálam a fülzúgásnál nincs rosszabb állapot, amikor ez a problémám volt, fogytam az amúgy is semmiből 3 kilót, és szerintem amit átéltem emellett, az a pánikbetegség, és már azon gondolkoztam, ha nem múlik el, olyat teszek, ami nagyon rossz lesz a szeretteimnek... 

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1109

Népi gyógyászattal, természetgyógyászattal kapcsolatban íródott könyveket forgattam tegnap. Fülzúgásról is volt szó egyikben-másikban. Többek között ezt olvastam:

" Franciska von Au: Házi receptek minden betegségre, Amit nagyszüleink még tudtak, Magyar Könyvklub Kiadó, Budapest, 2003

A 116. oldalon:

- A kerekrepkény leve fülzúgás elleni háziszer.  Alkalmazása: A repkény levét a fülbe cseppentjük. Emellett inhaláljunk naponta a repkény gőzölgő főzetével.

A repkény leforrázott levéből éjszakára borogatást készíthetünk a beteg fülre. Vigyázat! Ne inhaláljunk túl forrón. Magas vérnyomású betegek ezt a kezelést ne elkalmazzák!

- A szegfűszegolajat  szintén sikerrel alkalmazhatjuk fülzúgás ellen. Elkészítése: Egy rész szegfűszegolajat összekeverünk két rész hagymalével. Alkalmazása: Lefekvés előtt egy kis vattacsomót a keverékbe mártunk és a fülbe dugjuk. A kezelést több héten keresztül folytatjuk.

- A rózsaolaj és fehér üröm jól bevált háziszer fülzúgás ellen. Elkészítése: 20 gramm rózsalevelet és 10 gramm fehérüröm levelet összetörünk és azonos mennyiségű korpával elkeverjük. Kisajtolt fokhagymalével  viaszszerű péppé dolgozzuk össze. Alkalmazása: A masszából egy babszem nagyságú darabkát gézbe tekerve éjszakára a beteg fülbe helyezünk.

- A gyógynövényekkel való gyógykezelés sok tudást és tapasztalatot kíván. Ha szakszerűen alkalmazzuk, akkor a betegségek elleni küzdelemben ez is hatásos segéderő lehet. Akit érdekel, annak számos szakkönyv áll rendelkezésére. Mindezeket a növényi nedveket és teákat nem tanácsos megszakítás nélkül korlátlan ideig szedni, alkalmazni. Szakorvosi tanács nélkül sohasem cselekedjünk."

Üdv. W8.

Előzmény: Wassernyolcas (1108)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.25 0 0 1108

Üdvözlök Mindenkit, aki itt olvasgat és írogat. Tegnap visszaolvastam kb. 100 hsz.-t. Ezek közül volt olyan hozzászóló, aki a máj és a vese működésének esetleges zavaraira vezette vissza a fülzúgás kialakulását. Nem tudom, hallottatok-e már Szabó Gyuri bácsi füvesemberről, az ő előadásairól. Érdemes utána olvasnotok. Igaz a fülzúgásról még nem olvastam tőle, de a máj és a vese működési zavarainak gyógyításáról igen. Most bemásolom egyik előadásának májra vinatkozó kivonatát. Ha nem kapok ki Tőletek, akkor hamarosan a veséről szólót is.

Szóval: 

"A májunkat kell karban tartani. A gyermekláncfű, a pitypang levele zölden kiváló salátának Heti 7-szer csipetnyit a salátába, összevagdalni. Egy héten egyszer egy csésze teát kell belőle csinálni, és meginni. Nyáron a frissből, télen a szárazból. Kiváló a máj működésére, és amellett még nagyon jó a cukorbetegség megelőzésére. Magyarországon ma 500 ezer cukorbeteg van, 10 év múlva 1 millió lesz. A keserű nagyon kell a májunknak.

A másik az aranyvesszőfű. Kanadából származik, máj, epe és vese, hólyag, amire hat. Egy csésze tea elég hetente, hogy a májunk tökéletesen működjön. Sokan mondják, hogy nincs rá idejük. Az ilyen emberrel nem is érdemes foglalkozni, az legyen beteg.

Cikória kávét ittunk gyerekkoromban, akkor nem volt baj a májunkkal és epénkkel, sőt a székletünkkel sem. Lehet a gyökerét is használni, fogyaszt is, székletet csinál, és a cukorbetegség megelőzésére is kiválóan működik. A cikóriában lévő innoin óriásmolekulájú szénhidrát, ami lassítja a cukor felszívódást, segít a béta sejtnek.

Nőknél közönséges cickafark. Kiváló gyógynövény minden nőnek. Serdülőkortól amíg él. Heti egy csészével kellene meginni belőle. A máján kívül, a koleszterin termelését rendben tartja, epeműködést segíti és van benne növényi ösztrogén, nem hormon. Nem csinál mellrákot és nem híznak el tőle. De az isten úgy teremtette a nőket, hogy immunrendszere van, a másik az ösztrogén hormon, mert ők hordják ki a babát, ők nevelik fel a gyereket. Aki használni fogja, annak nagyon kevés baja lesz, heti egy csésze teát elég fogyasztani belőle. Férfiaknak nem ajánlom, mert magas lesz a hangjuk tőle J

 

Aztán van egy nagyon keserű, ezerjófű, a kisezerjófű. Ezer mindenre jó. Többek közt a májunknak is. Amikor már baj van a májunkkal, akkor ugyanezeket a növényeket lehet kúraszerűen használni. Akkor viszont naponta 6-8 hétig lehetőleg reggel, és 8 hét kihagyás után lehet folytatni esetleg még tovább is. Amikor rendbejött, akkor visszatérni a heti egyre és akkor nem fog megismétlődni. A hepatitisz C-nél nem alkalmasak, ill. ha a májban ciszta van. Ebben az esetben a diólevél teáját lehet használni, bár nem olyan hatékony. Reggel meginni a teát, a levelet betenni a hűtőbe, és éjjelre fölmelegítve dunsztban rátenni a májra, 6-8 hét alatt a ciszta a felszívódik, 10-12 hét alatt a hepatitisz C is megszűnik.

 

Egy német orvosprofesszor 100 növényt megnézett, 17-nek volt antibiotikus hatása. Többek közt a diólevélnek.

Orvosok mondták a rádióban, hogy vége az antibiotikus korszaknak. Amikor azt hallottam, eszembe jutott a martilapu. 3000 éve a kínaiak használják. Szivarként használták, beszívták a füstjét. Ma is használ. 3000 éve nem tudta megszokni a kórokozó. Vajon miért? Mert a gyógynövényekben lévő hatóanyag sose azonos összetételű. Függ az időjárástól, a talajtól, esőt kap-e, napot, későn indult a tavasz? Soha nem azonos egyetlen gyógynövény sem. Emiatt nem tud rezisztencia kialakulni. Ahogy 3000 éve reagált rá a szervezetünk, most is úgy gyógyít. Nem véletlenül gyógynövény a neve. Ennyit a májunkról."

Üdvözlettel: W8.

 

 

 

encián Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1107

Petíciót írtál a tinnitus ellen? Kinek írtad?!  

Előzmény: never1 (1106)
never1 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1106

sziasztok! Jelöljetek be facebookon, Keller Boglárka(Nyíregyháza), és felveszlek benneteket a Tinnitus ellen csoportba, ahol többek között megnézhetitek az általam irt petíciót is.

ghepard Creative Commons License 2012.01.16 0 0 1105

Hát igen, mások sokan vannak. Mondjuk az orvosoknak lehet meg se kottyan, hogy mennyi  ember szenved a rossz diagnózis, a rossz kivitelezés és a rengeteg gyógyszer mellékhatásaitól stb. Ezért én csak mindig azt mondom, hogy én mit csinálok, csináltam az ügyben és mi lett az eredmény. Hogy a másik mit csinál - az az Ő dolga, de a baja is vagy a sikere is.......

Előzmény: gr82wök6ószfater (1104)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.15 0 0 1104

Ez jólesett,,,

Végre már rajtam kívül is egyetért velem valaki.:-)

 

,,," ne ártsak magamnak és másnak meg kétszeresen se......."

Ezt a részét viszont én pont fordítva gondolom,,,

??

"Mások" ugyanis sokan vannak, belőlem pedig csak egy van! :-)))

 

Előzmény: ghepard (1099)
ghepard Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1103

Látom, szépen vizsgálódsz az ügyben. Ha melegít valami, az növeli az anyagcserét, népiesen - jobban boxolják egymást a sejtek. Ennek következtében egy kicsit erősebb mágneses tér is keletkezhet körülöttük, ami megváltoztathat egyet mást. Pláne még ha egy kicsit valahogy körkörös mozgással be is segítenél.........

Előzmény: Tinman (1101)
ghepard Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1102

Na ez nagyjából egyezik, ami nekem volt a hallókától meg a fülhallgatóktól. Mikor le volt zárva a fülem(im), akkor jelentkezett és nem is múlt el, míg hordtam. Amint letettem, szinte magától lassan elmúlt.......

Előzmény: Tinman (1100)
Tinman Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1101

Mégegy kicsi Gray anatómijából(képen jobb oldalt alul): a csigolya artériák(vertebralis) viszik a vért a basilárs artériába(basialis) de közvetlenül ebbe a csatlakozásba torkollik a beslőfül felé menő labirintus(labyrinthi) artéria is, ami hosszú és relatíve vékony ráadásul az eleje az áramlás irányával elég éles szöget zár be ami hidraulikailag nem tűnik a leghibatűrőbb megoldáasnak. A terület keringési problémáit lefedő betegség a vertebrobasilaris szindróma amitől számomra kicsit érhetetlen módon teljesen elkülönülve kezelik a tinnitus-t pedig szvsz. elég tág a közös okok halmaza, talán azért a külön betegség mert a neurológus és a fül-orr-gégész határterületét így osztották fel. Én egyébként most már határozottan kijelenthető javuló trendben vagyok, azt ugyan pontosan nem tudom mitől. Pár hónapja Auchanban 4000ft-ra leértékelve vettem egy ultrahangos kozmetikai szépítő kütyüt, netezés közben ezzel viszek be energiát a belső fül irányáva remélve hogy javítja a keringést, de ha nem akkor max megszépülök tőle:), egyébként kellemesnek találom ahogy felmelegít.

Tinman Creative Commons License 2012.01.08 0 0 1100

Csak egy megfigyelés: nálam - a normálisan elfogadhatónál ugyan gyakrabban - jelentkezik a normális fülcsengés jelensége is, ez az amikor hirtelen jön és egyre hallkulva 10 mp. alatt el is múlik a sípolás. Megfigyeltem hogyha befogom a fülem amikor keletkezik a csengés akkor csak nagyon nehezen/lassan múlik el, de ha jelen van külső hanginger akkor normál módon. Ez össze"cseng" :) azzal az ajánlással hogy kerülni kell a teljes csendet, és megerősíti azt az elméletem hogy a csengés maga egy öngerjesztő hurok az agyban.

ghepard Creative Commons License 2012.01.04 0 0 1099

Nagyon jó. Én sem akarom mondani, hogy mit csinálj, vagy ne csinálj. Az tetszik benned, hogy vállalod magad és azt teszel, amit jónak látsz. Én se nagyon hagyom, hogy más belekotyogjon, hogy mit csináljak, vagy mit ne. Egyre próbálok vigyázni, hogy ne ártsak magamnak és másnak meg kétszeresen se.......

Előzmény: gr82wök6ószfater (1098)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1098

,,,"az ajánlott napi adag 2dcl volt és nem több",,,

 

Nem szeretném, ha "ámerikából" mondanák meg, hogy mi a jó nekem,,,:-)

 

Előzmény: ghepard (1097)
ghepard Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1097

Hát hogy nem permetezed az klassz. Nekem fogalmam sincs, hogy mennyi nevezhető alkoholizmusnak, mekkora adag már káros, mekkora még nem hatásos stb. Te érzed a legjobban mennyit kívánsz inni. Pár éve olvastam, hogy az USA orvosi kamarája, vagy valami egyesület jóváhagyta, hogy a bornak egészségmegőrző hatása van és azt hiszem, hogy az ajánlott napi adag 2dcl volt és nem több. Persze az is lehet, hogy rosszul emlékszem.......

Előzmény: gr82wök6ószfater (1095)
ghepard Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1096

Nappal mondjuk nehéz kihasználni a gravitációt a melóban számgép mögött, esetleg pár perc (de az is hat), de aztán máshol már könnyebben megoldható. És éjjel lehet arra gondolva is aludni, feküdni. Nem mindegy milyen helyzetben vagy és meddig stb. Mostanában megint nagyon odafigyelek, hogy ez a jószág mindig lefelé hat. A mindennapi légzőméréseimnél meg a látásomnál is észrevettem, hogy szépen hat a dolog. A szívem pulzusát minden éjjel mérem már vagy 11 éve és a vérnyomást is meg tudom ebből saccolni. Három ujjal mérem a jobb halántékon.....

 

A mágnesnél is csak azt használja a testem, amit ki tudok gerjeszteni sejtszinten a hangokkal meg a rezgésekkel, ütésekkel, vibrálásokkal......   Van egy szép könyvem, melyben egy sejtbiológus magyarázza, hogy a sejtek az elektromágneses tér/erők hatására jobb hatásfokkal dolgoznak..........

 

És mit gondolsz, hogyan hat a táplálék, miért vannak ilyen meg olyan reakciók. Már vagy 60-70 éve egy nagy magyar is (Szentgyörgyi) azzal a gondolattal játszott, hogy miért is táncolnak a molekulák, enzimek, sejtek úgy ahogy....... Csak akkor az öregkor számlájára írták neki ezt az akkor hangoztatott hogy baklövését......

Előzmény: Tinman (1094)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1095

,,,"lehet kíváncsi lehetnél, hogy hogy van a májod)."

 

Nem gondolom, hogy a napi 4-6 dl bor -heti 5-6 alkalommal- alkoholizmus lenne,,,

ráadásul saját termés, 8 éve nem is permeteztem, nincs benne más csak szőlő, egyéb alkoholos löttyöket meg évtizedek óta nem iszom,,,

 

Előzmény: ghepard (1092)
Tinman Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1094

Szvsz. a keringésre lehet hatni gravitációval és mágneses térrel, de mindekettő erősen korlátos, a mindennapokban a gravitációs erő testünkkel bezárt irányvektora csak a mozgási szabadságunk jelentős korlátozásával tartható fent. A Bemer-féle változó mágneses terek alkamazása elfogadott fizikoterápiás gyakorlat, bár szerintem időben erősen korlátos a hatása ami kb. a "hőkezelés" analógiája. Egyébként szerintem hatásmechnizmusának rákfenéje azonos a többi értágító hatású szerével, csak ott tud jelentős mértékben hatni ahol eleve sok a ferromágneses anyag(hemoglobin), vagyis a jó vérkeringésű helyekre összpontosul az energiája. Arról hogy az érfalak rugalmasságát hosszú távon tudja javítani nem vagyok meggyőzve, ehelyett sokkal-sokkal fontosabbnak tartom a táplálkozás+pulzusszám alapú érfal karbantartást

Előzmény: ghepard (1091)
ghepard Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1093

Ez mindenképpen magyarázza, hogy miért modulálódik a fülzúgás bizonyos mozgásoktól, de nem feltétlenül bizonyítja, hogy ez egyben az eredete is annak.

 

Ha még jól mozogsz is, vibrálsz, énekelgetsz magadnak stb  és közben meg a baj eredetét is megszüntetted, akkor hatalmas esélyed van, hogy elérj valami eredményt......

Előzmény: nzsolt55 (1085)
ghepard Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1092

Most már minden világos (mint néger valagán a májfolt)
Köszönjük google 
:-) :-(

 

Hát igen, az egyik feled most örül, a másik meg borul. Kis mennyiségben mondjuk még ajánlatos is az alkohol, de nagyban és folyamatosan már a test nemigen tudja kivédeni (lehet kíváncsi lehetnél, hogy hogy van a májod). Ezért Neked elviselhető mondjuk alkohollal, de nekem elmúlt alkohol nélkül is....... 

Előzmény: gr82wök6ószfater (1089)
ghepard Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1091

Én más lehetőséget nem látok mint a lehető legjobb vérrel/keringéssel ellátni a területeket bízva az agy rugalmasságában, hogy alkamazkodik a kialakult anomáliához.

 

Ez nemcsak arra a részre érvényes, hanem az égész testre. Mond Neked valamit ez a 2 dolog: gravitáció és elektromágneses erőtér? A kérdés: meg lehet e ezekkel változtatni a vérkeringést, ki lehet e tisztítani a szervezetet, hogy jobb hatásfokkal működjön? Hogyan és miért? Én mondjuk azt vallom, hogy nagyon is meg lehet, csak tudni kell hogyan, meddig mehet el az ember. Mert ha ezeket beveti az ember, akkor átmenetileg rosszabb lesz, majd idővel jobb. Majd mikor újra beveti, megint rosszabb, de idővel már jobb mint az előbb. Végül elérheti, hogy bevetés után már nem lesz rosszzabb - na ekkor már elég tiszta és jól működik a test, vagy sokkal jobban...........

Előzmény: Tinman (1080)
ghepard Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1090

Na, nem voltam NETközelben 10 nap és látom újból beindult a topik, mégpedig jó irányba. Ha visszaolvasol, nekem 4-szer volt fülzúgásom. Az egyikről pont a nyak tehetett. Hogy miért és miket csináltam, azt átfuthatod, persze ha van kedved hozzá. Ezt a típust elő tudom hívni elég gyorsan, de semmi kedvem hozzá. Nekem a hallgató és hallóka viselésétől volt tartós, ezt is elő tudom hívni. Itt a megoldás még egyszerűbb, nem használok fülhallgatót és a probléma szinte maga is elmegy. Ha használok visszajön. Nálam a hallóka és a fülhallgató hatalmas rezgéseket generál, mivel születésem óta gyakorlatilag nem hallok - és ezek a rezgések változásokat eredményeznek a sejtek működésében. De a hangokra, a saját hangomra  (és mindenféle rezgéseimre, vibrálásaimra) nem haragszom - ez a legkedvesebb és legkímélőbb gyógymódom (más nincs is már 8 éve), vagyis már jó ideje csak az egészségem és a kondícióm tartása a célom, mert jelenleg nagyon jó állapotban lehetek (60 éves fejjel), mert olyan dolgokra vagyok képes, melyeket 30 évvel ezelőtt se tudtam megcsinálni, mikor talán az erőlétem tetején voltam, vagy kellett lennem.....

Előzmény: nzsolt55 (1082)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2011.12.31 0 0 1089

,,,"angolnémetSzáz krónikus betegek részt vett a tinnitus járóbeteg kitöltött önkitöltős kérdőívek értékelése mennyiségű alkoholt fogyasztanak hetente, és hatása a tinnitus. Az eredmények azt mutatták, vegyes hatást az alkohol tinnitus 22%-a minta jelentések, hogy az ivás rontja tinnitus, 62%-jelentés nem befolyásolja az alkohol a fülzúgást és 16%-a számolt, hogy az alkohol jobb tinnitus. A közölt hatása az alkohol tinnitus jelentősen befolyásolja a bejelentett változás szintjén alkoholfogyasztás óta fülzúgás alakul ki, lényegesen több egység alkoholt fogyasztják azok szenvedők, akik jelentették, hogy az alkohol javult "

 

Most már minden világos (mint néger valagán a májfolt)

Köszönjük google 

:-) :-(

Előzmény: Tinman (1088)
Tinman Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1088

A lentiek alapján kevés alkohol az inkább ront a sok viszont már inkább javít, talán a sok alkohol már szétzilálja a tinnitust gerjesztő neurális hálózatot is, esetleg csak nagyobb dózisban érvényesül az értegáító hatás a központi idegrendszer tinnitus kritikus pontján.

 

One hundred chronic sufferers attending a tinnitus outpatient clinic completed self-report questionnaires assessing the quantity of alcohol they consumed weekly and its effect on tinnitus. The results showed a mixed effect of alcohol on tinnitus with 22% of the sample reporting that drinking worsened tinnitus, 62% reporting no effect of alcohol on tinnitus and 16% reporting that alcohol improved tinnitus. The reported effect of alcohol on tinnitus significantly influenced the reported change in the level of alcohol intake since tinnitus onset, with significantly more units of alcohol being consumed by those sufferers who reported that alcohol improved their tinnitus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!