Keresés

Részletes keresés

szijozsi Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27519

Ja. Tegnap pont  ez volt eszemben, hogy Bear Grylls-t lekapná az erdőőr, hogy jó napot kívánok, na mérjük csak meg azt a pengét, nem veszélyes-e a közbiztonságra?

Előzmény: Hayloft Ezekiel (27505)
GrG Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27518

KÉrsz egy kést?:-))

Előzmény: antalijozsef (27514)
erik365 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27517
Én pl örülök hogy van élet a topicban :)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27516

Késtopic, de a késhez szerintem ez is hozzá tartozik nem csak a különböző pengeanyagok és késfajták.

Előzmény: antalijozsef (27514)
szabi72 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27515

Azért érdekes ez a dolog, a késviselésről, meg arról, hogy a tiltott késviselést miként szankcionálják... Az én példám azt mutatja, hogy minden hozzáállás késrdése: válóperemnél, amikor bementem a bíróságra, volt nálam egy Vic Nomad, kérdeztem, hova tudom lerakni. Azt válaszolták, hogy nyugodtan nálam maradhat, de egyébként a portásfülke melletti zárható fiókok közül választhatok egyet. De voltam bíróságon, na nem vádlottként, hanem csak tanúskodtam egy szabálysértési ügyben, és teljesen elfelejtkeztem a zsebemben lévő bicskáról. Senki nem kérdezte meg, hogy van-e nálam kés. Évekkel ezelőtt pedig az egyik szórakozóhelyre engedtek be úgy, hogy volt nálam egy Spartan: telekről jöttünk hazafelé, beugrottunk egy ismerős miatt, és beengedtek, miután megígértem, hogy senkit se fogok kiirtani. Vagy kb egy hónapja a rendőrségen: itt is tanú voltam, illetve szemtanú voltam egy utcai rablásban. Mivel mindig van nálam bicska, és hazafelé menet történt a dolog, természetes volt, hogy bicskával a zsebemben mentem be a rendőrségre. A portán szóltam is, hogy kés van nálam, megmutattam, de csak legyintettek.

Amit itt felsoroltam, az 4 olyan eset, ahol igenis megüthettem volna a bokám. 8 centi feletti kés, bíróság-rendőrség-szórakozóhely, satöbbi. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem bakancsban járok, és nem rugós kés van nálam...

antalijozsef Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27514

Úraim! Ez nem késtopic?

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27513

,,,"igyekezzünk megúszni, ne védekezzünk, a rendőrség és a törvény dolga megkeresni az illetőt és megbosszulni a cselekményt. "

 

Udvari bolond mondja királyának:

 -Megefenyegettek, hogy megölnek,,

-Ne is törődj vele, aki téged megöl, azt fölakasztatom.

 -Nem lehetne előtte??? :-)

Előzmény: szijozsi (27487)
kneissl Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27512

Nem járok karddal a Tescóba, az észnélküli, kultúrális gyökereket sárba tipró tilalmakat tartom abnormálisnak.

 

Előzmény: GrG (27511)
GrG Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27511

szerintem kezd ez nagyon demagóg lenni. Ha a kocsit fenyegetésre, élet kioltására használod (próbálod használni) akkor ha jól tudom fegyvernek minősítik és ezzel arányos lesz a BTKs megitélése is a tényállásnak. Ha egy kést a táskádban viszel, becsomagolva, nem fenyegetsz vele senkit és nem egy tüntetésre/focimecsre tartasz akkor kb a kutyát se érdekli.

Az más kérdés, hogy ha kivont karddal, farokkal mászkálsz az utcán (vagy a járdán a feleséged szeretőjére vadászol az autóval), akkor komolyan megütheted a bokádat.

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de ma sokkal többen és sokkal többet használnak telefont, számítógépet, bankkártyát a megélhetés biztosítására és az élelem beszerzésére mint kést. Ezen lehet vitatkozni, ezt lehet utálni, de változik a világ.

Sajnos, ha egy pattintott kőbaltával mész be a Tescoba, akkor a legjobb esetben is furcsán néznek rád, és hiába mondod, hogy te csak a a pontyot akartad saját kezüleg agyonütni, miután kihorgásztad.

Változik a világ és persze a kés a felnötté válás jelképe volt és van (kivéve mondjuk ahol a pisztoly/puska, vagy a telefon/számítógép/autó, vagy érettségi/diploma számít a felnőtté válás jelképének), de ettől még nem kell feltünő heéyen hordani BP belvárosában. A pilisben meg nyilván a laptop mutat furcsán, vagy a kezedben cipelt kisdoktori copy-paste.

 

 

Előzmény: kneissl (27510)
kneissl Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27510

Én ennél is továbbmennék...

 

Az emberiség szerszámhasználatának a kezdete a szúró/vágóeszközök alkalmazásával kezdődött. Ezek alkalmazása, használata, birtoklása a mai napig az emberi lét egyik alapvető mozzanata. Egyes nemzetek mai napig a férfivé érés szimbólumának tekintik a "saját kés" birtoklását és viselését.

 

Ha egy társadalom és a törvények ezt az alapvető momentumot akarják megszüntetni, akkor az egyén, és az egyéni önrendelkezés alapjait igyekeznek lebontani.

 

 

A személyautó nem része az ősi emberi kultúrának, a személyautó sokkal veszélyesebb mint a kés, mégis 17 éves kor felett kvázi bárki pusztíthat vele.

Előzmény: H_G (27473)
landtorpedo Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27509

"Minden férfi rendelkezik a nemi erőszak elkövetéséhez szükséges eszközzel" Azért itt is legalább akkora a szórás, mint egy késboltban. A gagyitól a csúcsminőségig, a törvény által engedélyezett mérethatártól a tömegpusztító fegyverig. :-) (bocs az offért)

Én bevallom töredelmesen, hátha nem találnak meg a hozzászólásom alapján :-) , hogy korábbi, terepen űzött foglalkozásom miatt mindig volt a kocsiban vagy egy machete, vagy egy balta, mert ha elakadt a terepjátó a sárban a közeli bokrokról vágott és a kerekek alá rakott gallyak segítségévől tudtam onnan kimászni. Amúgy ez törvényellenes volt, mint ahogy az is, hogy ma is van a bal kezem ügyében egy rohamkés az ajtóban. Még mindig jobb miatta törvény elé állni, mint az urnából hallgatni, hogy méltatják az életművedet :-)  

kneissl Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27508

Erre szokták mondani, hogy a golyóstoll, és a laptop is alkalmas emberölésre.

 

Hogy az egyik ismerősömről - aki karate nagymester - már ne is beszéljek...

Előzmény: szijozsi (27494)
kneissl Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27507

Az önvédelem megítélésében és az ítélkezési gyakorlatban semmi változás nem történt, csak valamiért elkezdtek pofázni róla.

De semmit nem tettek.

Ha megnézzük a szlovák polgári lőfegyvertartási változásokat az elmúlt időben, akkor látható, hogy ott felnőttnek tartják a polgárt, és a liberalizálás nem eredményezte azt, hogy a szomszédok fegyverrel támadnának egymásra.

 

Ehhez képest Magyarországon a golyóálló mellény, vagy testpáncél is közbiztonságra veszélyes eszköz, mert ha olyan van rajtad, akkor a rendőrnek nehezebb elverni téged.

Egy kés, az már önmagában tömegpusztító fegyver, még akkor is, ha a kisgyerekeseknek is szokták javasolni, hogy legyen náluk valamilyen kés, mert anélkül pl gyümölcsöt hámozni elég nehéz.

 

 

Előzmény: Törölt nick (27500)
kneissl Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27506

Olajban hűtik, már csak azért is, mert az olajnak sokkal magasabb a forráspontja, tehát valóban folyadékként hűt, és nem csak elpárolog.

De az edzés kényes, és veszélyes művelet, alaposan nézzed át a munkavédelmi részét, a forró, spriccelő olaj nagyon csúnya sebet ejt, az elpotyagtatott izzó vasdarabok meg sokmindent fel tudnak gyújtani.

 

Előzmény: erik365 (27450)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2012.01.19 0 0 27505

"Ahelyett, hogy jóval nagyobb intelligenciával és energia-ráfordítással a közveszélyes elemeket szűrnék ki a késekkel vacakolnak, ami úgy ahogy van hülyeség. "

 

most nézd onnan a 8 centis szabályt, hogy itt pl semmilyen kés nem lehet nálad. pengemérettől függetlenül.

pedig itt halásznak-vadásznak-madarásznak a legtermészetesebb módon, minden hajóban van legalább 2-3 mindenféle rissz-rossz kés, vadászni se indul el senki bökő nélkül, sőt itt van aki késsel megy a disznóra az erdőben (jó 40+ centis tőrrel) 

de ha a buszon van a zsebemben egy svejci az papíron illegál

 

az importszabályok is tök hülyék, fixpengést bármekkorát behozhatok, kardot is, de folderből csak 100mm-t meg nem haladó pengeméretűt

 

(rugós meg assisted opening azt nem lehet, bár ha van fegyvertartásid és előre kérvényezed, akkor hozzájárulhatnak, ha mondjuk gyűjtő vagy)

 

Előzmény: landtorpedo (27475)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27504

Régen az állam az MHSZ berkein belül kihasználta a honpógárok férfias sportok iránti vonzódását, és különböző szakosztályok keretén belül honvédelmi előképzettséget is nyújtott a későbbi időkre tekintettel.

Most nemhogy segítenék, inkább elnyomják.

Ők tudik.

 

szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27503

Azon elvből kiindulva hogy rendőr nem lehet ott ahol a bűntett éppen bekövetkezik.

De hogy messzebb tekintsek, nem sokára egyes műtétekért is fizetni kell(a kórházszövetség szerint) pedig -és itt csatlakozom az eredeti témához- a közösen fizetett társadalombiztosítás fejében ingyen gyógykezelésnek kellene járnia.

Előzmény: Törölt nick (27500)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27502

ja.

 

Előzmény: Törölt nick (27500)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27501

Ami a dologhoz még hozzátartozik, hogy tegnap valki bejelentett egy fószert, a bevetési osztag megrohamozta a házat, a média elhűlve mutogatta hogy minden polcon fegyver volt, én is láttam egy tízcentis körüli tőrt az egyik polcon.

Aztán mondták hogy több fegyvert találatk, és majd a szakértő megmondja hogy amzok mik is egyáltalán, risztók, hatástalanítottak vagy mi a bánat?

 

Ezek után egyáltalán nem csodálkoznék ha az ilyen késes- fegyverep fórumok különös figyelemnek volnának kitéve, hiszen minden féltéga, légpuska, húsklopfoló,  túlélőcsomagban fellelhető kés és ágvágó fejsze fegyvenek minősül.

Szerintem el kell hányni magunktól minden ilyen szarságot és lila mackót, vagy hellókittyis pólót kell venni, és kirúzsozva, vörös parókában  járkálni.

Az bizonyára a vezetés lelkének tetsző cselekedet lenne.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27500

Ez a mostani "nemkommunista" állam lemond arról a kötelességéről, hogy megvédje az állampolgárokat, átahárítja (megengedi az önvédelmet) rájuk ezt a feladatot. 

Pedig az államot régen azért hozták létre a polgárok, hogy biztonságban élhessenek. 

Előzmény: szijozsi (27491)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27499

Most már.

 

Előzmény: GrG (27498)
GrG Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27498
Viheted magaddal a kest csak elkell csomagolni
Előzmény: szijozsi (27494)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27497

Ja, megnéztem, így van.

Előzmény: H_G (27496)
H_G Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27496

A rendelet száma nem véletlenül 175/2003. Ami pedig kicsit módosította, az a 20/2007. Korábban nem volt semmilyen KKVE-rendelet.

 

Az európai országoknak egész különböző alkotmányaik vannak, de azt sokat lehet csűrni-csavarni a konkrét rendeletig, így mostanra mégis bevezették a hülyénél hülyébb késtörvényeiket.

 

Megjegyzendő, hogy az utolsó két normális hely, ahol továbbra sincs ilyen, a hozzánk kulturálisan közel álló Ausztria és Horvátország. (Sokáig Finno. is ellenállt, de ők nemrég mégis elestek.)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: szijozsi (27495)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27495

Ezt nem tudom, lehet hogy tévedek.

Előzmény: H_G (27492)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27494

 

Az analógia a késre vonatkozott.

Tehát ahogyan a férfi alapból alkalmas nemi erőszakra,  kés alkalmas emberölésre, a kést mégis otthon kell hagyni.

Annk ellenére hogy a bűntettet a személy követi el, nem az eszköz.

 

Előzmény: GrG (27488)
H_G Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27493

Ez jogos :D

 

Előzmény: GrG (27488)
H_G Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27492

Ezzel eléggé el vagy tévedve, mert a szocializmus idején még nem volt 8 centis szabály, sőt a kutya sem törődött vele, hogy milyen és mekkora bicska van nálad. Az ált. iskolámban a végefelé szinte minden fiúnál volt bicska, többnyire vmi gagyi svájci-utánzat, ez teljesen a szülőtől függött -- és nem is volt belőle ssemmi baj, mert bár elég sokat verekedtünk, akkoriban egyszerűen senkinek sem jutott eszébe, hogy ilyenkor bicskát használjon.

 

Ezek a késtörvények az elpuhult Nyugat (a "nanny state") hülyeségei.

 

Előzmény: szijozsi (27487)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27491

DIREKT kihangsúlyoztam hogy a "kommunista alkotmányban"

 

Előzmény: szijozsi (27490)
szijozsi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 27490

Az,  jó. Közepes és finomabb munkára. Lennie kell ilyennek is.

Meg még egy csomó másfajtának is.

Az a baj hogy képről semmit se lehet megtudni.

De mivel Mannesmannak mondja, akkor nem lehet rossz.

 

Akkor lehet tudni hogy milyen  ha megsimítod, akkor lehet érezni hogy tényleg fog-e forgácsolni, ahogyan a  polírpapírból is érezni hogy melyik az ami beleragad a bőrbe, az viszi még a műanyagot is, amit egyébként rohadt nehéz csiszolni, mert ha nem éles a szerszám, akkor nem viszi.

 

 

 

Előzmény: zenvplus (27486)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!